Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Például az hogy ellenőrizhető legyen, hogy az elvárható átviteli sebességeket produkálja a mért eszköz+vezérlő+beállítások.
Nem az a lényeg, hogy 507 vagy vagy 522, meghogy mennyi köze van a valósághoz egy fill0-ás adathalmaznak, hanem hogy ne legyen ennek fele harmada a mért érték.
(a számértékek természetesen a konkrét eszközre megadott gyári vagy user adatokkal helyettesítendők) -
Core2duo6600
veterán
válasz
szab.tam
üzenetére
Nem neked ment a válasz
(#39158) SentryGun
Valszeg te leszel az első aki msata-as ssd ét fog használni, nekem is van a lapomon, de még nem néztem, hogy mennyi lehetne
Egy tipp, a seagate nek van olyan hdd je amibe be van építve valamekkora ssd is, na lehet egy olyan kellene neked, nem tudom, hogy 2,5 colosban van - e -
fsb1000
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Már nem vagyok a sértődős korban.
Véleményem szerint a fagyasztás nem alkalmas "javításra", csupán tüneti kezelés, amely néha beválik.kmm.... lehet félreértelmeztem, de mintha a céljaid között szerepelt volna az SSD-n lévő adatok végleges törlése. (pl gariztatás elött).
Erre elegendő lehet az az idő amíg alacsony hőmérsékleten képes működni az SSD.
(ha képes...) -
fsb1000
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Kondenz?
Ha van olyan hajszárítód, amely 0 foknál hidegebb levegőt fúj akkor azt is küld rá.
Azt hittem tippeket kérsz.... de mindegy.
---Szerk: egyébként elég 1 óra is a fagyasztóban egy ilyen kis tömegű cuccnak, és nyilván nem felmelegedve kell kipróbálni, hanem azon hidegében.
Kb 5-10 perced van a működésképtelenségig, ha egyáltalán segít rajta.
Rontani nem ront... -
janos666
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Megpróbálhatsz bebootolni egy Linux-os pendrive-ról és utána bedugni a SATA, majd a tápkábelt az SSD-be. Aztán ha a Linux nem hal meg, akkor megpróbálhatod kiadni a SECURE_ERASE parancsot terminálból hdparm-nak. De ha a vezérlő már nem működik, akkor nagy valószínűséggel nem fogja végrehajtani a törlést, illetve ellenőrizhetetlen is lesz, hogy történt-e bármi. (1 a csilliárdhoz eséllyel pedig "meggyógyul" a resettől.
)Vagy berakod a mikróba, grillbe, nekimész flexel vagy fúróval.

-
Egon
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
Tünet alapján, behalt a vezérlő (ahogy olvasgattam, sok esetben így halnak meg SSD-k).
Nem hiszem, hogy javítható lenne. Amennyiben le tudod gariztatni, úgy az lehet a megoldás (valahogy utána lehet nézni, illetve vannak olyanok, akik Kingston termékek gariztatására specializálódtak, keress ilyet).
Ha nem tudod cseréltetni, és annyira érzékeny adatok vannak rajta, hogy szerinted megéri az adathalászoknak ezzel foglalkozni (neved-címed-születési adataid miatt nem hiszem hogy bárki is görcsölne vele...
), akkor mérlegelj: én ez alapján a fizikai megsemmisítés mellett döntenék: kalapács, flex, akármi... -
azbest
félisten
válasz
szab.tam
üzenetére
Az ocz agility 3 sandforce vezérlős, ha jól tudom. A tesztprogram gondolom random rosszul tömöríthető adatokkal dolgozik, ezért jön ki ez az eredmény. Próbálj olyan tesztet futtatni ami például 0ákat ír ki, úgy majd azokat az eredményeket kapod, mint amit a marketingesek mondanak. A crystal disk mark-ban állítható ez a file - teszt data részen.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
megnéztem egy másik, (erősebb) konfig alól.
xp és win7 64 is.
180/100
az 4 k-s aprólék is picit gyorsabb....de ez sehogy nem az igazi. szerintem a partíció átméretezésnébő fakadhat valami probléma.
de meguntam, félretolom a problémát.a gyakorlatban úgysem veszek észre belőle semmit. az odz-nél a boot idők a kinstonhoz képest érezhetően gyorsabbak.csak azt nem szeretném, hogy ami agondot okozza, az drasztikusan rontson az élettartamon, és úgy nyiffanjon meg, mint az előd...
hogy hiába tököljek a temporary hdd-re pakolással, meg minden hülyeséggel, közben meg valami bénázás baltával nyírja a háttérben az ssd-t... -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
ja, még 1:
lemez revÍzió: 2.15 (de mondjuk akármilyen fw, akkor sem lenne sazbad így befékeznie...)pl. hol tudom azt lellelőrizni, hogy a backup recovery utáni első indításkor nem állítodott-e át valami az os-ben, (udma akármi izé), amitől keletkezett egy szűk kersztmetszet?
olyanra is gondolok, mint régebben volt: az xp pl. képes bizonyos meghajtókat biztossági okokból, szándékosan bekorlátozni. ezt főként kék képernyős leállások után csinálta. és ezt csak többszöri átnevezés, és restart után lehetett "kiverni a fejéből", hogy ez már "nem az a meghajtó", amit lassítania kell...
tehát, mi a metódus, hogy minden ilyen vackot kizárjak.
(hülye voltam, mert recovery előtt nem mértem rá a sebességre egy másik gépen, hogy legyen kontroll adat, de nem gondoltam volna a 127-et...)szerk:
végeztem egy gb-os file-al egy tcm ssd to ssd, (saját magára) másolást. 52 MB/sec....
(b+ delfííín, b+ bálna....)
-
V.Dave
senior tag
-
freddirty
senior tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Nekem kb. 1.5 éve megy egy kis alacsonyfogyasztású (~10w) linuxos atomos itthoni szerverem 60-as SSD-vel. Az egész egy kb. autórádió méretű házba van belezsúfolva mindenféle venti nélkül. A tápja egy külső netbook adapter. Semmilyen problémám nincs vele. A szokásosnál melegebb van a házban a szellőzés hiánya miatt de ez nem okoz problémát.
A melegedést mostanában túl komolyan veszik a felhasználók. Én pl. a desktop gépemben is az összes ventit egy központi szabályzóval minimumon hajtom. Még a tápventit is. Sok éve így használom a gépeimet és soha semmilyen problémám nem volt. Pl. volt olyan fél év amíg a procihűtőbordán döglött volt a venti de észre sem vettem - csak a hőfokok voltak magasabbak a szokottnál de gondoltam már nagyon poros a borda.
Szóval amíg instabilitást, fagyást nem okoz egy túl forró alkatrész addig nem is érdemes foglalkozni vele.
Az élettartam meg úgyis mindegy mert nem fogja senki manapság ~5 évnél sokkal tovább használni a műszaki cuccait. (és akkor már sokat mondtam...) -
radi8tor
MODERÁTOR
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 248.331 MB/s
Sequential Write : 46.774 MB/s
Random Read 512KB : 175.283 MB/s
Random Write 512KB : 34.885 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 11.538 MB/s [ 2816.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 8.405 MB/s [ 2051.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 13.503 MB/s [ 3296.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 8.590 MB/s [ 2097.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 84.9% (50.6/59.6 GB)] (x1)
tipikusan ez van.....
tegnap a 2. sorban lévő 46 helyett még 117, 125, meg ilynek voltak.....
és hát bosszant. és azóta nem lett semmi álítva, telepítve, (csak a cdm-et cserélgettem), %-os kihasználtság is ekkora, több adat nem került fel. csak ment egy napot.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
csak megmozdult a vga-m, így a 3-ból csak 1 kijelző ment, (igp-re kötött), az ikonok összeborultak, stb....
eljutottam a javasolt win beállításokhoz ssd-hez. az elemző írást megint csak természetesnek veszi, hogy win7-e van mindenkinek....

így a töredezettségmentesítőben nem találom az ütemező pipát, amit ki kéne vennem...
"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre. "
nahát: xp alatt egyelőre ezeket a beállításokat sem találom.

lehet, hogy előbb kéne gondolkoznom, utána kérdeznem, de beszűkültem...
-
FishAir
senior tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Már most én sem nagyon bírom követni, de ha jól értem, akkor van egy ssd-d alignment ok mbr nincs és rajta egy XP? Mert akkor szerintem legegyszerűbb ha beraksz egy xp cdt indítasz egy recovery console-t és beírod, hogy fixmbr. Ezt persze úgy, hogy ha lehet ne legyen más vinyó bekötve.
-
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam
üzenetére
Rendszergazdakent futtadod a parancssort. Erdekes a minap masoltam at egy rendszert egy vadiuj SSDre, s egyböl tudtam bootolni rola. Amugy telefonrol netezek, s hala a pici kijelzönek, egyre kevesbe birom követni a tenykedesed, raadasul igy "sms-ezve" ez baromi faraszto. A topikban mar vagy ezerszer leirtak mi ennek a mokanak a modja, s eddig meg mindenkinek sikerült. Neked is fog. Csak egy picit gondolkodj! En is itt tanultam meg.
-
válasz
szab.tam
üzenetére
Köszi, megnéztem ezt, az új tesztet is:
Kinéztem a kingstonból a gyorsabbat ( SVP100S2), 64 vagy 94 gigásat, de most nézem a gyártó honlapján, hogy MLC-s... bár ahogy elemzik a valós élettartamot, nem igazán édekel, hogy mondjuk 17 év helyett 10ig megy csak, viszont a 230/180MB-ot meg nem tartom lassúnak (Az MLC ellenére), mi lenne, ha SLC-s volna?

-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Ha jól értem akkor lehet, hogy jó amit írtál.
Annyi kivételével, hogy mivel kinyírod és újrarakod a partíciót win7 alatt, nem lesz rajta MBR ezért egyszer rá kell rakni (bootsect), mert ezek szerint az acronis-szal ugye nem teszel rá (helyesen).
Miután megcsináltad win7 alatt a partícionálást plíz csináld meg ez alapján az ellenőrzést, hogy jól csinálja e meg az eltolást. Csak kíváncsi vagyok, mert nekem mintha nem lett volna jó amikor én csináltam. -
AirBooms
addikt
válasz
szab.tam
üzenetére
Ha ezt beírod parancssorba c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele), akkor már az új meghajtón is meglesz az mbr, pláne, ha a már előre letöltött (bárhonnan a netről) bootsect progit bemásolod még backup előtt windows/system32 mappába (vagy recovery után az új meghajtón szintén ugyanebbe a mappába.
-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Kapiskálod.

A kérdés, hogy mivel és mit csinálsz!
Alignálás után neked a fájlrendszert (és nem a partíciót) kell mentened és azt átrakni az SSD-re. Hogy mivel csinálod az mindegy (acronis, norton ghost), csinálhatod XP alól is meg bootolható kutyafülével is.
"és az mbr nélküliség a recovery indítás előtt a beállításoknál egy pipa lesz csak?" Ezt nem értem teljesen. A lényeg hogy át kell pakolni az mbr-t is valamikor formázás után (nyilván azét az oprendszerét amelyiket átpakolod az SSD-re).Na, közben #14808 erre: Megmondom az őszintét nem tudom mikor rakja rá a telepítő. Ezt még én nem próbáltam élesbe, csak csekkolta valaki, hogy így is működik. Szóval ha nem csinálod meg úgyis gyorsan kiderül, hogy ha nem jó (nem indul).
Utána csináld meg! 
-
cszn
őstag
válasz
szab.tam
üzenetére
Alignálás + Boot sector átírása:
1. töltsd le a diskpar-t és helyezd el egy könnyen elérhető helyre (most legyen c:\)
2. felügyeleti eszközökben keresd meg a lemezkezelést
3. jobb klikk, töröld az SSD partícióját (ha van) és jegyezd meg, hogy hányas lemez az SSD
4. parancssor, c:\diskpar -s X (az X helyére az SSD lemezszáma kerüljön)
5. kétszer is Yes
6. starting offset legyen 64, utána a partíció méretét lehet megadni (felette írja a disk size-nál hogy mennyi a max)
7. exit-tel lépj ki
8. vissza a felügyeleti eszközökbe a lemezkezeléshez
9. jobb klikk az SSD-n és jelöld meg aktívként a partíciót
10. jobb klikk és format, gyors lehet és legyen 4096 a foglalási egység
1-10. helyett a könnyített verzió, hogy win7 telepítővel juss el a particionálásig. töröld az SSD partícióját (ha van) hozz létre egy újat, formázd és utána hagyd abba a telepítést. utána még formázhatod ha esetleg van rajta valami, csak a partíciót ne bántsd.11. tedd be a win7 telepítő lemezét, keresd meg a bootsect parancsot és tedd egy könnyen elérhető helyre (c:\)
12. parancssor, c:\bootsect /nt60 X: (az X helyére az SSD meghajtóbetűjele)
Aktív témák
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Diablo IV
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini PC
- Condemned: Criminal Origins
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), akkor mérlegelj: én

Meg a win7-el kapcsolatosan is. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)