Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Néztem én a Kingston oldalát,de ahogy Cadal kolléga írta ott a régebbi modellhez van firmware.
Egy gonddal kevesebb. 
-
jozsi252
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Sandy van nekem is, igaz nem efi hanem bios lap de a login ablakig 25 sec csak onnantól van problem : D méglegalább ennyi vagy több, 30 sec minimum amíg minden betöltődik teljesen.
Amúgy hd sentinel szerint elosztottam szoroztam írási átlagba nekem napi 30 giga jön ki, viszont olvastam hogy egy átlagos usernek napi 10-15 giga nekem akkor mi miatt van duplája? nemfogja lehúzni nagyon ssd-t hogy ilyen sok az írás? letöltés nemvolt sok 40 giga max mióta méri a hd sentinel. szóval nemnagyon értem mi írhat ennyit, vagy nemjól jelzi ki a sentinel?
hétvégén megy a gép egész nap illetve hétközbe munka után 5 től ált 10-11 ig minimum szóval azért nem 0-24 be megy ezért nem értem ezt a sok írást.
-
Cadal
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A kolléga biztosan azokra a frissítésekre gondolt, amik az SV100-as családhoz jöttek. De az SVP100-as modelleket egyenlőre nem kell frissíteni
-
parker75
tag
Sziasztok !
SSD vétel előtt állok !
Újan veszem a drive-ot !
Viszont a termék oldalán van fent hozzá Firmware (ami javít rajta elméletileg )
Kérdésem: firmware-t rendszer telepítés előtt tegyem rá -vagy később is jó?
Még nem csináltam ilyet !
Esetleg valaki leírná nekem egyszerűen ,hogyan kell csinálni a frissítést !
Köszi -
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ugyanazt rendeltem én is,jónak tűnik,ha minden igaz holnap megjön.
Tudsz valamit arról hogy ennek a típusnak van-e valami gyíkja,gondolok itt a firmware frissítésre? -
-
jozsi252
veterán
válasz
Findzs
üzenetére
Akkor tévedtem
Ismerőseimnek is olyan 20 sec a max.Holnap jön elvileg nekem is az agility 3 aztán kíváncsi vagyok hogy az mit tud sata 3 on, boot terén
Lacza_26 Jó az az msi nagyon, de ha már vesz az ember ilyen bővítőt akkor olyat érdemes amin van usb 3.0 nemcsak sata 3. DE talán az álltalad linkelt asus mégjobb.
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Fülesnél volt nekem hogy megrendeltem és 10p múlva 3k-val többe került : D
Amúgy ilyen webshopnál egyből a nagyker oldalát látod úgymond nem? tehát azmiatt jelzi ki hogy van-e raktáron meg stb stb.
-
boogie84
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egyik boltban rákérdeztem h megy a gar + a szállítás. Arra a hétre 2 rugót dobtak rá az x25-m-re.

-
Motion_Blur
félisten
Kingston SSDNow V+ 100 96GB megrendelve

Ahogy leadtam a rendelést, 500Ft-al csökkent az ára

-
Mampa
csendes tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nálam két vezérlő jöhet szóba: Intel vagy a Marvell. Mondjál olyan olcsóbb (lehetőleg lényegesen olcsóbb - tehát ahogy írtad, 2-szer, 3-szor) SATA2-es SSD-t legalább 64 GB-ost, amiben ilyen vezérlők vannak.
Szóval, miért is volt ez a számomra "fittyet hányás az ár/érték viszonyra"? Szerintem egyszerűen nincs igazad, ennyi. Ilyen egyszerű.Soha nem volt kétszeres, háromszoros különbség árban a SATA2-es és a SATA3-as SSD-k között...

-
wwenigma
Jómunkásember
Nem mindenki teheti meg hogy fittyet hanyjon az ar/ertek aranyra, de orulok hogy van akinek egytized masodperccel gyorsabb bizonyos dolgoknak a betoltese.
Ha szerinted megerte a felarat akkor hajra. Mindenki arra kolti a penzet amire akarja, de nem kell felrevezetni az ide tevedo erdeklodoket.
-
Mampa
csendes tag
válasz
franc0
üzenetére
Én tudom, hogy jó bolt volt.
Nem csak a win7 betöltése számít. S amúgy érezhető a különbség az általam is nagyon szeretett Intel X-25M és az új Crucial között. Majdnem kétszer olyan gyors...

Amúgy meg, ha az alaplapomon csak úgy tobzódnak a SATA3-as portok, miért ne vegyek SATA3-as SSD-t, ha már árban nem különböznek a SATA2-esektől???
Csak a nickem újonc - elég régóta toltam itt, csak volt egy kis kihagyás...

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
jozsi252
üzenetére
Ez igy mar szepen hangzik csak epp az elso megfogalmazasbol nem ez olvashato ki... effektive elastad a kingstont no meg desktop felhasznalasnal - ahogy irtad - szinte nincs kulonbseg s2/3 kozott.
mampa: nagyobb e-penis az en ssdmmel szemben. (31volt) egyebkent ami nekem 5mp-ig tolt, neked 4,9-ig.
+3e-ert +32G szvsz jo.... -
jozsi252
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Ha az első bekezdésem el olvasnád akkor annyit írtam hogy egy sima mezei usernek nem tűnk fel hogy sata 2 es ssd van a gépbe vagy sata 3 as, nincs szó semmilyen e-penisről, arra írtam hogy jóljön a sata 3 aki nagy adatbázissal dolgozik, ott számít csak a sata 3.
És én most speciel sata 3-asokról beszéltem megemlítettem a nevesebb gyártókat. Azért nem soroltam ide a kingstont mivel neki úgytudom még nincsen forgalomban sata 3 as ssd-je. Illetve akkor a felsorolásból húzzuk ki a samsungot is,mivel neki sincs.
És a ssd-s teszteket itt ph-n többször is végigolvastam.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
boogie84
üzenetére
2-3x annyiert otthoni hasznalatban eszrevehetetlen sebesseg-novekedes... ha munkara kell akkor ok, de amugy penzpocsekolas.
jozsi252: kingston miota nem megbizhato? intel utan a 2. legmegbizhatobb... pont oczvel meg corsairral vannak problemak mostanaban, ar/ertekben meg pillanatnyilag verhetetlen. Persze fel lehet hozni a szintetikus teszteket, de mindennapos hasznalatra elso osztalyu. Ott van a nagy ssd teszt vegkovetkeztetese... ugy latom nem olvastad.
De ha szamit az e-penis merete akkor only SF bench, tomotitheto adattal.

-
boogie84
veterán
válasz
zsoltyyy
üzenetére
Ha a játékokat is arra telepítenéd h gyorsabban töltsenek be akk én egy 120GB-os SSD-t javasolnék. Intel X25-M. Bőven elég a SATA 2 átlag felhasználónak... Szekvenciális írásra, olvasásra úgysem fogod használni nagyon, gondolom rendszer lesz rajta. Ergo azok csak csicsa adatok..
Lényeg a kis fájlok írásában/olvasásában van.
-
jozsi252
veterán
válasz
zsoltyyy
üzenetére
Technikával fejlődni kell
De amúgy hagyományos használat mellett nemveszed észre, akkor vennéd észre ha nagy adatbázisokkal dolgoznál, meg ps, szóval ami nagy fájlokat mozgat meg úgymond. De sima mezei usernek nemtűnik fel hogy sata 2 es az ssd vagy sata 3. Maximum programok terén tűnik fel amit említettem.Persze létezik olyan bővítőkártya, tudja hozni azt a sebességet, mint az integrált. Nem 1 nagy tétel szerintem 5-10k között vannak usb 3.0 bővítők sata 3 as se több szerintem.
ITT van is, ezen van usb 3.0 x 2 illetve 2db sata 3 as port is, ugyanúgy 6Gbit/s
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Aha. Hát igen addigra sok minden változhat, de lehetséges, hogy hamarabb veszem. Még nem tudom.

Az alaplapomon nincs sata3.
(erre nem gondoltam mikor vettem fél éve az újat
)
Van-e esetleg hozzá valamilyen bővítőkártya? És ha van, akkor tudja-e hozni az integrált teljesítményét?
És sata3 hoz-e olyan nagy különbséget, ami normál használat mellett észrevehető lenne?
És árban megérné-e akkor már azt választani? -
jozsi252
veterán
válasz
zsoltyyy
üzenetére
szvsz inkább úgymond nevesebb gyártóktól vegyél mint pl intel ocz samsung corsair, nekik azért van tapasztalatuk gyártásba, főleg az intelnek ők tartósságra nagyon jók, ocz-knek a sandforce vezérlő miatt állnak nagyon jó pozícióba. Nem mondom hogy más gyártók termékei rosszabbak csak azok szerintem egy szintel lejjebbi kategóriát képviselnek.
Illetve a másik dolog hogy szept télleg messze van, nemhogy szeptemberig de lehet mondani hogy 2-3 naponta az árak változhatnak elég szépen, így előre megjósolni hogy akkor mi mennyibe fog kerülni, azt nemlehet. Illetve most hogy kijöttek a sata 3 as ssd-k, ezek szerintem tartani fogják jóideig magukat. Mivel sebességre sata 3 on nemnagyon tudnak növelni így a megbízhatóságra illetve a tárhelyre mennek rá a gyártók.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zsoltyyy
üzenetére
nem rossz ez sem, viszont lassabb mint a kingston (szerintem az eszrevehetoen lassabb kategoria). ha notiba kell ezt javasolnam a merete miatt, de asztaliba inkabb a kisebb-gyorsabb. azon is elfer az op.rsz+nehany jatek es mellette HDD-re minden mas.
szeptemberig sokminden valtozhat, rengeteg ido van addig. ezt kihasznalva olvasd el az elso hsz-ben linkelt cikkeket is.

-
AtHoS
nagyúr
Szóval ezt a tweak-et Intel SSD-k esetében nem kell alkalmazni, mert negatívan hat a teljesítményükre, ha jól értem?
Azt is írják a cikkben, hogy ellenőrizzük a tweak előtt és után a teljesítményt, így el tudjuk dönteni van-e értelme használni ezt a tweak-et avagy sem.
Az ellenőrzést mivel érdemes elvégezni? Ez a tweak gondolom az írási teljesítményt befolyásolja.
-
zsoltyyy
senior tag
Sziasztok!
SSD vásárlása előtt állok. 30-40k-t fogok szánni rá, és az lenne a kérdésem, hogy ti milyet ajánlanátok? Szeptember körül fogok venni. (tudom, hogy ennyire előre nem lehet megmondani az árcsökkenést, de úgy mégis milyet nézzek?
)Előre is köszi

-
Findzs
addikt
-
törölt tag
Felszólítanám wwenigma és Füleske fórumtársakat, hogy próbáljanak a kulturált fórumozás medrében maradni!
-
jozsi252
veterán
Nos keddre meglesz elvileg az agility 3, és akkor arról énis tudok dobni teszteket majd ha vkit érdekelne esetleg.
Annyi lenne a kérdésem, hogy mivel régóta akarok venni és most szántam rá magam ezért a topicot elég sokat olvastam, az elejétől fogva, azokat a dolgokat amik kérdések felmerültek bennem.
1; Volt hogy valakinek azért laggolt az ssd mert 4k-s clusterméret volt beállítva, ez a mostani ssd-knél lehet gond, vagy ezeknél már nem? Így nemfontos feljebb állítani?
2;
- Trim-el gondolom nemlesz gond alapból menni fog
- Defragot kikapcsolom majd
- Rendszervisszaállítás se kell mivel soha nemvolt még rá szükségem, stabil a rendszerem
- Prefetch és SuperFetch-et kikapcsolom ezekse kellenek
- Indexelés se kell
- Hibernáció alapból off volt eddig ( majdnem egész nap megy a gépem )
- Lapozófájlt átrakom a sima hdd-mre3; Alignálás nos itt vagyok kicsit gondba, mindig win7 telepítővel formázom meg a winyót. Partíciót elosztottam 4096-al ahogy olvastam itt és egész érték jött ki. Csak ugye van 100 megás partíció ott 1 048 576 az eltolás, elvileg akkor a c meg a d partíciómnak is annyinak kellene lennie az eltolásnak nem? Itt lenne a kép a mostani állapotról. [link]
-
parker75
tag
Sziasztok !
Most veszem meg életem első SSD-jét ! (még nincs meg -jövő héten érkezik)erről lenne szó
Olvastam egy egy " Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" leírást innen a PH -ról .
Nekem kicsit bonyolult volt !
Valaki letudná -e nekem egyszerűsíteni ,hogy miként állítsam be az SSD-t ,hogy minden megfelelően működjön. ( Trim...stb).
Illetve mik azok a fontos dolgok amiket " kötelező " átállítani az első üzembe helyezés előtt?
Win 7 -64 bit-et használok. ( az SSD miatt a 32 bit-et rakjak fel ??? )
Köszi! -
DV
senior tag
-
franc0
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
Egy nagy lópikulást, már elnézést.
Annak az SSD-nek baromira nem kéne ennyire lassúnak lennie. Vagy az alaplap szar vagy az SSD, esetleg user error.szerk: baromira unalmas egyébként, hogy egy prohardver teszt elolvasása után mindenki ekézi a Sandforce vezérlőt... Ennél már csak az érdekesebb, hogy az ugyanebben a tesztben lévő, valós felhasználást modellező programindítós teszteket kivétel nélkül a Sandforce nyerte, de ez valahogy elkerüli az emberek figyelmét... Node mindegy, én jól elvagyok az enyémmel

-
somasz
addikt
Van egy raid1 háttértár, azt hallom, hogy lekapcsolódik, kb 20 perc után, és vissza, ha szükség van rá, de ez az ssd-t is le akarja kapcsolni??

Akkor a kis beszarás után jön a jóleső megnyugvás...
Szívesen elvégzek más tesztet, még a holnapi nap folyamán, ha kíváncsiak vagytok még valamire...
Valami real life-teszt kéne
-
DV
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Na, ez mar az igazi! Minden rendben van.
Hogyha win7 marad a gepen, akkor az energiabeallitasoknal allitsd at a "HDD kikapcsolasa x ido utan"-t 0 percre. Forras: link.
"This adjustment allows the SSD's idle garbage collection to operate, even when you're not in front of your computer." -
somasz
addikt
Íme az ATTO:

Ugyan én ehhez nem értek, és teljesen új vagyok az ssd-khez, de ez jobban néz ki.Sima használat mellet annyit tudok mondani, hogy a windóz egy álom, programok gyorsan töltődnek be, minden extra gyors.
16giga miatt meg nem irigykedni, nem az én gépem, melós gép lesz, CUDA renderelésre lesznek benne használva a GTX 560ti-k (2db)
-
DV
senior tag
Most olvastam a kovetkezot a Tomshardware oldalon: (link)
"Disable Windows Write-Cache Buffer Flushing
This is one of those tweaks that isn't universal to all SSDs. In fact, it's not recommended if you own an Intel drive, as it purportedly has a negative impact on performance."
-
DV
senior tag
-
-
jozsi252
veterán
Most látom hogy van az ocz-nek hivatalos magyar oldala, ahol van webshop is, hm árak nincsenek annyira elszállva, van olyan ssd ami pl sok itthoni webshoptól olcsóbb.
Gondolom érdemesebb itt vásárolni nem? értem ez alatt hogy nemkell visszavinni kiskerbe ők küldik a nagykerbe ha van valami a nagyker meg a céghez, itt pedig a kisker nagyker kimarad és egyből megy ki a céghez?
Illetve itt 1 grafikon ezen már a solid van,
-
DV
senior tag
Itt van teszt az OCZ Solid3 240GB SSD-rol es megkozeliti a gyari ertekeket, link.
-
jozsi252
veterán
válasz
Füleske
üzenetére
Nem arra értettem hogy visszafogja, csakhogy valami nem okés. Mert szerintem a sata 2 esek ssd-knél ami rávan írva sebesség azt nagyrészt hozza is, itt most pl ocz-ről van szó, namost ha sata 2 nél hozza szintetikus teszteken akkor miért ne kellene hoznia a sata 3 asnál is ugyanezt a szintetikus teszteken. Mertha sata 2 nek se lenne a valós sebessége amit a gyár előír akkor ilyen 100-150 megabájtnak kéne lennie az írásnak de helyette 250 környéke minimum, amit a gyár is előír.
-
jozsi252
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Elég durva hogy sata2 es sebességgel megy. Talàn megérne 1 próbát hogy berakd 1 másik gépbe. Külföldi oldalak cikkeit kellene böngészni tesztekről és akkor kiderül hogy mennyire valós a te álltalad kapott sebességérték. Olyan sok eltérés nemlehet egy vertextől meg agilitytől csak annyi hogy max iops be kicsit alulmarad. Meg talàn ìrás olvasásba egy kicsit de n annyira hogy sata 2 sebességgel menjen
-
somasz
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e jelentősége, hogy a szektorméret 512 byte? Ha jól értelmezem az ssd 4 KB-s szektorokkal dolgozik. Tehát ha ebbél kisebb/pont ekkora a szektorméret, az jó, mivel a lemez ígyis, úgyis frissíti az egész cellát. (a 8 KB-s akkor értelemszerűen rossz, hisz kevés adatnál is 2 szektorhoz is hozzányúl) Ha hibás a logika, tessék kijavítani. Jelenleg az aida64 szerint: Paraméterek ... 512 bájt szektoronként. Ez akkor így jó?
-
válasz
abridabri
üzenetére
Az en esetemben amivel jatszok az meg egyenesen zabalja a lapozofilet.
[link]Lehet erdemes lenne beruhazni egy kicsi -olcso ssd-re amit csak lapozni hasznalnek ?
wwenigma sajna 4/4 modul van a gepemben, tobbet nem tudok beletenni,de ha lenne hely akkor sem vennek mar ddr2-t , elobb utobb ugyis bulldozer+ddr3 ra valtok majd .Raadasul ez a game el sem indul pagefile nelkul
-
Azt nezegettem ,hogy ha elinditok egy jatekot akkor az 1-3 gb ot egybol hozzaad a lapozofajlhoz.
Ha SSD- n van a lapozofalj ,marpedig azon kene lennie ,hiszen ettol gyorsul a game toltes stb , akkor ha napi 10x inditok jatekot az 10*2gb , es akkor a win meg nem is irt ra, napi 30giga kicsit krva sok nem ? 4-5 ev es vege is az ssdnek
(Ha meg atteszi a user a lapozofaljt a vinyora ,akkor ugrott az ssd minden elonye )
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egy gonddal kevesebb. 
Ismerőseimnek is olyan 20 sec a max.

SSD vs HDD? 
(erre nem gondoltam mikor vettem fél éve az újat