Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
huu bazz ezt megnézem

Hát ja így van
És ha nekem csak sata2-m van? -
LOTR
addikt
Sziasztok,
érdeklődnék dell n7110 notebookban, intel ssd-m van átállítottam biosban ata-ra az ahci-t, azt vissza kell állítani, és ha igen hogyan?
Nézegettem a topikot ez után, lehet csak én futottam át rajta, ha igen akkor linkeljétek nekem légyszíves.
Köszi! -
Memphis79
aktív tag
Szevasztok!
Az érdekelne érdemes-e még OCZ SSD 60Gb Vertex-2-őt venni?
Árban jónak tűnik...~30k -
tetrix
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Szerintem az Atto-s eredményekkel semmi gond azok jók; a gyártó is ezzel teszteli + iometer ,a dobozon is rajta van.
szóval nem mérvadóak annyira, ahány programmal nézi az ember mindig más eredmény lesz; amiben közrejátszik a program épp hogy támogatja az adott hardvert, mire van kiélezve stb.. a fő szempont úgyis a használhatósága.A másik hogy akisebb ssd a kevesebb nand lapka miatt kevesebb szálon mennek,ezért valahol lassabbak.
Beállítások rendben vannak? -
jozsi252
veterán
Tegnap meglett agility3-as ssdm csináltam tesztképpen bencheket de egyik se közelíti meg a gyári értéket. Illetve néztem itt 1 képet egyik kollegánál neki is agility3 van csak 120 gigás de sata2 porton tesztelte és neki is több pont jött ki mint nekem sata3-on. Mi a fene miatt lehet szerintetek hogy nekem megse közelìti seq ìrásba egy intel vagy egy kingston eredményét? Itt 1kép a benchről. [link]
-
csimpok
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én se bántam meg a vásárlást, csak az zavar, hogy az NCQ miért nem működik rendesen ennél a típusnál? (4K és 4K multithreaded eredmények szinte ugyanazok)
-
Motion_Blur
félisten
Féltem hogy nem lesz elég a 96GB.
Erre így állok most:

W7 Ultimate SP1 + minden driver + szükséges progi fent. F1 2010, Dirt 3, mindegyik patch-elve.
És nagyon elégedett vagyok mindennel

-
DV
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Intel ICH8-M van nalam es ez is elmeletileg tamogatja a Sata II-t, de a Dell korlatozza Windows alatt. Linux-al merve megy a Sata II sebesseg.
Itt a forumon valaki irta korabban, hogy a CD meghajto helyere kotve az SSD-t mukodik a Sata II, de ehhez venni kell egy atalakitot (bay-t).
Letezik BIOS-mod nehany Lenovo gephez, ami engedelyezi a Sata II sebesseget, keress ra itt a topicban. -
cimabue
tag
Sziasztok, a héten beröffentettem egy 120-as intel ssd-t, háát, nem semmi mennyit dobott a gép dinamikáján. Talán nem szúrtam el semmit, amit lehetett átpakoltam hdd-re, bár azt hiszem a lapozófájl letiltást nem szereti, így azt is csak áthelyeztem. Egy tesztprogram 210/100 körüli sebességet mutatott, ez nem tudom jó eredmény-e.
Iletve egy kérdés még: az intel ssd toolbox azt írja, a DIPM-et engedélyezni kellene, ez valami energia-gazdálkodási séma, vagy mi? Vagy csak laptopnál van jelentősége?
A hibernációt nem tiltottam le, viszont sleep-ből nem mindig éled fel a cucc, illetve elindul, de a monitornak nem ad jelet... valamit tuti elállítottam... Ha van tanácsotok energiasémára mit érdemes beállítani, azt megköszönöm. -
Mauzes
addikt
Viszont elvileg az Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller támogatja a SATA 2-t, legalábbis az Intel szerint. Neked is ilyen van? Neten találtam pár furcsaságot ezzel kapcsolatban, hogy a gyakorlatban mégsem meg a dolog Thinkpad-ek esetében. Akkor lehet, hogy a Lenovo babrált ezzel valamit? Vagy valahogy át lehetne állítani a natív 1-es beállítást?
-
Mampa
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem elég csak a Windows Search-öt visszakapcsolni, ha mégsem, akkor az indexelést is. Viszont megadható, hogy mit indexeljen és hova a windows. Tehát az SSD meghajtót ki lehet hagyni a buliból.
-
Mampa
csendes tag
válasz
McLaca
üzenetére
Hát, te még akkor nem használtad a Flight Simulatort!!!
Ott bizony vannak, akik esküsznek, hogy 64 GB lapozófájl nélkül nem is szabad nekiállni még 64 bites sokramos rendszernél sem. Én sem hittem nekik, s most sem tudom a magyarázatát, de nekem a D meghajtón most is van 32 GB lapozófájl... -
Motion_Blur
félisten
A start menüben a keresést csak úgy lehet visszaállítani ha bekapcsolom az Indexelést és a Windows Search szolgáltatást?
-
McLaca
őstag
válasz
csimpok
üzenetére
Azért is írtam, hogy elméletileg és elvileg. De az több éve volt már, akkoriban win7 sem volt még, és a win7 nem a win xp alapjaira épül (memória kezelésben sem). 300 mega 1GB-ból XP alatt, a többi progi és az XP igényeit is figyelembe véve sima RAM elfogyást produkált nálad.
orichalcos: azokhoz a játékokhoz valószínűleg kevés a 4GB, de 8, vagy 16GB RAM-on biztos, hogy mennek lapozófájl nélkül.
Üdv!
-
csimpok
aktív tag
válasz
McLaca
üzenetére
Hát figyu elég sok külföldi oldalt olvastam ezzel kapcsolatban, és saját bőrömön is tapasztaltam pár éve, mikor a Half-Life 2 Episode One mindig lefagyott az első 5 percben, és napokig próbálkoztam mire kiderült, hogy a virtuális memória hiánya okozza (a program kb 300 megát ha foglalt az 1 GB ramból). Mellesleg másoknál is ugyanaz volt a helyzet, mint később utánaolvastam.
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A SMART-nak hiszek.

Én is kikapcsolt lapozófájllal használok 64 bites Win7-est 4GB RAM-on. Egyszer közelítettem meg a 90%-os kihasználtságot (400MB szabad, amikor már a win7 is szól, de mondjuk itt még nem szólt), amikor a FF plugin containere "kiakadt", és 1,2GB memóriát zabált... Tehát ez sem normális állapot volt. Egyébként a 80%-ot sem szokta elérni.
Persze van pár progi, ami biztos ki tudna futni 4GB-ból, de amíg nem használok olyat, nem költök + RAM-ra.
csimpok: elméletileg a program nem tudja, hogy lapozófájlban vannak-e a részei, vagy a fizikai RAM-ban, mert azt a win dönti el. Tehát elvileg meg sem lehet úgy írni, hogy lapozófájlt használjon. A kikapcsolt lapozófájlnál egyébként ugyanúgy van lapozófájl, csak nem a vinyón, hanem a RAM-ban. Mert ugyebár közvetlen memória hozzáférése a progiknak a win-ben nincs.
Üdv!
-
-
Mauzes
addikt
Köszi, de szerintem ezzel csak azt lehet megnézni, hogy jelenleg milyen módban fut az adott lemez. És mivel az én mostani vinyóm SATA I-es, persze, hogy azt fogja kiírni, 1. generációs átviteli mód. Vagy rosszul látom a dolgot?
Szóval még mindig érdekelne, hogy nézhetem meg, hogy az alaplapom támogatja-e a SATA II-t?
-
benjemin1994
tag
Sziasztok!
Én egy KINGSTON 64GB V100 SATAII SSD-t tervezek venni, csak az lenne a kérdésem hogy ha a rendszert erre telepítem, mellette ugyancsak sata II-es HDD-ket tudok használni adattárolásra?
-
sapphie
csendes tag
válasz
bundaska
üzenetére
Én pár órája rendeltem egy ilyet Crucial SSD 64GB Crucial 2,5" (6.3cm) C300 retail CTFDDAC064MAG-1G1
-
RexpecT
addikt
Ugy nez ki, hogy a winyo szart be....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 200M-es ramdiszk van (64bit SuperSpeed Ramdisk Plus), IE+FF cache, de szerintem kikapcsolt lapozofilehoz minimum 8G ram kell, különben memóriaigenyes alkalmazasok xarakodhatnak. (jatek pl.) Kikapcsolaskor lementetem a lemezre.
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
SSD vásárlás előtt állok. Az lenne a kérdésem, 64 GB-os, SATA II-es SSD-ket nézegettem, elsősorban a Buffalo SHD-NSUH64G-EU néztem ki, vagy talán valamelyik Kingston, vagy Corsair Nova 64 GB. Kinek mi a tapasztalata, melyiket ajánljátok? És persze ha meglesz, beállításokban is szeretném kikérni, persze szeretnék szép sorjában haladni

Köszönöm előre is! -
Motion_Blur
félisten
Ramdiskkel mekkora meghajtót érdemes létrehozni?
Legutóbbi leírásban 128MB volt írva, de azt már most látom hogy kevés lesz

4GB ramom van, lapozófájl kikapcsolva.
-
RexpecT
addikt
Udv!
Ugy nez ki hogy meghalt az ssdm mert a rendszer nagyon lassu, az ikonokat 3 perc alatt sem hozza be, most rakok uj rendszert a winyora.Milyen programmal lehetne megnezni, hogy mehet e gariba az ssd?
Koszi -
Varázslóó
őstag
Most AChi ról átálitottam Raid be és engedélyezte is ... mert 2db Sata 3 mas és 2db Sata 2 es vinyom van

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Varázslóó
őstag
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?48366-How-to-Align-OCZ-SSD-in-XP-using-USB-SATA-and-Vista-recovery-disk&p=325221#post325221
Ezt találtam

-
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok srácok... SSD témában még nagyon kezdő vagyok sajna.
Kalandor-tól vettem egy ilyen SSD-t.
Intel SSD X25-V 40GB
Minap toltam egy gyors sebességtesztet:
Az eredmény gondolom jónak mondható, de azért légyszives nyugtassatok meg.

A másik amit érdekelne:
AHCI mód. Több helyen olvastam hogy SSD-hez kötelező átálítani a BIOS-ban. Na ha én IDE-ról átteszem AHCI-re, akkor bootnál kékhalált kapok. Most akkor mi is van?

-
Varázslóó
őstag
-
Motion_Blur
félisten
Micsoda eredménydömping van ma

-
jozsi252
veterán
Nos meglett nekem is az agility 3 nekem ezek az eredmények lettek.
MaximumGame nekem is ezek az eredmények jöttek, szerintem ez ilyen..

-
Motion_Blur
félisten
Kingston SSDNow V+100 96GB Windows 7 Boot Time
Vinyóval ez a folyamat olyan 2 percet vett igénybe

-
parker75
tag
Most vettem egy Mushkin Callisto Delux 60 gb SSd-t !
De a gyári adatoktól [link] nagyon eltérnek az általam mért értékek ! Pedig mindent beállítgattam
a rendszerben amit a leírtak alapján kellett. A firmware-t is feltettem !
Esetleg még arra gondolok ,hogy 64 bites win 7 -et raktam fel és 2 gb ramom van.
Esetleg valami ötlet?
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
64GB-oa SATA3 csatlakozós ssd nincs? Mennyire fontos a sata3 az ssd-nél?
-
Mauzes
addikt
Laptopba melyiket (64 GB): Samsung 470 vagy Kingston SVP100S2?
És ezzel tényleg nem zaklatlak többet titeket, de valaki írja már meg: mit nézzek (mondjuk Everest-ben), hogy megtudjam, a laptop alaplapja támogatja-e a SATA II szabványt?
-
Motion_Blur
félisten
Köszi srácok, nagyon fasza a cucc, b*szkod mindent ahogy kell

-
XeeN
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kapcsold ki az UAC-ot a francba, alaplapi driverek a gyáriak legyenek ha AMD konfigod van. (gyári win7) Windows update legyen bekapcsolva (driverekre is)
#18613: ja oks.
SSDlife-ra mehet az uninstall, semmire nem jo az a progi. HD sentinel elég, azon kovetheted az ossz irast/olvasast. Windows Searchot kikapcsoltad? -
spiritex
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az SSD Life oldalán fel van tüntetve mely SSD-ket támogatja, szerintem csak ez a gond.
A másik kérdésre pedig annyi a válasz, hogy az fsutil parancsot rendszergazdai jogokkal kell indítani. Vagyis Start gomb, a kereső sorba beírod, hogy cmd, mire felül megjelenik egy cmd találat, és ekkor nem sima Enter-t nyomsz, hanem Ctrl-Shift Entert. Evvel már rendszergazdai jogosultságú cmd ablakot kapsz. Ide írd be az fsutil... parancsot.
A kis fekete ablakod tetején látszik, meg mondja is a 7, hogy ez nem ilyen ablak volt. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
SSDLife nem is érzékel a gépemben SSD-t...
-
Varázslóó
őstag
Hát én komolyan nem értem... Nem is az SSD van a játék de Sata 3 mas vinyom Olyan gyorsan tölti be a játékot mintha SSD lenne.. ??? WTF??? Raid be kapcsolodtak ?
Vagy nemvágom... Betöltési idö nagyon kicsi... és 1Tb os Sata 3 mon van...
de SSD nem másol annyival amennyivel kéne
1/3 használja ki 
-
cszn
őstag
A Silicon Power talán bevállalható, de nincs sok infó róla. Ha minden igaz Jmicron 616-os vezérlője van, nem egy gyorsaságbajnok. A Kingstonból meg ezen a néven több fajta van és van amelyik kifejezetten nem ajánlott.
Én még mindig azt mondom, hogy nem sokkal többért külön is használhatnád az SSD-t, gyorsabb lenne és ugyanúgy meg tudod tartani a rendszeredet. Ez egy tökéletes megoldás lenne. -
Clemi
veterán
(#18602) cszn: Köszi a választ! Mivel az alaplapom tudja a Smart Response Technology-t szeretném is használni, és ahhoz nekem bőven elég egy 32 GB-os SSD, ráadásul megtaláltam a leírást, hogy egy már telepített, belakott rendszernél hogyan lehet beüzemelni a gyorsítást.
Már csak az a kérdés, hogy a 32 GB-os modellek közül vajon melyiket favorizáljam, melyik lenne az, amit a SATA 3-as HDD-m mellé érdemes lenne felcsatolni.Kacsintgatok egy SILICON POWER 32GB MLC E20-al, és egy Kingston SNV125/S2-el. Árban nagyjából egy szinten vannak, viszont az SSD meghajtókat még egyáltalán nem ismerem.
-
cszn
őstag
válasz
spiritex
üzenetére
Ez egyszerre 32 db 4k műveletet jelent és igazából olyan nagy haszna nincsen. Kb azt jelenti, hogy mennyire futnak gyorsan a kis műveletek egymás mellett. Rendszerhasználatnál némi előnyt jelenthet.
(#18601) Clemi A HDD-knél abszolút nincsen értelme a SATA3-nak, mert meg se közelítik a SATA2 határát. Az újabb SSD-k már ki tudják használni valamelyest, de a mindennapi használatban semmi hátrányt nem szenvedsz azzal, ha SATA2-re van kötve egy SATA3-as SSD. Rakhatsz SATA2-est SATA3-ra RAID-ben, de teljesen felesleges SSD-ből RAID-et csinálnod, hacsaknem munkára feltétlen szükséged van jó magas szekvenciális értékekre.
Az Intel Smart Response technológiájához ajánlott SSD egyébként is elég rossz ár/érték arányú, szóval azzal nem vesztesz sokat... Minimum 20 gigás SSD kell hozzá úgyhogy a 32-esek közül lenne érdemes válogatni, de sztem sokkal jobban jársz ha veszel egy kicsit nagyobb SSD-t, amire rakod a rendszert és akkor minden más mehet a HDD-re. Helyet és sebességet nyersz vele.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kérni a következőben:
Az alaplapom, ASUS P8Z68 amin már működik az Intel Smart Response Technology névre kersztelt tárolási technogia. Ehhez az Intel elkészítette a Larson Creek fantázia néven futó 311-es sorzatú 20GB-os SSD meghatóit, ami egyrészt nálunk még sehol nem kapható, másrészt érdekes módon csak SATA-II csatolóval rendelkezik.
Nekem jelenleg a rendszer winyóm egy 500GB-os SATA-III-as hdd, és ez mellé szeretnék egy SSD-t, hogy kihasználhassam ezt az új technológiát, ha már az alaplap tudja.
Melyik tipust ajánlanátok? Tehetek SATA-II-es SSD-t a SATA-III-as csatolóra RAID módban a mostani HDD-m mellé, vagy gondolkozzak mindenképpen SATA-III-as SSD-ben?
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- DUNE médialejátszók topicja
- Bittorrent topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Win 7 Home premium van fent asszem