Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
helkis
veterán
friss intel RST driver : 10.1.0.1008 WHQL nemsokára próbálom én is..

-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
SSD-t szeretnék venni, lehetőleg OCZ Vertex 2 60GB (SSD2-2VTXE 60g)-t és olyan érdekelne, hogy az a beállítás jó amit annakidején Cölöp írt a #9621 hozzászólásban,[link] vagy van új beállítás, amit mindenféleképp be kell lőjek gépemen?
Köszi előre is! -
€uro
őstag
Szia!
Elméletben ismerem az ilyen és ehhez hasonló programokat. Viszont még soha sem csináltam ilyet. Kérlek írd le nekem címszavakban a művelet menetét.
Valami ilyesmire gondolok. De ez tényleg csak fikció lesz. Találgatok, elképzelem, hogy hogy működhet az a Norton Ghost 15:
1.) SATA portra csatlakozom az SSD-vel.
2.) Indítom a Windows-t, hogy telepítse a driver-t hozzá.
3.) Két HDD van a gépemben: C és E. Ezért az SSD-t D meghajtónak fogja felismerni. Itt jegyzem meg, hogy szeretném, ha végül az alábbi betűket kapnák a meghajtóim:
- C: SSD
- E: HDD-2 (jelenleg is ez az E HDD)
- F: HDD-1 (a jelenlegi C)
4.) Feltételezem, hogy a Norton Ghost 15 egy boot-olható DVD-s program, amivel újra kell indítani a PC-t, illetve boot-olni kell róla.
5.) Feltételezem, hogy most jön az, amit említettél, vagyis: Az SSD-n beállítok egy master boot record-ot.
6.) SSD-n aktív partíciót hozok létre.
7.) Meg létrehozok még egy 100MB-os partíciót is?
8.) Most már elvesztettem a fonalat, hogy hány partícióm is van, meg hogy mi aktív, meg mi boot rekordos és mi nem......úgyhogy nem is folytatom.
Lehet, hogy ha már itt lenne előttem a program, akkor egyértelmű lenne minden. De jobb szeretnék biztosra menni. Ezért kérlek segíts nekem!
Ha nem lesz energiád ilyen részletesen leírni - semmi gond. Így is elindítottál egy úton. Max majd a neten keresek útmutatót.
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
Biztos hogy nem tud usb-ről bootolni a win? Telepíteni lehet usb-ről, onnan futás meg gondot okoz neki? mondjuk értelmét nem látom, mert nagyon lassú lenne, ha csak nem usb3-asról van szó.
Atlantis: Ha van usb3 portod vagy esatad akkor lesz gyorsabb, 1ébként kb 2x lnne gyorsabb egy standard kingmax pendrive-nál.
-
Atlantis
veterán
Kösz. Windows-hoz sajnos kötve vagyok, CAD csak azon megy rendesen.
VMWare lassú, nincs meg benne a VGA-erő, azon kívül a RAM jó részét is leköti, amiből CAD-nél amúgysincs sosem elég. No, de ez itt OFF.
Az még érdekelne: USB-n keresztül érezhető sebességnövekedés SSD esetén? Ha mondjuk csak adattárolásra használom, gyorsabb a beolvasás?
-
hati
addikt
-
Atlantis
veterán
Hello!
Lenne pár kérdésem SSD-témában.
1., Lehetséges-e SSD-t külső adattárolóként használni? Bele lehet tenni USB-s külső házba? Ha igen, mennyit lassít rajta? Gyorsabb lesz ezáltal, mint egy külső házban lévő 5400-es normál vinyó?
2., Lehetséges USB-n keresztül SSD-re telepített rendszert bootoltatni?Amiért az egész felvetődött: arra keresek megoldást, hogy legyen egy hordozható oprendszerem és pár feltelepített programom, a hozzájuk tartozó adatokkal együtt. Arra lenne szükség, hogy USB-n keresztül indítok egy oprendszert, a szükséges CAD-programot és használom, mintha az adott gépre lenne telepítve. Itt a CAD-hez sok kis adat gyors beolvasása a fontos.
Ide kapcsolódik, bár e témában OFF: külső oprendszernél hogy van a perifériák kezelése (VGA, nyomtatók, stb.)? Ugyanúgy elindul eltérő konfigokon is?
-
cszn
őstag
-
Myers
senior tag
Ja és még valami:
Tegnap megnéztem a task managerben, a folyamatoknál a másodpercenként írt bájtok számát.
Van az lsass.exe, ez a windowsnak valamije, mp-enként 1-2 kb-ot ír, nem lehet vele mit csinálni.
Viszont az outpost tűzfalamnak van két folyamata, ami szintén másodpercenként írogat 1, és 2-3 kb-ot.
Ez nem valami jó az ssd élettartama szempontjából.
Egy 60 gigás ssd-n van kb 15,7milló 4k-s cella. Mindez 10.000* írható, az = 157.000.000.000A 3 sb, mp-enként 1-1 cellát író folyamat napi 8 órás működéssel számolva:
60*60*8*3 = 86.400 cellaírás naponta.157.000.000.000/86.400 = 1817129 .Tehát a 3 folyamat ennyi nap alatt rontaná el az ssd-t.

Szóval nem nagy szám ez a 3 folyamat.
-
Myers
senior tag
Szerintetek ezek közül melyiket?
- OCZ 64GB 2.5" SATA SSD Onyx Series OCZSSD2-1ONX64G - 27k (Indilinx Amigos)
- A-DATA S596 64GB SATA2 - 29k (JMicron JMF612)
- KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G 29k (JMicron JMF618)Utóbbi eléggé új. Gondolom lesznek hozzá új FW-ek. Nem túl rizikós már telepített ssd-n fw-t frissíteni?
És egyáltalán érdemes mindig FW-t frissíteni? -
cszn
őstag
válasz
Flashrider86
üzenetére
Firefox beállítások. Annyira azért nem erősen ajánlott, de memóriában amúgy is gyorsabb...
Attól függ mennyi ramod van. Én 4 gigánál most ki is kapcsoltam a lapozófájlt, mert nincs olyan programom ami igényelné, de amúgy én meghagytam az SSD-n. -
cszn
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nem
-
Bodor
veterán
Én Norton Ghost 15-el oldom meg a "ghostolásaimat", nagyon szeretem, még egyszer sem hagyott cserben. Klónozással is megoldhatod a dolgot, vagy csak backup image módszerrel, de ne felejtsd el beállítani a master boot record-ot és hogy aktív legyen partíció. Hogy ha megvan a 100 MB-os rendszerpartíció, akkor az ssd-n is úgyanúgy létre kell hozni, és először azt ghostolni, és utána a c-t.
-
Flashrider86
tag
Aha szóval akkor nem foglalkozom vele. Olvastam,most az ssd tesztben,hogy erősen ajánlott a böngésző temp mappájának áthelyezése a vínyóra. Firefoxnál ezt hol kell beállítani? Nagyjából amúgy mindent beállítgattam ami a cikkben volt. Kivéve a lapozófájlt nem kapcsoltam ki,meg nem csökkentettem a méretét. Ezeket is állítsam be? Mondjuk használni szeretném,nem babusgatni. Ha elmegy 3-4 évet már jó volt.
Üdv -
DV
senior tag
válasz
Flashrider86
üzenetére
Biztonsagi torles funkcio, olyan SSD-n, amelyiken particio van, nem futtathato, mert minden adatot torol.
Ez pl. akkor is jo lehet, hogyha pl. eladod az ssd-d es nem szeretned, ha latnak milyen adatod volt rajta... -
ImI87
őstag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a biztonság kedvéért:
Torrentezésnél elég, ha a letöltött cuccokat alapból egy másik vinyóra irányítom, vagy magát a progit is a vinyóról kell futtatni? Szóval nincs olyan jelenség, hogy a utorrent kliens minden letöltött adatot az SSD-n keresztül pakol át a vinyóra?
-
Chaser
legenda
És ez milyennek számít? Hőmérsékletet nem tudom hogy méri, de semmi meleget nem érzek onnan ahol az ssd van, vinyóval tényleg meleg volt. HD tune 150MB/s min, 190MB/s maxot ad meg, 183MB/s átlagossal olvasásra, a samsung F3-masom meg se közelítette ezeket

Tudom hogy működik a 32 bites OS, azt nem értem hogy xp-nél mért látott többet ugyanolyan géppel.
Hibernálást hol kell kikapcsolni 7-ben? Áttúrtam már a beállításokat de nem találom.szerk: amúgy ha tényleg annyira melegedne meneszteném is, kiszárad az aku, most akarok cpu-t is cserélni 45nm-esre emiatt.
-
Chaser
legenda
32 bites igen, az igp 64MB-t nyúl le, de xp-nél úgy emlékszem még úgyis majdnem 3.5GB-t tudott kezelni. AHCi-vel volt telepítve és megy a trim

RexpecT:

Az értékekről tudtok valamit mondani? Melyik a fontos? Látom az intel x25 néhol egész más értékeket mutat.
szerk: Csak érdekel mért van az eltérés főleg az utolsó szekciónál olvasásban az a 10x különbség nem kicsi. a programok félelmetes gyorsan indulnak, win 15-20 sec alatt töltött be, igaz nincs agyon terhelve torrent, msn, stb indítással, még vírusírtó sincs fenn, csak rmclock meg pár apróság indításhoz.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy SSD-t. Egy héten belül fogom megkapni.
Az iránt érdeklődöm, hogy van-e olyan program, amivel az operációs rendszert (Win764bit) könnyedén áthelyezhetem rá anélkül, hogy mindent újra kelljen telepíteni? Illetve erre a kérdésre azt hiszem tudom a választ, hogy igen. De teljesen biztonságos az op. rendszer ilyen módon történő áthelyezése?
Nagyon sok programot használok, és egy teljes rendszer újratelepítés két-három teljes napig is eltartana, amíg mindent eredeti állapotába állítanék vissza. Ezt szeretném megúszni. Persze sokkal lényegesebb a biztonság.
Mit ajánlotok?
-
Sziasztok!
Azt hiszem itt olvastam régebben, hogyan lehet élő rendszert áttenni más IDE vezérlő beállítás esetén.
Engem az AHCI ---> Raid irány érdekelne
Szóval van egy Win7 Pro 32bit AHCI-ben telepítve, ezt szeretném RAID1 tömbre áttenni. Sajnos a Ghost-olás után boot közben folyamatosan újrapróbálj magát tölteni a Windows.
Az Intel MAtrix Storage drivert feltelepítettem a Ghost-olás előtt.Köszönöm a tippeket!
Üdv.
-
tomic
addikt
válasz
Flashrider86
üzenetére
Szerintem igen.

-
RexpecT
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat."
-
Bodor
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Vigyázni kell azzal a fél GB Temp-pel a ramdrive-on, mert nekem is annyi volt csak beállítva, és sokáig nem jöttem rá, hogy miért állt le minden hibaüzenet nélkül pl. a photoshop telepítő. Kevés volt neki a fél GB TEMP!!
De nem csak photoshop telepítőnek lehet kevés s fél GB, szóval csak átgondoltan. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Meg is van, 40 volt a 325 V+ 3 év garival, szerintem jó vételt csináltam :-)
Hazaérek megy is be a gépbe, kell róla vmi extra dolgot tudni, amit másképp kell csinálnom, mint winyónál? -
Chaser
legenda
Első kérdés: particionálni lehet? Jó lenne ha lenne egy 10 gigás rész zenéknek meg apróságoknak.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Már lebeszéltem velük, tudják mi a szitu, szerencsére mivel abszolút nem bontottam ki még a zsugorfóliából sem, és ráfizetnék 1 drágább termékre, így mondták, hogy visszaveszik minden gond nélkül. A 325-össel amúgy marha nagy mázlim van, mert múlt héten még majdnem 47ezer volt, tegnap néztük, hogy hogy a fenébe ment le 40400-ra az ára, hajnalban gyorsan berendeltem 1-et, ma pedig már ismét 46200-ért árulják. De ugye nekem kötelesek annyiért adni, amennyiért rendeltem és ők visszaigazolták, azt hiszem ezt hívják mázlinak!

-
Chaser
legenda
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Visszaviheted, de egyszerűbb ha rájuk szólsz hogy mi a felállás, lehet utána már nem szolgálnak ki
Elállás is csak akkor lehetséges ha netről rendelted. Értelmes boltokban gond nélkül be szokták cserélni a cuccot pár napon belül, mondjuk pénzt nem nagyon adnak vissza de másra le tudod vásárolni. Őket is meg lehet érteni, a kifizetett összeg után ők kiperkálják az áfát, nem várható el tőlük hogy a fennmaradót csak úgy visszaadják. -
kecsetif
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi, majd ma igyekszem elolvasni. Szerintem mar olvasgattam öket korabban, de megnezem megegyszer. Köszi!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Semmi gond.
Szerinte e-mailben azért kérdezd meg.
De tuti, hogy akkor ha ki sem bontottad semmi gond nem lesz, majd eladják másnak.Nekem is lesz hozzájuk egy futásom, mert sikeresen vásároltam egy 20 000 FT is terméket ami bár fukcionálisan rendben van, a nagy zaj miatt használhatatlan.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Viszont eszembe jutott, hogy 8 napon belül visszavihetem és elállhatok a vásárlástól. Főleg, hogy még a csomagolást se bontottam le róla, ergó kizárt, hogy kinyitottam volna a dobozt. A kérdés csak az, hogy megengedik-e, hogy azonnal levásároljam 1 kicsit drágább termékre, vagy várnom kell a pénzemre, 30 napon belül kötelesek visszaadni. Nemigen van kedvem karácsony előtt még 40ezret kiadni, így sem maradt már sok, kell az ajándékozásra is!
Idézem az oldalukról:
Az elállás jogaA Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik.
Az iPon Computer Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik.
A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:* hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
* olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján.
-
zazahoho
őstag
hali
olyan gondom van,hogy új vertex 2 ssd jól működik,de ha biosban beállítom az achi módot akkor nem indul a gép(win betöltésnél kifagy és mindig újra indul) ide módban viszont igen
,a furcsa az ,hogy előtte másik vertex 2 simán ment achi módban ,cmos reset volt már ,de nem értem most mi van? -
cszn
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
"...garantáltan elszállt az egész"
Ehhez csak annyit, hogy: de nem örökre. Én már rontottam el particionálást és minden adatomat sikerült visszanyernem az utolsó bájtig. Igaz 4 órámba telt.
-
ImI87
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi!
(Mercutio_ neked is!)
Nem, nem tárol ott semmit. Az ugye fizikailga is egy külön HDD, és telepítéskor le is voltak húzva a vinyók, csak az SSD volt bedugva..........Ez már mindegy, elkezdtem átmásolni a fontos adatokat, aztán particionálom újra, és formázom.......... Mire 1 TB-ot rendesen újraformáz, szerintem reggel lesz.

-
A_ScHuLcZ
addikt
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kecsetif
üzenetére
Olvasd ezeket el.
Átfogó elemzés az SSD-k természetérőlMegéri, mert egy csomó kérdésedre választ kapsz, abban a sorrendben ahogy linkeltem.
Én inkább a
Toshiba T6UG1XBG
JMicron JMF618
Intel G2
vezérlősek közül választanék.(#12724) ImI87
Win 7 en
Jobb klikk my computer / Properties
Majd Advanced system settings
Majd Enviroment variables a belső ablakban megadod ahova szeretnéd, és akár az alsóban is beállíthatod, akár más mappát is, mint az elöbb.
De szvsz ezzel nem érsz el semmit sem.Ami még a rendszerredel kapcsolatban eszembe jutott, nem tárol a cél partición swap et, vagy ilyesmit ?
-
Mercutio_
félisten
TEMP "áthelyezés":Start/Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Ram mennyiség és processzorsebesség Itt a baloldali menüben "speciális rendszerbeállítások" majd "környezeti változók" és itt a felső és az alsó ablakban is mindkét TEMP és TMP változó értékét át kell írni konkrét útvonalmegadással Pl. G:\TEMP (lehet ugyanaz a könyvtár is a TEMP és a TMP változó által használva)
-
kecsetif
aktív tag
Végre eljött az SSD vásárlás ideje.

Vertex 2-re gondoltam. 2 kellene, Kb. 40-80 giga közöttiek.
Az egyik egy új laptopba megy(i3 proci mellé). A másik meg egy asztali gépbe (intel e8400 mellé) rendszervinyónak. Az oprendszer win7 prof 64 bit.
Tudnátok pontos típust írni, vagy linket küldeni? A honlapon egy csomó vertex2 van, mindenféle típusszámokkal. Vagy azóta van már jobb ár/értékű SSD? -
ImI87
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Még arra nem kaptam választ, hogy a windows TEMP mappáját hogyan kell áthelyezni vinyóra?
1046 driver-rel kapcsolatban:
Az nem vígasztal, ha tuning nélkül esetleg menne, mert tuning nélkül nem is gép a gép....... kizárt dolog, hogy alapon használjam.
Partició összekapcsolásra:
A beépített windows-os lemezkezelőt probáltam először, (extend partition), de a beállítások megadása után hibaüzenetet ír ki, v.mi "a címlista nem elérhető"", vagy ilyesmi, és nem csinálja meg.
Nekiesek majd egy külső progival, lesz ami lesz.............. -
A_ScHuLcZ
addikt
Urak segítsetek nekem!

Most vettem egy 425-ös Kingston meghajtót (SNV425-S2BN 64GB), de mikor mentem érte boltba meglepődve tapasztaltam, hogy a 325-ös V+ széria ára mekkorát zuhant, múlt héten 46-ba került, most pedig csak 40e Ft! Én a 425-öst 38-ért vettem, de ha tudom előre, hogy ennyire le fog esni a 325 ára, akkor biztos olyat veszek, 2e Ft a különbség. Igaz az csak a sima, tartozékok nélküli változat, ez meg notebook kit, de mivel asztaliba fogom használni, így az is elég lenne.
Kérdés: rendeljek inkább olyat, és ki se bontsam ezt (könnyebb eladni), vagy ne foglalkozzak vele, nincs akkora különbség? (tesztekben látszik, hogy van, de kérdés, hogy használatban ez mennyire tapasztalható, engem inkább az érdekel!)
Pedig már úgy kipróbálnám, főleg h itt van az asztalomon, de nem bontottam még fel. -
AirBooms
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hajaj... Nagyon nem kéne újraformázni...

Viszont a másik kábel, másik port még nem volt, mert amúgy az SSD tökéletesen működik.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Természetesen ismerem au USD,EUR árfolyamokat.

Az általam felvázolt matek egy irónikus számtan a a hazai árképzésre...Nem ismeretlen sokak számára.
PL: Egy 100 USD-s árú SSD nemrég mikor az árfolyam 195 HUF/USD volt itthon 32-34 K volt... Úgy hívják Intel X-25V...
-
Chaser
legenda
-
AirBooms
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
IDE módban is failed

-
AirBooms
addikt
-
Core2duo6600
veterán
Meg lehet oldani
Külső boot os progival.
Vagy bootolsz az SSD ről, ez már mindegy, a cd bootosok ált. megbizhatobbak, mert akkor a win nem nyulkál hozzá akármilyen céllal.Több féle ilyen program van a teljesség igénye nélkül néhány.
Partition Magic
Acronis Disk Director
Paragon Partition manager
stb....Általában úgy néz ki, hogy feltelepíted egy rendszerre, és abból létrehozol egy iso azt meg rakod egy cd re.
(Ujabban már pendrive ra is lehet legtöbbször, aztán arról vagy elindul, vagy nem, lehet lap függő is, fönökömnek megy, nekem nem.
Holott ugyanazt tettük fel)
A legfontosabb dolgaidat azért tedd el, mert 95 % hogy rendben lezajlik, ha egy áramszünet bejön, akkor garantáltan elszállt az egész.(#12708) Chaser
Nem elég, az SSD ét nem azért vetted, hogy dédelgesd, hanem azért, hogy használd.
3 év gar van hozzá, ha addig elmegy, már ok, utána meg ki tudja, hogy mi lesz
hol lesznek ezek már 5 év mulva ....
5 évvel ezelötti hdd ém sincsenek már meg, vagy ha meg is van annyira kicsi, hogy nem jó semmire sem.(#12709) cszn
Ez csak akkor ígaz, ha a partició végén van az üres hely, ezt akár a wi n 7 ből is meg lehet csinálni.(#12711) AirBooms
Próbáld, hogy ide mode ra teszed a biost.
Hátha, néhány progi háklis erre.
De az Acronis Truimage 2011 Home full, meglátja akár a raid (intel matrix ) tömböt isEgy tipp
töröld ki az összes particiónak a betüjelét, a windowsból, tehát csak az ssd jele, legyen bent gondolom C:
Majd nyisd ki a regedited Admin joggalKered ki belőle : a
Hkey_local Machine / System / Mounted Devices
Innen törölj mindent ki, ami nem a c:Majd reboot.
Utána valszeg újra meg kell adni a cd rom nak, meg az egyéb particiókat is ha vannak.
Hátha így meguszod reinstall nélkül.(#12714) DV
Ez csak akkor megy, ha a törölt partició a másik után van, ha elötte akkor nem engedi, nekem legalábbis nem engedte -
DV
senior tag
Win-en belul is siman ossze lehet fuzni a particiokat, nem kell semmilyen kulso progi.
Computer-en jobb klikk - Manage - Disk Management. Itt keresd meg a (samu) meghajtod, a torolt particio (hogyha csak formazva volt, akkor jobb klikk - delete volume) mellett a masik particiora jobb klikk es valaszd ki az - extend volume-t, innen mar csak a next-re kattints es kesz is vagy ( a hozzadhato meretet majd ki fogja irni = a torolt particio meretet).AirBooms
Ugy nez ki ez az Acronis hibaja, link. Futtasd le a chkdsk-t es probald utana ujra a backup-ot.
-
AirBooms
addikt
Ide is beírom, mert még senki nem fejtette meg a problémám:
Egy Win7 Pro64 Hun rendszerpartíciójáról próbálok csinálni egy backup-ot (image fájlt) mondjuk Acronis-szal (de mással is próbáltam). A partíció SSD-n van, kb. 24 GB-s (a hely 80 GB). Amikor elindítom a backup készítést, szinte azonnal leáll a következő hibával:
MFT bitmap is corrupted. (0x70018).
Szerintem az SSD-vel (vagyis a C partícióval) van baja, mert bárhová is akarom csinálni a backup-ot, mindig ez a hiba jön elő - amúgy a disk klónozás ugyanúgy leáll hibaüzenettel.
Mi lehet a gond? Az SSD-t win7 alatt formáztam, alignálva, stb. Minden rendben vele, vadi új. Tökéletesen működik, sebességben a gyári értékek felett teljesít, stb. Korábban működött ez a lehetőség, s rengetegszer csináltam már klónozást vagy backup-ot. -
AirBooms
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem, nem instabil a beállítás. Ha bármit is emelek egy picit, akkor már nem tölt be a 1046-os driverrel a win7. Csak a tök alapra visszavett gépnél nincs ilyen probléma. Mondjuk szerintem nem véletlen, hogy az Intel oldalán a legutolsó hivatalos driver a 9.6 valahányas...
-
cszn
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Ha csak hozzácsapsz nem particionált területet egy meglevőhöz akkor nem tart olyan sokáig. Ha jól emlékszem.
De ez az egyszerűbb az tuti, mert én is szívtam vele anno.Nem kell ennyi írástól félteni, kibírja az.
Lehet hogy elég lenne neki az a sebesség is, de ha ott van a gyors SSD-n a hely kár ezzel vacakolni. Böngésző kess meg mehet egyből memóriába is akár, az még gyorsabb. -
Chaser
legenda
Törlés-átméretezéshez asszem még több üres hely kell. Tegnap csináltam meg a noteszben a hdd-t, egyben volt -egy rejtett 10 gigás részt leszámítva- 220GB kb. Csak egy pár gigás xp volt rajta, de úgyis kb 10 perc volt amíg szét tudtam szedni 40G+fennmaradóra..szóval nem egyszerű.
Temp átrakást azért gondoltam hogy feleslegesen ne terhelje írással az ssd-t a rendszer. 10-15MB írási sebesség nem elég pl böngészőnek a penen?
-
Bodor
veterán
Ez driver probléma lehet engem is érinteni fog ,de pont fordítva.
Nekem most fent van a ...1046 driver, de a 1.23-as firmware-rel futnak benne az OCZ Vertex 2-ők RAID0-ban. Gondoltam hogy frissítem őket 1.24-es firmvare-rel, csak jobb az ssd-knek, hogy újabb vezérlővel futnak,de így már meggondolandó, mert lehet nekem sem fog elindulni a windows-om? ? ?
-
cszn
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Egyszerűbb művelet, ha nem összefűzöd a partíciókat hanem törölsz és átméretezel. Hely az valószínű kell a partíción.
Tempet szerintem felesleges átrakni máshova, olyan sok helyet meg csak nem foglal. Sebességben a pendrive meg elég messze van az SSD-től és a temp se árt ha gyors.
-
Chaser
legenda
Sorozatos döglésre gondolok, amit elmondtál valszeg széria hiba.
wutuka: Annyiért kapom újan mint amennyiért próbagarral árulják itt, persze még mindig drága de a noteszbe kell nekem

Core2duo6600: Az ssd-k kezdetben 1 év garral indultak, a hdd-k már régen 3-mal mennek, egyes darabok meg 5-tel. Nem érdekel hány M mtbf óra lesz hibátlan, csak a gar érdekel. Mostanában azért úgy néz ki ssd-re is 3 év már alap a jobbaknál.
szerk: ImI87: Particiókat összefűzni 100%-os adatveszteség nélkül tudtommal nem lehet, pontosabban hogy 100% az esélye, hogy nem lesz adatvesztés. Ha meg a nagy partíciód tele van akkor lehet meg se csinálja egyik sw sem, úgy emlékszem 30-40% szabad hely kell. Easeus-szal vagy acronis-szal 1ébként meg tudod oldani, mind2 free.
Azon gondolkodok még, hogy a gépben csak ssd lesz, háttérnek rackben usb hdd néha. A temp könyvtárakat rakhatom-e pendrivera? Vennék egy 8 gigásat ami fixen a gépben lenne.
-
ImI87
őstag
-
cszn
őstag
Használd egészséggel és üdv az SSD klubban.

Egyébként úgy néz ki jók az értékek. Teszt
A legegyszerűbben úgy tudod megcsinálni, hogy a volt rendszerpartíciót törlöd és ezután már a másikat át tudod méretezni az elérhető max. kapacitásra. Acronis Disk Director-ral mondjuk.(#12700) ImI87 Egy próbát megér tuning nélkül.
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fentebb van kép a crystal disk markról, hd tune-ban meg átlagos olvasásra mindig 180MB/s felett jön ki. Win restart és újrabetöltés fél percen belül megvan.
Most hogy kikapcsoltam a hibernálást 5GB használatot ír a rendszer meghajtóra, létezik ez? A 64 bitessel sehogy nem tudtam 17GB alá menni. Gyári install, nem warez.
Meg nem engedi futtatni sem

Elállás is csak akkor lehetséges ha netről rendelted. Értelmes boltokban gond nélkül be szokták cserélni a cuccot pár napon belül, mondjuk pénzt nem nagyon adnak vissza de másra le tudod vásárolni. Őket is meg lehet érteni, a kifizetett összeg után ők kiperkálják az áfát, nem várható el tőlük hogy a fennmaradót csak úgy visszaadják.