Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
válasz
fagy53
üzenetére
És arról van esetleg valami saját tapasztalatod, vagy egyéb hiteles infód, hogy RAID tömbökben lévő SSD-k (amelyek nyilván rengeteg lemezműveletnek lesznek kitéve), TRIM nélkül meddig "bírják", illetve a GC (ha van) folyamatosan működése, menniben befolyásolja az elméleti RAID teljesítményt? (valamelyest lassabb gondolom)
-
Megrendeltem a Kingston SSDNow V+ 100 96GB (SVP100S2/96G) 27k-ért szerintem nagyon megérte a kicsike.

-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nekem a fent említett Kingston-van, a szekv írás kb HDD szintű, tehát videó másolásnál még ott vagy sebességben, de aztán minden másban jóval gyorsabb, persze ahol kizárólag a tároló volt a limitáló tényező. Üzembiztos, nem kényes, plug&play típus..

Annyira jó árban van most, hogy ha kettőt veszel és RAID0-ba kötöd, akkor a nagy fájlok másolása is felgyorsul, ehhez persze a pénztárnál nagy levegőt kell venni, de 10k-t megér a a jóval nagyobb tárolóhely és a gyorsabb működés, 45k/54k..
-
cszn
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
45e helyett 27e-ért megkapod a 96-os Kingstont. 89-re formázható tehát ebből ideális esetet figyelembe véve 71-72 gigát használhatsz állandóan. 120-as esetén ~112-re formázható és 89 használható. A sebességnél az a kérdés, hogy mire akarod használni. Ha csak általános célra és játékra akkor egyértelmű, hogy elég a Kingston (feltéve, hogy a tárhelyben kompromisszumképes vagy), mert minimálisak a különbségek. Ha munkára kell vagy tesztelésre és fontosak a minél magasabb írási értékek akkor várj inkább.
-
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
Elvetettem a RevoDrive-ot mert tény, annyival nem jobb mint amennyivel többe kerül! Alábbi 2 közül vacilálok:
- OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB
- Corsair Force 3 120GB -
-
szasanyi
félisten
Köszi. Nem szeretném rövid távon cserélni, ezért én inkább 128/120GB kapacitásra szavazok. Azon kívül Olyat szeretnék, aminél lényeges sebességkülönbség tapasztalható átlagos használat során (nem csak a tesztprogramok adatai szerint), egy jó HDD-hez képest. Sztem ezek kimondottan drágák, így nem nagyon vagyok kompromisszum képes, mert ha még ilyen áron is szükséges, akkor egyelőre maradok a HDD-nél.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ez pontosan hogy van egyébként? Iso-t kibontva telepítőlemezt csinál a pendrive-ból?????
-
-
cszn
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Tulajdonképpen ahogy nézem nem nagyon van árban jobb. Esetleg a Samsung 470-esből van ilyesmi áron, de azt nem mondanám hogy jobb vétel lenne.
Ha szóba jöhet esetleg, akkor a Kingston SVP100S2/96 típus igen jó vétel még. Jóval olcsóbb és elég megbízható. Igaz lassabb és csak 96 gigás, de hát valamit valamiért.
(#21484) K!$$rác
Én nem tudtam kihámozni, hogy akkor hogyan is akartad átrakni/feltelepíteni. Ha kicsit érthetőbben leírnád akkor lehet, hogy tudnánk segíteni. -
K!$$rác
tag
megjött az ssd ... be is raktam a helyére sata vezérlőt beállítottam és usb-s vinyóról szeretném feltenni a win7-et a vinyót felismeri a bios... és erről a vinyóról már egy másik netbookot már újratettem szóval ez nem lehet probléma... és fekete a háttér netbookon és egy pici vonalka villog... hdd nem pörög fel se semmi.. a hhd gyökerére másoltam fel az egész win7-et mappa nélkül... ha nincs bekapcsolva a hdd akkor írja hogy op rendszert nem talált... most szedek le egy másik win7-et talán azzal beindul a telepítés

valakinek valami ötlet??
laptopon win alatt elindul a win7 telepítő...
ja és a netbook biosa is látja a kingston 96gb sata2 ssd 2 5 ssdnow v+100 svp100s2 ssd-t -
szasanyi
félisten
Üdv SSD Guruk! Szeretnék egy 128/120GB SSD-t, és kinéztem ezt: CORSAIR Force3 120GB SSD, amit 45k-ért tudnék beszerezni. Kellően nagy tárkapacitása és meggyőző sebessége miatt esett erre a választásom. Ja, és persze nem lényegtelen, hogy már nagyon maximum ár, amit ki tudok fizetni érte.
Tudtok-e olyan körülmény, sajátosság ami miatt mégsem annyira ajánlott ez a típus? Tudom, hogy az első szériát visszahívták FW hiba miatt, de az új, v1.2 elvileg már a javított sorozatból való.
Esetleg van-e más típus (nem drágábban!) ami szintén 128/120GB és jobb választás lehet(ne)? -
orbano
félisten
válasz
kertsa
üzenetére
"de van aki mindig jobban tudja mit hogyan kell beállítani"
én a MS fejlesztő mérnökeire hagyatkozom. ha ők azt mondják, hogy nem gond az SSD-nek a pagefile, akkor nem teszem át

az on/off kérdés pedig így van, ettől függ. csak ahogy írták, azon a párszáz mega helyen, és ap ár miliseces "gyorsuláson" felül más előnye nincs a kikapcsolásnak. hátránya viszont annyi, hogy elég egyszer feltelepülnie valami redvának, vagy bentmaradnia egy memoryleakes flash proginak a böngészőben, és máris jó sanszod van rá, hogy épp a mentetlen munkád/játékod/akármid hal le.
de nem is ezzel van a baj, hanem az ilyen "mit kel vajákolni SSDn" listákkal, amik nagy magabiztossággal állítanak vagy hülyeséget, vagy jelentéktelen opciókkal traktálják szerencsétlen juzert, esetleg olyan dolgokkal, amik 3 oprendszerrel és 4 SSD generációval ezelőtt még igazak voltak, de mostanra csak fölösleges vesződség. -
kertsa
senior tag
válasz
orbano
üzenetére
az ssd élettartamának meghosszabbítása érdekében javasolták a lapozófájlt áthelyezni a hdd-re... de van aki mindig jobban tudja mit hogyan kell beállítani
de mint látom valakinél stabil a ha a lapozófájl off, másnál instabil... mindenki tesztelheti magának...
nagy valószínűséggel attól is függhet ez a beállítás, hogy ki mire használja a PC-t 
-
Carasc0
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Egyetértek!
Amióta 6Gb RAM kapacitással rendelkezem, én is kikapcsoltam a Pagefile-t. Nem használok annyi és olyan alkalmazást amelyhez kevés lenne a ekkora kapacitású fizikai operatív tár. Kikapcsolásával néhány millisec boot időt lehet nyerni mert rendszerindításkor a rendszerfájlok memóriába töltődését követően a PF nem kerül inicializálásra, és persze helyet lehet vele spórolni ami persze elenyésző ha mondjuk a System HDD/SDD >120GB.
Windows XP esetén is amikor 4GB RAMMAL rendelkeztem, akkor már kikapcsoltam, pedig a usage értéke 3GB volt.
Akinek >6GB ramja van és nem használ nagyon komoly grafikai és hangtechnikai alkalmazásokat, Pagefile nyugodtan OFF. Amúgy Win7 esetén ha a PF off, nem omlik össze a rendszer, csak kiírja hogy a rendszer memória elfogyott és a hely felszabadításához be kell zárni alkalmazásokat/folyamatokat. Amennyiben ez nem oldható meg, az éppen futó alkalmazás (amelynek futása okozta a memória hiányt) futása befejeződik!
-
orbano
félisten
válasz
deicide
üzenetére
én meg használok, és valahányszor kikapcsolom, összeomlik a rendszer. de majd jövő héten lesz 16gb ramom, akkor megint megpróbálkozom vele
egyébként a MS ezért felelős szakértője adott ki erről nyilatkozatot: nem érdemes kikapcsolni, nem lesz tőle semmi sem gyorsabb, sőt, kifejezetten az SSD-nek fekszik a pagefile kezelése. nekem pl. van másfél giga pagefile, és ha kikapcsolom nem lesz semmi sem gyorsabb, csak 1-2 óra múlva, vagy később random elkezd rinyálni a gép 
egyébként az előzmények, meg kutyatöke áthelyezését sem értem. azért vesz az ember SSDt hogy gyors legyen a gépe. erre mindent, ami valmennyire is igénybeveszi a meghajtót, azt tegyük át egy lassabb meghajtóra, hogy jó lasú legyen a böngésző? ez még talán a 16/32-es gagyi bugos MLCs SSDk korában értelmes lépés volt, de most már... vajákolás szvsz.
-
-
Vladi
nagyúr
Remélem tudja valaki, mert én néztem a samsung.com-on, de különbséget nem találtam a
MZ-5PA128, MZ-5PA128b és MZ-5PA128c modellek között, viszont webshopban 5-6 ezer a különbség.
Jah igen, közben osztottam, szoroztam, gyökötvontam, és nem férek be a 64 gigába.

-
WillyX
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Intel X-25M 80GB vs. Kingston SVP100S2 96GB?
Úgy vettem észre a tesztekben, hogy a szintetikus teszteken kívül kb. egyformán teljesítenek.
Melyik lenne a jobb vétel? Notebookba menne rendszervinyónak.
-
p87
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Ha nem munkára kell akkor mindkettő felesleges.
Sima Vertex3 is bőven elég lehet, ha meg boot idő is fontos akkor elfelejteném a Revodrivokat, talán 1-2s-el gyorsabb lenne a boot sata-s ssd-ktől, de többet elvesz a raid inicializálás, így a tényleges bekapcsolástól számítva hosszabb időt vesz igénybe a teljes betöltés.
Persze ha munkára kell és kitudod használni a plusz sebességet akkor ok, de ha nem akkor sima sata-s ssd-k bőven jók. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott 2 SSD eszköz! Ti melyikhez nyúlnátok?
OCZ Vertex 3 120GB MaxIOPS
OCZ RevoDrive X2 160GBÉn e kettő között vacilálok.

-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért a 3.2 terás árából úgygondolom hogy kijönne már egy jobb kocsi is.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végül is mindegy, megy amíg megy, ha 5-6 évet kiszolgál, már elégedett vagyok

-
válasz
lesliejr12
üzenetére
Nem a progi nem támogatja a Samsungot, hanem a Samu nem ad vissza megfelelő Smart adatokat. Minden olyan progi, ami megpróbálja megállapítani egy vinyó kondícióját/élettartamát, azok egyedi, több változós egyenletek alapján próbálják megjósolni (pontos sosem lesz). A változók helyébe egyes, a SMART adatok lekéréséből származó adatok kerülnek. Ha ezek az adatokat nem adja vissza a SMART infó, akkor nem tudják meghatározni a kondíciót/élettartamot.
A Samsung 470-es sorozata mindössze 6 SMART adatot ad vissza, amiből 3 gyártó specifikus(magyarul a Samsung-on kívül senki nem tudja, mi is az), a maradék 3 SMART adatból (üzemóra/ki-bekapcsolások száma/hőmérséklet) meg nem lehet kondíciót/élettartamot meghatározni.Összefoglalva: A Samsung 470 SSD sorozatán egyetlen egy progi sem tudja meghatározni a kondíciót/élettartamot, mert a Samuk nem adják vissza, a meghatározáshoz szükséges adatokat, abból a 3-ból meg nem lehet.
-
Rick4
félisten
Akkor ez lenne: 96GB Kingston SSD SATA 2.5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit SVP100S2B/96GR 30900Ft-ért. Mehet?
-
fagy53
nagyúr
válasz
lesliejr12
üzenetére
2 óra után mit írjon?
Hosszabb idő kell a prognózishoz, de szerintem ne foglalkozz ezzel a pusztán matematikai algoritmusokra épülő jósprogrammal, használd az SSD-t és bízva bízzál...! 
-
válasz
lesliejr12
üzenetére
nekem mutat, de a zsír újra 80%-ot. Az SSd life progi a samukhoz nem jóóó!!!!!
-
Gorneck
legenda
válasz
lesliejr12
üzenetére
Nem támogassa a szoft?!
-
iff
senior tag
Csináltam pár tesztet az SSD-ről.Érdekes,hogy 40C ill. volt már 60C-os.Nem kellene hűvösebb lenni a winyonál?Érdekes az írási sebesség, mert szerintem ez a 40 és 60 nem jó.Sokkal gyorsabbnak érzem.Volt már 120 és 180 MB/s is a teszt alapján.Olvasás az (257MB/s)okés.Elvileg 250 olvasás és 230 írás a max érték [link].Csak pár napja van meg, de a gép indulása valami csodás brutál gyorsan áll fel a rendszer.
-
cszn
őstag
válasz
_tRebroN_
üzenetére
Az Agility-vel más baj is volt ha jól emlékszem (tehát lehet, hogy márkán belül ezek a kevésbé megbízhatóak), de a statisztikák arról szóltak (amik még az előző generációra vonatkoznak egyébként), hogy az OCZ mint márka állt a legrosszabb helyen megbízhatóság szempontjából. Itt a fórumon sok Vertex 2 panasz is volt, nem csak Agility. Mindezek ellenére mindegyik vállalható szerintem csak van jobb lehetőség. Anand is a megbízhatóságot említette múltkor a Vertex-ek legnagyobb hátrányaként.
-
jozsi252
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Én arra értem az elhasználódást hogy addig használod ameddig megy, tehát nem azt mondom hogy 50% osan vidd gariztatni, hanem ameddig bírod használni, ha már gondok adódnak vele, akkor vidd, és akkor nemtudják szvsz arra fogni hogy csak elvan használódva természetes dolog ezért nem jár a gari.
-
Gerisz
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
A Garbage colletion miatt leveszi ugye 96-ról 89-re, legyen elég neki az amivel dolgozhat.
De én is képes vagyok bármekkora meghajtót belakni. Most mondjuk csak 3 játék van rajta, de már mindet kipróbáltam milyen ssd-vel.
Jó darabig sokkal több volt az írás mint az olvasás. Mostmár megvan a 1,5-es arány mert egyre kevesebbet írok rá. -
samu74
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Szerintem sok a windowsnak meg a progiknak az a 30-35 giga,én egy átlagos felhasználó vagyok(mi vagyunk többen!
) de nekem caklipakk az egész olyan 25 giga lehet.Anno én is egy 128-as Buffalo-val szemeztem,de annyira ismeretlen volt számomra,hogy nem mertem beválalni..Úgyhogy maradt a kingston,igaz nem egy sebesség bajnok,de az ára és a mérete kompenzálja ezt. -
válasz
samu74
üzenetére
Gondoltam, de a 89-ből ugyebár a 80% használata a javasolt a Trim és az egyéb dolgok miatt, az ugyebár 71. 30-35 (felhasználótól függ) egy szaftos windows egyéb progikkal, tehát game-re marad 36-41GB, amire azért nem mondanám rá hogy csak game. De persze, az is elég, én is azokkal szemezgettem, illetve 128-ast akartam, de más lett egyéb okok miatt.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Ok, akkor az lesz. Ha nagyon belassul a sok használattól, akkor is cserélik gariban? (Ezt sose tudtam, hogy ilyeneknél hogy megy, mert pl. vinyónál is ha pár bad sektor van rajta, attól még nem veszik vissza.)
Látom nem csak bennem merült fel a kérdés.
Mondjuk nem folyamatosan menne, csak mikor szükség van rá, mondjuk havi 1 hét, de akkor menne éjjel nappal. -
jozsi252
veterán
válasz
Zsolti1987
üzenetére
320 as intelt vegyél 5 év gari van rá, és ha agyonhajszolod akkoris legalább 1 garis csere belefog férni szerintem.
-
Gorneck
legenda
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Nemtom...de ezt max egy jós tudja neked megválaszolni.
Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Ez tetszik

Lecsökkentheted, de ne rakd át vinyóra. Felesleges.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
érdekes ezek a mérések