- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
mi lett volna ha snyder vágja??
-
Mik76
senior tag
Az a mondat a filmbol amit Miklos315-is kiemelt summazza az egeszet.
"Ne probalja megerteni, erezni kell"...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sok a szabadidőd, mi?
-
koncsik
MODERÁTOR
A betonozó virágboltban
- garantálom, hogy UHD vagy sima BD-n megjelenés első napján megveszem
-
radi8tor
MODERÁTOR
20% N.Y. vagy még annyi sem.
Könnyed film, nem elvárásokkal kell leülni elé. -
paatrick
őstag
Na de gorillásdínósból senki se emlékszik a nőkre csak a gorillára meg a dínóra
ha nem lenne a Stranger Things akkor fogalmam se lenne ki játszott a Godzillában mert annyira semmi szerep nem volt. -
atike
nagyúr
...elolvastad miről szól?
Kiről...? 
Ismert.
Ryan Reynolds - a férje...
-
Viszlát
addikt
Fuss vele egy kört modkerben, majd kikérdezzük a modikat, hogy meddig röhögtek a felvetésen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Farkassacred
őstag
Pedig magyar filmek is vannak ám nagyon jók.
Egyébként itt egy link róla: Mindig az ördöggel -
Bad Pritt
félisten
Nem magyar, ez csak a magyar címe, Devil All the Time néven fut külföldiül.
-
Farkassacred
őstag
"Mindig az ördöggel" mond valamit?
Ugyan sok film nem igazán volt tavaly mércének, de nálam az első helyen végzett az a film. -
Mik76
senior tag
Az oscar valoban nem a feltetlen igazsag tarhaza, de azert 80-90 szazalekban eleg megbizhato.
Ez csak par cim volt, a lista ha nem is tul hosszu de ennel joval hosszabb. Na es ha nem csak ilyenekbol all a lista? Irj ide legyszives egy studiot amelyiknek csak es kizarolag minosegi filmekbol all a kinalata?
Nem lesz konnyu, kapsz ra egy hetet is hogy kigondold. Nem kell elkapkodni.
-
Ribi
nagyúr
Valszeg náluk is egyre inkább a pénz számít, hisznek az idiótáknak akik a nézettségre hivatkozva vágják ki a nézhető sorozatokat/filmeket és valami humbug alapján támogatják a mindenféle LGBTQVSXC és hasonló szarokat.
-
Mik76
senior tag
Csak a Marriage Story meg az Irishman 16 oscar jelolest kapott. Mindezt 2019-ben. Nem beszelve olyan sorozatokrol mint pl a Black Mirror, House of Cards, stb.
-
emiki6
veterán
Tasó / tesa kell oda.
-
mephi666
nagyúr
vagy a megfelelő embert kell felkérni szinkronra

az a poén, hogy már az első 1.5 perc szvsz simán megbukhatna a bőrszín-cenzúrán

-
VágniValó
addikt
Bizony annyi, de annyinak se tűnik, meg vékonyabb mint képeken. Párom 159 cm, én 193cm. Láttam mivel megfogtam az ajtót ő meg kiviharzott szószerint mellettem ment el.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Tibiajax
nagyúr
bizony.. és ilyen cuccok voltak benne

-
Mik76
senior tag
+LOTR
Mint alabb megemlitettek ez nem a hely az ilyesmi taglalasara. Maradjunk annyiban hogy egyaltalan nem ertunk egyet. Engem ugyan jobban erint mint titeket mert az USA itt van a szomszedban, amerikaiakbol is valszeg ugy husz harmincszor annyit ismerek mint ti (marmint feltetelezem hogy nem a nullat szorozgatom itt gondolatban). Van kello meritesem hozza hogy relevans velemenyt alkossak. A magam reszerol elengedtem.
-
LOTR
addikt
botrány a "film" (folytatva a sort, korábban inkább nem is akartam véleményezni, jobb ha mielőbb el is tűnik a süllyesztőben)
elcsodálkozok, hogy ehhez az "áldokumentumfilmhez" volt, aki a nevét és arcát adta, ismert színészek közül is, emberileg lehet is hozzá gratulálni, dehát a pénz sok mindenre képes...140052 lezso6
"Ha baloldali lennék, biztos jobban tetszett volna, mert ez alapvetően nekik készült."
ez politikai nézettől függetlenül is talán kijelenthető, hogy akinek ez tetszik, annak az értékrendje valószínűleg nagyon nincs rendben - értem ezalatt: létezik társadalmi normát tekintve normális ember, aki támogatja azt, amit pl blm címszóval műveltek? -
emiki6
veterán
Ugye? Valahogy lenyűgöző módon az, ami.
Jól választott célt és telitalálat volt.Érzetre olyasmi amúgy, mint az ex machina. Apropo sci-fi: az Automata-t láttad? Nekem totál elkerülte a figyelmem, a Retroshock hívta fel rá. Az is ilyen nem világmegváltó, de számottevő film.
cuki a sünöd
-
Ispy
nagyúr
Persze, hogy a tinik a célközönség....de azért a képregény fogyasztók koránt sem csak a tinikből állnak, sőt. Azt most hagyjuk, hogy az adaptálás jól vagy rosszul sikerült.
nem a kifinomult filmes ízléssel rendelkezők keresik és igénylik
Tényleg nem értem miért érzed fontosnak, hogy ilyen sommás kijelentéseket tegyél, vagy aki olvas ponyvát, az már nem olvashat klasszikusokat? Vagy aki szereti a krumplis tésztát az már nem szeretheti a fine dininget? Vagy van valami ízlés rendőrség, akik elvisznek, ha több műfajt is kedvelsz?Ne értsd félre, én nem azt állítom, hogy a képregény filmek a csúcsok csúcsa, védeni sem akarom, mert nincsen nagyon miért, de most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi az a film, ami felett már kifinomult ízlésűnek nevezhetném magamat? Csak, hogy el tudjam magamat helyezni a nagy filmízlés skálán.
-
Bad Pritt
félisten
Watchmenben mi olyan többletérték van, ami mondjuk az Infinity Warban nincs meg?
Én is jobban szeretem a Watchment, mint bármi mást nagyjából a Loganen kívül, de nem emelkedik az ki annyira az átlagból, mint sokan szeretnék kiemelni. -
Miklós315
senior tag
Nekem pl. ponyva-kategóriaként funkcionálnak a képregényfilmek (de egy szint alatt azért kuka, vagy akkor, ha nagyon "ellenséges narratívájú").
-
Ispy
nagyúr
Ez is egy vélemény, maradjunk ennyiben...én se kezdem el fikázni azokat akik 70-es évek beli posztkommunista alkotásokat kedvelik, mert az mennyire nem 12 éves szint, van olyan családtagom, aki a régi fekete-fehér szovjet háborús filmeket gyűjti, pedig alig idősebb nálam. Nekem ez nem fáj, nem tudom "nektek" miért fáj, ha valaki a képregény műfajt kedveli?
Én speciel nem azért járok (vagyis jártam) moziba, mert nagy mélységekre, drámára és karakterfejlődésre vágyom, sőt nem vágyom, mert ezeket nem lehet sokszor 2 órába belepaszírozni értelmes módon, és a végeredmény mindig hiányos lesz valami miatt.
Szóval ja, én vállalom, hogy a csihipuhi miatt nézem ezeket 40 felett. Ettől még lehetnének jobbak, vannak alig vállalható darabok is, csak könyörgőm, szálljunk már le az intellektuális lóról, mert attól agyf..szt kapok. Písz!
-
Eastman
addikt
...kivéve ha 12 vagy és a csihipuhi miatt nézed.
ww-t meg a két ci miatt, kb.
...a ca és a ci vadászat miatt, esetleg.

-
brownus
veterán
inkább fantasy; love and monsters, aranyos és vicces film.
ezt majd hétvégén szeretnénk megnézni, jókat írnak róla: wolfwalkers
ez se scifi :d -
emiki6
veterán

Csak megmaradt, hogy a 2001-et nagyra értékeled és az interstellart utáltad.
(míg én inkább fordítva vagyok) -
Miklós315
senior tag
Újdonságként megjelent külügyi szóvívő Mr. Klúni sci-fije: The Midnight Sky.
Esetleg érhet valamit... -
Ispy
nagyúr
Akkor meg kell nézni régieket, Gattaca, Moon, Starship troopers stb., azért van jó pár régebbi, ami simán újranézős.
Vagy nem tudom láttad a Cargot, nem új, de igazi kézműves.
-
Mik76
senior tag
Na ja, a korrekt Sci-fi ritka mint a feher hollo. Mondjuk az Inception nekem tetszett, meg a Prestige is.
De sajnos ebben az evben nem sok mi termett.
TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET.
Aki megmondja a fentebbi sornak a preciz idovonalat az Ph!nucci akademiai tagsagot nyer.
-
Mik76
senior tag
Te hol elsz???
TENET!!! (A film ahol Nolan inkabb megvette az idot a forgatasra hogy kedvere tekergethesse. Igy olcsobb lett mint a cgi..)

-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó neked.

RetepNyaraB: neked nem jó.
Tényleg mi lett azokkal a garázskoncertekkel? Megnéztem volna egyet kettőt de nagy csend van róla. -
SunMount3r
nagyúr
A Radius-t, Otherlife-ot és az Endless-t mondanám. Egyik sem tipikus "hollywoodi". Meg mondjuk a Ritual-t is, bár az a legkevésbé sci-fi, de ugye megint csak attól függ mit nevezünk annak...
-
FollowTheORI
nagyúr
-
cyberkind
félisten
Szárnyas fejvadász 2049 egynek ha nem láttátok.
-
madgie
titán
Soriban, The Expanse.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Ezek a besorolások csak ajánlások nem? Tehát a mozinak nem kötelessége betartatni ezt... kitiltani meg nem fognak senkit emiatt.... ha 18+ osat akar nézetni a gyerekével a hülye szülő akkor megteheti
-
vond
MODERÁTOR
De, persze, jogszabály. A fene nagy szabadság, az van. Aztán csodálkozunk, hogy egyre jobban eltorzul a társadalmunk.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem filmből van, reklámból.
-
pohár
félisten
szappanopera jövök már

-
dokee78
félisten

orichalcos Tudom,de attól még nem voltam benne biztos,hogy volt-e! -
emiki6
veterán
Hát igen, mégegy (ezúttal már elpusztíthatatlan) halál"csillag" az már túlzás volt. Hold helyett bolygó és egy bolygó helyett naprendszereket pusztít el, de akkor is... Következőben lehet már egy csillagot alakítanak át halálcsillaggá és akkor nem kell leszívni a napot, mert "mi vagyunk a nap"

Engem a Rózsa egyes mondjuk annyira nem érdekel, azt lehet nem nézem moziban.
-
Viszlát
addikt
Valószínűleg amiatt, hogy sosem voltam hardcore rajongó, nekem semmi bajom nem volt az új résszel. Sőt, látványvilág összehasonlíthatatlanul jobb lett, színészek is jobbak, a sztori meg ugyanolyan faék. Az újdonság érzete persze nem volt már meg, de hát majd 40 éves franchise-ról beszélünk...
-
Bad Pritt
félisten
Eddig is vígjátékok voltak. Bár amilyen erőszakon átesett a franchise az elmúlt két évtizedben, inkább sírni lehetne rajta.

-
Viszlát
addikt
Tényleg nem trollkodásból, de melyik Star Wars volt komolyabb hangvételű a korábbi részek közül? Gyerekmese volt mindig is, az első részek ráadásul borzalmas színészi teljesítménnyel...
-
WayneGace
őstag
Szerintem pénzt akarnak keresni vele.
-
cyberkind
félisten
Ezért van oda mindenki...
-
Dilikutya
félisten
Ajánlok régi Cüneyt Arkin filmeket... azoktól nem egyszerűen kiégsz, de el is szenesedsz. Vagy azok, amiket legkönnyebben türkish Star Wars, Star Trek, Rambo címmel lehet megtalálni.

-
genndy
addikt
Ez pont a Enthiran (2010) aka Robot
ilyesmiben ajánlom még az Action Jackson (2014)-t, abban is vannak vicces akciójelenetek. Indiaiaknak van fantáziájuk
-
pohár
félisten
nem tudom, de nekem leolvadt tőle az agyam

valami indiai fos, Terminator remake talán

-
koxx
MODERÁTOR
De én megindokoltam miért 1/10

HáGé: minek kínozzam magam még ~2 órán keresztül?
3 epizódot meg tudok nézni a kedvenc sorozatomból aminek minden perce izgalmas -
Dilikutya
félisten
Nem teljesen. A médiatartalmak letöltése valóban nem törvénybe ütköző (a visszaosztás igen, de nem büntetik, kivéve, ha haszon származik belőle), de azért továbbra sem illik reklámozni, hol lehet beszerezni. Olyan ez, mint a recskázás, csinálod, de nem kezdesz a módszereidről beszélni akárhol.

-
törölt tag
Nem.
Ultimate facepalm + popcorn gifet képzeljétek ide. -
emiki6
veterán
Tudom, ezzel mindig elő lehet csalni téged...

-
ben11
őstag
Egyetértek, bár nálam az ötöt is alig éri el.
Nem értem ma sem a rajongást körülötte. -
Dilikutya
félisten
Csillog néhol minden.

De ami még ennél is fényesebben csillog: Top 10 Worst Films Based on Video Games

-
mark!
őstag
Ahogy a cirkuszhoz értem, egyből AHS S04!
Lehet hogy megnézem majd, mert érdekesnek tűnik. -
emiki6
veterán
Nos, köszönöm kedvcsinálót, túl jóra sikeredett, kénytelen voltam megnézni...

Egész jó film, nem bántam meg, sőt!16 év múlva újranézős!

-
Dilikutya
félisten
1932-ben ez kőkemény horror lehetett, az emberek azért néztek testi fogyatékosokat a cirkuszban, hogy borzonghassanak, bár a címnek én kettős értelmet érzek, az igazi szörnyszülöttek itt épp nem a fogyatékosok. Pont ők az emberi szereplők, és a végén is érthető, mit miért tesznek. Gyorsan wikipediáztam egyet, mert rég láttam a filmet, úgy rémlett, megölték az összeesküvőket, de nem.
Az a másik befejezés valószínűleg már soha nem fog előkerülni, túl régi film ahhoz, és szerintem a mozik eleve nem azt vetítették, így túl sok kópia nem lehetett belőle. Bár ha valaki szánna rá időt, pénzt, lehet, hogy össze lehetne hozni, a Nosferatu-ból is sikerült innen-onnan összeszedni a régóta nem látható jeleneteket, és az 10 évvel korábbi. Tod Browning meg jól elintézte magát, a világ valószínűleg nem volt még kész erre a filmre 1932-ben.
Az ilyen 60 perc körüli hossz akkoriban amúgy átlagosnak számított, néztem, Browning többi filmje is ritkán haladta meg a 60 percet, de a többi Universal horror-klasszikus is 70 perc körüli, a Drakula kivételesen hosszú a maga 85 percével.Érdekes, hogy a DVD korszak hajnalán mennyi ilyet kiadtak DVD-n Magyarországon, az Universal klasszikusok mellett pl. a Szörnyszülötteket.
-
kstcsk
tag
Köszi a kritikát. Most esett le, honnan merítettek ötletet az American Horror Story - Freak Show-hoz....

-
Viszlát
addikt
Jár a pirospont.

-
AD4MINATOR
nagyúr
Amíg alapvető normák nincsenek lefektetve, hanem az "internet íratlan szabályaira" hivatkoznak egyesek vagy még arra se, addig a kisesszék és a twitter-kommentek is helyénvalóak ha filmes azaz ON topic. (tehát ha a tartalom OK akkor a formai követelménybe nincs beleszólás)
Ha nem ontopic a szöveg de offba rakja, akkor határeset de még akkor is "elméletileg" maradhat ha nem sértő, politikai, stb stb..... ugye ez elvileg az alapvető "fórum szabály"Szóval 2 lehetőség van:
- néhány elszántabb ember (akinek sok ideje van
) komolyabb szabályozás alá veszi a topicot (nem fog megtörténni szerintem)
vagy
- el kell fogadni, hogy ez (is) egy ilyen laza topic és kész.Ment a rinya a szirmai linkről is x oldalon át, feleslegesen. Aztán jött egy dancsós link (ugyanúgy, jelzés nélkül) amit meg elpoénkodtak, hihihi, hahaha,..

Szóval én azt mondom neked is, hogy ezeket a kommenteket ugord át (én is ezt teszem), mert érdemi moderálás (láthatóan) nem lesz és még a lelki békéd is megmarad. Vagy fórumot váltasz (de persze ezt nem szeretnénk, pls stay!!
) -
Pitterix
őstag
Nem akarok belefolyni a vitába, csak kérdezném.
Miért baj az, ha valaki, mondjuk ő csak pontokat ír a filmről? Ha neki ennyi elég, ám legyen. Lehet, hogy valaki pont az ő véleményére ad.
Am igaz, fizess elő és ignoráld.
Kisregényt énsenem tudok írni egy filmről, van úgy hogy csak pár mondatot. Akit érdekel az írásom, olvassa, akit meg nem, az átsiklik felette.
Peace & Love

-
oriic
HÁZIGAZDA
Kezd a téma egy kicsit átesni a ló túloldalára.

"Notórius hírezőket, bulvárbúvárokat szintúgy offolnám innen, vagy kiszervezném egy "Hírek a filmvilágból"-topikba, de ez nyilván soha nem fog megvalósulni, és mindig a 80% off topikja leszünk.
"Nem fog ilyen történni elhiheted, mert ez ontopic itt, filmes téma.
-
pohár
félisten
szerintem a topikot olvasók 95%-át nem érdekli, szóval felesleges ezen pörögni, úgy érzem... a fél monitort beterítő kisesszét meg pláne nem olvassa szerintem az emberek nagy százaléka
-
cyberkind
félisten
Előfizetsz és tiltod?
(#86037) eeaa
Te meg ne viccelj.
-
callmeakos
veterán
Alkotni nem én alkotom a szabályokat, én csak felügyelek. Ha lenne beleszólása ilyen szinten a Topicgazdáknak, hidd el én sem tolerálnám ezt. Tudom nagyon jól hogy ez csak színtiszta trollkodás, és ez nem most kezdődött, ráadásul sokszor rá is játszik a dolgokra, de nincs mit tenni, Itt van rendszeresen radi8tor1, ha ő nem kezd vele semmit Moderátor lévén, én még annyit sem tudok. Megnéztem most, 1 kitiltása van, azt se itteni dolga miatt van. Szóval érted. Tudja ő nagyon jól mi a stájsz, és pontosan tudja hol a határ, amiért nem lehet irányelvek megsértése végett nyakon csípni.
-
callmeakos
veterán
És mi alapján kelljen figyelmeztetni, mi a "vád"?

Ez az ő "véleménye", ezzel nem lehet semmit kezdeni. Ahhoz hogy büntit kapjon, Huma mélységbe kellene ereszkedni. -
Viszlát
addikt
Na de mi is az a mainstream? A Room is az volt, a Spotlight, The Big Short, The Revenant, Brooklyn, Sicario, hogy csak néhányat említsek a közelmúltból. Ezekért kár lenne ha ki lennének rekesztve, szvsz. No meg nem is ilyen egyszerű a probléma. Például moderációs/topikgazdás gond, hogy iszonyatos mértékű offolás van engedve, a hsz-ek jelentős része nem is a filmről szól, ha ezeket megtorolnák, akkor nem lenne a topik tele ilyenekkel.
Aztán az alapvető tisztelet, együtt létezni akarás hiánya, hogy embereknek gondot okoz másokra tekintettel lenni, megy a leszarom, meg a hisztinek titulálás inkább, minthogy egy nyamvadt linknél oda legyen írva a forrás, vagy, hogy a spoiler funkciót rendeltetésszerűen használják. Egyszerűen érthetetlenül primitive ez számomra. Még mélyebben gyökeredző probléma a totálisan elszállt, turbóegóval berongyoló eszetlen szófosás, nézd meg például mi ment a Saul fia kapcsán (bár ez internetes betegség szarjankó taknyosok mindenféle kontroll nélkül ontják magukból az ostobaságot, mert lehet és nem nagyon szól rájuk senki, de ha mégis, akkor jöhet ismét a hisztinek/sírásnak titulálás, meg a nagyokosozás). Minden mindehol hígul, miért pont ez a témakör lenne kivétel. Vajon a topikba írók mekkora része van tisztában alapvető filmes fogalmakkal, hányukban van meg az igény arra, hogy amiről gőzük sincs arról ne nyomják a baromságot, hanem legalább minimális szinten nézzenek utána. Megfigyelésem szerint nagyon keveseknek, sokkal egyszerűbb szaroszkározni, mint gondolkodni, neadjisten rászánni egy pár órát, hogy adott témában az alapvető ismeretek meglegyenek.
Aztán minden negatív tapasztalat ellenére azt gondolom, hogy nem jó dolog elszeparálódni, hiszek abban, hogy ha legalább egy emberre hatással lehetek, akkor már megérte átúszni a tonnányi értéktelen szennyen. És volt is itt ilyen, nem fogok neveket írni, de sok nagyon jó és kedves emlékem fűződik ehhez a topikhoz. Viszont az öregedéssel azért erősen megtörik a lendület, 10 éve simán ledumáltam volna ezeket és addig nyomultam volna amíg helyes mederbe nem kerülnek a dolgok, de ma már sem energiám, se időm nincs erre. Viszont azt is el kell ismerni, hogy bizony jelen vannak nagyon ígéretes fiatalok is itt, próbálom is őket bátorítani amikor csak lehet.
Tény, hogy nem egyszerű, amit monstre megfogalmazott a maga kistigris (
) módján az nagyon valós probléma, hiszen nem elhanyagolható szempont az inspiráló környezet ahhoz, hogy az ember szívesen és lélekkel vesse bele magát egy témába. A filmművészet is nagyon szubjektív, a rank gyakorolt hatásáról beszélni meglehetősen intim tud lenni, ez pedig nem megy egy olyan helyen ahol a csöcs meg a szupererő a menő, illetve nehéz felülkerekedni azon az érzésen, amikor benéz az ember és látja a szokásos tempót és elmegy a kedv még attól is, hogy két szót írjon.Egy szó mint száz, nincs más megoldás, minthogy erőnek erejével átvenni a szót és nem hagyni, hogy elvesszenek az értékes filmek a szenny tengerében!
Úgyhogy holnapra tőled is szeretnék látni egy minimum 500 szavas értékelést egy filmről amit az utóbbi pár hónapban láttál és valamilyen szempontból kiemelkedőnek látod. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AD4MINATOR
nagyúr
Én sem tartom jó ötletnek egy új hipszter topic nyitását,
jó ez így... mindig van egy aktuális film (pl. Eredet, Gravity, Inception, SW7, BvS majd nemsokára az Amerika kapitány polgárháború lesz terítéken....) amiről megy a kommentelés (+hiszti), de ezen kívül nyugodtan berakhatod az amúgy "kifejezetten a mainstream-en kívül eső filmekről" szóló dolgokat (hírek, kritikák, stb).. úgyhogy nem értem miért ér ez újdonságként (nemcsak téged)... off helyett írj kritikát inkább.
mi volt a legutolsó hipster film amit láttál? -
ígyvanferi
addikt
Amióta olvasom a topicot, időről-időre előkerül ez a téma. Mintha lett is volna valami próbálkozás korábban. Ezzel szerintem az a baj, hogy az a másik topic gyakorlatilag kihalt lenne. Gondolj bele most mennyi nem képregényes, nem csöcsös (mondjuk az mehet oda is, abból sosem elég), nem f&f-es, nem fifth wave-es hsz van itt.
-
cattus
addikt
Mi lenne, ha a sírás helyett esetleg beszélnétek is az ilyen filmekről?
-
Viszlát
addikt
Nem jarhato ut egyik sem sajnos. Az egyetlen megoldas ha mas filmekrol tobbet beszelunk, de keves az olyan film amirol ennyit lehet szajtepni, mint ezekrol a szajbaturt szuperhosokrol. Ki mikor kit miert melyik kepregeny melyik kiadasaban csinalt kivel hogyan meddig hanykor milyen ruhaban hanyas cipo volt rajta neki jobb a segge csorgassuk a nyalunkat ovodasok modjara szetsminkelt mupicsakra batman ugyis erosebb mint harisnyaboj thor elt thor el thor elni fog thor meghalt thor ferfi thor no thor hermafrodita... sose lesz ennek vege mint a baratok koztnek.
Leulok magamtol.

-
Viszlát
addikt
Nem lehetne inkabb forditva? Egy nap amikor lehet?

-
FollowTheORI
nagyúr
Copyright meg smafu?

-
dokee78
félisten
Köszi,ez is egy megoldás.
Akkor egy poszterben gazdag honlap ajánlat?Megkezdem a Batman dara hétvégét.

-
cyberkind
félisten
Nem volt ilyen hír sehol se, csak annyi hogy a munkatársak remélik hogy lesz ebből valami és nem kell újrakezdeni az egészet teljesen más megvalósítással, meg persze az EA minek is csinálná meg ha itt a Battlefront ami üres de szép és rengeteg pénzt hoz.
-
devil-k
nagyúr
Az új hype: Batman vs. Superman
Ájulásig.
-
FollowTheORI
nagyúr
Szerintem nem írtam le kétszer ugyanazt...

Szóval nem értek egyet.

-
.LnB
titán
Nem normális ez az ember isten bizony.
"“I sold them to the white slavers that takes these things, and..."
-
Tibiajax
nagyúr
az a rhadt képfeltöltő
Félvilágot nézitek a duna-n?
érdemes..
jó, nem sztárvársz. meg nem is marvel -
Bad Pritt
félisten
Ez fel se tűnt, se eredetiben, se a szinkronban. Kis ruppótlan rabszolga, a világáról nem tud, de már okoskodik.

-
Ispy
nagyúr
Most jövök a moziból, megnéztem 2D-ben, eredeti hanggal is. És most is tetszett. Ez van. Ha meg nem copy-paste film lett volna, akkor mindenki itt verni a vészharangot, hogy hát ez most hogyan, meg minek, meg ez nem is igazi SW.
Az 1-3 rész az nem volt copy-paste, aztán utána utálta az összes ős fan.
(#79081) dying_star
Szerintem meg az az unalmas, hogyha valaki le meri írni, hogy ez jó volt, akkor jön valami megmondó ember és rögtön jön a könyvekkel, meg képregényekkel, meg univerzummal és persze lehetne 1000x jobb és különben is az eredeti az isten, ja és persze akinek tetszett az egy konzumidiótafogyasztó.
Akkor most 1-1

-
madgie
titán
Sokadszorra toltam végig pár hónapja a Jedi Outcast-et és Academy-t

-
spammer
veterán
Én eddig annyit látok, hogy a valószínűleg a rajongók többségének megfelelt, hiszen az imdb átlag simán 8 felett van még így is. Oké, ez csak egy kis szelet a világból, de talán reprezentatívnak tekinthető statisztikai szempontból. Letterboxdon jelenleg kb. 16.000 értékelésből kb. 12.000 a 4-5 csillag közötti (5 a max). Továbbá a bevételek is rekordot döntöttek, amikre lehet azt mondani, hogy persze, mert egyszer "mindenki" megnézte, de az még nem biztos, hogy elég (lett volna) ehhez. De még van pár hét, aztán kiderül, hogy az all-time összbevétel milyen lesz majd, ha már végez a mozikban.
-
spammer
veterán
Én nem akarok senkit meggyőzni, de:
"Semmi értelme nem volt egy copy-paste metodikával készült folytatást letenni, és magukra haragítani az egyik legnagyobb sci-fi franchise ősrajongóit"
Kik számítanak ősrajongónak?
Ki dönti el, mitől lesz valaki az?IMDB, jelenleg:
Aged 30-44 63335 8.5
Males Aged 30-44 56476 8.5
Aged 45+ 11634 8.4
Males Aged 45+ 9924 8.4
Females Aged 45+ 1503 8.7Ez a korosztály számíthat annak?
És nem, nem lehetett volna olyat csinálni, ami mindenkinek megfelelt volna. Soha, semmilyen film nem felel meg mindenkinek, hát még egy SW film, amiről mindenkinek millió elképzelése van, hogy "hogyan kellene", neki mi tetszene. Lehetett volna jobbat, lehetett volna sokkal jobbat. Szerintem is. Szerinted is. De az sem felelt meg volna mindenkinek, hiszen mások meg lehet, hogy más akartak volna látni. Vannak, akik szerint a Jedi visszatér is szar...
-
Ispy
nagyúr
Tehát akár egy jó filmet is összehozhattak volna
Pont ez a lényeg, hogy ki szerint jó filmet, a szélesebb rétegek számára, vagy a szűk úgynevezett "igazi fan"-ok számára.
Egyáltalán miért van az, hogy sokat magukat igazi fanoknak gondolják és ezáltal a saját véleményüket is egy magasabb szintre emelik, mint az átlag.
-
FollowTheORI
nagyúr
És valszeg 10-ből 8 ember szerint jó is a film... Pont erről beszélek.
Szerintem is jó, persze mint mindennek ennek is vannak hibái... Csak helyén kell kezelni őket... Pl fontosak e és mennyire. A többségnek nem.
Én simán tudnék egy hasonlót írni a 4. Epizódról.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- EAFC 26
- BestBuy topik
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Retro teló rajongók OFF topicja
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- garantálom, hogy UHD vagy sima BD-n megjelenés első napján megveszem
Kiről...?