- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Aktív témák
-
törölt tag
nekem asztali 1 magos amd! procim van 2G rammal. az alaplap csak IDE és mégis össze sem hasonlítható a különbség, mint a villám, elég annyi hogy a reakcióidő a régi HDD-n 80Gb, 7200-as 3,5-ösön 13ms volt, míg az SSD-n (IDE módban) 0,1ms.
a kis méretű fájlokat akár kb 100x gyorsabban olvassa be stb... sebességtesztnél a régi HDD olvasása (100mb-os fájlnál) 40 Mb/s míg SSD-n 245 Mb/s.
viszont a TRIM hiánya miatt csak a legfontosabb (tehát csak a RENDSZER, esetemben ez linux) van az SSD-n, még a firefox cache-t is átraktam a HDD-re hogy ne írkáljon olyan sokat az SSD-re. szóval én csak rendszerlemeznek használnám.
idővel fejlődnek majd 3-4 év és akkorák lesznek mint a HDD-k és akkor már minden mehet rá. -
^Clown
addikt
Az a gép egy rémálom, majdnem egy évig kellett rajta dolgoznom (768Mb ram volt benne), XP-t futtatott. Szerintem nyugdíjazd, vegyél helyette egy jó kis ThinkPad-et (T43-ak 35K, T60-ak 40K körül mennek). A gyári vinyója (4200rpm!) tetű lassú, nem segít rajta a memóriabővítés sem. Az SSD-t szerintem csak akkor kockáztasd meg, ha nagyon jó árban tudsz hozzájutni hozzá, amúgy nem éri meg a bővítés, eljárt felette az idő.
-
Bodor
veterán
Nekem is hasonló problémám van. Nem mindig indul be a Windows. Közvetlenül a 4szinű logó megjelenése előtt csak áll, és áll, ilyenkor csak a kikapcsolás és újraindítás segít. Nem hiszem, hogy a RAID lenne a probléma. Nekem húzva van a proci, és simán húzás nélkül sosem csinálja ezt. Lehet , hogy a procihúzás nincs jól beállítva, és valami akad a RAID-del... ne tudom, de azon gondolkodtam ,hogy beírom a problémát a " Mi baja a gépemnek, ha.... ? " topikba, hátha tud valaki segíteni.
-
Balage76
senior tag
Nem feltétlenül rossz ez.
1, Mivel mindkettő tömörítős ráadásul 64GB-osak, nem fogsz olyan eredményeket kapni mind davidsz a 2x128GB Samsunggal.
2, Bár az olvasási eredményeid csökkentek az M4-hez képest, az írási eredményeid nőttek, tehát érzésben valószinűleg gyorsabb a rendszer, mert kiegyensúlyozottabb.
3, Az Agility3 önmagában milyen eredményeket hoz, valószinűleg az a gyengébb láncszem..?
4, most van 128GB tárhelyed egyben a korábbi 2x64GB helyett és ugye alapvetően ez volt a cél. -
zoleeno1
veterán
Kinek mi okoz "élményt", de nekem a töredezettségmentesítés (aminek ugye nincs értelme SSD-n), rendszervisszaállítás, hibernálás semmit nem fokoz semmilyen szinten
Mint mondtam a szörcsöt szerintem még életemben nem használtam, a többi meg megoldható a rammal okosban.
És ha minden megoldható, számomra bármi féle veszteség nélkül, akkor miért ne kíméljem az SSD-t -
zoleeno1
veterán
Persze, én is a RAM-ra áthelyezést javasoltam, nem a HDD-t.
winsearch: szerintem még soha életemben nem használtam, nem hiányzik
"Ezzel a sok piszkálással, gyakorlatilag kiherélitek a W7 olyan szolgáltatásait, ami a felhasználói élményt fokozza."
majd én eldöntöm milyen élményemet fokozza a win7, jobb szeretem az ilyet kézben tartani
-
zetecR
addikt
-
Az összes helynövelő trükköt bevetetted; pagefile másik partíción, hiberfile kikapcsolva, temp könyvtár másik partíción vagy játéko(ka)t is az ssd-re telepítesz és azért nem férsz el ?
Az eladási ár garanciaidő és ssd használati idő függő, de szerintem az M4-et ~25-30e Ft körül, az Agilityt pedig ~20-25e Ft körül tudnád eladni. Persze ha a vevő kevesebbet kínál értük már rajtad áll hogy elfogadod vagy sem. ...ha többet akkor vidd is el neki -
Balage76
senior tag
-
-
Nem sok bitkoptatásba került...
Elméletben az Intel porton magasabb értékeket fogsz tapasztalni.Bodor
ACHI? Egészségedre.Maradjunk inkább az AHCI-nél. Érdekes, de mintha terjedne a kór, mert ma több topikban is ACHI-nak írták, több hsz-ben egymást követően.
-
Ez a "megszokott" marvell vezérlő, elméletben tapasztalnod kellene sebességmérésben különbséget (tehát mérési eredményben, nem abban, hogy gyorsabbnak fog tűnni az OS...), de azt csak magasabb szegmensben, nem a 3-400megásban.
Ha van kedved (meg látod értelmét), leírom, mivel és hogy mérj, de addig nem koptatom a biteket... -
"Ezt a Marvell vezérlő dolgot honnan vetted?"
Tapasztalat meg az évek, onnan...Amúgy mi típusszáma a vezérlőnek?
(Annak idején, az összes teszteléssel foglalkozó ismertebb portál újratesztelt inkább minden ssd-t, az akkor megjelent legújabb Intel vezérlővel és lényeges különbségek lettek. Azóta sem találsz olyan tesztoldalt, ahol ne p67 vagy egyéb deszkán tesztelnének, ezekben a deszkákban egy a közös, Intel vezérlő és hogy azon hajtják végre a tesztet...)
De ugye nem CDM-el mérsz tömöríthetetlen adatokkal?
(Mert 3-400MB/s-ig semmi sebességkülönbséget nem tapasztalsz az Intel meg a Marvell közt. Az felett nézd...) -
DeadMeat
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Én a JBOD-ra értettem, hogy nem tudom, hogy lehet előcsalni. Raid0 az nem ördöngősség.
A különböző méret azt jelenti, hogy a kisebb méret fogja meghatározni a tömb méretét, 2x60 lenne. Az eltérő vezérlés/sebesség _szerintem_ nem okozna különösebb gondot, max. annyit, hogy talán kevésbé lenne kiszámítható a sebessége. (azon túl, hogy a raid miatt úgyis rohadt gyors lenne), de talán jobban ingadozna, mint 1db esetén, a sandforce miatt.
Egy próbát megérne, én legalábbis kíváncsi lennék rá -
-
BiP
nagyúr
Nem megoldhatatlan. Vagy Raid0 - de itt a méretben a kisebb bekorlátoz,
vagy van a JBOD (SPAN/BIG), ami csak simán összefűzi a meghajtókat egy partícióvá. Hogy ezt hogyan lehet előcsalogatni, meg nem mondom, sosem próbáltam, de elvileg van ilyen, ha jól tudom, a raid vezérlőnek kéne ismernie. -
-
bpx
őstag
sorrendben az Intel vezérlőre kötött eszközök előrébb vannak, mint a Marvellre kötöttek, és telepítésnél sorrendben az elsőn fogja az MBR-t beállítani
ez nem jelent gondot, amíg a HDD-t le nem húzod - akkor viszont önmagában az SSD-ről nem fog tudni bebootolni a Windows, de ez könnyen orvosolható ha bebootolsz a telepítőről és recovery console-ban megjavítod (bootrec /fixMBR, bootrex /fixboot) -
Mert ha talál egy aktív partíciót (ami kizárólag elsődleges lehet), akkor odapakolja az indítófájlokat. Amikor az a hdd formázva lett(amit most adattárolásra használsz), akkor megjelölték aktívnak avagy régebben rendszervinyóként üzemelt.
Aktív státusztól meg lehet szabadítani a partíciót és akkor nem fordul ez elő, de ha valakinek az egyszerűbb, akkor a legegyszerűbb lehúzni a hdd-t telepítés idejére.
-
törölt tag
Én úgy telepítem hogy minden (1) HDD kihúz csak SSD van .majd mikor feláll a rendszer menet közben (ugye ACHI>NCQ aktívt ) de dugom a HDD-t .
később ha HDD-és tartalék winemre van szükség, az SSD kihúzom és HDD-vel botolok és menet közben dugom be az SSD-t menteeni akarok róla pl...Az SSD-nek és aHDD-nek is megvan a külön 100Mb boot partíciója így....
-
-
-
cszn
őstag
A Silicon Power talán bevállalható, de nincs sok infó róla. Ha minden igaz Jmicron 616-os vezérlője van, nem egy gyorsaságbajnok. A Kingstonból meg ezen a néven több fajta van és van amelyik kifejezetten nem ajánlott.
Én még mindig azt mondom, hogy nem sokkal többért külön is használhatnád az SSD-t, gyorsabb lenne és ugyanúgy meg tudod tartani a rendszeredet. Ez egy tökéletes megoldás lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- PlayStation 4
- Peugeot, Citroën topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- VGA kibeszélő offtopik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest