Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
cannyon
aktív tag
válasz georgeeboy #3297 üzenetére
na a digi ilyet nem csinál hogy egy utp jön fel és rögtön megy be a lakásba és a gépbe nekem az ajton kivül van egy toldo csati aztán ugy jön be a lakásba
-
elektro
aktív tag
-
xabolcs
őstag
válasz elektro #3305 üzenetére
ez eleg fura, h nincs meg a lefele savszel.
foleg, h mondtad, h ujravolt huzva az xp, szal semmi cfosspeed es tarsai nem maradhattak bennt...ha van turelmed, akkor tolts le, vagy szerezz egy (linux) live cd-t,
s merj azzal sebesseget! (de vmi ftp, http helyrol, ne a speedtesttel!)pl: 8.10 xubuntu x86 vagy 8.10 xubuntu x64
nekem mind2 jon 1mbyte-tal
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
cannyon
aktív tag
válasz elektro #3307 üzenetére
hát ha ez igy van akkor a digit fel kell hivnod mert ez igy abszolut nem koser sebbeség és elállitani dolgokat meg nem lehet. van egy olyan gyanum hogy sose volt 2.4Mb/sec es letöltésed.amikor felcsatlakozol a netre mit ir?ott az ora mellet felugrik egy panel amikor csatlakozik ott 100mb et ir?
-
McLaca
őstag
válasz cannyon #3302 üzenetére
Nálunk a lakáson belül van a toldó, de amúgy pontosan ugyanez a topológia. A toldó után meg egy elosztó, amin egy RJ-45 és egy RJ-11 van telefonnak és netnek, az elosztóba fogadó oldalról direkte bele van kötve a kábel.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
cannyon
aktív tag
de ahogy néztem nem csak nekem van igy hanem másnak is!
egy kérdésem volna az outlookba az a bejelentkezö panelt hogy tudom kiiktatni hogy ne ugráljon nekem fel örökké betudtam álitani a vipmailos fiokot is az volt a gond hogy a vipmailrol csak 15 percenként lehet letölteni az adatokat
-
Mewryck
tag
digi 20/10es netem van,le és feltöltés megy rendesen,de az utobbi 2 hétben már harmadjára jön elő a probléma:szakad a net,általában késődélután-esti időszakban jön elő,kb fél-egy óráig ilyen,utánna jó(ruterrel van megosztva és nem a ruter dobja el a netet)
valakinek volt már hasonló probléma?
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
McLaca
őstag
válasz Mewryck #3314 üzenetére
Úgy érted, fél-egy órán keresztül állandóan szakadozik?
Nekem néha attól ijed meg a pppoe kapcsolat, ha maximumon elkezd lejönni egy torrent, vagy épp felfelé, netán mindkét irányban, ettől időnként eldobja a netet, de a router 30mp alatt újracsatlakozik, utána már nincs baja. Ma nem töltöttem új torrentet, csak a régieket seedeltem, nem ment fel maximumra a sebesség semelyik iránban, így 15 órája stabil a kapcsolat, szakadás nélkül. Ha durván torrentezek, akkor napi 1, esetleg 2, nagyon ritkán 3 szakadás előfordul, de akkor úgysem vagyok itthon, úgyhogy kit érdekel?Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Mewryck
tag
igen,ugyértem
független attól,hogy töltök-e fel vagy le,ma is szakadt rendesen,pedig csak msn ment
ilyenkor a ruter sem tud ujracsatlakozni,a log televan bejegyzésekkel(idötullépés)[ Szerkesztve ]
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
cannyon
aktív tag
válasz elektro #3315 üzenetére
az hogy a haverodhoz átvitted a gépet és ott jo az pont azt jelenti hogy a digi a bünös bekötéskor az utp csatijába összekeverhetett egy szálat és az szivat de a 200kb/sec es letöltés is utal rá hogy a diginél van gond vagy a kábeled vagy a központba van gáz az üsz ugyis azt fogja mondani hogy csinálj egy tesztet a saját szerverükön és készits rola egy képet hogy az asztalod is benne legyen hogy lássák hogy nem valami futo program huzza vissza ezt el kell küldened az üsz mailra és már másnap vagy még aznap kijönnek és megnézik mi a baj csak fel kell venni a telefont
[ Szerkesztve ]
-
-
McLaca
őstag
válasz elektro #3322 üzenetére
Ilyenkor mindig bejön a joker probléma, hogy szar a táp, és emiatt nincsenek rendes feszültségek a deszkán (így a LAN-on sem)... Egy rossz táp igen különleges hibákat tud produkálni, de maga az alaplap is megfeküdhetett. A probléma forrása széleskörű, ha tehetitek, próbáljatok meg alkatrészt cserélni, és így kiszűrni, mi lehet a problémás.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Sehová, mert le lett írva többször, hogy külön LAN kártyával se ment, tehát lehet a táp is ludas, igaz, az esélye kicsi, de meglehetősen meghökkentő hibákat láttam már, amiket hibás tápok okoztak. A lehetőségek tárháza végtelen.
Üdv!
-
darál0w
Jómunkásember
nem csak alaplapi hálokarival szaggat az a /*-+-/*-.
pcios se bírja.szakadozik egyfolytában.idegesítő...Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Snipee
csendes tag
válasz cannyon #3321 üzenetére
Én sem értem Cannyon integrált hálókártyák elleni hadjáratát!
Munkám során sok géppel találkozok, de sosem az integrált hálókaresz volt a gyenge láncszem!
Ahogy mondta a kolléga egy gyenge/hibás táp elképesztő dolgokat tud művelni! De akár egy hibás memória is meg tud bolondítani mindent...No Comment
-
cannyon
aktív tag
hát az én alaplapi karim az 5percenként eldobja magát azt ne kérdezd miért mert énse tudom vettem bele egy új karit és ez ilyet nem csinál de már több embernél is megoldotta a problémát szóval van valami reális alapja hogy az alaplapi karik behalnak 2 haverom is digire váltót és szaggatót nekik elég sürün ők is kicserélték a karit és azóta nincs problémájuk ez nem hadjárat az alaplapi kártyák ellen de a tapasztalatok ezt mutatják hogy ez a megoldás de már próbáltam vissza tenni a netet a karira és ugyanúgy csinálja lehetséges hogy hozzá szokót már az ADSL nethez és a digit már nem tudja kezelni az új kártya meg csak digihez van hozzászoktatva és nincs is vele gond mikor frissen beraktam a kártyát az elején szakadt néhányszor az utóbbi 1.5 hónap óta nincs egy szakadásom se akármit csinálhatok vele egyidejűleg futott több órán keresztül Max on le fel töltés 120gb os cuccot szedtem le és nem szakadt meg egyszer sem ugylátszik hogy az új karit is be kell járatni mint egy új autót és akkor szépen megy
-
n0tb4d
tag
Na nekem most kötötték be a digi startnet csomagját és szerintetek ez jó eredmény?
letöltés kb 1.6-7mb-el jön.semmi router direktbe jön a net.
[ Szerkesztve ]
-
pukkancska
tag
megtenné egy digilanos ügyfél, hogy a speedtest.datanet.hu -n mér le/feltöltési sebességet és a letöltési, feltöltési sebességről csinál egy printscreen-t amikor a teszt kb. 75%-ban van?
[ Szerkesztve ]
-
cannyon
aktív tag
válasz pukkancska #3336 üzenetére
és ennek mi értelme?
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Ma húzták be a LAN-t. Aki Mozillát használ, annak hogy sikerült azt megoldania, hogy ne kézzel, ikonra kattintva induljon a net, hanem akkor, amikor a Mozilla elindul (mint az Explorernél), maga a net is elinduljon? Egyszer valahogy megoldottam, de már nem emlékszem, hogy hogyan.
-
Mewryck
tag
válasz cannyon #3318 üzenetére
nem az alaplapi karival van gond(egy kb féléves lapnál meglepődnék...),de mint írtam,maga a router nem tud csatlakozni(próbáltam a router kihagyásával is,akkor se tudtam kapcsolódni),tehát a gond nem nállunk van...
ilyesmi,ehhez hasonló esete volt már valakinek?(helyileg:Miskolc-Avas)
-
cannyon
aktív tag
válasz Mewryck #3339 üzenetére
hát ha se igy se ugy akkor felkéne venned a telot és bejelenteni másnap már kint is vannak megnézni vagy már a számitogépröl látja a hibát csak ha nem jelzi az ember nem tudnak rola és nem is azt figyelik hogy neked jol megy e minden ez nem upc hogy 30-40 percig ott zenél a füledbe a zene és majd felveszik és le se szarnak arra hivatkozva hogy a géped rossz
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz georgeeboy #3333 üzenetére
Szerintem itt a protokollal is vannak gondok. A PPPoE nem biztos, hogy erre van kitalálva, lehet, hogy egyszerűen ezt a sebességet nem tolerálja. Nekem amikor szakad, mindig ezzel az okkal történik: "LCP terminated by peer (Peer not responding)", és leginkább akkor, amikor nagy sebességgel kezdek le/feltölteni tartósan. (Magyarul: torrent )
Üdv!
-
Gregorius
őstag
válasz pukkancska #3336 üzenetére
megtenné egy digilanos ügyfél, hogy a speedtest.datanet.hu -n mér le/feltöltési sebességet és a letöltési, feltöltési sebességről csinál egy printscreen-t amikor a teszt kb. 75%-ban van?
Ugyanaz az eredmény, mint a speedtest.net-en. A letöltés a névleges, a feltöltés meg tizedmásodperc alatt elszáll. Ezen okból kifolyólag printscreenelni se nagyon lehet.Szerintem itt a protokollal is vannak gondok. A PPPoE nem biztos, hogy erre van kitalálva, lehet, hogy egyszerűen ezt a sebességet nem tolerálja.
Semmi elvi akadálya nincs annak, hogy a PPPoE csuklás nélkül vigye ezt a sebességet. Ráadásul még a vonali zaj ellen is véd (persze ha elvágják a kábelt, az már olyan szintű "zaj", hogy az ellen védekezni nem lehet). Itt legfeljebb az lehet a gond, hogy a végberendezés szar (ami jelentheti a kábel tőled távolabbi végét is).[ Szerkesztve ]
-
Snipee
csendes tag
válasz cannyon #3332 üzenetére
Persze, vannak gagyi alaplapi vezérlők, pl realtek, ami tényleg csak azért van a lapon, hogy ott legyen, de ha egy normális lapod van normális chippel (pl én az nvidia, 3com, stb) akkor nem szabad hogy gond legyen.
Nekem a routerem kergült meg, és folyton eldobálta a kapcsolatot (2-3 percenként), az alaplapi LAN-al meg tökéletes! 20/10-et maximálisan kihasználva szakadás nélkül.Most nézem, a mostani lapomon : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) ) de lekopogom, eddig tényleg minden oké
Anno az elején mikor bekötötték a netet, a szerelő kipróbálta jó volt, másnap nem volt net, hiába jött létre a kapcsolat! üfsz felhiv, mondják minden oké, úgy látják tökéletesen megy!
10 perc mindenféle próbálgatás után az üfis benyögi hogy jaj, még nem aktiválták a netemet, és hogy másnapra biztos jó lesz! És hogy eddig csak próbaüzemben volt vagy mi!
Szóval ha valakinek bekötés után nincs net, az üfsz-t zaklassa...Üdv
No Comment
-
Peti78
őstag
Pár napja lelassult, és szakadozik a digim, kezdem bosszantani magam. Másnál is van ilyen?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
ZaXXoN
tag
Jól néztem át a topicot, hogy majdnem mindenkinek csutkára kijön a maximálisra ígért sávszél (30/20 v. 20/10)?
Csak mert most néztem, hogy a garantált (amit ugye már kötelező feltüntetni), az csak 2/2, ill. 1/1 Mbit. Ami viszont nem egy királyság. Vajon merjek UPCnek hátat fordítani?
-
cannyon
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest