Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz cszn #14911 üzenetére

agyaltam közben, de nem jutottam semmire.

régebben volt olyan gondom, hogy hotswap sata dokkoláskor bizonyos portok nem szerették a dolgot, és újraindult a gép. pár ilyen eset után az adott porton, az adott winyó sebességét az xp szándékosan korlátozza, asszem több lépcsőben. a vége az, hogy 10MB/sec alá esik az írás. ez valami önvédelmi mechanizmus, a microsoft oldalán fent is van. jó idő volt, mire rájötttem...

ekkor azt kellett csinálni, hogy az adott portra rádugni egy másik winyót, a visszafogott betűjelét adni neki, majd vissaz arégi winyó, és betűjelé vissza. mindig restart. tehát ki kell verni az xp fejéből, hogy ez a korlátozandó winyó. próbáltam egyszerűbben is, de csak ez a járható út.

itt ugyan nem volt most semmi ilyen előzmény, de attól még a win csinálhatott hasonlót.

én valami ilyen ötletekre várok. (nem a win7-re való cseére, meg reinstallra....) :(( :D

de konkrétan ez most nem áll fent, mert total commanderben a másik winóról olvasva megvan a 90-es írás.

apropó. ssd to ssd sq másolásnál mi a szűk keresztmetszet? ezt úgy értem, hogy sima hdd-nél, ami 100 körül ír/olvas, annála saját magára másolásnál ez kb. feleződik.

másképp fogalmazva. az ssd-nél az írási sebességet lassítja-e, ha közben saját magáról olvas, mint a hdd-knél? vagy ez független?

szerk:
    "Garbage Collectiont"
    azmiaz? és merre? leírás link is jó, csak magyart légyszi! :R
    ja, szemétgyűjtés.... - ellemző írsban megnézem...

• szab.tam

nagyúr

válasz cszn #14911 üzenetére

írtam: -> #14903...

kingston sv100s2/64g

(gondolom, arra céloztál, hogy esetleg nem is tud többet, csak a 110-120 írással tegnap mért félre. hát tud többet, nem a tegnapi mérések voltak tévesek....)

a hellyel kapcsolatban.
    gyakorlatilag semmi nem fog mozogni rajta.
    telepített progik + 40 gb statikus adat.
    max a böngészési előzmények, meg ilynek. arra ossza be a 9 gb-ot, és azt a részt ugye, ami ott van, de nem látjuk, mert a gyártó kitakarta....

a win7-ről meg annyit, hogy a nagy gépen, (amin játszom), is inkább dobom a dx10-11-et, de visszatértem az xp-re, és nem bántam meg. xp vs win7 téma lezárva.

Aktív témák