Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Aktív témák
-
egle
tag
Azért az elég csúnya hogy hajnali 01:00 előtt is egy kalap sz@r a latency...
-
Scholes9
nagyúr
Ne ügyfeleket gyűjtsenek, hanem a netet tegyék rendbe!
-
shabbarulez
őstag
válasz
Brett apó
üzenetére
Ahhoz hogy másodikok legyenek, kellene venniük egy igen nagy halat vagy nagyon sok kicsit. Fibernek úgy 180 ezer kábeltv ügyfele van, Tíkábelnek több mint 300 ezer. Ha ehhez hozzávesszük még a Vidanetet is ami szintén Tí tulajdonban van, akkor több mint 400 ezer kábelTV ügyfele van Tínek. UPC-nek meg több mint 700 ezer.
-
Brett apó
tag
Csődöt biztos nem fognak jelenteni,mert van pénzük mint a szemét,csak éppen nem fejlesztésre költik,hanem vásárlásokra. Úgy látom,hogy a fiber a második kábelszolgáltató akar lenni a upc mögött,csak azt elfelejtik,hogy fejleszteniük is kéne a meglévő hálózatukat,nem orrba szájba vásárolgatni.
Kb olyan 2 évig volt chellonk mielőtt a fibernet megszerezte volna tőlük a hálózatot, Ezalatt a 2 év alatt 2szer ismétlem 2x ment el a net. Június óta vagyunk fibernél és eddig 10-nél tartunk.
-
egle
tag
Nagyon valószínű hogy a fiber tényleg arra játszik, hogy a felbőszült birkák a lábuknál fogva húzzák ki őket a meleg irodájukból, majd meglincseljék őket a nyílt utcán. Ezt elkerülendő az egyetlen ésszerű megoldást javasolnám a fibernek, méghozzá hogy szép csendben csődöt jelentenek és eladják ezt a szutyok bandát valami nagy halnak. Mert az, hogy ezt minőségi szolgáltatásnak merik nevezni 2008-ban, az kb. akkora hazugság, mintha kijelentenénk hogy a második világháború az meg sem történt!
-
Scholes9
nagyúr
Ez a dúrva h wow meg ventri mellett iylen a netem és a wowban 2k ms...
http://www.speedtest.net/result/234065338.png
-
Scholes9
nagyúr
naggyon dúúrva most épp 2500ms.....
-
hakapeszi00
csendes tag
Én a Warrockkot tolnám,de nem sok sikerrel! Ott be lehet állítani a pinglimitet a szobákban, szóval, ha nagy a ping be sem enged!Belépni betudok, de mégis laggol, mert össze-vissza ugrál a sebesség!
-
egle
tag
Ez azért már mindennek a teteje baz+, 3000 feletti latency, elmehetnek a jóédes anyukájukba kőkeményen!
-
Scholes9
nagyúr
És lol egyik guildtársamnak is szrakszik a gépe és most derül ki hogy neki is fibernete van

Neki is szinte ugyanannyi a latency mint nekem meg állandóan dc-t kap. -
egle
tag
Nekem most extrém szar, eddig is voltak laggok, de most szinte áll az egész, és folyamatosan 1000+ a latency-m. Amúgymeg kb. délután kettőkor kezdte el nekem, addig teljesen jó volt. Nem hiszem én sem hogy délután 2 és az esti időszak között állnának neki szerelgetni, pont amikor mindenki hazaér és elkezdi használni. Ennyire nem lehetnek hülyék, vagy igen?
szerk.: Azt meg végképp nem vagyok hajlandó elfogadni semmilyen formában, hogy több mint egy hónapot vesz igénybe egy ilyen dolog, már ha igaz persze, és nem a szokásos marketing szarság.
-
Scholes9
nagyúr
Igen amúgy én is több helyről hallottam megbízható infoból h olyan lesz mitn volt csak a tcomos átállás miatt van most gond és olyan lesz mint volt január közepén abban a 3 hétben. Mert az fix h nem azért lett hírtelen szar nálam, eglénél január végén a tökéletes net mert bekötötték az új előfizetőket. + voltak kinnt nálunk és anyámmal beszéltek mert nem voltam itthon és neki mondták h most a tcomos átállás vagy mi miatt van gond és meg lesz oldva. Reméljük minél előbb, mert most sem tudok wowozni...
-
egle
tag
Én nem a ping miatt aggódok, hanem hogyha egyszer tényleg meg lesz javítva, akkor az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva, kb. 2-3 hétig fogja bírni....
szerk.: Dehogynem aggódok hamár egyszer a netes játékért is fizetek, és mostmár tényleg több mint egy hónapja ez megy. Lejár a hűségszerződés, részemről utána vége, ez már 101%. Soha többet fibernyet. Nekem mégegyszer nem csesznek el 4 évet az életemből.
-
egle
tag
Vagy inkább le kellene ültetni valamelyik főgóré gyökeret mondjuk ide a gépem elé, és akárhányszor laggolni kezd a net, annyiszor seggbe rúgni a bunkót acélbetétessel.
Vajon az 1000.-ik rúgás után intézkedne hogy kijavítsák? -
egle
tag
Nekem most áll a játék, és 2000+ a válaszidőm, kb. 15-20 másodperces laggok vannak, remek baz+.
Tényleg itt lenne az ideje hogy valaki végre feljelentse őket! -
Scholes9
nagyúr
Komolyan ez vicc bazd+ wowban 300-asával ugrál a latencym dc hegyek eddig nem volt olyen szar szar volt de közel sem ennyire. Holnap felhívom őket csináljanak vmit addig nem fizetem be a csekket amíg nem lesz jó a net leszarom mit mondanak.
-
Addel
senior tag
Na most nekem is megvan a sebességem, de wow-ban 1436ms a mai rekordom s hozzá folyamatos 1-5 másodperc lagg.
Szerintem ez nemhogy javulna, inkább egyre rosszabb.
-
kisrapi
csendes tag
Hali!
Nekem mostanában nem sok bajom volt a fibernettel elég korrektul működött de ez a mai nap nem a hibátlan napok közé tartozik..
Ezt csekkoljátok...feltöltés a javából!

-
egle
tag
Ez az egész mostmár egyre jobban érezhető a WoW-on kívül is. Sima netezésnél, pl. weblapok megnyitásánál, vagy file-ok letöltésénél. Nem a sebességgel van bajom nekem személy szerint, hanem azzal hogy ez a sebesség akadozik.
Ez olyan mintha lenne egy Ferrari GT-m, ami gyors meg szakít mint az atom, de mit érek vele ha minden 2. percben lefullad a motorja? -
egle
tag
Nekem a sebességem az rendben van, meg a pingem is. Viszont minden más egyéb, pl. WoW, olyan laggokat produkál hogy csak na. Nem a sebességgel van a gond, hanem a magas, folyamatosan fel-le ugráló, totál instabil pingekkel, és azon belül is csak azokkal amiknek külföldön is "meg kell fordulnia egyszer". Én elhiszem hogy senki nem vállal garanciát a pingre, de azért engedtessék már meg, hogy egy bizonyos értékhatáron belül legyen maga a pingérték. Mert az hogy mondjuk 80 és 200 között mozog, az messze nem tökéletes de belefér. Viszont az hogy 80 és néha 1500-2000 között mozog, az azért már mégiscsak túlzás egy kicsit.
-
mukiak
csendes tag
Olyan boldog vagyok, hogy ma már du. 2kor elkezdődött a "csúcsidő"...

-
snowflake
tag
Szia Lukász,
Ha terayon a kábelmodemed, cseréltesd ki!
A modem a szar, ezért vannak az újraindulások, leszakadozások.
Ne engedd, hogy egy másik használt szart hozzanak! Cseréljék le egy zsír újra (pl. motorola).Ez meg fogja oldani a restartokat így használni tudod majd a netet. A net ingadozó sebességét, a csúcsidőben megnyúló válaszidőket sajnos azért ez sem fogja hatékonyan orvosolni.
Sok sikert!
üdv,
-
hakapeszi00
csendes tag
Estét kispajtások! Valaki tudna felvilágosítást nyújtani Rubicommal kapcsolatban?Lehet bepróbálom kalandvágyból!Ennél a rakás csokikúpnál csak jobb lehet!Vagy nem, de az biztos!
-
egle
tag
Inkább olyanra gondolok, mint pl. a Kamara. Azoknak sincs semmi haszna az égegyvilágon, de tényleg semmi. Ha pl. biztonsági őr vagy, akkor fizetned kell nekik csak azért mert akkor adnak egy igazolást hogy te végezheted azt a munkát.(?!?) Semmi más hasznuk nincs, nem tudnak felvilágosítást adni, szakmai ügyekben teljesen analfabéták, halvány lila gőzük nincs a szakmai tapasztalatokról, egyszerűen csak mégegy ingyenélő társaság akinek a pénzed kell. Na itt is valami ilyesmit vélek kihallani.
-
spt22
csendes tag
lehet hogy a fiber igazából egy bank? azoknál szokásos, hogy a jó nagy semmiért jó nagy pénzt kell fizetni. pl. kártya letiltás? egy darab checkbox beixelése nekik. vagy hitel folyósitási jutalék? nekik annyi hogy egyik számláról a másikra utalják. az igazi az lenne ha az ügyfsz. száma is 06-90-es lenne, nem?

-
egle
tag
válasz
opel16v
üzenetére
Ha belegondolsz tényleg az a következő lépés hogy nem adnak neked semmit, de tényleg szó szerint semmit, de te csak úgy viccből fizess nekik, mert csak.
Mondjuk belegondolva már most is ez megy. De nem értem hogy miért? Azt se hogy meddig? Azt meg végképp nem hogy milyen jogon? -
egle
tag
Nekem most kezdi a laggot, 16:00 előtt pár perccel, egész nap ment rendesen erre most elkezdi a szarakodást. grat grat fiber így tovább !!
-
spt22
csendes tag
válasz
hakapeszi00
üzenetére
Hol lőttem? Cegléd újváros Nádasdi u.
Közel a Török Ignác utcai optika, és ezen a node-n nem vagyunk túl sokan. Kenderföldi rész mondjuk állitólag nagy csokikúp.
Na de mint mondtam, reggel és késő este ilyen általában. Napközben nemritka az 5-6-7 mega, amivel egyébként én még tökéletesen ki vagyok békülve, mert olcsóbb igy is mint TV plusz matáv telefon plusz matáv ADSL (4 v 8 M) lenne. -
opel16v
csendes tag
válasz
hakapeszi00
üzenetére
A poén az, hogy nem csak nekem nincs egy hete net, hanem sok embernek a környéken. 3 hónap szolgáltatáskiesés franya lenne... bár az ÁSZF-ük ezt is megengedi nekik.

-
rankesz
veterán
válasz
rankesz
üzenetére
Na kintvoltak, mértek, kábelezést helyrerakták (mégis van ilyen hogy user error
) Az volt a baj hogy szét volt választva a kábel a tv kari miatt és nem volt szűrő. Ha belegondolok, már legalább fél éve nem is használom a kártyát, twehát csak lógott a kábel a levegőbe, feleslegesen $z¤°@ttam magam
Bár mondtak hülyeséget is, hogy az is gáz a modemnek ha ondjuk USB-n van a géppel összekötve, meg utp-n rajta van a fonera... szerintem ez nem gas de mindjárt utána is járok...Ja a lényeg, a letöltésem úgy néz ki eléggé megjavult, 550 helyett most már 950!
-
egle
tag
válasz
opel16v
üzenetére
Az ígérgetés bevett szokás náluk, nekem tavaly nyáron majdnem 3 hónap telt el, több mint 12 személyes bejelentés után. Majd kijöttek, megnézték a modemet, és kb. 3 perc alatt megoldották a problémát. Lehet hogy én értettem félre valamit, és az a 3 napos szerelési határidő az nem 3 nap, hanem 3 hónap?
-
Scholes9
nagyúr
Nos akinél rossz annak a t-comos átállás miatt rossz állítólag. Ezt több forrásból is hallottam szal igaznak tünik. reméljük minél előbb befejeződik az átállás vagy mi és jó lesz a net, olyan mint volt.
-
spt22
csendes tag
Remélem nem azért jó nálam, mert nálatok rossz. Cegléd

-
opel16v
csendes tag
Ja, és a fibermail nekem sem megy, pedig ügyfélszolgálat szerint azon küldték az értesítőt még a múlt hét előtt a kimaradásról. Persze így nem tudom megnézni.
-
opel16v
csendes tag
Én budaörsi vagyok, és már több mint egy hete nincs net szolgáltatás a fibernetnél ezen a helyen. Múlt héten még azt mondták, hálózatbővítés miatt péntekig nem lesz. Pénteken azt ígérték, du 6 után lesz. Azóta is minden nap ezt ígérik. De egyszer sem volt egy percre sem. Tudok valamit tenni, azon kívül hogy hívogatom az ügyfélszolgálatot, ahol mindig csak ígérgetnek, de nem történik semmi??? Szerződést szeretnék bontani, de az ÁSZF-jük szerint akkor sem lehetne, ha a teljes szerződési idő alatt nem lenne szolgáltatás.... jogállamban élünk ugye...

-
Scholes9
nagyúr
válasz
hakapeszi00
üzenetére
Persze ez bevett szokás, h az ügyfél gépe a szar, tele van vírussal, holott a hálózat fos és fejleszteni kéne...
-
F_Zolee
nagyúr
Egy érdekesség. A modemen van USB és hálózati csatlakozás.(Mint általában) Kipróbáltam a 2 portot és lehet egyszerre netezni 2 géppel modemről. Nekem még csak most tünt fel.

-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
érdekes probléma merült föl nálam de az is lehet,hogy ez nem probléma hanem így a normális??
szóval ha otthon vagyok akkor simán megy a webmail.fibermail.hu viszont a munkahelyemen már nem megy pedig emlékszem kb 7-8 hónapja még ment rendesen
elképzelhető hogy fiberék csak a saját fibernetes hálózatukon tették elérhetővé a mókuspostát??
megköszönném ha valaki tudna nekem válaszolni
-
[Bukta]
csendes tag
Nem tudom, hogy felétek is volt-e gond tegnap de itt SIKLÓSOn hétfő reggel elment a net és kedd reggel jött meg.
Az egész városban nem volt net, hibabejelentőn azt mondták hétfő délután, hogy majd kedden jön vissza a szolgáltatás. Végülis visszajött, de ez MEKKORA GÁZ!!!
-
hakapeszi00
csendes tag
Aki tudja az rugdossa a seggüket minnél többet!
Harmadszorra is bejelentettem a hibát, eddig kétszer jöttek ki!Kértem modemcserét, persze ez megint elmaradt!Éljen! És még jópofiznak a szerelők. Vicceseket szólunk be, mer' azt szereti az ügyfél! Az ügyfél gépe a szar, mert biztos tele van vírussal, mer' annyira gyökér, hogy még ehhez sem ért! Ha meg finoman megjegyzem, hogy nekem már akkor volt számítógépem, amikor ő még gumicukorkákat dugdosott a seggébe, akkor meg megsértődik és elmegy!Sebaj, akkor bejelentjük mégegyszer.Lassan az összes "szakemberük" ismerni fogja a lakást! Legközelebb sörrel meg pop cornnal várom őket, édesanyámat már Terikének szólítják.Bele sem merek gondolni mi lesz ma a 6 órás hálózatkarbantartás után. -
rankesz
veterán
válasz
Reag3nS
üzenetére
Jaja, én is most éppen reklamálok.
Novemberben lejárt a rablánc, én meg tájékoztattam őket hogy vagy kijönnek és megcsinálják hogy valóban 8 Mbit, vagy ahhoz közeli állapot legyen, vagy megyek a konkurenciához.
Eddig legalább jött a cucc 680KB körül, de az utóbbi időben 550-600 körül van. Ráadásul mivel nem hosszabítottam, a havidíj 11 fölött eléggé frusztrál.Beszéltem egy normálisabb technikussal, ő legalább nem hitte hogy totál láma vagyok, bár a 10. perc beszélgetés utáni futtassál min 3 szálon letöltést a szoftverbázisról azért kicsit szarul esett
Elvileg holnap megint hívnak hogy mikor tudnak kijönni mérni, kíváncsi leszek mi sül ki... elvileg náluk "a modemmel minden rendben van".Modem :mot5101 -
Reag3nS
senior tag
hát én szeptember óta lagzom, karácsonykor meg január elsején mikor felkeltem olyan lagok voltak, hogy na akkor volt elég, azóta bejelentettem és addig írom a panaszlevelet és addig nem engedem lezárni a panaszjegyet míg meg nemcsinálják! és ti is reklamáljatok! minél többen reklamáltok annál több esély van rá hogy megcsinálják, mert ha sokaknál fennáll akkor meg kell hogy oldják.
-
Reag3nS
senior tag
Ígértem nektek egy ilyet:
tisztán látható, hogy csúcsidőben megugrik (200pingig), minden más időben szép pingek vannak. Technikai részleg értetlenkedik, pedig supportos beírta, hogy csak csúcsidőben ratyi!
-
Podpupi
tag
Hello.
Váletlen nem tudjatol mi ez a 10.100.15.17 ip mert a pingplotter szerint nekem mar onnan gond van a pinggel
lehet probléma hogy a modem es a gép közt 8 m UTP-kabel van.
köszi -
Scholes9
nagyúr
Nem akarom elkiabálni de mintha csoda törént volna megint ó alatency a wowban, 110ms most 6 órakor. Reméljük nem kiabáltam el és ilyen marad

UI. elkiabáltam
Pedig már reménykedtem. -
Scholes9
nagyúr
Egyik forumon írták 2 napja ezt: "Én úgy tudom hogy nem a fiber hanem a bérelt vonaluk haldoklik! Az emiteltől berelik a vonalat csak azt meg folyamatosan szerelik a t-com-os átállásuk miatt! " Ez igaznak is tünik, mert 1 hete voltak kinnt fiberesek nálam és öcsém volt itthon akinek azt mondták azért van most gond a nettel, mert a t-com vmit elba**ot a nettel és emiatt még pereskedés is indult, és kell sajna kicsit várni míg jó lesz.
-
egle
tag
válasz
gahana101
üzenetére
Én még sosem kértem ilyet, mert az utolsó költözésem kb. 15 éve volt. De ha te úgy tudod hogy ilyenkor nem kell fizetni, és meg is tudod mutatni nekik hogy hol láttad (prospektus, hirdetés, vagy valami). Akkor bizony ne legyél rest, mert fiberék ahol csak tudják, teljes mértékben idiótának nézik az ügyfelet. Nekik csak a pénzed kell, a többire tesznek nagy ívben.
-
tomszi1
csendes tag
Én a mai napig utálom a netemet,mert baszott drága és kurva lassú.4Mbit 10 rudiért.Elég lassna kezdi el betölteni a weboldalakat,de ha már bepörög,akkor elfogadható a sebessége.A megbízhatósága jobb mint 1-2 éve volt,de még így is sűrűn kell mellőznöm a netezést.
Egy szóval ADSL-hez képest még mindíg fos -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Aham, akkor úgy gondolom tényleg jobb választás lesz a Rubicom, nekem az összes külfüldi ping 200-250ms felett van. Akkor azt hiszem ennyit a fiberről.
-
shabbarulez
őstag
Ez is angol pingplotter.Én bix.hu-t monitorozva pingelek. Ezt óránként menti egy állományba, ezeket látod a napi eredményeknél. Ezek utána napi szinten vannak összesítve és a napi eredmények tovább heti, havi, éves szinten. Ezt már nem tudja a pingplotter, erre önszorgalomból összedobtam egy 1xű programot. Késleltetés bix-re jellemzően 1 ms, Frankfurti környéki szerverre 20ms, Párizs, Amszterdam 30ms, London 35ms. Én nem nagyon tapasztalok ugrándozó késleltetéseket.
-
Lukász
csendes tag
Lol, most ott tartok, h elinditottam gamét beléptem, 2 percig ment, nézem leáll minden, modemre nézek, ledek nem villognak, 20 sec múlva az összes felvillan, van mikor másfélórát kell várni, holnap asszem megin kicsit durvább hangnemben kell velük beszélnem, mert a fasz kivan:@
-
egle
tag
Wow -ban van egy kis kijelző lent az action bárnál, pont az ilyen n00b cégek miatt. Akkor jó ha zöld az 0-300ping közötti érték, de ha ráviszem a nyilat akkor ki is írja számokkal, 300 felett sárga, 600 felett piros. Én pl. 3 hete csak sárga és piros szineket látok napközben. De mondjuk ha látok zöldet akkor is laggol, szóval úgy szar ez az egész ahogy van.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát én tévét nem nézek már lassan 4 éve mert nem érdekel, telefonom meg mobil, vonalashoz csak a vonal van a falba, de jel "nincs benne". Szóval ha Rubicom, akkor csak net kell tőlük, más nem. A magas ping meg a csomagvesztés mit jelent? Netes játéknál kőkeményen számít a ping. Ha 100-150 az még belefér, de amit most csinál a fiber, hogy WoW-ban pl. 700-800 -as ping az átlag, és néha kimegy 1500 fölé, az röhej.
A linket amit mutattál azt meg nem értem, nekem angol pingplotter van azt értem de ezt nem. :p -
Lukász
csendes tag
Ti hogy nézitek meg h az online játéba mekkora a ping?
Hogy tudom megnézni?Ha bentvok a játékba csinálok 1 speedtest vagy mi? -
Lukász
csendes tag
A játékelinditás is nagyon lassú, mire bejön a start, meg mire a szerverre belépek, nagyon látni h gondok vannak =(
Dc hegyek, de 3 hét az annyira szép volt, semmi idegeskedés, tökéletesen mükdött a net, csak néztem, a játékba 0 lag 0 leállások, semmi.. 4-5 napot voltam bent az online játékba é s 1 szem dc-t sem kaptam, most meg 15 perc.. -
Lukász
csendes tag
Apukám írt jóváírást,s nemsokára továbbítjuk nekik... 1 hónapig kb. 200 kbpsel jött net, használhatatlan voltm pl decemberi hónapba..
-
Lukász
csendes tag
Bocs a hibákért, de nincs türelem nagyon semmihez, megint idegeskedek ez miatt a szar miatt...
Nincs 1 tetves kurva hónap h jól müködne végi a net, mindíg hivtakoznak valamire, kurna nénikéjük mindíg hivatkozik valamire, tök irritáló..Kb. utobbi 4 hónapba többször volt szar mint jó, kb 1 hónapig volt jó,volt h napoikg nem vol 1általán net, most a jelenlegi állás van..Mint mesében egyszer volt holnem volt..
Tényleg valamit nagyon elbasztak, momdem halodlik, fo,yamatosan újraindítja magát elveszti jeleket, szerintem távoliszámítógép nem válaszol vagy fasztse tudja, megy 1 darabig aztán megszakad, momdem érzékeli, ezért újraindítja magát.. aztán csak 3 led villog, majd 1-2 óra múlva visszajön, és szar továbbra is.. -
Scholes9
nagyúr
Én még jó h nem fizettem még be a havi csekket, majd ha keresnek h fizessek megmondom, ha jó lesz a net fizetek. Szánalom ez a net... Haver is panaszkodik h 350-el tölt holott 10mbites a net... végülis csak 3-szor lassabb neki a net mint kellene...Minél előbb menjen tönkre a fiber csak jobb lesz mindenkinek
-
shabbarulez
őstag
TV-ről nem tudok nyilatkozni, itt a Pók utcai ltp-en 5.5 évnyi ígérgetés után sem voltak képesek TV-t csinálni. Más III. kerületi részen ahol az elmúlt évben építettek ki TV-t, nem panaszkodnak a minőségre. Egy éve felmerült hogy akkor talán lesz majd IPTV, elvégre a hálózat adott hozzá, ráadásul tavaly nyáron vettek olyan digitális fejállomást ami ehhez alapot is ad, de abból sem lett semmi. Telefont is ígérik évek óta, abból sem lett semmi. Amióta Rubi átvette azóta a telefon rész megint jobban téma, a számla mellé vagy fél éve küldözgetik hogy hamarosan telefon is lesz, de azóta sem látni. Szóval ígérgetni azért itt is tudnak, de szerintem ez univerzális ISP-től független jelenség.
Net van 5.5 év arról jobban tudok nyilatkozni. Gond itt is volt anno induláskor, utána 1 évvel volt egy komoly minőségi prograléma. Akkor kezdtem el pingplotterrel monitorozni a hálót, arről itt találsz [linket]. Nagy átlagban el lehet mondani hogy nincs azért komoly gond, nem szokott kiesni a hálózat napokig, hetekig. Sebességgel sosem volt gond, az mindig hozta a maximumot. Ha valami gond volt azt inkább csomagvesztés vagy ping növekedés formájában érzékelhető. Én inkább webre, meg letöltésre használom a netet, ott a ping kevésbé problémás, játék terén nincsenek tapasztalataim. De a ping statisztikából azért jól látszik milyen BIX felé a késleltetés.
-
Lukász
csendes tag
Leöltés is szar, 2 napja aakrtam elszedni szökést 3. lvad 9, 10,11. részét, lost 4. évad 1.2. részét, ám free downloadmanagerbe állítottam h szedje le, kb. a fájlok rarok folyamatosan megáltak x időnél mondejuk 37%nál, kevés volt az rar ami lejött 100%ra, ezis szakadozsok maitt van..
Jut eszembe, mikor ismét észleltük h megint szarakszik a net, mengéztük tv-t és azt sem ment, de tv azota helyre állt net viszont nem, lehet akkorcsináltak valamit, netem meg msottovábbra is szar
-
Lukász
csendes tag
Most is--> a kapcsolat időtullépés maitt megszakadt..
Online játékkal játszo kSIlkroadonline jó kis game, olyanokat csinál pl. h kattintok nem megy oda, csak 20 secen belül, folyton leállköürülöttem minden, vagy dct kapok..
Vagy azt csinája h még leállás elött adtma neki parancsokat üjjöm lóra a karakter, fusson oda ahova aktitntottam stb, adok neki parancsokat... nem csinál semmit, mikor nem sináll semmit, a modemme pc aktivity led nem pislog.. ha játékba vagyok mindig pislog ha simán világít az nem jó pislognia kell.. kérlekszépen kb 5 percig karit nmem csináll smemit 5 perc után kezdi csinálni leállásba adott parancsoakt h üjjön lóra mennjen oda ahovta kattintottam 5 perc utána csinája mindezt, kb 10 perc mire újra lehet normálisan játszani vele,,Nagyon gyanakszom h azért van mert, majdnem megszakad net, majdnem, de mégse, még 1 picit fogjaa jelet, ezért épp h bentbvagyok játékba és nem kapok dc-t... De rengetegszer dct kapok, ha ilyen leállás van vagy dc,t kapok, vagy várhatok 5 percetm íg megy karit..
Most is öljük a mobokat partyba, folyamatosan leáll minden 10 secekre lagol mindnet az örült,, ez nem volt kb 1 hete van, elötte 3 héltig teljesne jó volt, azlötte meg 2 hónapot olyan volt mint most, tök ugyan azt csinálja.. -
egle
tag
válasz
hakapeszi00
üzenetére
Megnyugodhatsz, nagy ívben tesznek rád is mint ahogy rám is és mindenki másra. Írtam régebben hogy nekem 2 hétig kellett mindennap telefonálnom mire történt valami, -6000 huf telefonszámla áhh nem számít, 2 heti szarakodás áhh nem számít. Ezeknek csak a pénzed kell, utána már csak egy pénzeszsák vagy a többi között. De hidd el ha tartozásod lenne, azonnal keresnének ám. Hibabejelentő oldalukon november végén/december elején írt hibabejelentésre mai napig nem kaptam választ. Szerinted?
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Respect a korrekt válaszért.

Akkor azt mondod hogy olyan problémák mint itt, hogy laggol a hálózat, tizedannyi vagy még annyival sem megy, megszakad a net, napokig/hetekig se net se tévé, ilyen itt nincs? Ezek szerint pl. játékra is tökéletesen lehet használni? Letölteni nagyon ritkán szoktam.
Mert akkor azt hiszem nem fogok sokat gondolkozni azon hogy melyiket válasszam. Van egy jó amit mondasz, meg van egy vicc amit valami barom netszolgáltatásnak nevezett el. -
hakapeszi00
csendes tag
Üdv. Cegléden lakom, hitetelen mekkora rakás csokikúp a net már hetek óta!Kétszer szóltam a fibernetnél, hogy gáz van, másodszorra kijöttek!5 percig voltak kinn ,majd elmentek azzal, hogy szerintük a gépemmel van a probléma!1 héttel ezelőtt raktam újra, majd utánna is, hogy kijöttek!A net most is szakad, vagy be sem töltődnek az oldalak.Kértem ,hogy hozzanak másik modemet, mert arra gyanakszom, hogy azzal sincs minden rendben.Persze ez sem történt meg!Most szóltam nekik harmadszorra is, ha nem találnak megoldást ennyi volt velük!
-
shabbarulez
őstag
Ha felhívod őket akkor biztos megmondják mely címeken van lefedettségük. Ha az adott épületet UTP-vel bekábelezték már akkor annak nyoma van, jellemzően villanyóra szekrényben végződik az UTP és coax kábelezés, onnan kötik tovább ha valaki előfizet. Anno szeptemberben került be az ÁSZF-ben a Gödöllői terület LAN-os csomaggal, hogy mit csináltak az elmúlt 5 hónap alatt az passz, de gyanítom semmit, mert a weboldalra csak most került fel a két Gödöllői terület.
Gondolom Gödöllő a Fóti fejállomáshoz lesz hozzácsatlakoztatva optikán, mert ott már van kiépített kábeles fejállomása Rubinak és onnan optikai csatlakozása tovább Budapestre. Fótig gigabites linkje van Rubinak, csúcsértéken is maximum 50%-ig van kiterhelve, az átlagos terhelés olyan 30-35%-os. Szóval abban a vonalban van még tartalék, de gondolom ha majd telítődik bővítik az igényeknek megfelelően.
Nekem Bp. III. kerben van tőlük 6/6 Mbps-es netem, nincs vele olyan komoly gond mint itt Fibereseknek. Most már 5.5 éve van LAN-os netem, anno GaTeS Group építette ki ezt a hálózatot, azt vásárolta föl Rubicom úgy 2.5 éve. Az első évben voltak gondok a váltás miatt, de utána újraépítették a hálót és azóta nincs vele gond.
A bővítéseket azért ők sem kapkodják el, novemberben fullra futott nemzetközijük és 1.5 hónapig le se szarták, pedig már szinte végig fullon meg, az átlagos kihasználság 75% fölé ment. Aztán végül megcsinálták. Pinggel akkor sem volt gond, helyette csomagvesztés volt. Utána decemberben a fő router gigabites uplinkje futott fullra, azon is kotlottak egy hónapot, pedig csak annyit kellett volna tenniük hogy két már ott lévő eszköz között máshogy osztják szét a forgalmat. Szóval azért itt sem minden fenékig telfel ha valami onlány gémer. Engem különösebben nem zavart nem játszom a neten. Akkor is csomagvesztés volt a tünet, a pingek jók maradtak. Utána az átkötés után romlott el külföldi ping valamiért +100ms volt, de teljesen megmagyarázhatatlanul, nem igazán lehetett mihez kötni, hol volt, hol elmúlt, szerintem Interoute felé a peeringnél nem volt kerek valami. Azt sem siették el, de úgy egy hét alatt rendberakták. Azóta kop-kop most jó a net.
Viszont nemzetközi már megint kezdi hétvégi csúcsértéken elérni a maximumot.Most is MRTG egyenes vonalat húz. Ennek ellenére én nem mérek rossz pingeket vagy csomagvesztést.
Statistics for kplay.de:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.007023 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 16.798 / 17.747 / 60.907Statistics for www.free.fr:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.017829 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 27.634 / 29.430 / 58.283Megjegyezem ping mérés mellett utorrent folyamatosan seedel 650k-ra limitálva.
-
Lukász
csendes tag
Hali!Kb. 1 - 1,5 másfél hónapja panazkodtam, h a modem folyamatosan újraindítja magát lassú a net stb..
Na ez a probléma egyszercsak megoldodott, 1-ik napról a másikra..
Nade volt egy vihar kb 2 hete talán Vörösváron, s áramkimaradás volt, másnap bekapcsolom a gépet, nézem, minden rendben, nem történt a nettel semmi, mondom király..
Hazajövök a suliből, s látom h a modemem 2 led nem villog, rögötn hívom az online ügyfélszolgálatot, utóamta mondta h Vörösváron Szentivánon, Ürömön még2 helyen áramkimaradás miatt gondok adódtak a nettel s azt csinálják.. Oké, egésznap ment ez a felvett üzenet,netem nem ment még mindíg,de addíg nem vártam újra a vonalat amíg ezt bemondta..Másnap újrahívtam, s akkor már az autómnata nem mondta, oké hívtam őket bejelentettem h nicsn net, aztmondták h a hibát már kijavították
MOndom az embernek, akkor mrét nincs netem?Oké felvette a hibát, mondta h 3 nap múlva jönnek, direkt mindenap hívtam őket, h ne feleddjék el, mert kb. 2szer megcsinálták h 3 nap helyett 6 vagy 9 nap után jöttek ki..
MIndenap hívtam őket, eltelt 3 nap pontosan 29-én 15:00kor jelentetem be, 3 nap után 15:00kor hívom őket, h nem várok tovább, letelt az idő s betelt pohár, mindennek lehordtam őket, simlis banda, hülyék a másikoldalon vannak, ennek súlyos következményei lesznek stb stb. meg kollegái puderolnak hazdudoznak össze vissza, mert letelt a 3 nap, mondom 6ig adok időőt h még kijöjjenek, és lám a hívásom után 1 órára itt voltak..
KInt az oszlopon néztek valamit, aztán feljöttek, s megnézték a modemet, a srác ránéz a mondemra, mondja magának óó tudom mi a baj, mert többhelyen is ez volt, pl. oszálytársaméknál, valami állítottak, s modem nem találta vonalat asszem, valami számolkat beütött címhet, bejött valami oldal, ott csinált valami, kb 2 perces munka, és lám égett az összes led..Oké, 2 napig jóvolt..
Azota szar megint, folyamatosan újraindítja magát amomdem megint, egyszer van net egyszer, egyszer visszajön egyszer nem, érdekes módón sebesség az teljesen jó, mégis szakadozik a netem ismét, nem tom mit tudtak elbaszni, Srác aztmondta, nem is áramszünet miatt nem volt netem, hanem valamit állítgattak..- . -Midíg ezzel jönnek h valamnit állítgatnak.. 3 héltig tökéletes mükdött net 1szer sem szakadt meg, tök örültem, most megint valami elcsesztek a központba vagy nem tudom hol..Pénteken hívtam az onlineügyfélszoláatot és ám mondtam h nincs net stb, aztmindja ember 2 napja volt valami Vörösváron,s szerinte hálózati problémák vannak, kitudja mi igaz ebből, puderolnak össze vissza, de istenem tökéletes müködő netet ami 3 hétig jóvolt, h tudták elbaszni grrr...
Hlnap megint hívom őket, mert leteltik a 3 nap, azt mondta ember, ha központi hibásodás van akkor 1 nap alatt megkell csinálniuk, ha nálam van gond akkor 3 nap, de tuti h nem, mert multkor is ez volt, aztán megjavult, 3 hétig jó volt,Tudjátok mit?Tudják ezek h mi a probléma most is, megint időkérdése míg megcsinálják -.- -
egle
tag
Egyszerűen olyan szinten laggol a hálózat hogy az ember zsebében kinyílik a bicska. Hogy lehet az, vagy inkább miért van az hogy nincs bennük egy minimális önérzet, és legalább azért megszüntessék ezt a problémát hogy maguknak elmondhassák, "nem adtunk ki szart a kezünkből." Ennyire csak a pénz pénz pénz számít és semmi más? Ennyit ér a cégük becsülete? Röhej komolyan mondom, egy vicc ez az egész fiber úgy ahogy van.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Vagyis igen, Rubicomra gondoltam én, sry. Erről esetleg valami vélemény? Jó v. rossz? Tapasztalatok? Mit takar az hogy "Gödöllő lakótelep?" az összes itt lévő lakótelep vagy mi?
Mellesleg már most szimpatikusabb az hogy lehet náluk hűség nélkül is, és összvissz 1100 HuF -al több. -
sksporky
tag
Sziasztok!
Most gondolkoztam azon hogy ki kellene próbálni a Fibert,de amiket leírtok inkább Externet ADSL...Ti csak örüljetek,van ám sokkal rosszabb is.Nekünk WIFI Bicomix netünk van és még böngészni se lehet vele,a feltöltés az 0kbps(elvben 256kb),a letöltés változik 0,5-1,5MB/s között,jogos a kérdés hogy akkor mit lehet csinálni Bicomix-es nettel.SEMMIT!Majd rakok fel egy ízelítő videót,csak összébb kell "nyomjam".
-
shabbarulez
őstag
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Stellar Blade PS5 / 1x kijátszott / Alza vásárlás
- MSI MPG 271QRX QD-OLED 360Hz 1440p Gamer Monitor Garanciás 2027.12.03-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Everycom Cubelite Ultra projektor
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Az volt a baj hogy szét volt választva a kábel a tv kari miatt és nem volt szűrő. Ha belegondolok, már legalább fél éve nem is használom a kártyát, twehát csak lógott a kábel a levegőbe, feleslegesen $z¤°@ttam magam
Bár mondtak hülyeséget is, hogy az is gáz a modemnek ha ondjuk USB-n van a géppel összekötve, meg utp-n rajta van a fonera... szerintem ez nem gas de mindjárt utána is járok...

Elvileg holnap megint hívnak hogy mikor tudnak kijönni mérni, kíváncsi leszek mi sül ki... elvileg náluk "a modemmel minden rendben van".Modem :mot5101