Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szegények, már most sajnálom őket.... MÉG nem tudják, hová kerültek...

-
GrandeP
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hbo analógon jön....

Kezdem azthinni hogy adminisztrációs hiba történt....
-
gege71.hu
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Tíhómos ügyfélszolis mondta, hogy ebben az utcában egyelőre bukó a komolyabb cucc telepítési lehetőség.
A sűrűbben lakott részeken lehet, hogy fejlesztgettek olyasmit amit említessz , de itt az hétszentség, hogy nem
Egyedül a kábel infrastruktúra van meg amit mág a Dunakanyar-net épített ki, ezt vette meg a fiber.
Azabaj ez nem lakótelep és nem is sűrűn lakott, bár nem kültelek.
Tesómék Leanyfalu felé a város peremén laknak, ott van ilyen lehetőség, mnekik tíhóm cucc van, azon a részen fejlesztettek, pontosabban oda nulláról történt a kiépítés és nyilván nem egy analóg tyúkbelet húztak már ki ha már egyszer bővítettek...
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Local Area Connection: 100 mbps, +nincs semmilyen sávszél szabályozóm.
Akkor gyanítom, a kábel lesz a ludas ezek szerint. Más nem lehet, a kártya 100mbps, szoftver frissítés megvolt, mit gondolsz?
Hát remélem is, hogy bővítenek. Nem azért jöttünk át hozzájuk, hogy ez se menjen rendesen.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Igen, de öcsém gépén a speedtestes mérés úgy indul, hogy 22000 kbit, aztán szépen felmegy 25-26000-ig. Bár ma felszaladt már 30000 fölé is.
Én meg akárhogyan mérem, sehogysem akar 12-13000 kbit fölé menni. A 2 gépet csak egy router választja el egymástól. Mondjuk neki Vistája van, nekem XP. Ettől is lehet ilyen probléma?
Amúgy alaplapi modemmal nyomom, Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC, a pontos márkaneve. Szerinted ez nem bírja, vagy a kábelt kell cserélni? A modemnak ma frissítettem a szoftverét, de akkor se megy 12-13000 fölé. -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kösz hogy kiegészitetted,konkrétan elfelejtettem odairni hogy nincs közük egymáshoz.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
igazad van
most reggel mértem...
-
szasza_xp
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát akkor én már nem leszek addig T-onlineos, azért vettem, mert az olimpiára HD-t igértek, hát nem lett. Amúgy a T békaphatja, hörög itt a nagy csodával, de a rendszere ezt is alig bírja, s prémium szolgáltatásként adja azt, ami ma már természetes nyugaton a városokban. Ha lenne upc akkor átmennék hozzá, remélem a fibernet csinál valamit tavaszig, addig van hűségem a barbi csapatnál.
Amúgy nem értem, hogy mit tökölnek annyit ezzel, látható volt, hogy erre kell menni, nem most, hanem már 2004-ben is. Amikor a német T elkezdte a vdsl-t, akkor kellet volna lépni. Amúgy most azok vannak jó helyzetben, akiknél üvegszálas kábel van kihúzva, csak hát kissé gáz lépcsőházanként telepíteni dsl-ot. Amúgy most ősszel indul valami kisebb ISP cég beruházása Kecskeméten üvegszálat húznak a lakásokig, aztán ott leosztják. Tavaszra akarnak egész Kecskeméttel végezni, legalábbis a sűrűbb részekkel, szóval megvárom, hogy mi lesz. -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Gondolom itt is te vagy ezen a néven
[link] -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Sajnos eddig csak elvétve van europában FTTH hálozat de érdekes europában itt nálunk Bolyon.
- Bóly egy gazdag falu,
- "Régen itt volt az uradalom központja, és a vezetői mindig élen jártak, a gőzekétől a telefonhálózaton át a kisvasútig minden volt itt" � mondja büszkén Hárs József, aki 1990 óta polgármester a 3800 lakosú településen. Úgy tűnik, a modern szolgáltatások bevezetését illetően ő is tartja a hagyományt, a kábeltévés hálózatot már 1989-ben kiépítették (ebben még csak tervezőként vett részt), és 1997-ben elindították rajta a netszolgáltatást - tehát mindig is nagyon progresszyvek voltak, és nem kellett elmagyarázni a kedves lakosoknak 2007-ben, hogy miért jó neki az internet.
- az alépitémény egy ilyen beruházás legnagyobb kötsége, ha az megvan behúzzák a optikai kábelt, és cask az aktív és egyéb eszközök a 273M, (összehasonlításként, 1Km optikai kábel fektetve 5-8 M forint, alépitménnyel.),,
Szóval nem olcsó de talán ha bevezetésre kerül hazánkban is pláne ha megjelennek olyan szolgáltatások videotelefon, videós egészségügyi szolgáltatások, hosszú távú távoktatás Triple Play.Olvastam viszont hogy a hagyományos és HDTV, VoIP és nagy sebességű internet-elérés-szolgáltatások sávszélességigénye számszerűen előfizetőre jellemzően kb. 25 Mibit/s ezért talán fognak törödni velünk is!De egyébként ahogy látom nem csak nekem irtál ennyi müszaki dolgot még jó hogy szoktam olvasgatni meg utána nézni dolgoknak mert nem értettem volna miröl irsz: [link] -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
shabbarulez:
,,A Fiber is a saját FTTB LAN-ját csak nagy népsűrűségű, nagyvárosi lakótelepi részeken fogja kialakítani. Azok közül is csak azokon ahol a Digi már megjelent vagy záros határidőn belül meg fog jelenni a saját LAN-os csomagjaival. A többi területen pedig marad a kábelnet."Sajnos ebben nagyon igazad van,nem éri meg nekik még kertvárosban is LAN-t csinálni!Bár egy másik forumon irták hogy a Digi valamelyik nagyvárosi kertvárosban csinálja de szerintem ez nem lesz követendö példa és nem nagyon fogják egyhamar megismételni!A fibernet meg ha nem muszály se nem fejleszt se nem....se nem....de ez jelemzö mind 1 ikre,ha nem muszály nem csinálnak semmit ülnek a babérjukon!
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Pedig direkt rákérdeztem cím szerint, ahol lakok, az a lakótelep. Nem értem, akkor miért kábelt írtak. Mindegy, a lényeg hogy át fogok menni hozzájuk.
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát mégsem LAN amiket bemásoltam. Írtam a Rubicomnak, és hihetetlen módon olyat csináltak, amit a Fibernet soha, két nap után válaszoltak a kérdésemre. Ilyen is van.
Kérdeztem hogy nálunk kábel vagy Lan, ez a válasz jött:Kérdéseivel kapcsolatban tájékoztatom, hogy az internet szolgáltatásunk kábeles szolgáltatás.
Internet szolgáltatásunk:
4MB/4MBPS 6000Ft/hó
8MB/8MBPS 7146Ft/hó
12MB/12MBPS 9600Ft/hó
20MB/4MBPS 9600Ft/hóTehát, kábelnet, és a minimum sávszélesség az említett 4.8megbit, és nem 128 kilobit.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Előkapartam a szerződést, és aug.15., szóval még 4 nap. De kb. 2 napon belül elkezdjük hívogatni a Rubicomot, hogy mikor meg mit és különben is.

-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszönöm hogy kijavítottál, Én tévedtem ezekszerint.
Tehát akkor Gödöllő lakótelep, ahol Én is lakok, az LAN lenne ? Akkor azt nem értem, hogy miért ilyen drága, hiszen a Digi LAN sokkal olcsóbb. Én azt hittem a Kábel drága, a LAN olcsóbb. -
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Ezt tényleg szépen leírtad, köszönöm. Habár ha jól tudom a rubicom ezt a kábelmodemes nethez írta, tehát ez is elvileg kábelmodem, és nem LAN. De lehet én olvastam valamit rosszúl.
Köszönöm mégegyszer ! -
Vigneau
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
A Digi Dunaújvárosban is gombamód szaporodik - viszont ott sok a lakótelep és a lakótömb. Ha még Édesanyámnál laknék, már köttettem is volna be a 10/10-et. Így viszont ma megállapodtunk Neki az 5x TV csatornát tartalmazó csomagra és a telefonra.
-
CATV-S
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ez igy van augusztus 1-től ez tuti
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát így érhető. Írok is nekik holnap egy levelet, azért sem hagyon hogy a fibernet megússza a vizsgálatot.
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Én pedig korrekt módon írtam, normális stílusban. Nevemet és címemet is beleírtam. Azért elvárná az ember hogy valamit válaszoljanak. Egyébként valóban el tudom képzelni hogy a sok hülye miatt már így nem válaszolnak.
-
Ebit
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Megjegyzem személyes kontaktus esetén sem lépnek érdemben, csodát tőlük sem szabad várni.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kifúrva már van lyuk azzal nem lesz gond, meg a doboz is ott van a villanyóra szekrényben. De akkor remélhetőleg gyorsan meglesz, remek.
Megint csak riszpekt a korrekt tájékoztatásért.

-
Arzén
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
És tényleg
A hétfőn bekötött 4/4 netem valóban pozitív változáson ment keresztül:
Kösz Rubicom,csak így tovább

-
shabbarulez
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ez a speedtest.net továbbra sem jó semmire, totál hülyeséget mér fel-le töltésre és késleltetésre(pl. Budapest 12.8/19.3 Mbps, London 19.7/12.5 Mbps, Amszterdam 13.7/26.3 Mbps, Frankfurt 25/21.7 Mbps), egyedül a letöltés az ami néha a valóság közelébe van(pl. az előbb felsorolt méréseknél a Bp-i) de a többi az fényévekre van a realítástól.
Viszont megnéztem icmp-vel tesztelve, szépen szimmetrikusan kitöltve a fel-le irányt, mekkora az a maximum adatmennyiség amit még elbír, a nélkül hogy elkezdené eldobálni az adatcsomagokat. Ezzel kijött hogy 13/13 Mbps-ig bírja, ennyire van lelimitálva Rubicom által. Ez pozitív, ezek szerint nem pontosan lőtték be a sebességet, hanem ráhagyással.
A 13/13 Mbps-es adatforgalom mellett mért ping értékek:
hrping -l 1472 -n 10000 -w 1000 -s 0.88 -q mail.rubicom.hu
Statistics for mail.rubicom.hu:
Packets: sent=10000, rcvd=10000, error=0, lost=0 (0% loss) in 8.797620 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 0.841 / 1.139 / 19.713A 13 Mbps-ből levonva a TCP overheadet(1460/1500) ez úgy ~1620 kbyte/sec(1.58 Mbyte/sec) szimmetrikus nettó adatátvitelre elég.
Szóval egle fel a fejjel. Ez a két hónapot már valahogy csak kihúzod. Utána viszont szerintem nagyon meg leszel majd elégedve. Legalábbis ha Gödöllőn is hozza az a minőséget Rubi mint itt Bp-en(és miért nem hozná), akkor nem lesz gondod.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Remek hír, még 2 hónap, még 2 hónap, még 2 hónap......
-
gege71.hu
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ez klassz, meg minden, sőt teljesen racionális gondolatsor. Ámde ha egy ilyen cég mint a Fibernet felvásárol, mert tőkeerős, attól még felvásárolt piaccal nem úgy kéne bánni mint a kapcaronggyal.
Hosszú távon (ahogy erre te is hivatkozol) pedig még egy ilyen nagyobb céget is alámoshat ez a fajta köcsög hozzáállás és nagyfokú dilettantizmus ahogy az ügyeiket és az ügyfeleiket kezelik. 15M/1M net (az elobb rosszul irtam 12/1nek)helyett most van 5M/256kbit, hát ezért nem fizetek annyit mint szeretnének, Visszamenőleg SEM.Amilyen béna gyökereknek bizonyultak eddig, valószínúleg fel sem tűnik nekik hónapokig, hogy ki kivel van a hálózaton, kinek milyen szolgáltatást KÉNE adjanak és kinek MENNYIT kéne fizetni. Mondom ma még arra se bukkant rá a rendszerükben az ügyfélszolis csaj, hogy nekem van kabeltv meg ip telefon szolgaltatas is a nevemen.
Szentendre nem oly kicsi, hogy ne lenne helyettük alternatíva, úgyhogy a hányaveti hozzáállásból meg az arcoskodásukból szépen vissza lehet venni, mert max azt érik el, hogy keresek másik szolgáltatót helyettük.
Azt nem kívánom, hogy addig baxakodjanak, míg rászánom magam és beballagok az irodájukba (eddig Szentendrén 5 percet kellett ezért mennem, most kocsival is több mint fél óra ba a Váci útra, vagy hova is...), mert rájuk gyújtom a házat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
STC Speed
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Te jó ég,tényleg szép eredmény,köszi!
Mondjuk,ha megnézem a Rubicom nincs itt a PH!-n toppon,ami jó mert azt jelenti,hogy semmi panasz nincs rá
-
STC Speed
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
köszi,így már értem.
Akkor Te Rubicomos vagy?speedtestet letudsz futtatni? -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Akkor nálam is LAN lesz, 4 emeletesben lakunk, szóval nem családi ház.

Ez a fos meg monnyon le ! -
Arzén
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
4/4 Mbit lanos lesz,remélem minél előbb bekötik.

"Szárnyal a fiber

-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Tényleg Shabba, Te melyiket ajánlod? Tapasztalatok velük kapcsolatban?
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Értem, viszont nem kicsit undorító hogy 8 mbit-es vonalhoz, Maxi csomaghoz, a garantált minimális letöltés az 16 kbyte/s. (?!!?) Vicc! Komolyan mondom, a 8 évvel ezelőtti betárcsázós modemem ment ennyivel, ne vicceljünk már!! Egy átlagos mai weblap, ami ugye tele van pl. flash animációkkal, hosszú-hosszú másodpercekig tölt, 16 kbyte/s sebességgel!! És ugye elég sokszor ennyivel, vagy még ennyivel sem "szaggat" a fiber féle "szolgáltatás"!
Minimum 100 kbyte-ot garantálniuk kellene egy 1 megás vonalhoz. Mi az a 16 kbyte? Semmi!!
Arról nincs infó, hogy mondjuk esetleg feljebb akarják vinni ezeket az értékeket? Jó lenne, mert ez 2008-ban eléggé a lófasz hideg vizzel kategória!!
Kösz az infót mellesleg. -
Spirit
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszi a helyesbítést, kissé el voltam akkor varázsolva, mikor olvastam.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Pontosan azt történt amit írtál
. Reméljük ilyen is marad. -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Respect az infóért megintcsak.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Aham, akkor úgy gondolom tényleg jobb választás lesz a Rubicom, nekem az összes külfüldi ping 200-250ms felett van. Akkor azt hiszem ennyit a fiberről.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát én tévét nem nézek már lassan 4 éve mert nem érdekel, telefonom meg mobil, vonalashoz csak a vonal van a falba, de jel "nincs benne". Szóval ha Rubicom, akkor csak net kell tőlük, más nem. A magas ping meg a csomagvesztés mit jelent? Netes játéknál kőkeményen számít a ping. Ha 100-150 az még belefér, de amit most csinál a fiber, hogy WoW-ban pl. 700-800 -as ping az átlag, és néha kimegy 1500 fölé, az röhej.
A linket amit mutattál azt meg nem értem, nekem angol pingplotter van azt értem de ezt nem. :p -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Respect a korrekt válaszért.

Akkor azt mondod hogy olyan problémák mint itt, hogy laggol a hálózat, tizedannyi vagy még annyival sem megy, megszakad a net, napokig/hetekig se net se tévé, ilyen itt nincs? Ezek szerint pl. játékra is tökéletesen lehet használni? Letölteni nagyon ritkán szoktam.
Mert akkor azt hiszem nem fogok sokat gondolkozni azon hogy melyiket válasszam. Van egy jó amit mondasz, meg van egy vicc amit valami barom netszolgáltatásnak nevezett el. -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Vagyis igen, Rubicomra gondoltam én, sry. Erről esetleg valami vélemény? Jó v. rossz? Tapasztalatok? Mit takar az hogy "Gödöllő lakótelep?" az összes itt lévő lakótelep vagy mi?
Mellesleg már most szimpatikusabb az hogy lehet náluk hűség nélkül is, és összvissz 1100 HuF -al több. -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Pont ez a baj, hogy az emberek nem mernek változtatni, mert "jaj ezt már megszoktam" + "kicsit később biztos jó lesz." Francokat, egyként fel kell állni, felmondani az egészet, és akkor majd talán fiberék is észbe kapnak hogy hoppá itt valami nem stimmel.
Biztos vagyok benne hogy pl. egy nyugati cégben van annyi kurázsi, hogy nem nézi totál idiótának az ügyfeleit. És ha az ügyfél azt mondja hogy problémája van, akkor nem elhajtják mint egy kéregetőt, hanem körbenyalják mert tudják hogy belőle élnek.
Most lehet azt gondolni hogy kicsit talán elfogult vagyok, mert mindig a nyugattal dobálózom. De basszus akárkit kérdezek meg, dánokat, svédeket, olaszokat, belgákat, hollandokat, franciákat, mind azt mondja hogyha problémája van, akkor azt pár napon belül megoldják. Ráadásul úgy, hogy ha olyan a probléma aminek több idő kell, akkor természetesen kedvezményben részesülnek, pl. feleannyit/negyedannyit kell fizetni az adott hónapra, vagy egy vacsorameghívás az adott cég számlájára !!!!!
Namost akkor ami itt megy, azt így ebben a formában csak itt nálunk, a Balkán legszélén lehet megcsinálni. -
Reag3nS
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Mivel csak csúcsidőben jelentkezik ez, éjjel nagyon jó ADSL-hez képest (11-12 ping).
Már szeptemberben reklamáltam, hogy csúcsidőben lagzom (már 5 éve játszom és nem engedhetem meg magamnak, hogy trójaik garázdálkodjanak nálam), elküldtek trójait írtani meg win reinstall meg a többi noob módszer... Persze biztos ami biztos alapon másik winyómra feltúrtam egy szűz win-t és ugyanúgy viselkedett...
Csak csúcsidőben ilyen, ígyhát tisztán látszódik, hogy ez bizony szolgáltató oldali hiba, kevés az erőforrásuk... Remélem a rengeteg hibajegy láttán megcsinálják már végre (egy inviteles supportossalbeszéltem ph-n és mondta azt látja hogy górék is bekapcsolódtak a kivizsgálásba ami nagyon ritka, úgyhogy bízom benne mostmár, hogy rájönnek és fejlesztenek.
Igen jó válaszidőd van
nem mondom elviselném. Minden gamer álma
De komolyan simán megelégszek én az ADSL nyújtotta pingekkel is csak legyen stabil 11-12 pingem, már itt tartok 
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Aham, de amikor majd én is kiköttetem a fibert, meg a másik 100.000 ember is, akkor onnantól a hajukra kenhetik a cash-flow -jukat is, meg a többi szart.

-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
A chellonál teljesen máshogy megy az útvonal, a srác azt mondta hogy ő tök más IP címeket lát mint amiket én.
Itt a kép.Ezen a képen is látható, hogy a Telia-nál van packet loss. De nem értem hogy ez chellonál miért nem jön elő?
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
"A mögötte lévő hopok is ugyanezt produkálják vagy csak ez az egy?"
Mármint a többi IP cím?
(Én lenni mezei felhasználó
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ilyen problémával soha az életbe nem találkoztam még, pedig van netem lassan 12-14 éve. Mint amikor a windows generál teljesen ismeretlen hibákat, pl. akármit futtatok azt lerakja az asztalra. Aztán csak úgy abbahagyta 1 hét után.

Akkor ezek szerint csak reménykedni lehet, hogy valami nagy fejeshez eljutnak ezek a dolgok, aki mondjuk érintett is valamilyen szinten. -.- -
Scholes9
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Nálam olyat csinál a wow h időnként egyszerűen megáll a játék és gyors lerakom tálcára akkor látom h nem fogad és nem is küld semmi csomagot mintha megakadna a net és a játékosok csak egy helyben futnak majd 2-3 sec mulva megy tovább minden csak +300-as a latency, de eddig nem csinált ilyet és csak a wowban van ez, ha letöltök vagy netraidót semmi gond nincsen.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Milyen tűzfal progit ajánlasz, amivel ezt meg lehetne nézni? Nekem csak a windowsos gyári van.
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Azt nem tudom hogy kell, mert miután beléptem, csak belogolni lehet a karakterrel, nem tudom hol lehetne megnézni magának a szervernek a címét, vagy valami. ;)
www.wow-europe.com -ot tudok megnézni maximum, de az meg csak a hivatalos honlap.
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszönöm!
Íme:

1 hét napi szintű ingadozása
K
-
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Amikor én rendeltem a netet a t pontba, akkor le is kérdezte volna a nő nekem telefonon a központból, hogy mekkora távolságba vagyok az adsl központtól. Szóval nekem akart jót,mert mondta, ha messze lakok akkor semmi értelme a nagyobb csomagnak, hiszen ugyse jönne annyival.
-
Gülümaci
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Teljesen igazad van! Ez az üzleti tevékenység lényege, csak megfeledkeznek valamiről; üzlei etika. Merthogy ilyen is van ám a világon.
-
.Bukta..
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
shabbarulez: annyiban nem értek veled egyet, hogy a "reklám" szerinti 10mbites netet fizetem 10680Ft-ér és 2mbitet kapok FOLYAMATOSAN.
Ezért a sebességért még a MULTI CSOMAG IS SOK, ami 4mbites kamucsomag. Mégis ők nem fizetnek 10680Ft-ot.
Amit a fiber biztosan garantálni tud, az az 1mbit Siklóson. Na most akkor milyen alapon szednek be tőlem 10680Ft-ot?????????????
Az lenne a korrekt ha számolnák az átlagos sebességet vagy adatforgalmat és abból számolnák ki hónap végén a díjamat......csak akkor 2-3eFtnál többre nem jönne ki
Így kell lopni-csalni-hazudni-átverni, ahogy a FIBERNET csinálja.
Engem speciel hidegen hagy, hogy kitől veszik a netet...datanettől vagy Gyurcsánytól vagy Orbántól.
Ha szar, szerződjenek mással. Én is azt fogom tenni. -
Borisz76
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kedvenc reklámom :

Gyorskölcsön kézpénzben !

Mikor jön házhoz a szép néni és a lóvé.
...mert elfogyott otthon a pénz. 
Jól hangzik
DE :a képernyő jobb alján nem is olyan kicsi betűkkel ot áll :
THM 242% - 417 %-ig

( Lehet nem pontosak a számok de nagyságrendileg stimmelnek !!! )
Tehát ha a h@lye ember ilyen kölcsönt vesz fel az a elkövetkező X évben ezt foglya köhögni visssza ....mert balf@sz volt.
Mert ha csak 100.000 Ft-ot veszel fel akkor is majd a 3x-osát fizeted vissza.
Ebből élnek a bankok.Na ennyit a reklámokról.
Egyébként meg egy nagy UP a Fibernetnek......
mert évek óta kihúzzák a zsebünkből a lóvét....holmi internetszolgáltatásnak álcázott rézdrót miatt

-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Magyarul akkor igaza van a GVH-nak, amikor azt mondja hogy ezek a reklámok nem mondanak igazat és megtévesztik a felhasználókat? Vagyis hazugság az egész? Mert ha igen, akkor ez így eléggé szánalmas...
-
gozi
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Csináltak valamit. A fentebb belinkelt IP-t jelenleg nem a Datanet útvonalán érjük el. A ping 35-40ms.
-
shabbarulez
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Most milyen a külföldi ping? Data topicba azt írják hogy este felé megjavult és ma még dél felé is oké volt. lehet csináltak valamit Datáék?
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Objektivitásod és hozzáértésed példamutató.
K
-
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kösz a részletes leírást
Vmikor a 90 évek közepén amikor kiépítették nálunk a telefonkábeleket, akkor az utcánkba behúztak egy kábelt a föld alatt és az utca végén pedig egy szürke doboz található. Lehetséges, hogy ez a kábel közvetlenül a dslamhoz megy?Mert ugy tudom, mintha optikai kábel lenne. Ez vajon pozitívan befolyásolja a net sebeségét? -
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Mit jelent az hogy a hurok hossza? Meg olyan 7-8 évvel ezlött kicserélték a telefon oszlopról bejövő kábelt, meg raktak egy másik dobozt a falra, nem tudom, hogy ez számít vmit egyálltalán
-
Gülümaci
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kedves shabbarulez!
Meg kell védjem egle társunkat, ugyanis úgy csinálsz, mintha minden szép és jó lenne az országban, illetve ha nem úgy van, akkor legyünk megalkuvók! Ezt kikérem minden magamnak minden olyan ember nevében, aki tudja mennyit ér a pénze, és mit kellene érte kapnia!
Egyik családtagom 7 évet volt külföldön. Tanúja volt, amikor a csávó felhívta az internetszolgáltatót (mivel 1perc 30 másodpercre elment a net) és torkaszakadtából ordított az ügyfélszolgálatossal, hogy nem ezért fizet! (persze a csávónak nagyon fontos volt a net, mivel bróker) Nem elküldték ám a csávót a jó édes anyjába, ahogy az a te szeretett Magyarországodon csinálnák, hanem sűrű nyelvcsapások közepette elnézést kértek tőle, és megkérdezték, hogy megfelelne-e neki, ha a díj felét kellene kifizetnie. Erről beszél egle cimbora! Ha te nem tudod, hogy mennyit ér a pénzed, akkor nagyon sajnállak! Ha tudnád, hogy mennyit ér, akkor te is mélységesen fel lennél háborodva azon, hogy, hogy bánnak MO-n az ügyféllel! De azt javaslom menj ki külföldre ( beszélj angolul hogy ne jöjjenek rá, hogy magyar vagy) egy kicsit, és hidd el nekem; el fogsz ámulni. Akkor fog a bilibe lógni a kezed, az idilli képed MO-ról összeomlik, és felébredsz! Nekem most nagyon úgy tűnik, hogy te rendívül megalkuvó vagy. Nem szabad annak lenni! -
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Akkor úgy mondom hogy az elmúlt 3 éves WoW időszakom alatt nagyon sok emberrel beszéltem a világ nagyon sok tájáról. Ezeknek a véleményeknek a 85-90%-a mind azt mondta hogy bármiféle panaszuk van, azt 1 napon belül megoldják vagy kapnak kedvezményeket ha valamilyen okból kifolyólag ez nem lehetséges. Úgy látszik, odakint fontos szempont hogy az ügyfél elégedett legyen. Namost akkor hasonlítsuk össze azzal, ami nálunk megy.
Amúgy meg ja, nálunk tényleg minden sokkal rosszabb, aki nem ezt mondja annnak jó reggelt. Azt sem hiszem hogy külföldön ugyanez ugyanígy előfordulhat, hetekig, hónapokig ugyanaz a szar, aztán megy normálisan 3 hétig, és ezt már évek óta. Nem hinném hogy odakint egy ilyen tartós ideig működni tudna. -
kisrapi
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát igen, de a legidegesítőbb az hogy 2 napja még semmi gond nem volt a külföldi pingekkel. Igaz hogy packet loss az volt de miután volt karbantartás a városban az is megszűnt. Szerdán volt a karbantartás péntekig semmi gond nem volt, erre tegnap minden külföldi szerverre 200-300as ping lett...Na mindegy márciusig még vhogy kibírom aztán tuti hogy szolgáltatót váltok.
Te melyik szolgáltatónál vagy? Elég stabilnak tűnik a net
-
EmThor
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
hát playstation 3-al töltöttem le este 22:30-tól 00:30-ig, a japán store-ból (hajnali 5-től odaát) a gran turismo 5 demóját, de másik fórumon magyar user-ek jelezték, hogy sokkal hamarabb lenn volt nekik!
-
MaTTeS
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Gyál területén megtalálható a fibernet szolgáltatás? weboladlon nincs fenn de bizok benne hogy csak elavult a listájuk 2008 februárra jo lenne ha ittis lenne Gyálon fiber me le akarjuk mondani a fölösleges adsl+telefonvonalat és helyette kábelnet mivel kábeltv mindenhol ottvan

-
PEPE85
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hello, az első kérdésem az lenne, hogy hol találom meg a szeptember 1-től érvényes ÁSZF-et(amiben benne van valami LAN-os dolog Cegléddel kapcsolatban), mert fibernet.hu-n nem találtam, a másik pedig, hogy van esetleg neked vagy bárkinek is arról információja, hogy mikor lesz DTV kereskedelmi forgalomban? Decemberben jár le a hűségem Fibernél és ha mondjuk lenne valami biztos forrás, hogy 2008-ban bevezetik, akkor maradnék náluk, de ha nem, akkor váltanék T-home-ra, hogy legalább kicsit haladjunk valami jobb felé.
[Szerkesztve] -
Hammon Serra
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Jóvanna.

Ez kicsit messze van,de nincs más választásom. -
Hammon Serra
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszi.
Akkor nincs messze, csak eljön a házamig a jel
Köszi mindenkinek.
-
EmThor
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
ej de precízen tetszett fogalmazni a sávszélkihasználást illetően, helyes, helyes

való igaz, tudjuk hogy nem lesz meg mindig a max, de délután bőven megvolt 900k is, este meg már nem tudtam megnézni, mert 5percenként (!!) elment az áram úgyhogy lelőttem a gépet, de délután nézegetem majd hogy alakul a net. de első blikkre majdnem hanyatt dobtam magam 2.6gb alig egy óra alatt O_o emlékszem még süldő koromban 512-es otthon csomaggal kezdtem :] -
Teaway
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Na megnéztem egy 500-as ping átlagot a PH-ra, minimum = 8ms, maximum = 668ms, átlag = 56ms
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
De az olyan szép képet ad!
És olyan jó!
És olyan népszerű!
És 1szerűbb mint a parancssor, nem kell gépelgetni, csak kattintani!
Tudom, és-el nem kezdünk mondatot!
Amúgy meg köszi shabba!

K -
gozi
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a pontos típus SB5100i.
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
#1353-t Néked szántam!
Respect!
K -
OTee
aktív tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kecsón még semmi?

OTee
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
És a modem oldalán ahol ki irja a jeleket, ott mekkora érték a jó?
-
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
És vajon a motorolaj surfboard 5100 modem mit tud?
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a linket, +spóroltál nekem 1 kis munkát.
A többivel kapcsolatban a lényeget tulképp leírtad, az, hogy hol -milyen eloszlású a NOD-ok száma, attól függ, hogy az EFIk hány %-a netelőfizető is 1ben.
Értelemszerűen ahogy nő a sávszéligény, úgy sűritik a NODokat, de nem feltétlen muszály azt közelebb vinni az EFI-hez, attól is függ, hogy milyen jellegű a sávszélhiány (upstream ill downstream fogyott el)
Az IP-telefon 1 kicsit más, az külön csatornát használ, bár valóban elvesz némi sávszélt az ÖSSZ-forgalomból, ez nem mérvadó csak extrém nagy számú telefon esetén.
De addig gondolom a ktv szolgáltatók ugyanúgy élnek majd a node sűrűség növelésének eszközével ahol a telco cégek is idővel fognak.

Ami a 2.0-t illeti az abszolút elterjedt, inkább a EuroDocsis az, ami nem jött be.
3.0 Mo-on?! Jó még a 2.0
K -
G1ant
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
De Fibernetnél nem a bix a lényeg,hanem hogy az akciós sebességek nélkül is gondok vannak pl. A 2 vagy 3 mb-es csomagoknál a le és feltöltéssel egyaránt csúcsidőszakban... és nagyon sok helyen

Tehát fiber egyszerűen nem tud 6-8mbes netet kínálni a mostani 2mbes netért egy ideig,de ne legyen nekem igazam...
Adsl-nél meg biztosan sok ember fog szívni,hogy messze lakik a központtól,de itt nálunk ilyen gondok nincsenek,mivel nem egy nagy város(Cegléd)
Szal itt még aki a város szélén lakik annak is meg lesz az 5-6mb vagy több,én meg központ felé lakok,úgyhogy sztem nekem nem lesznek gondjaim az állítólagos 8mb-es nettel
De a min. 6mb sztem tutira vehető,mert Adsl-nél mint te is mondtad nincsenek sebesség gondok...az meg már több mint 700kb/sec letöltés.Hmm

Feltöltés meg szerintem megint jobb lesz, mint fibernél,tippre 8mb-hez 512kb/s-t fognak adni.
Több helyen tesztidőszakban ilyen feltöltést adtak,sőt valahol még többet is.Úgyhogy felőlem a fibersux elmehet a ...-ba.A tv adások miőségéről ne is beszéljek...
De hogy dicsérjem is őket,legalább végre valahára van Sport2,Yeee

BÚÉK! -
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Tényleg nem befolyásolja hogy a fibernek csak 2 gigás kapcsolata van a bixen, mert sok szolgáltató van , akinek csak 1 gigás van és az is már maximumon megy.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Warships
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- War Thunder - MMO Combat Game
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A hétfőn bekötött 4/4 netem valóban pozitív változáson ment keresztül:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De komolyan simán megelégszek én az ADSL nyújtotta pingekkel is csak legyen stabil 11-12 pingem, már itt tartok

...mert elfogyott otthon a pénz.