Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
-
flavio
tag
Gondolom a 24 hónap náluk 26,addig is hozzájuk voltál/voltunk kötve! Most amikor hosszabitottam náluk a 24 hónap hüség meg 23 hónap lett a papir szerint!!Amióta itt bevezették náluk vagyok, már azt sem tudom mennyi éve,de panaszom nincs rájuk legalábbis a szolgáltatás minöségére nincs,de mint irtam nincs alapvetöen konkurenciájuk itt nálunk!De sajnos mint magyarországon majd nem mindenhol igaz mindegyik cég ül a babérjain és nincs fejlesztés.Itt nálunk az oszlopokon fut a kábel még árkokat sem kellett ásniuk és igy nem kerülhetett akkora lovéba a rendszer kiépite és már kitermelte réges régen amibe került.Valahol olvastam hogy van olyan optikai kábel amit ugyan igy kilehet húzni az oszlopok között mint ezeket amik fent vannak.Reménykedem még mindig hogy elér oda a technika hogy lecserélik arra ezeket és nem mint olvastam hogy ezek a fejlesztések jó ha 2015-2020 körül tömegesen elérik magyarországot!
-
egle
tag
Azt mondja el nekem valaki, hogy anno amikor megkötöttük a szerződést, 2006-ban, akkor miért 26 hónapra adták az elvileg 2 éves csomagot??
2006-ban még máshogy számoltak, vagy ennyire sötét volt aki a szerződést csinálta? -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Gondolom itt is te vagy ezen a néven
[link] -
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Sajnos eddig csak elvétve van europában FTTH hálozat de érdekes europában itt nálunk Bolyon.
- Bóly egy gazdag falu,
- "Régen itt volt az uradalom központja, és a vezetői mindig élen jártak, a gőzekétől a telefonhálózaton át a kisvasútig minden volt itt" � mondja büszkén Hárs József, aki 1990 óta polgármester a 3800 lakosú településen. Úgy tűnik, a modern szolgáltatások bevezetését illetően ő is tartja a hagyományt, a kábeltévés hálózatot már 1989-ben kiépítették (ebben még csak tervezőként vett részt), és 1997-ben elindították rajta a netszolgáltatást - tehát mindig is nagyon progresszyvek voltak, és nem kellett elmagyarázni a kedves lakosoknak 2007-ben, hogy miért jó neki az internet.
- az alépitémény egy ilyen beruházás legnagyobb kötsége, ha az megvan behúzzák a optikai kábelt, és cask az aktív és egyéb eszközök a 273M, (összehasonlításként, 1Km optikai kábel fektetve 5-8 M forint, alépitménnyel.),,
Szóval nem olcsó de talán ha bevezetésre kerül hazánkban is pláne ha megjelennek olyan szolgáltatások videotelefon, videós egészségügyi szolgáltatások, hosszú távú távoktatás Triple Play.Olvastam viszont hogy a hagyományos és HDTV, VoIP és nagy sebességű internet-elérés-szolgáltatások sávszélességigénye számszerűen előfizetőre jellemzően kb. 25 Mibit/s ezért talán fognak törödni velünk is!De egyébként ahogy látom nem csak nekem irtál ennyi müszaki dolgot még jó hogy szoktam olvasgatni meg utána nézni dolgoknak mert nem értettem volna miröl irsz: [link] -
shabbarulez
őstag
FTTB+LAN-t kertvárosban nem az a gond hogy megéri-e vagy sem, hanem 1xűen nem kivitelezhető. Az FTTB(Fiber to the building, üvegszál az épületig) kialakítási forma a nagyvárosi, sűrűn egymás mellett épült tömbházas épületek sajátja. Ez egy roppant költséghatékony és nagy sávszélességet nyújtó infrastruktúrára ad lehetőséget, de alapfeltétele a nagy népsűrűségű terület és az hogy a végpontok nagyon közel legyenek egymáshoz, ez pedig egy vidéki vagy kertvárosi területen nem tud teljesülni.
Az FTTB a nagy végponti sűrűség miatt olyan költséghatékony és ez teremti meg annak is alapjait hogy hálózati áteresztő képességel bírjon. FTTB-nél ahogy a neve is utal rá sok közeli lakótömbös környéken kihúznak optikai szálakat egy épületig, ahol az optika végére kerül egy 24/48 portos mezei ethernet switch. Mivel egy épületen belül igen sok előfizetőre tehet szert egy szolgáltató így az épületig kihúzott kábel és annak két végére kerüli optikai eszközök költségei megoszlanak akár 20-40 előfizető között is ami roppant gazdaságos kialakítást eredményez. A switchtől az előfizetők otthonáig UTP kábelt húznak ki, ami a házon belüli rövid, 100 métert nem meghaladó távolság miatt lehetséges. Az UTP szintén roppant költséghatékony módszer, de csak ilyen kis távolságon belül alkalmazható, ezért alkalmatlan ez a módszer kertvárosokba, vidéki településekre. A harmadik költséghatékony tényező az hogy az UTP kábel végére és végponton semmilyen eszközt nem kell telepíteni a szolgáltatónak, elég csak bedugni egy ethernet csatlakozóba ami ma már minden gépben ott van. Ezért van hogy ma már lakótelepeken, lakóparkokban megéri FTTB+UTP-t csinálni, mert viszonylag olcsón kialakítható és e mellett nagyságrenddel nagyobb sávszélesség kapacitás nyújt mint bármely korábbi technológia. Hátránya az hogy csak ilyen nagy népsűrűségű területeken alkalmazható.
Kertvárosokban vagy egyéb kis népsűrűségű területeken ahol a végpontok nagyobb távolságokra, szétszórtabban helyezkednek el az FTTB+UTP megoldás kivitelezhetetlen. Helyette a kábelnet, xDSL jöhet csak szóba. Vagy az FTTH(fiber to the home, üvegszál az otthonokig) amikor egészen az előfizető otthonáig üvegszálat húznak ki, a kábeles vagy xDSL-es rezes megoldások helyett. Ez megint nagy sávszélességet tud biztosítani, de nagyon drága. Itt nincsenek olyan költséghatékonyságot növelő lehetőségek mint egy tömbházas FTTB kialakításnál. Szétszórt végpontokig ki kell húzni az optikai kábelt így a kábelezés sokkal bonyolultabb, munkaigényesebb és drágább. Az optikai szál mindkét végére drága optikai eszközöket kell tenni, nincs költséghatékony UTP-s "trükk". Ezen kialakítások költségei pedig nem oszlanak meg senki között, mind az adott előfizetői végpontot terheli így az egy végpontra eső kialakítás költségszintje jóval magasabb, akár 10x-e is egy FTTB-nek. A Digi irreálisan nyomott árszintjébe ilyen magas költségszinttel kivitelezett kialakítás nem igazán fér bele.
A másik fórumon pont azért kérdeztem meg aki a kertesházas kialakítást írt hogy kábel lesz vagy FTTH, de szerintem nem igazán vette a kérdést. De mivel az FTTH a költségei miatt nem igazán reális alternatíva, főleg ilyen nyomott végfelhasználói árszint mellett, ezért véleményem szerint marad a kábelnet. Ott viszont a Digi nem 30/20 Mbps-et kínál, hanem csak 2/1 Mbps-et azonos árszint mellett.
Fibernetnek azokon a nagyvárosi tömbházas területeken ahol már van kiépített kábelhálózata nem igazán éri meg FTTB+LAN-t csinálni addig amíg nem érkezik egy olyan konkurencia ami erre a lépésre rákényszeríti. Addig tök felesleges többlet beruházássa egy újabb hálózatot kiépíteni a régi és pénzt jól termelőt meg kidobni, ha 1x az új hálózattal is ugyanazt a bevételt tudná elérni. Ez ugyanolyan hogy te sem dolgozol dupla annyit ha közben ugyanazt a pénz fogod csak érte kapni. Az egyedüli motíváló tényező az lehetne csak a fejlesztésre ha a szolgáltató az új hálózaton több bevételt realizálhatna a korábbi. Viszont erre nincs esélye mert az emberek többlet sávszélességért nem igazán hajlandók többet fizetni, a döntő többségüknek pedig egyáltalán nincs is igénye nagyobb sávszélességre. A másik motíváló tényező az lehetne ha az új hálózatot olcsóbban lehet hosszútávon üzemeltetni mint a régit, akkor még változatlan bevétel szint mellett is hosszabb távon megérheti kiépíteni. Az FTTB ilyen téren jól teljesít, de azért ez önmagában a legkevésbé motíváló tényező, a többlet pénz jobban megmozgatja bármelyik szolgáltató fantáziáját, mint a némileg csökkenthető költségszint. A harmadik motíváció az amikor új játékor érkezik a porondra és az valamiben jobban kínál, jobb technológiával, ahhoz hogy versenyképességét megőrizze a szolgáltató neki is újítania kell. Ez utóbbi van azokon a területeken ahol Digi megjelenik, de ez lesz akár ott is ahol mondjuk a Tíkom jelenik majd meg idővel az FTTN+VDSL2 hálózatával.
Viszont a kertvárosi vagy ritkán lakott területeken nagyon nehéz olyan motívációt találni ami az FTTH hálózat kiépítésére ösztönözne egy szolgáltatót. Azt igazából csak gazdaságos kiépíteni ha sok végponton hajlandók a fogyasztók fizetni mindhárom szolgáltatásra, tv-re, netre, telefonra is és így egy viszonylag magas bevétel realizálható. De főleg a vidéki ritkábban lakott területeken nehéz az emberek zsebéből nagyobb összeget kihúzni ezért a hármas szolgáltatásért, főleg tömegesebb méretekben. Márpedig ha ez nincs meg, nem is igazán érdemes belefogni. Kertvárosok esetén a jobb módú kertvárosi részeken jöhet egyedül szóba az FTTH, ahol majd minden házban biztos lehet venni hogy elő fognak fizetni és okoz majd gondot egy magas hármas szolgáltatási havidíj. Az ilyen jellegű kertvárosi kialakításokat szokták FTTR-nek csúforni, ami fiber to the ritch vagyis üvegszál a gazdagoknak szinonímája, jelezve azt hogy ez a konstrukció csak igen módos környékeken igazán kifizetődő.
-
CATV-S
csendes tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Ne aggódj meglessz a sávszéled lanon is még este is.
-
flavio
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
shabbarulez:
,,A Fiber is a saját FTTB LAN-ját csak nagy népsűrűségű, nagyvárosi lakótelepi részeken fogja kialakítani. Azok közül is csak azokon ahol a Digi már megjelent vagy záros határidőn belül meg fog jelenni a saját LAN-os csomagjaival. A többi területen pedig marad a kábelnet."Sajnos ebben nagyon igazad van,nem éri meg nekik még kertvárosban is LAN-t csinálni!Bár egy másik forumon irták hogy a Digi valamelyik nagyvárosi kertvárosban csinálja de szerintem ez nem lesz követendö példa és nem nagyon fogják egyhamar megismételni!A fibernet meg ha nem muszály se nem fejleszt se nem....se nem....de ez jelemzö mind 1 ikre,ha nem muszály nem csinálnak semmit ülnek a babérjukon!
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Pedig direkt rákérdeztem cím szerint, ahol lakok, az a lakótelep. Nem értem, akkor miért kábelt írtak. Mindegy, a lényeg hogy át fogok menni hozzájuk.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Mindig vannak olyan ügyfélszolgálatosok akik azt se tudják mit árul a cégük. Hidd el nem véletlenül árul Rubi kétféle konstrukciót Gödöllőn, ahogy az a weboldalukról is elég nyílvánvalóan kiderül. Van a Gödöllői lakótelep rész, ahol FTTB+LAN infrastruktúra van így azon nagyobb sebességű csomagokat, olcsóbban kínálnak. És van a Gödöllő kertváros terület ahol kábelnet a kiépített infrastruktúra, azon viszont kisebb sebességű csomagok a kialakíthatók a technológiából adódóan. Kertvárosi részen az FTTB+LAN infrastruktúra nem kialakítható a távolság korlátok miatt, mivel ott jóval kisebb a népsűrűség.
A Fiber is a saját FTTB LAN-ját csak nagy népsűrűségű, nagyvárosi lakótelepi részeken fogja kialakítani. Azok közül is csak azokon ahol a Digi már megjelent vagy záros határidőn belül meg fog jelenni a saját LAN-os csomagjaival. A többi területen pedig marad a kábelnet.
-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát mégsem LAN amiket bemásoltam. Írtam a Rubicomnak, és hihetetlen módon olyat csináltak, amit a Fibernet soha, két nap után válaszoltak a kérdésemre. Ilyen is van.
Kérdeztem hogy nálunk kábel vagy Lan, ez a válasz jött:Kérdéseivel kapcsolatban tájékoztatom, hogy az internet szolgáltatásunk kábeles szolgáltatás.
Internet szolgáltatásunk:
4MB/4MBPS 6000Ft/hó
8MB/8MBPS 7146Ft/hó
12MB/12MBPS 9600Ft/hó
20MB/4MBPS 9600Ft/hóTehát, kábelnet, és a minimum sávszélesség az említett 4.8megbit, és nem 128 kilobit.
-
F_Zolee
nagyúr
Az oldalukon fellelhető 1 új "funkció". Lehet érdeklődni a Fiberlan után. De majd értesítenek...
Várom mikor. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben wifi hálózaton gondolkodom kicsiny házacskámban. Egyelőre biztosan egy laptoppal fogom használni, aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e másik is. Ezért a jelenlegi 1 megabites csomagomat szeretném 4 megabitre növelni. A kérdés: a jelenlegi Webstar modemet nem kell-e lecserélni a nagyobb sávszél jó kihasználása érdekében? Ezt a modemet még a Fiber adta és igazából nem is volt vele soha gondom a két év alatt. -
flavio
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Én is most hosszabitottam mert sajnos nincs más szolgáltató akitöl lehetne(van még az invitel de az még rosszabb)de eddig MAXI csomag (8192 Kbit / 384 Kbit) volt 8820Ft-ért és ugy gondoltam ha már csak 1180Ft-al drágább a MEGA csomag (10240 Kbit / 512 Kbit) akkor arra kötöm az újat.Pont itt jön ki hogy a régieket le..arják mert lement az ára a csomagoknak de a régieknek nem,remélem ha valamikor árat emelnek mert azt is eltudom képzelni ennél a cégnél akkor is majd elfelejtkeznek a régiekről!

-
Ebit
addikt
Általában igazad van, de amit te leirsz, én egy másik szolgáltatóval szintén átáltem, és átélem, mert tisztában vannak, a saját monopol helyzetükkel, és igazából, nincs olyan hatóság, aki kötelezni tudná, őket a megfelelő szintű szolgáltatásra.
Pereskedni, meg kinek van kedve, ideje, meg pénze?
-
egle
tag
Fogalmam sincs a többi szolgáltató hogy működik, nem voltam még náluk ügyfél. De szerintem az semmiképp nem megoldás, hogy megveszek mindenkit kilóra, aztán beleszarok az egészbe hiszen nincs konkurencia.
Ha én lennék egy ilyen cég vezetője, (legyen szó most akármelyikről), mégha egyedül lennék is a piacon, akkor is arra törekednék, hogy minél jobb, gyorsabb, minőségibb szolgáltatást nyújtsak, és természetesen ne legyen túl drága. Szinte az összes itthoni cégen látszik (legalábbis az eddigi hozzáállásukból), hogy nem hosszútávra tervezik a dolgokat. Ami már eleve felháborító, hiszen hogy bízzanak bennük az emberek, ilyen hozzáállás mellett? Ahhoz hogy valami megbízhatóan, profi módon működjön, ahhoz bizony idő kell, sok-sok idő, ami alatt tapasztalatokat lehet szerezni az adott helyzetről. És ez az, ami szinte kivétel nélkül, az összes itthoni cégből hiányzik, a türelem.
Namost, ezzel szemben mit csinál pl. a fiber? Vissza lehet olvasni, és nem csak az én hozzászólásaimat. Ennyit erről.
Mellesleg igen, felháborító az, hogy szinte az összes szolgáltató cégnél vannak olyan hibák, amiket képtelenek megoldani, hetek, hónapok eltelte után is. Nem is értem miért, mintha valami olyan megoldhatatlan dolog lenne, amit képtelenség kijavítani. -
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
A Diginek nem csak a LAN-ja, de a kábelnetje is olcsó, mert irreálisan olcsón árazza be a termékeit. Világszerte sehol nem tesznek így a szolgáltatók. A Rubi árai a reálisabbnak mondható, világszerte széleskörben megszokott árakat követi ahogy a kábelnet és ADSL csomagok is így vannak beárazva. Olyan nincs hogy a LAN olcsó a kábelnet meg drága, az árképzés nem így működik.
Egy LAN-os hálózatnál azonos árszint mellett nagyobb sávszélt lehet adni, hisz a hálózat átereszető képessége a technológiából eredően nagyobb így a nagyobb sávszélességű csomagok kialakítása nem jár többlet költséggel. Ezért van hogy a LAN-os csomagok sávszélessége jellemzően nagyobb. Ezen kívül mivel az alkalmazott technológia szimmetrikus, így a szimmetrikus csomagok kialakítása sem jár többlet költséggel így ilyen kialakítású csomagok is gond nélkül nyújhatók.
-
egle
tag
Nagyon egyszerű a képlet, felvásárolja a konkurenciát, aztán magasról tesz az egészre. Ez így nem más, mint a fejlődés akadályozása, ergo a fiber direkt a saját és mások szolgáltatása ellen játszik. Hogy ez mennyire sikeres, az látható, szinte már nincs olyan aki ne utálná őket valamiért. Köcsög egy cég, az már biztos.
-
RexpecT
addikt
Digi csomagok szeptembertől
:
StartNet (20/10) - 2500 Ft,
BaseNet (30/20) - 3500 Ft. -
flavio
tag
Ezt egy másik topikban irták és ez kéne mindenhol ahol a fiber van akkor lenne változás: -,,Arra már volt példa hogy meglévő LAN-os szolgáltató területére kábelezett be Digi. Debrecenben és Nyíregyházán a TvnetWork és a Giganet hálózatán. Mindkét helyen gyilkos verseny kezdődött, emelték a sávszél és a korábbi szolgáltató jelentős árcsökkentésre kényszerült. Pl. TVN 30/10 Mbps-et ad 6500-ért(más szolgáltatással együtt 5900-ért), a Giganet 30/30 Mbps-et 5 ezerért" szóval ha lenne konkurencia ez lenne,mert igy nagyon egyoldalu és nem lesz változás!
-
egle
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Előkapartam a szerződést, és aug.15., szóval még 4 nap. De kb. 2 napon belül elkezdjük hívogatni a Rubicomot, hogy mikor meg mit és különben is.

-
Csabee.
nagyúr
akkor én jólbenéztem a sávszélesség emelést..

most is tűrhető a speedem

én aztmondom hogy ne a sávszélet emeljék, hanem az árat csökkentsék, bár 10mbit/s/10mbit/s jólenne

-
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszönöm hogy kijavítottál, Én tévedtem ezekszerint.
Tehát akkor Gödöllő lakótelep, ahol Én is lakok, az LAN lenne ? Akkor azt nem értem, hogy miért ilyen drága, hiszen a Digi LAN sokkal olcsóbb. Én azt hittem a Kábel drága, a LAN olcsóbb. -
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Amiket bemásoltál azok LAN-os területek értékei, kábelnet az Rubicomnál így néz ki pl. a Fóti fejállomás és vonzáskörzetében, ahol még viszonylag jobb kábelnetes értékeket adnak:
Diák és Nyugdíjas cs. 256/64 kb/sec 64/32 kb/sec 128/32 kb/sec
Alap 1 csomag 768/192 kb/sec 128/32 kb/sec 256/64 kb/sec
Alap 2 csomag 1,5M/375 kb/sec 384/64 kb/sec 512/ 128 kb/sec
Bővített 1 csomag 3M/ 750 kb/sec 768/256 kb/sec 1M/384 kb/sec
Bővített 2 csomag 6M/1,5M/sec 768/256 kb/sec 2M/768 kb/sec -
Kisbubuska
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Ezt tényleg szépen leírtad, köszönöm. Habár ha jól tudom a rubicom ezt a kábelmodemes nethez írta, tehát ez is elvileg kábelmodem, és nem LAN. De lehet én olvastam valamit rosszúl.
Köszönöm mégegyszer ! -
shabbarulez
őstag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Ez is ugyanolyan marketing minimum érték mint pl. a Digi LAN-os csomagjainál. Sajnos egyes ISP-knél már nem csak a maximum értékek marketing kategória, hanem a minimum értékeknél is ez megy. Igazából így elég komolytalan az egész. Igazából egy best effort szolgáltatás, attól best effort nincsenek igazán garantált jellemzői, hanem ahogy esik úgy puffan kategória. Ki lehet ezt színezni marketinggel, ugyanúgy mint ahogy a maximum értékeknél is teszik, de véleményem szerint ez elég komolytalan.
LAN-on természetesen jóval magasabb garantált minimum értékeket lehet biztosítani mint pl. kábelneten, ez magából a technológia sajátosságaiból, topológiájából ered, de azért messze nem ennyivel nagyobbakat.
Egy kábelnet hálózatnál mindig az elérési hálózat(a CMTS és a modem közötti DOCSIS szakasz) a szűk keresztmetszet, ezért alapjaiban ez határozza meg a garantálható minimum értékeket. Egy DOCSIS csatorna 50/15-30 Mbps kapacitású, ezen sok user, hogy épp mennyi az időben, térben változó. Anno régen akár 2000 user is lógott egy akkora kapacitáson, akkoriban amikor még jóval kisebb volt az egy főre eső havi adatforgalom mint most. Aztán ahogy nőtt a userek étvágya úgy csökkentik az egyre nodera eső userek számát a szolgáltatók, ahogy fejlesztik a hálózataikat. Az egyre kisebb nodeokban egyre kevesebb nevező osztozik a közös osztott sávszélességen, így fejenként is több jut. Ma már azért inkább a 200 körüli userszám az ami node 50 Mbps-es sávszéljére jut. De ha pl. 400-zal számolsz, ami azért 1-2 éve jobban jellemző volt akkor a 128kbps/fő érték jön ki. Igazából ha egy szolgáltató valóban komolyan veszi a garantált minimum fogalmát, akkor kábelnet hálózat esetén itt sosem fogsz kiugróan magas értéket viszontlátni, hisz a technológiából eredően az alapjaiban lehetetlenség.
A hálózati technológiák fejlődésével ez a minimum érték növelhető. Pl. a következő DOCSIS generációs 4 csatornát fog össze így a közös osztott sávszél a mostani 50/30 helyett 200/120 Mbps-re nő. E mellett persze a nodeok további osztását tovább lehet folytatni mondjuk 125 előfizetőre, de deep fiber nodeokkal ez az érték későbbiekben lemehet akár 60 környékére is és természetesen a közös osztott sávszél is idővel növekedni fog majd ahogy egyre több csatorna kapacitását fogják össze. De pl. 200 Mbps és 125 userrel számolva 800 kbps jön ki átlagra. Egy szolgáltató tisztában van azzal milyen a csomagjainak a statisztikai eloszlása így azoknak olyan minimim értékeket adhat ahol a részek össze kiadhatja a nagy egészét. De egy racionalítás talaján mozgó szolgáltató aki nem megy el mindenféle marketing minimum értékek irányába még a következő generációknál sem igen fog 1 Mbps-et meghaladó értékekkel dobálózni.
Egy FTTB+LAN hálózat egész más, ott az elérési nem igazán fog szűk keresztmetszet kialakulni, úgy mint kábelnetnél. Ott maximum gerinc telítődhet, de annak bőtítése meg egyszerűbb és sokkal kevésbé költséges. Pl. egy jól megcsinált FTTB hálózatnál gigabit megy be optikán a lakótömbbe, nem pedig 100 Mbps mint állítólag Diginél. A háztömbbe telepített switch és az előfizetői végpont között UTP van ami dedikált, itt nem senkivel nem kell osztozni a sávszélen a switch uplinkjét adó optika gigabites kapacitása nem lesz szűk keresztmetszete a rendszernek. Egy háztömbben jó esetben van 20-40 előfizető, ennyi emberre még 100Mbps-es uplink esetén is átlag 2.5-5 Mbps jut, gigabitnél meg a tízszerese. Az aggregáló switchnél hasonlóan összefut 20-40 épület, épületenként 20-40 ügyfele, az már 400-1600 user. Egy ilyen swichnek az uplinkje jellemzően ma gigabit, így az egy főre eső átlag az 640kbps-2.5Mbps körüli a fenti számadatokkal számolva. Itt szűkülhet le egy LAN-os hálózat kapacitása, ott ez inkább a leggyengébb láncszeme a hálózatnak. De jól látható itt jóval nagyobb átlagos egy főre vetített áteresztő képesség egy kábelnetes rendszerhez képest, ezért lehet LAN-os hálózaton magasabb minimum értéket megadni. Az pedig már annak következménye hogy így az egy főre eső havi adatforgalom is magasabb lehet és a sebességek is. Viszont ez a hálózati "szűk pont" valójában azért egyszűen, gyorsan kevésbé költségesen bővíthető ha nagyon szükséges. Egy 10 gigabites uplinkkel a hálózati áteresztő kapacitás máris egy nagyságrenddel megugrik.
-
Kisbubuska
tag
Garantált (átlagosan elvárható) le-/feltöltési sebesség:
Pók utcai lakótelep, Kaszásdűlő lakótelep, Gödöllői ltp., Bp. Király utca, Dunakeszi
Csomag neve Le- és feltöltési sebesség Minimál érték Célérték
Levelező csomag 512/512 kbps 300/300 kbps 400/400 kbps
Alap csomag 2M/2Mbps 1,2M/1,2 Mbps 1,6M/1,6Mbps
Bővített csomag 4M/4Mbps 2,4M/2,4 Mbps 3,2M/3,2Mbps
Extra csomag 8M/8Mbps 4,8M/4,8Mbps 6,4M/6,4Mbps
Prémium Távmunka 12M/12Mbps 7,2M/7,2Mbps 9,6M/9,6Mbps
Prémium Sebesség 20M/4Mbps 12M/2,4M bps 16M/3,2MbpsNa ez azért durva, hogy lehet az hogy a Rubicomnál a minimál érték 8 Mbps-nél 4,8 Mbps, a Fibernetnél meg a 8 Mbps-nél a minimál 128 kbit/s.
Ez hogy lehet ???? Nem egységes törvény van erre ??? Valaki tudna ebben segíteni ? -
egle
tag
Ehh, ezeket nem megbüntetni kellene, hanem a vezetőségüket kivágni a francba, és átreformálni az egész cég mentalítását. Természetesen miután átnevezték a céget is valami másra, mert a fibernet mint név, hogy is mondjam finoman, elég szar ajánlólevél. A vezetőség helyére meg olyanokat ültetni, akiknek az legyen az érdeke, hogy az ügyfeleket ügyfélként kezeljék, és ne csak azt lássák bennük, hogyan lehetne minél jobban lehúzni az embereket. Amit a fiber szolgáltatás néven ma ad, legalábbis Gödöllő és 20-25 km-es vonzáskörzetében, az egy vicc. Lassú, akadozik, a pingek az egekbe vannak, legtöbbször használhatatlan és mindezeken felül baromi drága. Amit ügyfélszolgálatnak hívnak, az már ott megbukott, hogy ügyfélszolgálatnak merik nevezni. Holott köszönő viszonyban sincs ezzel a fogalommal. Amit havonta ezeknek fizetünk, kb. havi 14.000huf körüli áron, az egy Rubicomnál olyan 9500huf körüli áron mozog.
Mindezek után persze én vagyok a hozzá nem értő, meg a többi ügyfél akinek vírusos a gépe, és ezért akad a netje. Kabaré. -
Kisbubuska
tag
Én is fel fogom hívni őket ez ügyben, ha tényleg már egy éve kint van, akkor bajban lesznek, mert fel fogom venni én is a beszélgetést, és azt is a Hírközlési hivatalnak a rendelkezésére bocsájtom. Persze én is bemondom majd, hogy felveszem a beszélgetést.
Ha tényleg nem lesz emelés, akkor ez megtévesztés, amit meg kell büntetni, minél több millióra, annál jobb. -
flavio
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Erröl pont nem a fibernet tehet,elkéne menned a postára és kiverni a balhét mert késedelmes fizetést rádveri a fiber!Bár nem sokat kell majd ráfizetned(mert én is jártam igy a postás ugymond elfelejtette bedobni) de akkor is a posta vagy a postás ne játszon a te zsebeddel/zsebedre!
Ja egyébként akkor reggeltem ide anno amikor a sávszélesség emelés volt az országban és köztük a fibernél is ez :2007-02-24 11:12 volt és azóta nem volt emelés náluk,szóval átvágás a honlapjukon a sávszélesség emelés.A fibernek kb 1 hónapja irtam mailt,csak kiváncsiságból és pár kérdést tettem fel de válasz semmi!A diginek ma délelött és 2 órával késöbb jött is a válasz!!!!!!Ennyit egy cégröl és ahogy álnak az emberekhez ezen nagyon jól látszik!!!!!!!
-
F_Zolee
nagyúr
Ma kaptam meg a befizetnivaló számlát. 5.-ei határidővel. Egyre jobb.

-
flavio
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Na volt egy kis felesleges pénzem a telefonon és rákérdeztem direkt a te kérdésedre!A kedves hölgy hebeget habogot és folyamatosan a Tv-re az M1 vagy a 2-re már nem emlékszem arra mondta hogy ott van emelés erre én megkérdeztem hogy mi köze a tv-nek a sávszélesség emeléshez erre halom megkérdezi a fönökét mit hazudjon és hebegve elsorolta a csomag neveket és többett nem tudott mondani én meg meguntam hogy olyannal beszéljek aki azt sem tudja hogy mit kéne hazudni.Szóval ez a sávszélesség emelés még a 1.5 ével ezelötti emelés óta kint van és ezzel bróbálják csalogatni és átvágni a leendö ügyfeleket és azokat a régieket akik nem követték figyelemmel a másfél ével ezelötti emelést.Sajnos ez megtévesztés és remélem
megbüntetik öket vagy elmarasztalják! -
Csabee.
nagyúr
Hali!
Most néztem a Fibernet oldlát, s örömmel látom hogy sávszélesség emelés lesz, no de ez igaz?, illetve nemláttam sehol hogy mit és mennyire emelnek,
valaki helpezzen
Remélem a feltöltést picit feljebb húzzák

-
flavio
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Ha már irsz emlitsd meg a sávszélesség emelést a nyitolapon amit hirdetnek mert ez megtévesztés és ezt szigoruan veszik.Olvasom a digilanos topikban hogy augusztus 1-töl a régieknek és az új kötéseket meg szeptember 1-töl már csak 2 csomagban lehet kötni ami megragadt bennem az a 30/20 megás net 3500Ft-ért.Nekem ha valaki bevezetné ithonra 3500Ft-ért egy ilyen netett itt csokolgatnám a lábát!:-)
-
Kisbubuska
tag
Hát igen, 45 perc az kicsit több mint 120 másodperc. Azért Én ezt mindenképp megemlítem a hírközlési hivatalnak, remélem az idén is sok millióra megbüntetik Őket. Én már nem levelezek velük, mert értelmét nem látom, úgysem adnak jóváírást. Lejár a szerződés és viszlát.
Egle, te már Rubikomos vagy ? -
flavio
tag
válasz
dodopek
üzenetére
Melyik tavasszal mert idén nem volt szerintem te a tavalyi márciús eleji ami lassan 1.5 éve volt emelésre gondolsz!?Ami meg kint van a honlapjukon az meg átvágás,rögtön ahogy belépsz ez fogad és azt hiszik az emberek hogy lesz vagy volt emelés!Telefonálni meg nem szabad nekik mert én 3 szor próbáltam öket felhivni és hivásonként 40-45 perc zenélés után meguntam mert a mobilról lefogy a lovém és a zene meg amit adnak az pocsék hogy azt halgassam ezért a pénzért!
-
Kisbubuska
tag
Én még a múlt héten is hívtam a hibabejelentőt, és kb. 20 perc zenehallgatás után meguntam. Nem tudtam velük beszélni. Ez a 120 másodperc, hol van pontosan leírva ? Csak azért kérdezem, mert a múltkori kedves levelük után tovább akarok lépni, nehogy azt gondolják, hogy a fibernet mindent megtehet büntetlenül.
-
M@Db0Y
senior tag
„A FiberNet Kommunikációs Zrt. (a továbbiakban FiberNet Zrt.) call centerrel üzemeltetett, országos telefonos ügyfélszolgálata elérhetőségének megfelelőségét a Nemzeti Hírközlési Hatóság a 2007. évre vonatkozóan vizsgálta. A Hatóság megállapította, hogy a vizsgált tíz hónap közül kilenc hónapban a FiberNet Zrt. az ügyfélszolgálatra érkező hívások jelentős részének a jogszabályban meghatározott 120 másodpercen belüli kezelését nem biztosította, ezzel jogsértést követett el, amelyet nyilatkozatában elismert. A Hatóság ezért piacfelügyeleti eljárásban kötelezte a FiberNet Zrt: t, hogy a telefonhálózaton elérhető ügyfélszolgálataira (ezen belül hibabejelentő szolgálatára) érkező összes hívás esetén az ügyintéző bejelentkezési idejét úgy biztosítsa, hogy az feleljen meg az általános szerződési feltételekben és az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályokban foglaltaknak”.
hehhe

Lehet próbálkozni hátha most jobb lesz vmivel
Jah és kirakták a honlapra hirként
Végülis én is büszke lennék a szar ügyfélszolgálatra

-
dodopek
addikt
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Én igazából nem panaszkodhatom a sávszélre.Szinte folyamatosan megvan az előfizetett.Akkor is,amikor 8M volt,és most is,amikor 1M van.Persze azért az ügyfélszolgálatuk egy rakás szar...
HÉ!!!!!VEGYETEK MÁR FEL EMBERT,HOGY NEM LEGYEN MINDEN KIB@@SZOTT MUNKATÁRSATOK FOGLALT!!!A sávszél bővítés tavasszal volt,nem?Csak ugye frissítik az oldalt...
-
Kisbubuska
tag
Egyébként az oldalukon most is kint van, hogy sávszélességemelés lesz. De könyörgöm, mit emelnek ???? Hiszen az csak a maximum érték, amit soha nem tartanak be, átverés ez az egész !!!!
-
Kisbubuska
tag
Sajnos tényleg teljesen hülyének nézik a kedves előfizetőt

Ha tényleg olyan fontos lenne nekik,mint ahogy leírták, akkor már rég megcsinálhatták volna a hibát, de már több mint fél éve képtelenek rá.
És ha már annyira a szerződéssel jönnek, majd közlöm velük a 11.1-es pontot, amivel jövő héten a fogyasztóvédőkhöz megyek. Nem fogom annyiba hagyni a dolgot.
Én Gödöllőn mindenhol terjeszteni fogom, hogy milyen szemét egy szolgáltató a fibernet. -
egle
tag
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Magyarul náluk minden rendben van, és biztos hogy a te géped a szar, a rajta futó programok miatt, amik akadályozzák az internet működését. Különben is használj vírusírtót, mert a te géped a szar.
Na, hát ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy olyan vírusról én pl. a mai napig nem hallottam, ami miatt a net sebessége 30-40-szeres teljesítmény-zuhanást mutat, és a ping is az aktuális értéket 30-40-szeres méretekben lépi túl.
Magyarul, megint egy olyan levél, amiben a saját felelősségüket próbálják áthárítani az ügyfélre, a szokásos mondvacsinált emeletes baromságaikkal. Mert az milyen jól hangzik, hogy biztos vírusos az ügyfél gépe, és attól nem megy a net. Szánalom ez a cég apám, a mezőre kellene kizavarni őket, ahol a kapálás még talán megy nekik. -
pluhi
tag
Tárnokon tegnap délben elvitte a kisördög az uploadot. Valami kimutathatatlan kicsi van, mert a kapcsolat felépül, de perceket kell várni mindenre. Speedtesten is megvan a 7.7Mb download, feltöltést nem tudta lemérni, ping 15.
Elég érdekes hibajelenség, tekintve, hogy a letöltéshez kell pár k upload, hogy maxon menjen a visszaigazoló csomagok miatt. Másrészt miért kell perceket várni weboldalakra?? Alkonyzóna. -
Jégkokó
veterán
Ma szereltem adsl t fiber net helyett, és nagyságrendekkel jobb lett a 4 megás net, nem ugy mint a fiber ami csiga lassú volt.
-
Kisbubuska
tag
Megjött a válaszlevél, változtatás nélkül leírom.
"Rekalmációs levelével kapcsolatban, az alábbiakban válaszolunk.
Mindenekelőtt szíves elnézését kérjük az Önnek okozott kellemetlenségekért. Köszönjük idejét és fáradozását, amellyel megosztotta velünk szolgáltatásunk hiányosságaira vonatkozó észrevételeit. Társaságunk folyamtosan nagy hangsúlyt fektet a kiszolgálás minőségének javítására. Sajnálatunkra a legalaposabb gondosság mellett is előfordulhatnak hibák, ahogy az Ön esetében is történt. Biztosíthatjuk hogy előfizetőink tapaszatlati-mint az Öné is- rendkívül fontos számunkra, hiszen nemcsak törekvéseink sikereivel szembesülünk, hanem azokkal a pontokkal is,amelyen még javítani kell szolgáltatásainkat, ügyintézésünk szinvonalát.
Ezúton tájékoztatom, hogy az Általános Szerződési Feltételeinkben foglaltak szerint, jóváírásra abban az esetben van lehetőség, ha a hibabejelentéstől számított 72 órán belül nem történik meg a hiba elhárítása.
A hozzánk bejelentett hibákról minden esetben elektronikusan rögzített munkalap készül.
A szerződésben jelzett le és feltöltési sávszélesség a maximum elérhető értékek. Az Általános szerződési feltételeink 5.1 pontja alapján sávszélessége elérte a Társaságunk által garantált minimális letötlési sebességet.
Az ÁSZF megtekinthető honlapunkon:www.fibernet.hu, illetve ügyfélszolgálati irodánkban.
A letötlési sávszélességet befolyásolhatja:
-a számítógépen futó alkalmazások által lefoglalt sávszélesség
-az igénybevett honlap/szerver látogatói forgalma
-az előfizetőink által adott időben lefoglalt együttes sávszélesség
-tanácsoljuk viruskereső szoftver alkalmazását, a kártékony programok által lefoglalt sávszélességi problémák kizárására.A fentiek értelmében a jóváírási kérelmét nem tudjuk elfogadni. Kérjük amennyiben a jövőben bármely problémája merülne fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, jelezze a 1280-as ügyfélszolgálati számon.
Még egyszer elnézését kérjük a kellemetlenségek miatt."Ennyi lenne a levél, amit hozzáfűznék. Az utolsó mondathoz annyit, nem lesz jövő, kedves fibernetesek, nem fogok szerződést hosszabbítani !!
Egy pontban egészen biztos megszegte a szerződést a szoláltató, mégpedig a ÁSZF 11.1-es pontot, ahol világosan le van írva a következő:
Az elvégzett vizsgálat alapján a Szolgáltató haladéktalanul és megfelelő indokolással
köteles az Előfizetőt értesíteni arról, hogy
- a hiba a vizsgálat alatt nem volt észlelhető, vagy a hiba az Előfizető
érdekkörébe tartozó okból merült fel;
- a hiba kijavítását megkezdte;"Én a tavalyi első, decemberi bejelentés óta nem kaptam ilyen értesítést, tehát a hiba kijavítását soha nem is kezdték el.
Tovább fogok lépni a Fogyasztóvédők, illetve a Hírközlési hatóság felé, mert igenis megszegték a szerződést, és emiatt akarok bonatni velük!! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Van itt valaki Erdőkertesről? Milyen ott a szolgáltatás?Tudom-tudom...Úgy szar mindenütt,ahog van,és a cég is egy rakás híg fos,de lehetne kicsit konkrétabban?Mert nálunk Szilasligeten alapvetően megbízható.2-3 napos hibajavítás,viszonylag stabil sávszél,stb...
Szal szerintem ez területenként eltérő...
Tehát van valaki Erdkertesről?Van egy ismerősöm,aki most akarja megrendelni a szolgáltatást.
Előre is köszi az infót!
-
ropi21
tag
ma is volt kis lehalás.
hazaértem, 1.5másodpercel elötte fogyott el a delej (jellemző)
30-40perc kiesés, se net se tv. három utcányira havernál minden rendbenmég beleférne, ha nem futna ilyenkor át az agyamon 2.68nanosec alatt a legoptimistább esettől a világvége hangulatú "mármegintbekellmennem" szituáció. aztán megjavult
-
flavio
tag
Ez van a fiber ÁSZF-ben:
Szolgáltató a letöltési frekvencián 6-8 MHz sávszélességő, 64-QAM vagy 256 QAM
digitális modulációs eljárásokat használ, 27-44 Mbit/sec bruttó adatátviteli sebességekkel,
mely az összes egyidejőleg letöltı felhasználó közt oszlik meg.
Szolgáltató a feltöltési frekvencián 200 kHz – 6400 kHz sávszélességő csatornákon QPSK
vagy 16-128 QAM digitális modulációs eljárást használ 0,6 Mbit/sec – 20 Mbit/sec bruttó
adatátviteli sebességekkel, mely az összes egyidejőleg feltöltı felhasználó közt oszlik
meg.
A rendszer mőködése DOCSIS 1.0, 1.1., vagy 2.0 –es szabvány alapján mőködik, mely a
végpontjaiban transzparens TCP/IP átvitelt biztosít.Hát ez nem valami sok le és feltöltést enged meg!Kiváncsi lennék a 27-44Mbit/s letöltés és a 0.6-20Mbit/s feltöltés mennyi useren oszlik szét?
-
Csabee.
nagyúr

-
egle
tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Az én pénzemen csak ne vezessenek be semmit. Ugyan hadd döntsem már el hogy mit, mikor és hogyan. Ez az egyik, ha nem a legfőbb ok, amiért Rubicomunk lesz. Néha teljesen úgy érzem, mintha a fiber egy fantomcég lenne, csak papíron létező vezetőkkel, szerelőkkel, stb.. Telefonos bejelentésre nincs reakció, e-mail-es bejelentéssel nem foglalkoznak, ha személyesen bemegy az ember, akkor szintén nem történik semmi.
So WTF !? -
Zsadi
őstag
Ahhoz képest, hogy a másik gép lóg egy céges szerveren, és nyomja az adatokat fel, most elég jó így is:

-
egle
tag
Arra van valakinek ötlete, hogy miért megy fel minden este, olyan 20:00-24:00 között, a ping 300 fölé?
Persze tudom fibernet, úgy szar az egész ahogy van, de miért pont ebben az időtartamban?
-
spln
tag
válasz
Kenyvicelol
üzenetére
-
Kenyvicelol
csendes tag
Most akarok egy venni egy wifi routert vagy egy access pointot (melyik lenne jobb?), meg lehet ugy osztani a fiber netet hogy nem megy mellette egy gép bekapcsolva folyamatosan? csak be kell konfigolni és annyi? tudnátok valami jó wifi routert ajánlani?
Válaszokat elöre is köcce
-
egle
tag
Detto, az oldalak fele nem ment. Viszont ha jól emlékszem múlt szombaton is ez volt. Mostantól ez is rendszeres lesz? Kíváncsi vagyok, vajon ennél még van lejjebb?
-
Korcsii
őstag
ma éjjel éjfélkor csak nálam tűnt el minden második oldal (de teljesen)? pl ide se tudtam feljönni... a többi oldal meg lassú volt
pedig már dicsérni akartam a céget
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja vki, hogy mi a fenét lehet csinlni ezzel a fiberes digites dekóderrel, mert bezavarja a tv t és búg egyfolytába és még a kép is élvezhetetlenül csikos lesz. Annyit már én is tudok, hogy valami földelési probléma. Csak éppen nem igazán tudom, hogyan lehet ezt megszüntetni.

-
flavio
tag
"A technologiához nem tudok mit szólni mert itt nálunk a villany oszlopokon futt a fö kábel és nem tudom ez optikai vagy tv kábel de a nagyobb sebességhez optika kell ezt tudom..."
„Rosszul tudod:
Docsis WIKIPEDIADocsis 2.0 modemek 38/27 Mb/s-t tudnak.''
Ok,csak akkor nem értem miért épit a fiber is optikát Digi területen!?Egyébként optikán lehet nagyobb veszteség nélkül elküldeni a jelet és nem hiszem hogy a tv kábel olyan jó lenne mert akkor minden szólgáltato ezt használná nem a drága optikait!Bár legyen neked igazad mert akkor lenne reményem/ünk hogy családi házakhoz is eljut a 20/20 megás net a már meglevö kiépitett vonalon!
-
Ebit
addikt
válasz
Kisbubuska
üzenetére
Szerintetek, ez alapján tudok szerződést bontani ? Hiszen ebben a két pontban egyértelműen megszegte a szerződést a szolgáltató.
Elméletileg tudsz, de gyakorlatilag minden ISP igy műkődik, érdemes lenne az NHH-nak is megirni.
-
Kisbubuska
tag
Nos eltelt a 30 nap, és semmi válasz

Ügyfélszolgálaton nem adták meg a Fiber igazgatóságának a számát, mondván nem adhatja meg, meg az igazgattó úgysem tudna segíteni
Tudakozó kb. 5 másodperc alatt megmondta a számot. Ha valakit érdekel, szívesen megadom
Idézet a szerződésből :
"A hibabejelentést a Szolgáltató az
Előfizetőnek visszaigazolja és nyilvántartásba veszi. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell:
az Előfizető nevét, értesítési címét, szerződés, illetve ügyfélszámát, a hibajelenség leírását,
a hibabejelentés időpontját (év, hó, nap, óra), a hiba okának behatárolására tett
intézkedéseket és azok eredményét, a hiba okát, a hiba elhárításának módját és időpontját
(év, hó, nap, óra), eredményét (eredménytelenségét és annak okát), az előfizető
értesítésének módját és időpontját.
Az elvégzett vizsgálat alapján a Szolgáltató haladéktalanul és megfelelő indokolással
köteles az Előfizetőt értesíteni arról, hogy
- a hiba a vizsgálat alatt nem volt észlelhetı, vagy a hiba az Előfizető
érdekkörébe tartozó okból merült fel;
- a hiba kijavítását megkezdte;
- a hiba kijavítását átmeneti (meghatározott) ideig, vagy tartósan nem tudja
vállalni, ezért az Előfizető részére milyen – a hiba jellegétıl, így különösen a
hibás teljesítéssel az Előfizető vagyonában okozott értékcsökkenés mértékétől
függő – díjkompenzációt, illetve csökkentést nyújt.Ha az Előfizetőnek az előfizetıi szerződéssel vagy az előfizetői jogviszonnyal kapcsolatos
reklamációja van, a területi ügyfélszolgálati irodához kell fordulnia. Ügyfélfogadási
időben lehetőség van a reklamáció személyes előterjesztésére. A Szolgáltató a reklamációt
kivizsgálja és 30 napon belül a bejelentéssel egyező módon, általában írásban, vagy email-
en az Előfizetőnek válaszol.Szerintetek, ez alapján tudok szerződést bontani ? Hiszen ebben a két pontban egyértelműen megszegte a szerződést a szolgáltató.
-
lero
csendes tag
"A technologiához nem tudok mit szólni mert itt nálunk a villany oszlopokon futt a fö kábel és nem tudom ez optikai vagy tv kábel de a nagyobb sebességhez optika kell ezt tudom..."
Rosszul tudod:
Docsis WIKIPEDIADocsis 2.0 modemek 38/27 Mb/s-t tudnak.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
[link] Itt van egy teszt ahol lehet csekkolni! Nekem azt irja hogy biztonságos szal valószinüleg tettek vmit!
Your name server, at 85.66.85.120, appears to be safe, but make sure the ports listed below aren't following an obvious pattern (:1001, :1002, :1003, or :30000, :30020, :30100...).
-
Kicsirics77
veterán
talán írj be mégegyszer
szerintem nem pont a fíbert fogják így kihasználni de bármi megtörténhet esetleg hívd föl őket hátha okosabb leszel
de ennyi erővel a messengert is lehetne támadhatónak nevezni mikor képeket küldözget off-line partnerektől
de biztos léptek rá valamit ha meg nem akkor meg majd lépnek -
egle
tag
Egyszer már beírtam ide, de mivel egyre égetőbb probléma, ezért most mégegyszer felteszem a kérdést.
Szerintetek a fiber vajon lépett valamit ezügyben? -
Ati007
őstag
Ma voltak bekötni a fiberes digitv-t , srác kibontja a setopboxot kötne össze a tv-vel majd kérdezi van e itthon scart kábel
(hdmi kábellel keszültem
) mondom az nincs de minek is, a digitális jelet szeretné scarton átküldeni? Csak scart kimenet volt a boxon, hát küldtem is vissza hogy ezt köszönöm de nem kérem. -
flavio
tag
Ezt irták egy másik forumon: ,,Nálunk újpalotán megy a digi le fel 20 megvan mindig. Viszont a Liftben kitettek egy reklámot a Fibernet-esek. Igy szól : Hamarosan jövünk FIBERLAN- ugyanaz az ár és a sebesség mint a diginél, csak lessz nekik egy legkissebb csomag is ami 5mb/s -1932 ft-ért-a többi ugyanaz azaz 20mb-es 4500ft.stb. Ezt csak azért irtam, mert itt sokan jövőképet festenek elénk hogy mit fog csinálni a DIGI árat emel vagy sávot csökkent. Ugy látszik hogy ez más szolgáltatónak is megéri ez a net szolgáltatás és mivel lessz konkurenciája a diginek is vagyis nagyon meg kell gondolnia hogy növeli-e a zárait vagy a sávot lejjebb veszi. És a Fibernél sem lessz hűség"
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és ez rajta is van a papiron
Nálam a 8 mega megy rajta jól.
Várom mikor.

:
a letöltési sebességem nem rossz arra nincs is panaszom de a feltöltés az ugy sz.r ahogy van és az ár sajnos még rosszabb!

)