- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Speed®
titán
Annyira azért nem tré az a Transcend..anno azzal kezdtem az SSDzést.
Mellesleg pont nem a csatoló miatt kellene elítélni..úgysem a MB/s kell.
Egyébként meg lehet nézni az írási sebességét..elég korrekt szerintem.
<15ért jó vétel kezdésként, megtapasztalni az SSD késleltetés előnyét. -
mtibee
csendes tag
Ha már az SSD-k élettartamának becslésénél járunk, megemlíteném okulásul az én esetemet. Általában félévenként rám jön egy Win optimalizációs roham, ami többféle Lite verzió készítéséből/teszteléséből áll, ez 2-3 újrainstallálást jelent egy hónapon belül. A legutóbbi rohamomat egy 30 GB-os Kingston SSD beszerzése váltotta ki, a telepített OS-ek pedig minden alkalommal megkapták az SSD Life programot is.
Az alkalmazás rendben felismeri a vizsgált eszközt, minden telepítés után a rendkívül szemrevaló 100%-os állapotot jelzi ki, és a 7. naptól nagyon ügyesen vonogatja le a napokat a megjelenő időtartamból. Csak az ront valamelyest az összképen, hogy a visszaszámlálást minden alkalommal 9 év 11 hónap 27 napról kezdi el... -
Bodor
veterán
-
DV
senior tag
válasz
simii16
üzenetére
Itt van egy teszt egy Soliware SSD-rol, a legtobb aramot fogyasztja az addigi SSD-k kozul es Sata I-es.
Mellesleg nem irtad, hogy melyik tipusra gondoltal, mert van tobb is, link.
Szerintem gyujts meg egy kicsit SSD-re, varhatoan meg lejjebb fog menni az SSD-k ara Karacsony miatt is es akkor mar lehet egy jo elso SSD-d. -
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről az SSD-ről: Transcend "TS32GSSD25S-M"? Első SSD-nek jó lehet, 15pénzért?
-
mope
tag
56ezerért most rendeltem meg egy OCZ vertex2 120G SSD-t a digitalker.hu-n.
remélem jó vétel volt és jól fog szolgálni a kis OCZ

-
g@bo
nagyúr
válasz
wutuka
üzenetére
szvsz, 2-3 év garancia mellett nincs jelentősége az életartamnak. trim, és a megfelelő beállitások mellett használni kell a win7 et, és kész, nem lehet gyomorgörcsel gépezni, hogy mikor megy tönkre.
egy cipő is 20k, ami jobb... ha nem több. 1-2 év és kukázza az ember, ssd is fogyóeszköz.
jól meg kell nyúzni, meglesni 1 év után mit mutat.... ha nagyon romlik, trim ki, irás orrbaszájba, és garis csere egy akkor már újgenerációs cuccra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wutuka
aktív tag
Annyira nincs tapasztalat az SSD-k élettartamára vonatkozóan, hogy szerintem még a gyártók sem látnak ebben tisztán! Még a TRIM vonatkozásában sincs egyetértés.
arra azért kíváncsi lennék,hogy vajon az élettartam becslés milyen valós,hangsúlyozom valós értékeken alapszik...Erről a szoftver íróit kéne megkérdezni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolynet
veterán
válasz
Flashrider86
üzenetére
az intelre szavazok

viccet félretéve a 40gisás intel
-
cszn
őstag
válasz
atesss
üzenetére
Ja bocsi figyelmetlen voltam.

Szerintem a vezérlő lehet, mert ezekkel a vezérlőkkel (JMF618 és a Toshiba T6UG1XBG) csak kingstonok mennek és ezek a nagyobb fogyasztók. A NAND chipek miatt nem hiszem, hogy ennyi különbség lenne. Érdemes lenne megnézni (most nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet), hogy az újabb Kingston SSDNow V100-asoknál is ennyi e a fogyasztás, mert ezek is a 618-as vezérlővel mennek, de újabbak valamivel.Ha elég a 40 giga azt mondom X25-V, ha nem elég akkor bármilyen Sandforce-os SSD. A Sandforce-osok fogyasztanak a legkevesebbet ha minden igaz.
-
Gorneck
legenda
válasz
Flashrider86
üzenetére
Intel.
Árban hogy néznének ki?
-
Flashrider86
tag
Hello srácok !
SSD vásárlásra adtam a fejem. Igazából nincs nagy elvárás csak gyors legyen. Csak op rendszer lesz rajta (Win7 64 bit). Szóval nekem bőven elég 40 Gb,melyiket javasoljátok?
Corsair Nova 32GB esetleg ez? Vagy
Intel X25-V G2 40GB ?Köszi a választ !
ÜDv
-
Schanyee
senior tag
Engem a tálca + startmenü egyáltalán nem zavar. Van 1-2 program, ami jobban fut xp-n mint win 7-en (valamiért sokkal gyorsabb és most nincs pénzem csak emiatt mondjuk plusz 2gb ramra), a másik ami igazából a leginkább zavar, hogy a fájlkezelőjében valahogy mindent máshogy csinál mint az xp-ben és sose azt az eredményt kapom amit szeretnék, csak plusz 25 kattintással.
Meg kíváncsi lettem volna, az a rendszer mennyivel gyorsabb ssd-vel, mert így most nincs semmi összehasonlítási alapom. Sőt gyakorlatilag 2 programot leszámítva ami most 1 perc helyett egyértelműen elindul 5-10 másodperc alatt semmi különbséget nem veszek észre a mindennap használt programok esetében. A tesztekben vagy túl lett istenítve az ssd téma, vagy valamit én állítottam be rosszul. (kingston 64gb 425-ös, ahci módban telepítve és az ssd-s teszt alapján végignéztem a beállításokat) Windows élményindexe a merevlemeznek 6.8 , a másik gépemen ami egy laptop 1.2ghz-es procival, gyárilag win 7-tel, ami már 1 éve fent van a gépen, igazából nem érezhetően lassabb. Persze ha elindítom az operát 2 másodperccel lassabban indul, de összességében a futási teljesítménye nem annyival lassabb mint a tesztekben írtátok. Ott 4gb ram van és a legmagasabb windows élményindexet az 500gb-os merevlemezre kapta (5.8, a többi érték mind 5 alatt van). Asztaliba meg 2gb ram és egy 2.5ghz-es 4 magos proci.
Egy ötletem még van, a jóhoz könnyű hozzászokni.
Lehet majd hétvégén ha a laptopot kell használjam már sokkal rosszabbnak fogom érezni, vagy ha visszatérnék a régi winyóra, xp-re, akkor azt is.Mégegy kérdés, bár szerintem elbírja, de megkérdezem hátha nem, szóval igazából 1 db csavarral lett felfogatva a gépházba az ssd. Mivel túl keskeny bárhová, és a csavarfuratok is közelebb vannak egymáshoz mint a szabványos winyón, sehogy se tudtam legalább 2 csavarral felfogatni. Kicsit még támasztja egy kiálló fül is. A csavar furat körül remélem nincs semmi belül. Bár ritkán lesz hordozva az asztali, de évente 2-3-4 szer elő szokott fordulni egy-egy hosszabb utazás

-
Bodor
veterán
wutuka: Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Nálam pl. nem látja az ssd-ket, gondolom azért, mert RAID-ban vannak. Régebbi G.SKILL ssd-re az írta, hogy nem támogatott. Mostani OCZ vertex 2 (ssdék-nél) [vajon hogyan kell ezt helyesen írni?] meg attól függően, hogy milyen firmware van fent rajta, hol 80, hol 95, hol 100% kondíciót ír.
Szóval nem megbízható. és felesleges is használni, kivéve annak aki szeret aggódni.
Amikor hdd-t vettünk/veszünk akkor sem aggódunk már az elején azon, hogy vajon mikor fog elromlani, pedig állítom, hogy romlékonyabbak mint az ssd-k, de ez csak pár év múlva bizonyosodik be.
AirBooms: Ha nem megy , nem kell erőltetni, mert én próbáltam mindegyik driver-rel, és hidd el nem hoznak sok különbséget teljesítményben (max tesztekben), szinte ugyanolyan mindegyik.
Tényleg érdemesebb megvárni a hivatalos inteles kiadást, azzal biztos nem lesz gond, és talán már RAID-ban is támogatni fogja a trim-et.Schanyee: Szerintem nálad azért sem olyan egyszerű a ghostolás ide módban sem, mert külön meghajtón vannak a rendszerindító fájlok, és maga a rendszer, ezért egyedi módon kell konfigurálni a ghostoló programot, de ez nem ennek a topicnak a témája.
Szerintem egész jól testre szabható már a WIN 7, tálca+ start menű "xpsíthető". a többit meg meg lehet szokni, és tényleg jobban kezeli az ssd-t. -
AirBooms
addikt
Köszi, megpróbáltam úgy, ahogy te. De nekem nincsenek is benne olyan fájlok, mint neked. S bárhogy is rakom fel, csak akkor indul el vele a gép, ha alapon van minden. Lehet, nem véletlen, hogy az Intel hivatalos oldalán csak a 9.6.0.1014-es driver van fent. Nem tudom, nem értek hozzá.

-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Én azt hiszem,hogy ez a progi fabatkát sem ér!
Nálam hol mutatja a halál várható idejét,hol nem.hol jelzi a napi írást,hol csak összegzi.Szóval nincs minden itt rendben,vagy hogy csak nekem magas ez a szoftver.Nem kell semmi jelentőséget sem neki tulajdonítani.
azért gyártották azt az SSD-t,hogy használjuk,nem hogy azon agyaljunk,mikor döglik meg.Ezt már többen is írták,és teljesen igazuk is van!
-
atesss
addikt
Üdv !
A PH mostani SSD tesztjének a hozzászólásai közt olvastam olyat, hogy a Kingston-ok fogyasztása magasabb, részletesebben: link
Erre nincs valami ötletetek ? -
Schanyee
senior tag
Amikor ghostolni akartam ide módban volt. Meg mondom, ahci módban kékhalállal kifagy a windows xp telepítő cd (sp1-es és eredeti) ide módban pedig miután felmásolta a fájlokat jön egy restart és hibával nem tudott továbblépni. Most feltettem a win 7-et, de az engem nagyon idegesít a hülyeségeivel.
-
Bodor
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha elsőre nem szokott menni az átghostolás,(de szép magyar szó) akkor szerintem amennyi energiát belefektetsz a probléma megoldásába, ugyanannyival feltelepíthetsz egy friss, ropogós új rendszert....
Ha a régi xp ide módban volt telepítve, akkor természetes, hogy achi módban nem fog elindulni.
Meg lehet buherálni, ide módban indult rendszernél egy registry szerkesztéssel, hogy induljon achi-ban is, ebbe nem mennék bele, olvass vissza itt a topicban, szerintem többször is volt szó róla. -
Bodor
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Innen töltöttem le a drivert, és ha jól emlékszem a kicsomagolás után nem az intel_rst_10.0.0.1046(www.station-drivers.com).exe fájlt indítottam el, hanem a megfelelő mappában (x32 vagy x64) a dpinst32.exe vagy DPInst.exe fájlt talán rendszergazda módban. Ha jól emlékszem....
-
Bodor
veterán
válasz
C_hris
üzenetére
Én azt gondolom, hogy a program átlagot számít, ami az írási mennyiséget, ezáltal az élettartamot illeti.
Ha kb. 14 nap alatt 436 GB adatot írtál az ssd-re, akkor az kb. 31 GB naponta. Ez elég sok egyébként egy rendszermaghajtón. Szóval a progi azt hiszi, hogy te minden nap kb. 31 GB-ot fogsz az ssd-re írni, és ebből prognosztizál. Ez azt jelentené, hogy 1 év alatt elhasználódik, és ez könnyen meglehet, hogy így is lenne. A program nem tudja, hogy csak az elején telepítgetünk és tesztelgetünk. Nézd meg 2-3 hét múlva, ha már minden program fent van és nem tesztelsz már annyit. A másik lehetőség, hogy valami iszonyatosan sokat ír az ssd-re a tudtod nélkül, ezt neked kell megkeresned. -
Bodor
veterán
Esetleg indítsak el egy Win7 telepítőt (ami már ugye magától is jól alignál), amit lelövök miután formázta a diszket?
Ez tűnik a legegyszerűbbnek. És akkor itt egyből a max méret 80%-ának megfelelő partíciót kell létrehozni ha nem akarok utána figyelni a szabad helyre, igaz?Igaz, vagyis szerintem jó az elgondolásod!
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Végre itt van előttem az SSDNow V+ 64GB (SNVP325-S2).
Most pedig fel kéne rá varázsolni egy XP-t.Ehhez ugye mindenek előtt egy megfelelően alignált partícionálást kéne véghezvinni. A gond az, hogy laptopom van, amiben csak egy darab 2,5"-os sata eszköznek van hely. Így ha a vinyót kicserélem az SSD-re, akkor azt értelemszerűen nem tudom már futó oprendszer alól formázni.
(A szemfülesebbek talán észreveszik/tudják, hogy van egy e-sata port is ezen a gépen, de sajna nincs kábelem hozzá.)Na ilyenkor mi van?

Mindenképp kell keresni egy másik számítógépet, amibe belerakhatom egy oprendszer mellé, vagy létezik erre oprendszer nélküli megoldás?Esetleg indítsak el egy Win7 telepítőt (ami már ugye magától is jól alignál), amit lelövök miután formázta a diszket?
Ez tűnik a legegyszerűbbnek. És akkor itt egyből a max méret 80%-ának megfelelő partíciót kell létrehozni ha nem akarok utána figyelni a szabad helyre, igaz? -
Schanyee
senior tag
Közben annyival kiegészíteném, hogy megtaláltam az achi módot bios-ban, úgy viszont nem indul el a régi xp, és ha az ssd-re akarok windowst telepíteni, a telepítő kifagy. Ha pedig hagyom ide módban, akkor miután felmásolta a fájlokat az ssd-re hiba történt üzenettel nem tudja újraindítás után folytatni a telepítést. Szóval eddig elég reménytelenül állok.
-
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Készülök venni egy Corsair F60-t a rendszernek. Olvastam, hogy nem mindegyik ATi-s AHCI driver támogatja a TRIM-et. Hol tudom megnézni, hogy az enyém támogatja-e, és ha nem, akkor mit lehet vele kezdeni, és esetleg TRIM nélkül mi lesz a különbség?
-
Schanyee
senior tag
Helo
Vettem egy kingston 64GB-os ssd-t. A problémám ott van, hogy miután az acronis true image szoftverrel létrehoztam az új paríciót rajta (kipipáltam, hogy aktívvlegyen) majd felmásoltam rá a backup fájlt, nem indul el ntldr hibával a windows azon a partíción. Utána leformáztam újra, norton ghost-tal copy-val rámásoltam a windows-t újra, és a hiba is előjött újra, ha az ssd-ről akartam bootolni.
Annyit még, hogy valamiért régebben nem a C-re tette a merevlemez a windows-t, hanem az E-re, (fizikailag ugyanaz a merevlemez a két partíció). Meg lehet oldani valahogy ezt a problémát? Kicsit utánaolvastam, az ntldr a C-n van, bár meg nem találtam, de amikor be akartam másolni a windows cd-ről oda, akkor megkérdezte felülírja e. A windows-om eredeti. (Windows xp prof)
A másik, hogy az MSI P45 Neo 2 FR alaplapom biosában nem találtam meg ezt az AHCI beállítási lehetőséget

-
ImI87
őstag
Qru, Gorneck23, Airbooms: köszi a válaszokat!

Még a héten meg lesz az SSD, de már készülnék előre.
Szerintetek az úgy jó, hogy gyoran csak bekötöm bármelyik sata portra, elindítom a HDD-n lévő Win-t, megcsinálom a firmware frissítést, és utána rákötöm a legelső sata portra, és úgy rakom fel rá a Win7-et?
(és a telepítővel formázom meg)Ha jól gondolom, akkor így a Win7 már okosan megcsinálja az alignálást, rendesen beállítja a szektorméretet, és alapból letiltja a töredezettségmentesítést, ugye?
Vagy ha v.mit nem jó sorrendben írtam, akkor légyszi adjatok tanácsot!
-
AirBooms
addikt
Felraktam ACHI módban a 10.0.0.1046 drivert (ezt eleve nem is lehet letölteni az Intel oldaláról), s nem akart többet elindulni a gépem, csak alapbeállításokkal. Felraktam az Intel oldalán található legújabbat, a 9.6.0.1014-et, azzal minden jól működik, de az Eszközkezelő/Tárolóvezérlőknél továbbra sem jelenik meg semmi.
-
ImI87
őstag
Az Intel RST driver-t akartam feltenni próbaképpen Win7 64bit rendszerre, de nem települ fel, és ezt a hibát írja: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek." Elvileg a legfrisebb 10.0.0.1046 verzió.
Most csak sima HDD-im vannak, és IDE módban mennek. Lehet, hogy ez a baj? Ez csak raid meg agci módban tud települni?
-
salieri.
őstag
sziasztok ! mi a kulonbseg a ketto ssd kozott?:
INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2K5
INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2R5
-
kovecses
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a Zalman SSD-re adott válaszokat!
-
kovecses
aktív tag
A szakértőkhöz fordulok és megkérdezném, hogy ebben az SSD-ben milyen memóriák és milyen vezérlő van?
Zalman SSD S Series 128GB
Főleg a vezérlő érdekelne!
Van valakinek erről info-ja?
-
cszn
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az mi az az ICH10R driver, az alaplap chipset driverre gondolsz? Mert az nem feltétlen rak fel újabbat az AHCI driverből. Ha az Intel RST-t teszed fel az a biztos szerintem. Egyébként az alaplapgyártó honlapján is lehet fent valami újabb, abban lehet hogy már az AHCI drivert is frissítették (nálam így volt).
-
Genji
őstag
Erre vki? Köszi előre is!
-
-
g@bo
nagyúr
-
cszn
őstag
Helyes! Használd egészséggel!

Egyébként én is most raktam újra a rendszeremet, mert volt már néhány megoldatlan gond vele, most volt időm rá aztán úgy láttam egyszerűbb lesz inkább újrarakni... (szegényem már RC upgrade óta bírta) Jó gyors volt a telepítés, meg a programokat is pikk-pakk lehetett rakosgatni. Egyébként gyorsabb nem lett az új rendszer miatt, de ezt nem is vártam.

-
g@bo
nagyúr
nahát, én is beüzemeltem az intel 40gb ssd-t, egész kellemes volt feltenni a win 7-et.... az elején a particionálás formattálásnál már kiakadt, de újrainditva már elkapta a meghajtót és szépen felmászott.
most csodás a boot idő, semmi cécó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
win7 az explorer 9 bétától furán viselkedik uninstal után is ablakokat dobál, de a többi talán oké. ma meglesem, hogy az alapvető beállitások után pl a trim megy e. és mennyit koptattam a cuccot egy éjszaka alatt...

-
SP!T
addikt
Feltelepítettem az AMD AHCI drivert... Azóta az Intel SSD Optimizer ezt írja: Cannot run the Intel SSD Optimizer on RAID configurations. Na most mi a fontosabb? Hogy ez lefusson, vagy az AMD AHCI drivere? Meg különben is milyen RAID mód? Mellesleg eszközkezelőben az SSD tulajdonságaiban a MS-os illesztőprogramot írja. Szóval akkor most melyiket is használja? Egyáltalán mi van most?
Hogy a túróba lehet leszedni az AMD AHCI-t, ha nem is azt írja az eszközkezelő? 
-
Allien
veterán
Ha nem zavar a win betöltési ideje, és csak játékokat telepítenék SSD-re, kb mire szmíthatnék? Tehát, alapnak SSD WIN+játék betöltési idejéhez, kontra HDD-ről betöltéshez képest a HDD win+ SSD játékok?

-
deepwell
aktív tag
Ahogy elnézem az értékeidet, valószínű, hogy nincs bekapcsolva a gyorsítótár a raid tömbödön !
itt tudod bekapcsolni. -
Colos1
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Elvileg akkor fogja csinálni, ha éppen nem használod a gépet.
Nem tudom mennyi ideig tart egy ilyen, de mintha valaki azt írta volna, hogy csak pár másodpercig. Ha ez így van, akkor elég kicsi az esélye hogy éppen belefutsz. A gép használható akkor is, csak szerintem ilyenkor az SSD le van terhelve, így lassabb lehet. -
Colos1
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
dupla lett...

-
Bodor
veterán
válasz
Blackmate
üzenetére
Az előnye nyilvánvaló: nem kell egy új rendszert és programokat feltenned , és sok-sok órát "dolgoznod" a testreszabáson. Ha viszont már régi ( több éve telepített) a rendszer, akkor érdemesebb egy újat installálni, mert az mindig gyorsabb.
Hátrány: Ha számít az ssd-d élettartama, akkor oda kell figyelni a particionálásra, és egy kicsit macerásabb lesz az átghostolás. Ebben a témában részleteket itt olvashatsz. -
Bodor
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy ugyanolyan fájlmérettel kell mérnem ha hasonlítani szeretnék. 1x500 MB-al mérve a ( ahogy Deepwell is mérte) tényleg kisebb adatot kapok, mint elötte.
(Lásd a méréseket)
Egyébként szerinted miért csak az 500 MB vagy 1000 MB-nál kapok megbízható adatot?
Miért az a tuti?
És melyik program és mérési módszer az etalon és miért az ????
Mihez viszonyítson az ember? Atto-hoz, mert a gyártó is avval mért? Vagy ez a CrystalDiskMark a nyerő? Vagy az AS SSD, vagy IOmeter, vagy Everest?
Elég nagy kavalkád az is, hogy mind más eredményt ad, erre még rájön, hogy egy programon belül is más eredmények jönnek ki, különböző beállításokkal. Kész hülyeség. -
Az lenne a kérdésem, hogy mi az előnye és mi a hátránya annak, ha egy HDD-ról váltok SSD-re és a vinyón lévő rendszert átghostolom az SSD-re. Mivel "jobb" vagy "rosszabb" ez egy friss telepítésnél, ahol a szűz SSD-re rakom a rendszert. OS: W7 x64.
-
Colos1
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Nem egészen, én inkább úgy fogalmaznék, hogy "nem lassul be tartósan".
Időnként belassul, de ekkor csinál egy GC-t, és visszaáll az eredeti sebessége.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy a GC -t elvégzi helyetted, és nem neked kell vele szórakozni. -
bluobluo
aktív tag
válasz
Okoschka
üzenetére
Köszi az infót!

Az OCZ-nek nem többnek kéne lenni? 157/97 mintha kevés lenne...
Az OCZ-ből meg a Kingstonból egyaránt 60 Gigástól kevesebb nem kéne, tartani kéne ezt a szintet.
De több sem, túl drága!
Most egy 160 GB-os HDD-s vinyóm van ami meg van osztva 40GB/120GB-ra, 40-en van az xp, 120-on a win 7.
Ha meglesz az SSD természetesen arra megy a win 7, meg a tetöltendő cuccok, utánna minden ami felesleges megy át a HDD-re, 40-esen marad az xp ha összejön....
Ha még van észrevételed írd meg! -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! "A második csoportban azokat a vezérlőket találjuk, amelyeknek a használat közben csökken a sebességük, de ezt a belső takarító algoritmus idővel visszatornássza a maximum közelébe, akár úgy is, hogy a blokkok újraírása után képesek felismerni a még használt és a már nem kellő adatokat. Ilyenek az Intel G2 (PC29AS21BA0), a Sandforce SF-1200 (és nyilván az SF-1500 is), illetve a Samsung S3C29RBB01-YK40."
Akkor ez most azt jelenti hogy ha nem használom a trimet akkor sem lassul be az ADATA 64GB amin SandForce SF-1222 vezérlő van? Mert ha AHCI be van kapcsolva akkor lassabb mintha nativ ide lenne. Ugyan ezt kérdeztem a topikjában de ott nem válaszolt senki gondoltam itt hátha.
Aktív témák
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Intel D3-S4520 1,92 TB - 2,5", SATA3, 8800 TBW - Új - Eladó!
- Kingston 2TB KC3000 NVMe SSD - Garanciális
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Purple 6TB - WD60PURZ - Eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- LG 40U990A-W / 40" Ívelt Nano IPS Black / 5K UHD 120Hz / 2x ThunderBolt 5.0 / Adobe RGB 99%
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hát ezért dícséret. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nálam hol mutatja a halál várható idejét,hol nem.hol jelzi a napi írást,hol csak összegzi.Szóval nincs minden itt rendben,vagy hogy csak nekem magas ez a szoftver.Nem kell semmi jelentőséget sem neki tulajdonítani.