Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Hölgyek, Urak!
Hülyén halok meg, ha nem bogozzátok ki nekem ezt a dolgot. Lehet egyszerű, csak én nem értem mit akar az eladó.
eBay termék, licites, jelenlegi ára 13 font. Kérdezem mennyi a posta hozzánk. Válasz:
"hi cost of postage to hungary tracked signed is 14.70 plus ebay costs will be 17 pounds for postage .thats a lot to post look if there is other items can post together"
Mi az az eBay cost? Megkérdeztem tőle is, hogy mi az az extra 17 font. Válasz:
"the cost of posting is 14.70 when i charge you ebay also charge me 10 percent plus pay pal charge 3 percent so add 13 percent on top of the price i get charged then you have the total cost i need to charge you."
Nem csak a plusz 17 fontot nem értem, konkrétan azt sem tudom kihámozni, amit utoljára magyarázatként írt.
Ennyiért már tuti nem veszem meg, de nagyon kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek. Máskor a termék ára+a megadott postaköltség szokott lenni, semmi egyéb.
Köszönöm
-
Topikgazda
válasz totyak #77452 üzenetére
Kb. olyan hülye mint aki nem tud olvasni, az eBay felé fizetendő jutalékát részletezi. Eleve annak figyelembevételével adjuk meg az eladási árat, beletesszük, ez maximum a leütési ár és a szállítási költség összegének a 13 %-a. A kereskedő a költségeit sehol nem tünteti fel tételesen és külön az eladási ártól.
A postaköltség meg a súlytól függően kalkulálható a Royal Mail oldalán
[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
-
Topikgazda
No én is belefutottam abba a hibába, hogy a Chekout oldalon fizetésre választom a PayPal-t, azonosító és jelszó oké, viszont nem jön elő az sms kérés ablak, hanem visszaugrik az alaphelyzetre, hogy válasszak fizetőeszközt
Persze ha a PP-re simán be tudok lépni, akkor működik.
Ami megoldást írtam az Öf-be az ilyen problémára most nem igazán működnek. -
Topikgazda
válasz nagyharcos #77458 üzenetére
Egyenlőre ott tartok hogy írtam mindkét helyre. Nem adja át az eBay a chekout a megfelelő paraméterek és a PayPal nem adja be a sms kérés ablakot. Mindeketten benne vannak a dologban.
Úgy fizettem hogy kikapcsoltam az sms védelmet, azután fizetem, majd újból bekapcsoltam.
Hasonló hiba volt már régebben is, akkor is valami paraméter átadás maradt le. Az gond hogy ebbe a részbe az eBay is be tud nyúlni és akkor mindig megy az egymásra mutogatás.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Na ezt nem hiszem el...
Röviden a problémám a következő:
Vettem valamit Németországból, az eladó rendesen el is küldte a korrekt címre (küldött képet a csomagról feladás előtt, majd lefényképezte az ottani feladóvevény-féle papírt is).
Viszont a csomag valamiért Bulgáriában kötött ki:
[kép1] [kép2]
Van még erre esély, hogy megkapom valamikor, vagy visszaküldik a feladónak? Mit tudnék csinálni? -
Topikgazda
Update.
Tehát sms védlem kikapcsolva fizetés előtt. Aztán vissza.
Nálam minden angol nyelvű, ennek ellenére a PayPal belépési adatkérő az eBay fizetésnél magyar nyelven jön elő, no ezzel már volt probléma, szerintem megint a rossz verzió került elő.
De minek "magyarkodik" nekem amikor én csak angolul vagyok hajlandó használni az eBay-t és a Paypal-t? -
tbalint3
tag
Köszi, írtam ma korábban az eladónak. Most pedig vissza is írt, hogy felvette a kapcsolatot a német postával, de állítólag ott csak 10 nap eltelte után lehet reklamációt/tudakozványt indítani, ami esetemben 21-ét jelenti. Remélem azért addigra csak feltűnik ott Szófiában valakinek hogy Budapest az Mo-n van és akár továbbíthatják is, visszaküldés helyett.
-
Szasztok!
Miért tűnik úgy nekem hogy vannak olyan termékek ahol az eladó nem köt ki minimumot de cserébe kamu profilról licitál amíg neki tetszik?Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Topikgazda
válasz bitpork #77465 üzenetére
A kamu profil a saját magamra licitálásra már nem igazán hozható össze és hülyeség is. Ha megnyered saját magadat, fizetned kell nemcsak a vételárat, hanem a jutalékokat is, el is kell küldeni, szóval nincs annak valószínűsége amit írsz. Már a Vaterán sem csinálhatsz ilyet.
-
rednifegnar
senior tag
sot meg egyszerubb indoklas nelkul torolni, ahogy mostanaban divik...
esetleg tudja valaki, hogy a hirneves bcsku 1-es bazisrol (verseny strassze), kezbesitenek ki kozvetlenul? vagy elotte mindig kezbesito postara megy? par uccaval odebb levo cimrol van szo, es mivel vamos igy jo volna tudni holnap kihozzak e kozvetlen vagy eljatszak meg a kezbesito postara hordast es utana gyalogpostat..
A camera does not make art, the artist makes art.
-
-
Topikgazda
válasz bitpork #77468 üzenetére
Újból leírom, ilyen nem igazán lehetséges. A licitálókra is rá lehet nézni és kamu profillal lebukna, ilyen esetben nem csak kizárják az eBay-ről.
Annyira azért ki van alakítva a rendszer hogy ezt megakadályozzák, több módon is ellenőrzik.
Már ha valaki 2 profilnál (magán és üzleti) többet regisztrál azt is észlelik.
De jelezhetted az eBay-nek, ha van rá bizonyítékod. De miből gondolod egyébként?
Valaki elvitte a dolgot előled?[ Szerkesztve ]
-
Az első 100 termékénél 40ből licitál. Tudom előítéletes vagyok h nem néztem végig az összeset de nem éreztem elég lelkierőt.
De hagyjuk csak kikívánkozott, nem érdekel annyira már - csak magyar vagyok, van tapasztalatom és rutinomNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Topikgazda
válasz bitpork #77471 üzenetére
Esetleg egy link, mert nem egészen értem a dolgot: Az első 100 termékénél 40ből licitál.
100 hirdetése van és szerinted ő licitál 40-nél? Ugyanaz a felhasználói azonosító van mindegyiknél?
Abból még nem következik az hogy egy kamu profil, ami az eladóé.
Megnézném én is. Néha van ilyenre is időm.
Nem vitatkozom a rutinosságoddal, de hidd el, hogy felkészíttették az eBay rendszerét az ilyen csalók kiszűrésere.
Inkább komolyabb probléma az hogy rászállnak egy eladóra fellicitáltatják magasra a hirdetéseit és aztán nem fizetnek. Mivel a licit lejártakor az eBay rögtön előjegyzi a jutalékot, a nem fizetés esetén egy csomó munkája lesz az eladónak, hogy töröltesse a jutalékot, a fizetős opciók egy részének az árát nem kapja vissza és újból hirdetni kell és nem mindig ingyenes.
De ki lehet próbálni hogy milyen a védelmi rendszer.[ Szerkesztve ]
-
-
Béló
aktív tag
Jó reggelt,
Az eladó nem válaszolt, ezért a dispute-bol Claimre váltottam.
Leírtam újra a történetet, továbbra se válaszolt, de letiltott a termékeiről, ha belépek az Ebayre akkor a kereső nek listázza ki a termékeit, csak inkognito módban.
A paypal pár nap után Refundot ítélt meg, és a paypal azt kérte hogy küldjem vissza a terméket.
A kérdésem a következő:
a postán feladom nemzetközi csomagként nyomkövetéssel vagy van más megbízhatóbb cég is?A return shipping refundot elküldés után már igenyelhetem vagy csak megérkezés után?
Fura még hogy a paypal kettészedte a termék árát: külön Claim van a termékre és a postazasra. Remélem a postát visszakapom. Előre is köszönöm a választ!
-
Topikgazda
Mivel GSP-s volt a szállítás ezért van a két tétel erre a vásárlásra.
Nem tudom hova kell visszaküldeni és mennyi a súlya, így pontos szállítási ajánlatot nem tudok mondani, de az Összefoglaló 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. van futár kalkulátor is. Posta esetén 2 kg-ig levélküldemény is lehet.
Miután feladtad és kezedben a feladóvevény már igényelheted vissza.
Nem tudom miként tudod ilyen eladói hozzáállás miatt a pontos visszaküldési címet kideríteni, nem minden esetben az eBay-en vagy a PayPal-on megadott címre kell visszaküldeni. -
Topikgazda
Az a PayPal-on megadott cím, az eBay-en van külön Registration address, van a Primary shipping address, van egy elküldési cím: Primary ship from address és van a visszaküldési cím: Primary return address.
A PayPal nem veszi át ezeket. Ezért utaltam a címpontosításra, nekem ugyan mindegyik azonos, de nem garantált hogy más eladóknak is az lenne. Nézd már körbe az eBay hirdetést cím ügyileg.[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ebay-en mennyire megszokott az, hogy olyan után számláz fel adót, amit leütöttek állítólag tévedésből, nem lett kifizetve, töröltem az egészet a vevő kérésére. Most meg kijön a végén hogy adózzak utána?
-
Topikgazda
válasz Sanyaaa26 #77479 üzenetére
Ez az előszámla, de nem adót szednek, hanem jutalékot, ha nem értesz egyet akkor most kell szólni.
A nem fizetéses dolog esetén szokott lenni hogy indítani kell a nem fizetett a vevő case-t annak végén automatikusan sztornózzák az előzőleg felszámolt jutalékoz.
Viszont nem minden esetben sztornózzák azt a költséget ha a hirdetésnek volt valami pénzes kiegészítése, ezért nem is szoktunk nagyon jópofizni ha a vásárló törlést kér, mert az bukta lesz. -
rednifegnar
senior tag
válasz rednifegnar #77467 üzenetére
na, hogy magamnak valaszoljak, kihoztak kozvetlenul a bcsku1-bol, jo kis vam+afava megterhelve (ugy tapasztalom ha fizetni kell akkor eleg porgosen mennek naluk a dolgok).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
-
tbalint3
tag
válasz tbalint3 #77464 üzenetére
Úgy néz ki csak idetalál végül Tett egy "kis" kitérőt a csomag, lehet nyaralni akart csak.
[Bulgaria Post] [Magyar posta] -
Dracula72
senior tag
Sziasztok.
eBay terén kezdőként kérdezem: regisztráltam eBay-ra , PayPal regisztrációm nincs még, a vásárlásnál ha rányomok a "Credit or debit card"-ra akkor olyan adatokat kér mint a bankkártyás vásárlásnál. Ez biztonságos? vagy csak a PayPal?( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/
-
cof
veterán
válasz Dracula72 #77485 üzenetére
A fizetés a Paypal rendszerén fog végbemenni mindenképp. Paypal mellett plusz érvek szólnak, csak egyszer kell felvinni a bankkártya adatokat, és van 2FA is SMS belépési kód formában, plusz így a védelem is kitolódik, ha nem sikerül az ügyet tisztázni ebay-en, egy meg nem jött csomag esetén tovább lehet vinni paypal-ra. Az már egy másik dolog ha ritkán vásárolsz megéri-e ezzel szöszölni.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Watcher45
tag
válasz Dracula72 #77487 üzenetére
Nem vesztesz semmit ha van PayPal regisztrációd, mivel gondolom fizikai kártyával vásárolnál és nem virtuálissal. Sőt ha rákapsz érdemes regisztrálni Revolut kártyát is az Aliexpress vásárlásokhoz. Mindegyiknek van külön topicja ajánlom tanulmányozni, főleg a topic összefoglalókban van sok hasznos tanács.
-
-
oil120
senior tag
Szeretnék rendelni az ebay-ről egy terméket.
Mivel elképzelhető, hogy annak érkezésekor éppen nyaralunk, ezért más címre szeretném rendelni a terméket, nem az én regisztrált címemre.
Új címet regisztráljak?
Paypal-en vagy ebay-en?
Vagy hogyan járjak el?
Köszönöm a segítséget! -
Topikgazda
válasz oil120 #77490 üzenetére
Több szállítási címet tudsz felvenni a fiókhoz és fizetéskor azt választod ki.
Itt az megoldás, (persze a tneked szükséges adatokat írod) a képen láthatod, hogy még más nevet, telefonszámot is lehet megadni. A telefonszám akkor jó hogy azt is el tudja érni a kézbesítő aki átvenné. Persze egyeztetni kell azzal akit ezzel megbízol.
eBay esetén ezt használja, de a PayPal-ra is felveheted ezt a címet, de ott a te neveden fut a dolog.[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
Köszi, meg is találtam és teljesen érthető ahogy leírtad.
Most, hogy néztem volt nekem egy másik szállítási cím is megadva, de nem emlékszem, hogy az utóbbi időben feldobta volna a választás lehetőségét. De lehet csak nem figyeltem, mert a saját címem láttam és nem foglalkoztam vele.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
Oroszoktól szeretnék rendelni egy 40 dolláros terméket sima postai szállítással. Tudom, hogy már túl fut az összeg a kérdésem annyi, hogy mennyire szokták megfogni az Oroszoktól jövő cuccokat? Van akkora szigor mint USA-ból?
-
RBJ
addikt
Két eladó is eltűnt termékkel együtt, de még a listámon sincs. Hogyan tudok reklamálni?
Vagy csak a telefonos appon nincs ilyen lehetőség.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Topikgazda
-
francois8
tag
Kedves Fórumozók,
Nem jött meg néhány (2db), Anyósomnak "nélkülönözhetetlenül" fontos objektumja Kínából, aminek júli. 17.-re kellett volna legkésőbb megérkeznie. A seller-el felvettem már a kapcsolatot, írta, hogy refund-ol. Azonban az lenne a kérdésem, hogy erre azonnal csapjak-e le, vagy érdemes várni még valamennyi időt, hogy esetleg hátha megérkezne valami? Van-e ezzel valakinek tapasztalata, vagy teljesen felesleges a várakozás? Ha nem, akkor az ebay resolution center-jébe kell belépnem? Add message-be mit szokás írni, ha eljutok arra a felületre? Ilyet sem csináltam még, mivel minden megjött eddig.
Köszönettel! -
Topikgazda
válasz francois8 #77499 üzenetére
A július 17 egy várható kézbesítési időpont, senki nem garantálja azt, attól számolva ha ez volt az végső időpont van 30 napod reklamálni, ha adsz még ehhez 10-12 napot akkor is bőven benne vagy az időben.
Az Összefoglalóban ezzel két bejegyzésben is foglalkozva van a 3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében és a 4. Az eBay-en probléma rendezés (Request, Case) indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék, vagy ha a vásárolt termékkel gond van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest