Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
HDD után jelentős a gyorsulás. Ezzel már maximálisan ki van használva a gép képessége. Nem is volt drága és később gép csere lesz így megérte a befektetést.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez így ebben a formában egy kicsit vastag. A biztonság kedvéért én azért várnék vele pár hetet, az abszolút nem lesz gond, és aztán néznék rá megint.
A napi 80-90 hogy jött ki egyébként? 6-án álltál 400 Gb-on? Ma 11-e van, és vagy 600-on. Az kb. a fele, kb 40GB / nap.
Elvileg ez a tempó is belefér, így is elpötyög kb 8-10 évet elméletben, de ha marad ez a napi írásmennyiség az első hónap után is, akkor a te esetedben (és ez a kivétel) lehet áttenném a böngető cache-t a HDD-re. De előtte mindenképp megvárnám az első hónapot, mert lehet felesleges az egész, és csak szivatod vele magad.
-
axlfsi
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hm, most megneztem en is (128GB Samsung 830-as) es nalam kb. 51GB a napi mennyiseg (bongeszok cache-jei RAMdisken vannak, de ennyi) ... illetve, en nem ugy csinaltam, hogy az elso nap, miutan felhuztam ujra az oprendszert, telepitettem minden sw-t, hanem folyamatosan csinalom, ahogy szuksegem van rajuk (meg pl. office nincs is a gepen(!). csak a rend kedveert irtam le...)

-
sz.j
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Játék szinte soha sincs, mint ahogy írtam, én a WampServer-re gyanakszom, mert naponta több órán át használom weboldalak készítésénél. De majd meglesem FF23 által javasolt Erőforrás-figyelőben.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
[link] - viszont messzemenő (vagy inkább téves) következtetéseket ne vonjál le, pusztán 2 szempont miatt sem(tudnék még többet is, de az a 2 elég fontos)
1. Az MWI elfogyás garanciaidőn belül automatikus garanciavesztéssel jár
2. Nincs dokumentálva a tesztmetodika, azaz az nem derül ki, hogy a visszaolvasott szektorok esetén hibát ad vissza vagy sem. (programozástechnikailag figyelmen kívül lehet hagyni visszaadott hibát stb) -
cozmo
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Milyen több ezer basszus? hol vásároltok ti? Vegyétek nálam

Ha rendelsz, és a közleménybe beírod PH akkor személyesen át tudod venni a cuccot Bp.-en. (min. rendelési érték 5000, de ha többen összeálltok sima ügy.) -
hodostamas
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én egy régi memóriakártya olvasót beleztem ki, 4 lyuk rá, aztán kész is a 3.5"-os keret

-
cozmo
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ja az csak egy zajkártya. Keveset játszok. Mostanában az élet nevű 3D játékot tolom az crossfire nélkül is eleg durva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cozmo
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Pontosan, nem mindegy melyik satára rakod. Megvan a prioritásuk emelkedő sorrendben. Sata 1, 2, 3.... De most látom a sata1 re tetted a rendszert, akkor nincs tippem.
-
Easyl0ver
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
OCZ agility 3
-
cozmo
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Csapd fel az alaplapod könyvét és nézd meg melyik sata csatin kell lenni a rendszer vinyónak, valószínűleg nem azon van amin kéne...
-
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
mértem egy sebességet a 4k qd 32 olvasás esett vissza a tizedére 25Mb/s re,250 ről.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hogy csend legyen, tudjak aludni seedelés közben

-
BRIKLY
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha csak netezek,vagy itt hagyom a gépet akkor nem indul el.volt hogy 2 napig ment a gép,úgy,hogy állt a HDD! (torrent SSD-re)
-
bsh
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
100MB test data
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Akkor is tudna róla, hogy 2 SSD-je van RAID-ban, ha nem laptop , nem ?

-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát arról már csak tudna, ha RAID-ben lenne kettő , főleg egy laptopban...
Tudom, láttam tegnap is, jók azok az értékek, ilyennek kell lennie.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem, ilyen amikor jól be van állítva
Egyébként én sem tudom elképzelni mit csinálhatnak egyesek annyi írással ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Használatfüggő is de az OS nem írogat sokat, napi 3-5száz mega, játék az nincs rajta, vírusírtót nem használtam rajta kb. 1.9 évig, két win telepítés van benne (átkerült másik gépbe). Win, programok frissítve, nem telepítek minden szutykot, opera beállítva memóriába, virtuális memó is ezen van itt a 2 giga RAM miatt használja is. És még ebben is van sok feles írás: pár vírusírtó próbálgatása megdobta, 12 cdm teszt.
Van pár képem az életciklusáról: 2 hét után 98 óránál állt 38GB-on, 1 év után 2280 óranál 222GB, linkelt képen pedig mindjárt 2 éves lesz.(#44081) Fire/SOUL/CD: Igen. Hogy mi lett volna azt én sem tudom.
-
balu077
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Bocsi megnéztem a garanciajegyet.
Vásárlás 2010.11hó
Elnézést rosszul emlékeztem.
-
balu077
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Úgy emlékszem,hogy 58k volt....
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én meg ezt ajánlom:
Windows7 Starter SP1 x86 MSDN HUNNekem is jól futott gyenge netbookon.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Silentfrog
üzenetére
A linux disztrók száguldanak SSD vel, és gyengébb gépen is jól fut. Szerintem ilyen esetben megfontolandó...
-
skydragon
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
netbookra ha van1 giga ram felpakolhatod a w7-et nekem is az van rajta és szépen muzsikál bár ssd nincs benne de jobban kihasználja.
-
vazzz
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
der_
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
én is ezen kattogtam, de ha nálad is ennyi ráadásul 5 óra alatt akkor...lehet nekem is a telepítés után lett ilyen sok aztán meg nem változott számottevően.
Neked milyen ssd-d van? -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Böngészésnél a cache holléte (SSD vs ramsdisk) is nagyon érezhető.

-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát akkor az a lényeg, hogy elégedett vagy.
Egyébként pont én mondtam, hogy van különbség régi és újabb SSD-k között. LINK Én csak azt mondom, hogy a mostani ajánlott SSD-k között nincsen érezhető különbség, és ezt az állításomat tartom is!(#44021) pocokxx:
1. csak akkor érdemes partícionálnod az SSD-t, ha a "C"-n csak a rendszer van, és a másik partíción a játékok, és aránylag sűrűn ghostolgatnád oda-vissza valamilyen oknál fogva a rendszert. Így nem kéne olyan sok adatot ghostolgatni, ha baj van a rendszerrel. Egy kicsit zavarosan írtam, de remélem érthető.
2. Napi 20 GB-ot szerintem nyugodtan ráírhatsz 3-4 éven keresztül, ennyit meg nem fogaz szerintem semennyi játékkel, szóval mehetnek a játékok az SSD-re.
3. 10 %-ot elég üresen hagyni.
-
der_
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
"A frissen felhúzott op.rendszer szerint viszont máris 50 gb-os irtam a maghajtóra."
Ezt a hard disk sentinelben nézted? Oprendszer és progik telepítése után?
Nekem 1 napja van meg az ssd (samu 830 64gb) feltelepítettem a wint meg pár kisebb progit, nem is csináltam még nagyon semmit és most néztem amikor kérdezték hogy 1 hét után sok-e a 46 gb, hogy nekem már 119gb-ot írkált.. -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
A75 mellett? Pont jó.

-
Laci2277
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem érdemes csak a sebesség miatt cserélni.
Múlt héten vettem egy samsung 830 64GB-os ssd-t ami egy sata 2-es lapban teljesít szolgálatot. Az én 3 éves Corsair ssd-m ami picit jobb eredményeket produkál, mint ami a képen látható nálad, érzetre semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között. Természetes tesztek alatt sokkal jobban teljesít a Samsung, pláne egy sata3 lapban
, de ugye nem ez volt a kérdés. -
franc0
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem érdemes, főleg a 4K write gyászos...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha van rá pénzed, akkor igen. Sokkal jobb értékeket fogsz kapni, de érzésre nem lesz 2x olyan gyors az oprendszer.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Egészségedre!

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ne bizonytalankodj... ha elég a 60-64GB akkor vegyél olyat. Ma már megéri SSD-t venni, drágák lettek a HDD-k
Ahogy írták nagy különbség nincs sebességben (érzetre) az ajánlitt tipusok között.
Akár használtat is vehetsz, bár olyan kevés van az apróban.
Asszem nekem van a legtöbbet használt SSD-m itt a PH-n, de semmi baja.
Csak méret miatt cseréltem le... de a nagy igazság igaznak bizonyult.Szóval ne töprengj, ha HDD-ről váltasz: egy gyorsabb világba lépsz be.
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Lehet, hogy forintban kifejezve nem sokat ér a régi használt SSD-d, de sose azt nézd, hanem a használati értékét. A mai sokszoros gyorsaságú SSD-k csak a tesztekben gyorsabbak, hidd el.
A tapasztaltabb fórumozók javaslatait érdemes figyelembe venni, ( mint pl. fagy53
) illetve nem árt ha a cikkembenés ebben a hozzászólásomban lévő linkeken található, Windows használat szempontjából készült összehasonlító teszteket alaposan szemügyre veszed !
Gyakorlatilag én csak a régi G.SKILL ( szóló és RAID) Vertex 2 ( szóló és RAID), Samsung 470 , Samsung 830 ( szóló és RAID) SSD-kről tudnék mesélni, és meg kell mondanom, hogy a szóló G.SKILL-t kivételével nincs szinte semmi érezhető különbség, de ha a többi SSD ennyire fej-fej mellett végez a Windows használat alatt a tesztekben, akkor több mint valószínű, hogy érzésre is ugyanolyanok. Én ezekből a tapasztalatokból, és szempontokból kiindulva szoktam ajánlani. Ezek után jönnek a felhasználó egyéni körülményei, elvárásai, és lehetőségei. -
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Vegyél nyugodtan egyet, ha ez helyrehozza a lelki békédet, de ez nem jelent komolyabb változást pl a boot időknél.
Én is most gondolkodom egy vásárláson, kihasználom a SATA3 lehetőségét, de a másolási idők lerövidülésén kívül nem számítok számottevő javulásra és nem is tenném ezt, ha a nem kellene növelnem a tárolókapacitást, ill. így a fiamnak lecserélem a HDD-t...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kizárólag akkor válnék meg tőle, ill. cserélném le másra, ha nagyobb tárhely kell. Az egyik legfontosabb paraméter az elérési idő ennél a típusnál kicsi, egyedül az írási sávszél. gyengécske, de rendszer meghajtónál ez számít a legkevésbé.
Most látom, hogy lényegében uazt írtam mint Bodor kolléga, így hát +1 !
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Vertex 2-ről váltottam Samu 830-ra ( ajándékba kaptam) , és semmilyen sebesség változást nem éreztem a rendszert használva, szóval ha számít az ár, akkor inkább a Vertex 2-re szavazok, ha ugyanannyi a garancia mint a Samu 830-ra.
OCZ Petrol-t én kivettem az ajánlásból, mert sorra döglenek meg valamilyen típushiba miatt, szóval nálam nem ajánlott kategória.
Sokan ajánlgatnak itt úgy, hogy nincs konkrét gyakorlati tapasztalatuk, ha gondolod hihetsz nekik is....
Mivel az SSD-k legfőbb erénye a gyors elérési idő ( és ez az érték nem igazán változott a régiekhez képest ) , a Kingston 30 gb V125 után csak minimális , de érezhető gyorsulást fogsz tapasztani, az ajánlott SSD-k használatakor, neked kell eldönteni, hogy megéri-e . -
F34R
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
annál is előfordul hogy majd kell firmware-t frössentened , vizsont a vertex2 majdnem dupláját hozza lásd fentebbi képek..
-
F34R
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Samu 830 , A kingstont meg használd pendrive helyett
(#39276) randras
olcsó , 120gb-s sincs vészes áron viszont mivel notiba lesz a sataII-es sebességet fogod karcolgatni csak .
neked is egy samu 830-t ajánlanék vagy egy régi intel x-25m-et.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
A rendszer "belakásával" változnak a körülmények. Ha most is egy frissen telepített rendszeren mérnél, lenullázott SSD-re telepítve azt, valószínűleg rendben lenne. Az első hozzászólásban van ezzel kapcsolatban több hasznos cikk link.
HGyu
-
Yeffy
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
na ez engem is érdekelne, mint leendő vásárlót...
Tomics: sok sikert, írj majd, h mi a stájsz...
-
ACE-
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az a 30 gigás SSD tudja egyáltalán a Trim-et? Vannak tesztek, hogy nem jelentős a gyorsulás, nem eri meg a Trim-et beáldozni emiatt
-
degec
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
fentebb linkeltem az intel drivert ami tudja már.. elvileg.. összeépítem és meglátjuk
-
degec
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
hu ezt hogy érted ?
kifejthetnéd, hamarabb tönkremegy? vagy mégis...
thx -
válasz
Silentfrog
üzenetére
Fölösleges a RAID! SEMMIT nem gyorsul tőle semmi. Azt hiszem Bodor fórumtárs tesztelte huzamosabb időn át a RAID-et, az ő elmondása alapján mondom.
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
RAID-be csak 2 ugyan olyan HDD/SSD köthető.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én most a jelenleg létező legújabb AMD Driver-t tettem fel és ez sem tetszik a HDS-nek. (80%-os kondíció és TRIM letiltva HDS szerint)
Viszont az fontos, hogy ezzel a driverrel sokkal gyorsabb a boot, mint a W7 avagy az AMD 263-as AHCI driverrel, továbbá érezhetően másképp "viselkedik" a gép, az OS lemezes műveleteknél(nem csak írás). Szóval ebből a szempontból hajlok afelé, hogy a HDS-nek igaza lehet.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
letöltöttem a Free-t és annak a beállításaiban is szerepel a Mély ellenőrzés/Disk Defragmentation csoportban a Solid State Disk kihagyása lehetőség. Gondolom akkor a Pro-ban is lennie kell ilyen lehetőségnek.
-
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az Advanced System Care egyéb "csodatévő" alkalmazásaihoz, akkor ajánlom helyette a Diskeeper-t, melyben be lehet állítani, hogy ne bántsa az SSD-t, de a hdd-ket viszont rendben tartsa. Ezen hozzászólásom .végén találsz róla részleteket, és pontos leírást.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Általában megadható/konfigolható a progin belül, hogy mely eszközöket defraggolja automatikusan a háttérben (Idle Time Defrag). Na abban a listában ne legyen az SSD, vagy ne legyen bejelölve stb.
-
Jack@l
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Gyors proci mellé érdemes szvsz tenni egy gyors ssd-t, tuti megérzed egy 10 mega/sec-es 4k-s után a gyorsulást.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
SSD és SSD között aligha fogod érezni a gyorsulást, még akkor se biztos, hogy a leggagyibbról egy high-endre váltasz. Én 12 giga rammal már magát az SSD-t is alig érzem a gépben. (Korábban 4 gigával azért jelentősebb volt a gyorsulás.) Mondjuk ez géptől is függ, egy gyengébb darabban jobban mutatkozik a gyorsulás, nyilván.
-
BiP
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nekem a legelső SSD-m kb. hasonló képességekkel rendelkezett (4k írás lassabb volt azért), és csalódtam is benne, mert gyakorlatilag nem volt gyorsabb a vinyómnál. Ezt lecseréltem egy Kingston V-seriesre, majd egy V+100-ra. De így már érezhető volt a javulás, nagyon is. Ha azt nézem, hogy a Samu 830 sokkal gyorsabb a V+100-asomnál, tuti éreznéd Te is a gyorsulást.
-
vilmoskorte1
csendes tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Azt meg tudja vki mondani, miért olyan nagy szám megállapítani egy program számára hogy a trim aktív -e vagy sem?
Valamint hogy lehet az, hogy három smart ellenőrző (HD Sentinel, Crystal Diskmark, SSDLife) tök mást mond ugyanarról a HDD-ről? %-os értékek!
Köszönöm
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem vagyok benne biztos...
Nekem is volt 32-es SLC Samum, amit 2dv Vertex2 váltott, majd Force GT aztán Samu 830.
Hát, most mit mondjak.
Érzésre nincs különbség, bár a 32-es Samu és a Vertex2 között volt némi kihagyás (addig HDD-ről ment a rendszer) lehet, hogy stopperrel mérhető lenne, de érdemes lenne kölcsönkérned egyet és kipróbálni.Persze ez csak 1 db tapasztalt, érdemes fenntartással kezelni.

-
Najz
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
ha a pénztárcád nemgátolja szerintem nyugodtan cseréld le gyorsabb lesz biztos
-
Najz
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
ha a samu mellet döntenél nálam valahogy így néz ki
szerintem jóval gyorsabb lenne -
válasz
Silentfrog
üzenetére
Most mennyit megy, mutasd.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
És az az SSD meghajtó, amit próbáltál az véletlenül nem SNV125 volt? (SV125-t írtál)
csak azért kérdem, mert ha az SNV125-ről lenne szó, az 4K-ban 7MB/s-el olvas és 3,5MB/s-el ír, mindezt AHCI módban. Ha ehhez még IDE mód is társul, akkor tényleg eltudom képzelni, hogy nem volt egy nagy pukkanás. 
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Akkor lehetett az a gond nálad, hogy régebbi volt a BIOS és ezért nem tudta megfelelően kezelni az SSD-t.
-
Cyrin
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
azért annak idején az Asus 1000h topicban páran lecserélték a hdd-t ssd-re, és nem erről számoltak be...
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szomorúan hallom, hogy nem volt megnyerő a dolog. Vagy talán valami gond lehetett valamivel, azért nem volt megfelelő az elvárásoknak a sebesség.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Na ez szerencse, hogy van még egy ilyen kütyü tulajdonos.

Szinte semmi sebességnövekedést nem tapasztaltam,sem a boot időben sem az alakalmazások megnyitásnál.
Mihez képest?
A legújabb BIOS van fent?
Ha igen, akkor bekerül(t) az AHCI mód a BIOS beállításokba?ratam23
Szívesen, bár jobb lett volna, ha lett volna valami lehetőség a probléma orvoslására. -
bb.bocs
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
nincsen satás házam
de ezen usb csati is van 
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem mindegyik jelzi, de szinte mindegyik SSD-nek a S.M.A.R.T.-jaban van olyan tulajdonsag, amit egyik program sem tud megnevezni. Gyarto-fuggo, Uknow attribute... Valoszinuleg innen tudjak.
(#32319) royalka: ugy, hogy ezzel a Dataram nevu programmal lecsipsz a fizikai memoriabol egy tetszoleges szeletet. Azt elkuloniti, particionalhatova teszi es utana ugy kezeli a rendszer, mintha egy kulon taroloeszkoz (winchester vagy SSD) lenne. A particionalas es formazas utan mar csak at kell iranyitanod ra a bongeszo atmeneti tarat (browser cache), amit eddig is meg tudtal tenni RAMDisk nelkul (peldaul masik HDD).
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én arra tippelnék például hogy a wear leveling count hol tart...
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kérdés hogy honnan veszi például az SSDLife hogy az enyémnek van még kilenc éve hátra?
(Holott tudom, hogy 5184 óra után akár gubanc is lehet...
) -
rayoliviero
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy így lenne, bár a Samsungból kinézem.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Csak nem mindegy mekkora adatforgalom illetve írási ciklus után jön ez elő.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez jó!
Annyira új cucc, hogy nincs tapasztalat róla, bezzeg létezik 20 éves működő HDD. Ez kb olyan mint a sok E a kajákban, majd idővel. 
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Wikipédia szerint a flash memóriák átlagosan 100 000-szer írhatóak újra. Mivel a mai SSD-kben már van wear leveling, azaz az adatfelírások egyenletesen terhelnek minden cellát, így minden cella azonos időben lesz x-szer újraírva. Saját számolás alapján, ha naponta négyszer teleírod (128 Gb méretnél napi kb. 500 Gb forgalmat jelent), akkor kb. 65-70 évig elég.
Ebben cáfoljon már meg valaki, mert eléggé irreálisnak tűnik még nekem is ez
. -
válasz
Silentfrog
üzenetére
Rengeteg függ a használattól is. Van aki szarik rá és megy, van aki kíméli. Nem is tudom ki volt az aki csak úgy ránézett az SSD-re, és igen igen alacsony volt a kondíciója, nem érdekelte semmi, mint egy HDD-t használta. Jó régen volt ez.
Én mióta megnyugodtam és kész az OS, napi max 10 gigát írok rá, de pl tegnap 6, ma jó ha 4 lesz. Napi 20-al számolnak. Ebből kiindulva sokáig meglesz, igaz akkor már lehet hogy azért váltok mert jobbak jönnek ki.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát elvileg lehet, mert én azt hallottam, hogy vmelyik 2-3 évig bírja, és kuka. Vki 5-6 évre esküszik.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az úgy van jól, mint ahogy Nálam is látható.

(Bocsesz, csak kimaradt egy percre a net és az utolsó pillanatban tudtam csak a 2. képet linkelni)"Nálam ennyi jellemző van csak."
Régebbi HD Sentinelt használsz esetleg... -
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
scope2007
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én is átrakom csak a HDD lassítja ezért jó a RAMDISK, letiltod a C-ről és kézzel adod meg pl a D meghajtóra és újraindítod.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Van lapozófájl?
-
canniball
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nos ha le tudod tesztelni sok szeretettel várom az eredményt, ugyanis én is azt használom így egyáltalán nincs kizárva hogy az a ludas.
-
canniball
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nálam is van ilyesmi (pedig ez (elvileg) Intel: Kingston SNV125-S2/40GB). De hogy ez az SSD, a Firefox vagy a Thunderbird (leginkább ezeknél vettem észre), esetleg más hibája azt nem tudom.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Itt egy jó ki script:[link]
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Biztos hogy az SSD miatt van? A Trim működik és használod? A Windows mit ír a hiba naplóba?
-
Ist
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Bugos a HDS. Itt beszeltunk rola.
-
Gorneck
legenda
válasz
Silentfrog
üzenetére
Vmennyit fog dobni az élményindexen, de nem sokat.
(#15057) zetecR: És ha adsz neki rendszergazda jogokat? Bár nemtom, hogy fw frissítés mennyi egészséges OS alatt...
-
Gorneck
legenda
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, csak simán felrakod rá...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ők külföldről hozzák, 1 év garit adnak rá (utóbbi nem biztos). Amikor anno náluk vásároltam majdnem 10k HUF-al volt olcsóbb az SSD.
-
AirBooms
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
22ert sok helyen kapni.
-
Laslow
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Intel X25-V 40GB bruttó 19990Ft-ért itt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ezek a százalékos leépülések sajnos következtetéseken alapulnak, matematikai hókuszpókusz eredményei. Nem érdemes adni rá, egyszerűen nem kell törődni vele.
A gond, a használat során észrevehető, de nem javítható lassulásnál jelentkezik, ilyenről azonban még nem hallottam és nem keverendő össze az egyszerű meghibásodással.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Jó kérdés! Feltehetően, ha valaki úgy használja ahogy kellene, mint pl. a HDD-t, akkor ezek a dolgok következnének be. Legnagyobb gondot az egyébként is teljesen felesleges auto defrag. okozná, ami a win 7-nél helyből ki van lőve, de az XP-nél belefuthat az ember.
Ilyenkor használódna el a leghamarabb, de az öt évet így is kihúzná, a garit el lehet felejteni!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az új, keskenyebb csíkszélességű chippek valóban rosszabb helyzetbe kerülnének ilyen használatnál, ezen még van mit dolgozni a fejlesztőknek. Végül ezért vettem meg a 34nm-est, mert olvastam az Intel új generációs SSD-einek eme hátrányos tulajdonságát. -
Gorneck
legenda
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ne olvass többet ilyen cikkeket...és jobban/nyugodtabban fogsz aludni...
-
odipapa
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ne formázd le az SSD-t más oprendszerrel mert nem lesz jó az alignálás, ha már megtetted akkor töröld a partíciót. Majd a Win. telepítő megcsinálja helyesen.
-
DV
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
BIOS-ban AHCI legyen beallitva telepites elott.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Azért ha megteszed azokat a lépéseket rosszat nem teszel az SSD-vel. Szerintem nem értelmetlenek a lépések.
Pl az én gépemben sincs lapozófájl, és MINDEN temp könyvtár a HDD meghajtóra dolgozik.
Superfetch és windows search kikapcsolva, alignálni természetesen kell. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Google-al kb fél perc volt:
Kingston 30GB SSDNow V Series Boot Drive Review
Since this drive does now support the TRIM function, users on Windows 7 will find their drive performance maintained rather than deteriorating over time as happens with drives that do not support TRIM.
Vagyis, igen tudja a TRIM-et.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Mindenhol...!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem megér, de én amióta váltottam Kingstonról Intelre, megrögzött Inteles vagyok

Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
- Apple iPad 11 (A16) 128GB Wifi Silver 1ÉV Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként én sem tudom elképzelni mit csinálhatnak egyesek annyi írással

Múlt héten vettem egy samsung 830 64GB-os ssd-t ami egy sata 2-es lapban teljesít szolgálatot. Az én 3 éves Corsair ssd-m ami picit jobb eredményeket produkál, mint ami a képen látható nálad, érzetre semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között. Természetes tesztek alatt sokkal jobban teljesít a Samsung, pláne egy sata3 lapban

csak azért kérdem, mert ha az SNV125-ről lenne szó, az 4K-ban 7MB/s-el olvas és 3,5MB/s-el ír, mindezt AHCI módban. Ha ehhez még IDE mód is társul, akkor tényleg eltudom képzelni, hogy nem volt egy nagy pukkanás.
.