Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy használ-e valaki TL-WR642G routert? Bírja a 30/20-at?
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Ma húzták be a LAN-t. Aki Mozillát használ, annak hogy sikerült azt megoldania, hogy ne kézzel, ikonra kattintva induljon a net, hanem akkor, amikor a Mozilla elindul (mint az Explorernél), maga a net is elinduljon? Egyszer valahogy megoldottam, de már nem emlékszem, hogy hogyan.
-
Hauptmann
addikt
Van arra tipp, hogy miért bont le a net rendszeresen másodpercre pontosan 15 perc után (akkor is, mikor nincs semmi forgalom)? Üf azt mondta, hogy náluk minden rendben, és ő is csodálkozott ezen a 15 perces dolgon, látta is a logban. A hálókártya egy Realtek 8139 chipes SMC, eddig nem volt vele gond.
Esetleg valami beállítás hiba? Bár végignéztem a dolgokat, de nem találtam sehol olyat, hogy bontson 15 perc után.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Behúzták az 1000-res netet. A ZTE F668-at kaptam. Viszont van egy Archer C9-em, azon keresztül menne a wifi. A ZTE-t át lehet kapcsolni valahogy bridge módba, vagy elég, ha a ZTE-n letiltom a wifi-t, és csak rádugom az Archer WAN portjára?
-
Hauptmann
addikt
Azt olvastam valahol, hogy ha az F668-at bridge módba állítják, nem lesz vonalas telefon. Ez ugye kamu?
-
Hauptmann
addikt
válasz plus44 #49652 üzenetére
A ZTE routert nem tudod kihagyni a tv és a telefon miatt. De ha az ügyfélszolgálattal bridge-be rakatod, és utána kötöd a saját routered, a net szempontjából olyan, mintha ott sem lenne.
Én F668-at kaptam itt Érden FTTH területen. Csak azt nem értem, hogy a digi miért nem IPv6-os routereket osztogat eleve, mert ez nem tudja.
Ferenc.,
Az optikán csak fény jön, áram nem.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz FollowTheORI #49700 üzenetére
Lehet, kell a telefon a riasztó távfelügyelethez. Nekem is csak ezért van vonalas.
-
Hauptmann
addikt
válasz Stanley-B. #49903 üzenetére
Van rajta két lyuk, az szerintem arra való.
-
Hauptmann
addikt
Segítséget kérnék F668-uTorrent beállításhoz. Nem sikerült kinyitni a megfelelő portot. A port forward így néz ki.
Enable bepipáva
Name uTorrent
Protocol TCP AND UTP
WAN Host Start IP Address
WAN Host End IP Address
WAN Connection digi_inernet
WAN Start Port 48879
WAN End Port 48879
Enable MAC Mapping
LAN Host IP Address 192.168.1.6
LAN Host Start Port 48879
LAN Host End Port 48879Az uTorrent a 48879-es portot adta meg, a gépem ip címe meg a fenti, ennek ellenére nincs nyitva a port.
-
Hauptmann
addikt
válasz Stanley-B. #50207 üzenetére
Persze, működik így is, csak most 2 alhálózatod van alapesetben.
-
Hauptmann
addikt
válasz xeon forever #50819 üzenetére
Nem úgy hullik el, hanem nem tud IPv6-ot. Mondjuk az vicces, elsők között támogatta a Digi az IPv6-ot, és olyan router-t ad, ami nem kezeli.
-
Hauptmann
addikt
Kíváncsiságból mértem egyet a batea speedtest-el az előbb Érden.
Letöltés 906,59 Mbps,feltöltés 214.81 Mbps. Ez így kb. rendben van?
-
Hauptmann
addikt
-
Hauptmann
addikt
A gépet újraindítottam, a mostani IP-m 77.234.74.157. Viszont a 80-as portra is azt mondja, hogy zárva. A saját tűzfal ki van iktatva átmenetileg, hogy ne kavarjon be. Ez így egyre érdekesebb...
Érden lakó kolléga megnézné, hogy nála mi a helyzet?
-
Hauptmann
addikt
Azt hiszem, megvan a probléma. Az F668 oldalán a Network Interface/WAN Connection alatt a NAT Enabled-en van. Akkor úgy látszik, itt Érden már a 100-as IP alatt is NAT van. Milyen indokkal lehet ezt kikapcsaoltatni az ügyfélszolgálaton?
-
Hauptmann
addikt
A digi üf. azt mondja, hogy nincs NAT nálam. Na de akkor miért van closed-ben az összes létező port úgy, hogy tűzfal nem is fut, ami bekavarhatna?
-
Hauptmann
addikt
válasz sfdrakex #51329 üzenetére
Csak az F668. Comodo tűzfalat használok (Windows Firewall a Services-ben Disabled), de most az ki van kapcsolva, amíg kínlódok ezzel. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem megy, amikor korábban működött, és semmit nem állítottam el. A gép fix IP-t kap, 192.168.1.2, a DHCP .3-tól osztja a LAN IP címeket. A Digi állítja, hogy nem vagyok NAT-olva, 100 alatti WAN IP-ket kapok, viszont a router beállításnál a Network Interface/WAN Connection alatt a NAT Enabled-en van (ezt amikor nyitva voltak a szükséges portok, nem néztem meg, mit írt). A port checker az összes portra azt mondja, hogy closed, és az egyik torrentoldalon látom is,. hogy passzívban vagyok.
-
Hauptmann
addikt
válasz xeon forever #51333 üzenetére
Na, az, ami nincs. De gyanítom, hogy nem segítene, mert a régi laptopon nem volt rendszer frissítve, és ott sem jó.
-
Hauptmann
addikt
Azt hiszem, van itt érdi kolléga, megnézné, hogy nála működik rendesen a port forwardig, illatve az F668 Wan Connection menüjében a PPPoE alatt a NAT Enabled, vagy Disabled?
-
Hauptmann
addikt
válasz xeon forever #51336 üzenetére
Mondom, olyan laptopot húztam elő, amin nem volt semmilyen frissítés, mert rég volt bekapcsolva, és nekem nem települ semmi automatán. Azon is jó volt régen, most meg már nem működik.
-
Hauptmann
addikt
válasz nfsu17 #51347 üzenetére
A port check eddig is ment, nincs nyitva, a torrentoldal is passzívat ír, a régi gépen is, amin viszont tényleg semmi sem változott a működő állapot óta.
Az uTorrent jobb alsó sarkában meg ott a zöld pipa, hogy rendben van minden a hgálózati kapcsolattal, és most is töltök fel 1 MB/s sebességgel. Úgyhogy a franc érti ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest