Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
Az emailes ügyfélszolgálatnak mennyi szokott lenni a válaszideje?
-
gabro0
őstag
Köszi mindenkinek! Tájékoztatást kértem az ugyfelszolgalat kukac digikabel ponthun. A 30 napot sokallom ugyan, de ráér a dolog, csak válaszoljanak
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
hamarosan be lesz kötve a Digi, Ftth. Az optikai kábelt mennyire lehet hajtogatni? Gondolok itt arra például, hogy az ajtófélfa mentén lehet-e? Vagy ahogy bejön a lakásba, egyből érdemes inkább lerakni az ONT eszközt minél közelebb? -
Borisz76
veterán
válasz RAiN91 #100708 üzenetére
Szia.
Maga a kábel tartalmaz egy merevítő szálat...pont a kis sugarú törések elkerülése miatt. Tehát kis sugárban NEM ajánlott tekerni.
A legjobb ha egyenesen - padláson , csövezésben - eljut a célhelyre az optikai kábel és ott csatlakozik az ONT-ba.Ámde.....2 lehetőséged is van :
1. Használod a DIGI által adott ( ONT ) eszközt.
Ez 2.4 GHz-s WIFI-t is szór.....ezért célszerű a lakás , épület közepére helyezni.
Valamint innen kell megoldani a többi vbezetékes eszköz elérését is.
Tehát az épület közepétől kell kihúzgálnod a hálózati kábeleket a PC-hez , TV-hez , nyomtatóhoz...stb.2. Van egy JÓ SAJÁT ROUTER-ed.
Ekkor a DIGI eszközét BRIDGE módba kell kérni / rakatni , NEM fog WIFI-t sugározni !
A routolási feladatot és a WIFI szórását a TE eszközöd végzi.
Azaz a DIGI eszköze "bárhol" lehet de a TE eszközödnek érdemes az épület közepénél lennie.A dolgot nehezíti, hogy olyan ONT is létezik amin csak 1 db Gigabites ( 10/100/1000 ) csatlakozó van..a többi pedig csak Fast Ethernet ( 10/100 )....sőt ezen portok között NINCS átjárás.
Tehát az egyik portra kötött PC-t nem éred el a másik porton lógó PC-vel.
Ez nem szerencsés ....ha egy belső hálózatot szeretne az ember.Ekkor kell egy Gigabites SWITCH.
Az ONT Gigabites csatlakozójából egy UTP kábelt kell vinni a Gigabites SWITCH-be. Majd a Switch-ből minden további más eszközbe kábel.
Nehéz így tanácsot adni.
Kell egy "nagyjából arányos" alaprajz az épületről.
Milyen eszközök vannak jelenleg / jövőben vezetéken.
Van e csövezés a falban?
Van e padlás ahol lehet kábelt húzni ?
Kell e több WIFI "forrás" ....több Acces Point ?
Milyenek a falak, vastagság , anyag ?....wifi miatt.
Amit érdemes tudni, az az , hogy a legstabilabb , legolcsóbb kapcsolat a VEZETÉKES !A WIFI az mindig zsákbamacska.....
Lehet sok a zavaró jel a környéken ( bérházi lakás )
Hirtelen ennyi.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
válasz RAiN91 #100708 üzenetére
"Vagy ahogy bejön a lakásba, egyből érdemes inkább lerakni az ONT eszközt minél közelebb?"
A legoptimálisabb megoldás ez. Ha nem jelent gondot egy polc felszerelése a bejárati ajtónál, valamint fali aljzat kialakítása az ONT-nek, akkor érdemes így megoldani.
Egyébként mikor nekem kötötték be az optikát (Telekom), akkor a szerelő megmutatta, hogy mi az a hajlítási sugár, amitől kisebbet ne alkalmazzak majd a kábel elrendezésénél. Ez egy nagyjából 8 mm sugarú kör, tehát olyan, mintha egy 1 Ft-os külső éle mentén hajlítanád meg.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
RAiN91
őstag
Köszönöm a válaszokat, agyalok akkor. Már be volt húzva a digi, csak tulajdonosváltás volt, így most újra be lesz húzva. Jelenleg a nappali közepén, és fent jön be, ott vannak a maradványok, onnan kábelcsatornával megy le a szoba aljához. Ez nem valami szép, és oda polcot sem terveztem. Itt tud bejönni, vagy pedig fent, az előszobánál.
A TV tudom, hogy hol lesz, alatta lenne a saját routerem, és oda is gondoltam ezt az ONT eszközt, így csak 1 vezetéket, az optikait kellene addig elvinni. Viszont megnézem azt az opciót is, hogy ha az előszobába rakom ezt az eszközt, akkor az UTP / koax-ot hol tudom elhozni. Bár azok vastagabb kábelek, és ráadásul kettő.
-
Zoli_1980
csendes újonc
Sziasztok,
Egy olyan problémám van, hogy egy weboldal lejárt SSL certit ad. Más weboldalakon nem találkozom a problémával, a szóban forgó weboldalon is csak ritkán. Ráadásul más digi-s ismerősömnél nem jelentkezik a probléma és erről én is meggyőződtem úgy, hogy rajta keresztül kapcsolódva (van VPN szervere) tökéletesen tudtam kapcsolódni valid certivel. A telefonomon is hibás wifin, de telekomos mobilnettel meg jó. Programozóként csak limitált hálózati ismerettel rendelkezem és fogalmam nincs hogy hogyan tudok lejárt SSL certit kapni. Ez kinek a sara? Nem hiszem hogy nálam van a hiba, mert akkor mobilnettel illetve másik digis kapcsolattal miért működne. Csak az internetszolgáltatóra tudok gondolni, de nem tudom, hogy egy internetszolgáltató hogyan tud beleszólni abba hogy milyen certit kapok. Tud valaki ebben segíteni? Nem szeretném úgy jelezni a diginek a problémát, hogy én nem értem eléggé. -
Zoli_1980
csendes újonc
válasz rothfb #100714 üzenetére
Ubuntu FF és chrome, aztán bootoltam ugyanerről a gépről egy Windowst azon FF. Aztán a ugyanerről a windowsról VPN-en keresztül ugyanabban a firefoxban működik, lekapcsolódva a VPN-ről megint nem működik. Telefonon androidon chrome és itt is ugyanaz a készülék és körülmények, csak a váltás a mobilnet (T) és a wifi (DIGI) között és konzisztensen a digivel hibás, T-vel meg jó. Másnál nem tudom milyen böngészőt használnak, de szerintem az nem is számít annak fényében hogy én milyen körülmények között és eredményekkel teszteltem. Konzisztensen a saját digis internetkapcsolatommal volt rossz és más digis végponton keresztül (VPN) az én gépemel jó volt és az én telefonommal is konisztensen a saját digis internetkapcsolatommal volt rossz T-vel pedig ment simán.
( https://www.kbcequitas.hu/ -> jobb felül webbroker belépés, a főoldal még bejön és a webbroker már nem, esetleg más is megnézheti, hogy mennyire csak nálam van a gond)
[ Szerkesztve ]
-
Zoli_1980
csendes újonc
válasz rothfb #100716 üzenetére
A weboldalt beleszerkesztettem az előzőbe, FTTH router módban használom, mert csak 1 gépem van és nem akartam plusz eszközt. A gépen a DNS a router IP címe. De próbáltam 1.1.1.1-et is meg 4.4.4.4 meg 8.8.8.8-at is, és mivel mindegyikre ugyanazt kapom ezért nem hiszem hogy DNS gond lenne.
A digis eszközt újra is indítottam az sem segített, de a weboldal még újraindítás előtt jó volt tegnap délután úgy hogy délelőtt nem volt jó és akkor nem csináltam semmit. És most sem jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoli_1980
csendes újonc
Nem lehet a vírusirtó sem gond, mert akkor másik nettel és VPN-nel is hibásnak kéne lennie. De amúgy az ubuntun nem használok semmit, a windowson meg bitdefendert, az is kicseréli, de az is működik VPN-nel és nem működik direktben. De köszönöm mindkettőtöknek hogy megnéztétek, hogy működik a weboldal.
-
veterán
válasz Zoli_1980 #100717 üzenetére
Nálam megy a belépés rész is. Megy digis vezetékes nettel, digis mobilnettel, telekomos mobilnettel, vodafone-os mobilnettel, többféle böngészővel (ff, edge, opera, chrome). Mindig bejön, nem reklamál, nálad van valami gebasz.
Ja és a digis vezetékesnél google dns van beállítva.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Zoli_1980 #100715 üzenetére
Maga a weboldal nálam is bejön.
A webbroker belépés viszont hibára fut :
Az ön kapcsolata nem privát. ( Cert hiba )Nálam :
- Kiadás : Windows 10 Pro
- Verzió : 21H2
- Telepítés dátuma : 2020. 06. 17.
- Operációs rendszer buildszáma : 19044.1415
- Minőség : Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0
- Google Chrome Verzió : 96.0.4664.110 (Hivatalos verzió) (64 bites)
- Windows saját víruskergetője.MOD :
Edge-vel is ugyanaz.
Woboldal bejön , Webbroker belépés Cert hiba....[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Zoli_1980
csendes újonc
válasz rothfb #100721 üzenetére
Igen, csak mennyire nálam. Mert ha a gépemmel lenne gond vagy a telefonommal, akkor VPN-nel és T-s mobilnettel se menne és nem egyszerre romlana el a gépemen és a telefonomon a dolog. Tehát akkor vagy a digis eszköz, vagy egyébként valami a digi oldalán nem stimmel. De az meg nem értem hogy függhet össze a certivel. Ezért vagyok tanácstalan.
Szerk.: Na akkor azért másnál is (Borisz76) jeletkezik... Ennek örülök. Csak tényleg jó lenne tudni, hogy egyáltalán ez hogy lehetséges, hogy lejárt certivel jelentkezik a hiba immár többünknél.
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
Telekomos nettel sem megy, de amúgy nem a net a probléma, hanem hogy 2021.02.26-án lejárt a tanúsítványa. Gondolom valami load balancer/reverse proxy mögül megy a cucc, aminek (valamelyik nodenak) elb*szták éppen a tanúsítvány beállítását, és a reverse proxyjuk egyszer jót tölt be az oldalhoz egyszer meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli_1980
csendes újonc
Köszi. Tehát akkor nem digi specifikus. De ezaz hogy másoknak valid tanusítványt ad az oldal, csak néhányunk kapja a lejártat. És az én szerény hálózati ismereteimmel ez csakis feketemágia lehet.
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy amikor azt írtam, hogy ritkán, akkor úgy értettem, hogy ez a 2. alkalom hogy találkoztam vele, viszont amikor van, akkor órákig/napokig folyamatosan. És kifejezetten ezen az oldalon, tehát nem zárnám ki, hogy szerveroldalon van valami gebasz. De az meg akkor miért nem jelentkezik mindenkinél?
Szerk.: Ja hogy más klienst más node szolgál ki és ott rossz valami. Tehát akkor alapvetően jó eséllyel a KBC-nél lehet valami gond és felesleges a digihez mennem ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Kekmen
senior tag
válasz Zoli_1980 #100725 üzenetére
Valószínűleg azért működik sok embernek, mert a linkelt oldalt nézték (annak valóban 2022. februárjában jár le a tanúsítványa) és nem mentek tovább a [link] oldalra. Egyébként a tanúsítvány mindenkinek ugyan az, viszont a böngésző nem. Firefox-al meg tudom nyitni (kivételhez adás után) Edge-vel és Chrome-al viszont nem.
Summa summarum, nem digi hiba, én telekomos nettel és telenoros mobilnettel is néztem."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
DS39
nagyúr
válasz Cirbolya_sen #100726 üzenetére
Nálad a vírusirtó tanúsítványa látható, amíg ESET IS volt a gépemen, minden https oldalon az övék volt látható.
Az említett oldalnak valójában DigiCert Inc. a tanúsítvány kiállítója. -
Zoli_1980
csendes újonc
válasz Kekmen #100727 üzenetére
Lehet hogy volt aki benézte, de többen kifejezetten jelezték, hogy onnan a belépés oldal is megy nekik, a screenshot is onnan van az egyik hozzászólásban. És nekem is működött egy másik interneteléréssel. Tehát én magam is két külön certit kapok ugyanahhoz a linkhez attól függően hogy milyen neten megyek ki. És nem azért működik (amikor működik) mert kivételként felveszem, hanem mert a certi akkor hibátlan. De a konklúzióval egyetértek. Nem digis hiba.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
Zoli_1980
csendes újonc
Köszi mindenkinek, akkor majd a KBC-t keresem ezzel. Rájuk gyanakodtam először is csak mivel másnál ment meg nekem is ment másik nettel, ezért kicsit elbizonytalanodtam.
-
veterán
válasz Cirbolya_sen #100734 üzenetére
-
Zoli_1980
csendes újonc
válasz Cirbolya_sen #100741 üzenetére
Csak annyi választ kaptam hogy javították. Nem hivatalos csatornán keresztül ment a kommunikáció. Ezért nem is nagyon akarom firtatni, mert ha kapok is infót az nem tudom mennyire lenne publikus. De az itteni tapasztalatok elmondása után megnézték és pikpak megvolt. Úgyhogy mégegyszer köszi mindenkinek.
-
törölt tag
Sziasztok!
Másnál is vacakol a net? A legtöbb oldal nem tölt be (ide viszont ezt be tudtam írni).
Egy pár napja is csinálta ezt, így gondolom nem nálam van a hiba. -
NomadND1
senior tag
Novemberben még azt kommunikálták, hogy decemberben indul a 2.5gbps. Tegnap voltam bent náluk, már január-február, de inkább tavasz
-
őstag
válasz NomadND1 #100748 üzenetére
Az jó. Vagy 2-3 hete még az volt, hogy "január, de inkább február", most meg már, "január-február, de inkább tavasz". Ezért kár volt felcsigázni a népet. Inkább bármilyen előre beharangozás nélkül kellett volna bevezetni akkor, mikor már minden feltétel adott.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest