Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
szepsy
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy azért írják,hogy mentsd le az adataidat, mert nem biztos, hogy nem vesznek el vagy sérülnek meg.. .
Ha oprendszer van rajta akkor a biztonság kedvéért előtte csinálj egy teljes mentést Norton Ghost-tal, vagy Acronis-szal, frissítés után meg simán visszamásolod. Én úgy emlékszem, hogy volt itt a fórumon már valaki, aki frissített ocz ssd-t és utána ugyanúgy indult a rendszere. Próbálj visszaolvasni. -
Bodor
veterán
válasz
deepwell
üzenetére
Ezen az oldalon lehet olvasni olyan sandforce 1200 raid0 tesztet, amelyben van 4k és 128k stripe összehasonlítás.Én ez alapján 128K-ra állítottam, de szerintem ettől csak a szekvenciális olvasás-írás nő.
Egyébként ebben a tesztben és fless tesztjében is az jön ki, hogy nem nő számottevően raid-ban a 4k random olvasás, nálam mégis olyan 30 körüli értékeket hoznak ki a tesztek, nem pedig 20 körülit.Gondolom ez driver, és gép/processzor függő dolog is, illetve nem mindegy, hogy milyen az a sandforce-os ssd, és milyen fimware-rel.Nálam most ennyit bírnak.

-
RexpecT
addikt
OCZ Onyx-hoz adnak beépítő keretet?
-
Lg52xMAX
tag
Nem tudja valaki hogy mi történt a Rambazárral? www.rambazar.com
Eldöntöttem hogy nekem is kell egy SSD. Ahol meg szerettem volna venni, eltüntek az árak, nem csak az SSD-k hanem a RAM árak is.
-
Tegnap sikerült beüzemelni végre az ssd-t
!Őszinte legyek először jobbra számítottam.
Sokkal gördülékenyebb a rendszer, és csend is van (mondjuk az 5400-es új vinyók miatt is)
de adobék csinálhatnának valamit, mert még így is sokáig tart a photoshopot premiert vagy encore-t betölteni (persze gyorsabb így, de még mindig sokáig tart)Elérkezett a kikapcsolás, az eddigi 2 perc helyett 3-4 másodperc

Egyszer kétszer újra kellett indítanom a gépet, és itt már a leállítással együtt véve, azt kaptam amire számítottam, sőt...
Ocz vertex 2 60GB
-
Okoschka
csendes tag
-
szepsy
senior tag
OCZ-sek van új 1.24-es firmware, csak szólok

-
Okoschka
csendes tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Történeti okokból mindkettőt megvettem.
Az OCZ Vertex 2 50GB kicsi volt a rendszernek, ezért majd a netbook-ba kerül.
Most a Kingston SNVP325-S2 128GB van bent, immáron arról megy a rendszer.(Khm.: Azért nem úgy pörög, mint azt a 'filmekben' látni.
20 éve várom a normális munkatempót a géptől, mostmár azért majdnem olyan.)Az OCZ Vertex 2 50GB eredménye:
A Kingston SsdNow V+ 128GB eredménye:

Remélem, hogy a 67% kihasználatlan hely megkönnyíti a vezérlő munkáját és
ezért idővel a sebesség sem fog lényegesen csökkenni.Na mostmár tudsz majd dönteni?
-
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo
üzenetére
Én csak arra gondoltam, hogy oprendszernek , vagy háttértárnak használod-e, de úgy tűnik, hogy nem fogsz több gigás képfájlokat ssd-röl másolgatni ssd-re. Szóval ha végignézed a tesztet, akkor látható, hogy az ocz a legtöbb tesztben veri a kingston-t, de ezt a gyakorlatban alig veszed észre, szóval szerintem dönts érzelmi alapon, vagy vedd meg azt amelyik olcsóbb. Én OCZ vertex 2-őt használok és nagyon meg vagyok elégedve.
-
deepwell
aktív tag
Megnéztem, hogy hogyan teljesít egy CorsairF60 és egy OCZ Vertex2 raidben. Ez született:

csak hogy ne érje szó a ház elejét ehol egy random teszt is:

-
Genji
őstag
válasz
gabesz304
üzenetére
Én kipróbálnám másik gépben, akkor levonhatsz pár következtetést...
Apropó én is segítséget kérnék: vettem egy laptopot és hhd-jét ssd-re szeretném cserélni. Sima 2,5"ös desktop ssd-t kell venni bele (Lenovo N200)? Csatolások laptopban ugyanolyan saták mint egy desktop gépben? Első laptopom sorry a lámaságért.
-
gabesz304
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni nálam jobban hozzáértőktől.
A következő a hiba:
Egy barátomnak a laptopját kellett megjavítanom és volt benne egy ssd meghajtó amivel elképzelni nem tudom hogy mit tett, de azon kívül hogy a rendszer látja gyakorlatilag semmit nem tudok kezdeni.
Formázásra , vagy adatmásolásra a következő hibaüzenetet reagálja:Hiba a memórialapon belüli művelet végrehajtásakor.
Tehát semmit nem tudok vele kezdeni.
Gondoltam beírok hátha.... Mert kár lenne ennyibe hagyni feltéve ha lehet még vele valamit kezdeni vagy egyáltalán megéri-e megjavítani.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv. -
NEMO1968
őstag
Hali!
Köszi a választ.
1 HDD van a gépben.
Nem fér bele sajnos semmiféle átalakító,nagyon kiszámolták a vinyó helyét
.
Sejtettem hogy sokat dob rajta,azért is kezdtem komolyan keresgélni.
A noti 1 ACER TravelMate 2200.Ha találkoztál esetleg ilyen masinával,könnyebb elképzelned,hova kellene
. -
szki
őstag
válasz
NEMO1968
üzenetére
Notiba ide-sata átalakító belefér-e az ssd mellé, vagy másik hdd helyére?
Találtam ilyesmit, de a tápcsati megoldása passz: [link]Nekem van egy IBM T42-es laptopom 40 GB-os IDE HDD-vel, és erősen gondolkozok, hogy átkerül bele a 64 GB-os SATAII ssd-m. Teszteken látható, hogy az ssd sokat dob az egymagos procis gépek teljesítményén.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Spirit
üzenetére
Ez ilyen! Nekem hasonlókat produkált, volt 170MB/s írás, pedig a gyári speckó 110MB/s-ot ad meg.Most simán 100MB/s alatt teljesít, van amikor a 70MB/s-ot sem éri el...
Ne foglalkozz vele, ha nem nézed állandóan a teszteket, észre sem veszed, mert döntő részben csak az olvasás számít, ha az így lecsökkenne, azt észrevennéd!
-
bluobluo
aktív tag
Többnyire netezek, filmletöltés, PDF olvasás, elég sok rar tömörítés, letöltés feltöltés stb ilyenek...régen játszottam (Medal of, Far cry stb) már annyira nem
Némelyik film amiket leszedek meghaladja az 1GB-ot, de nem több 2-3 GB-nál!
Böngészőt felváltva használok, operát és firefoxot
Nállam ami a lényeg a gyors tömörítés, meg úgy álltalában a progik működésének felpörgetése, gyorsabbá tétele -
Spirit
őstag
Sziasztok! Tegnap üzemeltem be első SSD-met. Minden ajánlatos dolgot megcsináltam, iszonyatosan brutális a HDD-hez képest. Soha többet tányéros gépet.
Azonban van egy kisebb problémám.
Gigabyte P35-DS3 alaplapom van és egy Kingston SNV425-S2-m. Olvasásban gyönyörűen hozza a stabil 250mb/s-et, de (szekvenciális) írásban meg van őrülve. Win telepítés után 70-80Mb/s, majd mindent feltettem rá, amit akartam(64gb-ból 31 üres) ekkor egymás után mértem vagy ötöt, mert nem hittem a szememnek, hogy 120-170mb/sec között mozgott. Most egy fél nap használat után ismét csak 60-80mb/s. Próbáltam drivert cserélgetni, teleírni, törölni... Amit sikerült kiderítenem,hogy a gigabyte drivere egészen biztos, hogy nem trim-es, mivel teleírás+törlés után 14mb/sec-re esett az írás.Kérdés, hogy ez az óriási ingadozás normális-e, és mivel lehetne ezt a 150mb/s< tartományban tartani(megjegyzem délután óta akármit csinálok, nem tudom 100 fölé küldeni). A PH-s teszt szerint is tudnia kéne ezt.
Köszi
-
Okoschka
csendes tag
Bocsi, újabb gond van:
A HDD 500GB több partícióval. Ebből ugye csak a 100MB rendszert és a 80GB Win7 partíciót szeretném átrakni az SSD-re. (128GB)
A Kingston az Acronis True Image Trial-t adta.
Na ez mutatja szépen a partíciókat, de nem tudom beállítani, hogy nekem csak 2 kell.
Helyette az egész diszket próbálja arányosan zsugorítani.Mit tegyek?
Köszönet.
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
A legutóbbi teszt óta kicsit dilemmába kerültem, eredetileg OCZ-t vettem volna, de most szerintetek melyik?
OCZ 60GB Vertex 2
vagy
Kingston SNVP 325-S2 64GB -
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Hogy lehet ellenőrizni, hogy jó-e az alignálsom? Ugyanis az Everest szerint mind a frissen, win7-tel (de nem új install volt, hanem már egy működő rendszerrel) megformázott SSD-m, mind a vinyóimon nem 64, hanem 63 a szektorok száma. Itt valami nem kóser.
Már telepített win7-tel hogy tudom megcsinálni az anignálást?
-
AirBooms
addikt
Mint már említettem, az aláírásomban szereplő üzletben azonnal, raktárról lehet kapni Scythe beépítőkeretet bruttó 900 forintért. Ez nem gagyi két lemez, hanem egy minőségi műanyag beépítőkeret. Sokkal praktikusabb, mint pl. amit az Intel ad a nagydobozos SSD-ihez. A keret alján van egy ventinek kialakított hely, adnak hozzá rakás csavart, s két 2,5'-os SSD-t vagy vinyót is beleépíthetsz.
-
bpx
őstag
válasz
RexpecT
üzenetére
mivel teljesen más a működés, a partíciókat máshogy kell elképzelni SSD-nél
itt már a partíció sokkal inkább csak logikai fogalom, míg hagyományos merevlemeznél fizikailag is van jelentősége
a lényeg az, hogy nem kell mindegyik partíciónak 20% (vagy akármennyi) szabadon külön-külön , hanem az egész SSD kapacitásának X%-a legyen szabadon akárhol - legalábbis nekem ez jön le az olvasott cikkekből, amiben le van írva a működési elve
(ez akár még úgy is elérhető, hogy eleve nem partícionálsz egy részt, ami így mindig szabadon lesz, bár szerintem ez felesleges) -
-
RexpecT
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Én nem vagyok az az egyszerre 30 játékkal játszó típus.Nekem elég lenne 30GB a rendszernek(most full telepítéssel 20GB az x64-es win7), játéknak szintén elég lenne 30GB most(amihez kellene játék az 13GB-os így még elférne 1-2 játék mellé is).
-
RexpecT
addikt
válasz
patex1983
üzenetére
Üdv

Én egy játék miatt venném elsősorban az SSD-t mert az HDD a szűk keresztmetszet a gépemben, ahogy a PH!-s tesztben is kijött hogy a HDD is lehet felelős a fps hirtelen csökkenéséhez.Ehhez elég lenne egy 30GB-os megoldás de akkor már a rendszert is gyorsítanám így kellene a 60GB körüli terület.
Az SSD-t is lehet partíciókra osztani ugye?
Az Iponban 27,5k körül van, ha lenne Kingston 30 ért ami még jöbb meg 3 év garancia is van rá akkor tuti azt venném ,de most elég drága sajnos
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Meg azért ne feledkezzünk meg az EU-ban szinte egyedülálló 25%-os ÁFA-nkról!
A kereskedelmi árrés pedig sokszor tisztességtelen is.Tisztelet a kivételnek.no de ez már nem az SSD topikba való.csak meg kell állapítani, hogy az amúgy sem olcsó technológia terjedésének ezek még plusz gátjai!
-
patex1983
őstag
válasz
RexpecT
üzenetére
Szeva Kollega

Szerintem is jóféle lesz, megéri beruházni
Az AMD AHCI driverét meg itt találod meg
Én is ezt használom, bevált
-
cszn
őstag
(#12237) RexpecT Az attól függ mennyiért tudod beszerezni, mert lehet van jobb lehetőség is.
-
RexpecT
addikt
Ahogy néztem a tesztet szerintem jó választás lehet egy:
OCZ 64GB SATA2 SSD 2.5" Onyx Series
Szerintetek?

Illetve az alaplapom AMD 760G/SB710 driver támogatja a trimet?
-
NEMO1968
őstag
válasz
kovecses
üzenetére
Köszi!
Igen,szétszedtem már a notit,vinyót cseréltem is benne már.
Ha jól tudom,akkor az a hosszúkás sok tűs csati az IDE csati,szal olyan kell.
Ha tud valaki használtat,arra is vevő lennék.
Elvégre min.17 évben állapították+ az élettartamát extrém használat mellett.
Szal nem igazán zavar,ha valaki esetleg pár évig használta
. -
kovecses
aktív tag
válasz
fagy53
üzenetére
Valami lehet azért megbízható, mert hosszabb az élettartama nem?
Miért nem gariztatod? Az elektronika halt me gés megpróbálsz szerezni rá másikat?
Hát ja a vinyókkal legalább megpróbál az ember csinálni valamit, de az ssd-kről kevés még a tapasztalat. Kevés emberről tudok eddig akinél meghalt ssd és az szinte mind a használó hibájából halt emg a többi meg igazából nem halt meg csak visszalassult.
Az első ssd-m egy transcend volt trim nélkül, igen az nekem is visszalassult, többnyire xp futott rajta, meg ubuntu., de a mai napig működik és úgy halottam, hogy vissza lehet nyerni valamennyit a sebességéből, szóval dolgozom majd rajta... -
fagy53
nagyúr
válasz
kovecses
üzenetére
Semmi gond, csak kevered a megbízhatóság fogalmát az élettartammal, messze nem azonos a kettő!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A HDD meg rossz példa volt az esetemben, mert most is van egy halott HDD az asztalomon ami garis, de olyan személyes és céges adatok, infók vannak rajta, hogy eszembe nem jut gariztatni.
Az Intel SSD-t meg nyugodtan használd, nem jársz vele rosszul.
-
kovecses
aktív tag
válasz
fagy53
üzenetére
Ha veszel egy hdd-t gondolkozol azon hogy mikor lesz smart hibás?
Nem!
Miért nem, met van rá gari.
SSD-re is van gari...
Senki nem tudja mikor megy tönkre, de úgy nekiindulni valaminek hogy nem veszek mert tönkremegy akkor ne vegyél.
Az Intelt több helyen is olvastam hogy "feltételezik" hogy a leghosszabb élettartamú.
Mindegy, felesleges ezen szenvedni, előbb veszek egy Intelt, abban megbízok, mégis csak neve van, mint akármi mást. -
cszn
őstag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Itt kutakodj!
(#12218) ImI87 Nem jót találtál, az másra jó. Innen kell neked a 10.0.0.46-os.
(#12220) Okoschka Öt évet? Fél évvel ezelőtt figyelted volna az árakat! Jövőre már egy 128-as simán elérhető áron lesz.
(#12224) patex1983 Valószínű ezek így reális értékek.
(#12226) fagy53 Hát jah. A megbízhatóság meg az élettartam nem ugyanaz.

(#12228) sysrq Köszi, hogy elpasszoltad fLeSs-nek a C300-at a teszt erejéig.

-
fagy53
nagyúr
válasz
kovecses
üzenetére
Na, erre kíváncsi lennék, hogy minek alapján jelented ki, hogy az Intel az élettartam alapján a legjobb választás...

Nemrégen olvastam róla, hogy jelenleg senki nem tudja megmondani, hogy ténylegesen mennyi is az élettartama az SSD-nek, matematikai számítások vannak, de kérdőjeles a dolog. -
Wyll
őstag
sziasztok!
Tudtok mondani olyan boltot, ahol lehet kapni olcsóért olyan 3,5" --> 2,5" átalakítót, ami használható a CM690-es vinyótartóival?
Ha lehet kérnék linket plíz.
-
patex1983
őstag
Üdv a szakiknak!

Pár napja vettem egy Corsair Nova CSSD-V32GB2-BRKT típusú 32gigás SSD-t.
Win7x64-et használok, a lapom egy AMD 890GX/SB850 chipsettel szerelt Asus, amihez felraktam a már TRIM-et is támogató AHCI drivert.
Az SSD Indilinx Barefoot vezérlőt használ. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezek az értékek normálisak?
Amúgy érzetre pörgős, gyors, csak az a 57 Mb/s-os írási sebesség izgatja a fantáziám...
Előre is köszöntem

-
Okoschka
csendes tag
Na akkor adok választ magamon kívül másoknak is:Mi ez a Kingston SsdNow V100+ ???? [link]
Figyelmesen olvasva az utolsó oldalt: (Ez (#12195) zazahoho -t igazolja)
Tartalék területnek 20%-nál minél nagyobbat választunk, annál kevesebb a jövőben a gondunk...
Jómagam továbbra sem szivesen turkálok a registry-ben, ezért az 50GB OCZ-t átrakom a netbook-ba,
(a mostani 18GB szépen elél rajta és persze a HDD-je átmegy külső házba),
az asztali gépen meg a 46GB-ot nem próbálom mindenáron begyömöszölni
alig 50GB-ba, hanem rendesen 120GB-ba helyezem.Ezzel a huszárvágással remélem az SSD 'röpke' élettartamnak és az öregedéssel járó lassulásának is jót teszek. Így aztán kivárom azt az 5évet, míg az SSD-k ára sokkal elfogadhatóbb lesz.
-
kovecses
aktív tag
válasz
NEMO1968
üzenetére
Szétszedted a notit? Biztos IDE-s kell bele? Csak mert én is majdnem megszívtam. Minden program IDE-s nek ismerte fel benne a vinyót, mert a bios a notiban emulálta az IDE-t hogy sata vinyóra is könnyedén tudjál xp-t telepíteni (J&W Minix u-NOTE M1000). Szóval jól nézd meg milyen SSD kell bele, amúgy meg igen, rohadt gyors lett tőle a noti, szóval megéri. De az IDE-s SSD nagyon drága...
-
ImI87
őstag
Készülve az SSD-re:
Letöltöttem az Intel Rapid Storage driver-t, amit ugye érdemes feltenni Win7-hez is.
A letöltött fájlokban ha jól látom floppy-ra való dolgok vannak. Hogy kell ezt felrakni? (mert a leírásnál az volt, hogy Win7 esetében nem kell a trelepítés közben külön betölteni) -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Tervezem,hogy HDD-ről SSD-re váltok a notimban.
Szűz OP rendszert,és progikat tennék rá,tárolásra +maradna a vinyóm.
Első kérdésem,szerintetek érdemes-e 1notiba SSD-t tenni.
Használt is +felelne?
Másodszor pedig nincs-e nektek 1 eladó?IDE-s kellene,min.64GB-os.
Szal vennék 1 IDE-s 2.5"os SSD-t,amit baráti áron hozzámvágna valaki
.
Vagy ha tudtok 1 boltot,ahol"olcsón"be tudnám szerezni,ne tartsa magában az infót.
Köszi előre is. -
Cyberpunk
félisten
Hosszas rágódás után végül én is egy 60GB-os Sandforce-os SSD mellett döntöttem.
Márka végül is mindegy azt venném amelyik a legolcsóbb. Esetleg ha tudtok jó olcsó boltot ajánlani akkor ne tartsátok magatokban
-
cszn
őstag
Nem, nem lesz semmi bajuk.

Amit érdemes megcsinálni:
1. AHCI a telepítés előtt
2. Win7 telepítővel formázd és akkor alignál
3. Indexelés kikapcsolása: sajátgépben jobbklikk a meghajtón, ki kell nyomni a pipát
4. Prefetch, superfetch kikapcsolása: regeditben HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters-ben az enableprefetcher és a enablesuperfetch értékét kell 0-ra állítani.
5. Hibernáció tiltása: command promptba: powercfg -H off
6. Puffer ürítés letiltása: Itt van a lap alján.
7. Lapozófájl letiltása/Lekicsinyítése. -
ImI87
őstag
Köszönöm!
Akkor meg is rendelem.Olvasgattam már sokat az SSD-kről, de a sok beállításban elvesztettem a fonalat. Esetleg van v.hol egy tömör, velős leírás, hogy mit és hogyan kell letiltani/beállítani a lehető legoptimálisabb működés érdekében? Ez nagyon jól jönne.........

A rendszer megmentése nálam nem fontos, egy vadi új rendszert fogok rá tenni.
Ha átállítom a HDD-kezelést IDE-ről AHCI-ra, akkor a többi vinyón lévő adatok nem fognak eltűnni?
-
Megvettem a meghajtót. Végülis ez lett belőle:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
Viszont azt látom, hogy a gyári leírás szerint sokkal gyorsabbnak kéne lennie az írási műveleteknek.
Vajon miért lassabb? Próbálkoztam már ACHI meghajtóval is amit az alaplap gyártójánál találtam, azzal jött ez az eredmény, a windows os meghajtóval sokkal lassabb.
Windows 7 Home Premium 64 bit az operációs rendszerem.
-
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
NM

-
ImI87
őstag
Hello!
Vennék egy 120GB-os SandForce-os SSD-t. Kb minden márka kínál ilyet, és a specifikációk is ugyanazok. Milyet érdemes venni? Van v.mi különség az egyes márkák között (az áron kívül)?

Egy komplett Win7 64 bit rendszer lenne rajta, meg pár játék. Úgy saccolom olyan 70-80GB lenne használva.
-
cszn
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
1,2) Alignálnod és formáznod is kell. Utána jöhet a klónozás.
3) Azt a .reg fájlt csak el kell indítanod.
4) A windows telepíti a saját AHCI driverét. Esetleg megpróbálkozhatsz majd az intel RST driverrel, mert jó.
5) A klónozás előtt, hogy amikor klónozod akkor már az AHCI-s verziót vidd át.
6) Csak azt kell figyelned, hogy a másik meghajtónak (amin a telepített programok vannak) ugyanaz legyen a betűjele.
7) Az úgy pont jó. Játékoknál csak a betöltés gyorsul, ha nem férnek el akkor lehet átpakolni. Hibernálást kikapcsolhatod az is 4 giga meg a lapozófájlt is kikapcsolhatod vagy lecsökkentheted a méretét. -
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
1. Kell gyorsformáznom az SSD-t telepítés előtt, vagy már gyárilag így adják? Ha kell, akkor mekkora cluster méretet válasszak?
Az első része jó kérdés, a második benne van a legutolsó 2 ssd cikk valamelyikében (4K)
2. Mint említettem, a Win IDE módban lett telepítve a HDD-re. Befolyásolja ez az alignálás mértékét, megfelelő ez egy SSD számára vagy klónozáskor el kell tolnom?
Ez is le van írva az általa az általad olvasott tesztekben
Win7nél nem kell ezzel vacakolni, tehát jó lesz.3. Úgy olvastam, hogy az SSD-t AHCI módban kell használni, hogy a TRIM működjön, ehhez (a korábbi nagy teszt szerint) le kell töltenem egy regisztrációs file-t és azt importálni kell a Win-be. Pontosan hogyan kell ezt az importálást megcsinálni?
Te magad is szerkesztheted, de ha letöltöd a file-t, akkor elindítod, nyomsz egy entert és kész is (esetleg újraindítod a gépet)
4. Szintén a tesztben van, hogy le kell tölteni és telepíteni az alaplap (MSI P55 GD-65) déli hídjához tartozó AHCI SATA drivert. Ezt nem tartalmazza véletlenül a Win7? Ha igen, akkor automatikusan települ? Vagy le kell töltenem a netről? Ez esetben az Intel vagy az MSI honlapján esélyes hogy megtaláljam?
A win7nek van gyári az is jó, az intelé gyorsabb és az ő oldaláról javaslom letölteni!
6. A telepített programjaim túlnyomó többsége nem a rendszerpartíción, hanem egy külön partíción vannak. Az oprendszer SSD-re történő átvitele után ugyanúgy futni fog minden mint korábban, vagy be kell állítanom valamit még?
Igen, ha ugyan az lesz a meghajtó betűjele az op átmásolása után is (mármint annak a partíciónak, amin jelenleg is a programok vannak) (teszem hozzá értelme úgy volna, ha az is az ssdn lenne
)7. 64GB nem túl sok. Milyen programokat érdemes feltétlenül az SSD-re telepíteni és milyen programokat hagyjak nyugodt szívvel a HDD-n? Nagyjából ezek vannak fenn: Vírus- és kémprogramírtó, videokártya és WiFi driverek, médialejátszó progik, MS Office, egyszerűbb képnézegető- és szerkesztők (nem Photoshop) és néhány játék, magyarul kb. átlagos user vagyok.
A tesztekben leírt dolgok figyelembe vételévél lényegében mindent ott érdemes tartani, ami program
! -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A nagy SSD teszt elolvasása után úgy döntöttem beruházok egy ilyen kütyübe. Egy Kingston SSDNow V SNV425-S2/64GB-ra esett a választásom, természetesen elsősorban rendszermeghajtónak használnám. Jelenleg egy kb. egy éves Win7 Ultimate 64bit OS van telepítve a gépemre (IDE módban), ezt szeretném átklónozni az SSD-re (a beszerzésre tervezett SSD Bundle Desktop kiadásához elvileg mellékelnek egy ilyen progit). Tudom, a legtisztább megoldás egy friss Win felhúzása volna, de nem akarok bajlódni a rengeteg program, frissítés stb. újratelepítésével. Szeretném a maximumot kihozni az SSD-ből, ezért elolvastam az előző PH!-s átfogó SSD-tesztet, amiben volt néhány útmutatás az új SSD-k beüzemeléséről, de van néhány homályos pont, amikkel kapcsolatban segítséget kérnék tőletek. Ha lehet, szájbarágósan magyarázzátok el a dolgokat, mivel nem vagyok nagy PC-zseni, úgyhogy előre is elnézést kérek, ha valami butaságot kérdeznék.

1. Kell gyorsformáznom az SSD-t telepítés előtt, vagy már gyárilag így adják? Ha kell, akkor mekkora cluster méretet válasszak?
2. Mint említettem, a Win IDE módban lett telepítve a HDD-re. Befolyásolja ez az alignálás mértékét, megfelelő ez egy SSD számára vagy klónozáskor el kell tolnom?
3. Úgy olvastam, hogy az SSD-t AHCI módban kell használni, hogy a TRIM működjön, ehhez (a korábbi nagy teszt szerint) le kell töltenem egy regisztrációs file-t és azt importálni kell a Win-be. Pontosan hogyan kell ezt az importálást megcsinálni?
4. Szintén a tesztben van, hogy le kell tölteni és telepíteni az alaplap (MSI P55 GD-65) déli hídjához tartozó AHCI SATA drivert. Ezt nem tartalmazza véletlenül a Win7? Ha igen, akkor automatikusan települ? Vagy le kell töltenem a netről? Ez esetben az Intel vagy az MSI honlapján esélyes hogy megtaláljam?
5. Az AHCI-módra történő átállítást még a partíció klónozás előtt csináljam meg, vagy már az SSD-re átvitt OS-en állítsam be?
6. A telepített programjaim túlnyomó többsége nem a rendszerpartíción, hanem egy külön partíción vannak. Az oprendszer SSD-re történő átvitele után ugyanúgy futni fog minden mint korábban, vagy be kell állítanom valamit még?
7. 64GB nem túl sok. Milyen programokat érdemes feltétlenül az SSD-re telepíteni és milyen programokat hagyjak nyugodt szívvel a HDD-n? Nagyjából ezek vannak fenn: Vírus- és kémprogramírtó, videokártya és WiFi driverek, médialejátszó progik, MS Office, egyszerűbb képnézegető- és szerkesztők (nem Photoshop) és néhány játék, magyarul kb. átlagos user vagyok.A fentieken túl szívesen fogadok minden jótanácsot a beüzemeléssel kapcsolatban. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
Okoschka
csendes tag
Mi ez a változás a Kingston-nál a cikk után?
Milyen vezérlők vannak most ezekben az újakban?
(Mintha az ár lejjeb ment volna az előzőkhöz képest.)Tesztet még nem találtam.
(Talán ügyetlen vagyok?)Tud valaki valamit?
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.

.