Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
válasz
SirRasor
üzenetére
Ready boost a másik agymenés...a többiről nem is beszélve, mivel kb semmit se csinálnak míg te nam akarod...
soldi3r: Annyi, hogy fentebb ezt ajánlod te is. Akkor indokold is pls. Tesztlaborban dolgoztam, a Samunak is nem kevés faszsága van, persze ezek mind eltörpülnek az nv és ati maszatolásai mellett.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Most írják az SSD megbízhatóságot tesztelő topicban, hogy a 64GB-os Samsung 470 meghajtó megromlott. Összesen 525.607 TB adatot tudtak kiírni rá néhány hét leforgása alatt.
Szerintem ekkora mennyiségű írás kezelése, azért elég jó eredménynek számít.
-Az SSD teljes 64GB-os kapacitását 8212 alkalommal írhatjuk tele, hogy elérjük az 525TB-os értéket. Másképp fogalmazva 22évig minden nap egyszer 64GB adattal teleírhatnánk az SSD meghajtót.
-A gyári SMART-ba épített elhasználódás jelző (Media Wearout Indicator) kb. 60TB-ra volt kalibrálva, utánna csökkent az értéke 1-re. A gyárilag beállított érték több mint nyolcszorosát kibírta a Samsung SSD-je. -
fagy53
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Ezt átgondolhatod mégegyszer: - nem az írástól romlik a cellák állapota - ....
Éppen az írás limitálja az élettartamot, míg az olvasás nem, a törlés meg tulajdonképpen jelent egy írásműveletet is az olvasás mellett.
Ha valaki az írás műveletet firtatja a SMART kiolvasásakkor, az jó úton jár afelé, hogy mennyire terheli élettartam szempontjából az SSD-t.
-
Frenky89
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Szívesen! Mellesleg, nem tudom mennyire lehet pontos (mit jelent a Crucial mérnököknek a "worst case"), de az M4 NAND lapkái elvileg 5000 ciklusra vannak saccolva, így egy gyors számítással ki is jön a százalékos élettartam, ami támpontnak jó lehet.
Mondjuk jelenlegi tempóval haladva nálam az 5000 ciklus még jó sok év.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
cszn: Hol lehet megtalálni ehhez a diagramhoz a körítést? - Tárgytalan. Google a barátom.

-
MrCsiT
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
..és a a 64 gigás Crucial (Micron C400) M4 (i5-2400 @ 3500Mhz ) SATA3 -on :
(képbeszúrásra még tudnék gyúrni, úgy érzem
.. cseréltem a képet, de ezzel sem vagyok teljesen elégedett
)soldi3r : Kingston 96GB -s (SVP10096G valami ilyesmi ) SSD után gyorsabbnak érzem ezzel a rendszert. a 400-at nem érzem, de a Win7 érezhetően gyorsabban indul

-
válasz
SirRasor
üzenetére
Nekem induláskor megy a :
Logi MX Revolution progija, Logi G35 progija, Alaplap progija, Avast, Procifigyelő, VGA figyelő, Ati catalyst, Steam, hirtelen más nem jut eszembe, nem a gép előtt vagyok.cszn:
Egy kicsit nagyobb gyorsulásra vágytam volna, de ha te mondod, elhiszem
.
Bár érdekes mert amíg számol és pörög a homokór a BootRacernél, már régóta kész a rendszer. Mintha olyan 18 sec lenne, és fingom sincs miket tölt be még, de kattintásra minden indul amikor pörög még a BootRacer. -
Core2duo6600
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Én mindent hagytam rajta.
Temp meg ilyesmiket is.
Hiszen a hdd mindenképpen lassabba kis file oknál, amik a temp meg ilyesmikben leginkább benne vannak.(#21043) hoolla
Én nem áldoznék arra többet, hogy sata 3 as legyen.
És nyugodtam megvenném a kingstone -t, ami jó árt / érték aránnyal rendelkezik vagy az intel-t azt amelyik olcsóbb ugyanolyan méret melett, vagy a gari hossza is dönthet.(#21047) jegenye77
Van egy selytésem, hogy ez a parancs azt kérdezte le, hogy támogatja - e a drive a trimet.
És akármin van a bios ő támogatja, de csak ahci ben tudja használni.
Mindenépp érdemes lenne átálni ahci re.
Lehet találni leírást, hogy hogyan kell reinstal nélkül megcsinálni.(#21048) JoceeHunt
Bios ban ahci, majd felrakod, és használod.
Ha mindent átteszel hdd re, ami ír, akkor mi értelme, a torrent meg a letöltés az más persze.(#21052) Faterkam
Azok amiknek van Garboge collction asszem így írják.
Minden modern vezérlő nek van ilyen.(#21054) Faterkam
gen tudja, nekem is ilyen van csak 64 esben.(#21057) S-IW
Jahh és a ram még mindig gyorsabb mint az ssd. -
Core2duo6600
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Szerintem tök felesleges babusgatni, és állandóüan tesztelni, hogy jól megy - e még
A sok teszt is használja rendesen.Én feltelepítettem rá, és használom,
Egyedül a letöltés és a torrent történik hdd re, bár mostmár a NAS torrentezik.Annyit ellenőríztem mindössze hogy a Trim megy -e.
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
A swap kifejezésre gondolom te a lapozófájlt érted, ha jól gondolom a swap meg a lapozófájl nem ugyanaz, hiába nevezik el néha win-nél is nem? vagy én gondolom rosszul? na mindegy ez csak 1 kérdés volt, mert így hirtelen nemtudtam hogy a swapot mire érted.
Nekem 4 giga ramom van, a lapozófájlt átraktam a hdd-re, programok nem igényelnék de a játékok amikkel játszom igen, viszont 2 giga ram meg hát kevés azért, tervezem énis legalább 8 giga ramot minimum, de szerintem hogy nyugodtan kilehessen kapcsolni a lapozófájlt 16 giga ram kéne, persze csak akkor ha nagy játékokkal játszol.
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
"Hátrányok:
Winbe lépés 20%-al lassabb
Win leállítása 20%-al lassabb"Ezt írtad, ebből nekem is az jön le hogy a te megoldásod bootba nem gyorsul, de ha te annak értelmezed hogy gyorsul akkor legyen az

Illetve most látom csak hogy elején írtad a hsz-ednek hogy a programok ugyanolyan gyorsan indulnak.. 1 kérdés vetődik fel bennem hogy akkor minek vetted az ssd-t hogyha semmi gyorsulás nincsen, mert ugye ezt írtad?!

M4 van nekem is, igaz sata 3-on megy, defragot kapcsoltam ki, hibernációt kapcsoltam ki és azthiszem hogy ennyi naggyából, meg csináltam ff cachnek egy ramdisket és kész.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Igen, a partícióeltolásról SSD esetén mindig gondoskodni kell. Ezt azonban a W7 lemezkezelője elvégzi helyetted, azaz a lemezkezelőből töröld le a partíció(ka)t az SSD-ről, majd hozz létre új kötetet és formázd és ennyi.
Ha a partíció eltolást ellenőrizni szeretnéd (W7 automatikusan 1 Mbyte-ot (1048576 byte) használ), akkor: start->msinfo32/összetevők/tárolás/lemezek/jobb oldalt fel lesznek sorolva az eszközök, így az SSD is, a partíció kezdetének eltolása értékének 1048576 byte-nak kell lennie. -
-
cszn
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Hát valahogy úgy csinálhatja. Az első hsz (mint kiderült itt is van egy rakat infó) ennyit ír erről: "So, 1/3 of the drive is filled with static data (W7 x64) an the rest is used for writes. The app fills the drive with random sized files ranging from 1KB up to 12MB in size. More than 50% of the files are 128KB or smaller in size. TRIM is active."
(#20850) SirRasor Értem és érthető.
Engem egyből lenyűgözött. Mindig is zavart és éreztem, hogy a vinyó fogja vissza a leginkább a gépet. Most pattogósan megy minden, alig kell várni valamire és nem vesztem el a fonalat a gép belassulása miatt ha pörgés van.(#20859) SirRasor Én 20%-ot olvastam legtöbb helyen.
-
cszn
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Hát nem semmi vagy hallod.
Csak sikerült megmagyaráznod magadnak. Ha nem lesz rajta a rendszer akkor nem látom értelmét, hogy minek neked SSD, mivel munkára nem használod... Bár ha tényleg ennyire kévés dologra használod a gépet, hogy nem zavar, hogy a vinyón van a rendszer akkor végül is mindegy. Mármint nekem mindegy. Te tudod.
De ez őrüccccség! A föld nem lapos.
Az írás mizériára: Link. Bár lehet, hogy már linkeltem neked, de nem fog ártani.
Rakok ki közvetlen linket a fontosabb képekre.
1; 2
Ezek az SSD-k még működnek. Az intel 320-as tulajt idézem: "190.33TB Host writes Reallocated sectors 6 MD5 OK, no change in avg speed."
Engedd meg, hogy merész végkövetkeztetést vonjak le: Nem az írásmennyiségtől fog az SSD-d használhatatlanná válni.
(#20847) SirRasor Ha tényleg ennyire használod a gépet akkor add el azt a szegény SSD-t.

Minek vettél SSD-t? Csak zavart a kerregő vinyó? Nem volt olyan, hogy a vinyó miatt sokat kellett várnod? Mire számítottál amikor elhatároztad, hogy megveszed? -
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Mármint mit frissít? érzékelte az ssd hogy van mbr a hdd-n így ugye minek rakjon az ssd-re is csak az os került rá. Aztán lehúztam a hdd-t csak az ssd volt bent indítanám a rendszert aztán fatal error : D aztán néztem hogy nincsen 100 megás partíció az ssd-n hanem maradt a hdd-n.
De mostmár lehúztam a hdd-t aztán rendesen az ssd-n is megvan a 100 megás partíció.
Visszatérve jó formáztam le a hdd-t ahogy leírtam?

-
cszn
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Itt van ez az egyszerű kis jószág, amit arra találtak ki, hogy írjon és olvasson. Ezek a feladatai és ez az egyetlen amivel örömet szerezhetsz szegénynek. Erre te az egyiket a kettőből meg szeretnéd vonni tőle?
Nem veszel észre semmilyen sebességkülönbséget ezektől a beállításoktól. Maximum magadat lepheted meg, hogy valami majd nem működik rendesen a windows-ban vagy a mély letargiában szenvedő SSD-det, hogy ha véletlenül írnál rá valamit, de ő már rég elfelejtette, hogy azt hogy kell csinálni.
-
-
-
cszn
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Hát te tudod.
Sata2 vagy Sata3 tökmindegy, a rendszered nem ettől lesz gyorsabb, a programok nem fognak gyorsabban indulni/futni, meg a windows se, mert annak nincs sok köze a szekvenciális műveletekhez, amik a Sata2 korlátait feszegetik.
Feleslegesen elvesztegetsz fél évet ahelyett, hogy vére ki tudnád rendesen használni a géped sebességét. Belassulás mindig lesz, megbízhatatlan széria csak még több lesz. De egyébként ez egy rohadt nagy hülyeség, mert ezzel tuti az inteles cikkre utalsz, az meg néhány embernél fordult csak elő, több százezren elégedetten használják közben... -
-
Lastemperor
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
http://ahapc.hu/#termek/corsair_80gb_25_cssd-f80gb2-brkt_sata2_ssd_meghajto
Nem is a sebességről van szó, hanem a megbízhatóságról. 2 Kingstonnal is találkoztam most amik belassultak, az egyik fél éves, a másik szinte vacsi új, 1 hetet futott...
Persze minden márkánál előfordulnak rossz modellek / szériák, ha visszaolvasol itt sokan írtak Kingstonos tapasztalatokról.
Nálam is ugyan ez volt a kérdés, 96gb Kingston vagy a Corsair F80, szerintem a Corsair a jó döntés. -
Gorneck
legenda
válasz
SirRasor
üzenetére
2k-ért majdnem megduplázod a tárolókapacitást...
Mind3 SSD jó választás amit írtál...
Összehasonlítást meg azé alig alig látni mert rengeteg SSD van és mellé még méretekre is kéne bontani...arról nem is beszélve, hogy az újabbak közt alig van különbség hétköznapi használat mellett...nem veszed észre...
(#19949) Ati007: És így nezett ki ahogy a képen?
Aktív témák
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- ÚJ! BONTATLAN! WD BLUE Sata SSD 1TB,2.5,560/530
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 2db Pixel 7
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(4096-tal osztva törtszámot kapok
)
Ebben kb semmi sincs tisztázva...kb mint ebben a topikban... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Éppen az írás limitálja az élettartamot, míg az olvasás nem, a törlés meg tulajdonképpen jelent egy írásműveletet is az olvasás mellett.

.. cseréltem a képet, de ezzel sem vagyok teljesen elégedett

. )