Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Varázslóó
őstag
http://noob.hu/2011/06/27/333_3.jpg
Kép ittvan
bocs a szavakért de ideges vagyok 
És boltba vettem 3év garival igen!
használtan sose veszek!2.09 firm fentvan... még nemtudom hogy fagy e
de lassu mint a halálde sima Sata 3 mas vinyom odaveri másolásba... ennek tuti baja van...
82MB on olvas a sima HDD 57MB al olvas a SSD -
Varázslóó
őstag
Mekkorát csalodtam én ebben a kuva SSD ben...
http://noob.hu/2011/06/27/333_3.jpg
32ezerért ezt produkálja... + fagy az SSD mint a k.isten
+ Crysis 2 telepitése eredeti DVD ről kb 20 perc volt...
nah ne nevetessenek már...
HDD re kb 7perc a telepitése -
-
yOLORO
csendes tag
válasz
Findzs
üzenetére
Szia
Minden elismerésem a Kingston előtt.
Valószínűleg azért is voltak ennyire korrektek, mert nem egy 4gb pendrive -ról volt szó és tudják ők is nagyon jól hogy szerintem az összes ilyen kategóriájú SSD gyári hibás.Szóval 2x emil váltás és fénykép küldés(csak a gyári számok és p/n miatt) után megkaptam az RMA ticket -t. Nekem kellett ugyan feladni a csomagot UK -ba, de nem egy húzós összeg, ha jól emlékszem 5e ft körül volt.
Pünkösd hétfőn adták fel a csomagot UPS Express -szel és kedden kihozta a futár a címemre. Nem tudom leírni a csodálkozásom mértékét mikor kedden átvettem a csere SSD-t.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta garanciális cserét. Ugyan pénzbe került, de ha úgy vesszük hogy ha a boltba elveszik a rossz terméket és vállalják a gar. cserét még biztos nem lenne meg a csere SDD és nem lennék biztos benne hogy egyel újabbat kaptam volna mint most, vagy csak ráfizetéssel....
ÜDV
-
gergo0328
senior tag
Ezt a kérdést úgy teszem fel mintha z lenne az első kérdésem a topikban: Milyen 60Gb-os SSD-t ajánlotok 35 ezer Ft-os áron?
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
64GB-s SSD-t vennék, olyan 30K körül. Melyik a leggyorsabb és a legmegbízhatóbb?
A CRUCIAL 64GB SATA3 2,5" CT064M4SSD2 jó választás, vagy van jobb is. -
scope2007
addikt
válasz
tetrix
üzenetére
hali!
nem ugrik... FW frissítéssel minden rajta marad.. persze azért van egy figyelmeztetés, hogy készítsünk backupot biztos ami biztos alapon... ezzel akkor még kiegészítem a dolgot.
de ha régóta használon az ssdt [nem tudom milyened van] akkor egy secure eraset is tolhatnál rá [ekkor biztos ugrik minden tartalom róla].. de felfrissül a cumó -
tetrix
tag
válasz
scope2007
üzenetére
Szuper megelőztél egy kérdést.. thx
átfutottam az írást, de egyvalami nem egyértelmű, a firmware frissítéssel ugrik az addig rárakott oprendszer,vagy működni fog?amúgy nem tervezem visszavinni, az új firmwaret megpróbálom ha kijön, aztán látom mi lesz...
bízok a technikus gárdában hogy megtalálják a mumust. -
spiritex
veterán
válasz
St3venson
üzenetére
Ezt akkor adják automatikusan, ha fel van tüntetve. Különben nincs benne. De igazából nincs is szükség rá, mert az egyik oldalát bőven elég felrögzíteni egy 3,5"-es helyre olyan pehely könnyűek ezek. Én is így tettem, igaz, hogy a két luk a gépemben 2 mm-el nem stimmelt az ssd-hez és kicsit fúrnom kellett a házat, de így is 10 perc alatt megvolt minden.
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem (persze sokadjára, a sok hezitálás végett), ezt az OCZ Vertex 2 60GB-osat mennyire ajánljátok? 24 körül be lehet szerezni, esetleg néztem még a Corsair Force F60-at, meg a Nova 64 GB-t, uccsónak jóval kisebb az írási sebessége persze, viszont a cache mérete ha jól néztem, nagyobb. Ezek közül melyiket ajánljátok? Eddig én is Buffaloval szemeztem, de nekem +5k-t megér, hogy OCZ vagy Corsair legyen, esetleg néztem a Samukat is.
Köszönöm a válaszokat előre is:
Bundas -
-
hermanyi
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
F1 nekem is furi azóta amióta SSDm van mintha mikrolaggok lennének benne vagy nem is tudom minek nevezzem és teljesen felbontás és beállítás független
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
jozsi252
üzenetére
Egy ideig csesztettem magam, hogy csak nem kene Kingston 96-os, ha mar egyszer veszunk akkor markara is fizessunk felárat, de igy utolag orulok hogy nem ezt tettem.
Extrem irasmennyiseg helyzetjelentes: tovabbra sem jelentkezett kikapcsolt Windows Search-cal , csak a normál van. Lassan megnezem hogy bekapcsolom az egyik felét.
-
St3venson
tag
Üdv,
Végre eldöntöttem, hogy veszek egy intel 320 120 Gb-s ssdt, annyi kérdésem lenne még, hogy a forumban folyamatos lehet olvasni a beépítő keretet, ezt automatikusan adják a csomaghoz vagy külön kell megvenni. Még sosem volt ssd-m ezért nem tudom pontosan hogy mekkora is, vagy hogy is tudom felrögziteni. Általában mindenhol oda van irva hogy 2,5"-s kiviitel, ez azt jelenti, hogy benne van a keret?
-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na b@szki,megtaláljuk egymást mindenhol!

-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát ja, létezik bizony...

Itt is feltettem a srácnak a kérdést,ugyanaz a helyzet nála is.
Ja jut eszembe
,leszedtem az ssd-ről a játékot és felraktam a vinyóra,azt hiszed változott valami...Hát nem.a helyzet ugyanaz. 
-
Motion_Blur
félisten
Az lehet az SSD-től hogy adott játék mondjuk átlag 60 helyett 50 fps-el megy?
Mert sajna ez van. Minden ugyanolyan (driver, OS), játék is eredeti. Dirt 3 és F1 2010-el teszteltem.
Korábban avg60, min50fps most 50/40 lett.
ja és a skálázódás nulla, 1280x800-on ugyanolyan eredményt kapok mint 1920x1080-on
-
jozsi252
veterán
válasz
gergo0328
üzenetére
Frissítettem a 2.09 es fw-re 2.06 ról és ugyanaz a sebesség eredmény, lehet hogy a bsod gondot megoldja a fw de a sebességet nem, amúgy van itt még 1 kollega neki is ilyen van és neki is ezek a sebességek vannak, szóval nem egyedi a probléma.
Ez default teszt. Jó persze 0x00 beállítással több jön ki, bár akkorsincs az írási sebesség az 500mbyte közelébe, de ez olyan teszt amik nagyon jól tömöríthető adatokkal fut le, ami a sf erőssége, de hétköznapba annak sok hasznát nemveszed szerintem. Default teszt a mérvadó az a lényeg.
-
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Most tervezem egy OCZ Agility3 60gb-os SSD vételét. Kérdésem az lenne hogy ez szerintetek megfelelő SSD win alá a maga 500Mb/s-os írás/olvasási sebességével?
A másik kérdésem meg az lenne hogy olvastam hogy ha ráteszem a win7-et az SSD-re akkor már semmi más programot nem kell hozzá feltelepíteni mert azok a programok általában az élettartamát javítja de azok nélkül is elvan kb 10 évig utána meg úgy is elavult lesz szval mindegy hogy 10 vagy 20 évig működik. Igaz ez?

Válaszokat előre is köszönöm

Tóbi
-
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
SSD vásárlás előtt állok, de sajnos nemtudom melyiket. Az biztos hogy 60-64gb elég lenne. Milyet ajánlanátok jóár/teljesítmény szerint? Olvastam olyat is hogy szeretnek hamar tönkremenni szóval olyan kellene amire 2-3 vagy több év garancia van.
Köszi előre is

-
samu74
addikt
Hali!
Itt és itt meg itt már tárgyaltuk,de még mindig fent áll nálam a probléma...Szóval nemigazán értem hogy mióta SSD-n van a rendszer azóta nem skálázódik rendesen a játék(pl.: F1),felbontást változtattam 1280x1024-be meg full HD-be és a mérés szerint képre pontosan annyit kapok(átlag 50-min.40 ).Minden flottul megy,az ssd(96-os Kingston) hozza a gyári értékeket,de ezt abszolúte nem értem...Ha van valakinek tippje,megköszönném.
-
hermanyi
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Lapiba én sem ezt vettem volna a viszonylag alacsony írása miatt de mint rendszermeghajtó szerintem (számomra) tökéletes .
Nekem a winfos7 33 mp alatt ál fel a gomb megnyomássátol számítva . Amint az alaplap végzet onnan 12 MP kell a winfos7 nek szal az alaplapom a lassan bootolo eszköz nálam

-
Findzs
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
persze nem azt mondtam hogy nem jó a buffaló csak mivel nem ismerjük még nem tudjuk mennyire megbízható
én is gondolkodtam egyébként rajta mert 5000-rel olcsóbb
Drughi:
vegyed nyugodtan a buffalót nem fogsz csalódni benne szerintemDigital:
szép eredmény
win 7 boot idő mennyi körül van ? -
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok Srácok!
SSD vásárlás előtt állok, 64GB minimum. Szeretném, ha ajánlanátok 2-3 félét, számít az ár sajnos, de meghallgatok minden tanácsot, hogy melyiket miért, melyiket miért nem....
Köszönöm.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Drughi
üzenetére
Igen, ez a 20k most pillanatnyilag a Buffalo/JMF612/64-es szintje,
de ha belegondolsz, most per.pill.28-ért kapsz nagyságrendekel komolyabb új SAMU 470 / 64 gigásat,
ebben az árkategóriában a tesztek szerint mindent ver
"standalone" design-os kivitel, ha esetleg laptophoz kell
szerintem ezért megéri felemelni a lélektani határt
szerk.:
és most látom, ez a hsz dim dim -nek is szólhat -
hermanyi
addikt
válasz
dim dim
üzenetére
Ne higgy rakal kollégának a Buffalo NSUH vezérlőcsipje JMicron 612 ami ugye tudja a Trimet nekem is ilyen van és tökéletesen elégedett vagyok vele ami rá van írva azt tudja
az NSUM típusú Buffaloban van a 602 es csip amit kerülni kell a Trim hiánya miatt de a NSUH- az a legolcsóbb vállalható SSDde itt vannak tesztek róla Goddyevil kolléga jóvoltából

[link] -
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Ezt a Bufallo SSD-t néztem ki rendszer HDD-nek.
BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
Ki tudja: milyen vezérlőchip van rajta és trim-es (gondolom, az lehet)?
I/O műveletek? A gyártó honlapja is hallgat ezekről.Mi oka lehet hogy ilyen olcsó? A bolt szerint csupán az hogy kevéssé ismert gyártó friss(ebb) modellje.
Köszönöm
-
Szpisti
addikt
válasz
parker75
üzenetére
"Ha a Windowst előzőleg IDE módban telepítettük fel, akkor sincs gond. Windows Vista/7 operációs rendszerekhez töltsük le ezt a regisztrációs fájlt..."
Tehát ez csak akkor érint, ha az új SSD-dre IDE módban telepítetted a Windows-t, és de te utólag szeretnéd AHCI-ra átállítani a TRIM miatt...
-
parker75
tag
válasz
scope2007
üzenetére
Nekem is így van beállítva !
Csak kitöröltem az mp3 kiterjesztést (Total commander---átnevezés )
így csak "reg " maradt a kiterjesztése.
Így már hozzá tudta adni a beállításjegyzékhez !
Csak nem értem miért volt "mp3" a kiterjesztése ?
-Semmi különbséget nem vettem észre !-
Köszi -
parker75
tag
-
broland
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy olvasgattam notihoz megéri SSD-t venni, de szeretnék egy kis megerősítést,hogy ez tényleg így van-e.
Ha most veszek egy notit akkor érdemes megtoldani egy jobb SSD-vel?
Ha igen a 80-100GB-os kategóriában most melyik a Best-Buy?Köszöntem

-
Drughi
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Néztem már őt és jókat is olvastam róla, de ez már olyan árba van, amit nem adnék ki egy SSD-ért.
Nálam ez a 20.000Ft a lélektani határ.
A buffalo nekem megérne annyit, hogy kipróbáljam.
Egy win7 menne rá a progikkal, meg 2db játék.
A mostani rendszeremen is ennyi van és 50gigát foglalok. -
hermanyi
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Kingstonok sem rosszak az meg ,hogy megbízhatóbb e az még szerintem kérdéses Buffalo nem régóta kapható itthon szóval megbízhatósági dolgokat még nem lehet róla elmondani
Ami tény az az ,hogy ami rá van írva azt hozza , én személy szerint tökéletesen elégedett vagyok a Buffaloval igaz csak rendszer és a fontos progik vannak rajta a többi az HDD-n van -
-
törölt tag
válasz
jozsi252
üzenetére
olvastam is, de ez a chipek belso felepitesere vonatkozik asszem. ha haza erek megnezem a win 7 milyen-re formazta. Ugy emlekszem hogy 4096 bajtos egy egyseg.
Bizd a win7-re a 8 kb egysegekkel tobb helyet foglalsz kis faljok irsakor. De ez mar igy is tobb mint a fat 32 512 bajtja.
vegulis. a lenyeg a 4 kb is nagy meretu isok aviknak jo a nagy meretu HDD-en. -
jozsi252
veterán
Kvg
ha jóltudom neked 320as 80as inteled van, olvastam valami hírt hogy az alap foglalási méret ott 8kbyte nem pedig 4, akkor máshogy formázzam meg vagy jó ahogy a win7 a saját telepítőjéből megformázza?
-
puttputt
őstag
Üdv!
E kettő közt kellene dönteni:
Patriot Torqx 2 128GB 2,5" - PT2128GS25SSDR
és
OCZ 120GB 2,5" - Vertex 2 Extended OCZSSD2-2VTXE120G
Melyiket javasolnátok inkább?
Hálásan köszönöm a segítséget.
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Van egy HP 2530p notebookom, amelynek a merevlemeze kezd tönkremenni. Ha lehet SSD-re szeretném cserélni.
Tudtok olyan 1.8" SSD-t amelyik belemegy ? A kollégám megnézte és állítólag elég spéci csatlakozó van benne (talán SATA 3).Köszi
Tbor -
jozsi252
veterán
Ha valakit érdekelne esetleg, lefrissítettem a 60 gigás agility 3-at. 2.06 volt rajta és most 2.09 és ezeket a méréseket adta. Én látom csak karcsúnak az eredményt szekvenciális írásba vagy télleg elég gyenge?

-
somasz
addikt
Üdv!
Photoshoppal való munkára keresnék egy SSD-t, sztem 100gb-nál nagyobb jó lenne, a sandforce vezérlős ssd-k ide jó szolgálatot tennének, avagy mást lessek?
OCZ Solid 3 120gb volt eddig a kiszemelt alany, hasonló árú, de jobb ssd-re beszéljetek rá légyszi!
-
McLaca
őstag
válasz
scope2007
üzenetére
Ezt a win 10 éve alapból tudja, quicklaunch, avagy gyorsindító eszköztár a neve.

Más: ebben a cikkben azt írják, az Intel a 320-as meghajtónál:
"Az új 25 nm-es lapkák írási késleltetése az elődhöz képest 900 µs-ról 1200 µs-ra nőtt, míg egy teljes blokk törlési késleltetése 2 µs-ról 3 µs-ra emelkedett. A gyártó mindezek kompenzálására 4-ről 8 kB-ra növelte a lapméretet."
Nem kellene akkor 8kB-os foglalás egységre formázni?
Motion_Blur#18896: nekem a legutóbbi frissítések telepítése óta (volt vagy 100MB) lassult be kicsit a boot, úgy 2mp-cel tovább "lobog" a zászló (eleinte alig, hogy összeállt, már tűnt is el).
Üdv!
Aktív témák
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe (SFYRD/2000G)
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
bocs a szavakért de ideges vagyok
használtan sose veszek!
nah ne nevetessenek már...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, 20-25 körül szeretnék egy 60-64eset.