Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19034) bwoay válasza LittleBiG007 (#19027) üzenetére


bwoay
nagyúr

mint írtam, a vízállósági minősítést nem a gyártók ítélik oda a termékeiknek önkényesen. engem nem a te meggyőződésed zavar, hanem annak tálalása. az rendben van, hogy ezt vagy azt feltételezünk (akár a termékről, akár az azt tesztelőről), de ebből ez égvilágon semmi nem következik. az IP minősítés viszont nem ilyen, az egy nemzetközileg meghatározott "szabvány". hogy a Kobo miként viszonyul a beázással kapcsolatos jótállási ügyekhez, arról nem tudok nyilatkozni, nulla tapasztalatom van ilyen téren. de a Kobo részéről nem látom a törekvést az olcsóságra, miután rendre megkérik az árát a termékeiknek és a tartozékoknak is - a tokok ára egyenesen vérlázító. az Amazonnál viszont jól látható a túlárazás, amikor egy PW4 tudásával megegyező, attól a fém házban, a lapozó gombokban meg a nagyobb kijelzőben különböző olvasóért kb 2.5-3x többet kérnek.
hozzátenném: nekem ugyanannyira tetszik az Oasis, mint a Kobo Libra. két különböző megközelítése ugyanannak az eszkönek. és bármikor vennék Oasist meg Librat is. de nem gondolom, hogy a kettő közül az Oasis ára lenne a reális. nem véletlenül zárul több teszt is azzal a konklúzióval, hogy nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül egy PW4-nél, ha a core (!) olvasási élményt és használatot vesszük alapul. többen javasolják egyenesen azt, hogy az ember az árkülönbséget inkább könyvekre költse. de nem is szabad ezen meglepődni, a prémium kategóriának ez a lényege. igényes kivitelezés és anyaghasználat, kellemes tapintás, exkluzív megjelenés: ehhez társul az általad említett Rolls Royce érzés, és ennek felára van. de mindeközben az is megeshet, hogy pont ugyanaz a kijelző van mindkét eszközben, ld. Voyage és PW3/4 (bár ezt pont megkérdőjelezem :D).
szóval azt sugallni, hogy a Kobo vélhetőleg még a tömítés minőségén is spórolt... tényleg nem értem, hogy ezt mire alapozod. ha a középkategóriát nézzük, kb a Kindle olvasók a legolcsóbbak.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.