Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Pozitívum: tegnap ugye felhívtam a Fibernetet, ügyfélszolgálati csajjal beszéltem 15percet, munkalapot írt, ma reggel hívott egy kolléga hogy megnézte a vonalat kábelezés rendben, és átadta az informatikusoknak a terepet, két hétig nézik majd a modememet, és kiküszöbölik a problémám!
ha nemlenne jó akkor újra bekell jelentenem!

-
egle
tag
"A 8 mbites netem uploadja kőkemény 7kbit, a downloadja kőkemény 2100kbit. (Azért nem linkelek most képet, mert ezzel az uploaddal 3 perc után meguntam várni az oldal betöltését.)"
Szóval igen, mondjuk nekem "csak" 1300-ig ment fel a pingem....
-
flavio
tag
Úgy látszik itt nálam és a környéken nem sikerült elba..ni pár év alatt sem a netet, mert nálam mind 1 reggel vagy este van jó a sebesség! Gondoltam már én is arra ha tele lennék lóvéval megcsináltatnám itt ebben a kisvárosban a netet, ugyan azt vagy hasonlót mint bolyon van és kiszoritanám a fíbert, na és Százhalombattáról is kiturnám őket ami itt van sacc 10km-re!

És mind ezt azért mert nem látom hogy lenne előre lépés mert ennyi pénzért már kéne szolgáltatni is sebességet,nem ezt a szartalicskát! Mert melózni ezzel nagyon gáz és elvárhatnám ezért a pénzért a 2-3 Mbit/s feltöltést!!!
-
Csabee.
nagyúr
egle... nekem is szar lett a netem 24.én lejárt a hűségnyilatkozatom, 25.étől kezdve szar lett!!

hívtam most a fibernetet, 3perc után felvették, egy szimpatikus hölgy volt, mondom neki a problémám, megvizsgálta a vonalat, aztmondja hogy teljesen jó, mondom hogy a kapcsolat bizony nemjó... mert a pint eddgi 10-30 között volt , mostmeg 400-1000.... vagy lassan már végtelen...
a hölgy mondj nekemhogy menjek a start menü futtatás cmd és netstat ! hogy nézzem meg a kapcsolatokat, lehet azért lassu! nemakartam közbeszólni a hölgynek hogy informatikus vagyok, mert tök aranyos volt
de próbálta megmagyarázni nekem hogy több gépen megy a net és azért lassu!, 10perc beszélgetés után csak sikerült felírnija egy munkalapot, és most várom majd az értesítést...
-
egle
tag
8 mbit, az ötödik karbantartás után.

Ha olvassa ezt a topicot valami fiberes ember, akkor szeretném tőle megkérdezni a következő dolgot.
Miért jó az egy ilyen országos kiterjedésű cégnek, hogy folyamatosan, pofátlanul, nem mondanak igazat az embereknek, és folyamatosan mindenféle mondvacsinált hazugságokkal próbálják őket totál hülyének nézni. Ebben mi a ráció?!? Komolyan érdekel, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni azt, hogy ezek az úgynevezett "karbantartások" tényleg eredményesek és célravezetőek. Mert az, hogy az elmúlt 4 hónapban volt 4 vagy 5 "karbantartás", és mindegyik után nem történt semmi, az enyhén szólva is eléggé undorító hozzáállás a tisztelt cég részéről. Tényleg azt hiszik hogy ez hosszútávon működik? Az elmúlt pár napban kb. 15 embert kérdeztem meg, akik fibernetes "netszolgáltatást" vesznek igénybe. Mind a 15 ember egybehangzó véleménye az, hogy most amikor le fog járni a szerződésük, azonnal mennek át egy másik szolgáltatóhoz, és eszük ágában sincs mégegyszer a fibernettel szerződést kötni. De persze ha a fibernet szerint ennek így kell működnie, akkor hajrá. Én személy szerint csak remélni tudom, hogy minél hamarabb elsüllyed ez a cég, a saját maga által kreált egyre mélyebb és ingoványosabb mocsokban.
-
egle
tag
Csak és kizárólag gratulálni tudok megint ennek a dilettáns bandának.
Így néz ki a pingem az idei második félévi, negyedik (ötödik?) karbantartás után.Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=552ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=299ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=550ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=154ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=382ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=582ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=215ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=455ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=82ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=314ms TTL=59A 8 mbites netem uploadja kőkemény 7kbit, a downloadja kőkemény 2100kbit. (Azért nem linkelek most képet, mert ezzel az uploaddal 3 perc után meguntam várni az oldal betöltését.)
Még két hétig kell kibírnom ezeknek a primitív idiótáknak a hozzá nemértését.
Úgy érzem, ez a két hét legalább 2 évnek fog tünni.... -
Polllen
félisten
Üdv!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy ha bekapcsolom a gépet a modem 'data' led-je vadul elkezd villogni és folyamatosan ezt csinálja, amíg ki nem kapcsolom. Elméletileg ez a forgalmat kéne, hogy jelezze, de milyen forgalmat generál egy biosban álldogáló gép pl?

Már nem lakom itthon, így nem tudom mióta van ez a jelenség, de kicsit piszkálja a csőröm. Sávszélesség csökkenéssel nem jár a dolog, csak zavar.
(tényleg nem tudom, de akár azóta is lehet, mióta digi TV van)
-
gozi
tag
Ahol van digitális TV, ott a központi fejállomásról jön a jel. Mivel digitális, ezért a zajos jel nem befolyásolja nagymértékben a vételt. Nálunk a digitális adással komoly minőségjavulás következett be. (korábban sok adó zajos volt...)
Ráadásul az EPG is megjavult, mostmár nem ír ki baromságot az m1 műsorára. Igaz a box, amit adnak, nem nagy szám... Durva volt, hogy a szerelő a teljesértékű SCART ki és bemenet ellenére nem teljes bekötésű kábelt hozott hozzá... Ha kicseréled teljesre és a tv is tudja az RGB üzemmódot, a kép tovább javul.
Egy pici panaszkodás:
Amúgy most szellemkép van néhány csatornán. (digitális és az analóg vétel esetén is!) Végignéztem többet is, és a tv2-őn a legnagyobb a szellemkép. (pedig úgy hirdetik, hogy a digitális adás esetén nincs ilyen
) Valószínűleg a forrás vacak... -
flavio
tag
Bocs most nézem linket a Bix-en jól látszik éjfél utántól kb 4-ig lerendezték az egészet. Remélem valami váltás lesz!
Mindig az jut eszembe hogy az analog csomagnál 10/1 Mbit/s sebesség van írva
szóval írva és tudna nagyobb feltöltést is adni,talán! Meg látom pár előfizetőnél van 12/1 Mbit/s sebesség ott ahol felvásárolta az előző szolgáltatott a Fiber. -
flavio
tag
Én nem vettem észre leállást, nálam lehet hogy 00.30 perc és reggel 7 között volt amikor ki volt kapcsolva a gép. Bár új IP-t nem kaptam, régen ez van. Neten eddig sem kellett javítani mert nincs vele hosszú évek óta bajom,csak a szakadás szokta felb...ni az agyan,de megtanultam vele élni/dolgozni és tolerálni. A feltöltés az nevetséges sajnos,de ez van.

-
rocket
nagyúr
BIX statisztikaban jol lathatok a leallasok.
-
Zsadi
őstag
Nálam is megy még. Majd meglátjuk mi lesz.
Most még ennyi:
-
Livius
őstag
Hello
A XII. kerületben a fibernet Digitális TV adásáról tudtok valami bíztatót mondani, vagy úgy egészében ott a szolgáltatásukról? -
Csabee.
nagyúr
nekem most pl meghalt a netem, hol olvastátok hogy mikor lesz fibernet leállás? semmit nemtudok róla, holnap telefonon hívom őket hogy beszart a szolgáltatásuk, 1 évig jó volt most meg beszart! :S
-
flavio
tag
Holnap nem tudom mit akarnak ezen javítani:

Persze máshol nagyon rossz és jó ha 1/3 , sokszor 1/10-e meg van,de ott szerintem túl válalta magát a fiber és nem hiszem hogy jó lesz valamikor, de ne legyen igazam!
-
flavio
tag
Elment a net 8 órakkor most jött vissza! Először azt hittem 7-ke van
de rájöttem holnap lesz és 0.30 perctől 12-ig nem lesz se internet se telefon az egész hálozaton, vagy legalábbis szakaszosan nem lesz azt írják. -
GrandeP
addikt
Jó reggelt!
Csak azért írok... mert megcsinálta a fiber a netemet újra olyan mint régen...
Keddóta, meg van a 4 megabit és 50 alatt pingelek, csúcsidőben is.. (2,5 hétig volt csúcsidőben sz@r netem)
Kiváncsi vagyok mitb@sznak el hajnalban...
-
Ebit
addikt
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Erre gondoltam én is is, hogy általánosan jónak mondható szolgáltató nincs, de előfordulhat az, hogy egyes előfizetők a lakhelyükőn külőnbőző paraméterek miatt elégedettek az ISP-vel.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Akkor pontosítanék: számomra észre nem vehető időpontban csinálják a fejlesztéseket, karbantartásokat. Míg fiberes voltam, ne tudd meg mennyit telefonáltam, húztam fel magam, mert nem volt net. Az úgynevezett csúcsidőben szinte lehetetlen volt netezni. Nem is beszélve a téli szünetben (2007 év vége) mi volt. Használhatatlan volt a netszolgáltatás. Szinte be sem mertem kapcsolni a gépem....
Na de hagyjuk. Elmúlt. S nem volt kellemes emlék a válás.
A váltás óta tökéletesen elégedett vagyok.Szerencsére jó helyen lakok, mert 3 szolgáltató közül tudok választani:
-T-valami (volt emitel): 1 évig volt. Drága volt.
-Fibernet: ez is 1 évig volt. De éppen ezt a részt újonnan építették, ezért lettek ők. Az elején jó volt....
-OpTanet (TaNet): Elvileg ők lettek volna már a fiber helyett is, de csak akkor kezdték kiépíteni a rendszert. Így csúszott 1 évet. Január 6. óta vagyok náluk. Eddig nem bántam meg.Elnézést kérek, ha valakit zavartam ezzel a hsz-szel, igérem, ez volt az utolsó, amit ide írtam.
-
Csabee.
nagyúr

nah valakinek van véleménye már a fibernet digitális tv csatornáiról?
érdemes áttállni analógról digitális csomagra? mi a helyzet a setboxokkal ?
-
Nescafé
őstag
Martfű

8192/384
-
Csabee.
nagyúr
2,5 / 1Mbit fibernél ..

-
Sziasztok!Régebben írtam,hogy rossz a net,mivel nagy volta pingem 300 ms:
Felraktam a vistát,mert meglett az új gép és gondoltam a régi gépen volt valami spam:
Meglett az eredménye:
Tegnap is néztem ugyanennyi volt.Szóval szerencsés vagyok(már amennyire.Mivel nincs itt t-com se(nincs vezetékes telefon,csak vezeték nélküli,amire kell rákötni a vezetékes telefont) és Lan sincs)Ezt 4K-ért ráadásul. -
Csabee.
nagyúr
Ma úgyvettem észre átváltottam a Fibernet rádió1-en is reklámozott legkisebb KIT csomagjára 8600ft/hó
Tv-n ma észrevettem hogy fele annyi adóm van!, no de a lényeg, hogy az interenetem nem lett 2,5/1 mbitreggel még 10mbit volt, majd most mértem egyet és :

-
sNORh
addikt
áá
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=286ms TTL=59
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=685ms TTL=59
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=815ms TTL=59
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=302ms TTL=59
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=352ms TTL=59
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=254ms TTL=59
Request timed out.
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=197ms TTL=59
Reply from 62.112.193.4: bytes=32 time=304ms TTL=59
Request timed out.

-
Ebit
addikt
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Melyik az ISP, ami az általad leirt sorokat megvalósitja?
-
Brett apó
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
és mert szerencsés vagy,hogy van választásod

-
Mecy_Lacee
senior tag
Vesztettél...
Elég sokat.
Ez így egy teljesen szép teljesítmény... Természetesen negatív értelemben.Szerencsére, mióta én is elhagytam a fájbörnetet, azt se tudom, mi az hogy leállás, karbantartás, sávszélesség csökkenés. S érdekes módon amikor akarok/tudok netezni, akkor azt meg is valósítja: netezek. Január 6. óta nem vagyok fiberes. Mert megérdemlem...
-
egle
tag

Ezt a 8 mbitet übereljétek !!!!!!! Nyertem vagy nyertem ?!?!??!!!!!????
-
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Bocs ezt neked akartam írni:
Örültem volna ha azt írod tesztel nálatok a fiber és azért van ilyen őrületes sebességed!

mint valamelyik oldal Digis topikjában láttam a belinkelt speedtest-es képeken 100megákat. Bár amilyen sebességet írtál az kábelen a mai technikai szinten lehetelen, de jól néz ki!
Kiváncsi leszek erre az évre mivel rukkol ki a fiber. -
flavio
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Nagyon jó sebességet adnak elfogadható áron.Tegnap olvasgattam topikokban és ha jól emlékszem az Orange-ról írta az egyik srác (bár 2007. év végi írása volt) 60/8 megás netért 1310 koronát kér de 3 év hűséget kell aláírni, bár ahol nincs más alternatíva ott teljesen mind1 . És ha kicsit számolgatunk ez kb. kerekítve 11500Ft. Inkább megkeresem a cikket nehogy hülyeséget írjak megint :
[link]Örültem volna ha azt írod tesztel nálatok a fiber és azért van ilyen őrületes sebességed!
mint valamelyik oldal Digis topikjában láttam a belinkelt speedtest-es képeken 100megákat. Bár amilyen sebességet írtál az kábelen a mai technikai szinten lehetelen, de jól néz ki!
Kiváncsi leszek erre az évre mivel rukkol ki a fiber.Olvasgattam pár cikket és hozzászólásokat hogy kötelező lesz a szolgáltatóknak a legmagasabb sebesség mellett azt is ki írni hogy mi abból a garantált! Na hát volt egy érdekes hozzászólás, mondjuk nekem van 10240/512 kbps és a reklámban ezt írják hogy a garantált 1024.0/51.2 kbps de itt nem is ezeken a sebességeken van a hangsúly hiszen ide írhatnék akármit, hanem hogy beteszik a tizedes vesszőt és sokan akik nem foglalkoznak vele mert nem értenek hozzá pláne ha autóból látja vagy a tévében észre sem veszi a különbséget és már meg is van a kiskapu !
-
-
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kösz hogy kiegészitetted,konkrétan elfelejtettem odairni hogy nincs közük egymáshoz.
-
shabbarulez
őstag
Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz, mivel ez a Fibernet csak csomag fantázianév az Orangenál, nem pedig cégnév. Onnan ered az elnevezés hogy optikai elérésen keresztül biztosítanak netet. Fibernet nevű cég pl. angliában létezik, egy üzleti előfizetőkre szakasodott cég, de annak sincs semmi köze a Mo.-i Fibernethez.
-
flavio
tag
Mivel hogy kiváncsi voltam hogy a két cégnek van e köze egymáshoz rákerestem nahát ez az : Orange Fibernet [link]
Optikai kábelhálozaton adják a netet. -
flavio
tag
Nem emlékszem feltettem e már ezt a képet,még a havertól kaptam!
FIBERNET Slovákiában : -
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Na én is találtam egy olyan sebességtesztett amin tul nagy értékeket mutatt,ha tényleg meglenne még jó is lenne! Nagyon tetszik! :
vagy még egyszer inditva:

Hü..eségnek elmegy de semmi reális értéket nem mutatt!
-
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
megnéztem és nálam ezt mérte:

speedtest meg ezt:

Lehet hogy 200megás neted van othon

-
Csabee.
nagyúr
válasz
Kisbubuska
üzenetére
az bizony lehetetlen feltöltési sebesség, legalábbis a fibernél tuti!
most megin 10mbit-en lógok
nemtudom mikor kötik be az új 2,5/1Mbit-es csomagom.... 
-
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Hol mérted?
-
flavio
tag
Most hogy jobban utána gondolok a fibernél október 7-én karbantartási munkálatokat végez a teljes hálózaton és a Magyar Telekom cikknél pedig lent 8.a után indul :
,,Mivel a Magyar Telekom ettől a dátumtól biztosítja a műszaki hátteret a VDSL-hálózat üzemeltetéséhez, a cég nagykereskedelmi partnerei október nyolcadika előtt aligha köthetnek be előfizetőket a gyorsabb hálózatba"
Remélem ezért ez a ,,karbantartás" mert válasz a többi cég bejelentésére,gondolom ök már azért infoban elöbbre járnak ! Vagy csak én elölegeztem meg a fibernek a bizalmat,én balga miben bizom,ugye?
-
flavio
tag
A Magyar Telekom összes partnere kínálhat VDSL-alapú internetet!
[HWSW] Napokon belül megjelenhet a Magyar Telekom összes nagykereskedelmi partnerének kínálatában az ADSL-nél akár háromszor gyorsabb letöltési, és akár tízszer gyorsabb feltöltési sebességet kínáló VDSL-alapú internet. A szolgáltatók közül elsőként ma az EnterNet jelentette be az új, a korábbinál lényegesen nagyobb sávszélességet nyújtó díjcsomagokat, melyeket kezdetben a budapestiek és a frekventáltabb településeken élők használhatnak majd.
25 megabit 13 ezresért
Az EnterNetnél a mai naptól köthető szerződés VDSL-alapú internetszolgáltatásra, mely egyelőre kizárólag a Magyar Telekom szolgáltatási területén élő ügyfelek számára érhető el -- a szolgáltató korábbi információi szerint a a gyors internet kezdetben mintegy 100 ezer, zömében Budapesten, és más nagyvárosokban található háztartásokban lesz kiépíthető. Az EnterNet a 25 megabit/másodperces letöltési sebességet és 5 megabit/másodperces feltöltési sebességet kínáló VDSL-csomagért havonta 13 ezer forintot kér majd lakossági, 30 ezer forintot pedig üzleti ügyfeleitől.
A VDSL-alapú internet részben a már meglévő infrastruktúrára épülően, az ADSL-hez hasonlóan aszimmetrikus adatátviteli közeget nyújt, a létesítésnek azonban szigorúbb műszaki feltételei vannak, így a rézkábel nyomvonal-távolsága a központtól, vagy DSLAM-től (kvázi kisközpont) az előfizetői végpontig nem lehet több egy kilométernél. Az EnterNet egyébként 4 megabit/másodperces letöltést és 1 megabit/másodpeces feltöltést garantál VDSL-vonalon (várhatóan ugyanezeket a garantált értékeket nyújtja majd a többi szolgáltató is), a cég ugyanakkor lehetőséget ad a lefelé migrálásra (olcsóbb díjcsomagba sorolásra) abban az esetben, ha a végponton mért sávszélesség bizonyítottan kevesebb, mint az alacsonyabb díjkategóriájú csomagoknál biztosított maximális sávszélesség -- tudtuk meg Könyves-Tóth Kristóftól, a vállalat illetékesétől.
A Magyar Telekom tavaly nyáron indította el a VDSL2+ hálózat tesztüzemét egy budapesti kerületben, ahol az Ericsson közreműködésével építették ki a teszthálózatot. A gyorsabb internet akkor elsősorban a cég IPTV-platformjába integrált HD-szolgáltatásnak nyújtott alapot, a széles körben elérhető az ADSL-hálózatok által rendelkezésre bocsátott sávszélesség ugyanis túl szűkös a HD-adások továbbításához.
A távközlési szolgáltató végül több mint egy évig tesztelte és fejlesztette VDSL-hálózatát, melybe kezdetben nagyjából 100 ezer magyarországi háztartást tudnak bekapcsolni. A cégnél hivatalosan október nyolcadikán startol a T-Home márkanév alatt értékesített lakossági VDSL-szolgáltatás, mely önálló internetelőfizetésként, és IPTV-csomaggal együtt egyaránt elérhető lesz.
Mivel a Magyar Telekom ettől a dátumtól biztosítja a műszaki hátteret a VDSL-hálózat üzemeltetéséhez, a cég nagykereskedelmi partnerei október nyolcadika előtt aligha köthetnek be előfizetőket a gyorsabb hálózatba, így minden bizonnyal az EnterNetnek is várnia kell eddig az időpontig a szolgáltatás ügyféloldali létesítésével -- tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától.
-
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
,,Most ezt írja ki, feltöltés : 195131kb/sec. Ez azért már jó nem ?"
Szia,ne haragudj de tök nem értem ezt a hozzászólásod,elmagyaráznád mire gondolsz?

-
Kisbubuska
tag
Most ezt írja ki, feltöltés : 195131kb/sec. Ez azért már jó nem ?

-
P.O.C.
tag
Vasárnap hívtam őket, hogy kb 30 percenként offline vagyok, ha van net akkor sinus görbe jellegű a sebesség. Tegnap visszahívtak, hogy a problémát megoldották. Hát, mostmár 3-4 óránként vagyok offline, és a sebesség változatlan módon viselkedik. Egyszer 500 kbit/sec utána 500 byte/sec

Kiderült, hogy januárban jár le a hűségnyilatkozatom, nem tudja valaki, hogy kb mennyit kéne perkálni ha felmondom most? mennyi lehet a kötbér? Hívtam őket, de azóta is visszahívnak folyamatosan...Üdv!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
igazad van
most reggel mértem...
-
shabbarulez
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Pedig elég logikus lépés ezzel összepakolni a kit csomagokat. Marketing szempontból jól mutatnak a magas sebességű csomagok, de az eladások szempontjából messze nem azok a legfontosabbak. Ma már a szélessávú piac telített, nehéz új ügyfelet szerezni. Épp ezért egy újonnan beszédült friss húst nem igazán a nagy sebességű csomagot fogja keresni, sokkal inkább a belépő szintű csomagok fogják érdekelni. Ugyanúgy ahogy más pl. adsl szolgáltatásról átszerződni akaró ügyfeleket is inkább az fogja érdekelni. A belépő szintű csomagok adják az eladások gerincét, az értékesített csomagok 60-70%-a olyan, a legnagyobb csomagra előfizetők aránya ennél jóval kisebb. Ráadásul arra inkább hardcoreabb előfizetők fizetnek elő, olyat meg már nem igazán találni, azok már évekkel korábban előfizettek netre.
A 2 Mbps-es sebesség csomagnak pedig kiemelt szerepe lett a belépő szintű csomagoknál. UPC anno áprilisban vezette be ezt a sebességű csomagot belépő szinten, MT most szeptemberben, így erre a többi szolgáltatónak is reagálnia kell valamivel. Igen nagy valószínűséggel rövidesen Invitel kínálatában is megjelenik majd egy hasonló nagyker csomag és a nagyok után a kisebbeken is végigvonul ez a hullám.
Szerintem az kifejezetten kedvező folyamat hogy a 2 Mbps lesz a belépő szintű csomagsebesség kishazánkban. Ez a sebesség azért már egy elég jó érték, sokféle szolgáltatásra megfelelő használható, így ha széleskörűen átveszik mindenhol akkor jó alapot ad majd a további folyamatoknak.
Ha megfigyeled a UPC sem a 20 Mbps-es csomagját hírdeti a reklámjaiban, sokkal inkább a belépő szintű csomagokon van a hangsúly. Nem véletlenül, ezt keresik a leginkább az emberek.
A nagy sebességű csomagoknak sokkal inkább marketing értékük van. Olyan ez mint cpu-nál a 3.2Ghz-es 4 magos extreme kategóriás procik vagy mondjuk VW-nél egy Bugatti Veyron. Az van kirakva a kirakatba, a marketing gépezet azzal kábítja a népet, de azért az eladások gerincét a 2.5Ghz-es 2 magosok fogják jelenti, ahogy autóból is inkább Golfot adnak el a VW.
-
Jégkokó
veterán
Milyen jó hogy már lassan 9 hónapja megszabadultam a fibertől és folyamatosan ennyi a sebességem [link]

-
egle
tag
Ezen mit nem értesz? Nincs kedvük fejleszteni sok-sok millióért, így jó lesz neked a kevesebb is. Tök logikus hozzáállás nem? Itt a balkánon így megy ez.
Azt azért remélem vágja ez a büdös tetves tahó banda, hogy az ilyenek miatt mint ez itt
az összes ping.txt + az öszes ilyen letöltéseket mutató kép, egy szép nagy kövér levél kíséretében el lesz küldve a Fogyasztóvédelemhez, szerintem legkésőbb most hétvégén. Aztán meglátjuk, hogy utána is olyan hű de nagy arcuk lesz-e. Mert engem nem érdekel, hogy ilyen rakás szar a net, engem az érdekel, hogy 8 mbitre fizettem elő, ez pedig még 1/8-át sem éri el. A pingek az egekben, nos ez mindenre jó netezésen kívül.
Akkor írják oda, hogy 8 mbittel árulják, 10.000 akárhányszáz forintért (mellesleg pofátlanul drága egy ilyen 0 szolgáltatáshoz), de igazából jó ha eléri a 0.5-öt. Mert ez így nem több, mint egy gerinctelen aljas hazugság, de azért a pénzemet mosolyogva rakják zsebre, aham, hát nem sokáig fognak mosolyogni azt garantálom.
Játszanék is neten, de nem tudok mert úgy laggol, hogy használhatatlan.
Engem is érdekelne, hogy ilyenkor fizet kártérítést a tisztelt cég?
Vagy nyugodt szívvel mehet a feljelentő levél a Fogyasztóvédelemhez?
Gyanítom az utóbbi. -
Csabee.
nagyúr
nah az jó, de én analóg tv-set rendeltem meg!
nekem most azér vannak ping és feltöltés problémáim

családi házas vagyok énis! érdekes hogy eddig jó volt
de lényegtelen, mert elvileg napokon belül már csak 2,5/1es lesz a netem
de remélem azt fogja hozni!amugy nemértem a fibernetnél ezt a visszaesést, internetsebességileg, hisz a chello 20/2es csomagokat kínál, erre a fiber 2,5 / 1 essel válaszol? érdekes..
-
deph
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Én múlt héten hétfőn rendeltem a változtatást a neten, ma szóltak, hogy szerdán hozzák a set-up csomagot.
Szóval 1,5 hét.Nekem simán 10 Mbit volt mindig, talán az elején vagy 2 éve volt egy kis lassulás, meg ping baj. Most 13-as pingem van és 9900 Kbit speedtest szerint.
És nem panelos vagyok, hanem családi házas. -
Csabee.
nagyúr
no várjunk én 24.én a kit pro-mat átváltattam a legkisebb csomagra, de még nemtörtént semmi! szerinted mennyi idő múlva lesz változás?
egyébként érdeke shogy eddig stabil 9-10mbit-et hozott, mostanába 6-7-8 mbit-ek mennek, pedig még elvileg 10et kéne adnia addig, míg nemraknak át 2,5/1mbit-es csomagba!
egyébként fibernél lehet még 10mbit-et rendelni, de csak külön!! csomagba nemraktákbe, nem tudom hogy miért.......

-
deph
tag
Le a kalappal a Fibernettel:
Mivel KIT Pro-ról átmegyek KIT-D Megapakra így a netem lecsökken 10 Mbitről 2,5 Mbitre.
Még a digitális TV-t nem kötötték be, de már a múlt héten pénteken levitték a sebességet.
Írtam nekik egy óvatos levelet, erre ma újra 10 Mbit a sebesség.
Kivételesen gyorsan reagáltak. (és még a fogyasztóvédelmet sem említettem nekik).Ja és szerdán hozzák a set-top boxot...
-
Kisbubuska
tag
válasz
GrandeP
üzenetére
Én ezt mind végigjártam, ha visszaolvasol, láthatod a hivatalos leveleket is, amit kaptam.
Az igaz hogy 1 mega alatt van a 8megabites net, de Ők a szerződésre hivatkoznak, hogy a minimális így is megvan. Egyszerűen felháborító, németországban ezt egészen biztosan nem csinálhatnák meg, ott az ilyen szolgáltatót már agyonbünették volna. Sajnos nálunk nem ez van, ezért ez a mocskos banda mindent megtehet. Tavaly megbünették őket pár millióra, mert az ügyfélszolgálat is olyan mint az egész cég. Nos, semmi nem változott, jó múltkor hívtam volna őket, 20 perc zenehallgatás után leraktam. Erre mit lehet mondani ? Szabadulni tőlük, és soha többet fibernet !!!!!!!!!!!!!!! -
egle
tag
válasz
GrandeP
üzenetére
Nem azért nem lépek le tőlük mert mazochista lennék, hanem mert van egy ilyen hűségszerződésnek nevezett "fizesstebaromaztánörüljannakamitkapszjaéskussoljis" nevű dolog, és én barom voltam olyan hülye hogy 2 éve meg lett hosszabbítva újabb 2 évre.
Most októberben fog lejárni, amire eddig azt hittem hogy augusztus, de volt 2 beetető ingyenhónap ezért október. Erre a két hétre már nem kérem magam kisebb csomagba, mert 1: felesleges két hétre, 2: mire ezek a retardáltak reagálnának valamit érdemben, addigra le is járna.
Úgyhogy október 20-a környékén megyek át a Rubicomhoz, a fiber meg bekaphatja, jó mélyen. -
rocket
nagyúr
válasz
Kapitány
üzenetére
Amit irsz akkor lehetne egy indok ha legalabb ar/ertek aranyban tudna valamit nyujtani a felhasznaloknak a Fibernet mas szolgaltatokhoz kepest, de az egyik legdragabb szolgaltato, ebbol a felhasznaloknak az tunik ki, hogy tulzottan penzehesek a tulajdonosok-befektetok meg mas szolgaltatokhoz kepest is (pedig azokat se kell felteni).
Egyszeruen felhaborito, es elfogadhatatlan, hogy egy maximum 10mbit letoltesi sebeseggel rendelkezo csomagban, sokszor a valodi sebesseg meg a 10%-ot se eri el.Fiberlan szolgaltatas is mar vagy 3 honapja kint van a weboldalon, semmilyen infot nem kaptam, feliratkoztam a weboldalon, irtam tobbszor is mar emailt, valaszra se meltatott senki.... letezik mar egyatalan a szolgaltatas gyakorlatban?
Minden szolgaltatonal vannak problemak, de messze a legrosszabb a nagyobb szolgaltatok kozul szinte mindenben a Fibernet, ar, minoseg, ugyfelszolgalat, garantalt savszelesseg, feltoltesi sebesseg.
Eszre kellene venni, hogy vege az aranykornak a szolgaltatok szempontjabol, amikor a kiosztott teruleteken mas alternativaja nem volt a felhasznalok tobbsegenek, igy kenytelenek voltak turni a sz@rt, mikozben jokat rohogtek a markukban a befektetok-tulajdonosok a tuloldalon, hogy szepen lehuzzak az embereket a verseny hianya miatt, es ezert szinte meg ket fuszalat se kell keresztbe tenni.
DIGI megmozgatta az allovizet, aki nem valtoztat az aranykori mentalitasan, az elsullyed.
-
GrandeP
addikt
Azt pl nem tudom tudod-e, de ha nem tudják garantálni a x megát (esetedben ugye bizonyítani is tudnád) akkor kérheted h a kisebb "csomag" után fizess....
HA télleg annyira sz@r, akkor már rég megléphetted volna ezt is...
-
GrandeP
addikt
Én mindig nem értem, hogy akkor miért vagy az előfizetőjük?!
Sztem vmi mazohista lehetsz.... vagy csak külön imádod fikázni a fibernetet...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
HA nekem "ilyenem" lenne, a "versenyhivatalban" (vagy a fogyivédőknél) már rég feljelentettem volna őket és nem itt "sírnék" állandóan... (illetve most a jön egy új törvény, arra is hivatkozhatsz.... keress rá)
Mellesleg, ha nem válaszolnak egy levélre, 1-2 napon belül, akkor küldeni kell a következőt és így tovább.... (azt ugye tudod, h a személyes adatok, ügyfélszám nélkül, meg se nézik a levelet)
Csak ennyi.... nem akarlak megbántani, csak akárhányszor benézek ide, állandóan csak te siránkozol, h ilyen meg olyan sz@r, de érdemben még nem léptél az ügyedben...

mód: hozzá teszem én tavaly október óta vagyok előfizetőjük, azóta volt egy olyan h egyáltalán nem volt szolgáltatás fél napig, betelefonálásra megnyugtattak h beázott a nagy esőtől az elosztó az utcában... 1-2 óra múlva jó lesz, jó is lett...
Most csúcsidőkben szar a net, lassan 2 hete, be telefonáltam, levelt is küldtem mind2-re válaszoltak... "Most ilyen lesz pár napig, aztán újra a jó lesz!"..Hogy egy kicsit hizlaljam a májad, tegnap délben a 4 megás...

HA hetedike után is ilyen lesz akkor keményebben lépek az ügyben... ennyi..
-
egle
tag
Néhány óra eltelte után, kedves Kapitány, az általad oly nagyra tartott cég, megint hozza a formáját. Íme egy folyamatos fejlesztés alatt lévő 8mbites netszolgáltatás, a'la fibernet módra, vasárnap este 22:10 perckor.

Engedd meg, hogy gratuláljak, ehhez a "folyamatosan fejlesztett minőségi szolgáltatáshoz"....
"Érdekes, hogy minden ügyfél, akitől ezt anno megkérdeztem, hasonlóan nyilatkozott: ha az övé lenne a cég, ő is így csinálná, mivel első a Nyereség! végülis ezért csinálja a céget, nem?!"
Amúgy, súgd már meg nekem, mióta is van a fibernet a gödöllői piacon? Van már vagy 5 éve igaz? Ennyi idő alatt nem volt képes normális nyereséget produkálni? És még mindig ott tart, hogy fosszar "netet" ad baromi drágán, sok pénzért?
Ne akarjál már ennyire hülyének nézni jó?
Nem most jöttem a falvédőröl.... -
Kisbubuska
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Kapitány, mi is imádjuk a válaszaidat
Én nem hiszem hogy fejleszt. Becsapják saját ügyfeleiket,akik sorban elhagynak titelet,köztük Én is. Ha nincs előfizető,nincs nyereség. Én pl. boldog vagyok, hogy az évi 110ezer forint ezentúl nem a fibernethez fog kerülni. Megvettem egy játékot,ami nem volt olcsó,net kell hozzá,és a fejlesztéseknek köszönhetően nem tudok vele esténként játszani,mert a sok fejlesztésnek köszönhetően a 8megabites net,1 megabit alatt van. Ilyenkor fizettek kártérítést ??? -
egle
tag
Mindezek után azt hiszem érthető, hogy miért fogunk megválni a fibernettől amilyen gyorsan csak lehet, és soha többet ebben az életben nem szeretnénk igényt tartani a "szolgáltatásukra".
1.5 óra eltelte után már valamivel jobb, de még ez is csak a fele annak, amiért fizetünk...

-
egle
tag
Mellesleg Kapitány, azt is tudnám értékelni ha nemcsak így hébe-hóba beszólnál a topikba, hogy milyen okos itt mindenki, hanem konkrét példákat hoznál fel, hogy milyen fejlesztések , hol és mikor. Ez a "beszólokhogyhülyékvagytokésénvagyokakirály" tipikus fibernetes féle hozzáállás, már bocs.
Mellesleg ha te ezt fejlesztésnek nevezed egy 8 mbites netnél, akkor valamit nagyon benéztetek.

(Megsúgom, több mint egy éve ilyen, átlag mindennap 3-4 órán keresztül.)
-
egle
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Azok a fejlesztések engem is érdekelnének. Csakmert valahogy az elmúlt 1.5 évben, valahogy minket és a környéken lakókat, hogy-hogynem, de elkerült ez az úgynevezett "fejlesztés".
Értsd.: 1.5 éve is ugyanolyan problémák miatt próbáltam telefonálni (amit leszartak), bemenni személyesen (amit szintén leszartak), és e-mail-t küldeni amire tavaly december óta várok választ (amit szintén leszarták nagy ívben).
Először talán az emberi kommunikáció alapjait kellene megtanulni nem gondolod? Meg hogy a cég van a vevőkért és nem fordítva.
Vagy tévedek? -
flavio
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Kapitány ha volnál olyan szives informálni minket azokról a fejlesztésekröl?! Sajnos mivel a fiber nincs a tözsdén ezért nem tesz közzé olyan adatokat vagy sajtóközleményt mint a Magyar Telekom Nyrt pl! De mivel mi csak abból tudjuk leszűrni hogy van fejlesztés vagy legalábbis karbantartás/elöbbre lépés ha, gyorsabb/lassabb mint eddig, szakadozik vagy sem, és sorolhatnám tovább. Amikor nézem az újság cikkeket hogy kis hazánkban mennyi internet elöfizetö van a 3 legnagyobb kábelszolgáltatonál mindig ott látom a fibert is a UPC melett csak valahogy lemaradt töle de istenesen és ebböl is leszűr valamit az ember és sorolhatnám! Persze mint minden cég profitott akar termelni , ez így helyes nincs is ezzel semmi gond és én sem csinálnék mást, de azért igyekeznék mind újabb technikára áttérni az egész hálozatomon és ezt reklámoznám is mert azt látják az emberek nem halgatnék mint sz.r a gazban!
-
SZULTA
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
amúgy meg csak 1 kérdés szted helyes h Mega csomag csak 10 000 Ft /hó 10 240/512 kbps
és a valóságba meg ilyen?
http://www.speedtest.net/result/326928512.png
http://www.speedtest.net/result/327278415.png
http://www.speedtest.net/result/327319468.png
http://www.speedtest.net/result/327677518.png
http://www.speedtest.net/result/327880906.png
http://www.speedtest.net/result/329560934.png
http://www.speedtest.net/result/329896337.png
http://www.speedtest.net/result/330011439.png
jó rendben van h elméleti max stb...tom a szöveget 1 megával kevesebbért nem is szolnák stb 10% belefér még de h 90% pff
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Motoros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- One mobilszolgáltatások
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC
- Iphone 11 Pro Max 64gb zöld kártyafüggetlen
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha nemlenne jó akkor újra bekell jelentenem!

) Valószínűleg a forrás vacak...