Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
finest
addikt
Srácok, lenne egy kérdésem! Van egy Kingston SV100S2 64GB SSD-ém, bár nincs vele bajom, feltűnt a SMART adataiban, h a Bad Custer Count nem 0-la, henm 16. Van ennek jelentősége, a küszöb SMART szerint 10... Íme egy kép:
Kell izgulnom az adatok miatt, esetleg kell emiatt gariztatnom? -
benjemin1994
tag
Gyerekek! Hát nagyon megvagyok elégedve az SSD-mel!!!
Tavaly ősszel cseréltem 2-ről 4 magra Meg DDR2-ről DDR3-ra meg ilyenek, és gyorsaságban most érezhetőbb különbséget élvezek mint akkor! Kivéve mondjuk a játékok terén, mert azért akkor ott nagyon nagyok voltak az FPS javulások! De most sokkal élvezhetőbb és kellemesebb a windows használat!!!
MINDENKINEK AJÁNLOM AZ SSD-T!!! NE HABOZZATOK!!!

-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Köszönöm a Válaszokat az esti kérdésemre!Kérdezni szeretném hogy mivel tudnám figyelni az SSD hőmérsékletét mert nem méri semmi?
Köszönöm előre is a választ.
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Milyen kütyü kell ,hogy a Crucial ssd-m a sata II lapomba tudjam használni sata III-mon ?
üdv:
-
Fornax
tag
válasz
spiritex
üzenetére
átolvastam ezt a cikket. de akkor igazából nem is azt kell nézni hogy ocz vagy intel vagy akármilyen, hanem hogy milyen a vezérlője... nem tudom hogy 64 gigás elég lenne e nekem. 100 körülit akarok, most a rendszer partíciómon 38giga foglalt, windows7 és programok. ha esetleg fel akarok tenni combosabb programokat, esetleg 1-2 játékot, akkor máris kevés lenne a hely.
-
spiritex
veterán
válasz
Fornax
üzenetére
Itt van összefoglalva mindennek a lényege!
ez a tuti cikk
Igen, a megbízhatóság az fontos, de az ár is, én ezért vettem egy 64 gigás Samsungot 26-ért. -
Fornax
tag
válasz
spiritex
üzenetére
persze, az világos hogy nem kell sok adatot írni rá, rendszert akarom rápakolni meg pár fontosabb programot amikhez jól jönne a sebesség, pl photoshop. csak nem tudtam hogy mennyi jelentőssége van az írásnak. gondoltam ha kb ugyanannyiba kerül és dupla annyi egyiknél mint másiknál, akkor miért vegyem a kevesebbet?
kössz az infót, olvasgatni fogom a teszteket! -
spiritex
veterán
válasz
Fornax
üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a 275-ös érték az tömörítetlen adatokra vonatkozik. Amint filmeket, vagy olyasmiket kezdesz másolni, amik már nem nagyon tömöríthetők, mindjárt leesik ez az érték az átlagosra. Sőt az ember nem ír általában ssd-re nagyméretű adatokat, mint pl. filmek, iso file-ok. Az op.rendszer működésére csak a kis adatok írási, olvasási sebessége van kihatással, de ott is nagyon pici a különbség ssd és ssd között. Olvasd el a teszteket. Ez mind le van ott szépen írva.
-
Fornax
tag
helo! remélem jó helyen kérdezem
50-60ezer forintos, 120gb körüli kategóriába manapság melyik a legjobb SSD? én vertex2 ről hallottam hogy pöpec, de hátha tudtok jobbat mondani ebbe a kategóriába. -
spiritex
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Értem! Na és ha azt választod, hogy NE mentse, az nem jó? Mert akkor nem lassabb az indulás és a leállás.
Vagy a win-nek nem jó az, ha mindig elveszik a pagefile-ja és újra kell neki generálnia minden alkalommal? A FF vagy Chrome is érzékelhetően lassabb, ha mindig előlröl kell neki letölteni a gyakran látogatott helyek képeit a gyorsítótárba? Mert végülis RAM-ról van szó, ami azért elég gyors... -
spiritex
veterán
válasz
üzenetére
Na most, mivel Ram-ról beszélünk, gondolom kikapcsoláskor elvész az egész tartalma.
Ha azt akarom, hogy ne vesszenek el a FF előzményei, a gyorsítótár, a pagefile??, win Temp stb. akkor minden kikapcsolás előtt át kell mozgatni vagy másolni egy hdd helyre majd a következő indítás után vissza?? Így működik ez? -
BullKoxa
őstag
Bocsi ha volt már,de kérdezni szeretném az OCZ Vertex 2 Sata II 2.5ˇSolid State Drive tudja a Trimet? Az oldalon az van hogy igen,de bennetek jobban bízok!
-
-
törölt tag
válasz
gallus
üzenetére
4,27 GB-a Az összes 8-ból. Ha kevés lenne így a maradék ram, akkor a page fáljt még mindig bekapcsolhatom a HDD-n
1 Ramdisk telepít R meghajtó kreálása
2. Létrehoztam az R:\TEMP könyvtárat, majd a Vezérlőpult a jobb aló képen az látszik, hogy a felső két sort kitöröltem az alatt lévőben kettőben R:\TEMP -re módosítottam. ennyi csak az egész.
Mindenki saját felelősségére csinálja utánam...
Két win install után ilyen szép sokat írtam, ezért barkácsolok.

-
törölt tag
válasz
Digital
üzenetére
Sokaltam a telepítések miatti sok írást, ezért a google segítségével át tettem a windows tepm könyvtárát a Ramdiskre amely már dvd méretü lett.
ki próbátam müszik
( csak zárójelben jegyzem meg, hogy firefox is elöször a c:\ user\ appdata\temp-be töltés onnan másolja tényleges letöltési helyre. )
innen a leírás,
[link]
én innen egy egyszerü ramdisk program
[link] -
jozsi252
veterán
Figyelem, egy kis privát infó. OCZ visszahívja az agility 3 as ssd-ket amiket említettem hogy szar a sandforce vezérlője, és fagyást okoz illetve szekvenciális írásba nagyon lassú.
Csak gondoltam ha valaki ilyen vásárolna akkor gyorsan tegyen le róla

-
-
laci06
senior tag
SSD-t lehet particionálni? Meg van értelme?
Illetve ha igen, akkor mindkét partición figyelni kell a 20%-ra, vagy elég, ha együtt megvan a 20% üres?
Illetve van valami gyors leirás, ahol kiderül, hogy a beüzemelésnél mit, és hol kell bekapcsolni, hogy minden a lehető legjobban klappoljon? (Crucial C300) -
Digital
addikt
Hali!
Fent van az SSD-n a szűz Win, a HDD-ről hogyan tudom leszedni a régit?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
benjemin1994
üzenetére
Amíg szintetikus adatokkal tesztelsz, nem valós file-okkal, addig nem fogsz pontos értéket kapni. Ha átmásolsz egy 4.5 GB ISO file-t akkor már le tudod mérni elég pontosan a sebességét.
-
jozsi252
veterán
válasz
benjemin1994
üzenetére
benchmark progikba is van nagy eltérés, 2 nemfog soha ugyanolyan eredményt adni
-
jozsi252
veterán
Ennél többet neis várj szerintem, ez lesz a max teljesítmény, amúgy crystaldiskmark-al is csinálj 1 tesztet.
-
gallus
aktív tag
válasz
benjemin1994
üzenetére
-
benjemin1994
tag
Megvettem a Corsair force 60gb és az eredmények nem pont azok mint amik a leírásból tudhatók:
Maximum sequential read speed 285 MB/second
Maximum sequential write speed 275 MB/secondAz enyém:

Mi nem jó? Trim be van kapcsolva, ACHI is be állítva van a biosban
Milyen progival mérjem a sebességet? Légyszi linkeljétek -
spiritex
veterán
válasz
sz_abika
üzenetére
Sajnos ide még irodalom sem kell.. mert nem lesz gyorsabb érzékelhetően!
Ráadásul nálad nem csak a cache lenne hdd-n, mint nálam volt, hanem maga a progi is.
Nekem a chrome cache-e volt csak hdd-n, és már nem láttam értelmét az ssd-nek, így aztán visszaraktam a cache-t az ssd-re. Így tud csak darálás nélkül, azonnal indulni.
Tehát minden művelet csak akkor gyorsabb, ha ssd olvasás történik. Főleg ha sok pici file olvasása.. -
bpx
őstag
válasz
sz_abika
üzenetére
"Na de megnyitom a foxot, ami nem oda van telepítve...tehát hdd elérés kell..itt gyorsabb lenne a rendszer?" ugye a hdd-t használja, tehát nem
"Most sem lassu, nem érzem feltétlennek az ssdt amugy. Játszanék valamivel, akkor a hddn telepített játék betöltése gyorsabb lenne?" nem, még ssd-re telepített játéknál sincs sok különbség
Vagy egy HDDn egy rar kicsomagolás jobb? nem, itt sem a HDD a korlátozó tényező (hacsak nem rengeteg kis fájl van a csomagban)
-
sz_abika
addikt
Hello!
Szeretnék SSDt venni, de kérdések merültek fel bennem...Adott egy gép, játékra van használva, internet, és zenehallgatás szintjén. Q6600@3ghz dobog benne, 4gb rammal. Van két 7200 barracuda benne.
Vennék egy 30gbos ssdt, csak windowst dobnék rá méret miatt ugye. A boot gyors lesz..jó. Na de megnyitom a foxot, ami nem oda van telepítve...tehát hdd elérés kell..itt gyorsabb lenne a rendszer? Most sem lassu, nem érzem feltétlennek az ssdt amugy. Játszanék valamivel, akkor a hddn telepített játék betöltése gyorsabb lenne? Vagy egy HDDn egy rar kicsomagolás jobb?
Szóval itt érezhetően van értelme?
Mert mondjuk egy külsö, USB3 SSD, azt mondom hogy igen gyorsabb egy másolásnál, de itt az én elméletem szerint nincs sok különbség.Esetleg valami irodalmat dobhattok

Köszi' -
spiritex
veterán
válasz
üzenetére
Pontosan! Sőt a win7 ssd-re telepítésnél kikapcsol szolgáltatásokat, mint pl. az indexelés és a defragmentálás. Szóval fel van készítve teljesen ssd-ből, amiket automatikusan finomhangol...ez mind elmaradna sima átrakás esetén. Persze ezeken kívül kell még majd hangolgatni.
-
törölt tag
válasz
miccur
üzenetére
A helyedben. Win instalt csinálnék.A telepítő csinál egy 100 MB-os helyett magának az elejére és a végén is marad egy formázatlan 1Gb azt pedig az azSSd tartja meg magának,.akkor szector eltolást is jól végzi el a telepítő. A HDD-n is meg maradhat a windows ha kellene onnan valami.
Erősen ajánlott a telepítés, akkor ho jó müködő rendszer akarsz. a telepítés is gyors 6-8 perc a win+ a többi 30-40 perc ki mit tesz még rá finomhangolás. -
miccur
aktív tag
Vertex csak a fejemben van
Agility, de azt hiszem ez midegy ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
miccur
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Vertex3 OCZ SSD-t (60GB), szeretném a meglévő Win7 64bites rendszert átköltöztetni, ehhez szeretnék segítséget kérni tőletek. Konkrétan-!?, hogy is kezdjem?

-
shteer
titán
válasz
scope2007
üzenetére
ahol nem a hdd a szűk keresztmetszet, ott egy partíció klónozás is megfelelő lehet
esetemben az eeepc-be úgy került bele az ssd, hogy a hdd-n lévő rendszerpartíciót 1:1 klónoztam. de csakis azért mert (fél éves) xp van rajta és úgyis az atom-os rendszer a lassú. pc-n ezt csakis ssd>ssd esetén ajánlom
Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak hogy az ismertebb márkák közül akkor tök8 h micsoda, csak jó legyen a vezérlője.

ki próbátam müszik

Agility, de azt hiszem ez midegy ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)