Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
EmThor
üzenetére
A régi (Fibernetes) modem kapott most reggel Szadán ip címet a UPC-től, de minden oldalra egy modem regisztrációjára felszólító oldalt dobott fel. Nem próbáltam ki, hogy be lehet-e regisztrálni a régi modemet a UPC hálózatába, mindenesetre érdekes, hogy egyáltalán kapnak a Fibernetes modemek publikus ip címet...
Itt a 30/3-as net átlagban 28/3-at és 10-12 ms késést jelent a speedtest.net szerint. -
club1
veterán
válasz
EmThor
üzenetére
Nem teljesen erre gondoltam. Talán Upc on-line is meg tud erősíteni abban, hogy határozott idejű szerződés esetén (hűségszerződés időtartama alatt) is lehet felfelé váltani... Annyi, hogy ha jól sejtem a 60 Mbps már Docsis 3-as, azaz nem mindenütt elérhető + modemcserével jár a rendelése.
-
club1
veterán
A Sprint csomag szolgáltató által vállalt le és feltöltési értéke 1 Mbit/s és 0.5 Mbit/s. Ha ezt elérik az esetek 80%-ában, akkor nincs olyan hatóság, ami igazat ad neked, és az ügyfélszolgával is feleslegesen balhézol. Az általad említett értékek a lehetséges maximumok.
-
sfdrakex
nagyúr
Torrent nálam full sávval tól fel, MSN nehezen de belépett, sebességem rendben pár oldal jön be lassan pl hotmail.com be se jön, nekem inkább más hibának tünik mint fibernet, persze lehet hoyg náluk van a baj. Speedtest úgy hogy torrentre tolok fel 100K val stabilan 5,71M/0,25M et mért tehát a torrent felett hagyott sebességem is meg van. Kecskemét Széchenyi város.
-
Oregon67
csendes tag
Én csak egyet nem értek ezzel kapcsolatban. Ha kábelt vágnak át akárhol, akkor a tévé hogy jön továbbra is????? A tévéadás bitjei átugrálnak a résen is, csak a net érzékeny rá?
Meg korábban nem arról volt szó, hogy Gödöllőről Tarcsa felé a hév oszlopain jön a kábel? Még mutatták is a tévében, hogy milyen erősítőt vagymit loptak el egyszer onnan. Akkor azt hogy is vágja el a munkagép az M31 miatt minden héten? 
-
G4bi89
senior tag
-
Boxiné
aktív tag
Keresgéltem én is infókat, hátha megtudok valamit. Amit írtál, hogy 16 órán keresztül nem lesz szolgáltatás, az április 28-án Kecskeméten lesz.
Kiváncsi leszek, meddig javítgatnak, hogy az Isten pofozza meg őket.

-
Boxiné
aktív tag
Inviteltől van netünk. Soha semmi gond nincs vele. Egy a baj, hogy elég drága a többihez képest. De én azt mondom, hogy inkább kifizetem azt a többet, ha cserébe normális szolgáltatást kapok. Jó lenne, ha minden egy helyről lenne nálunk is, de úgy hallottam, hogy az Invitelnek viszont a tv-je k@k@.
Még mindig nincs tv, hogy nyúljon meg a nyakuk.
-
Boxiné
aktív tag
Hali!
Ha Kistarcsára gondolsz, én itt lakom. Azóta sincs tv. Apum kérdezte, hogy vajon mit szólnának, ha nem fizetnénk ki a teljes számlát? Ha nincs szolgáltatás, mire fizessünk?
Én csak a tv-ről tudok nyilatkozni, mert hála az égnek a netünk, és a telefonunk nem tőlük van.dbius: Azt hittem a XXI. században már megoldható, hogy egy kis áramkimaradás miatt ne álljon le órákra a szolgáltatás. Vagy csak a Fiber ilyen elmaradott?

-
Kisbubuska
tag
Ilyen nálunk is volt gödöllőn, ha elment az áram akár egy pillanatra is, akkor hosszú órákig nem volt net és tv, mert egyenként járták végig a szekrényeket, "visszakapcsolni". Náluk még nem tart ott a technika, hogy ilyenkor automatikusan visszakapcsoljon, de ez látszik a szolgáltatásukon is, hogy vagy 20 évvel ezelőtti technikát használnak. Talán annakidején a modemes net is gyorsabb volt.
-
Pimpa29
csendes tag
Én tavaly február környékén bontottam velük, de nem a hátralevő időt kellett kifizetni, hanem az eltelt hűség kedvezményes és listaár közötti különbségét. Szerencsém volt, mert csak pár hónapja ment az aktuális hűségszerződés, így nem volt vészes az összeg. Akkortájt részletesen leírtam a dolgot, de mindenképp kérdezz rá fibernetnél, mert jelentős káosz tud uralkodni náluk.

-
egle
tag
Szőlő utca környékén nem volt semmi ilyen. Bár gyanítom azért lehetett ez így máshol, mert ez így olcsóbb mint egyszer normálisan megcsinálni és karbantartani. Ha nincs TV + NET, attól ugye a pénzed ugyanúgy benne ketyeg tehát ők jól járnak, te meg kit érdekelsz nem?
Cserébe ez meg itt egy 8 mbit-es net most így 14:40 környékén, amolyan jó fiberes szokás szerint.

Nem tudom hogy képzelik el a cégük jövőjét, de én nem vagyok hajlandó részt venni benne. Ha ugyanígy, ugyanebben a formában akarnak "szolgáltatni" ahogy eddig, akkor sok jót nem jósolok nekik. Olyan ez mintha pár hete lenne bevezetve a net, és ez lenne a kísérleti adás. Eléggé lehangoló, 5 forintot nem ér.
Régebben amikor még betárcsázos modemet használtam, esténként amikor szinte senki nem netezett, akkor szakított ilyen elképesztő sebességgel. Ez azért valahol eléggé szánalmas, hogy fiberék szolgáltatása a mai napig a 8-10 évvel ezelőtti szolgáltatással van egy színvonalon.
Tényleg ennyire nehéz megcsinálni valamit úgy hogy minőségi és jól működő legyen ? -
szelidorzo
aktív tag
Hibaelhárítási munkálatok miatti szolgáltatás kiesés!
Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2007. december 6.-án 11:00 órától várhatóan 14:00 óráig a fejállomás áramellátásának javítása miatt szolgáltatásaink a fenti időszakban nem lesznek elérhetőek.
Kérjük, hogy az esetlegesen leálló modemet újraindítani szíveskedjen.
A kellemetlenségek miatt türelmüket és megértésüket köszönjük.Budapest, 2007. december 3.
Tisztelettel,
FiberNet ZrtPersze lett belőle 15.30.
Most már csak a szokásos szar formáját hozza.
-
shabbarulez
őstag
Ha csúcsidőben volt lassú, akkor lehet oka a Fibernet nemzetközi peering szűkössége. Ha csúcsidőn kívül is ugyanúgy lassú akkor ez azért már kevésbé lehet ok, inkább a nemzetközi úton a célszerverig lehet valahol egy szűk keresztmetszet. Amikor nálunk nincs csúcsidő, akkor épp ázsiában van,lehet hogy egy ottani szolgáltató hálózata túlterhelt, a fibernetes út pedig épp egy ilyen szolgáltatón vezet keresztül, a UPC-é meg másik szolgáltatón megy keresztül ahol épp nincs gond. Sokféle magyarázata lehet ennek, japán azért elég messze van, az ázsia kontinens sávszélesség kapacitása messze nem összemérhető azzal ami pl. Európa és Amerika között van az Atlanti Óceánon keresztül. A Csendes Óceánon már jóval szűkösebbek az adatkapcsolatok, mert a forgalom kisebb aránya irányul Ázsia felé, egyben épp ezért arrafelé jóval drágább is az tranzit adatkapcsolat. Ha valamerre kisebb az érdeklődés és egyben drága is a tranzit kapacitás, az egyes tranzit szolgáltatók is kisebb sávszélességet tartanak fönn azokba az irányokba, így nagyobb az esélye hogy arrafelé lassabb lesz letöltés.
-
zebus
csendes tag
Hát gondoltam felesleges beírnom, hogy Kerepesen se volt net 2-től úgy fél 4-ig. Egyébként nálam álltalában letöltési sebesség megvan feltöltés nem teljesen, de közeli. Mondjuk az is igaz, hogy 1 megás csomagom van pontosan a magasabb csomagok hatalmas ingadozása miatt. Ja és leszögezném, hogy nálunk nincs igazából más alternatíva, invitel lenne még, de egyrészt nincs vezetékes telónk, másrészt drágább.
Egyébként szépek a bix-en a grafikonok, a hétvégét érdemes figyelni ott teljesen rásimul a görbe a 2 gigára és 4-5 órán keresztül ott is marad. -
zebus
csendes tag
Úgy 19 felé jött vissza a net + - 10 perc. Kistarcsára terveztek áramszünetet erre Kerepesen se volt net. Autómata Kistarcsát mondott be csak hibára megvártuk ügyintézőt, ja az Kerepest is jelent. Majdnem elküldtem valahova, de azért rákérdeztem mikor leszre. Ő azt nem tudja, vagy ma vagy holnap és fingjuk nincs róla mi a hiba. Gratulálok fibernet 21. század. A vicc, hogy TV egész nap volt.
-
senior52
csendes tag
Vasárnap du. kb 3/4 3... NET elmegy...
Hétfő du. kb ugyneben az időpontban visszajön.... (24 óra)
Hétfő este 6 után pillanatnyi áramszünet... hoppá, NET nincs...
Kb. 3 órával később elmegy a kábeltévé is....
Éjfél körül visszajön a NET.... (5 óra)
2 napon belül 29 óra kimaradás... eddig, de még nem telt le a 48 óra....
Apropó: Gödöllő, Szabadság u.
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
Egy órája hívtam a központi számukat, hogy megkérdezzem most mizu, és némileg minősítsem a szolgáltatásukat...
Droid hang: Sajnálattal közöljük az internet és a kábeltv szolgáltatás az alábbi településeken Vasárnap óta nem elérhető: ...Gödöllő, Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Őrbottyán, stb..., szóval a környéken sehol.
Remek, felül tudják múlni önmagukat.
Igaz amikor mostanában van, akkor is kritikán aluli a szolgáltatásuk minősége... modem rendre leszakadozik.
Az egészben az a jóság, hogy azt is elkúrják (ferkó után szabadon), ahol eddig (kb. 4-5 hónappal ezelőttig) jól működött a sz@rjuk. -
G4bi89
senior tag
Ma nem voltam gépközelbe szinte egész nap.16óra után ültem ide és szerettem volna nézni a Fix.tv live adását ami ugye 2megás streamon jön és nem tudtam mert szakadozott kénytelen votlam a 768as streamot használni és ne legyek kiakadva.Nem kellene ide 8mega de azért,hogy a 2megát is alig hozza hááát.
Meleg van biztos

-
shabbarulez
őstag
Jah ilyen az én fejemben is megfordult már. Pár hete adta a Tv2 a Mummy 2-t, akkor dumáltuk haverral hogy anno 2002-ben annak a filmnek a 3 cd-s ripjét vagy 2 hétig töltöttem modemmel du 6 és hajnal 2 között. Akkor még modemmel az akkoriban megszűnő fatávos mindenkinek csomaggal nyomtam.
Utána lett szélessávú netem 2002 augusztusában, ahogy egy alternatív szolgáltató elkezdte kiépíteni a saját hálózatát a lakótelepen. Persze nagyon macerásan kezdtek mert a fatáv érdekeltségek a telepen ott tettek be nekik ahol tudtak, persze fatávkábel netet azt nem adott, csak 3 éven át ígérték hogy lesz. Anno 512/512 kbps-es nettel kezdtük, de induláskor még csak micros gerincet béreltek GTS-től, kemény 2Mbps-et, bár akkor még alig volt pár tíz user. De a szűkös gerinc miatt úgy is csak 256 kbps-et adtak, de csoda volt a 30kbyte a modem 4.5kbyte-ja után. Aztán ahogy rohamosan nőtt a bekötött ügyfelek száma úgy romlott a szolgáltatás csúcsidőben, hiába lett 4 majd 8 Mbps-es micros gerinc, de amikor már 300-400 user volt ez nagy lassulást és csomagvesztést hozott csúcsidőben. Emléxem a GTS szeptemberre ígérte az optika gerinc bekötését de csak húzodott az egész, aztán végül 2003 január 2.-án készült el a téli hidegbe. Kész csoda volt utána amikor már ment az 512/512kbps, szinte repültünk a 62 kbyte-tal modemhez képest, azzal már 3.5-4 óra alatt leért egy cd rip. Azzal leért volna a Mummy 2-es Rip 11 óra alatt.
Aztán 2005-re lett 2Mbps, 2006-re 3 Mbps, 2007-re 4 Mbps, most pedig egy újonnan bevezetett nagyobb csomaggal már 6/6 Mbps-en vagyok. Most már ez a 2GB-nyi adatmennyiség nem lenne csak 50 perc. Végülis 4.5 év alatt nagyjából annyit gyorsult a netsebességem, mint amennyivel anno amikor az 56-os modemről áttértem a szélessávú 512 kbps-re. Belegondolni is durva ha ez a trend folytatódik akkor 2011-re már valahol 100 Mbps körül fogok járni, amivel a hsz. legelején említett Mummy 2-es Rip már leérne kevesebb mint 5 perc alatt.
[Szerkesztve] -
poci76
aktív tag
Ne legyetek már ennyire nehéz felfogásúak! A csomag nevét kell nézni!
A Mini 512/96
a Midi és Kit Family 1024/256
a Multi 4096/256
a Maxi 8192/384
a Mega és Kit Pro 10240/512
és mindegy, hogy milyen sávszélesség volt korábban. Aki Midit köttetett korábban, és már januárban megkapta az 1M-át, az most nem kerül át a Multi csomagba, miért is kerülne? Ha neked Kit Pro-d van, akkor meg fogod kapni a 10M/512k-t. -
trendax
tag
véletlenül se vedd kötekedésnek, de amikor perceket kell az entourage előtt csücsülnöm, míg a szép kövér ps fájlokat és pdf-eket felcsatolom, olyankor...
vagy amikor távoli szervereken dolgozom és közben megy egy letöltés is, aminek a visszaigazolására elmegy a fel sávszél 2/3ada, és tudod úgy elkezd az egész munkafolyamat ''akadni''.......
tudod mikor vársz egy parancs kimenetére..
persze tudom sokaknak miért lenne jó, de számomra ezért lenne csak igazán jó..
Peace. -
PEPE85
senior tag
készséggel
nincs megfelelő smily amit be tudnék linkelni erre a szóra
amúgy Cegléden nincs gond a TV-vel (néha varigálatnak az előfordul persze itt is), Telefonnal és a Net-el sem, de az ügyfélszolgálat egy rakás szerencsétlenség, mert mégsem akarok trágár kifejezéseket használni.
[Szerkesztve] -
Gorcsev
tag
Én is hiába hívtam őket, ezért a héten jártam bent náluk (Gödöllő). A sor az utcán kígyózott, kb. 1,5 óra alatt kerültem sorra. 3 ügyintéző van és ki sem látszanak a melóból. Én egyébként ilyenkor a pesti ügyfélszolit hívom, azt mindig sikerült eddig elérnem.
[Szerkesztve] -
aXXon
őstag
1. az ügyfélszolgálat elsősorban (szerintem) in live ügyfélszolgálat és nem call center - te sem örülnél, ha ülnél bent az ügyfélszolin azt közben szarnának a fejedre, mert egyfolytában telefonálnának (bár tény, hogy tarthatnának erre direkt egy embert)
2. elvileg küldenek majd valami levelet is röviddel a szerződésed lejárta előtt, de ha valamiben bizonytalan vagy és a telefon nem segít, akkor igenis ILLIK bemenni
(speciel nekem nem küldtek, de nekem előre mondta a nő, hogy nem fognak, mert a 2 év alatt 5ször költöztettem a netet)
3. még egy szó a bemenetelről, akármit is akarsz, be kell menned aláírni, úgyhogy ne pattogj (kivéve, ha határozatlan idejű ügyfél akarsz lenni, drága havidíjakkal) - a stílusból meg kurva gyorsan vegyél vissza, azt hiszem én normális hangnemben fogalmaztam neked a hozzászólást és a segítő szándék dominált benne
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ma már egyszer eljátszotta, de akkor gyorsan helyre állt. Most úgy néz ki befosott az egész, mert alszik a buzi bagázs ott bent.
Próbálj meg magyar oldalakon kutakodni, vagy mobilnetet használni! Esetleg nézz körül a környezetedben elérhető-e más nyílt wifi hálózat! Legroszabb esetbe menj be McDonaldsba!

Meg korábban nem arról volt szó, hogy Gödöllőről Tarcsa felé a hév oszlopain jön a kábel? Még mutatták is a tévében, hogy milyen erősítőt vagymit loptak el egyszer onnan. Akkor azt hogy is vágja el a munkagép az M31 miatt minden héten? 

Megértem, ha váltani akarsz, én is azt tenném.
Tavaly én is vissza akartam mondani, de mondták, hogy akkor is kell fizetni valami vonalfenntartási vagy milyen díjat. Szóval ez nálunk patthelyzet.
Bejelentett? Kinek jelentették be, és hol? Itt erre senki nem hallott semmi ilyesmiről. Csak hallom a szomszédokat is, hogy szidják őket. 
Errefelé (BP XIX. ker.) mindig megvan a 4mbit, de a pingek bix.hu-ra néha 70ms-t is átlépik, sőt még a 100-at is....

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/186620322.png)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/79426044.png)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74638260.png)