Hirdetés

Aktív témák

• freddirty

senior tag

válasz szab.tam #14987 üzenetére

Nekem kb. 1.5 éve megy egy kis alacsonyfogyasztású (~10w) linuxos atomos itthoni szerverem 60-as SSD-vel. Az egész egy kb. autórádió méretű házba van belezsúfolva mindenféle venti nélkül. A tápja egy külső netbook adapter. Semmilyen problémám nincs vele. A szokásosnál melegebb van a házban a szellőzés hiánya miatt de ez nem okoz problémát.
    A melegedést mostanában túl komolyan veszik a felhasználók. Én pl. a desktop gépemben is az összes ventit egy központi szabályzóval minimumon hajtom. Még a tápventit is. Sok éve így használom a gépeimet és soha semmilyen problémám nem volt. Pl. volt olyan fél év amíg a procihűtőbordán döglött volt a venti de észre sem vettem - csak a hőfokok voltak magasabbak a szokottnál de gondoltam már nagyon poros a borda.
    Szóval amíg instabilitást, fagyást nem okoz egy túl forró alkatrész addig nem is érdemes foglalkozni vele.
    Az élettartam meg úgyis mindegy mert nem fogja senki manapság ~5 évnél sokkal tovább használni a műszaki cuccait. (és akkor már sokat mondtam...)

Aktív témák