Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
ropi21
tag
nekem volt már egy ilyesmi köröm. ott költözés - nem fizettem - kikötötték - továbbra is számláztak. a probléma, hogy nem az én nevemen volt így nem virgonckodok. viszont jelenleg az én nevemen fut, így töllem be se hajthatják (se kocsi se lakás..)
nemtudom mi a háttere de van egy olyan érzésem nem csak "nem etikus" nem küldeni számlát majd fél év mulva behajtani.. ideje lenne utánnanézni törvényi háttérnek (no nem mintha annyira szeretnék fizetni csak már unom ezt a 'profizmust')
-
Disque
aktív tag
Tv számlát én is kapok néha, ha eszükbe jut de a netért még egy fiilért sem fizettem.
Ahogy ismerem őket a balf@szságuk miatt utólag majd kiküldenek fél éves számlát meg egy kis kamatot is felszámolnak a késedelem miatt.
Én már azon is gondolkodok ha kiküldik sem fizetem be, amilyen gyorsak vagy fél év nekik mire kikötik addig meg használtam ingyen
Ja, szintén volt tvnetwork -
egle
tag
De most azt hogy szűröd ki hogy X legálisan használja, Y meg illegálisan? Sehogy, mert nem lehet. Úgyhogy ha korlátozzák az azért van, mert az emberek 95%-a illegális dolgokra használja. Ezért is akarnak már az internetre is adót kivetni, pont az ilyenek miatt, és a legcsúnyább hogy valahol igazuk van.
-
ropi21
tag
más kap rendesen számlát (tv + net)? esetleg volt tvnetworkos.
tv-ről hébe hóba jön, netről január óta semmi.mit csináljak? nekik kell az én pénzem, azért erős lenne ha elvárnák, hogy én rohangászak a balf.szoskodásaik miatt.. nyilván a végén úgyis én szívom meg, azthiszem kezdem is szervezni a tüntetést az ügyfélszolgálatuk elött :-/
érdekes módon van cég, aki korrektül be tudja tartani a szerződést (szolgáltat, számláz és supportot működtet tisztességesen) -
bsh
addikt
csak az a baj ezzel, hogy mindenki tévhitben él: torrentezés nem egyenlő illegális tevékenység! az igaz, hogy szinte mindenki illegáélis dolgokra használja, filmeket meg játékokat tölt le meg hasonlók, de én például nem. lehet a p2p-t legális dolgokra is használni, én is azt teszem. ennél fogva nem szeretném, ha korlátoznák. az ember azért fizet elő internetre, hogy használhassa, a szolgáltatónak meg az a dolga, hogy ehhez biztosítsa a megfelelő technikai hátteret. az a baj, hogy a szolgáltatók túlértékesítik magukat, és közben nem fejlesztik a hálózatot. ha most mindenki istenigazából elkezdene teljes erővel (sávszéllel) internetezni, már régen összeomlott volna a rendszer - már most is túl sokan használják a rendszereket. szóval inkább a hálózatot fejlesszék és ne a usert korlátozzák. persze ez utóbbi ingyen van, az előbbi meg jó sokba kerül...
ja és azért azon is gondolkozhatnának, hogy ha torrentezik valaki akkor ejnyebejnye és lekorlátozzuk a default torrent portokat meg a protokollt megszűrjük... és mi van, ha én ugyanekkora forgalmat produkálok sima web/http alapon? akkor az teljesen rendben van, nincs ejnyebejnye... -
egle
tag
Most ez a torrentezés dolog kicsit olyan, mintha azt mondanád hogy:
"Bazze, próbáltam lenyúlni 3 tábla csokit a szokásos boltból, de ezek a szemetek nem felszereltek egy kamerát? Most így sokkal lassabban megy, pedig én csokit akarok."Szóval LoL.
Másik dolog: Múlt évben mért adatok szerint, a világháló adatforgalmának 75-80%-át a torrentezés teszi ki. Úgyhogy senki ne csodálkozzon azon, hogy az egész világon belassulhat az internet.
-
Zsoo21
aktív tag
8 megás net ma köttettem be.Helyileg Martfű
-
bsh
addikt
-
h.istvan
csendes tag
no, kihívtam a szerelőket, kijöttek, szétnéztek a lépcsőházban és rájöttek, hogy a kb 5 hónappal ezelőtti bővítés/átépítés során az alvállalkozó olyan istenverte trehány munkát végzett, hogy inkább nem is minősítették tovább
most megcsinálták, szóval most már működik minden. eszement nagy csomagvesztések voltak pingnél meg ilyenek, most tökéletes.
szóval ha valaki ilyen hibába ütközik és nemrég volt átépítés náluk is, akkor valszeg a szerelők baszhattak el valamit -
h.istvan
csendes tag
válasz
GrandeP #5082 üzenetére
úgyértem 3 éve vagyok előfizetőjük, és nagyjából tudom, hogy mennyire kellesz beállítani az uploadot
én már mindent próbáltam, de szopás folyton.
hogy lehet ezt a mikrotorrentet használni, hogy jó legyen? mert azt is próbáltam, és azzal is lassú volt az egész! mert az baromira nem jó, hogy esetleg percenként kellene változtatni a portot. én ott szeretném hagyni a gépet és várni míg lejön a film... -
GrandeP
addikt
-
h.istvan
csendes tag
nem tapasztalta valaki errefelé, hogy a fibernet blokkolná-e esetlegesen a torrentezést?
azaz kb egy hete úgy belassultak a torrent letöltések, hogy az már dúrva. ráadásul ha torrentezek, akkor minden totál belassul ekkor még netezni se tudok! kb 8-10 kb/seces letöltésnél a 10megás vonal behal. a hely délbuda, bp, 22ker.
hasonló tapasztalatok másnak? -
TheReMiXeR
senior tag
most bezzeg megy...
-
Ashi
csendes tag
imádom ezt a szolgáltatót...
10mbites...
-
Spirit
őstag
Napról napra lassabb vagyok, ma már csak 217kbit az upload-om...
-
egle
tag
2 nappal ezelőtt egész nap szinte állt a netem, ezért a tegnapi nap folyamán kihívtam a szerelőket, hogy ugyan nézzék már meg azt amiről beszélek hetek óta. Háromnegyed 4 körül jöttek ki, kb. 10 percet voltak itt, és azt ugye mondanom sem kell hogy egészen délután fél 6-ig tökéletesen ment a net. (Múltkor ugyanez volt, heteken keresztül egy használhatatlan fos, és hogy hogynem, amikor kijöttek megnézni akkor tökéletes ment. Összeesküvés /ON, szerintem direkt csinálják, hogy utána engem nézhessenek hülyének, holott nem szokásom viccből kihívni szerelőt.)
Én felvetettem nekik hogy arra tippelek, hogy esetleg telített a hálózat és azért lassul be. Erre az volt a válasz hogy ilyen esetben maximum 10%-ot eshet lejjebb a sávszél!! Azt kell mondjam, hogy ez elég merész kijelentés ilyen súlyos érvek mellett!!!
Kérdezték próbáltam-e router nélkül, mondtam hogy igen de semmmi változás. Arra is gyanakodtak hogy esetleg egy szomszédban lévő tévétuner zavarja a modemet. (ilyen lehet? Kérdezem a hozzáértőket.)
Szóval tegnap annyiban maradtunk hogy adtak egy számot, egy helyi Gödöllői számot, hogy azon telefonáljak ha megint szarakodik a net, és akkor kijönnek megnézni.
A mai nap folyamán már két alkalommal hívtam őket, hogy megkérdezzem mi a teendő akkor ha ők csak délután 4-ig dolgoznak, eddig az időpontig elérhetőek ezen a számon, de a lassulás pl. tegnap délután fél 6-kor kezdődött.
A telefont, 10-12 csörgés után, egyik alkalommal sem vették fel.... -
Csabee.
nagyúr
az MTV2 és a VIASAT6 nálam szemcsés, nemtudom miért lehet....a többi csatorna teljesen jóó! de a viasat6on vibrál ez a szemcse, egyszer tiszta egyszer szemcsés, nemtudom milehet az oka!
Telefon rendesen működik. Internet is
speedtesten nemjelöli sárga piramissal budapestet, ezt sem tudom mért lehet...
az internetem az olyan amilyen szokott lenniInternetről: 7hónap alatt stabilan hozza a 9,5Mbit/s-ot
volt talán 1hét amikor a speedtest szerint 2mbites a kapcsolat, de hozzáteszem a letöltés akkor is 1000k-fölött volt.. szóval nempanaszkodom az internetre!
TV-ről : 3éve van fibernél tv-előfizetésünk, azóta tökéletesen megy, most két csatorna szemcsés (az én szobámban) lehet másik szobában jó, még nemnéztem)
Telefon: Szintén 7hónapja van telefon előfizetésünk, keveset használjuk, karácsonykor volt 2hét kiesés a telefonszolgáltatásban, de azóta teljesen jó!
22.kerületben történnek a dolgok.. -
TheReMiXeR
senior tag
Gödöllő - 2percre szakad... 2percig nincs net... Cool
-
Csabee.
nagyúr
jóhogy szóbahoztátok a TV6ot , beis álítottam, nekem szemcsés a kép! de csak ez az egy adó! nálatok?
(Budafokon van ez a jelenség) -
Chili7
őstag
Hello!
Akinek a Fibernettől jön a tv-je, annak van viasat6-ja?
-
egle
tag
Ez meg akkor nem más, mint az átgondolatlan tervezés eredménye. Én pl. úgy csinálnám hogy egy körzethez (ami mondjuk hasraütés-szerűen 25 utca) azonos nyomvonalon lévő hálózatot raknék. Nem összevissza hogy kiskovácsnak innen jön a net, nagykovácsnak onnan, de a szomszéd utcában lakó közepeskovácsnak már egy harmadik helyről. Tanultam gázhálózat-tervezést, és tudom hogy az összevissza kötögetés sosem vezet jóra.
-
lero
csendes tag
Ne higyj senkinek. Hogy milyen a ping-ed még azonos szolgáltatónál is sok dolgon múlik.
Pl. neked 200-as pinged van bix-hu-ra, nekem csúcsidőben:
Minimum = 12ms, Maximum = 22ms, Average = 15ms
2 utcával feljebb megy a 8Mb ADSL-el, nekem meg 1 is alig jött, mert más nyomvonalon vagyunk.
Elég egy rosszul beállított, vagy túlterhelt hálózati eszköz, és a szomszéd utcában már egész más értékek fognak kijönni, mint nálad. -
viccezanet
csendes tag
http://www.speedtest.net/result/257206836.png
ezmiaz isten fa**a ??? Hihetetlen eddig jo volt a net ugy ahogy multhééten alig volt problámám most 2 napja ilyen és ez6 sem értem hálozat túlterhelés?? 4:35 KOR 17 PINGEM VAN 2 MP ALATT 500 ? KÉTLEM , HOGY EZ HÁLOZAT TÚLTERHELÉS :d
-
egle
tag
válasz
Reag3nS #5051 üzenetére
fibernél átlag 20-30-as pingjeim vannak ha kevesen használják, WoW-al játszom és itt még a 70-80 -as pingek is jók. 150-200 az a ping, ami felett már érezhetően laggol.
Én úgy hallottam hogy Rubicomnál átlag 5-10-es pingek vannak, ezt Shabbarulez mondta kb. 2 hete. Ő is fórumtag itt, és Rubicomos évek óta. Akkor most kinek higyjek? -
Reag3nS
senior tag
ez ilyen egyedi eset, hogy félreszámláznak. én 4 éve vagyok invitelnél és egyszer sem számláztak félre
rubicom is kábelnet szolgáltató, nem annyira stabil mint egy adsl.
nekem gamer ismeroseim voltak rubicomnal, menekultek onnan. adslrol 11 ping nekik 30 ping. (magyar szerverre)
-
egle
tag
válasz
Reag3nS #5049 üzenetére
A Rubicomról én meg eddig csak jót hallottam, úgyhogy ez így ennyi. Invitelnél már voltunk anno elég sokáig, de kb. 4 hónapon keresztül minden hónapban félreszámláztak, ezért hagytuk ott őket.
Tehát Invitel már volt, fiber most van, Rubicomot még nem próbáltam tehát ez jön most. Meglátjuk. -
Reag3nS
senior tag
-
K9
tag
Jaj de rég jártam itt
Kb 1,5 hónapja
De nem azért mert annyira qrva jó a netóóó még véletlenül sem.
Csak most egy pár napja elérte azt a pontot, amikor a netet egy tízpontos listán egy ponttal jutalmaznám.
Azért nem kap nullát mert még letőlteni tudok.
De a minősége egy büdös nulla. Gratulálni tudok a fibernetes csapatnak ezért a minőségi munkáért!óó most vissza is olvastam látom mindenki elégedett főleg a pingel!
Énis qrva elégedett vagyok a pingel!
Fibernet van egy nagyon jó mottó szövegem, nyugodtan írjátok oda reklám kampányotokba:Semmi sem olyan rossz,hogy ne tudna tovább romlani.
-
egle
tag
Egyszerűen meguntam azt, hogy a szerződésben szereplő általuk írt feltételeket folyamatosan megszegik. A minimális (mellesleg nevetségesen alacsony) sávszélességet is képtelenek biztosítani. A problémákat nemhogy 3 napon belül, de mostmár 3 hónapon belül képtelenek normálisan megoldani, ami mellesleg a kötelességük lenne. Hamár egyszer beleírták a saját szerződésükbe. Bár már megszoktam hogy a mai világban a szerződés az csak egy formaság, és természetesen senki nem tartja be. De tisztelet a kivételnek. Ez az egyik ok, amiért se kedvem nincs felhívni őket, mert semmi értelme, se bemenni nincs kedvem az ügyfélszolgálatra, mert szintén nincs semmi értelme.
Undorító ez az egész cég úgy ahogy van, ha rajtam múlna akkor már rég felszámolták volna. -
egle
tag
Kb. 2 héttel ezelőtt hívtam őket mindennap, olyan 4-5 napon keresztül, mondanom sem kell hogy semmi nem történt.
Ma megint felhívtam őket, bár nem tudom minek, hiszen a telefonszámlám összegének a lejjebb vitelénél több nem történt. És biztos vagy benne hogy nem is fog. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy augusztusig mostmár nem is fogom hívni őket, mert teljesen felesleges. Ez nem az a cég, akit érdekel hogy mi az ügyfeleik problémája. Az egy másik cég, valahol nagyon messze innen. -
viccezanet
csendes tag
amugy az állitolagos hálozat fejlesztés óta vki telefonalt be vagy beszélt vmelyik fibnetes csókával?? Én csak emaileztem de eddgi basztak válaszólni csak kiv ok mit mondanak
-
egle
tag
A legcsúnyább pedig az hogy WoW-ban a latency-m (ping), az olyan 700-900 között ugrál. Namost mondanom sem kell hogy egy normális szolgáltató által nyújtott net, a WoW-on belül olyan 50-150 között pinget produkál.
Remek dolog ám 2-3 másodperces lag-al játszani...Podpupi: Rubicom-om lesz, csak augusztusban fog lejárni a "csakfizesséskussolj"-szerződésem velük. De esküszöm az égre hogy pezsgőt bontok, miután végre megszabadulok tőlük!!
-
egle
tag
Csalódtam volna ha megjavul....
-
egle
tag
Kiskedvencünk megint hozza a formáját, kb. reggel fél9 óta ilyen a 8mbites netem.
-
Korcsii
őstag
persze hogy pont akkor száll el az összes tv adó, amikor a showder klub van
-
Spirit
őstag
válasz
Reag3nS #5035 üzenetére
"nem értetted miért ugrik fel a pinged ha egyszer gyorscsomagban vagy... és neked ennyi meg ennyi sávszélességed van." - tökéletesen értem miért ugrik fel a pingem, azt nem értem, hogy hogy lehet olyan egy szolgáltató,hogy ilyen "minőségű" netet ad ennyiért...
Jah, és olvass bele a Eurocable-es topicba, amit nyitottam tavaly ilyenkor, megtudod miért fizettünk elő.
-
Reag3nS
senior tag
ember én értetlenkedek? te vagy a fibernél nem én. te nem érted hogy miért nem jó.
nem értetted miért ugrik fel a pinged ha egyszer gyorscsomagban vagy... és neked ennyi meg ennyi sávszélességed van. egyszerűen szar az a cég aminél vagy és ilyen technikai háttérrel nálatok nem tud normálisat szolgáltatni.lol én értetlenkedem. én fiberhez akkor se mennék ha csak az a szolgáltató lenne!
-
Spirit
őstag
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha itt éli ki magát, legalább nem az utcán késel éppen valakit. Bennem is tehetetlen düh tombolt hónapokig, mikor naponta elment több órára a net és a hűség miatt nem mondhattam le. Az ÁSZF szerint a bejelentett karbantartási időből nem lehet x-nél több, itt mindig bejelenetetlen karbantartások voltak. Ha meg kiesés van, akkor azt be kell jelentenem a Fibernél, és ha a 90%-os rendelkezésre állást nem biztosítják, akkor lehet szerződést bontani. Kérdésem hogy jelentettem volna be, ha egyszer nem veszik fel a telefont és a mail-ekre sem reagálnak?(ráadásul a vonalas telefon alapból nem működött)
Tavaly,mikor Budaörsön volt az a gond a Eurocable-upc-fiber hármassal, más nem lévén beleugrottam a fiberbe, pedig már akkor is hallottam hírét.Már az elején próbáltam vele vigyázni, nem aláírni hűséget, de akkor 28e ft lett volna a "bekötés", ami abból állt volna,hogy kicseréli a upc-s modemet.
-
egle
tag
Namost az hogy mit írok és hogyan, azt szeretném én magam eldönteni és nem kértem önzetlen segítséget sem mástól, főleg nem tőled. Az hogy leírok valamit akár 1000-szer is, mint mondtam, ha nem tetszik ne olvasd el. Azt végképp nem értem hogy ki vagy te, aki el akarja dönteni hogy ki, mit és hogyan írjon? A tiéd ez az oldal? Nem hinném.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, ha nem tetszik ne olvasd el.
Majd ha a tisztelt moderátor (ha van egyáltalán) kitörli a kommentjeimet, vagy bannol, akkor megértem hogy sok volt. De jelenlegi álláspont szerint azt gondolom, hogy ez nem te vagy. Az hogy speciel neked csípi a szemedet a sok komment amit írok, hát istenkém, majd legközelebb engedélyt kérek tőled hogy írhatok-e kommentet avagy nem.Másik dolog hogy igen, reménykedem benne hogy talán elolvassa ezt a fórumot valaki akinek köze van hozzájuk, és történik valami.
-
lero
csendes tag
válasz
Mecy_Lacee #5027 üzenetére
Teljesen jó topicba írta amit írt, soha nem állítottam ennek ellenkezőjét. De -szerintem- eléggé topic romboló, ha ugyanazt valaki 100-szor leírja.
A probléma megoldása -szerintem- nem az, hogy 1 fórumba nap mint nap beírjuk, hogy ma is szar a netem. Ezt a problémát max 2 hónap alatt el lehet -szerintem- intézni.
Csak röviden én mit csinálnék:
1: meggyőződnék 100%-osan arról, hogy tuti nem nálam van a hiba.
2: hibabejelentés min. 3-5-ször (email-ben, ha elfogadják, vagy faxon, ezeknek nyoma van, amit te is tudsz bizonyítani)
3: ajánlott levél (vagy amire az ASZF szerint a leggyorsabban válaszolniuk kell) a szolgáltatónak, hogy a hibát sokadszorra sem sikerült elhárítani, és egyoldalúan felmondod a szolgáltatást, amennyiben ez x napon belül nem változik meg. Levél a felettes hatósági szerveknek is.
4: eközben mindent mérni (legjobb külsö szolgáltató igénybevételével) és domumentálni.
5: megpróbálni megállapodni (ezek után azért nagyobb lesz a hajlandóság részükről is) a szolgáltatóval, vagy felmondani, vagy a lehető legkisebb csomagba átmenni.
5: szolgáltatás egyoldalú felbontása, ha ezek után is szarnak mindenreHa valahol ilyen szar a net, akkor gyanítom a szolgáltatás minimumát sem fogják elérni (nem a letöltési sebességre gondolok leginkább). Ha mégis, akkor nincs mit tenni, aláírtál egy szerződést, amit ők betartanak, neked viszont nem felel meg.
-
lero
csendes tag
1: ha a topichoz nem szorosan kapcsolódó szöveget írsz, akkor azt alul az ok gomb mellett "off topic" button-al szokás jelölni. (ezt nem én találtam ki)
2: nem feltétlenül a UPC-s idézetedre írtam amit írtam, hanem hogy érzékeltessem veled, hogy nem csak a Fiber tud rosszul szolgáltatni, és mind a kábelnek, mind az ADSL-nek megvannak a hibái, hátrányosságai. Aki azt hiszi, hogy x,y szolgáltató (aki egyébként ugyanazzal a technológiával szolgáltat) jobb, mint a másik (egyforma nagyságú, és általánosságban vett szolgáltatökat értek ez alatt) az szerintem téved. (csak ez a téma elég messzire vezetne, ha jobban belemennénk, de viszonylagos rálátásom van a multi cégek üzletpolitikájára, ezért mertem ezt leírni.)
3: nyilván a Te körzetedben másnak is rossz lehet a szolgáltatás (bár nem feltétlen), de ők -szerencsére- nem jönnek minden nap 3-4 levelet beírni.
4: a spam definícióján szerintem nem fogunk összeveszni, bár én inkább kéretlen leveleknek/postoknak fordítanám. A 200. teljesen azonos tartalmú post 1 személytől szerintem ilyen.
5: nem gondolom, hogy bármiféle számadásra kértelek volna, inkább csak hogy érdemi hozzászólásaid legyenek. Úgy tűnik ez túl nagy kérés volt, elnézést, ha a lelkivilágodba gázoltam volna emiatt.
6: ezt az értelmetlen témát én magam részéről lezártan tekintem, csak 1 dologra válaszolj kérlek: mit vársz attól, hogy a problémádat más szavakkal ugyan, de 200-szor leírod? Megoldást vársz valakitől és azt gondolod, hogy ehhez ennyiszer be kell írnod, vagy a frusztrációdat csökkenti, esetleg azt gondolod, hogy ez érdekes lehet más számára? -
Csabee.
nagyúr
válasz
Mecy_Lacee #5027 üzenetére
szerintem meg belekellene nyugodni hogy azon a térségben nem 100%-os a fibernet.
mellesleg nemértem, kötelezően lejjebb kell rakniuk egy csomaggal ha nembírják az a minimumot szolgáltatni ami elővan írva!
Engem nemzívar hogy ír, csak ténylegesen sokszor írja le ..Digitális csatornája van már valakinek? vélemény róla?
-
egle
tag
1: Nem én írtam hogy mit csinál a UPC, idézet volt, de gondolom könnyebb volt átsiklani felette.
2: Az hogy nálam szar a net az bizony pedig azt jelenti hogy másnak is az, hiszen sok embert ismerek a város különböző pontjain, és a környékbeli falvakban is van 1-2. Náluk ugyanez a helyzet.
3: Tudod mi a spammolás? Amikor egy teljesen ugyanolyan, 100%-ig megegyező szöveget ismétel valaki folyamatosan. Úgyhogy tévedsz, én nem spammoltam, maximum a problémát írtam le más szavakkal. Viszont a kettő nem ugyanaz.
4: Szerintem neked nem tartozom semmilyen számadással hogy mit, hova és hányszor írok be. Ismerlek egyáltalán? Na ugye.
5: Ha ennyire zavar nem kell elolvasni, ez ilyen rohadtul egyszerű.
6: Légyszíves ne te mondd meg nekem hogy mit írjak és hogyan jó? Én sem teszem szóvá se neked se másoknak. Kösz. -
lero
csendes tag
Erre van SW-es és HW-es megoldás is: A software-est cFosSpeed-nek (http://www.cfos.de/speed/cfosspeed_hu.htm) hívják, a hardware-est meg routernek, ami tud QOS-t. (pl. linksys, asus, stb) Nyilván a web-ezés így lassabb lesz, de nem öli meg a játékot és a telefonálást.
Ha 4 gépen toljátok egyszerre, akkor nyilván van valamilyen routered, hátha az is tudja, csak be kell konfigolni.Ps.: nyilván ez csak tüneti kezelés, a legjobb lenne, ha megkapnád a max sávszélességet, de jobb, mint a semmi.
Ps2.: most látom, hogy átmentél ADSL-re, akkor ezexerint már tárgytalan a dolog. (amúgy sávszéltől függetlenül van értelme a QOS-nek...)
-
Zsoo21
aktív tag
Ez most készült 1 megás fiber martfű. -
lero
csendes tag
UPC semmivel nem jobb/rosszabb, mint a Fibernet. ADSL-nek meg megvan a maga korlátja, ha 3-4 kilóméterre laksz a központtól, akkor jó, ha 1 Mb-et fognak tudni adni. (halkan jegyzem meg, hogy a nyomvonal miatt nekem sem tudnak többet adni, pedig kb 700m-re lakom, csak ehhez 3-4 km kábel társul)
Az, hogy nálad szar a net, nem jelenti, hogy másnál is. Van pár száz ezer előfizető, gyanítom a 90%-nak teljesen megfelel amit nyújt a Fibernet. Az első 1-200 beírásodból megértettük, hogy neked nem ilyen, csak azt nem értem, hogy miért gondolod, hogy ez a legjobb fórum arra, hogy a problémáid megoldódjanak?
Ja, és semmi közöm a Fibernet-hez (sőt, kicsit talán konkurens cégnél dolgozom). A fikázós spammolást meg ha nincs érdemi hozzászólni valód lécci mellőzd a továbbiakban. Danke. -
Csabee.
nagyúr
emeljen csak nyugodtan a fiber is!
10/512-őt megemelhetné 20/2-re esetlegesen
vagy 20/1ra is akár
az emeléssel hátha eléred akár te is a stabil 4mbitet!
bár én megvagoyk elégedve a mostani sebességgel is, de sztem sokaknak jóljönne egy kis emelés ennyi pénzért! én ugyan KIT csomagba vagyok 15.000ér teljesen megéri nekem a fiber, amíg tudja ezt a szolgáltatást biztosítani
sztrájk idején -
egle
tag
"Halkan jegyzem meg,hogy a UPC sebességeket emelt(pl. 20mbit/3mbit 12k-ért), a T-com is lassan rákényszerül arra,hogy átpakoljanak ADSL2+-ra... Képzeljétek el egy esetleges Fiber emelésnél milyen káosz lenne a terheltség miatt."
fiber csak ne akarjon emelni sávszélességet, jelen esetben pl. Gödöllő és környékén egy hétköznap délutáni, és minden hétvégi napon, jó ha eldöcög a net 25-30 kbyte/s sebességgel. Először talán tessék B.Ő.V.Í.T.E.N.I, hogy a 8mbit-ből legalább 7-et megkapjak, hétvégén megelégszem a 6-al. Az is jó lenne ha a pingjeim átlagban 30-40 körül lennének, és nem 300 felett.
Aztán ha ez mind megvan, majd utána lehet foglalkozni a sávszélesség emeléssel. (Természetesen úgy hogy a fenti értékek maradjanak úgy ahogy leírtam.)Bár hálistennek augusztus már tényleg nincs olyan messze, utána meg tőlem azt csinálnak amit csak akarnak!
-
Spirit
őstag
válasz
Reag3nS #5018 üzenetére
"én tisztában vagyok azzal, hogy mikor miért annyi a ping. kérdés hogy te is így állsz e vele..." - tisztában vagyok persze, de nem értem mit értetlenkedsz. Adott egy netszolgáltatás ami papíron a leggyorsabb a környékünkön, de mégis mindig gond van vele. Első hónapokban napokra ment el a net, az első fél évben telefon nem volt, most egész februárban éjféltől délig el-elment a net. Most a fene nagy karbantartás után a feltöltésemet negyedelték meg. De volt itt már dns kiszolgálóval gond, sb-stb. Mindez egy év alatt.
Örömmel jelentem,hogy a mai nappal megrendeltem a T-online 8mbit-es adsl-jét. Remélhetőleg hamar bekötik, és normális lesz a vonal. Ha mégsem még mindig lemondhatom(30 napos próba, ráadásul az első 2 hónap ingyenes is), de kétlem,hogy a Fibernél gyengébb lenne.
Halkan jegyzem meg,hogy a UPC sebességeket emelt(pl. 20mbit/3mbit 12k-ért), a T-com is lassan rákényszerül arra,hogy átpakoljanak ADSL2+-ra... Képzeljétek el egy esetleges Fiber emelésnél milyen káosz lenne a terheltség miatt.
-
Reag3nS
senior tag
én tisztában vagyok azzal, hogy mikor miért annyi a ping. kérdés hogy te is így állsz e vele...
"egy 12e ft-os nettől az ember többet várna el, főleg úgy,hogy a környékünkön (tudtommal) elméletileg ez a leggyorsabb net
"
attól hogy nagy a letöltésed/feltöltésed attól még lehet ugyan olyan fos pinged. pl 2-300. (úgy hogy semmi mást nem csinálsz csak játszol) ezért mondtam, hogy egy ping értékhez nem kellenek megabitek... ha 3-4 bit késleltetve jön, akkor 3-4k is késleltetve fog jönni.
-
egle
tag
Hát mondjuk 4 gép vs. fiber féle net, nem is csodálkozom rajta hogy majdnem a nullával egyenlő amit produkál.
Én pl. pont ezért fogok átmenni a Rubicomhoz augusztusban, most a fiber féle nettel van átlag 170 ms pingem (és ez jónak mondható most, mert legtöbbszörr 250-300 felett van!!!), ami valljuk be eléggé szánalmas. Hiszen átlagban olyan 20 körül kellene lennie, most hétvégén meg mondjuk olyan 70-80 körül.
A le + feltöltést már meg sem említem, 8mbit helyett rendszeresen jó ha megkapunk 1-et, de akkor sokat mondtam, mert inkább olyan 30-40 kbyte/s (!!!) a jellemző.... -
lero
csendes tag
Kispest most:
Eddig a ping 45-50 korul mozgott, most valamiert lement, raadasul hétvégén általában csak 6-8 mega volt a jellemző letöltési sebesség. Fiber fejlesztett, vagy az utcánkból mindenki elment nyaralni?
(új drivert töltöttem le az nvidia.com-ról, 1.1 MB/s-el jött, nemtom helyileg hol van a szerver, de ennyivel eddig soha nem jött) -
Spirit
őstag
válasz
Reag3nS #5010 üzenetére
Lehet,hogy félreérthető voltam.Szal normál webezéshez is kell valamennyi le/feltöltés. A lakásban nálunk mindenki netezik, 4 gép van. És az utóbbi egy hónapban,mióta az upload a béka segge alatt van, azóta,ha valaki megnyit egy nagyobb oldalt, a másiknak megakad a skype/játék, stb...Vagy pl. már egy 20kb/sec-es upload is szinte megállítja a netet. Eddig 90k-s upload mellett simán ment a netes játék.
-
Spirit
őstag
Nem a 26-os pinggel van baj..de ha meg merek nyitni egy honlapot akkor apámnak 800-as pingje lesz egy pillanatra codban az upload miatt. egy 12e ft-os nettől az ember többet várna el, főleg úgy,hogy a környékünkön (tudtommal) elméletileg ez a leggyorsabb net
Jégkokó: 850kb/50kb nagyjából...Ha ez stabilan jön normális pinggel, akkor tökéletes. Nem tudom, ADSL-nél van valami forgalomkorlát mostanság?
-
Spirit
őstag
válasz
Jégkokó #5005 üzenetére
Igen, de nálunk tavaly ilyenkor volt a balhé a UPC-vel akinél jóval magasabb sebességek voltak ugyannayiért, ezért kaptuk gondolom a nagyobb csomagot, és ugye én erre szerződtem, szal engem nem érdekel,hogy mi van hivatalosan...ha adsl-nél jobbak a pingek, a feltöltés meg hozza az 512-őt, a letöltés nem nagyon izgat, hogy 6-7 mbit..(t-online-ál úgyis van pl. próbahónap, hogyha annyira lassú lenne.)
Bár sajnos a 4-5 mbit-nél is is maradnom kellene adsl-en, mert a fibernél az első hónapban csak hébe-hóba volt net, aztán 2 hónapig ment gond nélkül, azóta hol lassú, hol packet loss, hol egyszerűen lassúnak érződik,holott az átviteli sebesség megvan, mostmeg 256-os upload egy hónapja...jah, és fél évig nem volt telefonunk.
Az érdekes az egyébként, hogy ha új mac address-t írok a routerbe, akkor új IP-t kapok, ekkor pár percig megvan a névleges 1mit-es up, majd szépen beáll 256-ra. Természetesen a terheltség miatt.
-
Jégkokó
veterán
Hát az adsl feltöltésben sokkal jobb lesz mint most, ám viszont a jelenlegi állás szerint nem lesz meg a 8 megabit se , feltéve ha a központhoz nagyon közel laksz. Amugy sztem a fiber azért rakott vissza, mert hivatalosan nincs is náluk 1 megabites csomag. De majd a letöltés is csökkeni fog.
-
Spirit
őstag
Jelentem Budaörsön körülbelül 1 hónapja lecsavarták a netemet fix 12mbit/256-ra szó nélkül a 12mbit/1mbit-ről.
Ha valaki megnyit egy honlapot, a másiknak lagol a netes játék. Telefonálni nem fogok, úgyis ráfogják a terheltségre, ami nevetséges,tekintve,hogy mindig ilyet mérek:
Nem baj, június elejétől go a 8mbit/512-es adsl, valószínűleg nagyságrendekkel gyorsabb lesz
Budaörsön mi a leggyorsabb net emberi áron?Mióta UPC nincs, meg vagyok lőve.
-
Zsoo21
aktív tag
Akkor ezek szerint attól is függ ki hol lakik,és ott milyen a net.
-
Zsadi
őstag
válasz
viccezanet #4999 üzenetére
Nálam november óta tartja ezt. Előtte pár hónapig szar volt, majd lett egy karbantartás/bővítés, és azóta jó.
-
egle
tag
válasz
viccezanet #4999 üzenetére
Üdv a klubban ismét.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest