Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Aktív témák
-
kertsa
senior tag
Nem tudnak 29k körüli áron küldeni Crucial M4-es SSD-t
Csak 5k-val drágábban
Ezért úgy döntöttem, hogy egy KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G rendelek. Valamivel lassabb lesz, de szerintem WD Green-ről SSD-re óriási ugrás lesz még így is
És ez olcsóbb 1500ft-al, és 22Gb-al nagyobb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gorneck
legenda
-
Rick4
félisten
válasz
Gorneck
üzenetére
Az véletlenül nem SLC-s volt még?
Nekem se kell semmi extra, még a P55-ös fullos lapot is eladtam az i5-760-nal, és visszatettem a régi G31-est az E5300-zal, mert nem kellett az se amit az tudott. Net, word, tvtuner, évi 30 perc game.. Erre keresek valami nooormálisat. Akkor a Kingston 96GB-os a tuti ár- értékarányban? -
Lacza_26
aktív tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem fogja észre venni normál használatban.
A szekvenciális 400-as értékek szépen mutatnak a crystal diskben de kb ennyi.
"mindegy igazából hogy alaplapi sata 3 ra rakod rá vagy pedig pcie -es sata 3 -ra"
Ez azért nem teljesen igaz.
p67-esekben lévő sata 3 vezérlő biztos hogy sokkal jobb mint ez a marvell megoldás.
Nálam nem vált be. -
kungzi
veterán
ha lesz sata3-as portod vagy van már most is van, akkor érdemes, nem kell utána cserélni az ssd-t

-
kpal
nagyúr
Van értelme SATA2 -es SSD helyett SATA3 -ast venni van érdemi különbség ?
-
jozsi252
veterán
Gyorsabb lesz mivel sata 3 as portra megy rá úgymond sata 3 as ssd. Az mindegy igazából hogy alaplapi sata 3 ra rakod rá vagy pedig pcie -es sata 3 -ra.
(#21387) Intercreptor
Annyi hogyha meglesz az ssd akkor a hátulján rajtavan hogy milyen fw van rajta, ha 0001 -es akkor frissítsed le a 0002-re mert van hibajavítás az újba. Még a win telepítés elött frissítsd az fw-t mivel úgy pár sec, ha meg bevan lakva az ssd akkor több idő kell neki amíg leupdateli a firmware-t.
-
Willie
őstag
Na most akkor én mit vegyek ha az alaplapomon lesz SATA3 port?
SATA2-es SSD-t vagy SATA3-as SSD-t??? 
-
Fantomas80
tag
Dupla

-
Fantomas80
tag
Köszi
Tomic -
Lacza_26
aktív tag
Szerintem nem fogod észre venni hogy sata3 kártyára teszed.
Nekem nem nyerte el a tetszésemet a marvell sata 3-mas vezérlője.Én ezzel próbálkoztam.
Most alaplapi sata2-ön használom nem vettem észre hogy lassabb lenne működés közben.
Az indulás viszont lassabb volt a pci-e-s sata kártyával. Nem csak a bios lett hosszabb, hanem a windows indulása is. -
tomic
addikt
válasz
Fantomas80
üzenetére
Teljesen rendben van.
-
Fantomas80
tag
-
dudi
senior tag
sziasztok,
nem tudja valaki véletlenül, hogy a kingston ssdnow v100+-hoz vehető külső tok mennyire minőségi? Mert 2,5ezerrel drágább, mint a tok nélküli, viszont ennyiért már jó külső tokokat lehet kapni. Érdemes a bundle kitet venni? Egy notebook vinyóját száműzném bele.
köszi,
dudi -
Willie
őstag
Meggyőztetek, akkor egy SATA3-as Crucial 64 gigás M4 lesz a befutó.

Köszönöm a segítségeteket. -
jozsi252
veterán
válasz
Willie
üzenetére
Nemfogod megérezni, hacsak nem a munkád miatt veszed az ssd-t. Értem én ez alatt hogy nagy adatbázisokkal dolgozol, illetve nagyon sok kis file-al akkor egy nagyon kicsit talán észrevennéd de azis elhanyagolható.
De ha van sata 3 as portod akkor érdemes olyat, venned. ( m4 télleg nagyon jó választás )
-
Willie
őstag
Értem, köszönöm.
De megérzem a sebességbeli különbséget egy SATA2-es és egy SATA3-as között?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
2 SSD-t néztem ki, az egyik SATA2-es, míg a másik SATA3-as.
Maximum ~30.000 Forintot szeretnék rákölteni, így a két jelölt a következő:SATA2:
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GRSATA3:
OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60GMennyire érezhető a SATA3-as gyorsasága a SATA2-eshez képest? Valószínűleg ilyen alaplapra lenne rákötve: ASROCK Z68 Pro3
A Kingston mellett szól a 96 gigabájtos méret illetve a beépítőkeret is, az OCZ mellett pedig a SATA3 kompatibilitás, de egy nagyobb méretű SSD-nek jobban örülnék...ám ha nincs olyan sebességbeli különbség ami miatt megérné a SATA3 akkor szvsz a Kingston lenne a jobb választás.
Ti hogy gondoljátok? Esetleg Ti mit javasolnátok?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
padra
aktív tag
Körbenéztem kicsit,úgy néz ki az [enyémet] nem érinti a hiba.

"Az érintett típusok az SV szériából kerültek ki: a 64 GB-osak közül az SV100S2/64GZ, SV100S2D/64GZ, SV100S2N/64GZ, a 128 GB-osaknál az SV100S2/128GZ, SV100S2D/128GZ, SV100S2N/128GZ, a 256 GB-osoknál pedig az SV100S2/256GZ, SV100S2N/256GZ, SV100S2N/256GZ, továbbá ugyanezen modellek G végződésű változatai. Az egyéb SSDNow szériás SSD-t használóknak nincs okuk az aggodalomra, más típusokat (köztük az SNE, SNM, SS, SNV, SNVP és SVP kezdetű típusjelűeket) nem érint a hiba – a gyártó elmondása szerint."
-
padra
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben,köszönöm.Még egyet kérdeznék,olvastam hogy a Kingston ssd-nek valami baj van a firmware-vel.Rendszer telepítés után akkor azt frissíteni kell?
-
Igen, csak a töltsd be az bios deafult-ot, mert csak ezen az egy képen is pár lehetőséget célszerű letiltani, mint D2D Recovery(ennek akkor van szerepe, ha előtelepített a lapos), Network boot illetve az F12-t meg engedélyezni (boot menüben első helyre tenni a ssd-t, W7 telepítésekor meg, amikor indul a laoos, akkor az F12-vel kiválaszthatod miről induljon, nyilván elsőre DVD-ről)
Nem kell ilyen tweaker, majd ha fent a W7, akkor kikapcsolod az időzített töredezettségmentesítést.
(indexelés/előtöltés letiltás, pagefile.sys kihelyezés, hibernálás kilövése stb-t meg rád bízom, megoszlanak a vélemények...) -
padra
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megnéztem hamar a biosba,AHCI-n van,de lehet állítani is [kép]. Akkor ez így jó lesz?
Ha [ez alapján állítom be az ssd-t akkor az] ssd tweaker-el már nem kell állítani semmit? -
Típusfüggő, hogy van-e AHCI beállítási lehetőség, avagy sem illetve hogy ha nem állítható, akkor milyen üzemmód az alap. Vista/W7 esetén AHCI az ajánlott, előtelepített gépeken minden esetben AHCi van, mert az OS-hez is az javasolt...(nem csak NCQ, meg HotSwap létezik, számos egyéb funkciót tartalmaz, amelyek nem direkt módon a lemezhez/lemezkezeléshez kötődnek)
Ha van AHCI beállítási lehetőség a laposod BIOS-ában, akkor telepítés előtt állítsd AHCI-re.
-
padra
aktív tag
-
-
padra
aktív tag
Valaki [erre] tudna választ adni?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Érthető, csak ez nem egyenlő azzal, hogy ki kell venni a HDD-t/HDD-ket a telepítés idejére!
Ezt így kategórikusan kijelenteni elég nagy butaság szvsz. Csak oda kell figyelni ezekre a dolgokra, ahogy én is tettem eddig és nem is volt ezzel problémám. 
-
Persze, hogy nem a hdd-re települ a rendszer, nem erről van szó...

Ha a telepítő talál másik aktív partíciót, akkor ki szokta helyezni az indítófájlokat, ha az aktív partíción W7 van telepítve, akkor meg úgy konfigolja a boot-ot, hogy annak az indítófájljait használja. Végeredményben mindegy melyik verzió, ha idővel kiszedik a hdd-t, avagy csak leformázzák, (mert pl adattárolásra használnák a jövőben), akkor az ssd-ről már nem fog indulni a rendszer... Persze ha az a cél, hogy létrejöjjön a boot menü, ahol W7 és W7 között választhatsz, (azaz a régi hdd-ről is indítod néha a rendszert valamilyen okból) akkor semmi gond...Ha viszont az a cél, hogy a 2 OS egymástól teljesen külön/függetlenül működjön, akkor az a legbiztosab (és legegyszerűbb) megoldás, ha a telepítés idejére csak az az 1 hdd/ssd van a gépben. (Így is be lehet bootolni bármelyikről, csak a deszka bootmenüjét kell használni)
-
Brekkk
őstag
Valószínű
Én is csak egyszer követtem el ilyen hibát, amikor a 2 RAID 0 tömböt rosszul azonosítottam. Sajnos fél év után jöttem rá a hibámra amikor elszállt az egyik HDD a RAID 0 tömbből. Na pont azon voltak a BOOT file-ok. A Windows érintetlen maradt, de többet nem tudtam bebootolni arra a winre. -
Sonja
nagyúr
válasz
Brekkk
üzenetére
Köszi! Ahha, viszont én mindig beállítom az elsődlegest, amire a rendszer kerül és csak az a vinyó kapja meg a bootalhatóságot, a többi nem. Ez elméletileg akkor több HDD használata esetén is előfordulhatna, de én ilyennel még soha nem találkoztam a 20 éves pályafutásom alatt. Lehet, hogy pont ezért?!

(#21346) Vladi: 20%-ot kell, szóval bőven elég lenne ebből a szempontból a 80GB-os is.

-
kertsa
senior tag
válasz
Brekkk
üzenetére
A Norton Ghost jó megoldás lehet
Azzal vissza tudod állítani teljesen az előző rendszert 
-
Brekkk
őstag
Feltelepül a WIN csak lehetnek belőle gondok. A WIN boot file-ok mindíg a BIOS-ban legelső helyen megadott HDD-re kerülnek, ami nem biztos, hogy az SSD lesz. Ha nem állítod be a BOOT sorrendet a BIOS-ban akkor lehet a BOOT és a WIN HDD nem lesz egy és ugyan az. Itt lehet a gond.
-
padra
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Értem,átlagos dolgokra használom a gépet,(net,zene,film).Érdemes 2 partíciót csinálni rajta,vagy inkább hagyjam egybe,2.partíción tárolnák 1-2 cuccot,meg ha töltök le zenét,filmet,az menne oda.Vagy a felosztás befolyásolja a sebességét?(Nem szeretném ha ez miatt lassabb lenne.)Ilyen felhasználás mellett is érezhető a különbség az ssd,és hdd között?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miért kellene lehúzni a HDD-t/HDD-ket?
Magától nem települ a HDD-re a rendszer, ha egyszer nem oda telepíted?! Nem igazán értem. -
Brekkk
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem kell lehúzni egyik HDD-t sem, csak meg kell adni, hogy melyik HDD legyen az elsődleges, a BIOS-beállítások között.
A 100 Mb-os rejtett partíció mindíg létrejön, vagy nem? Ott vannak letárolva rendszerindításhoz szükséges file-ok.
Hétfőn kapom meg a 96 Gb-os Kingston SDD-m. Mivel tudom a régi rendszeremet 1 az 1-ben átklónozni rá a rendszer HDD-ről? Az is gond lesz hogy a rendszer 60 Gb-os partíción van az SSD meg 96 Gb-os lesz, a maradék helyet, hogy tudom megszerezni, nem szeretnék 2. partíciót létrehozni.
A rendszerem WIN7 64 Bit és AHCI módban van telepítve.
Milyen alapvető tanácsokat tudtok adni, egy kezdő SSD tulajnak.
- Azt láttam, hogy az indexelést az SSD-n ki kell kapcsolni.
- A töredezettségmentesítést is. A Pagefile-t átteszem egy HDD-re az SSD-ről.
Ki teljesen nem akarom kapcsolni. Néha jól jön az a plusz memória.
- Hiberfil 4 gb-os file-al mit csináljak? Menjen az is a HDD-re?
- Mi másra kell még figyeljek?
- Kell hűteni az SSD-t? Milyen hőfokon üzemelhetnek? Sajnos egy rosszul szellőző házban lesz. -
padra
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlásán gondolkozok,és szeretném a segítségeteket kérni.Eddig ezt néztem ki [link] egy Acer 5750g-be menne.Szerintetek ez jó lenne? Vagy tudtok ajánlani hasonló árban jobbat?
Mennyivel macerásabb egy ssd mint egy hdd? Mert pár helyen olvastam olyanokat hogy ha azt akarom hogy normálisan menjen(hozza azt a sebességet amit kell),ahhoz állítgatni kell.Segítségeteket előre is köszönöm

üdv.:padra
-
kertsa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lejárt az időlimit (00:05), a hozzászólás már nem módosítható!
2. erre nem is gondoltam... ezt is köszi

(#21337) Fire/SOUL/CD ennek alapján az sem baj, ha nincs, de nem hátrány ,ha van

-
kertsa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Annak a 100 megás particiónak van valami jelentősége?
-
válasz
kertsa
üzenetére
1. A 2 módszer között annyi különbség van, hogy ha W7 alól a lemezkezelővel formázod, akkor nem jön létre a 100 megás rejtett partíció, míg ha telepítéskor hozod létre a partíciót, akkor meg igen.
2. Arra figyelj (mert ezt bakit sokan elkövetik), ha ugyanabba a masinába lesz az ssd, akkor a hdd-t a telepítés idejére húzd le, mert nem az ssd-ről fog indulni a rendszered.
-
kertsa
senior tag
Ha SSD-t teszek a gépbe, akkor először a Win7 alól formázzam, vagy azonnal tehetem rá a friss OS-t és majd a Win7 telepítője megformázza?
-
jozsi252
veterán
Egy kis infó aki a böngésző cache-t akarja átrakni ssd-ről ramdisk-re vagy hdd-re hogy 18 nap alatt 180 mbyte olvasás volt a ramdisken illetve 6 giga írás
most ha ezt a 6 giga írást elosztom a 18 nappal akkor 1 napra olyan 3-400mbyte jön ki ami semmi, szóval mostmár úgyvélem hogy ennek sincs sok értelme, pedig én tolom a netet egész nap azért.
-
Sonja
nagyúr
Amint megjelenik az Intel 320 SSD-hez a javított firmware, már rendelem is. A pénz megvan, csak egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy a 80 vagy 120GB-os verziót vegyem?!
Kell-e vajon a 120GB? Végülis csak rendszernek lenne elsősorban, és talán a Team Fortress 2-t tenném rá a gyorsabb betöltődés érdekében. Igaz, ha nem az SSD-n lenne, akkor egy ~200MiB/s olvasást produkáló RAID0 tömbbön. Szóval nem tudom, hogy megérne-e az 55eHUF körüli összeg azt a pár másodperccel hamarabbi betöltést.
Szerintem nem, így hajlok a 80GB-os SSD-re, de erősítsetek meg.

-
The.Bali
aktív tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Értem. Köszi! Akkor szerencsére ezzel a foglalási egység kiosztással nem kell bajlódni
Ennek örülök.Van viszont még egy kérdésem. Ebben a leírásban írnak olyat, hogy: '8. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció!'
Ha a Win7 telepítővel a teljes 96GB-os SSD-t meg szeretném partícionálni, akkor nem kell törődnöm ezzel az eltolási értékkel, ugye? Úgy tudom a Vista és a 7 már automatikusan jól kezelik ezt a partíció eltolást SSD-nél.szerk: @Gorneck23 (#21327): Köszi!
-
whited
addikt
sziasztok
szeretnék venni 128gb-s ssd-t de külsőt használatra, filmek zenék cipelése
Milyet ajánlanátok?
-
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Ha minden igaz egy KINGSTON 96GB SVP100S2 SSD-t fogok venni.
Szeretném megkérdezni, hogy mekkora foglalási egységeket célszerű használnom? Az alap 4K-sat a tesztek alapján ki is zártam. 16 vagy 32K legyen? És hol/hogyan formázzam meg? Ha jól tudom a Win7 telepítőjével sajnos nem lehet állítani a foglalási egységet
-
Chipset számít, azok driverei, meg az alaplapi vezérlők. Nem véletlen ám, hogy P67-es, Intel chipset-es deszkákon tesztelnek, mert ahhoz kitűnő Intel chipsetet sikerült készíteni. Sata 3 kategóriában remek példa, az OCZ Vertex 3-asa, ami a legtöbb usernél a közelében nem hozza azt a sebesség adatokat, mint amit a gyártó megad(még ATTO-val sem, ami szinte az egyetlen tesztprogi, ami minden ssd esetén képes a gyártó által megadott adatokat hozni.) Milyen érdekes: P67 intel chipsetel meg hozza a sebességet
Próbáld meg ezt egy pl x58-as intel chipsetes deszkán... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A linkhez meg 2 megjegyzés
1. A teszt (így a chipsetek) is több mint 1 évesek
2. Nekem is az egyik ssd-m vertex 3-as és a "szutyok" AMD konfigban gyári sebességet lehet mérni (ATTO-val) -
Cadal
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze hogy számít. Itt fLeSs letesztelte rendesen [link] Szóval azért nem mindegy hogy amd chipset, vagy intel chipset vagy épp hogy milyen driver.
#21313 orbano: hmm, na igen. vannak anomáliák.
Gerisz: azóta megbékéltél vele?
-
-
Cadal
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Szerintem neked itt valami nem stimmelt a Kingstonnal. Az a 4K-s olvasás nem valami sok. Már csak azért is gondolom, hogy nálad volt a gond, mert más (intel rendszerben) magasabb értékeket ért el 4K olvasásnál. Pl: [link] De még én is a szutyok AMD-s rendszeremmel is jobb 4K-s olvasást értem el. [link] Szóval nem egyértelmű a dolog.

-
MrCsiT
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
..és a a 64 gigás Crucial (Micron C400) M4 (i5-2400 @ 3500Mhz ) SATA3 -on :
(képbeszúrásra még tudnék gyúrni, úgy érzem
.. cseréltem a képet, de ezzel sem vagyok teljesen elégedett
)soldi3r : Kingston 96GB -s (SVP10096G valami ilyesmi ) SSD után gyorsabbnak érzem ezzel a rendszert. a 400-at nem érzem, de a Win7 érezhetően gyorsabban indul

-
orbano
félisten
Hali!
Egy 80gb-os X25-M G2-t készülök hamarosan leváltani egy 120-160gb-os modellre. Miben érdemes gondolkodni, ha teljesítményben is akarok előrelépést?
Főként SQL adatbázis-visszatöltés (tehűt fontos, hogy masszív írás-olvasás közben se haljon le) közben programozás, mindennapos használat.
Köszi
-
JoceeHunt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azzal mükszik, semmi gond, csak szerettem volna mással is nézegetni

-
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Akkor marad a Hard Disk Sentinel. Ha ez is problémázna vele, akkor valami más gebasz van...
-
JoceeHunt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak 5k-val drágábban
Ezért úgy döntöttem, hogy egy
És ez olcsóbb 1500ft-al, és 22Gb-al nagyobb ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És sata2-es lappal sata3-as kártyát sata3-as ssd-vel?

Ezt így kategórikusan kijelenteni elég nagy butaság szvsz. Csak oda kell figyelni ezekre a dolgokra, ahogy én is tettem eddig és nem is volt ezzel problémám.