Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Lastemperor
tag
válasz
Angelo69
üzenetére
Ennek ellenére személy szerint ajánlom a Corsair-t mert nagyon jó meghajtók, nekem is Corsair van.
Más gyártóknál is voltak gondok a SandForce3-as vezérlőkkel, OCZ Agility 3-nak például durva firmware problémái voltak. Kékhalál hegyek, restart után nem látja a meghajtót, csak ha másik SATA portra rakod..
Amit itthon lehet kapni SF3-as az A-Data S511-es széria erről személyes tapasztalatom még nincs. -
Lastemperor
tag
válasz
Angelo69
üzenetére
A Corsair visszahívta az összes CSSD-F120GB3-BK meghajtóját stabilitási gondokra hivatkozva. Ha egy ilyen meghajtót veszel és a gyáriszám # 1123 vagy nagyobb kezdetű, akkor nincs gond, visszahívás utáni a modell. Ha kisebb mint a # 1123 akkor meg se vedd, mert széria hibás.
-
Lastemperor
tag
Win7 telepítő magától megoldja, túlbonyolítod. Töröld a partíciókat amiket csináltál és mehet a telepítés.
WinXP esetén kell csak szenvedni ezzel, mivel Win7 beállítja. Ilyen esetben sokan használják a Win7 telepítőn a diskpart-ot, Partition Magic-et szerintem messzire kerüld el. -
Lastemperor
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
http://ahapc.hu/#termek/corsair_80gb_25_cssd-f80gb2-brkt_sata2_ssd_meghajto
Nem is a sebességről van szó, hanem a megbízhatóságról. 2 Kingstonnal is találkoztam most amik belassultak, az egyik fél éves, a másik szinte vacsi új, 1 hetet futott...
Persze minden márkánál előfordulnak rossz modellek / szériák, ha visszaolvasol itt sokan írtak Kingstonos tapasztalatokról.
Nálam is ugyan ez volt a kérdés, 96gb Kingston vagy a Corsair F80, szerintem a Corsair a jó döntés. -
Lastemperor
tag
Szerintem ez teljesen szubjektív. Aki mondjuk dolgozik is a géppel, vegyünk példának egy grafikust, Win7 + Office + CS5 Design Premium + Corel. Ezek önmagukban ~35gb. Grafikus programok által működés közben fenntartott ideiglenes fájlok mérete akár több GB is lehet, számolni kell a mindenféle beépülőkkel, kiegészítőkkel, ezeknek a programoknak a frissítéseivel.. egy ilyen felhasználásnál érdemes mondjuk kapásból dupla tárhellyel számolni mint a becsült felhasznált. Adódik egy helyzet, pl. holnaptól használni kell 3DSMAX-ot. A rendszer számára is ajánlott fenntartani legalább plusz ~10gb-ot.
Még mezei felhasználásra is, szerintem kell a 64gb.
Én sok programot használok, 80-asat vettem, de így legalább nem lesz gond azzal hogy nem fér rá olyan program amit szerettem volna gyorsabban elérni egy HDD-s indításnál. -
Lastemperor
tag
válasz
havri1
üzenetére
Sata II (Gigabyte 3gb/s) kábel Szekvenciális Írás 246 - Olvasás 238
Sata III (Asus 6gb/s) kábel Szekvenciális Írás 250 - Olvasás 244Sata II porton, az SSD is Sata II-es. Érdekesség képp osztottam meg a bench eredményeket, elméletileg mindkettő jó minőségű tyúkbél.
Szerintem picit azért gyorsabb mint a SATA I

-
Lastemperor
tag
válasz
Lastemperor
üzenetére
-
Lastemperor
tag
válasz
üzenetére
Ne is helyezd át.
Ha jól mérted fel a vásárolt SSD kapacitását akkor ezek a finomhangolások már inkább hátulütők. Nyersz vele egy kis tárhelyet, de amikor az adott szolgáltatást vagy modult használná a rendszered, vagy a tempek esetén dolgozna oda, már egyből kiesik az SSD által nyújtott sebesség előny. -
Lastemperor
tag
Szia!
A leírtak alapján neked pont az a 128gb-os SSD verzió kellene
Ott marad annyi hely hogy kényelmesen tudsz majd dolgozni a videóanyaggal meg autocad-el.
A NAS miatt nagyobb tárhely teljesen fölösleges, még ha hagyományos HDD-s verziót vennél is. Kisebbet nem ajánlok, mert szűkös lesz a rendszernek + munkaterületnek, főleg ha nagy állományokkal dolgozol. -
Lastemperor
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Köszönöm a véleményeket, aludtam rá egyet, végül Corsair F80 lesz

Árban a Kingston 96gb és az A-data 60gb s511 között van. Kingstonokról olvastam sok vegyes dolgot, az a-data sebességét úgy sem hozná a vezérlőm illetve tartok tőle hogy a 60gb szűkös lenne.Kíváncsian várom hogy mit produkál majd a meghajtó!
-
Lastemperor
tag
Üdv!
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Kingston 96GB 2.5" SSDNow V+100 SATA-II (230mb/180mb)
A-Data S511 SSD 2,5" 60GB SATA-III (550mb/500mb)
OCZ 80GB 2.5" Agility 2 SATA-II (285mb/275mb)Árban növekvő sörrendbe vannak kb 2 ezer forintos lépcsövel.
Most SATA-II lapom van, kérném a véleményeiteket hogy szerintetek melyik a legjobb döntés. Lapot még egy fél évig nem szeretnék cserélni (SATA-III miatt írom), a config egy erős közép kategória, sokat használom munkára is játék mellett, (PS, videóvágás, konvertálás, és még rengeteg egyéb) rendszerlemeznek kellene az SSD. Win7 64, Office, Adobe CS5 Master, meg egy jópár kisebb progi amik a fonotsak. Szerintetek kényelmesen elférnék a 60-ason?
A véleményeket előre is köszönöm
Aktív témák
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest