- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
Üdv. Egy kis info, hátha valakit érint.
Debrecen Repülőtér környéke.
Épp most kezdik el felszerelni a fehér kis dobozokat.
Reméljük hamarosan rendelhető is lesz. ( A weboldal még FTTB-t mutat nálam, de valszeg jönnek majd a szórólapok, vagy email )
Eddig csak a fekete kábel volt az emeleteken összetekerve, de most már teszik be a dobozba.
-
DonMaster
addikt
válasz
hallga #71696 üzenetére
kezd a dobozban található használati útmutatóval, majd olvasd utána a digi oldalán lévő leírást ha ez meg van indisd el a varászló-t . és kövesd az utasításokat,
de nagyon röviden:
digi bejövöt a wan portba dugd ,
192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 admin/admin vagy amit a router alján ir belépsz.
wan connect /kapcsolatnál, ppope ott beirod a felhasználonevet és jelszot majd connect.
utána átlépsz a wifi 2,4ghz és 5ghz-nél külön külön megadod a szimpatikus ssid-t és a hozzá tartozó jelszot.és egyik legdfontosabb a HWNAT legyen bekapcsolva. :
röviden ennyi, hoszabban az első 2sorban emlitet modon.
-
hallga
csendes tag
Szia Mindenki!
Ma vettem egy D-Link DIR842 routert (HW B1, FW 2.02 ).
Akinek van konkrét tudása,kellő türelme,kérem,írja le rutintalan ember számára is érthetően a legegészségesebb fw-beállításokat (Digi szolgáltatóhoz),beüzemelést,meg amit még tudnom kell! Nagyon kösz. -
Geth
veterán
válasz
YellowFlash #71603 üzenetére
Win10 mai peccs (KB4490481) javítás esetleg:
Addresses an issue that prevents applications and callers from connecting to destination endpoints when they use network interfaces that don’t have a default gateway. This issue affects the following:
* Internet access fails on devices with DSL modems and PPPoE dial-up Internet connections (commonly used with DSL modems).
* Modern and Microsoft Store apps behave as if there is no Internet access on devices with DSL modems.Web browsers and Win32 applications that are connected to the Internet are not affected by this issue.
-
-
-
Laccoss
addikt
válasz
Intruder2k5 #71690 üzenetére
Kérdés, észre veszem e hogy módosítottak, ha a konfig le van mentve (az ONT tárolja, tehát nem lehetetlen az onnan való visszatöltése), és ugyanúgy visszaáll minden?
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Laccoss #71687 üzenetére
ONT FW-t bármikor frissítheti DIGI csak ha bridge módra van téve ebből max egy újraindulást fogsz látni de ha routerként megy bármikor resetelődhet a beállítás esetleg buherálnak rajta valamit szóval én is a bridge mód + saját router híve vagyok mint a régi jó ADSL időkben
-
Laccoss
addikt
válasz
TeeJay #71686 üzenetére
De az pénzbe kerül
Mondjuk igaz, hogy sztanozs hálózatát lehet nem bírná el a wifi (átlagos használatra megfelelő, de ez már nem az). Azért felmerül a kérdés, hogy ha bridge módba rakatod az ONT-t, akkor is frissít e firmware-t a digi?
@Sztanozs: Honnan pingeled? Az ONT-ből? Más ugyanazon wifire csatlakoztatott eszközről megy a ping? Kép alapján, ha csak az ONT adja a dhcp-t, és semelyik más hálózati eszköznél nincs dhcp, átjáró, NAT, tűzfal, akkor mennie kell a csomagnak oda vissza.
-
sztanozs
veterán
válasz
MasterMark #71678 üzenetére
Azért, mert nem akartam venni még egy wifi routert, ha egyszer a Digi ad már egyet... Ráadásul a Digi routere megbízhatóbban szórja a B/G wifi-t mint a saját ASUS AC56U-s routerem (egy egész emletet lefed egymaga). Egyébként egy három szintes családi házat (jelenleg mondjuk csak két szintet) és a környező kis telek (500 m2) egy részét kell beszórni.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #71631 üzenetére
Na be is kötötték muternál, végül inkább telókábelt húztak fel, mert az vékonyabb, és olcsóbb. Utp kábelen van egy sima utp toldó, ahol eddig a telefon elosztó dobozka volt, onnan új kábel megy a routerig és ígyis simán jön rajta a 900/300Mbps. Ja, és nem kell várni semeddig, rögtön él az 500-as net.
-
Laccoss
addikt
válasz
Intruder2k5 #71674 üzenetére
De ha torrentezik, akkor sem 0-24ben használja ki a full sávszélt.
-
cooi11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #71674 üzenetére
Hajnali mérést végeztem már ugyan az.
Megpróbálom Linuxal. -
válasz
cooi11 #71673 üzenetére
Nem tudom milyen kliens gépről van szó, de esetleg tehetnél egy próbát egy Live Linux-al. Ha úgysem lesz jobb, akkor vélhetően kapacitási probléma van a háttérben, feléd is elkezdett 1-2 előfizető intenzíven torrentezni, stb. Ez esetleg egy kora hajnali méréssel igazolható, vagy cáfolható.
-
cooi11
senior tag
válasz
Intruder2k5 #71672 üzenetére
Nem, egy asus rt-n18u-ra, de itt mértem 930-at.
De ha közvetlen kötöm akkor is csak némelyik mérőponttal kúszik 260-ig. -
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy Diginet 1000 - ftth előfizetésem,
de a sebesség mérésnél 70-150-ig megy a letöltés,
a feltöltés jó-300 fölött van.
Ezzel mértem és sok helyet választottam.
Régebben (3 hónapja) 800-930-ig ment.
Nem tudjátok mi lehet a probléma?
A digi szerint jel erősség jó. -
Laccoss
addikt
válasz
sztanozs #71652 üzenetére
Csak mert ugyanaz az ipcím, még nem biztos, hogy ugyanaz a hálózat. Főleg ha van közbe rakva eszköz ami NATolhat.
Ez a 4 utp csatis ONT, az is lehet, hogy minden csatlakozó külön VLAN-ra van konfigurálva, vagy ICMP parancsok valahol tiltva vannak a Gép amiről pingelsz, és a Nas között.
-
Aflamin
tag
Üdv!
Ez a hálózatfejlesztés ami nálunk a diósgyőri ltp.-en is folyik elkerülhetetlen?
100/100-as netem van (+telefon, TV nincs) nagy megelégedettségemre kiválóan mükszik 2db. Tp-link 3600-as routerrel az egész lakás lefedve.Igényeimet totálisan kielégíti, nem vágyom "nagyobbra" és plusz készülékekre.
Maradhatok a réginél? -
DonMaster
addikt
válasz
prabhu #71661 üzenetére
senki nem eröltet semmit rád, lehet más szolgálttatohjoz menni, jah hogy ott is van,
telekom és upc-nél szolgáltatás a wifi is.
digi-nél nem,
elsö kettönél oylan ezsközt is kapsz amin jo, diginél csak grátisz hogy van.
de máskép kaphatnál sima modem-et is. akkor is lenne 1 plusz ezsköz , kérd bridge be és használd a saját routered ennyi, fogd fel ugy hgoy modem, azt akkor is kapnál ha nem lenen benne wifi enyni. -
DonMaster
addikt
válasz
Dißnäëß #71658 üzenetére
1272 és megcsinálják 72orán belül. kapsz sms-t rolla.
#71659) forten
nem nem irtad le.
ha wifi-t irná a digi mint szolgáltatás akkor jogos lenne, mint upc és telekomnál szereopel, digi-nél nem az csak bonusz, ha csak egy modem-et adna nem hgw-t akkor még enyni wifi-d sem lenne. ezt nem neked hanem akinek válaszoltál. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziaszok, most váltottam Invitelről Digi 1000-es FTTH-ra. Jött ez a Huawei kütyü, de gyanítom, az Asus router-em mégiscsak combosabb. Tudna vki adni nekem egy admin belépést az eszközre ? (user/pass).
Most "user" felhasználóval megyek be, sokmindent nem enged így állítgatni magán, csak alap dolgokat. Admin access-re lenne szükségem, betenném bridge módba az eszközt, hogy az Asus hívja a PPPoE-t.
Priviben is jó.
-
forten
aktív tag
válasz
prabhu #71654 üzenetére
Ha,jogos igényt arra érted,hogy a szolgáltató köteles lenne cserélni eszközt,akkor nem helytálló.
1. A szolgáltató vezetékes internetre kötett szerződést,ergó nem wifire.
2. Eszközcsere meghibásodás esetén történik,ami nem vonatkozik szintén a wifi részre.Nem választható opció,a szebb,jobb Ont! -
Sziasztok!
Kb 2 eve van 1000-es optika netem amihez adtak anno egy router-t aminek viszont a wifije csapnivalo. Kerdesem hogy azota nem vezettek-e be jobb, nagyobb tudasu routert es ha igen akkor lehet-e kerni a regi cserejet az ujabbra?Koszi
-
sztanozs
veterán
válasz
MasterMark #71648 üzenetére
Ok, Akkor értelmesen: hol van és/vagy hogyan kell beállítani a Digi-től kapott HG8247H típusú routeren, hogy ne legyen AP Isolation?
Bővebben: Digi Wifi-n, NAS nem elérhető:
MacBook-Pro:~ dc7100$ ping 192.168.100.3
PING 192.168.100.3 (192.168.100.3): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0Router, ugyanerről a wifiről (amúgy pingelni hiába lehet az webes konfig felület nem elérhető):
MacBook-Pro:~ dc7100$ ping 192.168.100.1
PING 192.168.100.1 (192.168.100.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=2.454 msDigi routeren lógó másik AP wifi-jén kapcsolódva ugyanaz a NAS:
MacBook-Pro:~ dc7100$ ping 192.168.100.3
PING 192.168.100.3 (192.168.100.3): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.100.3: icmp_seq=0 ttl=64 time=2.276 ms -
woodworm
veterán
válasz
MasterMark #71650 üzenetére
Ez az, eddig nem kapott választ, hogy ott van.
Tudom, hogy hétfő van és április elseje, de tettek már fel annál értelmetlenebb kérdést is, hogy a digi készüléke alkalmas-e egy funkcióra és azt hol kell bekapcsolni, kikapcsolni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- EA Sports WRC '23
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest