Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
dwelablack
üzenetére
Sata 2 nek ugye az elméleti sebessége 3 Gbit/s, és végülis igazad van, mert nagyon sok nemközelíti meg a ezt a sebességet hanem jó ha a 180 megabájt per sec-es sebességet megközelíti, persze ezek azért a belépőszintű kategóriás ssd-k. Azért ha egy jó márkásat veszel akkor az közel van az elméleti 300 megabájthoz max pár tíz megabájtal marad el.
Illetve Sata 3 nál is ugyanez a helyzet. ottis ugye olcsóbb drágább kategória, olcsóbbak olyan 400-450 megabájt környéke, a drágábbak pedig 550 megabájt környékét tudnak. de úgygondolom hogy aki ssd-re adja a fejét az nem a nagy írási olvasási sebesség miatt adja, hanem az elérési idő miatt, hogy minden azonnal történik. persze most nem mondom azt a réteget akik ps-re tervezésre használják mert nekik jóljön a nagy írási olvasási sebesség, így nekik ez nem parasztvakítás.
Illetve érdemes fejlődni a korral, szerintem megér plussz pár ezer forintot hogy dupla akkora sebességű ssd-d legyen kitudja mire fogod tudni kihasználni a közeljövőben.
-
franc0
őstag
válasz
dwelablack
üzenetére
SSD-nél van értelme, a vinyóknál parasztvakítás.
Nincs olyan SATA3 SSD, ami ne lépné túl a SATA2 limitjét. -
dwelablack
tag
Sziasztok,
SSD vásárlás előtt állok, viszont egy kérdésben nem igazán áll össze a kép. Itt kopogtat az ablakban a SATA3, holott akárhogy nézegetem a legtöbb SATA2-es csatolású SSD meg sem közelíti a SATA2-es határait. Akkor minek a 6Gb/s? Vagy cserélnek vezérlőt és chipet is a SATA3-as vinyókon? Vagy nem szól ez sem másról, mint egy jó nagy vakításról? Érdemes egyáltalán az új csatolóban gondolkodni?
Köszi,
Üdv,
Gy. -
scope2007
addikt
-
zsotesz81
senior tag
Hali
Én végül ilyet vettem, ma délelőtt mentem érte. Adtak hozzá beszerelő keretet is.
-
Sziasztok, szeretnék beruházni egy 120 GB körüli ssd-re és érdekelne mit ajánlanátok.
Előre is köszi
Üdv Rol -
Öcsém gépében ma telepítettem fel egy Intel 320 80GB ssdre a rendszert, hasít rendesen!

-
bazsi83vp
senior tag
Vettem egy kingston SSDNow V+100 meghajtót. A merevlemeztömörítést be lehet kapcsolni, vagy nem tenne jót a lemeznek?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Úgy látom szeretsz szelektíven olvasni.
Idézet abból amit írtam:
"Emiatt ahelyett, hogy a cache kikapcsolását erőlteted másokra (mert ugye NEKED így kényelmes), inkább javasolnál több lehetséges alternatívát, mivel nagyon eltérő netezési szokásokkal rendelkeznek az emberek"Innentől kezdve téma részemről lezárva, maradjunk az SSD-knél.
Elnézést mindenkitől, hogy idepiszkítottam a hülyeségeimet

-
Findzs
addikt
köszi

meg is rendeltem az SV100S2/64G kedden kapom kézhez
erősen morfondíroztam a v+ -os verzión de kb 5 ezerrel többe került volna és olvasásban lassabb, írásban gyorsabb, de mivel rendszernek használnám nem igazán érezném a különbséget szerintem
meg akkor már nincsen megállás mert 3 ezerrel többért ott van a 96 GB -os, utána 3 -al többért kezdődnek az ocz nagyágyúi 550/450 körüli sebességgel
stb.valahol meg kellett húznom a határt

a garanciára azt írták 1 év teljes körű +2 év gyártói
ez azt jelenti, hogy ha 1 év után tönkremegy akkor saját költségemen kell elküldenem a rizsföldre, hogy megjavítsák ?
másik helyen úgy van írva ugyanerre a termékre, hogy 36 hó garancia telephelyünkönvariálnak rendesen a nagykerek

-
FlashBird
tag
Üdv!
Kingston 64gb-os ssd-t érdemes venni? Mennyire érezhető lenne a gyorsulás 7200prm-es vincsiről?
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A villámgyorson mit gyorsítsak még?

Gyakorlatilag azonnal betöltődnek az oldalak, nekem ennél gyorsabb nem kell. A gyakran nézett oldalakkal indul a böngésző, azokat gyorsan be is "cache-seli" a FF a RAM-ba saját maga, ramdisk nélkül is, így azokon az oldalakon kattogva villámgyors minden, a többi oldalnál meg nincs jelentősége, mert vagy ritkán nézem őket, tehát amúgy se lennének a cache-ben, tehát csak a net sebességén múlna a betöltődésük, másrészt meg írtam, hogy nagyjából azonnal töltődnek be az oldalak, képtelenség ennél jobban gyorsítani őket.-Zeratul-: intézi azt a nagyker is. A bolt lehet, hogy 1 évet vállal, de nem ő a garanciaviselő, max. a közvetítő, a nagykerbe meg vissza tudják küldeni ők is (hacsak nem szürkeimportos).
Üdv!
-
cszn
őstag
válasz
üzenetére
Gyorsabbak, igaz érzésre a legtöbb SSD-t alig lehet megkülönböztetni. Meg legalább tudunk róla annyit, hogy elég megbízhatóak. A Buffalóról nem sok mindent tudunk.
(#18171) Kurrent Gyártói gar. Az intellel kell intézni. Szerk: Ja már írta valaki.

(#18172) Findzs Sztem a Kingston teljesen jó választás. 64 gigásból most én is ilyet vennék. Problémamentesebbek mint az OCZ-k.
(#18175) GoodSpeed Kell formázni igen. Ráadásul az alignálásra is figyelni kell. Bővebben.
-
Findzs
addikt
sziasztok
2 ssd-é között vacillálok
60 gb ocz agility2 vagy Kingston SSDNow V100 64GB (SV100S2/64G)
a kingston pár gb -al nagyobb meg megbízhatóbb (állítólag) rendszernek kellene +pár progi
és a kingston olcsóbb meg támpgatja a trimetaz ocz drágább de gyorsabb is de csak natív trim támogatása van
szerintetek melyiket ?
-
cszn
őstag
Új Kingston Hyperx SSD Sandforce vezérlővel.
Mit bírtok már ennyit vitatkozni a böngésző kessen?!
Nyilvánvaló, hogy a memóriában a leggyorsabb. Ha kell a cache akkor rakjátok oda vagy ramdiskre. -
McLaca
őstag
Vica-versa: vannak olyan felhasználók - bármennyire is hihetetlen számodra - akiknek viszont nem jön jól, vagyis semleges. Miért is kerekebb az az oldal, amiről Te beszélsz, mint az, amiről én?
A kétoldalú érem tipikus esete, ami valójában nem kettő, hanem sokkal több oldalú, de Te épp azt csinálod most, amit - szerinted - én. Ráadásul szerinted az az általános, hogy 30-50 oldallal indul a böngésző. Nos, nem az. Ergo sokkal inkább életszerűtlen a Te eseted, mint az enyém, mégis a sajátodat akarod örök érvényűként elkönyveltetni. Mellesleg a FF is cache-sel a RAM-ba automatikusan, ha a lemez cache ki van kapcsolva, és akár 1GB-ot is be lehet erre a célra állítani. Oké, induláskor ez nem számít ugyebár, de böngészés alatt (visszalépés) igen. Nálam 32MB elégnek bizonyult, 10-15 oldal maximum, amit egyszerre megnyitok.
Számomra nem nyújt előnyt a ramdisk, és a felhasználók nagy %-ának szintén nem. Te addikt módon netezel, neked nyilvánvalóan nemhogy előnyt nyújt, de egyenesen kell a ramdisk. De nem hiszem, hogy nagyon bizonygatnom kellene, hogy az én esetem a gyakoribb, ergo az erőltetés inkább a Te oldaladról tapasztalható.M_o_g_y_i: akkor Intel.

Én elégedett vagyok vele, pedig a notiban a vezérlő a 4k-t visszafogja, kb. a felére energiatakarékossági okokból (~14MB olvasás, ~23MB írás, PC-ben ~22/44 ugyanez), tehát PC-ben még ennél is jobban teljesít, pedig itt sincs szégyellnivalója.Üdv!
-
törölt tag
Helló !
Buffalo SSD 64GB Sata SHD-NSUM64G-EU -vel kapcsolatban érdeklődnék, mert elég olcsó 19 000 Ft körüli áron van mindenhol, hogy van e valami különösebb oka annak ,hogy ilyen baráti áron kapható ?
Az, hogy SATA II-es és nem III-as számomra nem gond, mind a két alaplapom SATA II-es

-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Lemez cache-t már régóta nem használok, FF-et meg kerülöm amennyire lehet.
Nem kell sehová hasalnod
, de azt nem ártana megértened, hogy vannak olyan felhasználók (böngésző beállítások), akiknek/amihez igenis jól jön a cache, bármennyire is hihetetlen számodra.Nincs semmi gond a netemmel, de még mindig gyorsabb a ramdiskre rakott cache, mint egy 120Mbit-es net (SSD sem gyorsabb
, bár ezt gondolom nem kell magyarázni ), tehát a 30...50 oldal a böngésző indításakor seperc alatt be van töltve, ráadásul az éppen nem elérhető oldalak is be vannak töltve legutolsó látogatás szerint, lehet olvasgatni. Böngészőben az oldalon visszalépés is hasonló módon történik.Amúgy meg nem kötekedésnek szántam én sem a helyreigazítást csak szerettem volna, hogy belásd: ami neked tökéletes, másnak lehet, hogy kényelmetlen.
Emiatt ahelyett, hogy a cache kikapcsolását erőlteted másokra (mert ugye NEKED így kényelmes), inkább javasolnál több lehetséges alternatívát, mivel nagyon eltérő netezési szokásokkal rendelkeznek az emberek.
Részemről mindenki úgy használja a böngészőjét, ahogy akarja. Én a cache-t ramdiskre raktam és minden gondom megoldva. Megvan a sebesség is és számomra a kényelem is.
Ajánlom próbáld ki Te is a ramdisk-re rakott cache-t, persze csak ha akarod, nem kötelező
vagy legalább gondold át esetleg milyen előnyöket nyújthat -
McLaca
őstag
Akkor ott valami nem stimmel a neteddel, mert HDD-n nem lehet gyorsabb a böngészés cache-eléssel 120Mbitnél, a vinyó 4k olvasási sebessége és elérési ideje lassabb, mint a neted pingje és sebessége. Ill. most nézem, azt írod, a böngésző indítása (én magát a böngészés sebességét írtam)... SSD-n az egy pillanat cache-sel és anélkül is. Meg nincs is sok köze a cache-hez az indításnak. Valami korábbi FF verziónak volt, egészen meg tudott feküdni a nagy cache-től induláskor, aztán gyorsan javították.
Egyébként menstruálsz, hogy ilyen választ kaptam, vagy csak szimplán túlérzékeny vagy, hogy ennyire a lelkedbe gyalogoltam azzal az amúgy abszolút ártatlannak szánt HSZ-emmel, aminek az elején még bocsánatot is kértem?
A lábaid elé már csak nem kell hasalnom...
M_o_g_y_i: ha nem másolsz gyakran és nagy fájlokat, akkor bőven elég lesz az Intel. Igazából másolgatásnál is messze veri a HDD-ket.
Üdv!
-
MC Pite
veterán
Nu,fent van a vista a vertex turbón. Érdekes, nekem lassúnak tűnik, mindegy.
Melyik porgramot ajánljátok akkor rendrakásra(trim,stb)? OCZ performance tool? -
pgergo
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy OCZ RevoDrive ssd-t
Most egy P7P55D-E LX-em van:
[link]Azt szeretném megtudni h menni fog-e az ssd, mert láttak akinek nem ment, mert olyan volt a lapja.
Előre is köszi! -
Gerisz
addikt
Én ha egy forinttal is többet adtam volna SSD-re a falba vertem volna a fejem.
Tovább tart a dolgok 90%-ra rákattintani mint a betöltése.
Nem jársz rosszul vele. (mondjuk én a 96GB-ost vettem, mert már most van rajta 50giga)
Ha a teszt pontokat szereted nézegetni akkor tényleg nem a legjobb. -
cszn
őstag
Hát ezt csak az tudná megmondani amelyiknek mindegyik volt. Nem valószínű, hogy érzésre sok különbség lenne.
(#18142) Lenry Szívesebben ajánlanék Crucial C300-at vagy M4-et ha lehetne kapni, esetleg ha lenne ilyen méretben Intel... de mivel ezek nincsenek, ezért ez a legjobb érték/ár arányú jelenleg.

-
Lenry
félisten
-
cszn
őstag
válasz
csiga8
üzenetére
Ajánlanám a Crucial M4-et, de nagyon kicsi esély van rá, hogy kapj valahol. Túl nagy tolongás nincsen a 64 gigások piacán úgyhogy én a helyedben egy Kingston SV100S2/64G-t vennék. Vagy ha semmi extra tárhelyet igénylő programod nincs (és nem is lesz) egy 40 gigás Intel X25-V is elég lehet. Ez nagyon jó darab.
(#18131) MZsoltee Bevállalható a Buffalo. Látszik, hogy nem sokan akarnak az SSD-jüktől megválni. Ez nem lehet véletlen.

(#18136) GZoli7 A Smart Response-al szeretnéd használni vagy külön meghajtóként?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Azt látni, hogy magadból indulsz ki a böngésző cache témában, de emiatt eléggé be van szűkülve a látómeződ és csak fújod azt ami NEKED megfelelő.
Amivel ugye nincs is gond, de nem kellene erőltetni mindenkire, mert szerencsére nem vagyunk egyformák, így bizonyára (még, ha neked hihetetlennek tűnik is) lehetnek olyan emberek kis hazánkban is akiknek gyorsít a böngésző cache esetleg egyéb előnyöket nyújt a "gyorsításon" kívül még SSD mellett is.Amúgy meg, ha nincs hová áttenni készíts egy RamDrive-ot és már lesz
Persze nem kötelezőNálam pl. cache nélkül lassabb a böngésző indítása 120Mbit-es net mellett. Ergo, nem fogom kikapcsolni.
-
MZsoltee
veterán
Hellosztok!
Gondolkodom ssd vásárlásán, első körben használtban, de nagyon el vannak szállva a használt árak, ha ez az ssd használható:
BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU 19,5kért megbízható helyről lehet szerezni.
Ennél nagyobb nem kell progik lennének rajta meg win.Használtan sztem 15k-nál többet nem adnék egy ilyenért, vagy V100-as kingston-ért.
Szóval véleményeket kérnék a fenti ssd és egy V100-as kingston viszonyáról. Van különbség a kettő között? -
csimpok
aktív tag
válasz
Remus389
üzenetére
Hey,
Nekem most egy teljes Win 7 Ultimate X64-es Office-szal és chrome-mal (viszonylag friss install) 19 gigát foglal a rendszermeghajtón. A 32 bites nyilván ennél is kevesebbet, plusz ahogy hallottam szépen lehet csupaszítani a fölösleges dolgok (játékok, driverek) stb törlésével, hallottam 11 gigás win 7 installról is. Viszont SSD-nél mindig érdemes 20% szabad helyet hagyni (hogy meglegyen a max sebesség és ne romoljon az élettartama), úgy számolj.
Elvileg elég a 40 giga is (a 64 biztosan), azt meg te tudod hogy megéri-e a gyorsabb win betöltés (mondjuk itt már a procierő is számít), kisebb fogyasztás és csökkenő zajszint. -
andree04
aktív tag
válasz
GZoli7
üzenetére
1.
Intel 320 Series 40GB,25K
2.
Kingston SSD,25K
A megbízhatósági sorrend szerint állítóttam fel.de ilyen 15-20 k-s kategória
inkább 20-25K és jobbat kapsz -
Remus389
veterán
sziasztok, hugom laptopjába megadta magát a winchester(ráesett egy tárgy)ha valakit érdekel
és arra gondoltam ha már így alakult SSD-t is lehetne venni bele, neki nem kell olyan nagy tárhely, szerintem egy 40GB vagy 64 GB-os is jó lenne neki, 10 lepedő egy új noti HDD, 20 egy alap SSD
1. kérdésem: egy WIN7 home prémium+office+google chrome mennyi helyet foglal el a winchesterből? (az én gépemen XP van és a notin ugye már nem tudjuk megnézni) Mert ha mondjuk 20 GB, akkor marad neki tizenvalahány GB az adatainak, ami tök jó mert se nem játszik se nem pakol rá filmeket, de azért legyen pár gigabyte-ja
2. melyik a legjobb ár/értékű a 40 gigás és 64 gigás mezőnyből? az a 64 gigás Buffalo mennyire éri meg egy noti HDD-hez? vagy a 40 gigás intel inkább?
3. egy AMD laptop jól kezeli az SSD-ket?
4. egyáltalán megéri? mit nyerünk? nyilván gyorsabb lesz, de ahhoz fényévekkel kell gyorsabbnak lennie hogy a lapijára költött pénz egy tizessel több legyen(mint említettem nála 40 vagy 64 gb elegendő, tényleg csak youtubeozik, meg gépel)
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
GZoli7
üzenetére
Szerintem Intel, 5 év garral.

-
GZoli7
senior tag
Sziasztok, bocs, ha volt már, de elég nehéz konkrétumokat keresni.
Szeretnék ssd-t venni, Z68-hoz.
Néztem több fajtát, igazából tartósságra melyik lenne ideális?
Intel 320
Kingston ?
Buffalo ?Pontos típust most nem tudom, de ilyen 15-20 k-s kategória, 30-64GB.
Köszi előre is. -
csiga8
senior tag
Sziasztok
Asztali gépbe szeretnék max 30 pénzért egy SSD-t, cirka 64 Gb-ost
Visszaolvasva az M4 Crucial és Kingston javallott.
Csak op rendszer és programok futtatása lenne rajta.Mit ajánlotok?
-
wwenigma
Jómunkásember
Mar megint elokerult valahonnan 100+GB iras az SSD-n... szerintetek? En a GC-re gondolok, azt meri a HDSENTINEL. Hetente jelentkezik egy nagyobb hullamban. addig minden ok, majd hirtelen megjelenik.....
-
LOTR
addikt
Sziasztok,
notebookba szeretnék ssd-t venni, csak nem tudom milyet, egyik helyről az inteleket ajánlják, mert hogy azok a leggyorsabbak állítólag, a másikról, meg a kingstont, mert árban nagyon jó, tehát e kettő között megy a verseny jelenleg:
kingston 96gb v+100 35k
vs
Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5) 35kilyen 80gb körüli kellene, nem feltétlen csak ezek jöhetnek szóba, ezen a teszten néztem, hogy ha jól értelmezem itt a kingstonok nyertek [link]
Főleg adatbázis-műveletekre (ilyen max 20gb-os adatbázis) használnám, tehát sok kicsi file írás/olvasás, a notebook amibe szánnám meg elég valószínű, hogy ez lenne. [link]
Előre is köszi! -
Cadal
őstag
válasz
andris21
üzenetére
de ha mindenképp AMD drivert akarsz használni, akkor itt megtalálod mindkettőt amit keresel (SB, AHCI)
LEgalább is én az SB drivert és az AHCI drivert telepítettem. és jól szuperál minden. -
cszn
őstag
Jó ez 25k-ért. A FW hiba az SV100S2 típusúakat érinti (az összeset, mindegyiknek G jel van a végén), de sztem már javítottakat árulnak. Ha nem, akkor sincs gond, csak egy gyors frissítés és van egy remek SSD.
Olcsóbban csak a Buffalo van 64 gigás. Itt láthatod mi a különbség D/N között.(#18115) andris21 Amit a win7 felpakol/frissít az jó.
-
andris21
tag
Hi,
AMD chipsethez(konkrétan 780G) milyen drivereket érdemes feltenni win 7 64bit-re?
catalyst - alap, gondolom ez kell
déli hid driver - ?
AHCI driver - ?eddig az AMD AHCI driver nem támogatta a TRIMet, megcsinálták már? meg akkor ha felteszem az AMD déli hid drivert ugrik a trim?
köszi!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Most ismerősnek kellene SSD-t ajánlanom, max 25k-ért 64GB-osat, mit ajánlotok ami gyors, megbízható, TRIMmes?
Én ezt néztem neki:
V100 SV100S2N/64G
[link]Ebből mondjuk van sima SV100S2 és SV100S2D jelű, de nem tudom mi a különbség. :S
MOD
Itt azt írják, hogy a G jelű meghajtóknál hibás a firmware, lehet akkor érdemesebb lenne a simát vagy a D-t választani, vagy más gyártótól nézni. -
cszn
őstag
Talán lesz belőlük olcsón jó SSD.
(#18111) G.F. Sztem csak annyi, hogy támogatja.
(#18112) fematthew89 A tárhely az teljes mértékben rajtad múlik. A Buffalo-k bevállalhatóak. Mennyit szánnál rá?
-
fematthew89
tag
Szisztok!
Érdeklődnék, hogy laptopba milyen ssd-t ajánlotok 64 Gb-osat vagy nagyobbat? Buffalo márkájú ssd-ről ki mit tud? Érdemes olyat venni? Elég alacsony áron adják...
Várom a válaszokat!Üdv: Mettyú
-
G.F.
aktív tag
OCZ Vertex 2-nél írják, hogy: Native TRIM. Ez mit takar?
-
-
j.eszter
csendes tag
Köszönöm srácok

csak azért erőltettem ennyire a revo drive sorozatot mert a piacon leszámítva a revo második generációját és az üzleti szegmensbe szánt ssd-ket ezt találtam árban és teljesítményben is kiemelkedőnek!
Viszont, ha azt mondjátok nem felttűnő egy átlag felhasználónak a sebességtöbblete a többi ssd-hez viszonyítva akkor egész nyugodtan lemondok róla! Főleg így hogy raid ről nem is képes a sabertoothról bebootolni....

-
zsotesz81
senior tag
Hali
Kinéztem 4 db SSD meghajtót csak nem tudom melyiket válasszam.
A jelöltek:
AData
Silicon power
Kingston
Samsung
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban? -
userxy
őstag
Buffalo SSD-ről van már vkinek vmi tapasztalata ?
Aktív témák
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor csak hagyni kell, hogy tegye a dolgát a telepítő.

, de azt nem ártana megértened, hogy vannak olyan felhasználók (böngésző beállítások), akiknek/amihez igenis jól jön a cache, bármennyire is hihetetlen számodra.
, bár ezt gondolom nem kell magyarázni ), tehát a 30...50 oldal a böngésző indításakor seperc alatt be van töltve, ráadásul az éppen nem elérhető oldalak is be vannak töltve legutolsó látogatás szerint, lehet olvasgatni. Böngészőben az oldalon visszalépés is hasonló módon történik.
vagy legalább gondold át esetleg milyen előnyöket nyújthat