Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Akkor köszönöm, inkább kicseréltetem.

(Eladásra kerülne a sor, akkor hiába mondom, hogy teljesen hibátlan az SSD, ha a HD Sentinel 52x vizsgált meg szektort ami hibátlan, de azért 70%-os a kondíció
) -
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
[link]
Ezzel és így mérj, AS ssd eredmények nem mérvadóak sandforce chipnél. -
Peddy789
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
sata2 gyanus a dolog
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Többiek: Az 512K miért ilyen gyenge ennél az OCZ sorozatnál?
-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A gyári windows-os jobb lenne amúgy, de mérj egyet a Crystaldiskmark-al 0fill beállítással is, mint ahogy friss telepítéskor mértél.
-
Bodor
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Tessék mondani, a TRIM az biztosan megy??
Arról nem beszélve, hogy a #41611-esben más metódussal mértél ( allfill00) , így meg aztán főleg nem illik összehasonlítani az eredményeket.... -
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Eszközkezelő - IDE/ATA/ATAPI vezérlők
Bodor: Hopp, ezt észre vettem, hogy nem 0fill...

-
vazzz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jájj.. valami nagyon bekavar nálad... nem volt a mérés közben a háttérben valami, ami komoly lemezműveleteket végzett? Milyen ahci vezérlőt használ most a rendszer?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ahogy Qru írja, én épp így jártam pár hete, nem lehetett formázni meg Wint telepíteni sem rám, így ment gariba, kicserélték egy Novára

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Mikortól számít garisnak?
Amikor már nem tud írni rá a rendszer.
-
shteer
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
egyáltalán nem - a legtöbb ssd-nél a tartalék szektorok számának csökkenését jelöli. az ssd technológiából kiindulva még 0% esetén is hibátlanul használható
-
McLaca
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
IE-ben nem tudom én sem, 8MB alá nem lehet menni, FF-ban viszont egyszerűen 0MB-ra lehet állítani.
Üdv!
-
lajos001
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nálam megint 97% van és telepítés óta volt 2 kékhalál is. Nem tudom, hogy az oprendszer miatt van, vagy az SSD okozza. Az SSD-vel együtt oprendszert is váltottam (Win7-WIN7 SP1).
-
McLaca
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Egyszerűbb és olcsóbb lett volna, ha kikapcsolod a merevlemez cache-t a böngészőben, ugyanazt érted volna le (SSD-nél meg amúgy is javasolt kikapcsolni), az oldalak betöltése ugyanis csak akkor függ a háttértártól, ha a gyakran használt képek és egyéb összetevők a cache-ben vannak, és onnan akarja betölteni, de a mai net sebességek mellett a hdd már lassít (a 4k olvasás lassúsága miatt pl.), tehát eleve értelmetlen a cache. 36k-s betárcsázós netnél még volt értelme.
Viszont amit gyakorlatilag megszüntet az SSD: az idegtépő, ismeretlen okú vinyó darálások, és az asztalra várakozás, meg egyáltalán, programindításokra várakozás. Akár több progit egymásra indíthatok, nem fogják egymás indulását lényegesen lassítani, mert az SSD elérési ideje nagyon alacsony.
Cyberpunk: az a 2s az van 10-15 is.
csimpok: mert az azonos vezérlő nem jelent azonos firmware-t, és a vezérlő köré épített egyéb alkatrészek milyensége is befolyásolja (a NAND chipek sem azonosak általában).
Üdv!
-
lajos001
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Én Buffalo 64GB-t vettem és nálam is ezt írja ki, sőt 10 óra használat után már 3 hibát produkált és 97%-os. Naponta 1% és 3 hónap után behal?

-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Teljesen korrekt, ez a típus pontosan ilyen eredményeket hoz nálam és másnál is. Más kérdés, hogy ezek a 4k értékek az SSD paletta alján helyezkednek el, de ez a gyakorlatban nem feltűnő.
-
Gorneck
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Még mindig semmit. Ellenőrizni kell, hogy a defragot kikapcsolta e az OS a meghajtón és ennyi.
-
Szabesz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Több mint 10-szer gyorsabb, mint egy normál winchester. Az nem baromi gyenge.
-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Attól függ mennyire akarod kímélni. Ezeket érdemes lehet, de csak az első két pont plusz a töredezettségmentesítés kikapcsolása a kötelező.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
4K, és az alatta lévő érték szerintem baromi gyenge.
És továbbra is az a kérdésem, hogy mit kell beállítgatni egy új ssd-nél, ha eddig még nem volt ilyenem, csak hdd a gépben. -
Gorneck
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jónak tűnik.
Programhiba?!
Használd. -
Mercutio_
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, ha bevált ez lesz a gépben

Egyébként smart, trim, és a hasonló szokványos dolgokat tudja?
-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jah. Úgy néz ki megúsztad.

-
Khelben
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ezt is néztem, de nincs róla még semmi. Akkor várok, köszi az infókat.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Akkor az snv125-s2 milyen vétel? (30gb, 14k ft)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Vakrepülés, de olcsó...
A gari természetesen jó dolog, anyagilag nem faragsz rá, de a macera a tied marad!
Töröm a fejem, hogy a másik gépbe veszek egy Buffalo-t ennyiért megérné, csak rendszernek kell, hogy gyorsuljon a kicsike. Ritkán használt jószág, de ha beválik a Buffalo másban is elszaladgálhat még...
Szörnyű kockázat nincsen, sokkal gyorsabb boot, mint bármelyik HDD.
-
LK
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Te a PH! hőse vagy! Leteszteled nekünk a Buffalo SSD-t. Köszönjük

-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A Buffalo-ról megbízhatósági infónk azt hiszem nincs, de nagyon jó az ára. A Kingston nagyon megbízható, nem faragsz rá ha megveszed, de drágább! Rendszernek bármelyik jó, a vezérlőjükből kiindulva, de ha szerverbe szánod felejtsd el mindkettőt...
-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Végül is hasonszőrű a kettő. Egyel régebbi vezérlő, kevésbé modern fw ha minden igaz (valószínű az elhasználódás kárára, nem tudom mennyit jelenthet, de nem hiszem hogy érintene kérdés, mert pár évig így is úgy is kibírja). Lassabb némileg, a megbízhatóságról pedig nincs infó. Igazából azért is nem szoktuk ajánlani, mert elég kevés a tapasztalat róla.
-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nálam egy játék még felfér amúgy, de megértelek. Akkor viszont én Kingston SV100S2/64G-t vennék. Ennél olcsóbban nincs jó 64-es.

-
Cadal
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A weblapok betöltési idejének csökkentésére ez is egy kiváló ötlet: [link]

-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Erre a célra amit írsz az intel X25-V a megoldás. Ennél megbízhatóbb nincs, kellően gyors és kb olyan árban van mint amit linkeltél. Rendszernek bőven elég a 40 giga (37 formázva).
-
franc0
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Amennyiben ez a sima S596 és nem a TB változat (nem derül ki a képről), akkor JMF612 van benne.
Akárcsak ebben, szintén 19-ért és ez mégiscsak új. -
pschio
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
nem kell félni az SSD-től. nem hímes tojás az. azt a pár élethosszabbító megoldást belövöd és nem lesz gondod vele sokáig. én 1 hónapja vettem az enyémet és még csak 1x írtam tele. pedig használom minden nap. 3év gari van az enyémre, de úgy se fogom használni addig. lesz másik, jobb, olcsóbb előbb utóbb mint minden más alkatrészből.
intel-t javaslom nem véletlenül mondják rá, hogy a legmegbízhatóbb. a 25nm-től sem kell fosni. nekem pl ilyen van a 320-as sorozatból. és teljesen elégedett vagyok.
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Igen, bármennyit olvashatsz róla de írni csak 5000-10000 szer lehet kb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Átolvastad az 1. HSZ-ben levő cikkeket?
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Használtnál nem tudhatod milyen állapotban van.
Igaz, hogy normál használat melett kb 10évig bírják, de ha valaki neadjisten torrentezett rá, annak igencsak lerövidült az élettartama.
Vagy ha nem kapcsolta ki a töredezettségmentesítést, hibernálást stb..Intel jó ebből a szempontból , mert meg tudod nézni mennyi adatmozgás volt rajta.
Számolj rá minimum 20 de inkább 30% helyet amit szabadon kell hagyni, hogy lasabban használódjon el az ssd.
Rendszer 20-30Gb
2 játék 10-15GbEz összesen 30-45Gb ami pont jó a 64-es SSD-nek, persze ha a későbbiek során nem akarsz több játékot futtatni róla.
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Annyit már nem ér meg szerintem.
64Gb-ost szeretnél?
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Sajnos a megbízhatóságról nincs infó-m.
Szerintem az újabb valószínűleg jobb is.Leginkább az írásban lett gyorsabb az elődjéhez képest, a többi érték nagyjából egyezik.
Mekkora az árkülönbség a kinézett üzletben a kettő közt?
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
V+ modernebb vezérlővel rendelkezik, emiatt kicsit gyorsabb is.
ITT az összehasonlítás.
(Ha fent a real life-ra kattintasz láthatod mennyit számít a valóságban) -
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A hsz első fele tárgytalan, mert utánaolvastam, viszont a V és V+ közti különbség érdekelne még.
-
Czimby
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Egy netes táblázat szerint az Intel után a második legmegbízhatóbbak.
-
DV
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Intel 40GB, Crucial 64GB, Intel 80GB, Intel/Crucial 120GB...
Toled fugg, hogy mekkora kell es mennyit tudsz fizetni, lehet olcsobban is venni Kingston SSD-ket hasonlo meretben.ooloo
Jo boltot valasztottal, vasaroltam mar naluk.
franc0
Mara mar faradt vagyok, ne haragudj nem keresek vissza, de volt mar linkelve a meghibasodasi SSD statisztika kb 3 hettel ezelott. Az egy dolog, hogy 3 ev gari van nemelyik SSD-re, de nem hiszem, hogy sok embernek van kedve gariztatni es SSD nelkul lenni hetekig. Az OCZ meg szivassa a jo edes ... a megvarialt firmware frissitesevel (asztali gepet hasznalok elonyben).
-
scope2007
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
F4-et ajánlok én is az ssd mellé... nálam halk a hdd-t se hallani
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ennyivel több és ráadásul itt olcsóbb is! Megoldás a problémádra...
Halk, bár észreveszem a csöndes szobában ha kikapcsolom, Én leszoktam kapcsolni a tápfeszt egy kapcsolóval, ha nem használom. Igaz ezt a win 7 is megteszi helyettem, legalább is a HDD nem pörög egy előre beállítható idő után, ha nincs használva.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem bánod meg!

Samu F4, a keret meg nem különösebben kötelező, mivel egy teljesen elektronikus eszközről van szó amit bármely helyzetben lehet használni és a hűtés sem szempont...
70°C a max amíg lehet használni és csak arra érdemes figyelni, hogy ne a csatlakozó madzagokon lógjon, bár ekkor sem hibásodik meg, csak elszállhat a rendszered egy kontakthiba miatt. -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Átlagos használatra tökéletes, mindent tud amit egy SSD-nek tudnia kell, megbízható nem kényes jószág.
Nekem 2 Kingston SSD van a gépemben, az egyik ez. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Pillanatnyilag best buy kategória, iponból tegnap rendeltem 1et, 2e-rel olcsobban.
Aktív témák
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)

A gari természetesen jó dolog, anyagilag nem faragsz rá, de a macera a tied marad!