Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71251) Laccoss


Laccoss
addikt

Na de kérdés, miért túlterhelt?

Napi 24 órájában megy valakinél full sávszélen a letöltés (ami azért elképzelhetetlen)? Esetleg hálózati hiba miatt?

Mert ugye ha a kábel, és az eszköz tudja a kívánt sebességet, akkor kell lennie olyan időszaknak mikor a szerencsétlen felhasználó ki tudja mérni a közel 1000 mbit-et.

Mancika néni facebookozása, meg Józsibácsi Skypeolása a rokonokkal nem vesz el sok sávszélességet. Ahogy a játék sem. Torrentnél pedig rövid időn belül telepakolod a merevlemezt.

[ Szerkesztve ]

(#71252) Intruder2k5 válasza Laccoss (#71251) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Pl. mert túlértékesítettek az adott területen, kevés a gerinc sebessége az előfizetők számához.

(#71253) Laccoss válasza Intruder2k5 (#71252) üzenetére


Laccoss
addikt

Szerintem szabály van rá, hogy hány lakást köthetnek egy OLT-re, és így tovább. Tehát átlagfelhasználásnál nem szabadna túlterheltnek lennie.

Azért írtam, hogy a környéken lévőket meg kellene kérdezni, mert ha csak nála nem hozza a kívánt sebességet, akkor nem túlterheltség lesz.

(#71254) zsolt501 válasza Intruder2k5 (#71248) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Volt pár éve egy ilyen per ahol a bíróság kötelezte a szolgáltatót a fejlesztésre, viszont az ügy nem hepienddel végződött, mivel akkor ha jól emlékszem a szolgáltató visszafizette az ügyfélnek a befizetett havidíjat, és egyben műszaki okokra hivatkozva felmondta a szerződést.
Mondjuk állítólag lett még egy pár per az ügyből de ott már nem tudom mi lett a vége.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#71255) Intruder2k5 válasza zsolt501 (#71254) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt nem hallottam, de erről beszéltem, volt egy sejtésem, hogy egy-egy problémás ügyfél miatt nem fognak sokmilliós fejlesztésekbe kezdeni, inkább felmondják azt a szerződést.

Ilyenkor kellene egy erős hatóság, aki egy ilyen ítélet után átfogó vizsgálatot indítana a környező területeken, és ha másokat, többeket is érint ez a probléma, akkor belebegtetne egy marha nagy bírságot arra az esetre, ha a szolgáltató nem hárítja el a problémát. Így már nem érné meg felmondani egy-egy szerződést, hisz nem lenne vele előrébb az ISP.

[ Szerkesztve ]

(#71256) so_ha válasza Intruder2k5 (#71255) üzenetére


so_ha
senior tag

"ha másokat, többeket is érint ez a probléma"
Pár százezren megelégedéssel használják a Digi netet, igaz hogy a felhasználók 99%-ának fogalma sincs a valós sebességről, mert azt sem tudja hogy kellene azt mérni, vagy szimplán csak használja az igényeinek megfelelően. Ez a fórum csepp a tengerben az összes felhasználóhoz képest. Még itt a fórumon is ...

1, A legritkább esetben derült arra fény, hogy szolgáltató oldali műszaki hibát kellett javítani
2, Sokszor szembesültünk már azzal, hogy az esetek többségében user error volt
3, Ha valóban kevés a minimum 300/75 a 100/100 áráért, akkor szolgáltatóváltás, vagy bérelt vonal
4, Pár vérpistike átáll a túloldalra, lehet hogy a hálózat is fellélegzik

(#71257) nyikszi válasza so_ha (#71256) üzenetére


nyikszi
őstag

Majd jönnek a komolyabb leállások, mint a múltkor 18., 19., 23. kerületek, Gyál, Vecsés. Tudom, azt kommunikálták, hogy áramszolgáltatói hiba (nem volt szél, se eső, se vihar). Na majd rá egy-két napra megint volt egy kis szünet. És ugyan árulja már el valaki, miért kell 2020-ra vagy 2021-re az FTTH mindenütt? Ha lassabban csinálják akkor mi történik? Ehh, ez a cég is túl nagy lett, aztán semmi se fog történni hosszú, hosszú napokig :(

[ Szerkesztve ]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#71258) Siriusb


Siriusb
veterán

Hosszú hetek óta megy a háborgás, olyan érveket is olvastam, amikkel egyet tudok érteni, de álljunk már meg egy pillanatra. Vegyünk elő egy tíz évvel ezelőtti internet számlát az 5-10 megás ADSL csomagról, és nézzük meg mennyit fizettünk egy hónapban a csigatempóért. A pompás feltöltési sebesség rémlik még valakinek?
Aztán gondoljuk végig, mennyit kéne fizetnünk most és milyen szolgáltatásért, ha a Digi nem jön és nem reformálja meg a piacot.

(#71259) Intruder2k5 válasza so_ha (#71256) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hagyd már Te is ezt a bérelt vonal szöveget, látom a rossz példa ragadós. Van egy NMHH rendelet, vagy hírközlési törvény, vagy tudom is én micsoda (nem vagyok jogász), ami előírja, hogy miként kell működjön a szolgáltatás. Ha az ennek nem felel meg, arra nem a bérelt vonal a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#71260) zsolt501 válasza Intruder2k5 (#71259) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Vagy vegyen egy aláomlást az illető, mert ugye az van szénné terhelve, sajnos vannak olyan területek ahol eléggé érdekesen történt meg a fejlesztés, mesélt egy két szerelő érdekes történeteket itt szegedről.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#71261) wwenigma válasza Intruder2k5 (#71243) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ezt beszéld már meg azzal a pár(tíz)ezer ADSL előfizetővel akiknek ez a mindennapja. Ott van leírva feketén fehéren mi számít, ha 100as lan van kihuzva na azon sose lesz 1000, a mérés pedig meg van adva ugyanott, hogy hogy számít S miként kell elvégezni. Az alábbi a teljes szöveg, abból ha kiemelsz részeket ami neked jó, attól még nem lesz hivatkozási alap.

Kínált sebességnek nevezzük tehát az adott előfizetéssel elérhető maximális adatátviteli sebességet.

Ez általában az alkalmazott technológia vagy a hálózati infrastruktúra által meghatározott felső korlát, amelyet ideális feltételek esetén, a hálózat kevésbé leterhelt állapotában lehet elérni vagy megközelíteni.

A szolgáltató a kínált sebességre nem tud mindig garanciát vállalni. Az azonban nem jogszerű, ha olyan adatsebességet kínál az előfizetőjének, amely az adott előfizetőnél sohasem érhető el.

És sajnos mivel azt mondja hogy a hálózat kevésbé leterhelt állapotában kell hoznia, ebből következik az amit én mondok, mondtam. Másképp értelmezni csak akkor lehet ha nem a teljes szövegét vesszük.

De van jogász topik, ott kell megkérdezni...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#71262) Intruder2k5 válasza wwenigma (#71261) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ne keverd ide az ADSL előfizetőket, semmi közük ehhez az esethez.

Ne keverd ide a 100-as LAN-t, a történet szerint amiből ez a mai beszélgetés indult, FTTH kiépítésről volt szó, és voltak kint a DIGI emberei saját laptopjukkal is mérni, közvetlenül az ONT-on.

Ez egészben és részt idézve is ugyanazt jelenti, ha nincs kevésbé terhelt állapot, mert mindig nagyon terhelt, akkor nem tesznek eleget a jogszabályban foglaltaknak.

[ Szerkesztve ]

(#71263) prabhu válasza Siriusb (#71258) üzenetére


prabhu
senior tag

Ezeket senki nem is vitatja, de az utóbbi időben volt pár nem szimpatikus húzása a cégnek. Jó lenne, ha nem mennének el a többiek által kitaposott irányba.

(#71264) so_ha válasza Intruder2k5 (#71259) üzenetére


so_ha
senior tag

"Hagyd már"
A szösszenetem többi részét is olvastad?

(#71265) so_ha válasza prabhu (#71263) üzenetére


so_ha
senior tag

Nekem van személyes tapasztalatom (és véleményem is) a másik két nagy szolgáltatóval kapcsolatban, de köszönöm, nem kívánom magamnak vissza egyiket sem. Sem a szolgáltatásukat, sem az ügyfélszolgálatukat, sem az áraikat. Ezért lenne opció, ha az elégedetlenkedők váltanának, ha bejön nekik, akkor öröm és boldogság, ha mégsem fenékig tejföl akkor meg lesz viszonyítási alapjuk.

(#71266) wwenigma válasza Intruder2k5 (#71262) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem idekeverem, az arra vonatkozik ha a fizikai réteg nem alkalmas a kinalt sebességre és nincs beleirva a "nincs kevesbe terhelt allapot". A terhelt allapotra a garantalt savszelesseg vonatkozik. Ez van leirva ott. Mas nincs oda irva amit mondtal.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#71267) Intruder2k5 válasza so_ha (#71264) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen olvastam, de mivel a válaszod többi része nem függ össze a konkrét esettel amiből a mai téma indult, azokra nem is reagáltam.

De mindegy, én kiszálltam ebből a meddő vitából, mert páran elég érdekesen értelmezitek itt a jogot. És annak ellenére, hogy nekem semmilyen problémám nincs és nem is volt a DIGI szolgáltatásával, még megértem azokat akiknek van, és remélem, hogy egyszer majd számonkéri ezt a hatóság a DIGI-n, és ha helyt adnak a panaszoknak, akkor jól meg is büntetik őket.

[ Szerkesztve ]

(#71268) DonMaster


DonMaster
addikt

hagyjátok már ezt a jogszabályos és 1000-ret soha nem elérést.
írjon már olyan aki 30napon belül azaz 1honapon belül 0-24ben monitorozza a sebességet, és nem éri el egyszer sem akár 1secre az 1000-ret. ugye nincs olyan, akkor hogy lehet kijelenteni hogy soha? sehogy,
a még csak 1-1 időpontban mérsz és akkor teszem azt nincs meg de honan tudod 100%-ig biztosan azt állítani, hogy a következő secben megvan majd utána megint nincs meg, ugye nem mér senki se 0-24ben folyamatosan, igy ezt senki se tudja bizonyítani, hogy soha nem éri el. nyilván ez a jogszabály hibája de ez van,
jogilag nem tudod bizonyítani hogy soha nem éri el. szóval ez patthelyzet. kár ezen vitázni.

Másrészről ki az aki legális dologra kitudna használni 1000mbits/0-24ben vagy csak 1000-ret ? ugye senki, ennyit erről. hogy nem elég akár a 600-800mbits is . Mert ha bíróságra viszed azt is kell bizonyítanod hogy mire is használnád azt meg nem tudod legálisan.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71269) qnadam válasza wwenigma (#71199) üzenetére


qnadam
veterán

kedves Ügyfeleink!

Mivel iMaverick feljelentett minket az NMHH-nál, ezért mostantól kénytelenek vagyunk árainkat a Telekom szintjére emelni. Megértésüket ezúton is köszönjük.

Digi

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#71270) DonMaster válasza qnadam (#71269) üzenetére


DonMaster
addikt

miután a spiller miatt nöt a net ára és ezt a csekk meleti levélben irátk is, én ezt nem tartom lehetetlennek, mármint hogy a Digi-töl jöhetne ilyen levél, de ami biztos, hogy nem fog,
jelenleg a legnagyobb efi-vel rendelkezö szolgáltató országunkban, és mind ezt a nyomot árral tudja tartani és növelni, ez az 1 és legfontosabb ami a névjegye védjévé vált a digi-nek ebböl nem fog adni.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71271) crue válasza wwenigma (#71266) üzenetére


crue
őstag

Szerintem itt egyedül te nem tudod rendesen értelmezni az idézett rendeletet.

(#71272) wwenigma válasza crue (#71271) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ki hogy latja. Szamodra egyertelmu hogy azt fogod kiolvasni belole ami neked kedvez. Én pártatlan vagyok, objektiven latom...

Intruder2k5: az ADSL ugy jon ide hogy ótvar rézpárra kötnek 10-20-30Mbites szerzodeseket és annyival be se tud tárcsázni a modem...sajnalom azoknak akiknek terhelt a halozatuk de tovabbra is tartom hogy a garantalt minimumra szerződtek és az - sőt több - megvan.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#71273) DonMaster válasza wwenigma (#71272) üzenetére


DonMaster
addikt

mond te tudsz olyan lehetőséget amire 30napon keresztül legális dologra kilehet használni a sebességet és feltétel nélkül szükség szerű a 600+ mbits ??? mert én nem, -de olyat se ahol a garantált minimum nem lenne elég.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71274) wwenigma válasza DonMaster (#71273) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Mindenkinek 3generacio él egy fedél alatt és csak 8K streameket néznek... ¯\_(ツ)_/¯

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#71276) DonMaster válasza wwenigma (#71274) üzenetére


DonMaster
addikt

Jo jo de 20mbits elmegy a 4k stream ytn . akkor a 8k az csak 4x tobb vagyis 80mbits . 3generacio jo oke de az mennyi fo 6-8 anya-apa-2gyerek-4unoka az is 8x80mbits vagyis 640mbits . es akkor a 8k tv arai es a magyar fizetesekk aranyait nem is neztukk.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71277) DonMaster válasza s1999xx (#71275) üzenetére


DonMaster
addikt

Mond neked mit ir a kapcsolati sebessegnel kevesebbet mint 1000 vagy tobbet? De minimum tobbet mint 100mbits nem??? Ha igen akkor az 1000ret elerhetove tette . nem mellesleg a keretett is belekel szamolni ami reszben haszontalan de valos adatt az is nem veletlenul lehet 940nel speedtesten tobbet merni mert a tobbi a keret. De speedtestkozben feladatkezeloben lathato a valos adatt es az eleri az 1000ret meg annak is aki csak 600 700at mert.

Nem ell felejteni hogy a digi oldalan van egy minimum hw kovetelmeny az 1000 re mindenki rendelkezik azzal akinek nincs meg az elvart 1000 nah ugye hogy nem ez 1 ujabb dologvamivel a digi vedekezni tud jogilag .

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71278) Laccoss válasza DonMaster (#71277) üzenetére


Laccoss
addikt

khmm... az 1000 mbit a portok sebessége, tehát gigabites portra kötöttél gigabites portot. A netsebességhez semmi köze.

Nyilván ha ez 100mbit, akkor attól több nem is lesz, hisz bekorlátoz a portsebesség.

[ Szerkesztve ]

(#71279) viktorhu válasza qnadam (#71269) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem ez a megoldás. Be kell vezetni a fair use policyt. Mondjuk a forgalmazás 3 hónap átlagában meghaladja a havi x gigát, akkor sávszélességet csökkentenek.

(#71280) Laccoss válasza viktorhu (#71279) üzenetére


Laccoss
addikt

De nem vágod, hogy a torrentezés itt már nem számít? Egy bd filmet letöltesz fél óra alatt, full sávszélen, itt ahhoz hogy huzamosabb ideig 100%os netsebességgel tölts kell tárhely is (ssd), meg akitől tudod tölteni, ami még ingadozhat is.

Itt a netgyorsaság miatt hamar letöltesz bármit, és kevés ideig foglalod azon sávszélességet. Ha pedig a diginél van csomagprioritás kezelése, akkor a torrent sem fog belassítani másokat.

[ Szerkesztve ]

(#71281) DonMaster válasza Laccoss (#71278) üzenetére


DonMaster
addikt

Semmi? A kovi mondatodban megis ertelmet nyer hogy van koze . hogy is van ez??? . digi mint irtam levan vedve mert ritka mint nappal a szabadszemmel lathato csillagok szama akinek a min rendszerigenye is megvan ami a digioldalan van kb 6eve kiirva .

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71282) DonMaster válasza viktorhu (#71279) üzenetére


DonMaster
addikt

Es milenne az a havi x giga? Mennyi? Mert mint utanad is irjak ennyi tarhelye senkinek nincs . aki torentezik is 4k 60gb film lejon 10-max15p alatt utana kozel 0 adat hasznalatt vagy nagyon minimal x ideig. Persze van aki sportkent csinalja mint tj is bar nagyon ritka de akkor van komolyabb hosszutavu terheles. Maskep 4-6fos csaladnak ahol minden wifin is megy iot cucokk nem hasznalsz folyamatosan meg 300mbits et sem nem hogy 1000ret..

Itt a kerdes az hogy aki 940 helyet speedtesten csak 600 650et mer mire kell az a 300mbits amit nem mer egy adott pillanatban . tehat 4k60gb film 10p max speedel 600mbits el 12-14p. Szoval az a 4p mire kell? Kb az a popcorn elkeszitesi ideje szoval mire nem eleg a 650mbits letoltes . ertem 1000 van irva megminden egyebb de mire kell a nem atjott 300mbits???

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71283) Laccoss válasza DonMaster (#71281) üzenetére


Laccoss
addikt

Akkor leírom a lényegét. Ha routert összekötsz egy géppel, és a router és a gép portja, valamint a kábel is 1 Gbites, akkor az gigabites kapcsolattal van összekötve. Nem jelenti, hogy tudni is fogja a gigabit 100%-át adatmozgatáskor, mert a bejövő adatcsomagokat fel is kell dolgoznia valaminek, amihez szükséges egy erősebb proci, vagy jobb hálókártya, ssd.

Az, hogy milyen a netsebességed, a szolgáltató határozza meg, a szerződésben leírtak szerint. Tehát hiába van gigabites kapcsolatod, ha a szolgáltató a netsebességet 500 Mbit-ben korlátozza le, mert ennyiért fizettél.

Az a pppoe kapcsolat kiépítéséhez szükséges gép minimum konfigja, de akár az is lehet, hogy a 1000 mbit-es letöltéshez szükséges gépgyorsaság amit a digi oldalán látsz, mint minimális hardver követelmény.

Ez még véletlenül sem a speedtest kihasználását jelenti, hanem a valós adatforgalom feldolgozását.

(#71284) ritkaság válasza iMaverick (#71227) üzenetére


ritkaság
tag

Hali!

Na szóval a Digi a fiberhome an5506-02-fg készüléket hozta. Szerintem elég alsó kategóriás masina.
Nincs másik router, közvetlen LAN kapcsolat. Így mértem 400-500/300-as sebességet. :R

(#71285) iMaverick válasza qnadam (#71269) üzenetére


iMaverick
addikt

:DDD ;]

Viccet félre téve: nyilván nem csinálnék ilyet, lévén nálam eddig csak egyszer-egyszer fordult elő, hogy úgy 600Mbps-re esett a letöltés. Ez viszont bőven a garantált minimum felett van (és leginkább délután, este felé jött elő). El is zavarna a hatóság a pics@ba. :N

Nem rólam van szó, hanem a két kollégáról, akit konstans módon szívat a Digi. (A szabályozás meg látható, hogy valahogy mégsem egyértelmű, ha ennyien, ennyiféleképpen értelmezzük.)

(#71284) ritkaság: Köszi a visszajelzést. Majdnem eltaláltam. Ennyi szép attól a masinától. :R

[ Szerkesztve ]

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#71286) DonMaster válasza Laccoss (#71283) üzenetére


DonMaster
addikt

Evvel tisztaban vagyok . de mikor digi mer akkor bejovo kabel max sajat ont routeren keresztul de nem a te routereden mer . azon meg az atado pont 1000 es mivel ftth rol beszelunk ott nincs 500 csak 1000 van diginel hivatalosan . az 1000 digitol portban kabelben megkapod . onnantol 2/3reszt a geped hatarozza meg hogy menni is fog es 1/3reszt a halozati terheltseg.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#71288) Laccoss válasza DonMaster (#71286) üzenetére


Laccoss
addikt

Igaz. De mikor jön a user, hogy 480-at tud mérni, köcsög digi lekorlátozta biztosan.... meg túlterhelt a hálózat....

Ha megvan a hardver, és a szoftverkörnyezet, akkor meglesz a 800-900mbites sebesség is.

Az 500 mbit erre volt példa, ill. a saját router megint más téma. Nyilván a minimum konfig azért van odaírva, hogy nehogy azt gondolja bárki, hogy egy bármilyen konfiggal majd ő ki tudja használni a gigabitet.

[ Szerkesztve ]

(#71289) prabhu válasza ritkaság (#71284) üzenetére


prabhu
senior tag

Azon is csak 1 gigabites port van?

(#71290) zsolt501 válasza prabhu (#71289) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Igen

Paraméterei

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#71291) crue válasza Laccoss (#71288) üzenetére


crue
őstag

"Ha megvan a hardver, és a szoftverkörnyezet, akkor meglesz a 800-900mbites sebesség is."

Dehogy lesz, nem csak ezeken múlik.

(#71292) Laccoss válasza crue (#71291) üzenetére


Laccoss
addikt

Idézem egy előző hozzászólásod "Na ne mondd, tényleg? Nálam legfeljebb éjszaka-hajnal körül hoz 800 feletti értékeket, napközben jó ha 500-600 megvan. Ezek szerint én napközben folyamatosan hibákat követek el, éjjel meg nem."

Tehát megvan a 800-900 Mbit, az, hogy olyankor mikor nem lógnak rajta még 100an már más dolog.

Amit írtam az arra vonatkozott, hogy a user szerint "SOHA" nincs meg a közel 1gigabites sebesség (800-900Mbit), hanem csak 300-400 Mbit.

(#71293) crue válasza Laccoss (#71292) üzenetére


crue
őstag

Az már régen volt, azóta sokat romlott a helyzet és úgy is maradt. Tehát nincs 800-900 Mbit, de még az 500-at sem ér el semmilyen időszakban. Átlagban 300-400 lefelé, 80-120 felfelé.

(#71294) adika4444


adika4444
addikt

Hali!

Sebességvitára:

Én tegnap méregettem picit a netemet. Speedtest-cli-vel és böngészővel is alig volt meg az 500 Mbps, sokszor a 400-at sem érte el lefelé, felfelé meg megállt 140 körül...

Utána bevetettem a wget-et, és az ftp.bme.hu-t. Itt ugye remek ISO fájlokkal tesztelhető a sebesség. 70 MB/s-ről indult, és stabilan tartotta a 95--105 MB/s-t. Utána megállítottam, a Speedtest megint siralmas eredményeket hozott...

Szóval nálam nagyon elvágta magát ez a vacak, az utóbbi időben több a fals mérés rajta mint a valós. Az biztos, hogy a kevésbé túlterhelt órákban itt is jön a 700--900 Mbps, na de a wget letöltés meg ugyanúgy hasít.

Szóval én megfontolnám mennyire adok a Speedtest-re...

szerk:
A másik gyakran felmerülő érv a külföld. Van egy Aruba VPS-em IT1 adatközpontban, meg egy haveromnak CZ1-ben. Nos, amit a Telekom csinál az valami siralmas. Van, hogy 20 Mbps nincs meg, és ezt is úgy, hogy folyamatosan szakadozik, a ping csomagveszteget, meg néha felmegy 150 ms-re, ilyesmi. Csodás Telekom optika, a koax mégrosszabb.
A CZ1 valamivel jobb, de oda is jobb a ping és a sebesség DIGI-vel mint a Telekom-mal.
A legjobb mondjuk az UPC és a Telenor ezen a téren, de alig van lemaradva szerintem a DIGI. A Telekom viszont elbújhat...

U.I: Van Telekom optikás előfizura is rálátásom, alapvetően elégedett vagyok vele, de jobbnak nem jobb mint a DIGI.

[ Szerkesztve ]

üdv, adika4444

(#71295) prabhu válasza zsolt501 (#71290) üzenetére


prabhu
senior tag

:R
Amúgy szomorú. Gondolom úgy vannak vele, hogy majd úgy is vesz mindenki saját routert, az r1 usernek meg ez is jó.

(#71296) Laccoss válasza prabhu (#71295) üzenetére


Laccoss
addikt

Csak mert valakinek 1 gigabitre kötött gépe van, még nem r1 user. Ha több géped van (tv, nas, stb.), alap egy router, vagy minimum egy switch. Tehát nem lő mellé a digi.

Ha maga az eszköz meg tudja a gigabites netet lekezelni, akkor megint nem az eszközben keresendő a hiba.

(#71297) leslieke válasza prabhu (#71295) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nekem például pont elég azaz 1 port. Arra van kötve a NAS, a többi eszköz meg WiFi-n éri el a netet.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#71298) 4Grider válasza leslieke (#71297) üzenetére


4Grider
nagyúr

Azért nem egy élmény NAS-ra/ról nagy mennyiségű anyagot mozgatni wlan-on.
Meg nem élmény NAS-ról tv-n 4k tartalmat, vagy 30-40 GB-nál nagyobb filmet lejátszani még 5 GHz-es wlan-on keresztül sem.
Az én voip telefonjaim adóegysége is LAN-t igényel, a nyomtatóm is.
Elég kezdetleges/gagyi az LAN/WLAN, amit egy ilyen ócsó szolgáltató eszköz normálisan kiszolgál...

(#71299) iMaverick válasza 4Grider (#71298) üzenetére


iMaverick
addikt

Nálunk 3 db "n"-es wifi eszköz van össz-vissz. Kiszolgálja a Digi-s ONT. A PC-im meg LAN-on vannak (CAT6).

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#71300) Geth válasza iMaverick (#71299) üzenetére


Geth
addikt

Ez miért releváns? Vagy most mindenki leírja hogy mi zúg otthon? :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.