Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
neverless
tag
Sziasztok
Nem fogjátok kitalálni; én is SSD vásárlásán töröm a fejem
Igazából 2 éve akarok már venni, de véleményem szerint mostanság jött csak el az idejük.
Sooooooookat olasgattam itt a fórumot, és az olvasottak alapján nekem ezek lennének jók (sorrendben):
-Crucial C300 64 GB
-Intel X-25M G2 80 GB
-OCZ Vertex 2 turbo xx GB
Ja, értelemszerűen oprendszer lenne rajta, a programokkal, és a kb 1 darab aktuális játékommal.
A crucialt és az X-25M-et szoktátok itt nagyon mondogatni, mint best buyt. Ez még most is aktuális? A cruciallal szemezek nagyon, látom, hogy ősembertől "szokás" venni 40.5k ért jónak tűnik az.
Még 1-2 kérdés:
-Még mindig ez a kettő a "best buy"? (cruci C300, intel X-25M G2)
-GA-EP35C-DS3R alaplapom van. Ezzel ugye megy az SSD? BIOS-ban néztem, van AHCI opció. Nem tudom, ezen kívül kell-e van e még valami alaplap felőli követelmény.
-A Wear leveling miatt ugye mondjuk egy 64 GB-os cruci esetében max 50 gigát javasolt használni. Na most vagy ennyit szabadon hagyok rajta ~16 GB-t, vagy (és ami a kérdésem is), hogy járható-e az az út, hogy direkt csak 50 gigásra formázom, és unallocatedben otthagyok 16 gigát partícionálatlanul. Így is működik a wear leveling? Csak mert nekem így szimpatikusabb, hogy van 50 gigám, és azt megtölthetem csurig.Ha számít, akkor core2 duo E8400-am van, 2x2 GB DDR2 rammal.
OFF:
Próbáltam havernak is kicsit reklámozni ezt az SSD témát, de 1 óra után is csak ott tartottunk, hogy szar az ár/GB rátája. Hiába mondtam, hogy ne ezt nézze. Még egy fantasztikus hasonlatom is volt, de az se segített : Ha repülőt vesz, nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt van 100-on[ Szerkesztve ]
-
neverless
tag
Igen, én is ezért kérdeztem, mert elvileg ez a téma az SSD belső működése szempontjából fontos, tehát "alsóbb szinten" történik ez. Nahát ezt most jól megaszontam, de mindegy, érthető valamennyire remélem. De jó lenne ezügyben valami megerősítés is.
Amúgy köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, ha van még, jöhet
Gondolkodom valami soksokpingponglabdás focilabdás hasonlaton, hátha úgy majd megérti
De az a kép is jó, amit fentebb linkelt a kolléga -
neverless
tag
Na kb mármár 99%ban eldöntöttem, hogy cruci 64es lesz, nézegettem is már ősember oldalát.
3-at találtam:
-CTFDDAC064MAG-1G1CCA
-CTFDDAC064MAG-1G1
-CTFDDAA064MAG-1G1
Ezek között jól látom, hogy annyi a különbség, hogy:
-az első annyival több a másodiknál, hogy "with Data Transfer Kit". (ez elvileg a Cloning Software, USB to SATA cable pakkot jelenti.) Ezt Cruciék oldaláról néztem. Illetve ősember oldalán az elsőnek 75MBps, a másodiknak 70MBps írási sebessége van. (ez elírás lenne...?) Ja, és drágább kb 5k-val a másodiknál és harmadiknál.
-A harmadik meg ugyanaz mint a második, kivéve, hogy 1.8" as méretű ? -
neverless
tag
Eléggé elgondolkodtató ez a pci-e-es cucc. Az intelnél kicsit drágább, és kapacitásban kicsit kisebb (mármint a legkisebb revodriveról beszélek) de teljesítményben odaver még az intelnek is. Legalábbis most csak az adatlapon levő számok alapján mondom mindezt.
Ha valakinek van tapasztalata vele, az írhatna -
neverless
tag
DV kollégának mi a véleménye erről a PCI-E-es drive ról a "best buy" fogalom szempontjából ?
-
neverless
tag
Na a Crucial C300 64GB megrendelése előtt még egy felmerült 1-2 kérdés:
-Ha jól láttam a pdf ben, akkor ennek csak egy adat-sata és egy táp-sata csatlakozása van. Ha jól gondolom, márpedig sajnos sztem jól gondolom, USB 2/3 nincs, és sata->usb átalakítóból pedig csak külső tápos van. Ugye? Jó, ez nem kizáró ok, csak tetszett volna az USB csatlakozási lehetőség is. (úgy rémlik annó más SSD-ken láttam USB2 (3?) portot is)
-Lehet hülye kérdés, de Ősember listájában van 2.5ös és 1.8as méretben is és azon gondolkodom, van e valami különbség, ami miatt "jobb" az egyik, mint a másik. Tehát így perpill 1.8" felé hajlok, de csak mert azzal jobban lehet májerkedni Na de ez csak vicc. De tényleg, nincs értelmes érvem se az egyik, se a másik mellett.
-Van valami rögzítő keret 1.8-hoz, hogy a 3.5"-es helyre a házban betegyem? Mert 2.5-hez biztos van. Na nem mintha olyan nagyon rögzíteni kellene a cuccot. Az SSD tulajok hogyan aplikálták be a kis drágaszágukat?
-GA-EP35C-DS3R leírásából idemásoltam egy részletet. Itt kell az AHCI-t beállítanom az SSD hez ? :
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip)
Enables or disables RAID for the SATA controller integrated in the GIGABYTE SATA 2 chip orconfigures the SATA controller to AHCI mode.
IDE
Disables RAID for the SATA controller and configures the SATA controller to PATA mode. (Default)
AHCI
Configures the SATA controller to AHCI mode. Advanced Host Controller Interface (AHCI) is an interface specification that allows the storage driver to enable advanced Serial ATA features such as Native Command Queuing and hot plug.
RAID/IDE
Enables RAID for the SATA controller. (The IDE controller still operates in PATA mode)[ Szerkesztve ]
-
neverless
tag
Egy 1.8"-es SSD-nél a sata csatlakozók milyenek? Ennél a méretnél nem Micro connector-ok vannak már?
Most épp azon parázok, hogy jár e átalakító a cruci C300 64GB 1.8" drive hoz. Ugyebár nem akarom azt hogy megjön, és akkor nemtom bekötni a gépembe
Crucial oldalán nem találok ezzel kapcsolatban infót
-
neverless
tag
Na sikerült pár infót kigoglézni:
-1.8as azért nicns az oldalukon, mert azt nem árulják így külön ők, hanem csak OEM cuccként valami kész cuccba beletéve. (Bár ettől még azért igazán kinnlehetne az oldalukon)
-Az 1.8as valszeg micro satás, és arra utaló dolgokat gogléztam, hogy nem jár hozzá átalakító.
Na de mindegy, inkább a 2.5es mellett döntöttem, igaz abból csak a data transfer kites változat van épp, ami drágább, de nembaj, legalább lesz usb-sata átalakító kábel is hozzá, ami amúgy is kéne. Persze itt újabb kérdés merül fel. Vajon USB3-as az az átalakító...? Fura lenne, ha csak USB2-es lenne, ugyanakkor nem hiszem hogy 3as... Erről sem találtam semmi infót sehol, crucis fórumban sem.
-
neverless
tag
válasz cowboy_bebop #9056 üzenetére
Arra akartam utalni, hogy ha tényleg semmi különbség nincs, akkor már olyan hülyeségek is billenthetik a mérleget, hogy a kisebb az májerebb
-
neverless
tag
Hi,
ITT írta DV kolléga, hogy mik a hátrányai, igaz, engem nem győztek meg 100%ban, hogy ezek a hátrányok rosszá tennék ezt a cuccot. Még abban sem vagyok biztos, hogy rosszabb lenne egy sima SSD nél. Igaz, ezt mindenféle tudományos alap nélkül mondom... Na msot jól megaszontam a frankót
-
neverless
tag
Az, hogy drága, relatív. Ha az ember SSD-t vesz, akkor jelen pillanatban 40k HUF alatt ki se tegye a lábát otthonról, de ez az érték lehet 60k is. Ez alatt nem érdemes énszerintem SSD vel foglalkozni. Inkább gyűjtsünk még pénzt, ha ez nincs meg. Na elkanyarodtam saját magamtól kicsit. Szóval egy ilyen 50 gigás revodrive éppenhogy drágább egy intel X-25M G2 80 GBosnál, amit csak azért mondok, mert igazából az lenne a belépés az SSD buliba. Ok, most fel lehet hördülni, hogy de annál jóval olcsóbban is van, és különben is, az X-25V is ottvan, deeee..... inkább spóroljunk még, és ha már mindenképpen pénzt baxunk el, vegyük meg a jobbat.
Mondom mindezt úgy, hogy én se 60ért, hanem "csak" 40ért rendeltem (ma) SSD-t, bár nem azért mert ne lenne pénzem jobbra, hanem csak másra gyűjtök.
Ez csak egy vélemény, nem kell vele egyetérteni... -
neverless
tag
válasz Steady74 #9201 üzenetére
Uhh, hát a magam nevében köszi az adatokat és teszteket, én nagyon kíváncsi voltam erre a revodrive vasra.
Egy észrevétel a a HD tune mérési eredményéhez: Miért van ott az elején az az alacsonyabb sebesség? Csak azért kérdezem, mert utána lényegesen gyorsabb, úgyahogy stabilan. Az átlagot így a teszt elején jellemző értékek nyomják le. -
neverless
tag
Sziasztok.
Örömmel jelentem be, hogy kedden rendben megérkezett a Crucial C300 64GB-os "addonos" SSD-m, melyet Ősembertől rendeltem; köszi.
(Addon= sata-usb kábel, meg pár backup szoftver)
A sebességei rendben vannak, hozza, amit hoznia kell. Máramennyit Sata-II-n lehetséges.
Win7 már fenn (nevetséges idő alatt települt) most a programokat telepítgetem.Gigabyte alaplapom van, nekem is gondolkodik az AHCI-n vagy 10 mp-ig a bootnál, és engem is idegesít kicsit Csak mert valaki korábban (talán "bird"?) hogy neki is áll, nem lehet e kikapcsolni ezt a várakozást. Hát én se találtam ide vonatkozó beállítást a biosban.
Az alapvető optimalizálási cuccokat belőttem, ehhez főleg a naaaagy SSD-s cikket használtam, amit asszem fless írt (?) illetve természetesen ezt a fórumot is olvastam eleget.
A kisebb optimalizálási dolgokért majd még visszanézek ide a fórumba.Egyelőre ennyi, üdv
-
neverless
tag
hmm... Az aktuális "bestbuy" SSD-ket be lehetne írni mindig az 1-es hsz-be
-
neverless
tag
Na ehhez én is hozzászólnék;
otthon, kedd óta SSD, és bár előtte se volt lassú a gépem, most méggyorsabb
képvágás
melóhelyen agyonb@xott, agyontitkosított atomlassú vistás laptop.. boot 20 perc. Sikítófrászt kapok tőle naponta 3szor.
Mármint a vas az elég jó, csak az oprendszer van széjjelalázva. SSD nem hatódna meg tőle.[ Szerkesztve ]
-
neverless
tag
válasz Lg52xMAX #9774 üzenetére
Szia.
A kerdesedhez annyiban tudok hozzaszolni, hogy a CTFDDAC064MAG-1G1CCA es a CTFDDAC064MAG-1G1 kozott az a kulonbseg, tehat a CCA annyit jelent hogy kapsz par backupszoftvert is, illetve egy kb 20 centis feher szinu sata-usb kabelt is.
Nekem CCA-s crucial van, tobbek kozt mert ilyen kabelt amugyis vettem volna kulon, es mert amikor vettem, pont nem volt CCA nelkuli.udv
-
neverless
tag
válasz megint én #9892 üzenetére
Szia
A "temp" az a temporary azaz ideiglenes szó rövidítése. Olyan file-ok kerülnek bele, amikre pl egy-egy program telepítésekor van szükség. Így lényegében a temp mappák (több is van/lehet) tartalma mindig törölhető.
C:\Windows\temp
Fölösleges ezt törölgetni sztem, mert itt mindig lesznek fileok, és méretük se vészes. Ha jól tudom, ide maga a windows pakolgat.c:\Users\teneved\AppData\Local\Temp\
Ide a már említett program telepítésekkor rakódnak file-ok. Ennek mérete lehet már nagyobb is, ha olyan programot raksz fel. Ezt akár törölgetheted folyamatosan is, de ebbe se érdemes sztem túl sok energiát fektetni.üdv
-
neverless
tag
Szia
Nekem ilyen alaplapom van és egy cruci C300 64GB-os SSD.
Nézegettem ITT ezt az intel rapid storage drivert, hogy támogatja-e az én csipszetemet: #Intel® P35 Express Chipset / # Intel® ICH9R.
Bár nem látom a felsorolásban,hogy ott lenne az ICH9R, deeee szted felrakhatom ezt a drivert? Vagy kell ez nekem egyáltalán? Most a win7 saját driverével megy az SSD
fLeSs cikkében nincs ez a driver kérdés annyira taglalva -
neverless
tag
válasz Gondwana #10670 üzenetére
Ez ok, csak írva vagyon, hogy: "The chipset must be using one of the following controllers:"
és ott kéne lennie az ICH9R-nek.Ja és van itt egy letölthető chipset azonosító program is, ami nem indul el nekem, de írja hogy adminként kell indítani. De úgyse megy. Nem mintha nem tudnám milyen csipszetem van, csak gondoltam a program megmondaná hogy "igen, jó a driver", vagy "húzzá innen hülyegyerek"
-
neverless
tag
Sziasztok
Remélem a postom egy kis színfolt lesz a sok "SSD vásárlás előtt állok, melyiket vegyem" post között
Naszóval azon gondolkodtam, hogy a HTPC-szerű gépembe tegyek a terás HDD mellé -jobban mondva "elé"- rendszernek egy SSD-t. A HDD-t ebben a setupban leállítanám, azaz van ugye az oprendszernek az energiagazdálkodásban egy vinyóleállítós lehetősége is. Úgy képzeltem a dolgot, hogy minden az SSD ről menne, és ugye a HDD akkor kapcsolna csak be, ha "kérés" érkezik felé.
Az említett vinyókikapcsolás viszont "globál" tehát nem 1 bizonyos vinyót állítok le vele, hanem az összeset. Az a kérdés, működne-e ez a felállás, ha mondjuk beállítom ott az időt 15 percre. Gondolom az SSD nem fog leállni, főleg mert az oprendszer azért -ha keveset is- de maszatolgat elég sűrűn valamit és mert az SSD a wear leveling miatt folyamatosan olvas+ír, tehát már csak ezért se tudna és értelme se lenne leállnia. Sőt, odajutottam magamban hogy SSD esetén hasonlóképpen nincs értelme ennek a feature-nek, mint ahogy a defragnak sincs SSD nél.
Szerintetek működne a SSD(oprencer)+HDD (OnDemand) kombó úgy hogy autómatán bekapcsol a vinyó ha kell valami és ki is kapcsol ha már nicns dolga? Illetve nem fog-e feléledni az oprendszer miatt pl éjjel? -
neverless
tag
Huhh, köszi a feedbacket.
"mondjuk meghajtónál kiválasztod akkor fogy csak bekapcsolni."
Izé... Van ugye mondjuk egy CD rom, amiben van egy CD is. Pl ha totalcommanderben ha lenyitom a meghajtólistát, akkor HA jól emlékszem, hajlamos felpörögni a CD rom, mert a lenyíló listában a CD nek saját ikonja is lehet, és a nyomorék kis ikon be kell olvasnia a meghajtóban levő CD ről. Tehát efektíve nem akartam csinálni semmitse a CD vel, mégis felpörgette. Tudom, hogy vinyó esetében nincs ilyen ikonos probléma, a CD-s példát azért írtam csak, hogy van e ehhez hasonló esemény, amikor bár nem kéne, mégis bekapcsol az eszköz. Ha jól értettem, te úgy írtad hogy akkor kapcsol csak be, ha rányomok magára a vinyó meghajtó betűjelére pl totalcmd ben.
Szóval én az ilyen "járulékos" fölösleges felpörgésektől tartok, erről írhatnál, hogy ilyen van-e, tapasztaltál-e ilyet.A másik meg hogy, mi ha az alvó vinyóra indítok el egy torrentet? Mármint nem lesz ilyen ideiglenes írási hiba a torrentliensben a feléledési 3-5 másodperc miatt? Meg ezt nem csak erre a konkrét példára kérdezem, hanem más ehhez hasonló esetekre is.
-
neverless
tag
hát ez a 2 hozzászólás ez priceless: 10765 és 10767
rreeeeeeeeeaaadorrral -
neverless
tag
válasz Gorneck #10973 üzenetére
Szia
Mivel csak félig vagyok benne biztos, így félig mondom, félig viszont kérdezem.
A win7 belső backupja nem tudja úgy lementeni a partíciót, mint ezek a backup programok (ghost, acronis). A win7 "nem igazi" backupot csinál, a backup mérete kicsi nagyon, legalábbis a a rendszer méretéhez képest. -
neverless
tag
válasz Gorneck #10980 üzenetére
Hát nekem csak mintha a fő rendszerfile-okról csinált volna mentést és úgy emlékszem valami 1 giga volt az a mentés, annál "nagyobb" mentést nem tudtam vele csináltatni. Ezért is kerestem más progit, ami tudja a teljes parti lementését.
Tehát lehet, valamit elnéztem. De mindegy is, ha kiderül ugyanúgy lehet winnel is backupolni, akkoris acronisolnék, nagyon jó progi, lehet meg is veszem. -
neverless
tag
válasz Chesterfield #11153 üzenetére
Hi
Tehát az egész partíciót akarod lementeni. Pont nemrég volt egy kis ideodaüzi pont erről.
-Erre vagy használod a win beépített backup funkcióját
-Vagy 3rd party programot használsz, pl Acronis True Image Home
Szubjektív, hogy melyiket szeressed. -
neverless
tag
válasz Intel fan11 #11157 üzenetére
Hi,
1 - legalább minimálisan utánaolvas és utána kérdez.
2 - félperc kipörgetni gogléból fless cikkét
3 - elolvas és utána visszajön ide a topikba.üdv
-
neverless
tag
válasz Intel fan11 #11160 üzenetére
Fussunk neki mégegyszer:
Olvasd el a cikket. Fogalmazzunk úgy, hogy ez a cikk a belépőkártyád ehhez a topikhoz -
neverless
tag
Sziasztok
Mielőtt megrendelném a második SSD-met is, jobbnak láttam ha előbb utánajárok kicsit, elvégre nem egy "normál" gépbe tenném.
Erről a lapról lenne szó: AT3IONT-I DELUXEA második nagy SSD-s cikkben ki lett mutatva, hogy a processzor tuningjával gyorsul az SSD, legalábbis magasabb órajeleken kisebb win7 betöltési időket mért fLeSs kolléga. Ez adta az ötletet, pontosabban emiatt kezdtem el félni egy kicsit. Az előbb linkelt Asus deszkában ugye csak egy "nyamvadék" atomproci pörög, igaz, az dupla magos és HT-s.
Azt sejtem, hogy nem fogok akkora gyorsulást tapasztalni, mint a "rendes" asztali gépem esetében, de most elkezdtem aggódni, hogy a gyenge proci miattt egyáltalán nem is lehet majd érezni a gyorsulást. Elsősorban a hangtalanság miatt kerülne bele SSD, de azért a sebességtöbblet is kellene.És a másik dolog:
SSD+HDD kombóban használnám, de úgy hogy a HDD sleepelve van és csak akkor kapcsolna be automatikusan, ha használná valami. Egyelőre HDD+HDD felállásban használoma gépet. Sajnos azonban állandóan bekapcsol a 2-es számú HDD -éjjel is akár, amikor senki nem nyúl hozzá-, van hogy 20-30 perc alatt 3 szor is. Pedig "száraz" adat van csak rajta, tehát semmi telepített program. Van ötlet, hogy win7ben esetleg mi okozza ezt? Miket kapcsoljak ki hogy ne basztassa a drive-ot? Vagy esetleg valami programot tudtok, ami vezérli a sleep üzemmódot?Előre is köszi
-
neverless
tag
Sziasztok.
Tett már valaki Atom processzoros gépbe SSD-t? Én épp erre készülök és kíváncsi lennék, hogy a lassú proci mellett mennyire (vagy mennyire nem) tud érvényesülni az SSD. Neten csak egy tesztet találtam erről, de az nem valami profi teszt.
A nagy SSD tesztben ki lett mutatva hogy erősebb proci mellett méggyorsabb az SSD és félek kicsit hogy ez az arányosság a lassabb proci esetén is igaz, tehát lassú proci nagyon lelassítja az SSD-t.Van valakinek tudása, tapasztalata etéren ?
Üdv
-
neverless
tag
Sziasztok
Egy AT3IONT-I DELUXE típusú kis ION csipszetes atomos gépbe betettem most egy Crucial C300 64 GB-os SSD-t.
Új win7 feltelepítése után a következő eredményeim vannak ebben a kisgépben:Referenciának itt van az eredmény ugyanerről az SSD-ről az asztali gépemben: (core2 duo 3GHz)
Valójában egy kicsit jobb eredményeket vártam a kisgépnél. Gondoltam javítok egy kicsit intel RST driverrel, de sajnos az nem települ fel azt mondván, hogy a gépem nem támogatja. Olvastam az RST readme.txt ben, hogy: "The 'Intel(R) Chipset Software Installation Utility' must be installed prior to installing Intel(R) Rapid Storage Technology." Na ezt is megpróbáltam feltenni, de ez sem akar felmászni hasonló kifogással. Szóval marad a win7 saját AHCI drivere, az sem szar. Nem támogatná az ION chipsetet az Intel RST? Néztem Intel oldalát, nem találam egyértelmű utalást erre vonatkozóan, vagy csak béna vagyok.
Pár nfó: (win7 x64-es oprendszer, megfelelő x64es drivert szedtem, az eredeti ASUS chipset drivert direkt nem raktam fel, mert Win7 újabbat rak. Asztali gépemben mindent könnyen belőttem, ott hasít az ugyanilyen SSD és bár az atomos kisgép is gyorsult, alulmúlta a várakozásaim. Mind a kisgépem, mind az asztalim csak sata2-es, de ez nem lehet baj, az elméleti 350es olvasási tempót levágja 265re, de ettől még zsír a cucc. TRIM megy, partíció alignálás rendben, biosban AHCI beállítás megvan
Van esetleg valami ötletetek, hogy miért ilyen "lassú"?
Keresgéltem itt a fórumban, hogy próbált-e valaki ION chipsetes gépbe SSD-t rakni és találtam, van teszteremény is és bár az asszem egy kingston SSD volt, de ott hozta a kb 240es read sebességet pl sequntialban, ami itt a kisgépem esetében csak 130. (Pedig az asztaliban 265 ugyanezzel az SSDvel)
Üdv
-
neverless
tag
Most jól lejáratom magam... (sajnos a szerkesztési idő letelt már...)
Lefuttattam egy attót is, és ott megvannak a sebességek. hmmmm mondom most akkor hogy is van ez?
újrafuttattam a crystalt és most már ott is megvannak a sebességek... Nem értem, miért volt tegnap lassú, pedig azóta semmit se csináltam a rendszerrel. (A finomhangolások igazából csak most jönnek)
Pár érték van, ami viszont még mindig kevéske: a 4K QD32 read, ami az asztali 185-jével szemben csak 72, illetve a 4K write, ami meg csak 58, szemben az asztali 77jével. A többi érték mindegyike olyan 5%-al kevesebb a kisgépen, ami gondolom a SOKKAL lassabb proci miatt van. (Elvége fleSs cikkéből kiderült, az SSD javul a gyorsabb procival). Csak ez a 185 helyetti 77 lóg ki az 5%-os sorból...
Kicsit ingadozik a sebesség ahogy futtatgatom a Crsytalt, nem egészen értem, miért. Lehet a finomhangolás után kéne tesztelgetni, mert az még hátravan.Az intel RST driver rejtélye viszont még mindig fenn áll, közben vadul próbálok kipörgetni valami okosságot goglén ezzel kapcs.
-
neverless
tag
válasz LSL1337 #14877 üzenetére
Szia
Jelentem én is itt vagyok, mint ember, akinek olyan elvárása is van, hogy a HDD maradjon is nyugiba miután leállt. nekem is fel-fel pörög randomban. Elvileg minden hülyeséget kikapcsoltam, de így is csinálja. Keresgéltem programot is erre, de nem találtam. Olvastam olyat hogy ha levesszük a drive letter assignmentet, akkor a win nem pörgeti fel, de hát ez nem megoldás
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest