Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan mozi Magyarországon, ahol régebbi mainstream klasszikusokat is játszanának?
Én speciel a moziélmény miatt nagyon szívesen eljárnék megnézni olyan filmeket, amiket moziban nem volt lehetőségem koromból adódóan sem megnézni... (Pl. egy szakasz, ryan közlegény, az őrület határán, sólyom végveszélyben, jurrasic park, 2001 űrodüsszeai stb stb... ).
Nem hiszem el, hogy erre nem lenne igény...
-
belinho
senior tag
-
mephi666
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
szvsz a Gilmore Girls-ben az a mellékszerep tökéletesen passzolt neki, abban nem is volt idegesítő, majd rájöttek, hogy jól rá lehet húzni a "nagypofájú vicces kövér nő karaktert", akinél a poénok kimerülnek a káromkodásban meg a böfögős-fingós viccekben...
-
janos666
nagyúr
Ghost Busters 2016
Jó, tudom, hogy ez csak egy vígjáték, de nálam mégis kiverte a biztosítékot a 28. percnél, mert a szabályzat szerint SENKI (semilyen személyzet vagy hatóság) nem léphet le a Metro sínek közé, amíg azok áram alatt vannak (ezért egy jegyszedő sem fog oda lerohanni).
De ezt leszámítva szerintem sokkal jobb ez a rész, mint a 2021-es hulladék. Nem tudom, hogy miért nem ezt fojtatták inkább. -
paatrick
őstag
Rákerestem és lehet hogy még erről senki se írt?
Ez egy igazán fura Marvel film lett. Olyan kanapéba besüppedős. Sokkal hosszabbnak tűnik mint ami, pedig így is 2,5 óra.
Viszont nem tudnám megmondani hogy jól vagy rosszul sült el. A történet inkább a szereplők körül forog, ellenben a legtöbb eddigi csihipuhi akciós Marvellel. És ugye főszereplőből meg van 6-7-8. És valamiért az egyik ugyanúgy néz ki mint Dr Strange segédje de nem az
Mondjuk végig lekötött, a kerettörténet ellenben nem nagy durranás. Viszont a trailernél felmerült "Miért nem segítettek Thanos ellen??" kérdésre tökéletes a válasz.
A Marvel földi univerzum tágítása viszont nekem már elért a WTF részhez hogy most már ?galaxisépítő gigaóriásrobot van a Föld belsejében
Mivel a sok szereplő miatt fokozatosan épül a dolog így viszont nem igazán van kifejtve a történet. A beharangozott deviáns szörnyek olyan szinten elsikkadnak a filmben hogy rossz nézni pedig a film felénél hogy világmegváltó dolognak kellett volna kijönnie belőle.még olyan boostok kaptak
Egyszerűen nem bírt el a film ennyi konfliktust és azok kifejtését így aztán egyikből se lett igazán semmi nagyívű.
Na meg eljutottunk oda hogy egy Marvel filmnek sincs igazán súlya. Úgyis a jó győz, végén mindenki happy lesz.A történelmi részek nagyon tetszettek, a CGI is rendben lenne de a szörnyek így fél évvel a Holnap Háborúja után, meg a Holnap Határa is felsejlik elég bénán néznek ki. Vagyis olyan copy-paste. Amúgy a történetben is vannak áthallások. Na jó a stáblista utáni jelenet az kritikán aluli CGI
Természetesen a kötelező meleg szálat nem hagyhatták ki, teljesen felesleges baromság volt, de legalább lehetett 2 csávót tolálban mutatni amint csókolóznak.
Angelina Jolie mintha nem is lenne
ettől függetlenül szerintem angolul megéri nézni mert az idősebb indiai faszi epic. Nem hiszem hogy szinkronban vissza tudnák adni.Szóval mint a fentebbi írásból is látszik hullámzok vele rendesen. Érdekes volt de mégse. Talán jobban rámehettek volna a lelki részre, de akkor meg nem lesz elég akció.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Meglepő kritika Retroshock! csatornán:
-
rjg
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem tetszett. Előtte megnéztük a fiammal (21 éves) az első két részt is. Szerintünk jó humorral és értő figyelemmel csinálták meg az új részt. Normális, felépített, kerek sztori, jó karakterek, nem túl tolt PC. Az már csak hab a tortán,
hogy a sztorit Egon szelleme (a színész nyolc éve meghalt) köré írták. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
+1
A minap néztük meg, hát... voltak kellemetlen CGI jelenetek, és sok üres jelenet, SEMMIT nem hozott vissza. Ghostbusters 1 & 2 ezek a tutik, pont.
-
mephi666
nagyúr
Knoxville-ék nem komolyodtak sokat az elmúlt 20 évben
...újra kéne nézni a bad grandpa-t -
törölt tag
válasz
Major Lion
üzenetére
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Ezt én is így gondolom, az csak egy vita indító szarkasztikus komment volt részemről. Nagyon jó kis beszélgetés lett belőle. (ami már korábban indult, de ez betriggerelt még sokakat)
-
Yodamest
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Jók ezek a statisztikák, durva az eltérés. Réteg filmek és a kb egységesen értékelt filmek között talán a trigger pont lehet az eltérés. Mindenki számára vannak olyan témák, amikre érzékenyebb és ha a film ezeket a pontokat találja el akkor triggereli ezeket az érzéseket.
Bizonyos filmek általános, elég nagy réteg számára triggerelhető érzéseket közvetítenek, pl. egy kutya halála, egy tragikus autóbaleset, háború. Ilyen esetekben, sejthető, hogy nem lesz akkora szórás az értékelésekben sem.
Mások, egy adott korosztály problémáit boncolgatják, mondjuk Alkonyat vagy egy bizonyos témakört kóstolgatnak, mint a mi lett volna ha másképp döntök az életem adott pontjain, lásd Mr. Nobody. Sokan nem szeretnek mélyenszántó, múltbéli sebeket feltépő témákkal foglalkozni, így ezek mindig rétegek lesznek, viszont azoknak a rétegeknek akik erre hajlandók egy hatalmas élmény.
De ez persze nem ilyen fekete-fehér, minden filmnél jelen van a TPE (levédve
) trigger pont effektus és hat ránk. Én tudom magamról, hogy bizonyos esetekben ez miatt jobb vagy rosszabb nálam egy film, mint amit a globális értékelése mutat. Feldolgoz egy olyan témát, amihez kapcsolódok valamilyen múltbéli esemény kapcsán és ezért nagyon megérint, míg mások akiknek semmilyen kapcsolódásuk nincsen, érzelemmentesen tudják értékelni. Ez mindig mindenkinél jelen van, csak tudni kell megkülönböztetni, hogy mi az amikor rálátásom van egy filmre és a tapasztalataim alapján megtudom mondani, hogy miért volt jó és miért nem, illetve mi az a helyzet, amikor triggerel bennem egy régi emléket, érzést és emiatt érzem sokkal jobbnak, mint mások. Ilyenkor hiába hajtogatja adott személy, hogy úristen hát mekkora film volt, aki a túloldalon van és semmit nem triggerelt benne, egyszerűen nem fogja érteni az ő érzéseit. -
törölt tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Okés, ezzel azt hiszem egyet lehet érteni, meg azzal is, amit Lezsó írt két hszel ezelőtt. De azt hiszem, ez már egyáltalán nincs kontextusban az eredeti kijelentéssel, sőt igazából totálisan ellentmond neki.
Ugye abból indult a beszélgetés, hogy Mozart nem jobb Patakynál, a T2 a BS-nél, vagy a Reneszánsz kastély a bádogkunyhónál ....
Itt viszont már tapasztalati éretékelésről beszélünk, az alapján meg ugyan ki állítaná fentieket? -
Yodamest
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Na örülök, hogy ilyen értelmes beszélgetés alakult ki a témát illetően, voltaképp ez volt a célom a korábbi szarkasztikus kommenttel. Azért csak mély téma ez, így hogy többen becsatlakoztak felszínre kerültek jó gondolatok, végre nem csak rávágja mindenki hogy "nem úgy van, te gondolod rosszul" mert ez ennél sokkal komplexebb.
Adom amit írsz, hogy ami mérce lehet ebben az a tapasztalás, mert egy újszülöttnek minden új még, minden csodás, tehát csak az tudhat releváns, a nagy egészhez képest elhelyezkedő véleményt, kritikát alkotni, akinek van merítése hozzá. Mivel mindent valamihez viszonyítunk, (így vagy úgy, de ez mindennel így van), önmagában értékelni hozzáértően nem lehet semmit és ehhez sok tapasztalás kell. Valaki aki soha nem látott még romantikus filmet és megnéz egy Titanicot lehet szét sírja magát rajta, viszont mást aki már az összes touching anime filmet és kutya elsiratós családi drámát látta, már nem érint meg annyira. Így ízlése szerintem is annak lehet mások számára is közvetíthető, elfogadható módon, akinek minél több rálátása van az adott kategóriára és meg is tudja indokolni normális érvekkel, hogy pro-kontra mi jó és mi nem, nem csak azzal, hogy "ez tetszik, az meg nem".
-
eeXaa
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Sztem az izlés, "jó izlés" lényegtelen, ha valaminek az értékét akarjuk meghatározni....Én pl. sokszor kerekítek felfele ha pontozok, annak ellenére is ha nem az "izlésemnek" megfelelő a dolog, ugyanis látok vmilyen értéket.
A művészetek értékének a meghatározásánál is ezért nem számít az izlés, főleg a hozzá nem értőeké. Csakis a tudás számít..... nekem pl. Ne mondja senki hogy azért nem értékeli Pollock képeit semmire, mert nem az izlése(sznob)..... Viszont ha tud nekem arról beszélni, hogyan jutott el a művész erre a szintre amikor "csak" fröcsköli a képeket( amire minden agyalágyult képes), felhozni a hátteret, vonatkozásokat, stb.stb... képes épkézláb beszélni az adott műröl akár egy órát is..... na akkor elhiszem hogy vkinek nem az izlése az adott stílus, mű.....
Persze a festmény példa behelyettesíthető filmel vagy bármi más művészi alkotással... -
válasz
üzenetére
Ezek most az én szubjektív ízlésemnek megfelelő definíciók lesznek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annak van ízlése az adott művészeti ág terén, aki valamilyen minimális mértékben már elmerült benne, ismeri azt a világot, s tudja mit szeret benne, s mit nem. Ez az ízlés lehet jó vagy rossz. Ezt általában az dönti el, hogy mennyi kultúrát fogyasztott az adott művészeti világban, jellemzően aki sokat, annak jó ízlése van. Persze vannak kivételek, de általánosságban ez szabályszerű.
A jó ízlésű ember véleménye mindig releváns, akinek meg nincs vagy rossz ízlése, annak meg pont ellenkezőleg. Mert ahogy pl ha autót akarsz venni, akkor annak a segítségét kéred, aki már sokat látott, elmélyült az autók világában, stb. Mert ő ért hozzá, megbízhatóan jót fog ajánlani. Ugyanígy ha ha valami jó filmet akarsz nézni, akkor jelentősen nagyobb eséllyel lesz annak az embernek a javaslata releváns, aki sok filmet látott már. Mert van viszonyítási alapja.
A sznobság úgy jön ide, hogy a sznob az gyakorlatilag ízlést kölcsönöz. Mert neki nincs, vagy rossz az ízlése, s ezt ő bizony tudja is magáról. Ezért egy általa jó ízlésűnek tartott (azaz adott művészeti ágban jártas) ember véleményét kéri ki, hogy mit érdemes fogyasztani, őt másolja.
Köznyelvben a sznob persze nem ezt jelenti, mert abban ugye van egyfajta lenéző magatartás is. De jobb szót nem tudok rá, s jelentésileg stimmel, mert ugye a sznob valamilyen felső csoporthoz akar tartozni, s a fenti értelemben a sznob a jó ízlésűekhez akar tartozni.
Gyakorlati példa: IMDB. Itt jellemzően olyanok értékelnek, akik már láttak egy s mást, s a TOP 250 egész jól működik. Meg úgy általában a pontszámok is. Persze ez az utóbbi időben egyre kevésbé igaz, mert már nem csak a "kockák" értékelnek, hanem bárki, s hát egyrészt sokan ugye nem tudnak jól értékelni, másrészt az átlagembernek borzalmas az ízlése.
-
bagyulajuve
addikt
egész tűrhető volt a Ghostbusters 3 - mondjuk leginkább azért csak tűrhető, mert humor az nem sok volt benne, de a történet, látvány, zene pl zsír volt
ja, és Rick Moraniskár, hogy Paul Ruddnem tűnt fel, meg sokkal jobb Kulcsok Őre volt, mint -
perempe
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
tényleg, a jelenlegi topik csak 2012-ben nyílt...
-
-
perempe
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Shang Chi-ból a BMW-s átkelés a varázserdőn nem hiányozhatott, a végső összecsapás nagyon hosszúra sikeredett.
A Williamsék egymás ellen meglepő, hullámvasutas eredményeket produkáltak, ami nem lehet véletlen, sajnos a filmbe ez nem fért bele.
Két filmet láttam, amit itt meg se említettek, és minimum egyszer nézhető:
Mi vagyunk az éjszaka / Wir sind die Nacht / We Are the Night (2010)
Német vámpírfilm női főszereplőkkel.
Fekete halál / Black Death (2010)
Egy fiatal szerzetesnek kell katonákat elvezetnie egy olyan faluba, amit idáig elkerült a pestis és holtakat élesztenek fel. -
Shang Chi és a fuxok legendája
Marvel, az agyatlanabb fajtából (ha értelmezhető egyáltalán a fogalom).
Mivel azonban igen ritkán nézek hasonlót, kifejezetten jól szórakoztam - noha nehéz volt a töméntelen ostobaságtól, sztori luktól, logikai gondoktól stb. elvonatkoztatni. Az A kategóriás színészek kellemesen elvitték a balhét, nyilván volt az a pénz, stb. Az abszolút egészségtelen mennyiségű CGI többnyire jól nézett ki, a harcok nagyon szépen koreografáltak. A sztori és tálalása persze annyira végtelenül együgyű, hogy tuti kínai filmre tippeltem volna (a CGI alapján is), ha nem tudom, hogy nem az. Gratulálok a készítőknek. Ahhoz is, hogy egy újabb frencsájz alapjait sikerült szemmel láthatólag (és sajnos) megvetni. Nincs megállás.Legyen mondjuk 6/10 a látványért és a pár ülő poénért, meg a rendes színészekért, legalább ők nem fájtak.
Igazából jobb, mint amilyennek látszik. Mint film nem jó; erőlködik, nem ül, túl Amerika, sokszor béna a dramaturgia, hosszú. De Will Smith most is nagyon adja, a sztori meg olyan, hogy ha csak a fele igaz, akkor is maga az Amerikai Álom, amely más helyen kb. esélytelen, hogy így megvalósulhatna. Tökre érdemes megnézni.
A film 6/10,
a sztori meg őrület. -
törölt tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Na várj. Az azelőtti Patakyról van szó, hogy elrabolták az UFO-k, vagy az azutániról?
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
szerintem egy filmnél a pontozással be lehet nagyjából lőni, hogy mire is kell számítani:
pl itt elég szűk sávon belül van a demográfiai megoszlás, valószínű nem rossz filmről van szó (ma néztem végig, miután korábban félbehagytuk: tényleg nem rossz film... ha választani kell "romantikusos" filmek közül, akkor simán nézhető... nem lesz zárlatos a tv a csöpögéstől
)itt viszont alacsony átlag, sok 10-es pont, nők-férfiak közt legalább 1.5pont difi azonos korosztályokat nézve... ajjajj
rétegfilmről van szó -
törölt tag
válasz
lezso6
üzenetére
Na várjunk. Minél szubjektívabb valami, annál alkalmatlanabb arra, hogy bármilyen mérést végezzünk vele. Éppen ezért használjuk a nagyobb tömegek általi tetszési indexet, mert valamiből ki kell indulni.
Most csak a Te példádból kiindulva, mi az, hogy sznob? Ha mondjuk az emberek 80%-a sznob, akkor ezt biztosan a maradék 20% állítja, hiszen magáról senki nem jelenti, hogy ő bizony sznob lenne, a maradék 20% véleménye pedig mennyire mérvadó?Meg mi az, hogy nincs izlése? Mi az izlés? Általában arra mondjuk, hogy izléses, letisztult, szépen kialakított, amire a nagy többség is azt mondja.
Vannak kvázi szabályok felállítva, amikhez alkalmazkodunk, kb minden témakörben, és ez a filmek világában, vagy az építészetben sincs másképp.Általában az összecsapott dolgok max egyedi, kivételes esetekben aratnak csak sikert, amúgy többnyire bukásra vannak itélve.
Pontozni valóban nem tudnak az emberek, ha nem egyértelmű a végeredmény. Egy futóverseny győztese egyértelmű, egy szépségversenyé, vagy body building versenyé viszont nem. Ahogyan a főzőversenyé, vagy a csillag születiké sem.
Viszont igen-nem kérdésben ez utóbbiak is egyértelműen szűrhetőek. -
válasz
üzenetére
Ez azért eléggé nehéz téma.
Népszerűség alapján nem érdemes "mérni" a művészeti értéket. Az emberek 80%-a legjobb esetben sznob, amúgy borzalmas az ízlése vagy épp nincs neki. Szóval ha csinálnánk egy nagy szavazást, hogy ki mit szeret nézni, akkor biztos vagyok benne, hogy valami random scripted reality show nyerne.

Ugyanígy az sem jó "mérőszám", hogy mennyi munka van benne, mennyire nehéz előállítani az adott művet. Annak önmagáért kell tetszenie (vagy nem tetszenie), nem holmi metaadatok miatt.
Pontozni pedig nem tudnak az emberek, hiába rakod elé a 10-es skálát, nagyrészt 1-est meg 10-est fog használni.
-
törölt tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Értem a megközelítésed, de ezek a szubjektív vélemények az adott termékről, valamiért mégsem egyenlő arányban oszlanak meg, pedig azt mondod, minden egyenlő.
Most ne embereket vegyünk, hanem csoportokat, amiket random emberekből állítunk össze. Mindegy hány csoportot alkotunk, mindegy az is, hogy ezek a csoportok hány emberből állnak, de minél többől, nyilván annál pontosabb értéket kapunk.Ha ezeknek a csoportoknak megmutatjuk, és összehasonlíttatjuk velük Mozart és Pataky zenéjét, a T2-t a Bloodshoottal, valamint a Notre Damet egy hajléktalan papumdekli menedékével, valamiért azt gondolom, hogy minden csoport Mozartot, a T2-t és a Notre Damet értékelné magasabb pontszámmal. (Még akkor is, ha a ND valójában nem is reneszánsz)
Ezért azt gondolom, hogy mindennek van egy szubjektív értéke ezen a világon, és itt maximum ezek mértéke lehet eltérő, amiről már persze lehetne vitatkozni. Azaz, ha fekete-fehér, igen-nem kérdést csinálunk belőle, akkor a válasz egyértelmű, viszont ha pontozni kell egy tizes skálán, akkor sokan adnak majd eltérő választ.
Az meg, hogy valójában mennyit érnek ezek a dolgok, elég nehéz lenne megmondani. Talán a válasz abban keresendő, hogy mit mennyire nehéz reprodukálni, és hogy erre a világon ki, vagy kik lennének képesek. -
-
Yodamest
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
objektíven nézve is?

-
Yodamest
veterán
válasz
üzenetére
"De azért jó, hogy nem minden mű mestermű, mert akkor nem lehetne mihez mérni a kiemelkedő alkotásokat. Milyen érdekes, hogy mekkora szükség van a kommersz teljesítményre, hogy értékelni tudjuk a kiválót."
De azt tudod, hogy valójában nincsenek mesterművek, hiszen mint mondotta volt, egyik film sem jobb a másiknál, mivel minden a világon szubjektív és személye válogatja, szóval minden egyenlő. Nincs mérce, csak az egyén szemén keresztül, ezáltal nincsenek elfogadott értékek a világban egy Mozart nem volt jobb egy Pataki Attilánál, egy Terminátor 2 nem jobb egy Bloodshotnál, egy reneszánsz templom nem nagyobb érték egy fakunyhónál.
-
törölt tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem van olyan film, illetve sorozatélményem, amikor valaki szembetűnően rossz színész, ráadásul ezt a szintet éveken keresztül hozzá, és mégis szerethető maradt.
Pl Jared Padalecki a Supernaturalból tényleg borzalmas, főleg az arcjátéka. Néha nem hittem el, hogy nem paródia amit művel, számomra valahogy mégis ő volt a kedvesebb, mondjuk úgy várósabb karakter, noha Jensen Ackless jóval jobb volt nála. Valahogy mégis, fene tudja miért, jobban tudtam azonosulni az ő karakterével. Hmm, de lehet csak szimplán azért, mert én is sz.r szinész vagyok
erahurka
Főként, ha zöld háttér előtt játszanak szerepet, ráadásul nem is a cselekmény sorrendjében veszik fel, akkor valóban sokat számít, hogy mennyire tudja hangulatba helyezni a rendező a karaktereket.eeXaa
De azért jó, hogy nem minden mű mestermű, mert akkor nem lehetne mihez mérni a kiemelkedő alkotásokat. Milyen érdekes, hogy mekkora szükség van a kommersz teljesítményre, hogy értékelni tudjuk a kiválót. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Yodamest
üzenetére
Akkor gyorsan nézd is meg (nagyon jó kis feelgood mozi), és Carney másik két "zenés" filmjét is, a Once-t és a Sing Street-et is. Ja, és ne hagyd ki az On the Edge-et sem (a szinte kezdő Cillian Murphy-vel), arról külön is írtam már, elképesztően jó film.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem sem a szívem csücske, de a Begin Again-ben pl. teljesen jó volt Keira Knightley, önmagában is, plusz Mark Ruffalo-val is szépen működött a kémia.
-
Yodamest
veterán
válasz
üzenetére
"Az a helyzet, hogy szerintem tök mindegy, hogy ki a jó színész, meg ki nem."
Hát jó esetben mindegy, kivéve amikor szembetűnik az, hogy mennyire rossz és egyszerűen kidob a filmből, az elég kellemetlen. Most legutóbb nekem volt egy ilyen élményem a Míg a világvége el nem választ c. filmnél, Kiera Knightley borzalmas volt benne... Nem tudtam nem felfigyelni rá, de mondjuk őt már régebben sem szerettem, valahogy annyira túljátszik mindent nincsenek érzelmi skálái. Csak vagy hunyorítva haragosan, sértődötten néz vagy hunyorítva pánikrohamok közepette zokog, a kettő között nincs semmi, engem kifejezettel zavar az ő teljesítménye és emiatt a filmet sem tudom élvezni amiben ő szerepel.
-
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy szerintem tök mindegy, hogy ki a jó színész, meg ki nem. Engem speciel az összekép érdekel, azt meg a moziban kapom meg, a mozijegy áráért. Az egész film egy hatalmas csapatmunka, és ennek csak egy kis töredéke a szinészi játék, főként, hogy sok esetben nincs is rá szükség.
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Szerintem ezzel semmi baj nincs, nem kell mindenkinek Christian Bale szintű teljes meghasonulásokat tudnia végrehajtani, attól ők még nem kevesebbek.
De, ettől a színészi szakmában pontosan, hogy kevesebbek.
Amúgy én is úgy gondolom, hogy attól még színész valaki, hogy egyféle karaktert tud eljátszani - csak éppen nem túlzottan sokoldalú színész, és bizonyos kvalitások hiányzoznak az eszköztárából. Mindenképpen őket tenném a színész-hierarchia alsó fokára (akkor is, ha olyan meggyőzően tudnak elgyötört üldözött képet vágni, mint Harrison Ford
).De ugye egy kép többet mond ebben a témában is ezer szónál:
-
Ispy
nagyúr
válasz
eeXaa
üzenetére
Nekem spec ebben a filmben ő tetszett a legkevésbé, nem állt jól neki ez a szerep.
Will Farelltől meg kiráz a hideg.
Szóval továbbra is lehet itt azon elmélkedni, hogy a krumplis tészta vajon egy jó kaja-e, meg mennyire a gasztronómia része, aki szereti, az szereti, pont. Szubjektív.
Aki meg filmekben játszik, az színész. Az, hogy ki szerint jó vagy sem, az ezzel a ténnyel nem függ össze.
-
törölt tag
-
eeXaa
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
"Ne nézz fel! példának, szerintem remek film"
erős túlzás... inkább csak nézhető.... ennek a rendezőnek konkrétan eddig egy jó filmje sem, volt..... ez sem az, csak népszerű, mert dicaprio, meg netflix.
amúgy sztem az emberek többsége tudja miről szól, nincs rejtegetve semmi...
-
eeXaa
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Pont attól jó egy szinész, ha el tud adni olyan karaktereket, amikről az ember azt gondolná, hogy biztos nem képes rá. Ez a szinészi mesterség lényege... ami amúgy hatalmas kockázat, és munka is egyben....
A szinészek többsége biztosra megy, ill a pénzre.... nem a mesterség érdekli őket.... -
Yodamest
veterán
Másik téma ez a "nem színész az, aki csak önmagát tudja alakítani" ezzel nem értek egyet. Rengeteg karakterszínész van, akinek egy adott karakter áll jól. Szerintem ezzel semmi baj nincs, nem kell mindenkinek Christian Bale szintű teljes meghasonulásokat tudnia végrehajtani, attól ők még nem kevesebbek. Liam Neesont nagyon bírtam az összes elrabolva jellegű filmjében, ide véve a Fehér poklot is, van benne egy törzsi vezető kisugárzás, ez áll jól neki. Számomra nem lesz rossz színész vagy kevesebb attól, hogy nem játszott el leukémiás haldoklót vagy űrhajóst. Ugyan ez Kristennel is, a Camp X rayben zseniális a szerepében, nem kell tudnia délamerikai elnyomott fekete nőt játszania, nem kell mindenkinek mindennek lennie. Ide sorolhatnám akár Tom Hankset is, mindig más maskarában, de voltaképpen ő is mindig ez a csupaszív, szerethető hazafi, akit nem lehet nem szeretni, soha nem láttam még valami főgonosz szerepben, hogy rabszolgákat ostorozna vagy nőket rabolna el és erőszakolna meg... ettől most ő is rossz színész lesz? Nem!
El kell fogadni, hogy bizonyos kisugárzás bizonyos szerepeknek felel meg, egy Dave Bautistát sem szeretnék látni egy romantikus filmben és egy Rochard Geret sem egy zombi inváziós poszt apokaliptikus akciófilmben. Nem is értem ki az aki igen....
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Pont, hogy nem mutatott túl önmagán, szájbarágós volt elejétől a végéig, mindent kimondattak vagy DiCaprióval vagy Jennifer Lawrence-szel. Nem mellesleges kb. egy órával hosszabb volt a kelleténél és másfélszer annyi karaktert mozgatott, mint kellett volna.
Megint megpróbálod a saját véleményét általánosítani, simán elképzelhető, hogy a Transformers jobban tetszik valakinek, szimplán mert a Don't look upot unalmasnak találja. -
Yodamest
veterán
Sok összetevős a dolog, sokszor azon is múlik, hogy mennyire befogadható egy film, mennyire értik meg vagy nem értik meg az emberek. Itt van most a Ne nézz fel! példának, szerintem remek film, fontos dolgokra mutat rá, tényleg annyira frappáns az egész, de az a végtelen irónia benne, hogy akikről szól, akiket kifiguráz, pont azok nem értik meg a mondanivalóját. Remek film, fontos, önmagán túlmutató mondanivalóval, én olyan dimenziót nem tudok elképzelni, ahol ez kevésbé tetszik valakinek, kevesebbre tartja, mint egy transformers filmet mondjuk.
-
sherlock82
senior tag
Nagykaracsony.
Egyszer nêzhető, olykor egèszhumoros magyar film.
Vàrom hogy làssam kingsmant. -
mephi666
nagyúr
válasz
Vikthor
üzenetére
Tony Scott-tól én nem is tudnék top3-at mondani, mert a Tűzben edzett férfi, Utolsó cserkész, Tiszta románc, Top Gun, Beverly Hills-i zsaru 2 (még moziban láttam
), Mint a villám, Az utolsó esély és A közellenség is nagy kedvenc nálam... de talán még a Domino is tetszett... mindenesetre az is tuti, hogy rendezőként az utolsó igazán nagy dobása a Tűzben edzett volt
a Deja vu sem rossz szintén DW-al, de abban az időben láttam pár hasonló felépítésű filmet és annyira ezért nálam nem lett kedvenc -
vans?
őstag
Megneztem a Man on Fire c. filmet Denzel Washingtonnal, egeszen elkepesztoen jo.
Nem szeretem az eroszakot, eroszakos filmeket, vendettat, stb., de ez egy tunderi kislany apukajakent utott. Dakota Fanning es DW is hatalmasat jatszanak. 
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én úgy emlékszek hogy a második, ugye ott volt a "tőrhegye" dolog és azért voltak a sivatagban, de most ránéztem a leírásra is: "All of the Scorponok scenes from Transformers and Revenge of the Fallen!"
oriic: most ez össze van vágva az első jeleneteivel?
szerk2: találtam egy videót amiben az "AC-130 Gunship" van még ott az első filmet írják, de a másik videóban az illető leírhatta volna hogy 2 filmből legózta össze a jeleneteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- RAM topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) trigger pont effektus és hat ránk. Én tudom magamról, hogy bizonyos esetekben ez miatt jobb vagy rosszabb nálam egy film, mint amit a globális értékelése mutat. Feldolgoz egy olyan témát, amihez kapcsolódok valamilyen múltbéli esemény kapcsán és ezért nagyon megérint, míg mások akiknek semmilyen kapcsolódásuk nincsen, érzelemmentesen tudják értékelni. Ez mindig mindenkinél jelen van, csak tudni kell megkülönböztetni, hogy mi az amikor rálátásom van egy filmre és a tapasztalataim alapján megtudom mondani, hogy miért volt jó és miért nem, illetve mi az a helyzet, amikor triggerel bennem egy régi emléket, érzést és emiatt érzem sokkal jobbnak, mint mások. Ilyenkor hiába hajtogatja adott személy, hogy úristen hát mekkora film volt, aki a túloldalon van és semmit nem triggerelt benne, egyszerűen nem fogja érteni az ő érzéseit.