Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
egle
tag
válasz
GrandeP #5495 üzenetére
Nem mert augusztusban lejár, és már megyek is át a Rubicomhoz. Addig meg anyázok még kicsit, tudom szeretitek. ;)
Chrys_
Ez rendben van, de fizetnem akkor is kell nekik a szerződés miatt. Ergo elvárnám hogy működjön. Tehát kutyakötelességük megjavítani ha a fene fenét eszik is. DE. Mivel nem csinálnak semmit, ezért bekaphatják. Persze én/mi azért fizessek/fizessünk.
-
Chrys_
addikt
Ha ilyen szar a netetek, akkor olvassatok újságot és járjatok inkább moziba
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Beállok én is szapulni ezt a f*s szolgáltatót. Undorító amit ezek csinálnak. Sajnos a TvNetwork elállt kis városunktól és így mindenki akaratlanul Fibernet-es lett. Hát ez itt a baj. Sorolnámm is:
1. TvNet-es net 5Mbit-es volt és még a feltöltési is 2Mbit volt, nos ahogy ez a * átvette, máris 2 Mbit-re lecsökkentették a letöltési sávszélt, míg a feltöltésit meg 512-re. Hát faxa mondom.
2. Mindez még elment volna, ha nem lett volna folyamatos kimaradás.
3. Szerződéstmódosítottunk és 10Mbit-es netre változtattuk az előfizetést. Ami LOL, az hogy egy ilyen nethez 512Kbit-es feltöltési sebességet adnak, tehát még a 60 Kb/s se éri el náluk (míg a TvNet-nél a 5Mbit-es nethez 4x gyorsabb feltöltés járt!). De ez még mindig elmenne, ha:
- nem lennének folytonos kimaradások
- és ha a letöltési sebesség csak alulról megközelítené a 10Mbit-et, de nem, ugyanis jobb esetben 5Mbit, de van hogy 3Mbit. Tehát 10 helyett 5 Mbit, gratz!Mérhetetlenül csalódott vagyok és elegem van ezekből a *. Ennél trágyább szolgáltató nem sok van. Emlékszem régen, amikor még volt TvNet is, rengeteg Fibernet-es ismerősöm átált oda (nem volt net, lassú a net, nem volt TV, stb. problémák miatt), de most sajnos megszop*uk rendesen.
És bocsánat, de ki kellett öntenem magamból az utóbbi hónapok alatt felgyülemlett ganéságukat.(*=nagyon csúnya szavak jönnek ide)
-
Jégkokó
veterán
Lassan 5 hónapja vagyok a t-onlinenál, és itt azóta egyetlen egy karbantartás nem volt még. Ráadásúl mostanában nem is bontja magátol 24 óra elteltével kapcsolatot
-
egle
tag
Annyira faszán "működik" ez a szar, hogy nem tudok letölteni semmit, mert 5 percenként megszakad. Ezúton is szeretnék gratulálni annak a sok hozzá nem értő gyökérnek a fibernet-nél.
Csakúgy mellesleg az elmúlt három hónapban kétszer volt karbantartás. Ennyit erről. -
egle
tag
válasz
GrandeP #5489 üzenetére
Már megint hol? És főleg minek?
Hihetetlen basszus, ezeknél 2 hónap alatt többször van "karbantartás", mint egy internet-szolgáltató cégnél 2 év alatt. És a legcsúnyább az egészben, hogy minden marad ugyanúgy. Akkor meg minek?
Mert a mi pénzünk az ugyanúgy ketyeg benne, viszont semmit nem kapunk cserébe? Végülis jó üzletpolitika. Kérdés hogy meddig tűri ezt a tisztelt megrendelő.
Csakmert azt gyanítom, a hűségnyilatkozatok lejártakor háromszor is meggondolják majd, hogy akarják-e ezt a továbbiakban, vagy átmennek egy kábeltévé és internet-szolgáltatóhoz inkább.
Szánalmas... -
GrandeP
addikt
Hali!
Holnap szerintetek várható vmi javulás?
Elvileg rendkívüli javítás lesz éjféltől 8-ig...
Mondjuk nekem az esti sok pingtől eltekintve még nem olt vele bajom...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireShadow #5487 üzenetére
az a lényeg, a jelerősítő mit takar? egy iylen kis csatlakozó ami elvileg szűri a vonalat? nekem nicns jelerősítőm..... ígyis jó, max ha véletlen 20mbit-re felemeli a fiber, akkor lehet már leszrá szükségem..
-
FireShadow
senior tag
válasz
Csabee. #5484 üzenetére
mindig olyan megnyugtató mikor te irsz
egyböl megrendelhetnékem támad
van még olyan problemam hogy a gépen (tuner karival) kásásabb a kép mint a tv-nél.. lehet közre játszik hogy az a kábel ami ebbe a szobába jön le annak a végéröl lejött a csatlakozó. és igy szanaszét állnak a kis drót darabkák, visszaraktam rá de nem túl stabil.. a tv karimból meg ki be jár egy fuvallattól is mintha nem akkora csatlakozóra lenne méretezve.... ejnye. remelem majd megszerelik ha beköttetem a netet. mindenesetre szólok. és akkor előre lezsirozom a jel erősitöt is, biztosra kell menni. mármint hogy hozzák aztán megszakértik hogy szükséges e de ugyis azt mondjak szükséges mert az nekik plusz pénz. nekem meg legalabb egy piciket szebb lesz a kép. nem tudom netre milyen hatással van a zajos jel.
valamit még akartam.. na mind1 majd eszembe jut
jaj, jok ezek a "rendesen is tud ez müködni, heló" képek ez elözö postban -
Borisz76
nagyúr
Nyíregyháza
Budapest
Párizs
-
egle
tag
22:10, szánalmas...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireShadow #5481 üzenetére
szerintem budafokon megrendelheted, az ügyfélszolgálatos is kiküldi másnap a szerelőket, szóval nyugodtan! én havonta 100-150gb-ot ha leszedek.. de van amikornagyon keveset, van amikor többet
nemgáz még..
-
Ashi
csendes tag
szánalmas...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
FireShadow #5481 üzenetére
Szia.
Teljesen jól tolerálják az ilyen hatalmas adatforgalmat. Aszerződésben nincs semmiféle adatforgalom-korlátozás.
Van 6-8 oldal ahonnan renszeresen töltök én is a 10MBit-es csomagommal.....és nem szóltak az 500-700 Gb/hó adatforgalomért. Pedig már 5. éve vagyok a fibernél.
Van olyan oldal ahonnan már több mint 2TB-ot szedtem le
Úgyhogy NO PARA
Bye.
-
FireShadow
senior tag
egy közel lakó (egy utcaban velem) haver lecsekkolta és 10mbites netje (kit csomag elvileg) ilyen 7.8/0.4 et hoz... nekem ez megfelelne. kérni kell ilyen jel erősitöt az a titka a dolognak. amugy budafok (bp 22.ker) itt van a központ is.
Csabee.-val beszelgettünk a dolgokrol ö is errefele lakik, de azota nem mertem bevallalni
egy kérdés, mennyire toleraljak a nagyon extrem hasznalatot? 500gb és 1 tb között értem én ezt, havonta.
-
egle
tag
Az ügyfélszolgálatos csaj annyit mondott hogy "...hát igen tudunk róla, hogy egész Gödöllő és környéke ilyen..."
(?!!?)1. kérdés: Ha tudnak róla hogy már évek óta ilyen, akkor miért is nincs kijavítva mind a mai napig?
2. kérdés: Amikor kijön a szerelő, akkor miért hazudja nekem azt, hogy csak nálunk ilyen ez a szolgáltatásnak nevezett nagy büdös nulla szar? Amikor ők mondták, hogy egész Gödöllő és környéke ilyen. Nameg a Gödöllő és környéki fórumozók is ezt mondják ugye. Akkor hogy is van ez!?
3. kérdés: Miért is fizetek havonta majdnem 11.000 forintot egy 30kbyte/s netért?
4. kérdés: A 3 napon belüli javítás, ami kutyakötelességük lenne, miért nem történik meg félév eltelte után se !?Hát basszus, egyre inkább úgy tűnik, hogy ebben az országban valami nagyon-nagyon el van cseszve!
Ja, és leszophat az egész fiber úgy ahogy van, és akkor még finom voltam és nőies.
-
egle
tag
Hétfő majdnem délben, komolyan nem értem hogy mégis hogy a büdös picsbe képzelik ezt az egészet.
-
-
Ebit
addikt
válasz
Brett apó #5471 üzenetére
Én jelenleg nem fiberes vagyok, de ezidáig amikor felhivtam az ügyfélszolgálatot, 1 percen belül felvették, és tárgyilagos naprakész infokat adtak.
Megjegyzem, nekem az a tapasztalatom, hogy szinte mindegyik ISP-nek, bizonyos területeken rossz a szolgáltatása, amit ő nem akar, vagy nem tud megjavitani.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Brett apó #5471 üzenetére
nemvagyok beépített ember
ma mikor jöttem hazafele.. látom házunk előtt az oszlopon mászkál két embermondom maguk mit csinálnak? mondják h fibernetesek, és valami dobozkát szereltek, mert elvileg elszakadt egy kábel..
érdekes, most van netem... kiváncsi vagyok ezután is jólesz-e!
-
Nescafé
őstag
8192/384
-
Csabee.
nagyúr
Fibernetről..
ma hazaértem munkából.. jönnék fel internetezni, megnyitom a böngészőt tetü lassu.. próbálok msn-re lépni, megszakdt a net...
hívtam az ügyfélsolgálatot, 5perc várakozás után felvette a telefont egy csávó, elmondtam a gondom, felírta, mondta hogy szól az illetékeseknek, 20percre rá már ment az internet teljes sebességen -
netwolf
csendes tag
ilyen lassú se volt mostanában...
most a speedtest.net biztos, hogy alul mér, mert torrenttel, 1,1 MB/secel szedek folyamatosan... -
egle
tag
Kézigránátot, molotov-koktélt vennék. Esetleg verőembereknek fizetnék. Ajánlatokat várok.
-
pizzas84
tag
válasz
Kicsirics77 #5463 üzenetére
Tudom mert eredetileg a szerelők nem rakták be némi kp-ért ment 1 évig igy aztán elkezdett a net kimaradozni. Akkor egy ismerősöm visszrakta, rá 1 hétre fibernetes ellenőrzés.
-
pizzas84
tag
Csá
Nem tudja valaki hogy lehetne kijátszani a Fibernet szűrőjét?
Azt a szűrőt amit a villanyoszlopra tesznek fel.
Egy 1Ghz-es szűrő mi arra hivatott hogy csak net legyen tv ne.Ötletek?
-
egle
tag
válasz
Kisbubuska #5458 üzenetére
Szerintem csak szerencséd van, nálam a szokásos továbbra is.
-
Pimpa29
csendes tag
Én tavaly február környékén bontottam velük, de nem a hátralevő időt kellett kifizetni, hanem az eltelt hűség kedvezményes és listaár közötti különbségét. Szerencsém volt, mert csak pár hónapja ment az aktuális hűségszerződés, így nem volt vészes az összeg. Akkortájt részletesen leírtam a dolgot, de mindenképp kérdezz rá fibernetnél, mert jelentős káosz tud uralkodni náluk.
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
2 éves hűségem jövő januárban jár le fiberéknél. Kit pro csomagunk van. illetve lenne, mert 1.5 éve nincs telefon, az maradt továbbra is invitel.
hogy tudom velük felbontani a szerződésem? mennék invitelhez -> telefon + ip tv 46 adóval + 8 megás (névleges) net havi 15-16k, most is ennyit fizetünk, mert a kit pro csomagért nem számlázzák a nemlétező telefont - még jó.
az a baj úgy emléxem, hogy ha szerződést bontok akkor ki kell fizetnem januárig a hátralevő időt. de így is, hogy a telefont nem csinálták meg? igaz hangsúlyozom, nem is számlázzák. havi 5ért a tv, meg 7e-ért nem rossz a 10 megás net, de most is 14 órás kimaradás volt, a kábelmodem dobálja el magát (thomson, telefonos, ezt kicserélték, de minek), szal szar.
thx
-
Kisbubuska
tag
Nálam már két napja jó a net. Nálatok mi a helyzet ?? Történt valami ?
-
netwolf
csendes tag
válasz
daninet #5456 üzenetére
szia
én próbálgattam elég sokat, haveromnál az van...arra jó hogy az m1 hangját az erősítön keresztül hallgassuk a HDs műhodvevő ORF1 HD képe alá:-) félretéve a tréfát, szerintem is egy kis félrackes mocsodék(tudom minek HDMI stb).
Olimpia HDben M2ön lesz, ha lesz műholdon keresztül, fábry szerintem digibetára forog(tehát nem HD, Retekklub egyenlőre nagyívben leszarja a HDt), és a földi adók egyenlőre nem is tudnak HDben adni, majd csak ha földfelszíni digitális sugárzás lesz, de ott se kötelezték őket HD-ra. M1 az az lesz mivel az most invesztál technikába, a többiek kihúzzák amíg lehet, úgy 2012ig...amúgy talán karácsonyra a fibernél is lesz HDs program, persze másik beltéri kell hozzá. Szóval a mostani vevő akkor jó ha új előfizető vagy, kapsz egy hónap grátiszt, ha neten rendeled, és akkor nem kell fizetned a settopboxért(amúgy 800ft/hó), és ajándékba kapsz még egy minicsomagot, viszont csak 1 tvn nézheted, tehát a dvd felvevőd stb..az csak analóg tvjeleket tud rögzíteni, ezt csak a settopbox kimenétéről talán...annyiból korrekt a dolog, hogy a a digitv mellé ugyan azt a csomagot analógban is kapod, tehát a többi tv-n, felvevőkön, tudod azt nézni...a kezelése egyszerű, de nekem volt, hogy ki kellett húzni, mert megbolondult...ja a tvrecsegője az 1az1 ben vezérli a HDs műholdvevőt...amúgy ma én nem rendeltem meg... -
daninet
veterán
Helló!
Olyan kérdésem lenne, hogy vannak-e tapasztalatok DigitálisTV-vel kapcsolatban? Utánaolvastam de igazi értékelést nem írt róla senki, egy-két tv-videó b*zi fórumon meg lehúzták, idézem: "Ősrégi dzsunka szar"
Digitális lesz az adás, de pl nézhetem-e már az olimpiát HD-ben? (mert az m1 sugározza, továbbá fábry show és showder klub is HD digitálisban elméletileg)
Számolgattam az árakat és 66 csatornával 800ft-al lenne több, ennyit hajlandó vagyok kiadni ha lesz HD (mert igazából az érdekel, meg haladni a korral)
Válaszokat köszönök! -
netwolf
csendes tag
válasz
Jégkokó #5454 üzenetére
Ma voltam fiber üsz-nál...beakartam kötetni a digitvt, és holnapra lett volna időpont a petőfivárosban, a központban nálam meg péntekre, akkor kötöték volna be, de...felbasztam magam a falra, mert a family KITemet akartam upgradelni legalább (megás netre, és telefonon már leegyeztettem, így nyugodtam bementem...természetesen amit telefonon beszéltünk az nem úgy van, mint meglévő, lejártszerződésű előfizetőnek, nem jár online kedvezmény 5000FT(1 havi kábeltv), nincs csoportos díjbeszedési kedvezmény 1000FT, fizetni kellene havi settopbox díjat 800Ft, ami a hirdetés szerint nincs, de az csak az újakra vonatkozik...haverom mondta miért nem mondtam fel a szerződést, és kötöttem újat a nevemre, úgy is a mostani a feleségem nevén van...tényleg. Így family prora léptem feljebb, és mire hazaértem már ment is a 10Mbes net. egyenlőre...de gondolkozom még, hogy így átkúrnak a hirdetésben a neten, biz isten screencapture, scan és fogyasztó védelem, a régi előfizető bekaphatja. Az EB nyitó napján 3 óra volt mire a kábeltv visszajött! miután beszóltam. igaz a bvégén már 3 autóval voltak kint az utcában::-)
-
Jégkokó
veterán
Kötött már itt valaki digitális tv t? Illetve mennyi idő alatt jöttek ki a szerelők beüzemelni a berendezést?Mert nekünk 1 hónapot mondtak, hogy annyi időnbelül kötik majd be. Ami szerintem marha sok idő, mert annó a tv t is viszonylag gyorsan bekötötték.
-
Kisbubuska
tag
Egyébként pl. tegnao egész nap 1 megabit alatt volt, ma viszont egész nap jó. Igazán ezt sem értem. Mintha direkt csinálnák ,vagy nem tudom.
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez #5450 üzenetére
Hát így érhető. Írok is nekik holnap egy levelet, azért sem hagyon hogy a fibernet megússza a vizsgálatot.
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Nektek is iszonyat a net?
Nagytarcsán lakom, 700-800-as ping, minden oldal lassan jön be. Egy Index címlapra várok kb. 3 percet.
A netem elvileg tíz megás lenne..... -
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska #5449 üzenetére
Eltávolodik az internetezőktől az NHH [link]
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez #5447 üzenetére
Én pedig korrekt módon írtam, normális stílusban. Nevemet és címemet is beleírtam. Azért elvárná az ember hogy valamit válaszoljanak. Egyébként valóban el tudom képzelni hogy a sok hülye miatt már így nem válaszolnak.
-
Ebit
addikt
válasz
shabbarulez #5447 üzenetére
Megjegyzem személyes kontaktus esetén sem lépnek érdemben, csodát tőlük sem szabad várni.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska #5446 üzenetére
NHH-hoz tudtommal egy ideje már csak ajánlott levél keretében lehet hírközlési problémát bejelenteni. Régen működött az emailes is, de mivel nagyon sokan a névtelenség mögé bújva, alpári stílusban zúdították rájuk személyes sérelmeiket, ezért egy idő után megszűnt ez a bejelentési mód. Sajnos az IQ-tlan netezők eljátszották ennek a bejelentési módnak a hitelességét, ezért lépett vissza az NHH az emailes bejelentéstől és nem is nagyon lehet őket e miatt hibáztatni.
-
Nescafé
őstag
8192/384
-
egle
tag
Tudjátok én azt nem értem hogyha ennyi embernek szar, akkor miért van az hogy még hónapok múlva is pofátlanul ugyanazt a gagyi minőséget nyújtják amit eddig. Az egyik legdrágább cég, amiért cserébe az ember nemhogy elvárná, de követelné a minőséget. Ezzel szemben pedig egy kalap szar az egész úgy ahogy van. Komolyan mondom nekik kellene fizetniük hogy hajlandó vagyok használni ezt a szolgáltatásnak nevezett hazugságot. De ha nem fizetsz, akkor persze azonnal ugatnak hogy mi van a befizetéssel. Az persze lényegtelen hogy a net teljesen használhatatlan még böngészésre is. Mérget veszek rá, hogy Magyarországon kívül ezzel a mentalítással, ez a cég 1 hónapig sem lenne életképes. Ilyenkor mindig elképedem, hogy mit meg nem engednek maguknak a cégek ebben az országban. Ennél még van lejjebb? Gyanítom igen. Biztos vagyok benne hogy egy nap az előfizetők tömege hirtelen felriad majd csipkerózsika álmából. Azon a napon el fog szakadni az a bizonyos cérna. És azon a napon, az ég irgalmazzon a fibernek.
-
Ashi
csendes tag
Már reggel 10kor sz@r...
10mbites...
-
Jégkokó
veterán
Másnál sincsen kábel tv? Mert tegnap délután elment, amikor villámlott párat és az áram is elment pár percre. De gondolom most net se lenne, ha még mindig náluk lennék.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez #5435 üzenetére
Kifúrva már van lyuk azzal nem lesz gond, meg a doboz is ott van a villanyóra szekrényben. De akkor remélhetőleg gyorsan meglesz, remek.
Megint csak riszpekt a korrekt tájékoztatásért. -
shabbarulez
őstag
A várakozási idő attól függ mennyi az igénylő és mennyi a szabad munkás kéz, aki beköti. Ha nagyon be vannak táblázva akkor biztos többet kell várni. Olyan sok munka nincs vele, hisz jellemzően a lakás melletti villanyóra szekrényben ott van az UTP vég, csak onnan kell benni a lakásba. Ez jellemzően némi fúrással jár ha nincs lyuk amin át lehetne húzni az UTP, utána felraknak valahova a falra egy fali aljzatot, oda bekötik és kész. Onnan már te dolgod hogyan viszed tovább. Vagy ha kérsz belső szerelést talán megcsinálják, de annak időigénye már attól függ milyen bonyolult megoldani.
A 30 nap az ÁSZF-ben egy általános szám, nem az jelenti hogy ennyi ideig kell tartania. Ezt az időtartamot úgy kalkulálják hogy több problémás tényező vagy egyéb elhúzódó esemény esetén is legyen időbeli tartaléka. De általában nem ez a jellemző, ezért a bekötési idő rövidebb. De mindig akadnak problémás esetek is és azokhoz kell biztosítéknak ekkora ráhagyás, hogy a szolgáltató jogilag védve legyen.
-
egle
tag
Viszont azt olvasom a Rubicomnál, hogy 30 napon belül kötik be a vonalat. Erről mi a tapasztalat, sokat kell várni vagy nem maradok hetekig net nélkül?
Mert úgy kellene valahogy összeszinkronizálnom a dolgot, hogy amikor felmondon ezt a szolgáltatásnak nevezett valamit, akkor maxi. 2 napon belül meglegyen a Rubicom féle vonal.
Mik a tapasztalatok? -
Arzén
csendes tag
válasz
shabbarulez #5413 üzenetére
És tényleg
A hétfőn bekötött 4/4 netem valóban pozitív változáson ment keresztül:
Kösz Rubicom,csak így tovább
-
CATV-S
csendes tag
válasz
Kisbubuska #5425 üzenetére
Biza Biza én példul Gödöllőn rengeteg fosbernetest kötöttem át invitelre meg rubicomra és mindenki csak szitta a fibert.Inkáb fizetnek a telefonért de stabil a netük és mükszik meg van hibaelháritás 24-h-n belül.
-
Kisbubuska
tag
Ez jó, Kapitány próbálja elterelni a figyelmet a Fibernet-től
Kapitány, ha jól értelmeztem, de a fibernetnél dolgozol. Mond meg nekem, miért csinálják ezt az emberrel, miért nézik hülyének ??? Most is fél megabittel szakít a fibernet.
Ha nem náluk dolgozol, akkor természetesen most is bocsánatot kérek tőled, de az írásodból azt vettem ki hogy náluk dolgozol, és nem is válaszoltál erre a kérdésemre. -
-
netwolf
csendes tag
Ez azért patt helyzet, mert vehetnék adslt t-onlinost 8megát, 7500ra jön ki havonta, és fibernetest ami most 8000, de mind a kettővel gond van...vidám.
Kecskeméti 8 megások írjatok, én központban lakom erre milyen kábelnet?
köszi -
Jégkokó
veterán
-
egle
tag
válasz
Mecy_Lacee #5412 üzenetére
2006.08.21.-én kötöttük meg, szóval augusztus elsején már ott leszek hogy tudják, ennyi bőven elég volt belőlük, sőt sok is volt.
Shabbarulez: Emeletes házban lakunk, és a szembeszomszéd pár hete köttetett be Rubicom-ot. Majd olyan július vége felé leinfózom hogy neki mi a véleménye, pár hónap után azért már lehet valamilyen szinten véleményt alkotni. Úgy látszik ő is rájött hogy mi a jó és mi nem.
Nekem már az is elég ha mondjuk egy 6/6-os net eléri az 5/5-öt, és a ping nem megy 100 fölé.
Tegnap 430 volt az átlag.... -
shabbarulez
őstag
válasz
shabbarulez #5413 üzenetére
Ez a speedtest.net továbbra sem jó semmire, totál hülyeséget mér fel-le töltésre és késleltetésre(pl. Budapest 12.8/19.3 Mbps, London 19.7/12.5 Mbps, Amszterdam 13.7/26.3 Mbps, Frankfurt 25/21.7 Mbps), egyedül a letöltés az ami néha a valóság közelébe van(pl. az előbb felsorolt méréseknél a Bp-i) de a többi az fényévekre van a realítástól.
Viszont megnéztem icmp-vel tesztelve, szépen szimmetrikusan kitöltve a fel-le irányt, mekkora az a maximum adatmennyiség amit még elbír, a nélkül hogy elkezdené eldobálni az adatcsomagokat. Ezzel kijött hogy 13/13 Mbps-ig bírja, ennyire van lelimitálva Rubicom által. Ez pozitív, ezek szerint nem pontosan lőtték be a sebességet, hanem ráhagyással.
A 13/13 Mbps-es adatforgalom mellett mért ping értékek:
hrping -l 1472 -n 10000 -w 1000 -s 0.88 -q mail.rubicom.hu
Statistics for mail.rubicom.hu:
Packets: sent=10000, rcvd=10000, error=0, lost=0 (0% loss) in 8.797620 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 0.841 / 1.139 / 19.713A 13 Mbps-ből levonva a TCP overheadet(1460/1500) ez úgy ~1620 kbyte/sec(1.58 Mbyte/sec) szimmetrikus nettó adatátvitelre elég.
Szóval egle fel a fejjel. Ez a két hónapot már valahogy csak kihúzod. Utána viszont szerintem nagyon meg leszel majd elégedve. Legalábbis ha Gödöllőn is hozza az a minőséget Rubi mint itt Bp-en(és miért nem hozná), akkor nem lesz gondod.
-
Kapitány
tag
NO COMMENT!
Új akció van kibontakozóban kedvenc szolgáltatónknál, amiről a nagyjából tíz perce kapott telefon tanúskodik. Érdemes tovább olvasni, ha valakinek nehezen nyílik a bicska a zsebében, akkor itt az orvosság.
Nos, bevezetőnek annyi elég, hogy nemrégiben járta be a sajtót a hír, miszerint a T-Online sehol az országban, egyetlen végponton sem tudta a 8 megás beígért sávszélességet produkálni.
Nagyjából tíz perccel ezelőtt csengett a mobilom, amin a T-Online munkatársa jelentkezett, és közölte, hogy ebben a rögzített beszélgetésben, egy remek ajánlatuk van számomra. Az ajánlat lényege, hogy a jelenlegi sávszélességemet lecsökkentik, emiatt alacsonyabb díjat kell fizetnem, nem kell további hűségnyilatkozatot aláírnom. Azt is elmondta, hogy ha erre nem vagyok hajlandó, akkor bizony a szolgáltatásukban minőségromlást tapasztalhatok majd, szakadozhat a vonal, és egyéb furcsaságok történhetnek.
Arra kérdésemre, hogy milyen változás lesz a sávszélességben, vagy bármi másban a jelenlegi helyzethez képest a válasz az volt, hogy semmi. Ezek után megkérdeztem, hogy akkor mitől fog a minőség romlani, amire a következő választ kaptam: Ha kollégák megpróbálják 8 megára felhúzni a kapcsolatot, akkor bizony minőségromlást tapasztalhatok.
A kérdéseim ezek után a következők:
1. Miért is olyan nagy kegy a szolgáltató részéről, ha átenged egy kisebb csomagba?
2. Miért nem ajánlják fel, hogy visszafizetik az eddigi befizetéseimből a kisebb és a jelenlegi csomag közötti különbséget, ha tudják, hogy eddig sem tudták a szerződésben általuk vállalt szolgáltatást nyújtani?
3. Miért fenyegetnek azzal, hogy mostantól romlani fog a szolgáltatásuk minősége, ha az előfizetett sebességet akarják biztosítani?
4. Mit jelent az, hogy a kollegák megpróbálják nyolc megára felhúzni a sávszélességet? Ezekszerint eddig nem volt ennyire állítva? Ha nem volt, akkor miért fizettem?
5. Miért gondolják azt, hogy ezt a békát lenyelem, és ha romlani fog a szolgáltatásuk minősége, akkor nem megyek el az Atyaúristenig, hogy visszakapjam a pénzem, amiért nem kaptam megfelelő szolgáltatást?
6. Miért gondolják, hogy azzal, hogy engem (és sok-sok más embert) felhívnak, felveszik a beszélgetést, akkor mentesülnek a felelősség alól, amit a szerződés aláírásakor vállaltak? Úgy gondolják, hogy mostantól enyém a felelősség, mert Ők figyelmeztettek?
Ami a beszélgetésből a fentiek tükrében kiderült a következő. Valószínű, hogy eddig nem a szerződés szerinti sávszélességre voltam beállítva, vagy ha igen, akkor a telefonáló kolléga érvrendszere hibás kicsit. Az is kiderült, hogy képtelenek a szerződésben leírt szolgáltatást megfelelő minőségben produkálni. Vagy, lehet hogy képesek, és a működési zavarokról szóló fenyegetés, valójában csak fenyegetés, ami miatt majd átlépek egy kisebb csomagra. Az is kiderült, hogy a T-Online egy rendkívül pofátlan cég, ahol azt gondolják, hogy a kedves ügyfél majd a tenyerét csapkodja örömében, hogy kevesebbet kell fizetnie, mint eddig, igaz, nem is kapja meg azt amire szerződött.
Nos, Én a következőket szeretném kérni a mélyen tisztelt t-online-tól (csak így nemecsekesen). Kérem, hogy ne akarjanak lejjebb sorolni! Kérem, hogy ismerjék el a felelősségüket! Kérem, hogy ajánlatukat kétféle képpen tegyék meg! Lehet mondjuk így: kisebb csomagot kapok mostantól, kevesebbet kell fizetnem, nem kell további hűségnyilatkozat, és VISSZAFIZETNEK minden különbözetet, ami a szolgáltatás előfizetése óta be lett fizetve a jelenlegi, és a kisebb csomag között.
Vagy lehet másik telefon is, ami úgy szól, hogy kedves előfizető, elnézést kell kérnünk, hogy nem tudtuk a szerződésben leírt szolgáltatást biztosítani, de mostantól minden rendben lesz.Az semmiképpen nem járja, hogy pénz nuku, és megfenyegetnek, hogy rosszabb szolgáltatást kapok.
Ja, ha valaki azt mondja a fent leírtak a hihetetlen kategóriát súrolják, akkor azt kell mondanom van rá bizonyíték amig le nem törlik, úgyanis a T-Online minőségbiztosítási szempontjai miatt rögzíti a beszélgetéseket. Köszönöm nekik ezt ezúton, mert így legalább marad nyoma ennek a végtelenül pofátlan ajánlatuknak is. Köszönöm T-Online!
K
-
shabbarulez
őstag
Feltöltési sebességet és késleltetést továbbra sem tud pontosan mérni ez a speedtest.net. De úgy tűnik az emelés már megtörtént.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Egy jó tanács:
Az ÁSZF-et olvasd el előtte, hogy hány nap a felmondási idő, nehogy úgy járj, mint én. Én január 6-án mentem be felmondani, de ha jól tudom 10 munkanap áll rendelkezésre, hogy megszüntessék a vonalad. Benne van az ÁSZF-ben. Nekem símán kiszámlázták anno a plusz napokat, mikor nemis használtam a netet. De akkor örültem, hogy sikerült megválnom tőlük, nemhogy még vitatkozzak is...
Bár így visszaemlékezve: kár volt megtartani a karácsonyi ünnepekre, de most már édes mindegy.... -
egle
tag
válasz
Kisbubuska #5409 üzenetére
Meg ha nem fizetsz, akkor határidő után 1 perccel már hívnak hogy mi + hogy. Hát anyád.
Szóval nagyon várom már az augusztust, ha valamelyik megkérdezi hogy miért akarok szerződést bontani, akkor jó hangosan fogom mondani hogy az esetleg ott lévő többi ügyfél is hallja.
"Nem köszönöm, az önök teljesen inkorrekt hozzáállása egy életre elég volt. Megtanultam a leckét, önökkel soha többet. Megvagyunk? Akkor viszlát!"
Valami ilyesmi. -
Kisbubuska
tag
-
egle
tag
válasz
Kisbubuska #5405 üzenetére
Az a baj hogy a "sebesség" miatt semmit nem tudsz tenni. Ez a "sebesség" benne van a meghatározott értékben, ami 128-768 kbit/s között van pl. a Maxi csomagnál. Ez 16-96 kbyte/s sebességnek felel meg, ezt pedig teljesítik. Pingre pedig senki nem vállal garanciát.
Az már más kérdés, hogy ők ezt hosszú hónapokon keresztül produkálják, és ez mennyiben szabályos. Az is egy másik kérdés hogy milyen jogon merik ezt 8 mbitnek hívni, amikor jó ha 1 mbitet képes kiizzadni magából. (Bár jobb esetben a felét sem.)
Szóval ez így ebben a formában kb. lófasz hideg vizzel.Ami ellen panasszal élhetsz, az az ügyfélszolgálat "nagyívbenbeleszarok" hozzáállása, meg hogy telefonon pl. a Gödöllői ügyfélszolgálat az teljesen elérhetetlen.
Meg a szervíz valami hihetetlen ostoba töketlenkedése, ami bőven 2-3 hónap után is képtelen a hibákat kijavítani.
Azt hiszem nagyjából ennyi. -
CATV-S
csendes tag
Ez már szégyen ez nem szolgáltatás ez még böngészésre is karcsú.
-
Kisbubuska
tag
Ez szerintem már kimeríti a szerződésszegés határát is.
Én jövőhéten szabit veszek ki, és felbontom, már azon is gondolkoztam, ha sehogy sem sikerül, akkor kifizetem a 40 ezret, még akkor is jobban járok. De jön az ügyvéd is, úgyhogy komoly vita lesz. Még a mailt is alig kérdezi le, olyan lassú.
Komolyan mondom, 10 évvel ezeleőtt jobb volt a betárcsázós telefonos net. -
egle
tag
Nálam ugyanez, legszívesebben beleverném valamelyik nagyokos fejét a monitorba, hogy "Látod te gyökér? Ez itt a ti 8 mbit-es vonalatok."
Augusztus hálistennek már nagyon közel van, elsejével azonnal fel lesz mondva ez a "szolgáltatás". Hogy basznák meg !
Egy kibaszott netrádiót nem tudok hallgatni, a kb. 10 másodpercenkénti bufferelés miatt bazmeg! Mocskos szarházi banda! Fúú most nagyon felhúztak már megint!!
-
Kisbubuska
tag
Ez még belefér a célértékbe, vagy lassan már az sem lesz meg ???? Rohadt szemetek !!!
-
egle
tag
válasz
shabbarulez #5399 üzenetére
Remek hír, még 2 hónap, még 2 hónap, még 2 hónap......
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest