Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
Hahó!
Van egy ZTE routerem, két bajom van vele. Az otthoni hálózatban sehogy sem akar látszani a médialejátszó. A LAN1-be van dugva, a routerben látszik az IP címe. Másik hálózatban nem volt ilyen gond.
A másik pedig, hogy a routerben 1970 a dátum. Lehet nincs jelentősége, de na..Vki esetleg tud ezekre megoldást? Köszi!
-
DS39
nagyúr
mostanában elég gyakran előfordul, hogy az ONT (FiberHome) bekapcsolásakor úgy csatlakozik az internethez, hogy a magyar oldalak (.hu-s domainek) nem töltenek be, csak a külföldiek. ilyenkor újraindítom és egyből jó lesz.
tapasztalt már más is ilyet? mi lehet ennek az oka?nálam az ONT nincs 0-24-ben bekapcsolva, csak ha otthon vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Mindreader #100550 üzenetére
Szia!
Nekem alig akarták lecserélni a FiberHome ONT erre az eszközre, mert sok a reklamáció rá!
Erről bővebben elbeszélgettem velük, és kiderült hogy a TV adásokkal volt probléma, nem az internettel.
A csere óta hibátlanul működik az internet, és a TV-kel sincs gond pedig három is van rá kötve!
A DIGI ONT-toknál a LAN portok általában el vannak szeparálva egymástól, megoldás: használj saját routert.
A dátum nálam is 1970 volt amig nagyon rövid ideig router módban volt az ONT-tom.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
TeeJay
félisten
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #100555 üzenetére
A probléma az, hogy még PC-n csak beállítja az ember kézzel (bár nem kényelmes), de telefonon nem fogok fix IP-t állítgatni (ami mellett tudsz névszervert beütni) csak azért, mert a Digi letiltotta még ezt is a saját routerében, miközben ott figyel a menüben. Rém irritáló.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
kenwood
veterán
Anyueknal eddig az aktiv szolgaltatoi eszkozok a lakason kivul voltak, csak egy utp kabel jott be a folyosrol, sajat routert hasznaltak.
Nemreg kapott egy modemet,aminek van wireless access point funkcioja is, igy a regi router nyugdijba vonult.Alapvetoen minden fasza lenne, de van 1 nagy problema :
A Samsung mobiljahoz tartozik egy szoftver,ami a belso halon keresztultudja osszekapcsolni a desktop pct es a telefont.
Ez az uj eszkoz beszerelese ota nem mukodik.Mi az oka ennek, illetve hogyan lehetne a problemat megoldani anelkul,hogy a modem melle meg egy plusz fogyasztot (a regi router) is aram alatt kelljen tartani?
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Calogero #100558 üzenetére
Nevetseges.
A WAN oldali korlatozasokat sem szeretem,de a sajat LAN-omat ne ok szegmentaljak mar ...
Nincs valami unlocked firmware ezekre az eszkozokre ?Ott voltam a bekotesnel, es azt mondta a szerelo, hogy meg a sajat SSID-mat sem irhatom at
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Raiden_
tag
válasz kenwood #100557 üzenetére
Az alap kérdésre a választ megkaptad, anyukénak meg mondd meg,
hogy eddig is volt router most is kell, ha saját hálózatot szeretnének.
A plusz fogyasztót meg eddig is kiszámlázták a közösköltségbe volt beépítve,
mert a teljes lépcsőházi eszközök fogyasztást osztották el a lakók közt egyenlő arányban,
ráadásul felfelé kerekítve, így még lehet kevesebbet is fizet.Mivel nem a te tulajdonod, így ez van, egy LAN végponton biztosít a 4iG netet, aláírta.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Raiden_ #100561 üzenetére
Azert erdekelne, hogy mi volt az indok, amikor az a dontes megszuletett, hogy a tobbi szolgaltatoval ellentetben, ok nem adnak hozzaferest az eszkozhoz.
En arra gyanakszom, hogy a funkciok tesztelese kozben belefutottak nehany hibaba, amiknek a kijavitasa ido,szakertelem,penz lett volna, ezert egesz egyszeruen kizartak a usereket a
"sajat" eszkozukbol, igy nem tudnak olyan beallitast eszkozolni, ami nem mukodik rendesen.Nyilvan a sajat idezojeles,mert berled ugyan ,de a tobbi szolgaltato csak nagyon indokolt estben tilt le funkciokat,es akkor sem az osszeset.
Hogyne lenne mar a sajat LAN-om ?
A diginek is van sajat LAN-ja, de az csak a dolgozok szamara erheto el,nincs elroutolva az ugyfelek fele, vagy a tobbi AS-be.
Vagy szerinted ez is az o Local Area Netoworkjuk,es barmikor bejohetnek nezelodni ?[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Semmi koze a csalad gepeihez a szolgaltatonak.
Mindegy,akkor marad az usb kabel a mobilhoz.
Ha esetleg van valakinek unlocked firmware, dobjon egy privat uzit.
Koszi.[ Szerkesztve ]
-
-
DS39
nagyúr
válasz kenwood #100567 üzenetére
Félre érted.
3 tagú család: Apa anya gyerek. Utóbbi torrentezik és letölt vmi kártevőt is. Akkor a szülők gépére nem kerülhet át a szeparáció miatt. Szerintem inkább ilyen oka van ennek a korlátozásnak.
De ha nem akarsz ilyet, saját router kell, ennyi. Ezek az ont-ok amúgy sem túl jók pl wifi-ben.
-
Raiden_
tag
válasz Dragon3000 #100563 üzenetére
Persze, de a össz szolgáltatói eszközök fogyasztást elosztották a közösköltségbe,
tehát ha neked nem volt neted csak tv előfizetésed akkor is fizetted a switchek fogyasztását és fordítva is, ha csak neted volt akkor meg a NOD fogyasztását (nem lett fillérre elosztva). -
kenwood
veterán
válasz CirrMee #100568 üzenetére
Nem is kell ide belinkelni.
Az ugye megvan, hogy nem modositani akarom az eszkozt, hanem az hozzaertes hianyabol fakado modositast torolnem,hogy ugyanolyan legyen az ONT, mint az osszes tobbi szolgaltatonal a vilagon.
Ertek hozza,ez a szakmam, be tudnam normalisan allitani,ha nem lenne teljesen kiherelve.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz kenwood #100571 üzenetére
a hozzaertes hianyabol fakado modositast torolnem
Ha nem tetszik a szolgáltató beállítása, vásárolhatsz saját routert, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnéd. Amiről írsz, azt csak olyan megoldással módosíthatod, amit legálisan elérni nem tudsz. A szerződésben 1db ethernet végpont szerepel, amit a szolgáltató gyaníthatóan teljesített, nincs okod háborogni.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Raiden_
tag
válasz kenwood #100564 üzenetére
Nem értelek amíg egy kábelvéged volt azt hogy dugtad az okos telefonba?
Minden maradt ugyanúgy mint eddig csak kaptál pluszban min. 3x gyorsabb
(nem került többe, tehát ingyen) korszerűbb, internetet a saját hálózgatódat meg egyedül
te korlátoztad mégpedig azzal, hogy megszüntetted (a router szekrénybe tételével).
Amennyiben ez nem megfelelő számodra akkor válthatsz, várják hívásodat a szolgáltatók,
kis pénz kis lehetőségek, több pénz több szabadság, dönthetsz.
Amint megpiszkálod a szolgáltatói ONT-ot elmegy a neted, mivel "rálátnak", mivel az övék.
Megy ki a szerelő + kiszállási díj (ez téged fog érinteni kb. 6000 HUF)
és az eszköz cseréje (ennek a költsége is téged terhel amennyiben megállapítja az illegális beavatkozást) esetleg a szolgáltatástól ellállás mellett leszerelik és beperelnek.
Nem hiszem el, hogy 2021-ben havi kb. 3100 HUF összegért elvárásaid vannak
(az FFTB időszakban ez nem miért nem zavart, csak most ahogy eszközt is kaptál).
Beteszel egy saját routert és azt csinálsz vele amit csak akarsz, itt a topikban is mindig
azok szenvednek az internettel 99%-ban akik a szolgáltatói ONT wifi jel erősségét
méregetik (ami nem is képezi a szerződés tárgyát) a kert végéből, hogy miért csak ennyi. -
kenwood
veterán
válasz Raiden_ #100574 üzenetére
Azt latom, hogy nem ertesz, igy nem is erolkodom veled tovabb
Engem nem az elmeleti resze erdekel,hanem a technikai.
Ahhoz pedig nyilvan nem tudsz erdemben hozzaszolni,mivel nem ismered a cgnatot,az olt-t meg a tobbi eszkozt/technologiat.[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
válasz Dragon3000 #100572 üzenetére
Van egy elszámolás, a lépcsőházi fogyasztás nem csak a szolgáltatók által fogyasztott tételeket tartalmazza, abban benne van a lépcsőház világítás, a kerti csap (ha van),
lift díj (ha van)+ annak a szerviz általánydíja, biztosítás, stb. amennyiben van egy
Telekom és 3 Voda ügyfél is a házban akkor is egyenlően osztják el.
A legtöbb helyen ez úgy működik, hogy van egy almérő, de ha több lesz a számla
mint a fogyasztásra adott összeg akkor a kettő közti különbözetet elosztják
(anno adott egy összeget a szolgáltató, pl. 2 kWh, de nem igazították minden hónapban
a valós fogyasztáshoz, tehát ha pl. bebakolt a szerkénybe még két switch-et
mert kevés volt a bent lévő), de ha pl. valaki kocsit mos az alagsori csapról azt te is fizeted. -
nrg_52
addikt
-
kenwood
veterán
válasz nrg_52 #100578 üzenetére
Mindegy, amit akartam,en megtudtam, meg amit nem kerdeztem,azt is tizen megvalaszoltak.
Zarszonak egy idezet, hogy milyen mentalitassal kellene kezelni ezeket a cegeket. Igaz,ez a warranty void matricarol szol, de a logika ugyanaz mogotte. Ha bebizonyitjak,hogy az en layer 2 switchingem okoz gondot naluk,akkor elismerem,hogy jogosan vettek el azt a menupontot tolem
They cannot void your warranty for using tech-menus, breaking warranty stickers, or any other sort of self repair unless they can prove, specifically, that it was your actions that caused the issue. Warranties, especially those included from a manufacturer by default with no willing agreement on the customers part, are not legally binding in a restrictive sense, only in a liability sense. They have the burden of proof if they want to violate the service contract. The mere act of servicing your device does not alone allow them to invalidate the warranty, regardless of whatever warnings or stickers they place on the device. These companies rely almost exclusively on the ignorance of the consumer in order to employ shady practices that would not be upheld in a court if someone was actually willing to take it that far. I realize the practical reality is somewhat askew of this technicality, but I always feel it is important that people be informed on these issues, because we should NEVER give these corporations an ounce of lenience on these matters because to do so only grants them the justification to take more and more without end. The fact of the matter is that yes, you CAN void your warranty by opening your device but NOT BECAUSE you opened your device. A small but insurmountable distinction.
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
Pfú.. van baj..
-
kenwood
veterán
Jah,teljesen vilagtalanok egyesek.
A csucs a "kivetted a routeredet egy mukodo halozatbol" volt.
Ha nem lennek szakmabeli, ez akkor is fajna, de igy rendesen kihullik a hajam.Emlekszem regen ugyanez volt,amikor a szolgaltato tiltotta a sajat router hasznalatat,mert ha ket geped van, fizess elo ketszer.
Paran talan meg emlekeznek a mac klonozasra meg a tobbi baromsagra.
Ott is volt par okos,aki megmagyarazta,hogy az ugy jo am,mert le van irva,ezt irtad alaInkabb torlom is ezt a topicot a listarol,mielott jobban felbasszak az agyamat
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
válasz kenwood #100581 üzenetére
Én is szakmabeli vagyok, és ne haragudj, de itt most a te nézőpontod ami hibá(d)zik.
1, cgnatból egy 5 perces telefonhívás kivetetni magad
2, bridge módba átrakatni az ontot 3 kattintás a weboldalukon (vagy ha már úgyis beszélgetsz velük a cgnat miatt, akkor őket is megkérheted, hogy tegyék bridgebe az ontot)Beteszel egy saját routert (nem kell hozzá bankot robbantani, durván 20-30 ezer forintról beszélgetünk), ha szeretnél teszel rá custom firmware-t (bár ritka use-case, hogy szükség lenne rá), pppoe-n betárcsázol, kapsz publikus normális címet, és öröm-bódottá.. Én pl az egyik helyen egy 25 ezres 2. gen i3-as gépet használok routernek pfsense-zel, és teljesen jól működik. Site-to-site vpn-eket futtatok, reverse proxyt, meg még pfblockerng-t is. Fiberhome ont.
Másik helyen egy Asus RT-AX55-ös (28e) routert használok digis neten, ont (zte vagy huawei, nem emlékszem, bent van egy szekrény mélyén és egyszer láttam fél órára, amikor bekötötték a netet) szintén bridge-ben, openvpn site-to-site vpn-nel, fél éve nem volt az ég világon semmi probléma vele (akkor kötötték be a netet oda).
Harmadik helyen Telekom optikám van, ott router módban van a (huawei) ont és mögé tettem egy pfsense routert egy 4. gen i3-as gépen. Vígan torrentezek, vpn-ezek (szintén része a site-to-site vpn hálózatomnak), reverse proxy van rajta, email szerver, pfblockerng, home assistant, windows server mint fájlszerver, minden hülyeség ami egy homelabban elképzelhető. Annyi, hogy nincs cgnatban, de dupla nattal megy minden (ps4, xbox is) tökéletesen immáron 5 éve.
Igazából a digis ontjaimat is csak azért kértem át bridge módba, mert egyszerű átkérni, sőt most már online is lehet, ami mégegyszerűbb. Telekomnál szopóbb lenne (ha lehet egyáltalán?), de tényleg az ég világon semmi hátrányát nem tapasztalom a dupla natnak annak ellenére sem, hogy nem egy átlag otthoni felhasználási módról van szó.Én nem várnám el egy végtelenül olcsósított ont-tól, ami bónuszként tud nagyon alap routing / wifi funkciókat, hogy kiváltson egy normális routert/ap-t. Viszont a media-konverziót és/vagy egy ethernet portján való gigabites routingot hibátlanul el tud végezni - bár a fiberhome-ról olvastam cifra dolgokat pl. torrentezés esetén - de azt meg ugye át lehet kérni bridgbe, ha nagyon szarakodna a routingja.
Aztán az is lehet, hogy én ítélem meg rosszul az egészet, és 25 ezer forint hatalmas pénznek számít a gigabites netfelhasználók nagyrészének.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Raiden_
tag
Nekem meg az volt a nem csak a mai csúcs, hogy valaki ért hozzá
lenne rá kerete is mégsem képes megoldani egy számára filléres problémát,
mégpedig azt hogy gond nélkül élvezhesse (világviszonylatban is) a filléres netet.
Inkább azon erőlködik hogyan tudná megkerülni azt amit szerződésben tudomásul vett,
el sem olvasott, de aláírt. Ehelyett olyan egyoldalú megoldást keres a már egyszer
működő megoldása helyett, ami előtte évekig probléma mentesen üzemelt.
Pontosan azért olyan az eszköz amilyen, mivel ez egy egyszerű optikai átalakító,
az hogy van minimális router funkciója meg egy alap 2,4 GHz N wifi funkciója is,
aminek a garantált sebessége 0, mivel a szerződés egy porton kábelen biztosítja
a szerzésesben rögzített szolgáltatást, (nem szól otthoni hálózatról, egyedi SSID-ről
meg LAN átjárhatóságról stb). Akinek ez nem megfelelő az ügyfélkapun átállítja
híd módba, majd a saját routerében létrehoz egy PPPoE kapcsolatot
a megfelelő felhasználó név és azonosító beírása után létrehozza a saját otthoni hálózatát
azt úgy állítja be ahogy neki tetszik, (ez ennyire egyszerű is lehetne).
Aki ezt nem képes belátni, hogy ez bizony csak akkor lesz személyre szabható,
ha költ is rá némi összeget és beruház egy routerbe ami képes az igényeit teljes
mértékben kielégíteni az itt lesz minden másnap és írogat ahelyett,
hogy élvezné a saját álomnetét. -
MODERÁTOR
válasz Gyurka6 #100586 üzenetére
Nyilván vannak árérzékenyebbek is, de ők meg találhatnak az aprón is alkalmas eszközt, példának okáért már 4000Ft-ért is van Gbit-es Xiaomi 4A router Padavan firmware-el. Akinek meg ennyi sem fér bele, annak vélhetően az internet előfizetés díja is gondot okoz, vagy ha azt még épp meg bírja fizetni, akkor örüljön annak, hogy ingyen is kap mellé WiFi-t, stb.
-
Sumi
aktív tag
válasz Gyurka6 #100586 üzenetére
Nagyon nehezen tudom elkepzelni, hogy ne lenne valakinek egyszeri 25 ezer forintja egy routerre (mikozben okostelefonra, nyomtatora, laptopra, tevere, stb meg van penze), de ha mas nem, es tenyleg ennyire szamit, akkor hardverapron szerintem 10-15 korul is mar ki lehet fogni egeszen ertelmes routereket.
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
3 éve bekötötték nálunk FTTH-val a digit (előtte sima FTTB volt). Azóta is az ő Huawei WiFi-s routerüket használom. Végülis csak egy darab okostelefont kellett kiszolgálnia, meg egy PC-t de azt ugye kábelen. Most vettem egy Oculus Quest 2 VR headset-et amit ugye WiFi-n keresztül tudok használni a PC-vel összekötve. Igen ám de kiderült, hogy ehhez már elég ergya ez a 35Mbit amit kinyom magából a Digis router. Úgyhogy vettem egy Xiaomi AX3600-as routert. A kérdésem az, hogy mindenféle felesleges macera nélkül ha rádugom a 2-es (vagy 1-es tökmindegy) LAN portra az új routert, a Huawei-en lekapcsolom a wifinket ezen meg beállítom az újat az nagyon tré? Tudom, hogy úgy lenne az igazi, ha közvetlenül ez lenne az egyetlen egy router, de nekem továbbra is jó a net kábelen a régi routerből (gondolom gyorsabb úgy se lenne kábelen ha ezt kötném rá direktben), a wifi meg csak többszörösen jobb lesz ezzel a routerrel?
Az igazság az, hogy a teljes szolgáltatás nem az én nevemen van hanem szegény nagyimén, aki ráadásul most épp kórházban van szegénykém. Arra a rohadt PPPoE felh/pass párosra meg már csak foltokban emlékszek. Utoljára 3 éve kellett amikor bekötötték, de emlékszem akkor is találgatva sikerült... Jó lenne inkább nem két szék közül a pad alá esniKöszönöm a segítséget!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
MODERÁTOR
válasz Highground #100590 üzenetére
Üdv!
Nem biztos, hogy jó lesz így, mert amint fentebb is szó volt róla, a DIGI ONT eszközei általában elszeparálják egymástól a rájuk csatlakozó klienseket, tehát nem biztos, hogy látni fogja egymást a két eszköz. Végső esetben akkor minden klienst a saját routerre kéne kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
Nagyon örülök, hogy még elvi szinten sem merül fel a lehetősége, hogy kis hazánkban akadhatnak olyanok is (elvétve) akiknek még ez a csekély előfizetési díj is gondot okozhat...
Gyurka
-
TeeJay
félisten
válasz Raiden_ #100570 üzenetére
Valamit félre értettél
Van egy kismegszakítója a DIGI-nek a szekrényben mondjuk 2A vagy 6A, és erre átalányt fizet az ELMÜ-nek (most már EON vagy MVM fene tudja)
Nincs mérőjük minden lépcsőházban 2 szinten mert az eszméletlen macera lenne
cserébe így meg többet fizetnek ki mint amennyit fogyasztanak mert ha csak 2A megszakító van az is 460wattóra, számold ki havonta mennyiFTTH-val ez eltűnik és az előfizetőnél az ONT fog kemény 120-150forint áramdíjat fogyasztani havonta 24/7 üzem esetén
Gyurka6:
Akinek havi 3ezer gondot okoz annak nem az lesz a legnagyobb baja hogy internetezzen...
Akinek meg van 3ezer annak lesz saját routerre is amit 1x kell megvenni és 6-8évig vígan elvan vele (amíg 1000-es net elég neki)[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz Gyurka6 #100592 üzenetére
Nem értem a problémád, többen is leírtuk fentebb, lehet új routert venni nagyjából 12-15 ezer forinttól felfelé, ez alatt ott a használt piac, a legszegényebb réteg pedig továbbra is használhatja a szolgáltató által nyújtott ingyenes router és wifi funkciókat. Kimaradt volna valaki????
-
nrg_52
addikt
válasz Intruder2k5 #100594 üzenetére
Talan egy ugyfeltipust hagytal ki, de azt en sem irom le, jobb a bekesseg...
[ Szerkesztve ]
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Highground
aktív tag
válasz Intruder2k5 #100591 üzenetére
Akkor végülis ha tutira akarok menni, akkor mindkettő az új routerről kell hogy menjen. Végülis az sem probléma. Fogom és az új (mert a régi kb. 10+ éves (PC-hez menő) UTP kábelt is cserélem most) routerbe dugom a PC-t is.. nem? Egyenlőre legalábbis. A legfőbb szempont a WiFi kapcsolat gyorsulása, de az sem az internetre, hanem eszköz és eszköz között (oculus és router). Köszönöm a segítségedet!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
MODERÁTOR
válasz Highground #100596 üzenetére
Igen, így valahogy.
-
Raiden_
tag
válasz TeeJay #100593 üzenetére
Oké azért gondoltam, hogy nem lopják, mindegy is ki és kinek fizette biztosan bele
van építve az üzemeltetési költségbe amit így vagy úgy de a felhasználón bevasalnak.
Oké akkor nézzük máshogy kapott az ügyfél egy esetleg kettő plusz eszközt ami igaz,
hogy az ő szemét stimulálja egész nap a villogó fény meg neki jön a havi + 200 HUF.
Akkor is kapott egy névlegesen min. 3x gyorsabb internetelérést ugyanazon az áron
mint eddig a 100/100 internete került, tehát nem lett megkárosítva arról nem is beszélve,
hogy nem kell set topbox a tévéhez, ha megfelelő a készüléke ami szintén plusz fogyasztó.
Az átálláskor szerintem mindenkit értesítettek, hogy ez mivel jár, és a régi hálózat
megszűnik amint átkötik az összes ügyfelet tehát volt ideje mindenkinek eldönteni,
hogy marad vagy vált és megy. Mivel aki előtte is osztotta a netet annak eddig is
volt routere az megint más dolog, hogy esetleg kevés lesz a biztosított sebességhez,
aki maradi és jó volt úgy ahogy az használja tovább a 100-sa LAN routerét
az ONT-ok többségén is csak egy Gigabites port van (ez sem véletlen).
Minél több funkciót tennének bele annál többet állítanának el benne, ami állandó
ügyfélszolgálait probléma lenne, ezért tették az átkapcsolást is ügyfélszolgálat mentessé.
Meg ha odaérnek hozzájuk is akkor milyen eszközök közül tud majd válogatni
meg a többi ámokfutás, nem értem mit várnak a legolcsóbb internet előfizetéstől.
Bezzeg a korlátlan mobilnetért egy évben kifizeti akár egy jobb router árát is, az nem számít.
Tényleg nem értem a legtöbb itt panaszkodót, amíg nem volt csak egy kábelvégük
nem volt vele semmi bajuk, ahogy lett rajt "dobozka" is, már egyből tudjon mindent ingyen.
Kb. kettő doboz cigaretta ára egy havi korszerű internet előfizetés, amennyiben ezt valaki
ki is szeretné használni, hidd el megoldja, ha annyira fontos neki a sebesség.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Raiden_ #100598 üzenetére
Jobbat mondok a mindenki által fikázott DIGI még az FTTB 1000-es net + TV + telefont 6200-ért adta nekem még 2018 december elején kötöttem 1év hűséget rá
FTTH-val ahogy bejött 2020 júliusban 1000-es net + TV + telefon 5999 forint 1év hűséggel
Tehát akinek volt egy kis esze évek óta DIGI-s volt és 1év hűséggel azóta is 6ezret fizet tehát megspórolja az ONT áramdíját is. Persze itt a telepen is nyavajogtak páran hogy jaj nem mer 1év hűséget mert mivan ha a DIGI tönkre megy vagy eladják vagy orbitális baromságokat mondtak... Bezzeg 16-17éve mikor Telekomnak 2-3év hűséggel volt 11-12ezer az 512kbit ADSL arra mindenki egyből mindent IS aláírt...
Legtöbb usernek fingilingi router van, utóbbi 2-3hétben csak egy jó pár helyen voltam wifit beállítani és biza közölnöm kellett a tulajdonossal hogy oké hogy 1éves sincs a bika 1200-as router amit javasoltak neki 100-as WAN portos mert ő csak 8ezerért akart routert...
Mondtam hogy 15-20körül van gigabit WAN-LAN portos normális router
Úgyhogy sok helyen router módra vissza kell tolnom az ONT-t és kábelen használják meg wifin amit tud esetleg 100-as WAN portra ráteszem a saját routerüket hogy legalább AC wifin 94megabit meglegyen 5GHz miatt...
Elfelejtik hogy pár hónapja míg nem volt nekik FTTH 100-as nettel vígan elvoltak, most hogy kapják FTTH 1000-et a DIGI a szemét hogy egy megabittel sem lett gyorsabbNe aggódj sok helyen jártam, cigire, piára, nagy TV-re playstation-re van ám pénz csak routerre nincs
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dragon3000
veterán
válasz Raiden_ #100598 üzenetére
Akkor is kapott egy névlegesen min. 3x gyorsabb internetelérést ugyanazon az áron
mint eddig a 100/100 internete került, tehát nem lett megkárosítva
FTTB esetében is gigabites netem volt és olcsóbb is volt, mert amikor emelték az árakat, akkor már nem volt gigabites fttb csomag, így annak maradt a régi ára, ettől függetlenül nem nagyon érdekel ez a kb 200Ft.
Minél több funkciót tennének bele annál többet állítanának el benne, ami állandó
ügyfélszolgálait probléma lenne, ezért tették az átkapcsolást is ügyfélszolgálat mentessé.
Vegyük a telekomot valahogy nem olvasok sok gondot ez ügyben, de tovább is mehetünk, ha az ember vesz routert ott mindent tud állítani mégis elég kevés ilyen eset fordul elő.
Meg ha odaérnek hozzájuk is akkor milyen eszközök közül tud majd válogatni
meg a többi ámokfutás, nem értem mit várnak a legolcsóbb internet előfizetéstől.
Én annyit, hogy normális stabil eszközt adjanak, de ahogy olvasom itt a topikot nagyon sok helyen van gond a fiberhome eszközzel (még bridge módban is előfordul) mégis előszeretettel ezt viszik a legtöbb helyre, hozzám szerencsére huawei került, nincs is vele gondom.
Tényleg nem értem a legtöbb itt panaszkodót, amíg nem volt csak egy kábelvégük
nem volt vele semmi bajuk, ahogy lett rajt "dobozka" is, már egyből tudjon mindent ingyen.
A legtöbb embernek gond a plusz eszköz plusz konnektor valakit ez a pár W fogyasztás is zavar, illetve a digi által alkalmazott külső vállalkozók is megvezetik sokszor a felhasználót, hogy meddig vezethetik be az optikát.... Szerencsére hozzám normális szerelők jöttek átkötéskor is és normális munkát végeztek, egyből kérdezték hova szeretném az ontot.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest