Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
romero28
senior tag
üdv urak
következő kérdésem lenne :
jelenleg hdd-t használok , és csináltam a rendszerről norton ghost-al egy mentést . ezt minden gond nélkül fel tudnám rakni egy ssd-re

-
zsolt19900
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
és a klonozásnál, ha egy külön partición van a rendszerem, és arra szeretném átteni az ssd anyagát, akkor is törli a másik particiót is a hddről ettől függetlenül?
-
Frenky89
addikt
"Innentől kezdve nincs más tennivalónk, a TRIM működik. Ennek leellenőrzésére két mód létezik, egy gyors és egy lassú. A gyors módszer keretein belül teszteljük le az SSD írási sebességét valamelyik benchmarkkal (AS SSD, CrystalDiskBench, Atto, HDTune stb.), majd írjuk teli az SSD-t, aztán írjuk teli újra, hogy a tartalékterület (spare area) is biztosan megteljen. Ha ezután letörlünk mindent, és újra lemérjük az SSD sebességét, akkor az első méréssel megegyező eredményeket kell kapnunk. A lassú módszer a következő: mérjük le az SSD sebességét, majd használjuk "normálisan" pár hétig/hónapig, végül újra teszteljük le. Az előtte és utána mért írási sebességeknek egyeznie kell." - [link]
-
Rick4
félisten
Azt hogy tudom leellenőrizni, hogy a TRIM működik-e vagy sem? Mert ICH7-es déli hídon egész jó, persze működni is flottul működik.

-
cszn
őstag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
Jó választás. Mondhatni best buy egy jó ideje.
A vezérlője sebességben középutas, de így is nagyon nagy ugrás vinyóról. Megbízható és a konfigod is jó hozzá. Futás megvenni. 
Ja most látom csak, hogy cadal elvtárs is már válaszolt. -
Cadal
őstag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
Itt a fórumon elég sokan használnak 96GB-os kingston-t (többek közt én is). Épp a Te hsz-ed felett is van egy kiváló bench. eredmény ezzel a meghajtóval. Én azt látom, hogy egy - két megmagyarázhatatlan (valszeg user error) eseten kívül mindenkinél jól teljesít az SSD. Meghibásodásról még itt nem hallottam. Én is oprendszernek használom és ide vannak telepítve azok a játékok, amikkel néha játszok kicsit. Tökéletesen működik egyenlőre.
Ebben az SSD-ben az a Toshiba T6UG1XBG vezérlő van mint a Kingston SNVP325-S2-ben is van. Az pedig itt különösen ajánlott plecsnit kapott.
Szóval én nyugodt szívvel ajánlom ezt az SSD-t az igényeidnek kielégítésére. A géped sem lesz szűk keresztmetszet a meghajtóhoz. szvsz. -
s.s.j.goku
tag
A 21673-as hozzászólásra valaki reagáljon pls.
-
jozsikka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A helyzet változatlan :S Mindent végig próbáltam és vagy fel sem ismerte vagy ha felismerte akkor ugyanazt csinálta mint eddig vagyis telepít és újraindítás után a telepítés befejezésénél bejön egy fekete háttér villogó kurzorral a bal felsőben majd pár mp múlva kék háttérrel a sok szöveg de az is csak pár mp-ig. Utána újraindul :S Mi lehet a gond???
-
jozsikka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Teljesen új az ssd igen érintetlen win 7-ek helyesebben úgy érintetlenek hogy 1 éve én használom már lett róla telepítve. Okés azt még úgy megnézem hátha. Köszi a tippet
Jelzem sikeres lesz-e 
-
-
jozsikka
tag
Sziasztok
Vettem én egy 30 GB-os Kingston SSD meghajtót és telepíteném rá a windows 7-et és újraindítás után mikor fejezné befele a telepítést állandóan kékhalált kap :S Mi lehet a baj? Próbáltam már windows 7 64 prof-al és windows 7 64 home premiummal is. A meghajtónak lenne baja?
Lécci help!!!

Köszi!
-
scream
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm mindenkinek

csak gondoltam ezért ,hogy legyen ilyen beépítőkeretem nem adok +3ezer Ft-ot ...
-
scream
veterán
Nem tudjátok esetleg ,hogy külön merre fele lehet venni 2.5"-os SSD-hez beépítőkeretet ? (3.5"-at)
-
orbano
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ha bekavar a 100 megás partíció és nem hajlandó indulni HDDről, be kell bootolni W7 telepítővel és nyomni egy javítást...
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Easeus Todo Backup-al, vagy direkt, csak másolásra alkalmas Disk Copy-val. [link]
W7 esetén a 100 megás rejtett partíció meg tudja keverni a szalámit, -de ettől függetlenül is- ha tutira szeretnél menni, akkor nem partíciót, hanem a komplett lemezt (ssd-t) klónozod a hdd-re (nyilván a HDD kapacitása nagyobb, mint az SSD-é döntő többségében).
Ezt viszont csak úgy lehet kivitelezni, hogy a hdd-ről minden el fog tűnni, az SSD méretével azonos méretű partíció fog létrejönni a hdd-n, és az ezenfelül, a hdd-n fennmaradó terület pedig nem lesz particionálva. (ez nem gond, W7 lemezkezelőjével utólag megoldod) [link]
Ezután győződj meg, hogy a HDD-ről (biztosan a HDD-ről) kifogástalanul induljon a rendszer, nehogy az SSD-ről addig letakaríts mindent... -
zsolt19900
őstag
bocsánat előre is hogy itt teszem fel a kérdést....
elkelt az ssdm, és a rendszeremet úgy ahogy van átszeretném tenni, tükrözni stb. a vinyómra, mely programmal tudom ezt megbízhatóan rendesen megcsinálni, adnátok egy-két tippet, mert fogalmam sincsen, hogy melyik programmal kezdjek hozzá
-
s.s.j.goku
tag
Hali
Szeretnék rendszermeghajtónak+1-2 játéknak egy ssd-t.
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+ SVP100S2/96G merevlemez ezt talátam elfogadható áron,Intel szeretnék de a 40-es kicsi lenne,a 80-as meg keretemen kivül van.
Az a vezérlő ami a Kingston van ha jol tudom Toshiba , tapasztalatok ezzel az ssd-vel?
Gondolom hdd hez képest nagy gyorsulás lesz,de ssd viszonylatban milyen ez a vinyó+vezérlő?
Nem háttértárat akarok, de a Race07+Wow+heroes-t szeretném rá telepiteni + win 7 szóval kell a hely.
Gépem: Gigabyte P35C Ds3R+Quad 2,4 (3Ghz)+2*2 kingston ram DDR3+2 hdd,+8800 Gt
Sata II-van asszem,remélem az alkatrészek nem huznák le az ssd-t. -
havasa
aktív tag
#21641-re valaki, nincs itt Guru, aki tudna segíteni, nincs időm kísérletezgetni.

-
evitiguF
senior tag
Üdv!
ismerősöm SSD-t szeretne venni, rendszer, + 2-3 játék lenne rajta, ezért 120Gb-os vagy nagyobb a cél, de 50k-ba bele kellene férnie.
Van ilyen árkategóriában ilyen paraméterekkel? Melyik ajánlott?köszi
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy ilyen lapra rádugtak egy Buffalo SSD-t (NSUH64GB előtte egy HTPC-ben tökéletesen üzemelt W7 volt rajta) és nem látszik a biosban. S-ata táp/adat kábel gond lehet, vagy valami bios beállítás is lehet ludas?
-
Cheater-666
csendes tag
Hello érdeklődnék, hogy valaki felvilágositana mi a helyzet itt a sata ügyekben?
Azt hallottam a P67-es alaplapokban, sorozatos hibákat észlelnek a SATA2-es csatlakozással, mind merevlemez, mind optikai lemez használatánál.
Jó oké, akkor beruházunk, SATA3-as ssd-re, azt ott nem lesz gond, de viszont nem rég olvastam, hogy az OCZ és a Corsair Sata3-as ssd-inél sorozatos fellép olyan probléma kékhalállal elszáll a gép, a bios és az oprendszer sem látja a meghajtókat sokszor, és csak áramtalanitás után jön vissza.
Most akkor mi van???
Amúgy vélemény valakinek a Corsair Force3 120Gb-ról?

Corsair ForceGT-t lehet kapni magyarországon? Eddig még nem találkoztam vele, shopokban... :/
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem nem az AHCI/IDE dologgal van problémám, mert AHCI-t használok mindkét rendszernél, én csak a TRIM működését nem látom igazoltnak és erre nem is találtam megnyugtató megoldást. Ráadásul a két Kingston SSD-m tudja a GC-t és a saját vezérlőjük progija remekül regenerálja a meghajtót, ezáltal nehéz megállapítani az OS ténykedésének a hatékonyságát.

Jobb lenne ha jövőbelátó tanfolyamra járnál, hogy ne érjenek meglepetésként a toporgó alakok...
-
válasz
fagy53
üzenetére
ITT én már kifejtettem ezirányú "nézetemet", most azért hogy keresgéltem, találtam egy olyan Intel forum-os hsz-t, ami megerősít ezt: koitsu hsz-a a vége felé
Corsair blog, részlet belőle
"Storage Controller configured in IDE or ACHI mode"
(Nem köti ki, hogy kizárólag AHCI lehet)W7 esetén AHCI-ben kell telepíteni az OS-t és "probléma" letudva (nem az ssd miatt, hanem az OS is az AHCI-t "szereti")

UI: Az általam mért olvasási ebességekben, lényegesen lassabb a Samu IDE módban
(Most lépek, mert itt topog egy koma, hogy bexart a mobilnetje, de jó lenne a tegnapelőttre megreparálnám...)

-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már csak azt kellene megtudni, hogy ez mit bizonyít?
A TRIM működését csak hosszabb távon lehet igazolni, folytonos írással terhelve.
Valójában nagyon nehéz megállapítani, hogy működik-e, mert az, hogy be van kapcsolva még nem jelent semmit, ha csak HDD van a gépben akkor is "0" a parancssor erre vonatkozó része.
Használtam 2 hónapig kikapcsolt TRIM-el a gépet és komoly különbséget nem észleltem, ha üresen jár a szerkezet akkor a GC végzi a dolgát és a lelassult írás szépen lassan helyreáll, nehéz ettől különválasztani a TRIM hatását!
Jelenleg SSD-n van a Win7 és szintén egy SSD-n az XP mindkettő AHCI-ben, hasonló használat mellett nincs különbség a két meghajtó állapota közt, holott az egyik biztosan nem tudja TRIM funkciót...
-
Na megvagyok!

Környezet
# Windows 7 Home Premium x64
# Samsung 470 series 64G SSD SATA II
# SATA IDE üzemmód
# EszközkezelőTRIM
# Parancssor
# CrystalDiskInfo
# Hard Disk SentinelSebességtesztek
# ATTO
# AS
# CrystalDiskMark -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Milyen SSD-t ajánlotok egy Laptopba, ami nem tudja az AHCI-t (de nem AMD), Sata2, és legalább 120GB?
(c2d 5550, 2 GB ram)Vertex2-n gondolkodtam, vagy X25-V vagy M az Intel SSD toolbox miatt)
-
Rick4
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz, ez is csak egy kevésbé szakmai fórum, de erről írnak. [link]
-
pschio
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
téged aztán hajt a kíváncsiság.

-
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Na erről van szó, THX!
Hát ezt akkor gyakorlatba ki kellene próbálni, persze úgy, hogy SATA IDE módban telepíteni SSD-re W7-et... Ok, mentek egy rendszert, aztán újrahúzom a Samu 470-re a W7-et IDE módban és jelentkezem, végére kell járni ennek a gyakorlatban...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sea Edge
tag
IDE módban viszont tuti nincsen NCQ.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elnézést, nem akartam bunkó lenni, én itt olvastam. Sajnos nekem gyakorlati tapasztalatom nincsen belőle,és ezt megbízható forrásnak gondoltam.
-
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Érdekes a hozzáállásod. Kategorikusan kijelentesz valamit, amikor meg rákérdeznek(és nem azért, hogy kötekedjek, hanem azért mert érdekel, mivel tudtommal a Trim SATA IDE módban is működik), hogy mégis mire alapozod ezt az állítást, akkor meg jössz ilyen "...elhiszem, te jobban tudod" faxsággal...

Nem, nem jobban tudom, csak másképp, épp ezért érdekelt volna egy megbízható link (pl egy gyártó közleménye stb), amiben pl felhívják a figyelmet, hogy az ő termékükön csak ahci modban működik a trim.. (vagy bármi ehhez hasonló) -
orbano
félisten
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Nem jobban tudja, hanem kíváncsi az okára. Nem kell itt hőbörögni. Ha nem szakmai topik lenne, írnék offot, hogy hogyan vezesd le a feszkót
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad van. Elfelejtettem, már annyira belém épült.

Mindenesetre nem lesz baj belőle, ha AHCI-ba rakja a vezérlőjét aki tudja.
Itt lehet olvasgatni róla. -
Qru
MODERÁTOR
Igen ezt írtad korábban, azért írtam, hogy a legolcsóbb ha veszel egy ICH9-es deszkát.
De ha van feleslegees lóvéd akkor jöhet persze komolyabb cucc. Nem mintha lenne érezhető különbség a Sata2 és 3 között még. Papíron jól mutat de a valóságban észre sem veszed a különbséget.
A legnagyobb pénzkidobás szvsz ha olyan technikát veszel drágán (ami amúgy kurv@gyorsan avul) amit ki sem használsz. De ha ez a hobbid akkor persze vegyél, van aki drogra meg nőkre költ van aki meg 8 szálas procira meg Sata3-as ssd-re.

-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, akkor nem szóltam semmit, elhiszem, hogy te jobban tudod.
-
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Indokolnád is, hogy miért nem? Csak azért érdekel, mert ezt lépten nyomon lehet olvasni/hallani, de eddig még egy emberke sem tudta szakmai indokkal alátámasztani ezt az állítást, szóval érdekelne...

-
havasa
aktív tag
A probléma a következő: adott egy 250Gb-os HDD, rajta 100 GB-os rendszerpartícióval, a rendszer 50GB-ot foglal a 100-as partícióból. Ezt az 50 GB-ot szeretném átklónozni egy Intel X18M 80GB vagy két Kingston V40 40GB-ból álló Raid 0 SSD tömbre. Nem tudom hogy melyiken lenne gyorsabb a rendszer, illetve milyen programmal csináljam.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Rick4
félisten
Gyerekek, velem mi legye? A lapom alaplapi ICH7-es vezérlője nem támogatja az ACHI módot. Mit tegyek? Vegyek új alaplapot meg procit?
-
cszn
őstag
válasz
lajosx
üzenetére
Az első hsz. végén van két cikk azokat olvasd el!
Pár pontban, hogy mi a legfontosabb:
1. AHCI módban legyen a vezérlő
2. Partíció kezdetének eltolása stimmeljen
3. Ellenőrizni, hogy az automatikus töredezettségmentesítés ki van e kapcsolva
4. Prefetch / Superfetch kikapcsolása
Ezek a leglényegesebbek (az intel is ezeket ajánlja). A többi beállítás feleslegesnek bizonyul. Driverekkel se nagyon érdemes vesződni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Ezt átgondolhatod mégegyszer: - nem az írástól romlik a cellák állapota - ....
Éppen az írás limitálja az élettartamot, míg az olvasás nem, a törlés meg tulajdonképpen jelent egy írásműveletet is az olvasás mellett.
Ha valaki az írás műveletet firtatja a SMART kiolvasásakkor, az jó úton jár afelé, hogy mennyire terheli élettartam szempontjából az SSD-t.
-
na modositottam a megrendelést,,köszi hogy szóltatok és nem vettem meg az ocz-ét.Most az lenne a kérdésem,ha megjön a corsair f80a-as.Mit ajánlott a gépel kezdeni? Nekem rendszernek kellene,és maradna háttértárnak egy wd sata3-as500gb-os hdd. Az maradhat ssd mellett?Nem fogja lassítani? A másik attól hogy sata 2es mehet sata3 csatlakóba? Köszönöm szépen a válaszokat.A biosba kell valamit állítani? Vagy simán lehet telepíteni ,mint egy rendes hhd-ét? Bocs ha hülyeségeket kérdeztem,de egyáltalán nem vagyok jártas ssd terén,mint az kiderült a kiválasztott termék miatt is: ) Az is jó ha adok egy linket amit ha elolvasok felvilágosodok e téren

-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok!
Htpc-be vennék egy ssd-t de csak az oprendszer fog futni rajta, a filmek és minden más egy külső háttértáron lesz. 24000Ft-ért néztem egy Corsair F60-at, bár nem ajánlják tömörített formátumhoz ez nálam nem is fog zavarni. Viszont megbízhatóság szempontjából jó vétel lenne? Nem szeretném babrálni minden hónapban, sosem telepítek programot arra a gépre, ezért a ráírt adat mennyisége elenyésző lesz. Win 7 fog futni rajta. -
Frenky89
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Szívesen! Mellesleg, nem tudom mennyire lehet pontos (mit jelent a Crucial mérnököknek a "worst case"), de az M4 NAND lapkái elvileg 5000 ciklusra vannak saccolva, így egy gyors számítással ki is jön a százalékos élettartam, ami támpontnak jó lehet.
Mondjuk jelenlegi tempóval haladva nálam az 5000 ciklus még jó sok év.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
cszn: Hol lehet megtalálni ehhez a diagramhoz a körítést? - Tárgytalan. Google a barátom.

-
SirRasor
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
Ha babusgatni akarod, akkor nézd meg az itteni hsz-eimet

Egyébként most már nem ajánlok nagyon mást, csak a temp áthelyezését.
Viszont találtam olyat, ami alapján csak szimplán megkérdem, hogy miért akarod nézni, hogy mennyit írt eddig a vinyó? Nem attól függ, hogy mennyire romlik a cellák állapota. Azt egyedül az "erase", azaz törlő utasítás csinálja. Tehát ha azt akarod nézni, hogy mennyire strapálódik, akkor keresd ki a SMART-ból az erase countot.
Más: láttam huncut táblázatot, ami alapján a legbénább, legrégibb SSD is elbír ~50 TB adat írását, szóval no para. Az átlag meg 100 TB+
64 GB-os Crucial M4 hol is tart most? 180 TB?

-
K!$$rác
tag
gyerek erre mondjatok valamit...

szűz win7-et lemértem hasított 220 mb/s ... feltettem a drivereket és belassult ismét... és látszik a bootnál is egyszer a win7 töltő csíkja el se indul és felállt a rendszer most meg 3x is "körbefut" és ismét csak 70mb/s az írás és az olvasás...
nemvagyokideges
IMSM driver lassítaná be? vagy mi? -
SirRasor
addikt
Crucial M4-esek! SMART-ban mutatja nektek az eddigi "erase"-k számát bármilyen smartmutató progi?
-
Gorneck
legenda
válasz
Brekkk
üzenetére
Ha nem tudja az SSD akkor semmi se fogja monitorozni. A hdsentinel meg ki tudja mit mutat pontosan...
Mondjuk én nem használom...számomra értelmetlen progi lenne, értelmetlen progikért nem szeretek fizetni.Ezt mindenki maga dönti el...én nem szoktam bűvölni a win 7et mert SSDm van...használom oszt csók. Defrag az egyetlen amit ellenőrizni szoktam, hogy az SSDn ki van e kapcsolva.
Hibernáció/lapozófájl ki van kapcsolva nálam, de nem azért mert SSDm van... -
Brekkk
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen a HD sentinelt néztem én is. De tényleg csak akkor ér valamit, ha kezdetektől használod. Nekem fent van ez a proggi, de nem valami pontos.
A Crystal info nem írja ki sajna a használatot, már próbáltam.Igen gondoltam én is arra, hogy üres Drive-on kellett volna megcsinálni a tesztet.
Most már fújhatom. Nem rakom fel még 1 szer a Win7-et csak hogy megnézzem.A lényeg az, hogy jó gyors.
TEMP könyvtárakat érdemes mád HDD-re tenni? Azért kérdzem, mert még alig 2 napos a WIN7-em, de már majd 2 giga szemét gyűlt benne össze feleslegesen.
-
válasz
orbano
üzenetére
én nem vagánykodni jöttem hanem megkellett rendelnem akkort az ssd éd és nem volt idöm kérdezgetni,igy utolag probáltam megtudni jot vettem e?De még tudom modositani,szóval még irhattok ez ügyben egyébként hifi terén tényleg tudnék vagánykodni ha már itt tartunk

jah és nem is gondoltam hogy az ocz sata 3as ssd kommersz szar

-
Gorneck
legenda
Nem biztos:
The ICH7 started to ship in mid-2005 together with Intel's newest high-end MCH, the i955X. Two additional PCI express ×1-Ports, an accelerated SATA Controller for up to 300 MB/s data transmission rate, as well as support for Intel's "Active Management Technology" were added. Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI. -
válasz
orbano
üzenetére
igazad van,elöbb is feltehettem volna a kérdést,de nekem memoria terén a kingstonnal nem jók a tapasztalatim ezért döntöttem e melett,van a gépen sata3 gondoltam roszabb nem lehet mint a sata2 és szinte egy az áruk,de még tudom modositani ha jobbat ajánlotok,ezért is irtam de sata3 közül ilyen árba nem találtam jobban...
egyébként mi a baj ezzel az ssd-vel? -
Brekkk
senior tag
Én is beruháztam egy Kingston V+ 100 96GB-ás SSD meghajtóra.
Tényleg nagyon gyors, de a BOOT idő szinte semmit sem rövidült.
Nálam rengeteg időt elvesz az SCSI Hardver RAID, a Asus xonar inicializálása.
Nekem max 5-10 mp-el lett rövidebb a Boot. A normál másfél perchez képest elenyésző a nyereség.
Az viszont tény, amikor betölt a rendszer utána baromi gyors.
Az miért van, hogy a Kingston saját reklámjában 34000 IOP-s Pcmark vantage eredményt mutat, nekem max 22 K-s eredményem van?
AHCI, Trim használatban van. SATA 2-es vezérlőn van.
Melyik program tudja megmutatni, hogy mennyi az összes írás az SSD-re élettartama alatt? -
K!$$rác
tag
jelentem hogy begyorsult az ssd
egy win7 újra telepítés után usbről
úgy hogy még semmi driver nincs fent és a Read 222.9 a 70 helyett 
Aktív témák
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A vezérlője sebességben középutas, de így is nagyon nagy ugrás vinyóról. Megbízható és a konfigod is jó hozzá. Futás megvenni. 
Fent van egyébként a rendszer az SSD-n, majd minnyá tesztelem is. Mondjuk egy word- excel azért simán 5x gyorsabb mint a WD Back-kel...

Kíváncsi vagyok hány hónap alatt megy fel 2-re.

Használhattad volna nyugodtan. Most nyugtalaníthat a tudat, hogy biza lettek volna sokkal jobb vételek.