Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #147392 üzenetére
+tobbiek
Az igazi problema vele nem az hogy kinek tetszik vagy kinek nem. A nagy baj az hogy a Dunevel szemben ez nem egy remake vagy reboot hanem folytatas. Innentol kezdve az egesz megitelesnek onnan kell ki indulnia, hogy valoban ugy erzodik-e, vagy csak kaptunk egy total stilusidegen akarmit, amire felmatricaztak az eredeti cimet.
Az utobbi tortent. Ez mint folytatas kb ertekelhetetlen.Mi sem bizonyitja jobban mint az hogy teljesen ket reszre szakadt a rajongok tabora. Akinek az elso tetszett, annak a masodik nem, es forditva. En pl egy embert ismerek akinek mindketto bejott. Villenuve jobban tette volna ha a sajat stilusat nem eroszakolja ra egy total masmilyen vilagra.
A konyv annyira mas hogy nem is hoznam ide.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Peterhappy
őstag
Ok, nem aggodok
@Miklos: nem tudom. Az biztos, hogy regen VHS-rol lattam eloszor, majd DVD-rol is lattam szinkronizaltan es feliratosan is. De nem tudom, melyik valtozatot.
@Mik76: valoban nincs sok, de szerintem ez nem is baj. De van benne jo par dolog, ami az elso film ismerete nelkul nehezen lenne ertheto.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Peterhappy #147386 üzenetére
Sok verziója van, melyikkel próbálkozol/próbálkoztál?
"Szerintem."
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #147386 üzenetére
Ne aggódj én is vagy 3x láttam az eredetit, de nekem se tetszett, lehet Rutger Hauer a fő oka, vagy ez a madmexes hangulat, nem tudom. Nekem az új jobban bejön, pont az említett sterilitás miatt, egyszerűen jobban áll ennek a világnak. Szerintem.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Peterhappy
őstag
válasz Mik76 #147380 üzenetére
Szentségtörés lesz, úgyhogy csak off-ban írom, de talán épp itt lesz a blöki elásva:
Nekem egyszerűen nem tetszett a klasszikus Blade Runner. Pedig legalább négyszer láttam. Rendszeresen nekifutok néhány év kihagyással, hátha az én készülékemben a hiba és legutóbbi alkalommal még nem voltam rá elég érett. De egyszerűen nem. Jelentős filmtörténeti alkotásnak tartom, de ettől még nem tetszik.
Érdekes, mert a regény sem adta meg magát elsőre, az is csak második olvasatra kúszott fel a "jó" kategóriába, de messze nem érzem kiemelkedőnek.
-
PuMbA
titán
Közben megérkeztek a feliratos vetítések a Cinext-be
-
Miklós315
aktív tag
válasz Yodamest #147336 üzenetére
Cold Skin - Nem tetszett
Nagyjából egy (első világ)háborús értelmetlenség-allegóriának tudom értékelni, de modorosnak érzem a vonalat (miért kellett, hogy így oldják meg az "ismeretlen ismerős"/friend-or-foe kérdéskört?), és sok marhaság (döntések, alakulások, stb.) volt benne, amitől csak fogom a fejem...szörnyes Több szál is masszívan kérdőjeles, mert hányavetin van odalapátolva:
1. pl. a váltások (ez olyan, mint aEl incidente (The Incident / Végtelenül) , és ugyanúgy a levegőben lóg,-ben , mertmint ott
2. pl. arra sosem kapunk választ, hogy miért jött el a világvégére hősünk a civilizációból menekülve, avagy
3. mi a jelentősége, hogy .nincs különbség a "civilizációban való lét" és "az elszigetelt természetben való lét" között (mindkettőben öldöklés megy, élethalálharc, értelmetlenség, stb.)
Ami A világítótoronyban stabilnak hat (szimbólumok alkalmazása), itt képlékenynek, esetlegesnek hat.
Tehát mire gondolt a költő?Az ember rossz? Az embernek csak ennyi jutott (életben, halálban, stb.)? Önként választjuk/csináljuk ezt "magunknak", míg bele nem döglünk?
Kevés spanyol filmet kedvelek, mert túl elborultak (sok füst, kis láng), "túlművészkedősek"... Ez meg spanyol-francia-usa"Szerintem."
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #147369 üzenetére
A te izlesed ugyanugy szamit mint barki mase, vagy az enyem. En ugy latom hogy a BR2049 meg az eredeti kb annyira hasonlitanak egymasra mint a Birodalom Visszavag meg az Ebredo Ero. Szo szo, az alap elemek elvileg ugyanazok, de az osszkep es osszhatas nem is lehetne masabb.
Vizualisan abszolute alacsonyabb rendu az en szememben. Ez a kis foto osszehasonlitas el is arul mindent a ket film stilusat es nem utolsosorban "batorsagat" illetoen.Nyito kep:
Szamomra a felso "Akar bator lenni, ujat mutatni". Az also egy gyava ember abszolut de alibi szagu egyszeru steril utanzata az eredetinek. Ez egyebkent siman tetten is erheto a jelenetek 90%-aban. Ures, steril, unalmas. Persze meg lehet ezt probalni erenykent talalni, de nem nalam.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
törölt tag
Ez az Army of Thieves jó nagy rakás büdös gennyes szar volt. A kínos, idióta, infantilis, erőltetett poénok még a jó részeket is elrontják. A cselekmény baromság. Minden egyes karakter idegesítő. Van pár korrekt akciójelenet de minden más annyira szar, hogy ezeknél is inkább azt vártam, hogy minél hamarabb legyen vége. Ja és persze nem 90 perc mert egy ilyen filmnek több mint 2 órán át kell tartania! Hányós emóta!!!!
#értékelés
-
Ispy
veterán
válasz bagyulajuve #147371 üzenetére
Ja, vagy amikor a sivatagi kotyogost főzték, fincsi mi.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pohár
félisten
válasz bagyulajuve #147371 üzenetére
az hatalmas volt
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
bagyulajuve
addikt
ja és a a Dűne nézése közben ez jutott eszembe: "turhatestvérek"
Resistencia eterna
-
Miklós315
aktív tag
válasz Peterhappy #147368 üzenetére
Igen, ezért a másikra gondoltam, mint te
-----------------------------
Retroshock - Dűne
(SPOILERES)[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Peterhappy
őstag
válasz Mik76 #147357 üzenetére
Erdekes, amit irsz, megmondom oszinten, nekem az Arrival jobban tetszett, mint az alapjaul szolgalo novella. Pedig ez nalam igen ritka.
A BR'49-t pedig epp tegnap ujraztuk es meg jobban tetszett, mint elso nekifutasra. A Felesegem pedig teljesen a hatasa ala kerult.
De Te szakmabeli vagy, en meg csak mezei user, szoval lehet, hogy az en keszulekemben van a hiba
-
nagyúr
válasz HUTCHDB #147365 üzenetére
Zárójelben megjegyzem, hogy fél perc alatt találtam a filmről a topikban két részletesebben kifejtett kritikát, akiknek tetszett (Kergeboci, Miklós315). Szerintem az ő benyomásaikkal össze tudod vetni a saját tapasztalataidat.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz k-adi #147344 üzenetére
Nem klasszikus "top10", de:
Nagyon tetszettek (egyben van, nem nagyon tudok belekötni):
Dűne, Shorta (Csapdában), LucaTetszettek (korrekt és/vagy szórakoztató):
Minari - A családom története, Nobody (Senki), FreakyEmlítésre méltó (szét tudom cincálni, de van valami erénye, amiért inkább pozitív az összkép):
Nomadland, Az igazság bajnokai, Druk (még egy kört mindenkinek)/ Még nem láttam, de érdekel idénről:
Kedves elvtársak /"Szerintem."
-
-
pohár
félisten
válasz Miklós315 #147361 üzenetére
a rendeletben csak a közösségi közlekedésről volt szó, plusz az önkormányzat a saját üzelemtetésű intézményeiben tud "dirigálni"
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz warcat #147349 üzenetére
Egy szót sem írtál az első válaszodban sem és a “felhívásom” után sem a filmről.
Igazából, ha jól gondolom, akkor pontosan te voltál az, aki az általad meghatározott elvárásodnak nem feleltél eleget.
De sebaj, erre a felvetésemre válaszolva tényleg szívesen olvasnám, hogy miért is jó ez a film szerinted.
Mint láthattad, én kifejtettem, hogy nekem mi volt vele a bajom.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Miklós315
aktív tag
válasz pohár #147360 üzenetére
Feltételeztem, hogy a legújabb vonatkozó kormányrendeletről van szó. A jogi hierarchiában pedig a kormányrendelet feljebb való az önkormányzatinál. Időbeli egybeesést tapasztaltam (Geli is bejelentkezett az intézkedéseivel), de a kormányrendelet szabályozza az önkormányzatokat is (pl. úgy, hogy ez esetben éppen rájuk bízza a döntést).
"Szerintem."
-
pohár
félisten
válasz Miklós315 #147328 üzenetére
a főváros döntése mit keresne a közlönyben?
CC sem rakta még ki, hogy hétfőtől mi a helyzet, talán tényleg úgy van, ahogy Peterhappy is írta
-
Mik76
senior tag
válasz bagyulajuve #147347 üzenetére
Nekem az Arrival tetszett, bar alapvetoen leginkabb a sztori miatt. Ez nem feltetlenul Villenuve erdeme.
Az Enemy utan ugy alltunk fel a nejemmel hogy ez mi a tokom volt? Hangulat megvolt, de reszemrol egy akarmit belemagyarazos kusza hulyeseg.
A BR nalam nagyon gyenge volt. Minden szempontbol.
Ket ertekelheto jelenet volt benne. Az elejen a teszt, meg a Leto irodajaban a latvany ahogy a fenyek haladtak a falakon. Ami miatt irok hogy en ugyan nem lattam a Dune-t, de siman el tudom kepzelni hogy a hang kiveri a biztositekot. Az eredeti BR-ben kb 2-3 alkalommal felhangzo robajt (a varosi repulos totaloknal), az uj reszben vagy tizenotszor sutottek el, mert majd igy milyen utos lesz...
Pont az ellenkezojet valtotta ki belolem. Eroszakosan mesterkelt, tultolt gagyi.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
-
warcat
veterán
válasz #42308056 #147351 üzenetére
Filmekről beszélgetni járunk ide, nem blogolni, önmagában az a bejelentés, hogy van véleményem egy filmről teljesen értéktelen.De egyébként a te stílusod az egyik ok, amiért csak ritkán nézek be ide, szóval nem csoda, ha nem érted.Na részemről off, időpazarlás.
EA: It's in the crate!
-
bagyulajuve
addikt
válasz HUTCHDB #147339 üzenetére
hát jó, nem egy világmegváltó film, de az utóbbi idők sci-fi (és sok egyéb film) csalódásait követően nekem pont bejött, meg szeretem Villeneuve eddigi filmjeit, és ez is hozta a színvonalat - szóval nincs új a nap alatt, tetszett, és várom a 2. részt
a filmzene nekem tetszene, csak rohadt hangos, ahogy mondod - de én azt hittem hogy ez a mozinak róható fel
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz k-adi #147344 üzenetére
Na ebben van valami: "idén se volt olyan jó a felhozatal, lehet ezért is üt ez ekkorát"
Nagyon nagyon ritkán olvasok kritikát, de most a film után többet is átfutottam.
Még a dícsérő leírások között is ott szerepelnek azok a gondolatok, amelyeket én is érzetem.
Nekem igazából a következő volt a problémám:
Semmilyen, vontatott, lassú, hosszúra nyújtott történet.
Vizuális élményben abszulúte nem emelkedik ki.
A színészi teljesítmények is inkább az elmegy kategória volt, aki e fölé tudott emelkedni az Timothée Chalamet volt.
Ami abszolúte negatívum volt számomra az a filmzene. Szó szerint a movie közepétől idegesítően hatott rám, ráadásul túlságosan is hangos volt.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz warcat #147341 üzenetére
Azért kíváncsi lennék - akár spoilerben is - arra, hogy neked, vagy más fórumozónak, ez az alkotás miért, miben tűnik ki (akár csak) az átlagos kategóriából.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bagyulajuve #147331 üzenetére
Én is megnéztema DUNE-t. Sajnos nekem nem ütött akkorát, sőt...
-
Hintalow
senior tag
válasz mephi666 #147314 üzenetére
Persze, hogy nem ugyan az a karakter lesz, mint a Toy story filmekben, mert ez a 2000-ben futott, 62 részt megért Buzz Lightyear of Star Command c. animációs sorozat alapján készül.
Abban sem volt semmi kapcsolat a filmekhez, ott ő az a karakter volt, akiről a TS filmekben csak hitte hogy azHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Yodamest
veterán
válasz Miklós315 #147335 üzenetére
Hát szerintem utóbbi
De egyébként ezt a storyt feldolgozták egész másképpen is a Cold Skin című filmben. Nem tudom azt láttad-é. Ott is ugyanez az alapfelállás, viszont sokkal mainstreamebb a közlés módja, (lehet valakinek Michael Bayesebb) de nekem így, ilyen tálalásban jobban átjött.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Yodamest #147330 üzenetére
Az egész film összetett: annyi réteg csúszik össze, miközben önmagában is megállja helyét egyik-másik. Pl. lehet, hogy a két hősünk
... Ilyesmi... lehetőségeket biztosít, de nem úgy, hogy "egy ecsetvonás", azt hajrá, hanem biztos pontokat kijelöl, és okosan elhelyezve őket teremt lehetőséget a többértelműségre: legvégül mégis minden út oda fut ki - a legmélyebb egzisztenciális létkérdések köréig.csak (fél)holt lelkek egy köztes megállóban - vonzza fény/kacérkodva ellenáll neki/nem képes továbblépni, mást sem enged (finom áthallás a Ghost c. film nyughatatlan kísértet-szellemeivel felfedezhető) Vagy Dr. Johansennek van igaza és csupán: "
"p*na! [ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz Yodamest #147330 üzenetére
Valószínűleg 'alkotás/egyén'-függő, hogy melyik film kire hogyan tud hatni. Szerintem elég jól körvonalazható a szerző korábbi filmjéből (pl. tök jól reflektál, továbbviszi a "Patiszon"
eredetsztorija az A boszorkány c. filmet időben és térben, kifejtésben...), valamint elég didaktikusak a használt szimbólumok, stb. Ezzel együtt nagy mellélövés is lehet a vége ("gondolt arra a fenét...")bűnös erdei Másrészt elég szórakoztatóra és eseménydúsra sikerült, nem unalmas szenvelgés. Ezért is - több egyéb átfedés mellett - ugrott be az Ostrov is: annak hangulatát hozza.
De sok film (akár a Fekete hattyú is) beugrott nézése közben..."Szerintem."
-
bagyulajuve
addikt
nagyon jó volt a Dűne, attól féltem, hogy bealszom, de egy pillanatra sem lankadt a figyelmem
Villi Növ hozta a tőle szokásos minőséget, bár kicsit saját keretébe szorult
egy dolog rontott az élményen, hogy a zenék iszonyatosan hangosak szóltak a moziban, már-már elérte a fájdalomküszöböt
Resistencia eterna
-
Yodamest
veterán
válasz Miklós315 #147322 üzenetére
Fú ez jó kis verselemzés lett, egyből újra a padban éreztem magam az olvasása közben. Megértem, hogy megvan a célközönsge az ilyen filmeknek, mindazonáltal nekem ez már a túl művészies kategóriába esik. Még a Fehér éjszakák, Anyám, Mr. Nobody (azaz Senki úr életei - omg az a magyar cím ) élvezhetőek voltak számomra is, azért van egy pont ami felett már hiába elképesző művészi és mindenféle háttér-mondanivalóval teletűzdelt egy film, nem élvezetes, mert mindent feláldoz a mondanivaló oltárán. Ez már az egy ecsetvonásos festmény kategória nálam, ami gyakorlatilag egy ecsetvonás, de mégis nekem azt kellene látnom benne, hogy milyen gyötrelmeket élt át a festő a harmincas-negyvenes évei között és az egész életútját fel kellene fedeznem abban az egy mozdulatban, amit belevitt. Értem, hogy mennyi mindent akar mondani, de maga ahogyan elmondja nem szórakoztat, így nem is tud hatni rám emocionálisan. (pedig ez lenne gondolom a cél)
-
Miklós315
aktív tag
-
Peterhappy
őstag
-
shotika
őstag
válasz k-adi #147323 üzenetére
Pont jövőhétre terveztük a Dűnét. Én végigülném maszkban, de mivel szemüveges vagyok, így biztos nem fogom szopatni magam.
Sajnálom, mert nagyvásznon akartam megnézni, ahogy az Érkezést és a Blade Runnert is ott néztem, és nagyon durván ütöttek moziban.Viszont akkor jó pár hónapra ismét a mozik kilőve a részemről, bár ahogy néztem a jegyárakat, másra amúgy se ültem volna be.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
shotika
őstag
válasz mephi666 #147230 üzenetére
Na, a Halloween-nek konkrétan nincs is háttérsztorija
Nemrég én is megnéztem a 2. részt. Amilyen fasza volt a 2018-as, olyan szar lett a folytatás. Nem értem miért kellett Jason Voorheest csinálni Myers-ből, a Halloween filmek lényegét ölték meg ezzel a húzással.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
-
k-adi
nagyúr
-
Miklós315
aktív tag
The Lighthouse (A világítótorony)
Elsőre ezekre asszociáltam: Shutter Island, Ostrov, Így ért véget a nyaram, Master and Commander, Számkivetett...
Elszigetelten, egy vagy két törött lélek vívja szélmalomharcát az idegek tengerén hánykódva, valóság és téboly mezsgyéjén, tengeri medvék morogta legendás babonák béklyóiba verten. Nem egyszerű alap. De roppant hangulatos kiállítás. Drámai, kegyetlen, maróan élces pillanatokkal tarkított, végtelenül szomorú... mégis ismerősen természetes. A bizonytalan, kiszolgáltatott ember összezárva érzéseivel, hiedelmeivel, a természettel... és egymással.Aztán, túllépve az eredendően szociális természet sérültségében durva pokrócjellegén, kitárult egy ősi, misztikus babonán túli, magasabb szintű vágy, valamint az irányába ható sóvárgás várható bukásának dimenziója is. Az ismeretlen ihlette megrögzött hiedelmek (pl. szirének), az ismert eredet- és vezeklésmítoszok (pl. Prométheusz), végül a tiszta fény teljességében ragyogó ereje (Isten színe látása) megnyerően épül egymásra és bontakoztatja ki a bűnös lélek háborgó természetének vázlatát, melynek - míg tiszta nyugvópontra térni képtelen - örök kárhozat lesz osztályrésze. Ekképpen leginkább a Jákob lajtorjája lehet méltó párdarabja eme erőteljes, művészi allegóriának, mely a mindig aktuális lehetséges döntés felelős mozzanatára hívja fel a figyelmet: az igaz útra lépni sosem késő - amíg a párkák fonala meg nem szakad -, de ha elmulasztjuk, nincs második esély, a tét pedig nagy. Akkor is, ha nem tudatosul e döntés valós terhe.
Nagyon erős színészi játék és atmoszféra, okos forgatókönyv, jól adagolt információk és szimbólumok jellemzik. Váratlanul tetszetős darab.
#értékelés
"Szerintem."
-
törölt tag
Hát ez a Titán mi a franc volt??? Viszont a Toldi Kisterem terme elég jól vizsgázott.
-
tag
hát a Dűnénél szerintem a 4. után már csak lefele van, de ugye a pénz beszél
(akkor már maradjon inkább a sorozat, ott aztán felőlem csavarhatják az előzményeket, alternatív szálakat, ahogy akarják, mert elmesélni való még bőven van miről)[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz gyuromoj #147310 üzenetére
Adom, a teljes messiás szál kibontásához, szinte majdnem hogy kötelező a 3. rész, anélkül megint olyan érzése lesz az embernek, hogy elvágták a történetet a 2. filmnél (nekem is az volt, mikor olvastam a könyvben).
Igazából nyugodtan jöhetne a 4. film is, mert a Gyermekei még tovább árnyalják ezt kicsit, de ott meg kinyit megint egy új történetet szálat, szóval akkor meg jöhetne az 5. is.. Ja, megértem miért a 3.nál húzná meg a határt.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
nagyúr
The french dispatch (A francia kiadás)
15 hónap tilitoli után végre a mozikba került Wes Anderson legújabb műve. Felfegyverkezve az elmúlt 3-4 filmjének atmoszférájával, vártam egy csudaszép, bohém, relatíve könnyed művészfilmet. Ehhez képest kaptam egy csudaszép, bohém, és meglehetősen nehezen emészthető sztorihármast, amelyekből a középsőt már követni sem volt egyszerű a rendszeresen párhuzamosított információáram miatt, a másik kettő pedig szimplán csak nehezen adta magát. Ezen felül valahol a megfoghatóság határán (túl) ott lebeg pár dolog, ami a három történetet összefogja, de egyelőre nem találom rajta a fogást. Nagy huncut Anderson, sok mindenre számítottam tőle, de erre pont nem. Asszem emésztem még egy kicsit, aztán ha ülepedett, megnézem még egyszer. Addig kap egy 8.5/10-et.
(ha nem lenne egyértelmű - nagyon tetszett, csak némileg zavarodott lettem tőle)#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mephi666
nagyúr
válasz Miklós315 #147307 üzenetére
ez az: hogy ez nem ugyanaz a Buzz lesz feltehetőleg a film címe is valószínű ezért simán "Lightyear" ...ezen gondolkoztam, hogy így meg skizofrén lehet az egész: mindenkiben ott van a ts1-2-3-4 (+rövidfilmek) Buzz-ja, akitől el kell vonatkoztatni, mert ez nem ugyanaz a Buzz lesz ...nekem is furcsa lesz nagyon, ha Dörner György helyett is más szinkronizálja (márpedig őt is le kell akkor cserélni, mert csak zavarni fogja az embert)
...ugyanígy lehetne simán Woody-s vadnyugati sztori is, amit a 2. részben mutogattak, de ezzel is csak megzavarnák az embert jó volt így egyben a 4 egészestés film, a megszokott karakterekkel és a rövidfilmek is elég jól sikerültek... ebben szerintem ennyi volt igazából... nem mondom: kíváncsi vagyok azért a "Buzz" mozira, de félő, hogy nem tudja hozni az elvárásokat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gyuromoj
veterán
Denis Villeneuve wants to make 'at least three' Dune movies
Army of the Dead 2 Title Revealed: Planet of the Dead[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
pohár
félisten
válasz #42308056 #147306 üzenetére
az oltottaknál igazán tehetnének kivételt... ennyi erővel semmit sem ért a dolog
-
Miklós315
aktív tag
válasz mephi666 #147305 üzenetére
Igazad van, de pont ebből adódik, hogy marhaság: Buzz432 kalandjai (a látványon túl) mennyit adnak hozzá Buzz1 TS1-2-ben (stb.) látott karakterfejlődéséhez/identitás-reflexiójához?
Nem mondom, hogy lehet jó válasz a felmerült kérdésekre, csak nem jut eszembe, mi lehet az a koncepció, amire rávágom, hogy "ahaa, így már értem, jópofa"...Már láttam a Dűnét, a Dűne2-ig visszavonják a maszkviselést
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
törölt tag
A szemüvegesek rászabtak, hétfőtől maszk kell a mozikba is.
-
mephi666
nagyúr
válasz Miklós315 #147301 üzenetére
Van Buzz-ból annyi, mint a rosseb a főszereplő, valamint a 2. részben több száz dobozolva, akik közül egy hozzájuk csapódik... van utalás videójátékra és tv-reklámra is... a 2. rész amúgy erősen star wars beütésű (99es tán és a disney/pixar már ott kacsingatott Lucas felé? ) ...nekünk nagy kedvenc a toy story: sráccal a napokban végignéztük mind és még kb 20adjára is tud újat mutatni... pl most tűnt fel a 4ben az "űrben senki nem hallja a sikolyod" ("in space no one can hear you scream" -> Alien)
...nekem jöhet ez a lightyear spinoff, de szerintem ez a Buzz nem a megszokott Buzz lesz, hanem egy teljesen különálló sztorit kapunk
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
paatrick
őstag
válasz gyuromoj #147288 üzenetére
Hát ez max akkor nézem meg ha imdb 8,5+ lesz amire 0 esélyt látok. Amúgy se értem minek kell ez még, azon kívül hogy a TS1 gyerekei mostanra felnőttek és elvihetik a gyereket egy mesére amivel ők is kapcsolódnak
Hollywood a teljes ötlethiány mostanra.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Miklós315
aktív tag
válasz oriic #147300 üzenetére
De ezt már Buzzal lenyomták a TS1-2-ben...
Ugyanez megvolt már Woody-val is (TS1, 3).
Akkor már értelmet nyerne, kicsi "fűszerrel", ha ez a "filmforgatás" olyan alap lenne, ami eszkalálódna valami világmegmentésbe (és kitágul az univerzum), ami "majd" (korábban) megihleti a játékgyártókat is, de érted... a "valós világban" nincs nyoma: a valóságnak (ez a mostani "előzményfilm") a lecsapódását (TS-1-4 Buzz-ja) tovább feji a stúdió-effektus?? Nem értem a történet-koncepciót, kivéve, hogy $$$...#147298 Pro Koryak:
fejőstehén lendületben[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest