Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz
Szabesz
üzenetére
blablabla .. ezt ismerem.. azt hiszem Gigi D'agostino

ignored részemről is innétWTF? Nem is akármi? Mi nem akármi?
ezen mit nem értesz? fogfő
WTF2? Tudni mit írni?
tudsz olvasni? az más tészta hogy böszmén írtam le...WTF3? Hozzáértés teljes hiányának tanubizonysága. (tanúbizonysága, ha már itt tartunk)
ülj le és gondolkodj tovább
egyébként könnyű mindenbe belekötni.. Te pont a példa vagy rá ezek szerint
-
Szabesz
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Úgy emlékszem, pont azzal voltak problémák, hogy amit akartak sem tudtak letörölni teljesen a meghajtóról. Tehát ez nem feltétlen igaz. Tippre minél régebben törölted, és minél többet használtad, annál nagyobb rá a sansz, hogy már felülíródott. Legújabb adatvisszaállító programokat kellene megnézni, hátha (pl GetDataBack)
-
jozsi252
veterán
Jólgondolom hogyha a trim működik rendesen, és törlök 1 filet a gépről ( ssd )-ről akkor azt semmilyen módon se lehet visszaállítani?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy üres HDD-n a speedtest is gyorsabb értékeket mutat. Az adatok, amik felkerültek az SSD-re lassíthatják a működésében.
-
Motion_Blur
félisten
Mértem W7 boot időt így pár nap elteltével.
Hát elég komoly lassulást tapasztaltam, 5mp-el tovább (4 helyett 9mp) dolgozik a Windows logo. Ez normális?mod: pedig minden azóta telepített és esetleg a Win-el induló processt kilőttem
-
Szabesz
őstag
válasz
scope2007
üzenetére
Hülyeséget összehordani tehetség kell, ezt elismerem.
"főleg hogy egy új eszköz kerül a gépbe, és nem is akármi hanem egy ssd"
WTF? Nem is akármi? Mi nem akármi?"rosszul értelmezted.. nem azt írtam hogy olyat teszel be a gépbe amitől a win összecsinálja magát ha nem telepíted fel üres meghajtóra"
WTF2? Tudni mit írni?"de egy hddről ssdre való váltásnál azért csak kell lennie olyan igényességi hajlamnak hogy nem egy ghostolt wint teszel rá.."
WTF3? Hozzáértés teljes hiányának tanubizonysága.Innentől ignore.
-
gallus
aktív tag
válasz
benjemin1994
üzenetére
Én 20.000Ft-ért vettem OCZ Agility 2-t. SF1200. 2,5 év garanciával.
Ennek milyen a vezérlője?
-
-
scope2007
addikt
válasz
Szabesz
üzenetére
nem mintha neked írtam volna, de én se mondanám mezei adattárnak.. [és ide jöhetne ez: "Azért legalább úgy oltogass, hogy tudod miről beszélsz."
]
nem oltottam, hanem csak "ostoba módon kérdeztem"egyébként én a tiszta install-t ajánlottam... rosszul értelmezted.. nem azt írtam hogy olyat teszel be a gépbe amitől a win összecsinálja magát ha nem telepíted fel üres meghajtóra, hanem azt, hogy minek ghostolással foglalkozni ilyen esetben.. [egyébként hasznos én is használom néha]
de egy hddről ssdre való váltásnál azért csak kell lennie olyan igényességi hajlamnak hogy nem egy ghostolt wint teszel rá.. bár kinek mi a szimpatikus..na és meg is írtad azt amit én mondok.. tehát magadat oltottad le

#18878 -
benjemin1994
tag
[link]
KB? -
Szabesz
őstag
válasz
Digital
üzenetére
Mivel elég nagy a Prog. Files mappád, így jobban jász ha SSD-re telepítesz egy Win-t, és SSD-re csak azokat telepíted amiket a leggyakrabban használsz, többit HDD-re (hacsak nem fér el minden SSD-n).
Egyébként ha elég kicsi lenne a rendszered, egy az egyben át lehetne emelni az SSD-re, de így csak macera lenne. -
scope2007
addikt
válasz
benjemin1994
üzenetére
nem is kicsit.. nekem velociraptort váltott le, az se volt gyenge darab.. de az ssd teljesen más.. a power gomb után egyből az fog feltűnni, hogy néma

-
Digital
addikt
Hali!
HDD-ről másolnám a cuccaim SSD-re, milyen mappákatt kell átpakolnom? A Windows mappa gondolom tutira kell, ezen kívül? A program files mappám 102 GB, ez már nem fér rá egy 64-es SSD-re.
-
benjemin1994
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Holnap érkezik úgyhogy már nem habozok

PH!-s tesztekben ez elég jónak tűnt mindkét fajta gyorsaságban is
-
Motion_Blur
félisten
válasz
benjemin1994
üzenetére
Ne habozz

-
zsotesz81
senior tag
válasz
benjemin1994
üzenetére
Nekem ilyenem van, nincs gond vele egyenlőre, remélem nem is lesz
. -
scope2007
addikt
válasz
benjemin1994
üzenetére
akkor valószínűleg igen

meg hát legalább ennyiért el is tudod adni ha nem válna be.. bár ha első ssd-d akkor tuti bejövős lesz -
benjemin1994
tag
3 év gari, Új

-
shteer
titán
válasz
benjemin1994
üzenetére
sok garival igen

-
Motion_Blur
félisten
válasz
benjemin1994
üzenetére
Ha nem használt, akkor igen

-
benjemin1994
tag
Vélemény? :
Corsair Force 60GB SSD
25 ért postával együtt.
Jó üzlet?
-
scope2007
addikt
-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Olyan mintha a beállítástól függetlenül betöltené a magas textúrákat,és ezért kapunk annyit amennyit.Tökmindegy hogy 4x vagy 8x-os az aa,meg ulta minden meg high,szinte képre egyformák a mérések.Megyek még állítgatok rajta,hátha rájövök valamire...

-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én speciel a F1 2010-el mértem,nálam is kevesebb, kb. 5-9 frame.Viszont fullra(full HD 8xaa,stb) rakva sem esik le,ugyanannyi mindig,lagg viszont nincs nálam.
Vinyó:
average min_fps="51.102882" av_fps="57.339787" min_fps_ms="19.568367" av_fps_ms="17.439898" />
SSD:
average min_fps="42.069950" av_fps="49.737473" min_fps_ms="23.769936" av_fps_ms="20.105566" /> -
spiritex
veterán
-
Gorneck
legenda
válasz
spiritex
üzenetére
wingomb+1 (vagy 2 vagy 3) kombokat hasznalom en is...de az nekem keves. Nem szeretek mindennek ikont kitenni.
Ha nem indexelem a sorozat/film/utils mappat, akkor hiaba potyogok a szorcs mezobe (start menusbe, nem intezosbe), nem talal semmit (ami szamomra nagyon gaz, mert nagyon lassitja igy az os hasznalatat)...par mega az indexelt file amibe tarolja az adatokat...ezert is fura nekem, hogy kolleganak rengeteg irast prezentalt ez az opcio...de sztem a monitorozassal van ott a baj...Szal felreerted, hogy bill kombokkal inditok...ugy max zune+ie+intezo.
En igy ertem az indexelest/szorcsot:
-
-
Szpisti
addikt
válasz
Balupapa
üzenetére
Nekem a második képen az ATTO-val olybá tűnik, mintha a SATA-ja volna a szűk keresztmetszet. Nem lehet, hogy SATA I-ese van csak? Esetleg laptopba került az SSD ahol a SATA II korlátozva lehet?
Amúgy most megmértem, az én gépem 31mp alatt áll fel, (kikapcsolt állapotból a pittyenéstől az ATI Control Center ikonjának megjelenéséig mérve (az az utolsó progi amit betölt)) egy OCZ Vertex2 120GB (285/275) -el, Windows 7 Ultimate. Úgyhogy az a 30mp elég jó érték. Szvsz.
-
Balupapa
senior tag
válasz
scope2007
üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászolásotokat.
AZ itt leirt tanácsokat továbbítottam az emberünknek.
Íme 2 kép az SSDről működés közben [link] [link]
Szerintem nincs ennek semmi baja. Részlet a priviből"A végén kínomban már azt is lemértem hogy mennyi idő alatt indul el a win. SSD 30 sec WD 37 sec. Elméletileg nem ennyivel kellene gyorsabbnak lennie.
Nálam amugy jóval kevesebb de itt az E2140 helyett egy i5 2500 fut elég jó ramokkal.
Ha lehetne akkor nem szánnák ennek a tesztelésére több időt mert abból elég kevés van, egyszerűen visszaadnám.
Megértésedet köszönöm."Arról sajnos nem tesz említést, hogy a tuningot kikapcsolta-e a szgépén.
Szerintem nem fogom visszavenni. -
Gorneck
legenda
válasz
spiritex
üzenetére
Indexelni csak akkor indexel es azt amit te megadsz. Mondjuk nálam alap funkció, mert minden progit a gépen cpuz, levelek, film és társai wingomb+1-2 betűvel indítok...
Motion_Blur: Ezek alapján nem szabadna ilyet tapasztalnod. Mondjuk jó lett volna piszka mentesen kipróbálni.
-
spiritex
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha az indexelést kikapcsolod, akkor is megmarad a kereső a start menüben.
Nálam is így van. És mivel az ssd olvasásban a legjobb, ezért nincs is szükség az indexelésre a gyors kereséshez. Mint a villám úgy keres a gépem! Az Avast vírusellenőrzése pedig egyszerűen félelmetes! A kb. 100.000 file vizsgálatával 3 perc alatt végzett... 450Mb/sec vizsgálati sebességet írt ki, ami kicsit hihetetlen, de tényleg ámulam és bámultam. -
laci06
senior tag
SSD-t lehet particionálni? Meg van értelme?
Illetve ha igen, akkor mindkét partición figyelni kell a 20%-ra, vagy elég, ha együtt megvan a 20% üres?
Illetve van valami gyors leirás, ahol kiderül, hogy a beüzemelésnél mit, és hol kell bekapcsolni, hogy minden a lehető legjobban klappoljon? (Crucial C300) -
Motion_Blur
félisten
-
Gorneck
legenda
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mit állítgattál el? Vagyis még mi van?
Rendszer és minden más megegyezik azzal ami a HDDn is volt? Driverek pl...
-
LK
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Simán lehet. Kérdés,hogy elég-e a rendszer+videokártya memória,adott felbontáshoz???
-
Motion_Blur
félisten
Érdekes dolgot tapasztaltam.
Mióta SSD-s rendszerem van, kevesebb FPS-el mennek a játékok és egy idő után szinte mindig 1-1 pillanatra megakadnak.
Lehet ez annak az eredménye hogy el lett állítgatva elég sok minden a Windows-ban az SSD kedvéért? Gondolok itt pl lapozófájlra.
-
Ribi
nagyúr
válasz
spiritex
üzenetére
Hát igen, én is sokat hegesztettem a win7esen mire sikerült kiirtani belőle a sok okosságot amit alapból bekapcsolnak, mert hogy az nekem jó. Csak már nem tudtam, hogy a szemem romlott el, vagy a monitor döglődik, hogy nem látom a betűket élesen.
Jó ez a win meg szép csak ne tennének bele ennyi szemetet.
SSDt meg nem azért vesz az ember hogy sajnálja. Van az a szint, hogy vigyázok rá, kikapcsolom a nem kellő dolgokat, nem defraggolok stb. És van a túlzott babusgatás.Arról amúgy van valami leírás, hogy mivel érdemes ram driveot csinálni?
Van erre normális ingyenes tool? -
spiritex
veterán
Nos a következőkre jutottam:
win temp, chrome temp, és az 512 mb-os pagefile átrakva vissza ssd-re.
Így az op.rendszer sebessége már tetszik! Valamiért most már a hdd-n levő jpg-ket is egyből nyitja! A hdd-n levő filmek nehézkes, 5-10 másodperces megnyitásában viszont sem az op.rendszer-nek, sem az ssd-nek, sőt még a lejátszóprogramnak sem volt szerepe, a gond codec-gond volt. A win7 EVR-je és az alapból hozzárendelt WMVideo Decoder nem működik túlságosan jól együtt, úgyhogy, amikor letiltottam a WMVideo-t és helyette a Haali-t vagy az FFDShow-t használtattam, akkor már minden szép és jó volt!
Ami pedig a levelezést illeti, passzoltam a Live Mail-t és felraktam újra a Thunderbird-öt, amibe nagy szenvedések árán sikerült beimportálnom az Outlook Express-ből kiexportált Address Book csv-t. A gond a pontosvesszőkkel volt, le kellett cserélni őket TAB-ra.
Úgyhogy most már kezdem élvezni a win7-ssd párost, bár még a rendszerfontok csúnyán recés, vagy csúnyán elmosott (Cleartype és Smooth Edges beállítások) betűképével nem vagyok kibékülve, és nem is leszek
. Persze erről az SSD tehet a legkevésbé.
Ja, letiltottam sok haszontalan Service-t, és elég sok vizuális hatást a System Properties/ Advanced/Performance/ Visual Effects fül alatt, ezek is rengeteget segítettek a "pattogás"ban. -
törölt tag
90 TB írás, az nem semmi az F3-as samu hamarabb meghalt nekem, azóta már ujra kellet éleszteni.
(#18828) shteer : a progarm jó az intel toolbox is pontsan azt jelzi amit a ssd life.
A kérdés az hogy neked ez most garis téma, mert ha nem akkor rá lehetne engesdni valami ssd regenerátor. Mert szép hogy látjuk ,mennyit bír de a hibás sectorokat ki kellene vonni a forgalomból.
[link]Fentebb írtátok a tuningot dolgot. Egy két fura dolgot művelt amikor fagyott a hdd-s win-em latta utána ki kellet húznom a HDD kábelt és úgy bootolnom. Az SSD szerintem nem szereti és vissza is tettem alapra.
Az SB- rendszer így is gyors csak megszokából húztam. :
-
cszn
őstag
válasz
shteer
üzenetére
Még lehet a program is a ludas. Itt folyamatosan írnak néhány SSD-t hátha elhalnak, de eddig nem volt semmi baj velük. A többinek is hasonlóan kell bírnia ha nincs más hiba.
Vagy az egyik csipp romlott el és onnan van a sok bad cell.(#18803) Kvg A a gyári teszt miatt is valamivel több írást jeleznek tehát nem 0 km-esen veszed meg.
(#18825) jozsi252 Akkor úgy néz ki, hogy az OCZ nem javít a megbízhatóságán az új generációval.
Múltkor anand is írt róla, hogy szerinte ez az egyetlen igazi hibájuk. -
shteer
titán
válasz
üzenetére
azért a too many bad cell nem a program hibája lehet - múltkor egy program-frissítéssel egészen bíztató eredmények jelentek meg de azóta ez a verzió is halálra ítélte a drive-ot

arra jöttem rá, hogy nem szeretnek engem az ssd-k
anno egy slc-s samsung már elhalálozott nálam (igaz javítható volt)
már azt is várom, hogy az eeepc mikor indul hard drive hibával
-
Gerisz
addikt
válasz
Balupapa
üzenetére
Az a hiba simán lehet tuning vagy kábelhiba miatt.
Ha nálad nem volt ilyen gond akkor ez nekem egyértelmű.
Nekem is van ilyen hibám 2 HHD-n (az egyiken 3918 alkalommal amikor megvettem, csatlakoztattam, formáztam, és teszteltem is ami szintén nem a valós sebességet hozta, majd újraindítás után ez a hiba fogadott), és hdsentinel ezeket mondta a hiba okának.
De ettől függetlenül a drive hibátlan (lehet) és be lehet állítani, hogy ha a hiba oka megszűnt ami a kapcsolatban problémát okoz, akkor tovább ne jelezze az értéket. -
jozsi252
veterán
válasz
tetrix
üzenetére
Nekem mint írtam is böngészés közben halt meg, illetve más helyen is olvastam hogy a sf vezérlő benne nem az igazi lett és akkor még finoman fogalmaztam
meglátjuk mi lesz, viszont sebességre is nagyon sok panasz érkezett hogy lassù. Seq írás nekem most 60 megabájt per sec körül van durva... Nem ezt várnám egy sata3-as ssd- tőlmás alternatíva ssdre? Ami sata3-as max 80gb legyen
-
balpis
őstag
válasz
Szabesz
üzenetére
valóban hasraütött adatnak tűnik.
A RAM inkább 1000* gyorsabb az SSD-nél, mint 100-szor

A win meg, ha csak tenné a dolgát, azt hiszem, sokkal kevesebb ősz hajszálam lenne - s ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék

-
cimabue
tag
válasz
Szabesz
üzenetére
Nem vagyok guru, épp ezért követtem a jópár helyen leírt liturgikus SSD beüzemelési tanácsokat. Mivel csak 1 hetes tapasztalatom van(vagyis nincs) a dologgal, most érzem, hogy ha minden letiltódik/átpakolódik hdd-re - tényleg kiherélődik picit a rendszer. Ha tehetném, az aktuális melókat is SSD-n tárolnám. (Legalábbis amíg dolgozom velük) Aztán mehetne az arhiválás HDD-re.
-
törölt tag
válasz
Szabesz
üzenetére
1/15GB-ot ír a 8 GB-ra. írreálian nagy maga a lapzófálj is. Én még olyat nem látam hogy ne írt volna a HDD-re az XP-is ezt csinálta 4GB-ram alatt. a taskmenegerben utánanézhetsz és a defrag elemzés is mutatja 8 nem lehet arrébb tenni) a piszok windows még ráadásul előtölt meg megég kitudja mit csinál azzal a hellyel.
-
-
-
tetrix
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Kifagyást én is tapasztaltam már az Agility 3-on. A jelenség amúgy nem gyakori, de ha a biost átkapcsolom AHCI-re és az ssd-n lévő rendszert indítom el ott van mikor hibaképernyővel eldobja, de újraindulás után betölt szépen. A pontos okra még nem jöttem rá, de megnézem a kék épernyős lista mit mond.
Szóval nem tudom hogy az infóid mennyire pontosak, remélem nem lesz baj velük?. Ocz-n kívül jó néhány gyártó ugyanezt a vezérlőt használja; .. akkor sok helyen lenne bukta; februári megjelenése óta meg azért csak kiderült volna hanem oké ennyire.. -
Balupapa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. A télen vettem Savanya fórumtársunktól (gondolom sokunknak ismerős a neve erre felé...) egy használt (98%kondi) SuperTalent Ultra drive 32GB-os SSD-t (230/160+TRIM) .
Egy ADFD Raptor helyébe került a gépbe, a gyorsulás mértéke sokkoló volt.
Kicsinek éreztem a 32GB--ot és leszerettem volna cserélni egy 64esre.Nálam végig tökéletesen szolgált tegnap előtt az SSD-t eladtam itt phn 96%-os kondival.
Mára kapom a privit, hogy az SSD amit tőlem vett nem hozza a gyári értékeket.
[link] ez a sebesség és ráadásul még egy extra hiba is van, valami érintkezés [link] (Állítólag a többszörös kábel csere sem oldotta meg a problémát ) Ekkor megkértem az illetőt, hogy telepitse ujra a win7et és ahogy itt le van irva a szerint állitsa be a biost és a windowst. Állitólag az eredmény nem javult. Itt egy kép sentinellel [link] e szerint pedig hibátlan. Természetesen kéri vissza a pénzt. Ti mit tennétek a helyemben? az ssd tuti jo volt amikor átadtam neki.Beszéltem az elöbb Over@lockerrel és azt mondta h tanácsoljam neki, hogy a tuningolt processzorát az illető tegye alapra ugyanis a vezérlő chip a tuningtol megbolondulhat, illetve csináljon egy mélyformázást. Ezeknek az eredményére várok még.
Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Persze erről az SSD tehet a legkevésbé.