Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Kis Samurai
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nem biztos, egyre több digistől hallom ezt a visszaesik fix 100Mbitre a wan kapcsolat, nálam is ezt játssza mostanában.
Kábelek ellenőrizve, ONT csere nem segített.
Amihez kötni tudom, hogy megszakad a kapcsolat azzal, hogy nem jó a PPPOE kapcsolat felhasználóneve/jelszava és utána mikor random idő mulva mégiscsak elfogadja újra és felépül a kapcsolat, az már csak fix 100Mbit az 1 Gbit helyett.
Aztán hasonlóképp jön vissza a Gigabit... (rossz user/pass, random idő, mégis jó a user/pass, újra Gigabit) -
válasz
sfdrakex
üzenetére
Azért voltam biztos benne, mert nekünk a másik lakásban Telekom Magenta 1 van... és mivel mi nem tartózkodunk ott, csak apám, ezért már az Internet kb felesleges, de a TV-t meg nézné... és nem lehetett külön TV-t, szóval október végén le lesz mondva
Aztán lehet ott is DIGI lesz
Eredetileg is a DIGI-t akartam odaköltöztetni a Telekomot meg ide, csak a Telekom ebben nem volt partner, én meg a meghosszabbításban nem leszek
-
-
-
pjen
félisten
válasz
sfdrakex
üzenetére
Kertes ház, a kert végében is gond nélkül tudom nézni a HBO max ot tableten, WIFI n, Asztali gépek dróton, akkor mért nem elég a szolga eszköz? MM okospultban is azt mondta két eladó is, hogy csak akkor vegyek routert, ha a ház egy részében nincs WIFI. Szomszédasszonyom könyvelő és gond nélkül elvan a vodás CB n.
-
adika4444
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
+1
Én ZTE F668-at használok. Örülök, hogy idén 7. éve hibátlan, eszemben sincs cserélni.Mögötte van egy OpenWRT-s router, ha akarom veszek hozzá AX AP-t, de mobilokra elég az AC Wi-Fi is bőven, a sebességet igénylő laptopok meg kábelen vannak, legfőképp a stabilitás miatt.
-
gery14
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Még discodon nem probáltam . Lehet csak ingame voice kozben csinalja a fules mikrofonjo jó winben tesztelve vagy a game saját,menujeben is jol mukodik.. masra nemtudok gondolni attol függetlenül nem fogok azzal szarozni ha valaki megloki a modemet vagy takarítás kozben arebb rakjuk elmegy minden stb..
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Vagy.....
Bejön az optika az ONT-ba.
Abból megy LAN csatlakozón kifelé net és KOAX-on a TV adás.
Tehát egy optika befelé , net és TV kifelé a dobozból.De az ONT-tól is függ....mert nálam 2 részes a szett :
ONT-ba : Optika be , net ki.
ONT-ból optika ki , átmegy egy TV-s dobozkába.
TV-s dobozkából pedig KOAX ki.A KOAX-ot kell splitter-el osztani 2-3-4 felé....ahány TV van.
ONT-on LEHET , hogy csak 1 db gigabites port lesz ?!
( Attól függ milyen lesz a kapott ONT. )
Ekkor wgy SWITCH is kellhet....ha több vezetékes eszközt szeretnénk fixen bekötni. -
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ja, ráadásul még talán egyszerűbb, ha valaki nem jártas ezeken az oldalakon, ha felhívja a 1412-es, 1270-es, 1220-as számokat és akkor nem kell keresgélni sem a weboldalon, meg ugye kizárható az is, amikor a weboldal tévesen kiírja, hogy Telekom optika, aztán meg kiderül, hogy még rézdróton szabad érpár sincs
(igaz ez költözéseknél jön elő leginkább, mert aki már ott lakik sok éve, azért csak illik tudnia, hogy van e az utcában réz, koax, vagy üveg) 
Rákerestem a címemnél ahol 2019-2021 között volt Vodafone
Hát vazze... koax 500-as/22-es net + TV (telefon nincs benne) .. vicc...
Hát nem is baj ha beszántják majd az egyesülés idején... komolyan ezt ki fogja megrendelni FTTH mellett? 
Mondjuk alternatívát csak eleve akkor jelentene, ha eltérő tulajdonosi háttere lenne, de az ugyanaz.
-
-
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen, nem kérnek, de én meg nem akarok senkinek semmilyen adatot megadni csak akkor, ha egyértelműen tudom, hogy ki van a túloldalon, hiszen én kezdeményeztem az interakciót. Szerintem ebbe a vitába ne menjünk bele, lehet azt mondani, hogy túlzottan óvatos vagyok, de majd én eldöntöm, hogy szükségem van-e valamilyen termékre, vagy szolgáltatásra vagy sem. Amennyiben igen, akkor magam utánajárok.
-
cof
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Az lenne a logikus hozzáállás igen. Mert többet ér 1 olyan ügyfél akivel lehet számolni legalább 1 évig, mint 9 olyan aki bármikor leléphet és nem akar elköteleződni mert valamivel nem elégedett.
Sajnos itthon nemigazán van olyan verseny mint mondjuk az osztrákoknál, hogy villanyra és gázra is kb. bárkivel szerződhetsz mert a cégek használhatják egymás hálózatait és senki nem élvez ott monopóliumot. Már az UPC idejében be kellett volna hozni olyan törvényt, hogy nem lehet magasabb összegért ugyanazt a a szolgáltatást adni az ország két különböző pontján. Erre most a vízzel akarják ezt megcsinálni, hogy országosan egységes lesz az árazás.

-
-
válasz
sfdrakex
üzenetére
Az az érthetetlen hogy 3900 forintot kellene fizetnem januártól, de 3500-at fizetek. És mikor felhívod őket, ők se értik, és azt mondják szerintük ezzel nincs teendő.
Hogyha kijön egy ilyen kiírás, akkor én is a listaárat venném alapul, de mivel abszolút semmifélre értelmező leírást nem adnak ki, csak ezt a pár táblázatot, úgy azért el lehet gondolkodni rajta, azok után hogy kötöttem két hűséget és azoknak az árai sem stimmelnek azzal amit fizetek.
Tehát egy abszolút feje veszett szolgáltató szerintem a DIGI, igaz én Invitel-es vagyok, és lehet csak ezért. Csak itt a számok amikről szó volt a hűségek megkötésekor, azok nagyon nem stimmelnek.
-
superecneB
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A Windows 100 Mbit-et ír, Mintha korlátozná valami. A Speed & Duplex érték: Auto Negotiation-ön van. Próbáltam átállítani-újraindítani-visszaállítani-újraindítani.
Egy Asrock z77 Extreme4-m lap van. 1 hete költöztem ide, a korábbi lakásban nem volt ezzel probléma. Tehát hardware és driver oldalon szerintem rendben vagyunk.
-
VGYke
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Persze van, de minek? Én a csatolt kép szerinti mérésben megbízom!
Nem én problémáztam a sebességgel, csak azért írtam, hogy lehet olyan router, ami méri már a sebességet is.Egyébként 10 éve balf*sz módon lakásfelújításnál a koax kábeleket elvezettem a falban, az UTP-t nem, mert bíztam abban hogy a wifi úgy is kiváltja a drótot. Hát, még 10 év után sem váltja ki, bár az igazság az, hogy a 10 évvel ezelőtti drótos sebességekhez képest, a mostani wifi sebesség vagy a tízszerese!
Összehasonlításként: ugyanazon szerveren mérve, ha a routerem mér 775/321 értéket, ez az asztali PC-n, ami ugye wifi-n lóg, 342/291, tehát a letöltés lehetséges 44%-a, a feltöltés a lehetséges 91%-a!
Mondjuk a routerem nincs a legideálisabb helyen:
Ott a gipszkarton fal mögött, a 230V kábelrengeteg előtt, a fal mögé gyömöszölve az ONT és NAS, szóval tudom, tudom, hogy szar a hely, de ez van!Más:
Az ONT mennyire az enyém? ONT a fenti képen jobbra van a routertől. A fent látható szűk hely + a leszerelhetetlen, forgathatatlan antennái miatt, alig fér el. Mi lenne, ha az ONT antennáit egy drótvágóval eltávolítanám? a WiFi képességeire úgy sincs szükségem. -
VGYke
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Egyes routerek felületén van sebességmérési lehetőség.
Nekem sincs sajnos drót a lakásban, mindenki wifizik, így a klienseken nem igazából tudok valós sebességeket mérni.
Viszont bizonyos routerek felületén van sebességmérési funkció, és ugye a router már dróton csüng a hálón.
Én a sebességet az Asus RT-AC86U felületén mérem (sokáig nem is tudtam hogy van ez a funkció):
-
mpo
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Minden eszköz kábelen van, (PC a másik szobában, ezen van a tartalom, Minix, egy régebbi tv, laptop is), csak a MU8002 van 5 GHz-en, az ASUS RT-AC65P 2 méterre van tőle, eddig még okozott látható hibát.
Amikor 2018-ban mértem, az azért volt, mert kábelen a YT megakadt, amikor 4K-val próbáltam. -
-
iMaverick
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
5 fős a család és 7 személyes autót vettem, évente 2-3 alkalommal használjuk ki, akkor az is felesleges, igaz? Olyankor fordulhatnék kettőt…
Nekem meg a 4G (beszélek itt: 5G!) jutott a "hajamba"... Ezek is mi a francnak lettek kitalálva? Pofázni, SMS-t küldeni jó volt a 3G, sőt! A 2G is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mackotestver
csendes tag
-
bostone
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
A digi.hu szerint választhatok wifi 6 csomagot, ez sem ajánlott?
@Raiden:
Bocsánat, felületesen futottam át ezek szerint az összefoglalót.@CirrMee:
Külön dijat számít fel vagy bérelnem/vásárolnom kell a digitől az eszközt?@Biga123:
Lehet, siettem egy picit.
@mpo:
A jelenlegi szolgáltatóval sem vagyok elégedetlen, de árban a digi kedvezőbb lehetőséget biztosít. Ezért érdeklődöm.
A beszereléstől is tartok valamelyest. Érkezik/nem érkezik a megbeszélt időpontra a kolléga. “Elszökni” a melóból vagy szadságot kivenni. A vezetékelést megoldani/kitalálni. Szekrényeket mozgatni sem igazán van kedvem. (Nekem egyszerűbb volna, ha a “kiépített”, fal mellett futó hálózatra kötne rá). -
Biga123
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nekem ma jött meg az első számla. 11k 2 hónap gigabit + tv + tel. Még 6k szerelésivel se rossz. Bár nekem szólt erről a telefonos üf. H ez lesz és ki kell fizetni. Viszont ha csak a netes űrlapot töltöm ki, és direktbe nem keresek rá az aszf ben, a függelékben akkor nem tudtam volna róla én sem. Mert eléggé el van dugva. Szal kb mindenkinek igaza van.
De szerintem is alap lenne h erről szólnak.
Nálam ez megtörtént. És utána itt is bekérdeztem. Szal kicst genyóság h ez nincs jól látható helyen feltüntetve. T, upc, voda, egyiknél sincs "szerelési" költség. Szal én se gondoltam rá h lenne. Szerződést a mai napig nem láttam.Bocs nemfeltétlenül direktbe neked szántam.
-
Botigta
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Bocsi, azóta már rákerestem az ont-ra

A ZTE természetesen szórja a Wifi-t, általában 3 telefon is lóg rajta, és néha TV-Box is.
A másik router LAN-on van összekötve a Digivel. És LAN-on még egy PC, ill. egy TV-Box van csatlakozva a Digi-hez.
Azt egyenlőre keresem, de még nem találom, hol van a bridge funkció. -
Zsidaaj
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Kb a mennyezeten van a wifi + digi boxa oda húzták be a optikai kábelt.
Egy folyoson van kb a bejárati ajtó felet, így ergo nem tudok oda semmilyen kábelt csatlakoztatni, vagyis ez nem igaz, tudok de akkor a fel mennyezeten futna vegig egy cat5e kábel..Mindegy beletorodtem ez ennyire képes :)
Köszi a segítséget skacok -
Zsidaaj
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
ASUS RT-AC85P AC2400 Routerren mérek.
Kábelen 950mb add le, de sajnos wifin 300-400mb nagyon max..
De mivel hűtő tetején a router ezért kizárólag wifit használok, es szeretném ha minél többet tudna.
Gyártó oldalán 1733mb is tudnia kell 5GHz-n.
Jelenleg csak az 5ghz megy, mivel 2,4re nimcs szükségem ( pici a lakás)Mi lehet a gond?
-
Attesz
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Így még nem próbáltam.
De nem akarom elhinni, hogy 3 routerből egy sem jó.
Főleg úgy, hogy mind a három korábban hiba nélkül müködött.
Harmadiknak a cégből hoztam haza egy "ipari" Cisco routert.
Ha azzal is szakadozik, akkor ott a szolgáltató eszköze a szar.
De este kipróbálom azt amit írtál.Üdv
Attesz
-
Croft-21
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
De eddig nem volt vele ilyen gond, időnként levált a wifiről, aztán újra csatlakozott. De most hiába vagyok wifin, minden honlap kiírja, hogy hosszú ideje nem válaszol, vagy nem találja az oldal DNS címét. Az ONT újraindítása eddig megoldotta a problémát, ha nem volt nem, de most úgy tűnik ez sem segít.
-
Inhouse
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nekem nincs vele gondom, én nem játszom. De azért fura, hogy a nagy nemzetközi, globális internet mégsem annyira teljesen egységesen érhető el az egyes szolgáltatóknál.
Érdekes kérdés, hogy meg van fogalmazva százalékban a rendelkezésre állás, és a sebesség is, de nem szól a fáma arról, hogy egyes szolgáltatások egyáltalán nem, vagy nem igazán használhatóan érhetőek el egy adott szolgáltatónál. -
pooty
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Köszi. Valóban az újraindítás megoldotta, bár az ONT-on is és a routeren is megejtettem, szóval nem tudom melyik lehetett a hunyó. Egyébként febr 1. reggel nem volt egyáltalán net, ekkor szintén volt egy router ki-bekapcsolás, majd 9 fele megjavult. Ezért nem gondoltam elsőre, hogy router újraindítás kell neki.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Futás, futópályák
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Aztán lehet ott is DIGI lesz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)