Hirdetés
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
Amit irsz akkor lehetne egy indok ha legalabb ar/ertek aranyban tudna valamit nyujtani a felhasznaloknak a Fibernet mas szolgaltatokhoz kepest, de az egyik legdragabb szolgaltato, ebbol a felhasznaloknak az tunik ki, hogy tulzottan penzehesek a tulajdonosok-befektetok meg mas szolgaltatokhoz kepest is (pedig azokat se kell felteni).
Egyszeruen felhaborito, es elfogadhatatlan, hogy egy maximum 10mbit letoltesi sebeseggel rendelkezo csomagban, sokszor a valodi sebesseg meg a 10%-ot se eri el.Fiberlan szolgaltatas is mar vagy 3 honapja kint van a weboldalon, semmilyen infot nem kaptam, feliratkoztam a weboldalon, irtam tobbszor is mar emailt, valaszra se meltatott senki.... letezik mar egyatalan a szolgaltatas gyakorlatban?
Minden szolgaltatonal vannak problemak, de messze a legrosszabb a nagyobb szolgaltatok kozul szinte mindenben a Fibernet, ar, minoseg, ugyfelszolgalat, garantalt savszelesseg, feltoltesi sebesseg.
Eszre kellene venni, hogy vege az aranykornak a szolgaltatok szempontjabol, amikor a kiosztott teruleteken mas alternativaja nem volt a felhasznalok tobbsegenek, igy kenytelenek voltak turni a sz@rt, mikozben jokat rohogtek a markukban a befektetok-tulajdonosok a tuloldalon, hogy szepen lehuzzak az embereket a verseny hianya miatt, es ezert szinte meg ket fuszalat se kell keresztbe tenni.
DIGI megmozgatta az allovizet, aki nem valtoztat az aranykori mentalitasan, az elsullyed.
-
Kisbubuska
tag
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
Kapitány, mi is imádjuk a válaszaidat
Én nem hiszem hogy fejleszt. Becsapják saját ügyfeleiket,akik sorban elhagynak titelet,köztük Én is. Ha nincs előfizető,nincs nyereség. Én pl. boldog vagyok, hogy az évi 110ezer forint ezentúl nem a fibernethez fog kerülni. Megvettem egy játékot,ami nem volt olcsó,net kell hozzá,és a fejlesztéseknek köszönhetően nem tudok vele esténként játszani,mert a sok fejlesztésnek köszönhetően a 8megabites net,1 megabit alatt van. Ilyenkor fizettek kártérítést ???
-
egle
tag
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
Azok a fejlesztések engem is érdekelnének. Csakmert valahogy az elmúlt 1.5 évben, valahogy minket és a környéken lakókat, hogy-hogynem, de elkerült ez az úgynevezett "fejlesztés".
Értsd.: 1.5 éve is ugyanolyan problémák miatt próbáltam telefonálni (amit leszartak), bemenni személyesen (amit szintén leszartak), és e-mail-t küldeni amire tavaly december óta várok választ (amit szintén leszarták nagy ívben).
Először talán az emberi kommunikáció alapjait kellene megtanulni nem gondolod? Meg hogy a cég van a vevőkért és nem fordítva.
Vagy tévedek? -
flavio
tag
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
Kapitány ha volnál olyan szives informálni minket azokról a fejlesztésekröl?! Sajnos mivel a fiber nincs a tözsdén ezért nem tesz közzé olyan adatokat vagy sajtóközleményt mint a Magyar Telekom Nyrt pl! De mivel mi csak abból tudjuk leszűrni hogy van fejlesztés vagy legalábbis karbantartás/elöbbre lépés ha, gyorsabb/lassabb mint eddig, szakadozik vagy sem, és sorolhatnám tovább. Amikor nézem az újság cikkeket hogy kis hazánkban mennyi internet elöfizetö van a 3 legnagyobb kábelszolgáltatonál mindig ott látom a fibert is a UPC melett csak valahogy lemaradt töle de istenesen és ebböl is leszűr valamit az ember és sorolhatnám! Persze mint minden cég profitott akar termelni , ez így helyes nincs is ezzel semmi gond és én sem csinálnék mást, de azért igyekeznék mind újabb technikára áttérni az egész hálozatomon és ezt reklámoznám is mert azt látják az emberek nem halgatnék mint sz.r a gazban!
-
SZULTA
tag
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
amúgy meg csak 1 kérdés szted helyes h Mega csomag csak 10 000 Ft /hó 10 240/512 kbps
és a valóságba meg ilyen?
http://www.speedtest.net/result/326928512.png
http://www.speedtest.net/result/327278415.png
http://www.speedtest.net/result/327319468.png
http://www.speedtest.net/result/327677518.png
http://www.speedtest.net/result/327880906.png
http://www.speedtest.net/result/329560934.png
http://www.speedtest.net/result/329896337.png
http://www.speedtest.net/result/330011439.png
jó rendben van h elméleti max stb...tom a szöveget 1 megával kevesebbért nem is szolnák stb 10% belefér még de h 90% pff -
SZULTA
tag
válasz
Kapitány #5999 üzenetére
Hát sztem amennyi bevétele van simán tudná szolgáltani azt amit elvárnak tőle az emberek...
és azt amit szolgáltatnia is kéne neki...Ha meg nem tudja szolgáltatni miért ad ki 10megás netet? adjon akkor csak 512 eset...nekem ez a véleményem...
korrektül ne ilyen gerinctelenül... -
Jégkokó
veterán
-
egle
tag
válasz
Kapitány #5215 üzenetére
Figyi Kapitány, ha neked közöd van Gödöllőhöz, akkor azt mondd meg nekem hogy miért van az, hogy napközben általában teljesen jó a pingem meg a sebességem. De délutánonként, meg hétvégén egész nap a pingem nem megy 350 alá, az elvileg 8mbit sebességem meg jó esetben eléri a 30 kbyte/s letöltési sebességet, de átlagban inkább 10-15 kbyte. Ez ellen nem lehetne tenni valamit? Csak mert játszanék neten, de 3-4 másodperces lagokkal lehetetlen.
Kb. február óta ilyen, mostmár 3 hónapja csak várunk, a fiber 3 hónapja csak ígérget, hiteget, és rohadtul nem történik semmi, és rohadtul idegesítő ofc. Ha már egyszer fizetek érte, nem is keveset, akkor nem lehetne az hogy működjön is rendesen?
Nem tudsz ennek utánanézni? Már minden reményt feladtam, pesti központnál 25 betelefonálás után meguntam, ide Gödöllőre adtak egy helyi számot, de ezt meg vagy nem veszik fel, vagy meghallgatják mit akarok és ennyi. Ezt 4 betelefonálás után untam meg. A netem meg maradt ugyanolyan szar. Nem tudsz valamit intézkedni? Hamár.
Csak mert ugye mondanom se kell, augusztusban háromszor is meg fogjuk gondolni hogy maradjunk-e a fibernél. (Nem fenyegetés, csak nem akarok minden reggel úgy felkelni hogy na vajon ma mettől meddig lesz szar.) Bár eddig 90+ % hogy nem, mert se időnk, se kedvünk nincs minden hónapban telefonálgatni meg várni a csodát.
Szóval? -
egle
tag
válasz
Kapitány #4531 üzenetére
Az hogy valami 3 hétig működik, és utána hónapok telnek el úgy hogy egy kalap szar az egész, évek múltán is, az valljuk be felháborító.
Az hogy felhívom őket, és a fülembe hazudják azt hogy semmi gond nincs, az felháborító.
Az hogy ezért pofátlanul sok pénzt kérnek, az felháborító.
Az hogy ezt az egészet egy "dinamikusan fejlödő" cégnek állítják be aki törődik az ügyfeleivel, az felháborító.
Az hogy egy ilyen kalap szart nem érő netre azt merik mondani hogy 8Mbit, az már vérlázító.8 Mbitért fizetek, ez akárhogy nézem, nem annyi.
Az pedig hogy mindezek után én boldogan és mosolyogva fizessek, annak örüljek ami van, mert különben is én vagyok a hülye. Na ez az, ami minden határon túlmegy.
Ebből köszönöm nem kérek. Van az embernek így is elég baja, miért kell még egy ilyen beleszarok céggel is nekem foglalkoznom? Vannak rá hivatalos szervek, majd ők elvitatkoznak velük.
Nem a 2 szép szemükért fizetek.(mellesleg itt szó nincsen semmilyen bérelt vonalról, itt csak ez van és kész.)
-
.Bukta..
csendes tag
válasz
Kapitány #4033 üzenetére
Szerbusz Kapitány!
Nálam mi okozza 2 hónapja a gyatra netet? FIBERNET SIKLÓS 10MBITes csomag most is 3 megabit.
http://www.speedtest.net/result/222979694.png
És ez még 1 "gyors nap" ami általában 2mbit esténként.
Szerinted kinek reklamáljunk ha nektek fizetek a szolgáltatásért? És a telefont természetesen nekem sem veszitek fel.
Maximum ide beírom, hogy tele a tököm és úgy teszek, mint a haverom aki most szabadult tőletek és köti az adsl-t.
Nyugodtan nézd meg Siklóson az előfizetőket, hogy hányan adják vissza a netet (persze aki friss előfizető az még nem tudja, hogy szarba lépett).
De azt is meg lehet nézni hányan adják vissza a 6ezer ft-os tv-t és mennek digitvre 2700ért. Bár ez nem tv topik.
Szóval én szeptemberig vagyok leláncolva, utána elköszönök a "2mbit 10680Ft-ért fibernet csomagtól (állítólag 10mbit)"
Tudom, hogy ez nem hat meg senkit sem a vezetőségben, mert nem ma lépett a piacra a fibernet. Nem is léptek az érdekünkben semmit, mert amikor ráadtak 1 kis kakaót a rendszerre akkor mindjárt bekötöttek újabb kismillió előfizetőt a hálózatba és így mégtöbb embernek osztották szét a fost.
Minőségi javulás a kezdetek óta sincs.
Ez NEM INTERNET amit a fiber ad. -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
Kapitány #4033 üzenetére
Elnézést, ha így jött le. Én csak a tényeket írtam...
S nem bántásból mondom, de itt szinte te, s egy kedves fórumtárs próbált nekem segíteni! A többit már leírtam...
Rajtatok kívül nekem úgy esett le, hogy én, mint egy kedves naív (volt) ügyfél levoltam sz@rva, már megbocsáss. Fizettem, amit fizettem. S nem kaptam meg amit szerettem volna, vagyis amiért fizettem. Tanulópénznek 1 kicsit sok volt, de hát így jártam....
S ugye, ha én hívok valakit, s nem veszi fel, az azt jelenti, hogy nem akar velem beszélni. Tehetek róla, hogy pont olyankor szerettem volna netezni, mikor sokan használják? Vagy hétvégén, mikor ráérek? S pont olyankor lehetetlen az üsz-t is hívni, s netezni is?
S ha véletlen elértem, akkor azt mondta, hogy ad 1 telszámot, hívjam fel, ha szeretnék valami jóváírást/kompenzációt. Mondom, kösz, de nem, mert nálad is 10 percbe tellett, míg felvetted, s mi lesz annál a számnál? A telefonszámlámat nem fizeti ki senki helyettem...
Ja, s az emailekről ne is beszéljünk. A bajai és a központi üsz címére küldtem jópárat, amire szerinted jött válasz? A vodkafontól jött. Igaz, ők meg is óldották a problémámat.... S később vissza is hívtak, hogy sikerült-e megoldani a problémát, azóta volt-e valamilyen másik, s hogy megvagyok-e elégedve a szolgáltatással/problémamegoldással.S mégegyszer mondom: ezer köszönet neked, s annak a fórumtársnak, aki megpróbált nekem segíteni. Hálám örökké űldözni fog titeket....
-
gozi
tag
válasz
Kapitány #3962 üzenetére
Nem lehettett volna tájékoztatni az előfizetőket korábban, hogy mi a probléma? Csak egy E-mail kérdése az egész... Itt tényleg a kommunikációval van a komoly probléma...
Miért nem lehet, hogy a Fibernet is biztosít egy hozzáértő és megfelelő jogokkal rendelkező munkatársat erre a fórumra, aki megválaszolja/megoldja az itt felmerült kérdéseket és problémákat? A nagy UPC-s fórumban ez működik... Kapitány! Nem vállalod el?
Olvasni olvassák ezt a topicot, az 100 %, mert a múltkori ÁSZF belinkelésem után nagyon hamar eltűntek a korábbi ÁSZF-ek a Fiber weboldaláról.
Szerintem nem sokból tartana megbízni valakit, aki válaszolgat és megoldja a felmerült gondokat... Végeredményben mindenki elégedettebb lehetne/lenne.Például senki sem tudott nekem válaszolni arra a kérdésemre, hogy a webmail miért csak Fiberes IP-ről érhető el... A webmailnak nem pont az lenne a lényege, hogy bárhol van az ember, megtekintheti a leveleit?
Apropó: a 8M-s netem, éppenhogy eléri az 512K-s értékeket... ping az egekben... Éjjel természetesen jó. (gödöllői körzet) Erről is mondhatna valaki valamit (mi a gond, mikorra várható hogy javul, stb...).
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
Kapitány #3962 üzenetére
Most már mindegy...
Én nem rád haragszom. Csak tudod, ha folyamatosan probléma van egyes helyeken, akkor mért nem lehet valami kedvezményt adni a kedves naív ügyfélnek? Vagy átrakni 1 kisebb csomagban, azzal az inokkal, hogy nem tudjuk garantálni, azt amit kért? S főleg mért nem lehet normálisan tájékoztatni minket pl egy körlevélben? Tudom, ez nem a te sarad, csak hát oltárira bosszantó. Nyár végétől folyamatosan küldtem a mail-eket, hogy nem megy a net, nem megy a net... Este lehetetlenség volt felhívni az ügyfélszolgálatot. A bajai üsz-ről meg ne is beszéljünk telefon terén...
S amikor kijöttek, akkor valami hálózati izé gerjedt a csatlakozásnál -ezt mondták, ahonnan lekötötték hozzám a kábelt. Akkor jó is volt. 1 darabig.... Ez sem az én hibám volt. S még csak nem is kompenzáltak semmit a számlán. Bezzeg, mikor pár nappal később fizettem be a csekket, felszámoltak 13 kemény forint kamatot....
No comment!S tényleg nem rád haragszom, csak ezt a helyzetet lehetett volna másképp is kezelni. Elvégre a 21. században élünk, az EU-ban...
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
Kapitány #2928 üzenetére
Ez eddig ok.
Hidd el, nem téged akarlak megsérteni, de erről a felhasználót, vagyis minket, akikből él a fibernet, mért nem lehet értesíteni valamilyen formában???
Pl: a honlapjukon kirakni.
A nem bennfentesek(userek) meg csak höbörögnek itt, s máshol, hogy se net, se kábeltv, se telefon... Honnan tudná(n)k, hogy miért nincs? S főleg, hogy útolag se tájékoztatnak...
[Szerkesztve] -
trendax
tag
válasz
Kapitány #2378 üzenetére
Viszont a net sajnos nem..
Kapitány, szerinted mi az oka annak, hogy körülbelül 1 hete használhatatlan a szolgáltatás? Ezeket produkálja:
- A feltöltés lehetetlenül lassú, 2.8 KB/sec
- A modem áramtalanítás után jó 1 perc múlva enged át bármit (tehát innentől lehet használni, ez nem volt 15 másodperc sem nemrég..)
- Az oldalak címének beírása és a töltés megkezdése előtt túl sok idő van (mintha DNS hiba lenne)
Ellenben külön DNS szerver sem dob az egész fentin sokat..
Ötlet? Esetleg modemhiba? (nemrég hoztam haza..)
Ami nem lehet:
- Nem torrent, nem spyware, nem kell újrainstallálni a rendszert, semmi ilyesmi. -
Bitraider2
csendes tag
válasz
Kapitány #2245 üzenetére
Szia Kapitány,
ennek örülök, hogy te mint hozzáértő is hozzászólsz. Utánna fogok jobban olvasni,
de gondolom akkor a zajszint, rossz kötések, stb is csökkentik, hogy hány ember
rakható egy fejállomásra?
Természetesen nincs közvetlen BIX kontaktom, ha jól tudom kb 30 ember van azon
a tornyon amin én is, de eddig minden rendben, én kb 4 éves vagyon ennél a szolgáltatónál, és a kezdeti nehészségek után kb 3 éves semmi gondom. Egyik havernak, ő net szolgáltató és be van hozzá húzva közvetlen BIX üvegen, nem gyenge 100Mb, ping bix.hu átlag 1.2ms -
Tibcsó
aktív tag
válasz
Kapitány #1984 üzenetére
Hát igen én megértem és gondoltam hogy ez áll a dolog mögött, de akkor neharagudj de az egész 10mb csak parasztvakítás magyar módra!
Nekem qrvára megfelelne a régi stabil 4mb/s ehelyett az instabil .... helyett, és nem téged okollak még mielőtt megsértődnél de szerintem ez inkorrekt dolog nem csak a te cégedtől, de a többi hasonszőrű cégtől is.
Ja kiépítésről csak annyit, hogy tavaj lett kész a hálózat itt felénk, tehát nem lepukkantról van szó. -
Mecy_Lacee
senior tag
-
Tibcsó
aktív tag
válasz
Kapitány #1972 üzenetére
Én megértek mindent, de légyszíves mond meg hogy lehet hogy az emelés előtt normálisan működő netemet most csak éjszaka lehet normálisan használni, és semmit nem tesznek az ügyfélszolgálaton sem ennek megoldásának érdekében, mondván hogy sokan neteznek egy időben!!!!
és két héttel ezelőtt????????????????????? -
netwolf
csendes tag
válasz
Kapitány #1911 üzenetére
Kapitány!
Igazad van, ezt én nem is vitatom, de szeretem kihozni a maximumot a lehetőségekből. Az 512es előfizetésem előtt, többet fizettem, de mivel maradt a voip-s modem(nem az én lustaságom miatt), az üszin azt mondták fizessem a legkisebbett, én hallgattam rájukés tényleg jött a megközelítőleg 3 Mbit. és persze reménykedtem, hát a 3at emelik...ha nem, akkor is lejár a szerződésem 2 hét múlva és kötök újat, legfejebb ilyen kit csomagot. persze ott is kérdés, ha telefonos csomagot kötök 512es nettel, akkor marad a 3Mbitem a voip miatt? Mert akkor ez lenne a leggazdaságossabb megoldás.
-
Precedens
csendes tag
válasz
Kapitány #1837 üzenetére
Tulajdonképpen igazad van , csak felhúztam magam, hogy hazajövök fáradtan, leülök hogy internetezzek, aztán semmi. Neked annyi a bűnöd ,hogy általában véded őket. de he benne vagy az emelési munkában, elmondhatnád mivel jár ez , és hogy tudja leölni az én szerény 512-met használhatatlanra. nyugodtan elmerülhetnél a műszaki, informatikai részletekben, érdekel minket.engem legalábbis. A beszerelési történet tényleg így volt, azóta sem tudok elszámolni magammal, hogy adtam pénzt annak a hülyegyereknek aki tkp.-pen csak a kötelezőt végezte és aztán nem küldte el az emailt egy hétig.
De azért szerintem ez a egész cégre jellemző. engem már rég kirúgtak volna , ha egy felhasználóval így viselkedem!
Igaz, hogy mi nem magán személyeknek szolgáltatunk.
De Tőled elnézést kérek.
Egyébként most úgytűnik megint megvan a sebesség, de már aludnom kell.
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
válasz
Kapitány #1732 üzenetére
Szia Kapitány, hát pár dolog csak, én mint user két dolgot veszek észre, olcsóbb és jobb, mint a fiber kábeltvé szolgáltatása, sőt meg merem kockáztatni, hogy jobb mint a nagynénéméknél volt upc. Vannak ismerősök haverok a diginél, hát nem panaszkodnak, akit sírni hallok az upc-s de mivel nem vagyok szerelő, hát legyen igazad. De ha már a képminőségnél és az áraknál vagyunk az ip tv is ver titket, március közepétől jön Kecskeméten is, mit fog a fiber akkor csinálni 4300-ért adják az ip tv-t havi 2 film a tékából meg az ip-tv összes jó tulajdonságaival, ez ellen akartok ti menni, a hangyás fibers tv-vel 5000 ft-ért??? ne haragudj ez lol.
Amúgy utálom a T-t de fényévekkel jobbak jelenleg mint ti, szóval akkor mi van ?? -
Bukta..
csendes tag
válasz
Kapitány #1732 üzenetére
Na akkor kezdem finoman, csak hogy ne legyen törlés belőle:
Haverom DIGI TV forgalmazó. Plazma TV-t vett pár hónap után az ''állítólag nem fizető digitv'' terítéséért.
Azért megy neki ennyire jól, mert a környező településeken még a UPC directnél is magasabb árakkal dolgozik a Fibernet. Az adás minősége (mióta átvette a Fibernet a városi kábelhálózatot 6éve----önkormányzati kenőpénzek és lakossági vagyon átjátszása után) semmit sem javult. Szemcsés, időnként elmegy városszerte.
Az ügyfélszolgálaton úgy beszélnek a telefonba és személyesen is a TISZTELT FIBERNET ELŐFIZETŐKKEL, mint a kutyákkal. Mások előtt kiröhögik az ügyfelet.
Az üzenetrögzítőt nem hallgatják le, hanem léptetik ha panasz van. Senki sem akar szemcsés fibernet minőségű tvadást nézni.
Lehet ,hogy a digitv nyomott áron adja, de ne magyarázzuk meg, hogy a 4eftos UPCDIRECT árak is akkor csak azért mennek 4000Ft-ért, hogy a fibernetet tönkretegyük.
A net 4 éve szar. Sosem lesz jó, mert ha érdekelné a minőség a fibernetet akkor 4 év alatt rendberakta volna.
De várom, hogy lejárjon a hűségem...........engem többet nem látnak, lelécelek mint a tv előfizetőik -
aXXon
őstag
válasz
Kapitány #1732 üzenetére
Nekünk itt a cégnél van UPC is, meg digi is, de eddig a digi volt a korrektebb, de majd az idő eldönti. Nővéreméknél szintén digi tévé van, nincs velük gondjuk, mint előfizetőnek, faternak szintén nincsen semmi parája. Ez így hirtelen csak pár példa, de lehet csak én találkoztam mázlista emberekkel.
-
p_m
csendes tag
válasz
Kapitány #1594 üzenetére
ja és még két dolog: egyrészt a boltomnak invitel üzleti adsl-je van egy darab háromperces telefonomba került elintézni a csomagváltást, a fibernél ez faxon, emailben egyáltalán nem megy, a telefont fel se veszik a kollegáid, és kb harmadszorra szántam rá magam hogy kivárjam a háromórás sorbanállást egy rohadt csomagváltás miatt! másodszor: a kapcsolgatásról annyit hogy igenis azt képzelem hogy a fibernek van egy adott sávszélessége és azt tudja elosztani, ergo úgy osztja el ahogy akarja és ahogy a hálózat engedi. főleg hogy fejleszteni kéne a csomópontokat meg minden vackot ahhoz hogy rendesen működjön. érdekes módon eddig vígan ment 4 megán, mostmeg nem. természetes hogy arra gondolok hogy azt a sávot bizony másnak adtátok, nincs rá más magyarázat. összefoglalva: a céged dilettáns hozzáállása mellé az utolsó ami hiányzik hogy még ki is röhögjél a 13 ezres csekk kíséretében. na minden jót.
[Szerkesztve] -
p_m
csendes tag
válasz
Kapitány #1594 üzenetére
Kapitány, ne nézz már teljesen hülyének! hova a fenébe tűnt a sávszélességem negyede az emelés örömére? ekkora véletlenek lennének? valahogy kétlem. de magyarázd már meg ha tudod, köszi.nem poénból váltottam (3 óra sorbanállás, fele az ajtó előtt) 4 megabitre hanem mert hatan használjuk és szükségünk van rá, úgyhogy elvárom hogy szolgáltassátok azt mit kifizetek. szerintem mielőtt kiröhögsz másokat gondolkozz el hova a fenébe tűnt a 4megás csomagokból min. 1 megabit.
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
válasz
Kapitány #1594 üzenetére
Öszintén Kapitány, amig nem lettem fiberes, nem hittem a ''pokoli opreátor naplóját''
Most már kezdem valóságnak érezni, köszönhetően a fibernetnek, amúgy mi a holnapi hiba indokotokNapfolt tevékenyég?
Nah jó elhalgatók, mert még az ipari áramot küldik rám a 100 volt helyett a koaxon, azt ödapörkölődök
De öszintés nszolva, ugye nem csodálkozól rajta, hogy már mindenkinek a tele van a ... fiberrel, ez nem elled szól, de mondjuk ha nagyon bátor vagy, akkor pár fibers marketinges muksónak mutathatnád ezt a topikot, aszem szép lenne az arcuk az olvasás után. Mondjuk ez nem a homár, hanem a PH!, de azért mégis, hogy itt csak panaszt lehet hallani, amúgy érdekes módon a T-online adsl hihetetlen szar címmel nincs topik, vajh miért
Nah menetem szétlagoltatni a fejemet a pinglost bajnok fiberes nettel (új élvezem amikor a WOW disconectál, vagy a youtoube-t, vagy más video osztót nem tudok nézni ...) -
-
medve úr
csendes tag
válasz
Kapitány #1147 üzenetére
''Kíváncsi lennék, hogy a felhasználók hány százaléka nem kapja meg (tech. okok miatt) azt a sebességet, amit szeretne?''
ezt most a fibernetre értetted? mert én szivesen jelentkezem, szeretnék 10Mb/1Mb-es netet, de technikai okok miatt nem kaphatom (és most nem is a piaci árról van szó)...
hanem mert nincs ilyen és nem is tudják biztosítani...
mert akkor lenne...
szerintem... -
szasza_xp
senior tag
válasz
Kapitány #1147 üzenetére
Szóval 8 Mbit, az 8 Mbit,nem 1 -2 3, stb. Mondjuk tényleg mindegy, hogy mennyi, reggel berakod a torrentet és este meló után megnézed a dvd, és kész. Ami engem izgat, az három dolog
1, Hogy a netem ne 6 óránként bontson (most ezt tudja nálam Kecsón a fiber, és 1 éve próbálják megcsinálni, de nem megy)
2, Ne olyan pingem legyen a Word of warcraftban, mintha a Marson lévő robot ruterén küldenék a jelet ...
3. Legyen normális feltöltés, most van 256 kbt, ha adsl-re váltok, akkor talán lesz 0,5, de 384 biztosan...
Szóval miért nem váltok?
2 ok...
1. Kivárom, míg a T-com belövi a hálózatát, (anyámnak tegnap este lerohadt a netje, mondjuk 2 év adsl után első alkalommal! (fiber tanulhatna belőle...)
2. Ne keljen telefondíjat fizetni, mert nem használom a vezetékes telefont...
Szóval igen a T-com sem egy üdvhadsereg, de lazán lemossa a fibert, amúgy ha lenne Kecskeméten, most már beválalnám a chellot, de nincs...
Meg ugye jön majd az ADSL2 is, szóval jó lenne, ha szólnál ben a fejeseknek, hogy húzzák ki a fejüket a ...... homokbólés kapcsóljanak turbóra
Amúgy lassan 4 éve fiberezek és kb 1 éve kezd elegem lenni belőlük de nagyon ... szóval nem vagyok egy ideges típus, de most már nekem is sok a fiber ''szarakodása'' már elnézést a szóhasználatért, de nem tudok finomabbat, csak csúnábbat erre amit művel
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #1147 üzenetére
Van igazság abban, amit mondasz, de:
- torrentek esetében szerintem ki lehet használni a 8-10 megabit/sec-et is, persze szerencsés csillagállás (seed/peer arány pl.) kell hozzá
- fibernet meg egyelőre sem árat nem csökkent, sem sebességet nem emel
Egyiket se vedd kötekedésnek. -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #1058 üzenetére
- Sajna nem tudom, hogy másnál van-e ilyen hiba a környéken.
- A korábban tökéletes képű csatornákon (RTL-Klub, TV2) vízszintes csíkozódás (amikor a fibernetes emberke meglátta, maga is igencsak elcsodálkozott)
- Vízszintesen mozgó kép esetén nagyon durván ''fodrozódnak'' a körvonalak
- Több csatornán a hang ''berezonál'', ha a szerencsétlen műsorvezető sz vagy s betűt mond
- Egyes csatornákon blokkos a kép, mint egy rossz divx-nél.
Kábé ennyi. Ja meg az extrém hiba, hogy pl a HírTV logójának a 30%-a kilóg a képből. -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #1056 üzenetére
Bejelentettem már többször is, voltak is kint kb 10 napja, de semmi javulás. A decemberi csatorna-bővítéskor romlott el.
Akik kint voltak azt mondták, hogy mostmár minden csatorna digitális, meg sztereó, meg minden. Ez engem nem nagyon érdekel, én (és a két fibernetes srác is) azt látom, hogy sokkal rosszabb a kép... -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #1050 üzenetére
Szia
Dehogy költözöm. Budapest, azon belül IX. kerület, azon belül József Attila lakótelep, azon belül Börzsöny utca. Decemberben volt is itt upc-s üzletkötő droid és a upc honlapon is rendelhető erre a címre kábeltévé, internet egyaránt.
De azért (szintén nem kötekedésből), te a mostani fibernet szolgáltatást versenyképesnek tartod? Sebesség és ár szempontjából egyaránt. És akkor a december óta szolgáltatott kábeltévé minőséget nem is említettem. -
doubleb
csendes tag
válasz
Kapitány #1015 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasnál...
Arról panaszkodtam pár hozzászólással korábban, hogy azért vagyok (ismét) Fibernet előfizető, mert nincsen más lehetőségem a szélessávra.
Kb 1 éve elhagytam a Fibernet kábelnetjét (ami mindvégig atomstabil volt, úgyhogy szavam nem lehet) a TVNet ADSL 3G csábításának engedve - ha jól emlékszem 5x-ös sávszélességet kaptam közel azonos áron. Csakhogy katasztrofális volt az ADSL kapcsolatom minősége, alig volt, hogy működött, napi szinten tettem hibabejelentéseket és még a TVNet saját szerelője is max 500-700 Kb sebességeket mért a 2,5 megabites csomagnál.
Így fél év küzdelem után visszamentem a Fibernethez, és akár emelnek sávszélességet, akár nem, nincs más választásom. (Amikor visszakötötték, akkor beszéltem a Fibernet szerelőjével, elmeséltem a kálváriámat és ö mondta h. szerinte túl messze voltam a telefonközponttól, azért szívtam az ADSL-el). -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #978 üzenetére
Nem rémhírterjesztésnek szántam, ezt mondta a fibernetes srác, aki kinn volt csütörtökön.
De továbbra sem tudom mi lehet az oka, hogy nálam az upload 160kbit/sec körül mozog 384 helyett. Kb 2006 októbere óta van így. Bejelentettem, de csak két reakciót kaptam:
- bentről a modem szinte tökéletesnek tűnik és valóban ennyi a forgalom (vagyis nincs kis mókás kémprogram, vírus, ami foglalná a sávot)
- ne pampogjak, mert még ez is a szerződésben vállalt érték felett van.
P -
waterphone
tag
válasz
Kapitány #940 üzenetére
A rendszer igazságosságán lehet elmélkedni, de egyszerű felhasználóként csak azt látom, hogy a piacon jelenlevő versenytársak közül az egyik lépett egy nagyot előre. A többi versenytárs jelentős része igyekszik valamilyen módon követni, kivéve a Fibernetet..
Hiányzik valamiféle gesztus... A t-online már 1 hónapja bejelentette a változásokat.
A Fibernet ügyfélszolgálatot felhívom, és érdeklődöm hátha van valami tervük, de a vonal túloldalán úgy ''néznek'' rám mint egy UFO-ra amikor a versenytársak akcióit említem, és robot módon ismételgetik hogy náluk is van akicó... Persze az az akció már hónapok óta van, és semennyire sem versenyképes.
Egyik oldalon változás van az eddigiekhez képest, míg a másik oldalon nincs rá megfelelő reakció. Szeretném ha volna. -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #940 üzenetére
Ez mind szép és jó, de:
- fibernet nekem kb 160kbit upload-ot ad (384 helyett)
- a 3megás csomag fibernetnél 10 vagy 11 ezer, ennyiért upto8 megás adsl is mehetne (ami azért írásod ellenére jó eséllyel többet tud, mint 3 mega)
- az ''új előfizetőknek 4 mega - régi előfizetőknek 3 mega'' okosságról már ne is beszéljünk -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #894 üzenetére
Az tuti, hogy adsl-nek is megvannak a hátrányai, de a fibernet meg kb 160kbit uploadot ad a 384 (ezek szerint szintén up-to) helyett. És még az orrom alá is dörgöli az ügyfélszolgálatos, hogy ne háborogjak, hisz az áfsz-ben még ennél is kisebb a garantált. Ez azért mókás hozzáállás.
Azt azért gondolom te sem mondod, hogy a fibernet nagyon az élen járna ilyen sebességesdiben, emlékezz csak a legutóbbi bővítésnél is mekkora volt a fáziskésés (itt nálunk volt az talán 8-9 hónap is). -
Zugi
aktív tag
válasz
Kapitány #748 üzenetére
Fikázni könnyű, aki végigolvasta a topicot, tudja, alapvető különbségek vannak a 2 szolgáltatás műszaki háttere mögött, sokkal érzékenyebb a kábelnet, de nem rossz.
Már bocs, de ez kit hat meg? Ha annyival érzékenyebb a kábeles technológia, akkor ezt közöljék a szerződéskötéskor és adják annyival olcsóbban! Csak egyes a jobb minőségű ADSL szolgáltatók még olcsóbbak is, mint a Fibernet.
Továbbá vegyük az ügyfélszolgálatot. Egyszerűen lehetetlen volt hívni a Fibernetet. Folyton csak kicsöngött, de a dühítőbb az üzenetrögzítő bejelentkezése volt. Nem beszélve az sem volt mindegy, hogy mobilról, vagy vezetékes vonalról hívom, az egyikről nem is engedte a hibabejelentő számukat - ami utóbbit a honlapjukon úgy eldugtak, hogy meg szinte sem lehet találni. Röhej.
Mostani netszolgáltatómnál -szerencse csak a szerződéskötéssel kapcsolatosan és az aktíválás után hívtam őket kétszer, azóta nem voltam rájuk szorulva- ott kedves hangú, kiképzett szakemberek válaszoltak, és amíg foglaltak voltak, addig egy automata mondta be, hogy még hány várakozó van előttem a vonalban, ami kb. hány perc várakozást jelent.
Szóval ez egy európai szintű szolgáltatás és nem amit a Fibernet művel. Ez pedig egyáltalán nem függ, hogy hol milyen minőségű átvett hálózatokat vett át. -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány #748 üzenetére
Hadd ne kelljen már annak örülnöm, hogy:
- két napja rossz a tévé képe
- a feltöltési sebesség fele a korábbinak
- az ügyfélszolgálat nem válaszol, felhívni nem lehet őketÉs szerintem a felhasználónak azzal sem kell foglalkoznia, hogy milyen sajátosságai (nehézségei) vannak a kábelen való szolgáltatásnak. Az előfizetőnek azzal kell foglalkoznia, hogy befizesse a csekket. Ezek után az előfizetőnek joga van ''fikáznia'' a szolgáltatást.
Merry Christmas, everybody. -
kov.zol
csendes tag
válasz
Kapitány #508 üzenetére
Sziasztok!
Kapitány légyszi velünk is oszd meg a scrimpinek(#505) írt privi üzeneted, amivel megoldottad problémáját. Én is hasonló cipőben járok mint ő járt, holnaputánra szerelőt hívtam modemcserére.Teryon modemmel új D-link routeren keresztül nekem se megy a net klónozott MAC-kel és azonos beállításokkal se, de másik fibernetes hálózaton webstaros modemmel tökéletesen működik. Van egyszerűbb megoldás modemcsere helyett? Előre is köszi a választ! -
Precedens
csendes tag
válasz
Kapitány #559 üzenetére
Fibernetes előfizető vagyok, de a központi ügyfélszolgálathoz tartozom, ott csak hölgyek ülnek.Szerelőt csak egyszer láttam amikor kijöttek telepíteni.Tulajdonképpen arra kellene, hogy felkapom a modemet és a barátnőmnél is internetezhetek. De ezt nem biztos, hogy méltányolnák a Fibernetnél
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- Padavan firmware
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Battlefield 2042
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest