Hirdetés
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Rigormortiis #167732 üzenetére
Annyit vajazzàtok meg kell vegyem a végén
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Pro Koryak #166477 üzenetére
Borzasztó hír. Nagyon szeretetre méltó egyéniség volt, igazi tehetség mellesleg. Színészileg és énekesileg is. Játszhattam vele pár évadot, nagy élmény volt.
Miért a jó, kedves és tehetséges emberek mennek el fájdalmasan hamar, míg a gonosz tetvek jellemzően az emberi életkor legvégső határáig éldegélnek vidáman (nincs válasz)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stellaz #166306 üzenetére
Ööö ez azért érdekes, mert szerintem meg az egész madmax frencsájz kezdetektől az értékelhetetlen c trash kategória, amin ordítva röhögök - mert ha nem így lenne sírva verném a fejem a falba 🤷
De nem támadásnak szánom
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz liszi70 #166049 üzenetére
Hú de jó volt. Néztem egy darabig, mi a sz@r és mit akar kihozni ebből a hülyeségből, és eccercsak beszippantott a végéig. De valóban kellemetlen egy alkotás. Kidman meg jó színésznő, ez legkésőbb itt kiderült.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz proci985 #166027 üzenetére
Nekem a nagy trilógiából csak a Kárhozat volt meg, még megjelenésekor, kvázi majdnem ex-kamaszként. Nagyot ütött rajtam és lehozott annyira az életről, hogy a többit nem mertem bevállalni eddig, pedig amúgy a Tarrt félelemmel vegyes rajongással tisztelem, mint önazonos művészt. Most mocorogni kezdett bennem valami, köszi
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lezso6 #165798 üzenetére
Feminista persze, szerencsére nem az egészen bután arcbatolós, hanem a szórakoztató verzióban. Nekem ez nem tartozik a komoly világmagyarázat kategóriába, mert egyrészt elismerem bárkinek bármi jogát bármire, amíg nem támaszt kizárólagos(nak vélt) jogot/magyarázatot/igényt, másrészt régi ügy már.
A lost in translation pedig egészen komoly moziélményem volt anno, szinte transzcendens erejű. Pedig ott se szívesen kezdem megfogalmazni miért is jó. Az csak lerántaná a porba, amit nem akarok semmiképp.
james001@
te jószagú ahhoz a filmhez minek hozzápiszkálni ennyi idő után?[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
A Poor Things nekem tegnap egészen meglepő élmény volt. Nem tudtam a filmről az égvilágon semmit (mostanság ügyelek rá, ha valamit még egyszer az életben megnéznék, legyen új számomra), így nem is vártam el semmit és nem ismerem a rendező egyéb munkáit. Azon túl, hogy egész beteg elme lehet, nagyon élveztem az egészet, mint nagyon ferde sztorit. Színészek jók, kameramunka az szintén beteg, díszletek, ruhák, mind egy jó gombás trip. Annyira más mint a mainstream, hogy kiránt a komfortzónából és ez már magában megéri. Nem hiszem, hogy komoly tanulságot, világmagyarázatot és ilyesmit kellene keresni benne, de nagyon nézeti magát. Nekem. Erős nyolcast biztos megajánlok neki.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz mephi666 #165622 üzenetére
"szerintem egyik legjobb King adaptáció"
Amivel ugye nem mondtunk semmit - egyrészt, mert valóban pocsék filmverziók vannak, másrészt, mert rém rossz írónak gondolom. Bár egy életművön át hozza a szintet, ami tiszteletre méltóDe no offense, egy nyavajás troll vagyok. Ma este különösen.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz liszi70 #165498 üzenetére
Meg lehet nézni, persze. Továbbra sem értem a nem múló hájpot körülötte, bár legalább bitang jól néz ki. Na de manapság minden AAA cím bitang jól néz ki és általában itt a vége a felmutathatónak. A két fiatal főszereplő sármja és színészi képességei a zéró felé mutatnak, aki meg tudna azt nem engedi a szánalmas dramaturgia. Egyszer nézősnek elmegy, de kár volt érte pénzt adni moziban.
Disclaimer: mindennek semmi köze ahhoz, hogy olvastam, vagy szeretem-e a könyveket. Odáig el sem jutnunk."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #165029 üzenetére
Véletlenül egy követ fújunk.
Hasonló véleményemért a sógornőm törölt az ismerősei közül, aztán mégse. Ha ez az új magyar film iránya, akkor inkább a Jancsó, pedig az is nézhetetlen, de már évtizedek óta az
A Magyarázatra már nem merek beülni ezek után.
Bár szerintem a Dűne is nagyon rossz (mint film, magában nézve is) fordítva vagyok bekötve."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
The First Omen trailer
hmm?
Ebből még akármi is lehet és ez szerintem már magában nagy szó manapság.
Ha a Legionból indulok ki, rendívül tehetséges rendező."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz [HUN]NIMROD #164898 üzenetére
Most már offban, tényleg le kéne akadni a farvízről, csak nem megy
A Lynch változat mint film sokkal jobban működik, minden technikai borzasztósága dacára; ez így van. A modern verzió mindenkit megvett a valóban epikus látvánnyal - és itt nem a könyvektől eltérés bosszant engem - miközben a dramaturgia, színészi munka, lore és hangulat erősen csorbás. Felsorolhatnám az összes létező hulladék filmes klisét, ami itt mind egy helyen található majd három órában. Nem baj, legalább jól néz ki, a rendező elvileg nem amatőr és az alapanyag annyira jó, hogy ez így együtt megmenti a Zack Snyderkedéstől. Mondjuk többnyire
-
RetepNyaraB
veterán
Látom jó témát ad a Dűne.
Sikerült tegnap este a kölökkel behúzni (mammut. Annyira hangos volt ugye a játékidő jelentős részében a hülye zörej orgia, hogy a vászon alatti woofertől folyamatosan hullámzott a vászon, mintha kavicsot dobtak volna a tóba. Gáz).
Feleim, ez egy igen látványos foshalom. Mondjuk az első rész utolsó 40 percét is kézbe temetett arccal bírtam. Lányom rendkívül lelkes.
-Mr. Chalamet egy csinos kis nyikhaj, nem több. Zéró karizma, erő, ilyesmi
-Zendayára még ennyit sem tudok elmondani.Pauszpapír halvány karakterek, semmi motiváció (mármint a filmben). Mivel a regények jó része tiszta belső monológ, látomások, megfilmesíthetetlen cucc, ezért ilyen Helm szurdok csatája mintára felhúzott bulsshit-lövöldözés-halomba fulladó unalom. Kifejezetten gáz.
Asszem én kinőttem az efféle moziból és Villeneuve-től meg kifejezetten színvonaltalannak tartom az üres látványorgiát.
Jessica üres nézése 3 órán át, brr. Egyedül Stilgarba sikerült Bardemnek életet lehelnie (persze minek, de legalább).Hát, uff.
-
RetepNyaraB
veterán
Szevasztok, kb. a kovid előtt voltam utoljára fizikailag moziban. Sajnos meg kell néznem a Dűne kettőt a lányommal. Hova menjek? Mármint, hova érdemes? Semmi VIP hülyeség, #csakafilm, ma este.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bad Pritt #164308 üzenetére
Engem az Inception annyira szórakoztat, hogy többször láttam. A Tenet csak egyszer, de az tetszett. A csilagközin meg feszengtem háromnegyed óra után végig, hogy mi ez a nyálgép marhaság. S itt nem a koncepció hiánya, meg a megmagyarázás szándéka vezetett - ezeket ilyen halivúdi scifiknél amúgy sem nagyon feszegetem - hanem szimplán idegesített a történet és előadása.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz liszi70 #164110 üzenetére
Ja persze, egy kegyelmi állapotban forgatták a cuccokat, világos. Linklaternek közelébe se sikerült jutnia többet. Ethan Hawke meg szintén remek, plusz príma kémia van közöttük - csak őt már ismertem előbb is.
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #163688 üzenetére
Valamelyik nagy öreg magyar slágerszerző (talán a Zsüti..?) mondta, hogy slágert írni baromi nehéz. Én úgy gondolom szerénykedett; vagy megy, vagy nem megy. Az ihletet és tehetséget nem lehet megvenni, megtanulni. A szakma részét igen. Na a Webber az pl. bérhangszerelőket alkalmaz, mindig is ezt csinálta. Hogy aztán csak megteheti és azért, vagy tényleg nem tud hangszerelni, ez nem fog kiderülni.
A Hair zenéin több generáció felnőtt (a mostani már nem, ők azt se tudják ez fodrászbolt, vagy város), az azért jelez valamit akkor is, ha amúgy a fenét se érdekli."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #79484416 #163671 üzenetére
Nincs semmi baj egyik verzióval sem (szigorúan a linkelt két klip). A második revüzsánerben készült és abban a stílben teljesen jó. Sőt, legalább mert elrugaszkodni az eredetitől. Heródes pedig egy gonosz, bolond pojáca. A karakterébe gyakorlatilag bármi belefér. Jézus már jóval ütnivalóbb a második verzióban, pedig az elsőben sem volt jó.
-
RetepNyaraB
veterán
A fiú és a szürke gém
Egy csoda. Nem mintha mást vártam volna, a pár fikázó innen-onnan komment után meg pláne, de azért mégiscsak. Az öreg hozza a paneleit, melyekből szeret világot építeni, a mágikus realizmusát, amely működteti ezeket a világokat olyan szabályok mentén, amiket a néző nem ismer, csak működni látja őket (ebben olyan, mint Neil Gaiman) és közben szelid, derűs, idős bölcsesség hatja át az egészet. Egyszerűen egy csoda. Szerintem ezért a műért is be kellene zsákolnia pár díjat majd. Minden kockája ül. Mindazonáltal nem az az extra barackos popcorn két liter cseresznyés kólával típusú mozi; csúnyán csörögni fog a zacsi és nagyon hallatszani, mikor félrenyeled a széndioxidot.
Rebel Moon
Snájdernek utoljára a Sucker Punch, meg némi elfogadás után a 300 állt jól. Ez már nem. Bullshit, megsavanyodott teszkós tejszínhabbal lefújva. Rohadt jól néz ki, meg minden, de annyira ostoba az egész, hogy azon a félrement képregényesztétika sem segít. Pedig még néhány színészt is sikerült szereznie, akik erőlködnek, hogy életet rakjanak a tömény hülyeségbe és tökéletesen vízszínű "karaktereikbe". Nem segít. A blur+szűk optika pedig annyira fárasztó, hogy folyton a szemüvegem szerettem volna törölgetni miért ilyen homályos. Az meg , hogy a legdrágább netfasz csomagba úgy nézem nem fért bele a 4k+hdr egy vadiúj "látvány" filmnél, már szóra sem érdemes. Úgyis csak egy hónapra fizettem elő, megy a levesbe újra."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Where the Crawdads Sing
Ahol a folyami rákok énekelnekháát, egynek elmegy kétségkívül. Jó a színészi játék, ahol fontos. Szépen fényképezett. A sztori majdnem belefullad a
Kék Lagúnába,
de aztán meggondolja magát. Kicsit. Igazából elég sok a dráma és kevés a mondanivaló. Az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának fojtogató, délvidéki fekete ellenessége apró nyomokban van csak meg. Az alapsztori maga elég wtf nekem. A csattanó mindenesetre a legvégén van; - ez még talán nem spoiler - tehát végig kell nézni.Amilyen trágya felhozatal van mostanság filmekből, egy erős hetest megadok neki. Amúgy inkább 6-6.5.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gbors #155495 üzenetére
Jarmusch finoman szólva sem az átlagnéző ízlése Még a tőle szokatlanul kommersz vámpíros sem. Ettől még instant get, bármit követ el.
Az, hogy a Warcraft bukott, ékes példája annak, hogy mint alkotás nem igazán állta meg a helyét, függetlenül az ábrázolt világtól.
Az Avatár meg hibáitól és vélt rétegízlés kiszolgálásától függetlenül valamit mégis tudott, mint film, mert töméntelen pénzt hozott a konyhára. Érdekesek ezek. Előre mérik drogmérlegen az összetevőket, aztán vagy bejön, vagy nem. A néző pszichológia kiszámíthatatlan. :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Úgy biztos bódottá
Ez egy általános probléma a megfilmesítésekkel. Mármint az ismerem vs. nem ismerem. Plusz az aljas fanservice, ami ugyanakkorát árt(hat). Ld. SW széria (mínusz Andor, állítólag, de azt nem láttam még).
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz KISDUCK #155438 üzenetére
Mononokéből hekkelte Cameron az Avatar elég szép részét szerintem. Konkrétan az egész Gaia koncepciót, vizuális megvalósítással együtt. Csak a Mononoke közben egy remekmű, az Avatar meg jól néz ki és vége.
Yodamest @ elég hardkór warcraft+wowos voltam még 10 éve is. A Warcraft film nekem kb. C kategória volt moziban. Facepalm végig. S nem a látvány miatt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lezso6 #155254 üzenetére
Jóvammá. Volt némi képzavar, na.
Demagóg (populista) viselkedés, mikor az (többnyire eleve ingatag) álláspontod nem objektív érvekkel véded, hanem minél több ember minél primérebb előítéleteire támaszkodva. Így éred el könnyűszerrel az adott csoport támogatását, akár vakhitté erősítve, ha elég sok hajmeresztő hülyeséget ismételsz tényként eladva.
"A francia film rossz, mert a franciák csigazabáló buzeránsok". Ez egy szép nagy demagógia.
Nem szeretem a francia filmet, pár kivételtől eltekintve 🤷"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #42308056 #155249 üzenetére
Mert a nejem kérte. Láttam a pontszámot, de ebben az is benne lehet, hogy spéci a téma, amit nem feltétlenül értékel a nép. De az értékelés ez esetben még felette is volt alaposan a valóságnak
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Coco Chanel&Igor Stravinsky
Ami szar, az szar, na. Demagóg módon szívből rühellem a francia filmgyártás 95%-át és ez a film elég jó példa arra, hogy miért. Hosszú nézések, hosszú snittek, melyek mögött nincs SEMMI szellemi, érzelmi töltet, csak a szenvelgés. Külön wtf, hogy regényadaptációról beszélünk - ezt a könyvet egész biztosan nem fogom elolvasni. Kb. arról lehet szó, hogy volt a század elején két excentrikus ember, mindketten nagy művészek a maguk terepén és valami elpukkant kettejük között, ellentétek vonzása meg ilyenek. Dugtak, szétmentek. Ezek a tények, amiből próbáltak valami Nagymondanivalós Ködöt formálni, de hát csak olyanra futotta, mint mikor igazán nagyot akarsz fingani és sajnos rostos lesz
Sem az amúgy remek Mads Mikkelsen, sem az idegesítően vonzó Anna Mouglalis nem mentette a helyzetet. Még az sem, hogy a film első félórája amúgy dokumentum részletességgel mutatja be a Sacre du Printemps párizsi bemutatójának botrányát (a sznob, úri közönség összeverekedett a premieren, törtek-zúztak, miközben a zenekar és a Gyagilev balett rendíthetetlenül játszott a színpadon Rendőr csapatoknak kellett beavatkozni. Finoman szólva nem értették meg Sztravinszkij zsenialitását.4/10
A szép díszletek/kosztümök és zene miatt.
Ja meg három nyelven fut párhuzamosan; felirat kötelező, szinkron kiheréli a kevés érdekességet is. Fun fact: Mikkelsen szépen beszél oroszul és franciául.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Családilag meg kellett nézni a Jöttünk-láttunk-visszamennénk (Les Visiteurs) eredeti részét. Mert nem ismerték. Ezen a filmen bármikor tudok sikítva röhögni, ez az én bajom, tudom. De az viszont tény, hogy a magyar szinkronja és fordítása egyszerűen pazar. Ó, milyen messzeségben van ez manapság. Tökéletesen elképzelhetetlen távolban. Mint a magyar foci aranykora. Igazi felüdülés.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bad Pritt #151968 üzenetére
Idris Elba legalább képes úgy tenni, mintha színész lenne. Dwayne Johnsonra viszont én be nem megyek; ha pedig jópofáskodik akkor különösen nem. Akármekkora reklámértéke van. Sőt. De hát ki vagyok én...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz csuvicsuva #151777 üzenetére
Sztem az első állatos is nézhetetlen ipari hulladék volt. Az akkor 15 éves lányomnak persze bejött. Én a fejem fogtam végig
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lemmy9 #151759 üzenetére
A zeneiskolában mindig a kulcslyukon leste a gitárvizsgát, ahol bent a kölke épp izzadt. Én meg gyerekként is könnyekig meg voltam illetődve, hogy a Haumannal vagyok egy légtérben :)
Nagy veszteség. Alig van már az ő generációjából."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gbors #151003 üzenetére
Eh Yézus, ez a kocka az only lovers...ből van b@ssz
Értem. Jarmusch-sal nem nagyon lehet mellényúlni, bármit csinál. Pont ez a film nekem kicsit túl volt sztájlolva, de végtelenül cool volt, azt elismerem.hoffmann_@ akkor már hárman vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bad Pritt #150882 üzenetére
Sztem az első is ipari hulladék volt, sajnálom minden percét amit a moziban töltöttem...
zéró történet, dramaturgia, izgalom, rendezés, szereplők. Igazi pénzbehúzás a fanoktól. Bár én az összes HP filmet is utáltam talán az utolsó 2 (ill. 3 a két részes finálé miatt) kivételével. Azok kezdtek halványan felnőni az amúgy hullámzó színvonalú könyvekhez.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz perempe #150831 üzenetére
Jó, hát Brahms és a Heilung elég más ligában fociznak
én a Vágtázó Halottkémek rituális színházán szaggattam kamaszként, a németek ennek egy dizájnoltabb és kevésbé önpusztító verziója. Abszolút oké, ha nem tetszik, ettől még rém profin nyomják a saját keretrendszerükben. Brahms is :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bad Pritt #150771 üzenetére
Zenéjéért a Heilung nevű banda felel, akiket ha nem ismersz érdemes tyúbon felkeresni, lehetőleg koncert verzióban. Nem viccelnek
ezisegytrailer[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hoffman_ #150735 üzenetére
Vagy ugye a jRiver (tudom, fizetős, vagy béna a crack). De rendszer szintű lejátszóból (win rendszerhangnak is megadható) nincs olyan sok, ami pluszban minden formátumot is kezel.
Én régebben elég sokat hegesztettem a mpchc-t és nem hiányzik évek óta (mondjuk így a fejlődését sem látom).
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Major Lion #150563 üzenetére
véletlen volt és már nem volt kedvem variálni. Így is duplára küldte ez a foshalmaz valamiért.
Hagyjuk az offot, mert Proci fibrillálni fog."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Major Lion #150547 üzenetére
Kedves Tagok, én szeretem ezt a zotyikot olvasgatni. De kérlek, ugorhatnánk a pofozós témát most már lassan?
Offban is qrvaunalmas. Nincs benne annyi, amennyi érveléstömeget elnyomtatok itt két nap alatt.
Hála
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Akkor lerágom én is a csontot a Dűnéről, had' unatkozzatok.
Nekem csak most volt meg, mindent sajnálok.
Villeneuve-öt alapvetően nagyon szeretem, ő egy mai Ridley Scott, egykori fiatal ereje teljében. Szeretem, hogy szinte sosincs töltelék jelenet, felesleges "beszélgetések", az ostoba, szotyizó néző kedvéért magyarázó félmondatok, amelyek megölik a jelenetet.
Ööö, illetve - "ez itt a shai hulud foga. A hatalmas homokféregé"
Szeretem a látomás-szerű képeit, a lassúságát, a grandiózus díszleteket, a részleteket, hogy a ruhák kopottak ahol kell, az emberek piszkosak mikor funkciója van és a kibaszott halivúdi foguk, ha már olyan van nekik, legalább nem csillog extrán minden átkozott mosolynál.A sztori ismeretétől nem tudok függetlenedni sajnos, hisz kamaszkorom egyik kedvenc regénye. Nem tudom mennyire érthetetlen szűz szemmel. Gyanítom, hogy vannak homályos sarkok, vagy akár fél megyényi területek
Volt, ahol zavartak a hangsúlyok, de alapvetően elnéztem, némi szájhúzással. Viszont sok fontos karakter nem kapott minimális kifejtést sem és ezért kár, pedig idő lehetett volna rá.Ami jobban bántott, az Paul (már előre fogtam a fejem az első trailer után, de simán revideáltam volna álláspontom, le is oltottatok anno) szerepében TC. Ő egy rendkívül csinos kis srác, aki ennek maximálisan is tudatában van, de színészi eszközkészlete egy tinié. Többnyire oké, de minden komolyabb jelenetben ahol nem elég a szexi nézése, meg a göndör fürtjei, elvérzik, ahol pedig bedobja a
nézését meg a járásátféloldalas mosolyát, azt a jelenetet tuti mindig újravettem volna.Najó. A képi és hangi világ megvett kilóra, nem tagadom. A sztorimesélés mondjuk a film kétharmadáig viszonylagos elégedettségel töltött el. Nade az utolsó fél óra
az igazán méltatlan volt. Stilgarnak még jó kis akcentusa van, de a többi fremen amerikai angolt beszél? MAF? Zendaya nevű kiscsaj mit tud felmutatni, ami miatt ekkora hájp övezi? Oké, rém kínos kis szerepet kapott eddig, de nem értem. Paul Atreides egy tini srác, aki belecsöppen az események közepébe, látomások gyötrik, vívódik, nem érti mi történik vele, stb. Akkor miért viselkedik úgy a filmen, mint több könyvvel odébb, a Dűne Istencsászáraként? Komoly dramaturgiai baki és teljesen hiteltelenné teszi azt a kevés erőt is, amit színészileg fel tud mutatni.a sivatagi frementalálkozással Ezektől eltekintve persze érdemes volt és manapság már ez is nagy dolog. Sehol egy nemváltó, nonbináris albínó mesztic, külön hála érte.
7/10 eddig, főleg a képi világért és nagyrészt a mesélésért, amely nekem elég jól megidézi a regény érzését.
De ez aztán mehet később fel is, le is."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #42308056 #149827 üzenetére
Kiemelkedő nem, de ha nem ótvar, már az is nagy lépés az emberiségnek 
Valszeg nehéz egy esetleg kultikus játék (sorozat) kultikus mivoltát filmen visszaadni, főleg, ha a pénzeszsákoknak fogalmuk nincs az egészről és a szokásos dollárjelek kattognak a zsíros agyukban.
Ami a tapasztalatok szerint csak azért rossz, mert a szintén fogalmatlan közönséget nem veszi meg a #fullbullshit, a rajongók pedig joggal fognak savazni.
Én rég nem értem az egészet. Kétségbeesetten ragaszkodni a "hátha bejön, bár már 40 éve is ciki volt" recepthez, a kreativitás látszatát is messze elkerülve és TÉNYLEG bejön legalább fifty-fifty (gratulálok a közönségnek ezúton), még 15-20%-ban legalább nem bukik és a maradék meg, hát, igen. De neeem[ Módosította: radi8tor ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Rigormortiis #149823 üzenetére
Jaja ritkának ritka, de azért van.
Nekem a Warcraft nagyon fájt mondjuk, de biztos fordítva vagyok bekötve mint a többi Brian."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz proci985 #149483 üzenetére
Desperadobol az eredeti (el Mariachi) azért jobb, annak legalább szaga van. De ezt minden eredetiről elmondhatjuk, kivétel talán a The Ring (Ringu), ahol szerintem az amcsi jobb lett. Hülye jappánok, jappán hülyék.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Yodamest #149393 üzenetére
Én alapvetően nem értem, miért szán valaki élete szabadidejéből jelentős részt áldozva foshalmok végignézésére (ööö most ez nyelvtanilag érthető volt? )
Szóval túl rövid az élet. Érdemes válogatni ÉS beismerni függőségünket. Anonim alkohol.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Shang Chi és a fuxok legendája
Marvel, az agyatlanabb fajtából (ha értelmezhető egyáltalán a fogalom).
Mivel azonban igen ritkán nézek hasonlót, kifejezetten jól szórakoztam - noha nehéz volt a töméntelen ostobaságtól, sztori luktól, logikai gondoktól stb. elvonatkoztatni. Az A kategóriás színészek kellemesen elvitték a balhét, nyilván volt az a pénz, stb. Az abszolút egészségtelen mennyiségű CGI többnyire jól nézett ki, a harcok nagyon szépen koreografáltak. A sztori és tálalása persze annyira végtelenül együgyű, hogy tuti kínai filmre tippeltem volna (a CGI alapján is), ha nem tudom, hogy nem az. Gratulálok a készítőknek. Ahhoz is, hogy egy újabb frencsájz alapjait sikerült szemmel láthatólag (és sajnos) megvetni. Nincs megállás.Legyen mondjuk 6/10 a látványért és a pár ülő poénért, meg a rendes színészekért, legalább ők nem fájtak.
Igazából jobb, mint amilyennek látszik. Mint film nem jó; erőlködik, nem ül, túl Amerika, sokszor béna a dramaturgia, hosszú. De Will Smith most is nagyon adja, a sztori meg olyan, hogy ha csak a fele igaz, akkor is maga az Amerikai Álom, amely más helyen kb. esélytelen, hogy így megvalósulhatna. Tökre érdemes megnézni.
A film 6/10,
a sztori meg őrület."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Na elsejei mozinak behúztuk a French Dispatch-et. Jó ötlet volt, bár Wes Andersont ismerve nehezen tudnék rossz ötletet elképzelni. Csodálatos kis darab, az életművön belül is a kiemelkedőek közé sorolnám. Mindazonáltal annyira sűrű, hogy teljesen esélytelen egy megnézésre befogadni (a képkocka/geg szám pedig annyira magas, hogy léptetve kellene látni jó néhány jelenetet, világos). Őrület. Azt hiszem ő egy olyan rendező, akinél egyetlen pixel sem áll véletlenül a vásznon; akár kényszeresnek is nevezhetjük, de leborulok előtte. Külön öröm, hogy az egyébként blockbuster sztárok milyen szívesen lépnek fel akár fél jelenetekben, ha vele, vagy mondjuk Jarmusch-sal dolgozhatnak. Ennél nagyobb elismerés egy rendezőnek nem nagyon kellhet.
Gyakorlatilag végig mosolyogtam a kurva maszk alatt (ill. néha kacagtam) és ez nagyon kevés alkotás közben történik meg. Szép este lett. A 19 éves lányom is nagyon elégedett volt, pedig ő csak Timothy Chalamet miatt jött el és amúgy anime függő gengszterrepper jogász hallgató.ui.: muszáj megjegyeznem, hogy Marvel-függők számára nem feltétlenül ajánlott (az oeuvre sem).
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Drakulics elvtárssal érdemes kínkódni? 11 percig bírtam; de ha aszongyátok később kevésbé lesz végtelenül ciki (a szövegkönyv valami kibírhatatlanul, lábszagúan magyar az ízlésemnek) akkor megkínzom magam...
-
RetepNyaraB
veterán
Bár elkönyveltem, hogy kösz nem, de aztán felmászott édzsbíjóra, hát megnéztem a Tenet.
Mondjuk négy éjjeli ülésben, vidéki turné közben, fej leesve a buszon. De nagyon szégyellem, nekem tetszett, miközben minden kritikával egyetértek. Akkor is tetszett. Sőt, minimum még 1, de akár több megnézés benne van, annyira komplikált ez az idősíkos bohóckodmány.Semmi köze, de a Ruben Brandt volt még olyan, hogy minden percre esett egy elolvashatatlan mém, vagy vizuális háttér gag, ami miatt muszáj többször (lehetőleg megállítva) nézni. Szemetek ezek a rendezők
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz PuMbA #146389 üzenetére
Ja tegnap végigment vezetés közben kétszer; de ez bizony csak egy soundtrack a sok közül. Teljesen nulla a film nélkül (amelyet persze nem láttam még). Abszolút funkcionális, aláfestő szöszögés.
Ettől még jó volt dugó közben chillnek :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bagyulajuve #146274 üzenetére
Nekem szerencsére nem, de nem vagyunk egyformák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Pitterix #146255 üzenetére
Ah, tökmenő volt!
Példa rá, hogy egy nem különösebben érdekes, avagy megtekert történetet is el lehet mesélni jól, miközben ki se kell törni a zsáner kereteiből. Van benne hommage is bőven, de ami most hirtelen így 50 másodperccel a főcím után megmaradt aza Nikita (természetesen a Besson-féle) és a Nagyon szép.Blade Runner tetőjelenete.
Nem tudom ki ez a főszereplő csaj, de rákeresek gyorsan. Erős.Ja látom nagy múltja van csak nekem komplett kimaradt.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #145885 üzenetére
Buh ennek a trilógiának mekkora hájpja volt a 90-es évek közepén a posztócipős bölcsészek körében. Én a fejemet kapartam tőle. De az is igaz, hogy azóta se mentem közelébe paatrick@ a Ragyogásban az volt érdekes, hogy végig pufogtam, micsoda szar egy film, banális, unalmas és kiszámolható. Aztán mégis hetekig rémálmaimban szerepelt, ami pedig egyáltalán nem jellemző rám :)
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz FollowTheORI #145790 üzenetére
Tényleg jó az anime witcher; egyrészt végre normális anime, nem csak olyan amire rámondják, mert attól jobban fogy. Másrészt konstans hangulatra építkezik, amelyből ugyan jobbára hiányzik a könyveket, vagy a játékokat átlengő politikai-filozofikus szál és nem is vicces sajna, viszont a saját hangulata meg erős. Ezt a sorozat pl. nem nagyon mondhatta el magáról. Kerek sztori, japános drámázással körítve. Ja, remek a zenéje (ellentétben a sorozatéval). Engem megvett.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dorian #145704 üzenetére
Ebben egyáltalán nincs igazad, de ezt nem én mondom, hanem a világ összes esztétája. Egy tetszőleges műalkotás akkor tud egyetemes értéket közvetíteni, ha túlnő közvetlen keletkezésének körülményein. Magyarul elvonatkoztatható. Ettől még lehet közvetlen értelmezése, csak nem egyedüliként. A technikai megvalósítás pedig ilyenformán teljesen másodlagos (kivéve, ha művészi célja van), az adott pillanat velejárója, folyamatos változó.
-
RetepNyaraB
veterán
Yep. Mondjuk nekem viszonylag tetszett a film is, minden gyengesége ellenére, mert orosz szaga volt. De értem, ha másnak meg wtf érzése lett tőle.
A film amúgy is a regény kis szeletét ragadja ki és próbálja eladni egészként, így persze a lore sem érthető és durván egyszerűsített."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #145483 üzenetére
Dűne az topaktuál, for sure. De ahogy kinéz előbb jön a film, mint levenném a polcról a könyveket. Igazából azt sem tudom hol vannak; ha az exemnél, akkor teljes bukta.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #145477 üzenetére
Ja de jeleztem, hogy nem is a filmmel van bajom (persze de, van, sok, főleg ahogy halad előre a sztori; ettől függetlenül értem, ha bejön a nézőknek). A HP frencsájz szerintem könyvben sokkal jobb és ezt fenntartom 52 év és könyvtárnyi irodalom elolvasása (meg majdnem ugyanennyi film megnézése) után, de nyilván azt is értem, ha másnak meg máshogy van. Mármint fejet hajtok, my bad, bocsesz. Csak nem lesz igaza
Ui.: A HP első részt kb a magyar első megjelenéskor olvastam, az nem ma volt és éreztem, hogy nem a világirodalom csúcsa. Annál érdekesebb, hogy kinőtte magát.
Mondjuk egy Dan Brownnak tetszőleges ezer oldalas regénye kínosan rossz írói munka és a belőle készült filmek meg abszolút hűek ehhez[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #145463 üzenetére
Na most már ne fárasszatok kérlek.
Tolkien tele van hosszú (és jó) versekkel, minden könyv kimeríthetetlen, drámai és szívszorító lore forrás, az összes leírása taníthatóan gyönyörű. Ha ezt nem érzitek többnek bármilyen filmes megvalósításnál, akkor ott nem a könyvben van a hiba.
Valamint a film nem lesz "kevesebb" abban az értelemben, hogy nem aljazni szándékozom. Ám a leírt szó erejét sosem képes film helyettesíteni. Árnyalni igen, ha jól sikerül. Ld. a Ring első része, extended version. Az szinte tökéletes. Többi kettő egyre felöntöttebb halivúd, erős pillanatokkal. Ez a könyvről nemigen mondható el.
HP regényben dramaturgiailag megintcsak tanítható; az írónőnek parádés érzéke van jelenet és fejezetfelépítéshez. Ezért működik az amúgy sokszor sablonoska (csak varázslósba öltöztetett) college story.
A filmek konkrétan az utolsó 3 kivételével olyan messziről ugatják a könyvek minőségét, mint Bodri a Holdat. Nem több, hanem más. Persze"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Miklós315 #145339 üzenetére
Picassoról és a modern művészetről általában (ha jól értem) írhatsz ilyesmiket, de a saját stabil, megalapozott ismeretekre épülő értékítéletedről nem állítasz ki túl megbízható bizonyítványt vele, azt tudod azért...
Múltkor egy arc a hifi topikban elemezgette, hogy mekkora hülyeség az opera (konkrétan Wagner) mert énekelve beszélnek benne órákig. Igaza volt? Persze. Ja, ööö...
-
RetepNyaraB
veterán
Vérvörös égbolt - netfityisz.
Remek kis német B trash! Sajnos a borítókép már lelövi a poént (kár érte), pedig egész sokáig tart, mire elszabadulnak a fogak."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Rém szórakoztató és megrázó egyben. Ritka elegy, rendkívüli Anthony Hopkinsszal. Simán tízes, nincs mivel kötekedni.
-
RetepNyaraB
veterán
Rég #vótmá a Your name (nem a call me by verzió). Elbűvölő anime, a jobbikbul. Nem állítom, hogy minden fordulatát értem, pedig a lányom nagyon magyarázta, de így is szép. Annyira, hogy teljesen Miyazakihoz mérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest