Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Kabbala
csendes tag
-
válasz
Jégkokó
üzenetére
Bemész a Videótárba, kiválasztasz egy kategóriát, kiválasztasz egy neked tetsző műsort, nyomsz egy OK-t, ha fizetős kéri a Pin kódot, ha ingyenes egyből indul is. A fizetős műsorokat 24 órát át lehet nézni annyiszor és akkor amikor csak akarod. A műsorok csak egy bizonyos ideig szoktak elérhetőek lenni, folyamatosan jelenek meg újak és tűnek el régiek. AXN és HBO videótárakban sok az exkluzív tartalom, AXN-nél HD verzió (csak HD előfizetéssel), HBO-nál tévé premier előtti elérhetőség és sok korábban adott de most már tévében nem szereplő film/sorozat. HBO videótár csak HBO MaxPak előfizetéssel működik de ott minden ingyenes és 4-5 heti váltásban cserélődnek a műsorok heti frissítéssel.
Minden műsornál megállítható/újraindítható/később folytatható pontosan úgy mint a felvevős boxoknál van, a nem felvevős boxokkal is elérhető az összes videótár szolgáltatás. -
-
Crystalheart
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nálunk az Invitel ADSL-je azért nem opció, mert már 4szer hívtuk ki a szerelőt, és nem tudta megoldani, hogy ne legyenek random kiesések. Érted, gyakran volt, hogy percekig nem volt net. Naponta hússzor-negyvenszer is. Voltak időszakok, hogy tíz percre/órákra elment, aztán fél percig visszajött, vagy egy perces intervallumok váltották egymást. Nem tudtam mivel összekapcsolni, a második szomszéd invitelje egyelőre megy rendesen, bár ők később köttették. Nálunk már mind a négyszer átnézték a vezetékeket, és nem tud megjavulni.
Ezen kívül csak a drága Rubicom van, ami kábel, de elvileg stabilabb a Fibernél. A Fiber olcsó(bb), most viszont még mindig rossz a külföldi letöltési sávszélessége... Menjenek már a fenébe.

-
preacher
csendes tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Mindig az ÁSZF-üket nézd!!!
(Egyébként az oldalukon is szerepel, hogy "A Dinamit (20M-ás) csomagra szerződés csak előzetes felmérés után köthető!")
Mikor tavaly bedobták az új csomagokat, akkor jobban tudtam, mennyibe kerül a határozatlan idejű SPRINT (10/2) csomag, mint a kecskeméti ügyintézők.

-
törölt tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Konkrét választ nem tudok, csak a saját tapasztalataim:
A cégek ÁSZF-je olyan, hogy te csak szarul jöhetsz ki.
Ők mindent megcsinálhatnak, te meg semmit.
Diginél pl nekem is emeltek hűség alatt... Pedig elvileg ugye a szerződés nem erről szólt. Kiskapuk ezek szerint voltak rendesen...
A másik, hogy igen, általában csökkentik, legalábbis Invitelnél, T-home-nál így van. Most vsizont biztos sokan fognak emelni az áfaelemlés miatt. -
flavio
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Remélem nem az lesz! :-) Nem hiszed el de annyira utálom már ezt a céget hogy.......Ha lenne választásom már nem itt lennék. Most ilyen egy 10Mbit/s-net náluk:

és ez még tűrhető is mert bejönnek az oldalak,lassan de bejönnek! Az árak meg a csillagos égben vannak,pláne ehhez a szolgáltatáshoz amit ők adnak. -
-
preacher
csendes tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Akkor az NHH szépen rákoppint az orrukra és vagy fejlesztenek, vagy fizetik a milliós bírságot nekik! Nekünk - előfizetőknek - pedig a kötbért!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olyan nincs, hogy csak azért hirdetnek új és jobb sebességű csomagokat, mert a konkurencia megelőzte őket. Ha nem fejlesztenek, viseljék a következményeket... -
preacher
csendes tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Olvasgass!

www.fibernet.hu-ról
Sprint csomag: 6 990 Ft /hó
10/2 Mbit/s
Kábel TV szolgáltatás mellé.
Havidíj kábel TV nélkül: 7 990 Ft
Letöltési sebesség (max. - min.): 10 Mbit/s - 1 Mbit/s
Feltöltési sebesség (max. - min.): 2 Mbit/s - 0,5 Mbit/s
Áraink 2010. 02. 28-ig tartó hűségvállalással értendőek.Ott van a végén. 0,5 Mbit/s === 512 Kbit/s. Ez bizony 512 Kbit/s. Engem nem érdekel a többi szolgáltató, sajnos csak ezeknél tudok lenni...
Ma felhívott újra egy szakemberük! Ő is csak azt tudta mondani, hogy tavaly nyáron akartak fejleszteni, de nem jött össze, majd egyszer hozzáfognak idén. Ezzel beismerte, hogy tényleg vannak náluk problémák! (Esti ping 200-300 ms, feltöltés <512Kbit/s)
Így holnap reggel bemegyek hozzájuk személyesen és ott szépen leírja az ügyintéző, hogy hány napon át nem szolgáltatták a minimális értéket...
U.i.
2009.02.03-án küldtem nekik levelet, amire 30 napon belül kell válaszolniuk. Ha nem jön válasz, akkor NHH és nagyon megszívják (ahogy tavaly is)!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ebit
addikt
-
Tibcsó
aktív tag
-
gege71.hu
addikt
válasz
Jégkokó
üzenetére
a hang búgás ugyben nezd meg nincs e a lakasban/helyiségben földhurok.
Ezt azzal megszüntetheted, ha mar pl az egyik eszkozt masik 220as aljzatba kotod. googli/wikipedia a baratod földhurok ügyben. En is kb 1 eve talalkoztam a problemaval. Hangmernokok ha bugas gerjedes van a hangcuccon egybol ezt csekkoljak ele eloszor a studioban.
Amugy tenyleg van valami 500 forintos szuro amit az oszlopra kene felbaszniuk csak altalaban szarnak ra a szolgaltatok. -
Spirit
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
"Amugy meg minden internetszolgáltató csak maximális értéket ad csak meg" - Ez igaz, de ezek viccet csinálnak a best effort kifejezésből. Ugye ez elméletileg úgy nézne ki,hogy ha mindenki egyszere használja a netet, akkor a garantált sebesség jutna mindenkinek, amik ugye ezek a viccesen alacsony értékek. Ez még rendben is lenne, és kb ezer évenként egyszer elő is fordulhat ilyen eset, csakhogy úgy kellene kalkulálni a teljes sávszélességet,hogy az esetek többségében hozza azt, amire az ember előfizetett. Ez fibernél úgy néz ki, hogy ha mindenki használná egyszerre a netet, akkor 56kbit/56kbit se jutna minden embernek, de mivel tudják,hogy ilyen eset nem szokott előfordulni, ezért tartják a garantált értéket magasabban. A hálózatuk a gyakorlatban meg szinte soha nem lenne képes hozni azt, amire az ügyfél előfizetett, de mivel a garantált minimumot azért kiszenvedik, ők be vannak biztosítva.
-
egle
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Ja tárgyilagosak. Csak érdekes módon amikor olvasom a hozzászólásait itt a topikban, akkor kb. ugyanaz az okoskodó stílus olvasható ki belőle, mint ami úgy általában jellemzi az egész fibernetet. "A net jó, a net megy, a net tökéletes. Folyamatosan fejlesztés alatt áll, és különben is biztos vírusos a gépe azért ilyen lassú. " Aha. De én kérek elnézést, havi majdnem 11000 forintért mit is várjon az ember, nem igaz?
Azt kérdezed, milyen propaganda hazugságok? Eleve ott indul a dolog, hogy ez a szolgáltatás köszönő visznyban sincs a 8 mbit-tel. Jó esetben eléri az 1 mbitet. Akkor miért is kell 8 mbitnek reklámozni? Ez olyan mintha rá akarnék sózni valakire egy Trabantot, mondván "ez BMW ember, nem látsz? Ja hogy Trabantnak néz ki, ugyan ne foglalkozz ilyen apróságokkal!" Ezen a ponton már meg is bukott a dolog. A többi, pl. az ügyfelekhez való hozzáállásuk, ezek után már szót sem érdemel."Mert eddig a hsz tárgyilagosak voltak és nem védték foggal körömmel a fibert"
Egyetlen egy olyan hsz.-t nem láttam még tőle itt a topikban, ahol leírta volna hogy, "Hát igen, pl. Gödöllő és környékén egy rakás szar a szolgáltatásunk, és képtelenek vagyunk megoldani. Ez van."
Vagy te láttál ilyet bármelyik hozzászólásában itt a topikon belül? Én nem."Meg amugyse ő felelős azért, mert nálad rossz a nat."
Naja, ezt nem is mondtam. Viszont akkor ne akarja már bemesélni nekem, hogy fejleszt a fibernet. 2 évre visszamenőleg tökugyanazok a problémák. 2 év, vágod? Ennyi idő alatt nem voltak képesek megoldani? Ennyire hülyék, vagy ennyire szarnak bele? Szerinted?
-
borsodika
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
igen sajnos csak nagyobb városokban és panelben érhetőek el ezek a nagy sebességek.(ez mondjuk valahol "szemétség" a többi emberrel szemben aki nem olyan környéken lakik,bár tuti a kevés bevétel miatt nincs kisebb településeken mert nem éri meg)
Fibernetnél nem is láttam 8megás netnél nagyobbat és az is drága főleg a 2 általam említett szolgáltatóhoz képest -
flavio
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
SHABBARULEZ irását olvastam a DIGILANOS topikban,de ide is bemásolom,mert nagyon jól és érthetöen válaszolt egy srácnak ott, mindenki leszürheti belöle mekkora fejlödés ez kishazánkban!
,,Ez egy fejlesztési terv a 2009-2013 közötti 5 éves időszakra, mivel hálózatot nem egy nap alatt szoktak kiépíteni 2013 december 31.-én ahogy azt te próbálod beállítani. 2009 végére vgyis az első évben 200 ezer FTTH háztartást írnak hogy elkészül, plusz a mellé kábelneten további 400 ezret DOCSIS 3.0-ával. A Digi 2 éve építi az FTTB+UTP hálózatát és gyanítom jővő év végén amikor már 3. éve teszi sem fogja elérni azt a 200 ezer háztartást amivel MT nekiindul az első évben.
Azért hozza le ezt az összes it portál, mert a Tí kirak az oldalára egy sajtóhírt és azt átveszik. Láttál te már Digi oldalán sajtóhírt, amit érdemes lenne bármely oldalnak átvennie és jővőbeli fejlesztések ütemtervével kapcsolatos? Mert én nem igazán láttam az elmúlt 2 év alatt, a nélkül pedig egyetlen oldal sem írni róluk. Az más kérdés hogy mivel MT törzsére bejegyzett cég így kötelessége is a pénzügyeit érinti minden lépéséről publikusan tájékoztatni, míg Digire nézve semmi ilyen kötelezettség nem vonatkozik. Ezért is nem tudni a Digiről vagy akár az anyacég RDS szinte semmit, ott akármilyen pénzügyi susmus folyhat a háttérben, hisz senkinek nincs rátekintése.
Ráadásul az MT 3 millió háztartásnak szolgáltat és abből 800 ezernek akar FTTH-t és 400 ezernek DOCSIS 3.0-át nyújtani, ami összes háztartás 40%-a. Ez az arány megegyezik más országok hasonló fejlesztési projectjeinek ütemével, ahol első fejlesztési körben hasonló lefedettségi arányú és hasonló időtartamú fejlesztéseket jelentettek vagy jelentenek be és még lesz lesznek olyan országok akik a később fognak hasonlót meglépni.
A Digi fejlesztései nagyon jók, csak nem érintik a háztartások ilyen magas százalékát, nagy valószínűséggel 5 év múlva sem fognak elérni 5-10%-nál nagyobb háztartási lefedettséget. A GigaLan is aranyos kis cégecske, de csak Nyíregyházán szolgáltat, ott is csak lakótelepi részeken kínálnak magas sebességet. Az egész cégnek van úgy 1500 ügyfele amiből nagy sebességű LAN-os talán csak pár száz van. Terjeszkedésre pedig nincs igazán túl sanszos esélyük, főleg nem arra hogy millió közeli háztartást érjenek el, így a magyar net egészére nézve a cég hatása gyakorlatilag elhanyagolható. A Diginek valamivel nagyobb hatása van, de messze nem domináns szereplője a piacnak. Hisz van úgy 30 ezer ügyfelük, az MT-nek meg 750 ezer, a UPC-nek meg 300 ezer.
Az ADSL minőségi jellemzőit én nem igazán vetném össze egy FTTH infrastruktúrával, egész más a kettő. Az ADSL a fizikai törvényeszűségei okán a távolság függvényében csökken az elérhető maximális sebesség, így aki távol van a központtól annak egyre kisebb az esélye a magas sebességre, egy adott távolság úgy 5km után pedig nem is nyújtható a szolgáltatás. Ezzel szemben optikán egész más fizikai jellemzők mellett lehet szolgáltatni. Ott 10-20-40 km távolságra is elér a jel és teszi ezt úgy hogy nincs sebesség csökkenés a távolság függvényében, a legtávolabbi ügyfél is ugyanazokat a minőségi jellemzőket kapja mint egy közeli. G-PON esetén 2.5/1.25 Gbps a szabvány sebesség ami egy üvegszálon biztosítható, ezt osztják szét maximum 32 vagy 64 végpont között. És 2-3 év múlva már érkezik az utód szabvány ami már 10 Gbps-es lesz.
A FTTH-s PON technológia nagy 10-20 km-es hatótávolsága teszi lehetővé azt hogy ezzel a technológiával idővel akár a teljes szolgáltatási területet elérjék, míg ugyanez a Digi által használt FTTB+UTP megoldással sosem lesz kivitelezhető. Ott az UTP 100 méteres hatótávja alaposan behatárolja a használhatóságát, épp ezért korlátozódik a felhasználása csak sűrűn lakott lakótelepi vagy lakóparki környezetre és épp ezért nem is várható a háztartások igen magas százalékát lehessen majd ezzel lefedni."
Mindenki jól rágja meg és gondolkodjon el erröl amit SHABBARULEZ volt szives kifejteni!
Ha ez megvalosul nagyon-nagyon nagy fejlödés lesz! A többi szolgáltató is kénytelen lesz fejleszteni,mert lemarad! -
flavio
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nekem 3 ismerösöm van akiknek a digi szolgáltatt ezek közül 1-nek lan a másik kettönek kábel van és elégedettek ritkán szakad nekik!A dömping ár pedig pedig szerintem elöfizetö csalogatás de ezzel nincs is baj pláne ha nincs hüség.Egyébként a fibernél sem jobb a szolgaltatás minösége csak ráadásul drágán is adja!
-
szasza_xp
senior tag
-
szasza_xp
senior tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
VDSL-t kell beizzítani a t-s fiúknak, ha új T-com os dobozokat látsz az utcátok környékén, akkor október 8-tól lehet örülni
Valahol a T-homos topikban linkelték is őket szép nagyok, ezek az úgynevezett kis központok ezek mennek az ügyfélhez rézkábelen és a nagy központba üvegszálon. Mivel a vdsl igen távolság érzékeny kb 400m-es kört tudnak lefeni ezzel. Szóval ha zsúfolt környéken laksz akkor mákod lesz, ha nem akkor várakozás a csodára.
De amúgy először Pest és nagyobb városok, én kecskeméti vagyok, tudtommal felénk jó lesz ha év végén lesz vdsl, meg hdtv szóval én még várakozó állásponton vagyok
Amúgy én 25 Mbit-ről hallottam
jah és ezeket a dobozokat keresgéld az utcákon -
egle
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
A hiba az ön készülékében van.

638kbit/s lefelé
346kbit/s felfelé
257 a ping.
Elvileg 8 mbit, de mint tudjuk az ő szájukból ez kamu.Bár fura ez a speedtest, mert ma szinte egész nap 400-450ms volt az átlag. Tényleg ott tartunk hogy a 150-200 körüli pingek már jónak mondhatóak. Erre viszont akárki akármit mond, de ez éppenhogycsak alulról verdesi a szánalmas kategória legalját.
(Ezek után az már említést sem érdemel, hogy néha napközben, van amikor többször is, fogja a "net" és eldobja magát. Ilyenkor 5-10 perc szünet következik, majd egy modemújraindítás után megy tovább a "szolgáltatás").
-
sNORh
addikt
válasz
Jégkokó
üzenetére
Az a gáz hogy nemveszik fel sosem a telefont
bekötöttem a Netet(08.06), kiküldtek egy 10000-es csekket, mondom bitti a 4000Ft bekötési díj meg az első havidíj(4700) De az csak 8700 akkor mi a többi? Nanembaj nemértem el őket befizettem. Erre kiküldtek ma egy 4000Ft-os csekket, hogy Bekötési-Aktiválási díj! WTF?

-
törölt tag
-
Vigneau
félisten
válasz
Jégkokó
üzenetére
Én itt olvastam róla először...
F_Zolee: Ezzel találkoztam én is, csak azt hittem, valami elkerülte a figyelmem esetleg.
-
Mecy_Lacee
senior tag
-
netwolf
csendes tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Ma voltam fiber üsz-nál...beakartam kötetni a digitvt, és holnapra lett volna időpont a petőfivárosban, a központban nálam meg péntekre, akkor kötöték volna be, de...felbasztam magam a falra, mert a family KITemet akartam upgradelni legalább (megás netre, és telefonon már leegyeztettem, így nyugodtam bementem...természetesen amit telefonon beszéltünk az nem úgy van, mint meglévő, lejártszerződésű előfizetőnek, nem jár online kedvezmény 5000FT(1 havi kábeltv), nincs csoportos díjbeszedési kedvezmény 1000FT, fizetni kellene havi settopbox díjat 800Ft, ami a hirdetés szerint nincs, de az csak az újakra vonatkozik...haverom mondta miért nem mondtam fel a szerződést, és kötöttem újat a nevemre, úgy is a mostani a feleségem nevén van...tényleg. Így family prora léptem feljebb, és mire hazaértem már ment is a 10Mbes net. egyenlőre...de gondolkozom még, hogy így átkúrnak a hirdetésben a neten, biz isten screencapture, scan és fogyasztó védelem, a régi előfizető bekaphatja. Az EB nyitó napján 3 óra volt mire a kábeltv visszajött! miután beszóltam. igaz a bvégén már 3 autóval voltak kint az utcában::-)
-
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nem vagyok kábeltévés de a digi tv nem ugyanazon a kábelen jön mint a net?
Mert ha igen, akkor mitől lesz ez jó??? A jelenlegi működő hálózat, ami olykor szaggatja a netet... elrágja a kisegér a kábelt, beázik stb stb stb az majd hogyan továbbítja majd a biteket a beltérinek?Ja, sejtem... olyan lesz a minőség mint valami gagyi divX-es filmet néznénk valami olyan lejátszóval ami éppen nem szereti azt a kodeket és ezért kockásodni látszik...
Hajrá
-
Spirit
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nekem most fog lejárni az 1 éves rabláncom náluk, már meg is rendeltem a 8-as adslt, tegnap kötötték, de valami zűr lehet,mert 1mbit-es csomagot kaptam. Na mind1, én tesztelem addig ezt(30 nap próba), a család többi tagja még routeren kapja a fibert. Első tapasztalaom az, hogy napközben 18-19-es ping 10 perc folyamatos pinggel, csúcsidőben 30-31. Letöltés betonstabil 130kbyte/sec. Már most gyorsabbnak érzem néhol,mint a fibert.(12mbit/1mbit)

Ha megcsinálják az up to 8-amat, és hoz legalább 4-5 mbit-et, még modemet is hajlandó leszek cserélni egy normálisabbra, és lemondom a fibert, mert ez vicc, amit csinálnak, nem szolgáltatás.Az elmúlt 2 hónapban apám egy percet nem tudott nyugodtan játszani(Cod2), mert amikor ő itthon van(délután 4-től, és hétvégén), a ping átlag 80-100, de minden 10. ping többszázas.
-
egle
tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nagyon egyszerű, ők mindent tagadnak, és különben is én vagyok a hülye, ennyi. Ezáltal nem mondhatom fel mert csak és különben is.
Augusztusig kivárok, aztán biztos lehetsz benne, hogy az ablakon keresztül fogom beküldeni nekik a modemet.Erre meg senki nem mondhatja hogy azért mert sokan használják, 1 perce mértem, 8mbit, szánalmas.

-
Spirit
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Igen, de nálunk tavaly ilyenkor volt a balhé a UPC-vel akinél jóval magasabb sebességek voltak ugyannayiért, ezért kaptuk gondolom a nagyobb csomagot, és ugye én erre szerződtem, szal engem nem érdekel,hogy mi van hivatalosan...ha adsl-nél jobbak a pingek, a feltöltés meg hozza az 512-őt, a letöltés nem nagyon izgat, hogy 6-7 mbit..(t-online-ál úgyis van pl. próbahónap, hogyha annyira lassú lenne.)
Bár sajnos a 4-5 mbit-nél is is maradnom kellene adsl-en, mert a fibernél az első hónapban csak hébe-hóba volt net, aztán 2 hónapig ment gond nélkül, azóta hol lassú, hol packet loss, hol egyszerűen lassúnak érződik,holott az átviteli sebesség megvan, mostmeg 256-os upload egy hónapja...jah, és fél évig nem volt telefonunk.
Az érdekes az egyébként, hogy ha új mac address-t írok a routerbe, akkor új IP-t kapok, ekkor pár percig megvan a névleges 1mit-es up, majd szépen beáll 256-ra. Természetesen a terheltség miatt.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lassabban áll fel a rendszer. Ennyi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de lett egy adsl2-es modemem

Egy picit elirtam de van ilyen,ez legyen a legnagyobb örömötök!
http://www.upc.hu/upc_internet/ na szóval öket akartam csak elbénáztam!