Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82551) Grave_444 válasza KompÓth (#82550) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Megpróbálhatod ezzel is, baj nem lesz belőle. :)
Esetleg apróról egy I7 8700 / 9700 is szóba jöhet, ha nem szeretnél platformot cserélni.

(#82552) GAbre válasza Grave_444 (#82544) üzenetére


GAbre
veterán

Ez is giga,de közben,elindult venti.De nem úgy emeli a terhelést,ahogy kéne.900-1700 rpm között megy venti,nem szimetrikusan,ahogy kéne.
A ventilátor feje meg tűzforró.Főleg ezért ventilátor hibára tippelnék.
Példa:
10 percel később:

Avatar

(#82553) SunMount3r válasza MasterDeeJay (#82545) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Akkor szerinted pl. ezek a kábelek is már tuti aktívak? FHD/60Hz-re kellene csak, úgyhogy azt a verziót venném. (Állítólag, ha aktív a kábel, akkor mindegy is, hogy tudja e a kártya DP portja a Dual Mode-ot).

(#82554) Grave_444 válasza GAbre (#82552) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Valószínűleg szorul a tengely, amiatt is melegszik.
Vagy megpróbálod javítani vagy tudsz rendelni hozzá például Aliexpressről.

(#82555) MasterDeeJay válasza SunMount3r (#82553) üzenetére

Én ilyen pici átalakítót használok [link] Aztán sima hdmi kábelt hozzá.
Ebben is van elektronika, azaz látok benne valami panelt. Ha lesz időm rá lehet szétszedem, amúgy kíváncsi lennék rá mi is van benne.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#82556) OsakaPhoenix


OsakaPhoenix
csendes újonc

Sziasztok

Vettem videokártyát (RX 6600 XT). Telepítés után nem jön hang a külső hangszóróból. Windodws hang kimenetelnél csak a monitort jeleníti meg, amiben nincs hangszóró. Ez lehetséges, hogy a kártya (HDMI) bezavar? Eddig a CPU integrált GPU-ját használtam és azzal jó volt. Mi lehet a megoldás?

(#82557) Lord Dragon válasza Aprósólyom (#82535) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Tegnap este elindítottam egy Memtest86+ -t és ma délig futott. Pass 5, Errors: 0.

V6.00 -t használtam. Azt írták béta, de normálisan futott nálam és elvileg több 100GB RAM-ot is le tud kezelni. Szóval a RAM-ot is ki lehet zárni, meg a procit is, mert a procit pár hónapja cseréltem le a GTX 980 után és továbbra is fenn állt a hibajelenség. HDD-k és SSD-k is mind 100\100-asok.

(#82558) sakal83


sakal83
addikt

Sziasztok

Kezdo vagyok gsync temaban. Pontosan hogyan tudom mukodesre birni? A monitorom gsynces es van egy rtx3070em.

Köszi :R

(#82559) Aprósólyom válasza sakal83 (#82558) üzenetére


Aprósólyom
addikt

DP kábelen keresztül működik csak emlékeim szerint. Monitor menüjében lehet aktiválni kell a g-sync funkciót. Ezután automatán aktiválódnia kell, ha tényleg g-synces.
De nVdidia control panelben (vezérlőpult) le tudod ellenőrizni. Ha szükséges manuálisan be tudod kapcsolni.

Jevons paradox

(#82560) Aprósólyom válasza OsakaPhoenix (#82556) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nem titkolsz még valamilyen hasznos infót, ha eddig is iGPU hdmi hangeszközt használtál, most meg nem jó valami az RX 6600 hdmi hang használatával, de mégsincs hangszóró a monitorban.
Eddig nekem nem teljesen érthető a gondod.
Akkor a monitornak van egy audio kimenete és azon keresztül nyerted ki a PC hangját?

Jevons paradox

(#82561) Aprósólyom válasza Lord Dragon (#82557) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nem találom az EVGA e-light progit. De úgy hogy egyáltalán nem találok ilyet az EVGA oldalán.
Ha ez egy olyan program, ami vezérelni tudja az alaplap BIOS-t, akkor tegyél egy próbát, hogy deaktiválod (ha lehet egyáltalán törlés nélkül) vagy letörlöd ideiglenesen.

Az én véleményem, hogy ha csak a VGA-val lenne hardveres, firmware, driver vagy szoftveres hiba, akkor nem okozna olyan bugot a mobo firmware-ben, amit leírtál.
(De hát ugye nyilván én is csak találgatok, hiszen számomra ez extra érdekes hiba. Eddig elkerültek a nagyon nagy furcsaságok a PC építés kapcsán.)

Jevons paradox

(#82562) OsakaPhoenix válasza Aprósólyom (#82560) üzenetére


OsakaPhoenix
csendes újonc

Eddig is 3,5 jack-en csatlakozott a hangfal az alaplaphoz. A videokartya behelyezes utan mar nem jött rajta hang, csak a monitort jelezte kimeneti hang eszköznek amiben nincs hangszoro csak jack kimenet. De mar megoldodott driver ujra telepitessel. AMD Adrenalin Edition es a Realtek driver valahogy bezavart egymasnak.

(#82563) Lord Dragon válasza Aprósólyom (#82561) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Örülj neki, hogy elkerültek. Én meg számítógép szervizeléssel foglalkozok 18 éve. Elég sok mindennel találkozok és a saját gépemnek az esetek túlnyomó részében nem szokott soha semmi baja lenni. Akik hozzám hozzák a gépet, azok se panaszkodnak soha, mert megcsinálom becsületesen. Épp csak a sajátommal nézem be mindig....

Amikor néhány évente 1x beüt valami szarság, akkor MINDIG ismétlem MINDIG valami elbaszott megfoghatatlan lehetetlen szar hiba jön, amiről soha senki sem tudja, hogy mi okozza és mindenki csak annyit mond, hogy: "Nem tudom, de ha megoldódott akkor majd szólj már, mert én is kíváncsi vagyok rá, hogy mi volt...."

És ennyi év alatt már olyan sokszor hallottam ezt a mondatot, hogy az emberek már hozzám kapcsolják az ilyeneket. Legutóbb teljesen lehaltam ... az Ocsi-PC-ben dolgozok Szegeden, de még "csak" 5 éve dolgozok itt, mégis a főnököm legutóbb felhív és ilyet szól:

- "Te figy már, miért van az, hogy ha a tálcán lévő megnyitott program fölé viszem az egeret, akkor a kis betekintő ablak nem mutatja normálisan az ott megnyitott program kicsinyített mását, csak egy üres zöld téglalapot, de egyébként meg minden más működik, csak ez nem".
- Gondolom a VGA drivert már újra raktad ....
- Igen
- De amúgy MÉGIS honnan a fa**omból tudjam? Életembe nem láttam ilyen hülyeséget... miért tőlem kérdezed?
- Nem tudom ... csak gondoltam te szoktad az ilyen lehetetlen hülyeségeket tudni ....
- :W :U ok

Érted már a főnök is ilyenekkel sokkol, pedig csak 5 éve ismerem nem 18 ... :Y Szóval nálam nagyon ritkán van hiba, de ha van, akkor tuti mindig valami ilyen elvetemült hülyeség....

Tehát TIPIKUSAN olyan hiba van mindig, hogy egy adott hardver vagy szoftver nem nagyon szar.... csak egy KICSIT szar és az is csak NÉHA jön elő, így aztán sehova nem halad a hibafeltárás soha... :(((

A régi alaplapom pl.: úgy halt meg, hogy havonta ... HAVONTA!!! kb 2x lefagyott a gép terheléstől vagy futtatott alkalmazástól teljesen függetlenül. Egyesével végig próbáltam a 3\4 -ed gépet mire kiderült hogy az alaplap csinálja. De már össze vissza cserélgettem mindent ... Mivel nem értem rá mérhetetlen sok időt ebbe belelocsolni, mert időből van a legkevesebb mindig, így akkor is az volt mint most, hogy eltelt bő fél év mire kiderült, hogy mi okozza. Végül mire kiderült, addigra 10 év 2 hónapos lett az alaplapom és 10 év gari volt rá. :) Jó, nem voltam pipa, mert így is bőségesen megszolgálta az árát, de azért valahol bosszantó is volt. De aztán csak győzött a jó érzés, hogy végre megoldódott a probléma. Mert egy idő után az embernek már annyira elege van, hogy már mindent letojik, csak oldódjon már meg. :D

[ Szerkesztve ]

(#82564) FireShadow


FireShadow
senior tag

MSI R9 390 kártya, 1db DP 1.2 port van rajta ami támogat 4K 60Hz-t. De nekem lenne egy pont ilyen TV (aktiv DP HDMI adapterrel) és egy monitor is, viszont egyszere csak az egyikőjüket használnám. Nyilván nem szeretném naponta 2x átdugogatni a gép hátulján a dolgokat, erre vennék egy MST hubot/splittert.

1. Tudják azok azt (esetleg melyik ha van tapasztalat), hogy Windowsban váltogathassak a rádugott dolgok között hogy melyik legyen (in)aktív? És ha egyszerre csak egyet használok akkor az az egy megkapja a teljes sávszelet mindaddig amíg a másik off?

2. Vehetek DP 1.4-es elosztót, visszafele kompatibilisek? Csak mert azok között van olyan ami egyből megoldja a HDMI kimenetet is. Tudom, hogy ettől még nem fog menni mindkét megjelenítő együtt, de talán kisebb a hibalehetőség (kábelben is szeretek túllőni a célon biztos ami biztos). Előbb utóbb lesz új VGA de egy ilyen elosztó pártízezer pénz, legyen jövőbiztos hátha később is lesz mit felosztani.

Lord Dragon Egy régi alaplapom hasonlót produkált. Le volt esve róla egy kondi, de mire rájöttem! :D Össze kellett hasonlítsam a gyártó fotójával, hogy némmá hát ott tényleg kéne lennie valaminek pedig.

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#82565) Asycid válasza Lord Dragon (#82521) üzenetére


Asycid
tag

Egy ötletet írnék én is engedelmeddel:

Nálam szinte teljesen pontosan ugyanez a jelenség volt (kivéve a BIOS reset szükségességét!) amikor CPU-RAM UV+OC-t próbálgattam. Lényeg a lényeg, hogy amikor a CPU besokallt, akkor jött ez a jelenség nálam.

Ez igazából azért lehet lényeges a Te szempontodból, mert GPU csere után, mivel sokkal erősebb a mostani kártya, mint a régi volt, lehetséges, hogy a két említett játéknál nincs olyan GPU bottleneck mint a réginél, így a CPU-t jobban megdolgoztatják az említett játékok.

Szerintem a legegyszerűbb ezt az elméletet úgy letesztelni, hogy Virtual Resolutionnel felpakolod a felbontást a két játékban 4K-ig. Nem baj, ha akad, a lényeg, hogy így hatalmas GPU bottleneck lesz, és nem lesz kihajtva úgy a CPU.

Esetleg ideiglenesen jelentősen visszaveszed a CPU órajelet.

Egy próbát szerintem megér.

(#82566) Lord Dragon válasza Asycid (#82565) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Ezzel arra akarsz kilyukadni, hogy a CPU-van van a baj, miközben egy korábbi hozzászólásban leírtam, hogy már történt egy CPU csere. Mindkettő CPU csak nem lehet szar... főleg nem úgy, hogy ugyanazt a hibajelenséget produkálja... :U Legalábbis valószínűtlenül hangzik.

(#82567) #82860288 válasza Asycid (#82565) üzenetére


#82860288
törölt tag

Egy GTX 980-at vett. Ha az megakasztja az i9-es procit, akkor én kérek belőle kettőt, mert az még tudta az SLI-t. :DDD

(#82568) #82860288 válasza Lord Dragon (#82566) üzenetére


#82860288
törölt tag

Nem azt írta, hogy szar a CPU-d, hanem azt, hogy CPU bottleneck-ed van.
Ami valójában nincs. :DDD

(#82569) MasterDeeJay válasza Lord Dragon (#82566) üzenetére

980ti egy elég bonyolult felépítésű kártya. Nálam járt egy olyan amely a boost órajelein nem minden játékban de lekapcsolt, furcsa volt mert nem boostolva meg totál hibátlan volt, akár meddig ment akár milyen stressz tesztben.
Azt el tudom képzelni hogy az adott játék valami olyan részt használ a kártyából aminél a boost órajel esetén hibázik vagy lekapcsol.
Tesztprogramok nem minden részt izzasztanak meg, pl furmark kimondottan nem alkalmas ilyen jellegű tesztre. Nekem leginkább a superposition teszt vált be maxra terhelve vram-ot, ha azt túléli valami legalább 5 futásra akkor én stabilnak szoktam mondani. (nyilván régi kártyáról beszélünk ami akár mikor megadhatja magát)
Bios reset elég gyanús, ezt olyankor csinálja ha valamilyen zárlat keletkezik vagy valami hardveres hiba. (itt most arra gondolok hogy valamely vrm alkatrész fáradt meg benne)
Kezdetnek lehet furcsa de a játékokban kellene belőni vsync-et vagy korlátozni valahogy az fps-t. Ezzel gyakorlatilag a gpu és a cpu is kevesebb terhelést kap.
Aztán ha ez nem jó akkor lehet tovább lépni msi afterburnerben visszavenni talán kezdetnek a power limitet picivel aztán teszt, ha ez kevés akkor az órajeleket.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#82570) Abrion


Abrion
senior tag

Ez normális?
Egy új Sap RX 6600 XT van, és kb 50c hője van játékban, és nem megy a ventije, ha ez normális, akkor hány fokon indul be a venti? Trixxben néztem hogy jó e a ventilátor, és ok irt, és halottam a venti felpörgött.

(#82571) Lord Dragon válasza MasterDeeJay (#82569) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Egyébként GTX 980 van, ahogy írtam. Nem mondtam, hogy Titanium. Ettől még lehet, hogy Boost órajel esetén van a baj...

A Superposition is hibátlanul végig ment, mert azt is próbáltam később a Valley után 4K-s beállítással. Még figyelmeztetett is, hogy kevés lesz hozzá a VRAM, de mondtam, hogy OK, legalább kihasználja.

Kezdetnek lehet furcsa de a játékokban kellene belőni vsync-et vagy korlátozni valahogy az fps-t. Ezzel gyakorlatilag a gpu és a cpu is kevesebb terhelést kap.

Hm.. ezen elgondolkodtam, mert az Age of 3-ban meg a Subnautica-ban, amik okozzák a hibát, azokban az a közös, hogy nincs FPS limit. A Diablo 2 resurrected, illetve az elder Scrolls legends, ami meg hibátlanul megy, azok meg korlátozva vannak 60 FPS-re. Nem azért mert foglalkoztam vele, csak ilyen volt az alap beállítása mindegyiknek. :) Ezt meg fogom nézni, ez az első jó ötlet, azok közül amit itt írtak és még nem próbáltam.

Köszi! Majd amint lesz egy kis idő, meglesem.

(#82572) #82860288 válasza Abrion (#82570) üzenetére


#82860288
törölt tag

Nem megy a venti vagy csak nem hallod felpörögni?
Sok kártyánál csak 50 fok felett indul be a venti, nálam is, pedig az Nvidia kártya.
De ahogy néztem a gyártó oldalát, használnak 2 fajta technológiát is, amivel állítólag hűvös és csendes a kártya.
Szóval elvileg igen, normális.

(#82573) Mustármag


Mustármag
őstag

Sziasztok

Vettem egy PowerColor rx 6600 fighter-t.
A CM 690II házhoz tartozék a VGA tartó, a fent említett kártyához van értelme beszerelnem?
Vagy ha nem is akkora probléma a gravitáció ha van rá lehetőségem jobb ha tehermentesítem egy kicsit?

(#82574) Grave_444 válasza Abrion (#82570) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Örülj neki ha ilyen hűvös a kártya játék alatt, gondolom nem tekeri 100%-on. :)
Normális, 50-60 fok körül szoktak bekapcsolni típustól függően. Furmark alatt tekerne.

(#82575) MasterDeeJay válasza Lord Dragon (#82571) üzenetére

Régi játékoknál alapból problémás szokott lenni ha nincs fps limit azaz nálam pl akkora coil whine zümmögést csinál a kártya hogy a szomszédban hallani. És azért valljuk be egy ageof3-nál sok értelme nincsen nagy fps-nek csak az áramot zabálja.
Vannak játékok amelyeknél játékmenet szempontjából kifejezetten hátrányos ha túl sok az fps azaz leginkább a fizika csesződik el.
De mai játékoknál is inkább limitálom vsync-re. Mostanában a Kingdom Come-al játszom és ott fix 60fps van amit tart is a kártya szépen.
Még régen gémer koromban (vagy hogy mondják) multiplayerben számított sokat COD szériánál (bár ott adott értékeknél inkább). Vicces hogy ma már egy coduo-t 1000+fpsel lehet játszani mai kártyákkal, akkoriban meg örültünk a fix 125-nek...azaz én annyira széthajtottam mindent hogy gyakran volt 400-500 körül is az fps. És persze olyan bughalmaz volt a motor (quake3 ami a maga korában jó de csesztek javítani a cod fejlesztők) meg a többi utána következő is hogy igensok előnyt adott a nagy fps.
Ma nem is tudom elképzelhető lenne-e max grafon új játéknál ekkora fps multiban.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#82576) Grave_444 válasza MasterDeeJay (#82575) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Így van, több százas-ezres FPS értéknél a legtöbb kártya cicereg. :K
Úgy vettem észre még az OC/Voltage miatt is hangosabb lehet, legalábbis a jelenlegi kártyám ilyen.

(#82577) Abrion válasza #82860288 (#82572) üzenetére


Abrion
senior tag

megnéztem a driverben a teljesítménynél :D 0 RPM ír :D De mondom a TRIXXben ahol biosba rögzit dolgokat, például ne legyen RGB effect, ott tudok Fan Health Check és ha elindítom, akkor felpörög :D

de tudod mit valaki linkeljem egy betchmark progit :D VGAra :) jelenleg egy ösrégi I5 gépem van, kb 10 éves :) de úgy kb 30% VGA kihasználtságot elfog érni :)

(#82578) Abrion válasza Abrion (#82577) üzenetére


Abrion
senior tag

furmark beindította a ventit :) de néma maradt :D
azt láttam a progi leállítása után :D 50cnél ált le a venti :D kk :)

(#82579) Aprósólyom válasza Lord Dragon (#82563) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nem lehet hogy valamilyen erős negatív elektromágneses anomáliákat okozó vízér felett laksz? ;] Egy pálcával körbejárnám a területet.... ;] ;] ;]
irony off :B

10év 2 hónap: Egyébként emlékeim szerint, a jogszabály foglalkozik azzal az eshetőséggel, ha az eszköz nem sokkal a garancia lejárta után hibásodik meg. Bár 10 év alatt tényleg megszolgálhatta az árát. Csak eszembe jutott, hogy ilyenre is lehet igényelni javítást, csak meg kell keresni a jogszabály ide vonatkozó részét, ha egyáltalán még érvényben van.

ON: Az ilyen megfoghatatlan anomáliák esetén érdemes a tápellátásban (tápegység, alaplap VRM, VGA VRM...), EM védelemben gondolkodni. Ezek a PC-k valójában kegyetlen érzékenyek tudnak lenni tápra, EMI szarokra. PL. egy mobiltelefon alkalmanként 1-1,5 Wattal sugároz a PC közelében... De ugye a villamos hálózaton is megjelenhetnek szarságok. PL. Ha egy rosszabbul megtervezett tápegység van a hálózaton (pl egy TV, vagy használja valaki a mikrót) akkor egy Powerline adapternek az adatátviteli sebessége is drasztikusan lecsökkenhet.

Túlfesz védő elosztó, jó táp, lehető legvastagabb falú fém házikó és max fémrácsos legyen, ne üveglapos meg műanyag szarok, mert az hazavágja az EM védelmet. Jó alaplap, amire szintén szoktak még tenni minimális EMI védelmet (az integrált LAN-ra legalább legalább, mert hát az is egy rohadt nagy antenna tud lenni...).

De az olyan anomálisa, mint amit a főnök tapasztalat, ugye simán egy driver vagy win bug lehet. Ezekre talán a legjobb megoldás, ha elterjedt eszközökből, gyártókból, típusokból építkezünk, hogy nagyobb eséllyel ne legyenek bugosak az új updatek.
PL. esetedben EVGA alaplap ilyen szempontból nem biztos, hogy szerencsés. De hát ugye ez csak egy szimpla gyanú, semmi több.

Mi van azzal az EVGA szoftverrel? Erre elfelejtettél válaszolni. Az tényleg valami light és csak RGB szoftver, vagy alkalmas tuningra is venti vezérlésre is? Letörölted már ideiglenesen?

Jevons paradox

(#82580) Aprósólyom válasza FireShadow (#82564) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Ne dobd ki az ablakon a pénzed egy ilyen aktív eszközre. Nem fogod később se használni, mert csak bonyolítja a feladatot. Csak akkor éri meg egy ilyen aktív eszköz, ha a VGA vagy a PC nem cserélhető adott esetben. (pl. retro gaming, stb..)

Vegyél másik VGA-t, amin van megfelelő és típusú csatlakozó. Az újabb kártyákon a legolcsóbbon is van legalább 1 DP és 1 HDMI a drágábbakon meg 4-6 csati különböző kombinációkban. (csak ne felejtsd el csekkolni a VGA-n, hogy milyen HDMI szabványt támogat, mert néha sóher módon spórolnak és nem tudja a 4k60Hz-t.)

Jevons paradox

(#82581) Aprósólyom válasza Lord Dragon (#82566) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Mondjuk egy GPU power limitet (-50% vagy amennyit csak lehet...) én kipróbálnék. (esetleg még downclock -200Mhz vagy valamilyen nagyobb mínusz érték)
Elég összetettek a CPU és a GPU architektúrák is "tonnányi" utasításkészletekkel, különböző számítási feladatokat végrehajtó részekkel: Különböző alkalmazás a chip más részét terhelheti és lehet hogy olyan degradáció történt, ami az egyik alkalmazásnál lehalást okoz míg egy másik alkalmazásánál nem jön ki.

#82569 MasterDeeJay: Megelőztél.... Szekvenciálisan olvasom be az új üzeneteket.... :DDD De abszolút egyetértek és ez így is van. Elhasznált kártyák, vagy az idővel degradálódott szilícium lapka, elektromos aktív vagy passzív alkatrészek a NYÁK-on (legyen csak kicsit instabilabb a tápellátás új korához képest és már jöhetnek anomáliák...).
FPS limitációval is egyetértek. Single AAA max 60-75-85 fps limit játéktól függően, competetive esport játékok pedig alsó hangon 120fps.
De a quake 3 új korábban a korabeli hardvereken sem futott 400-500 fps-sel. Vagy csak én voltam csoró? Nekem csak évekkel később volt olyan hardverem, amivel 800*600-ban ment 500fps körül és végre lett egy 160Hz-t bíró CRT is... Micsoda fluid élmény volt. Mintha a valóság lett volna olyan direkt és sima volt minden és nem olyan mint egy renderelt virtuális 3D.

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

(#82582) FireShadow válasza Aprósólyom (#82580) üzenetére


FireShadow
senior tag

De 50 dollárom van rá, most az hogy amúgy nem játszok és vegyek egy uj VGAt csak ezért, az biztos több mint 50 dollár. Inkább magát a monitort meg a TV-t veszem meg annyiért. Aztán majd ha rendesen új VGA lesz soron akkor új géppel együtt hadd szóljon. Ez a gép 10 éves és már így is egy upgrade volt bele a vga, ha tovább upgradelem méginkább bottleneckes.

Az integrált VGA-t is használom, arról is lóg egy aktiv DP DVI átalakító, használom is évek óta.

HDMI ezen is van de az még 1.4 amin nem megy ki a 60Hz.

[ Szerkesztve ]

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#82583) Lord Dragon válasza Aprósólyom (#82579) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Ennyi idő alatt nem tudtam sok mindent megnézni. Beletelhet 1-2 hétbe is, hogy tudjak időt szánni mindazokra, amiket itt felsoroltak javaslatokat.

Egyébként az E-light az csakis a LED fények szabályzására alkalmas, semmi másra. Ennyit tud.

(#82584) Aprósólyom válasza Lord Dragon (#82583) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Akkor megközelítőleg 0 az esélye, hogy jelentősége van az E-lightnak. :((( Bár ettől még van hozzáférése a BIOS-hoz, de hát akkor is... :((( Hát részvétem... Majd még visszatérek a fejleményekért.

Jevons paradox

(#82585) Lord Dragon válasza Aprósólyom (#82584) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Annyira azért nem vagyok meglőve, hogy hibázik a videokártya az olyan játékoknál amivel nem igazán akarok játszani, egy gondoltam egyet és elővettem. Manapság úgy általában játszani se nagyon van időm. Ha van, akkor Elder Scrolls Legends vagy Diablo 2 Resurrected. Ezek meg ugye működnek. Azért is csak hónapokkal a videokártya vásárlás után vettem észre, hogy egyáltalán probléma van .... szóval nincs világvége, csak egy kicsit bosszantó a tudat hogy nem stabil a gép. :)

(#82586) Aprósólyom válasza FireShadow (#82582) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nem foglak győzködni, ha neked ennyire kell ez a célhardver. Vedd meg ha ez tesz boldoggá.

Ui.: Biztos más a szemléletünk és más elégit ki.... mert nálunk a TV-s nappaliban lévő régebbi közös PC-t 1080p-ben csatlakoztatom az 55" 4K TV-re. Amilyen távolból nézzük ilyenkor a képeket, videókat, filmeket, rohadtul nem zavar senkit sem, akár web böngészésre is elég. (Próbáltam, hiszen van vezeték nélküli touch pades billentyűzet hozzá, csak és kizárólag emiatt.)

Jevons paradox

(#82587) johnnyvsr


johnnyvsr
csendes tag

Sziasztok! Van egy 3070tuf gaming OC vgam, játék közben 78-80fok mennyire normális?

(#82588) Grave_444 válasza johnnyvsr (#82587) üzenetére


Grave_444
nagyúr

70 fok felett engem zavarna.
Rendesen szellőzik a ház?

(#82589) Kender23


Kender23
aktív tag

Sziasztok. A következő a probléma, indításkor felpörögnek a fentik a videókarin ( asus 1060 6gb), majd le állnak, nincs kép. Most került a gépbe, egy Cooler Master Elite V3 600W van mellette. Ebben az alap configban: Msi Optix AG32C, Asus M5A97 R2.0 , FX-8350 + Cooler Master Hyper T4, GIGABYTE Geforce 1060 6Gb, 2x4GB Kingston HyperX Blue DDR3 1866Mhz , Cooler Master Elite V3 600W , Kingston SSD 256GB, Deepcool D-Shield V2,

Nem kap elég áramot? A zöld led is világít pedig:

[ Szerkesztve ]

Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

(#82590) Kender23 válasza Kender23 (#82589) üzenetére


Kender23
aktív tag

Alaplapom PCIe 2.0, a videókari pedig 3.0, nagy taps nekem!!! :C :C :DD :DD

[ Szerkesztve ]

Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

(#82591) johnnyvsr


johnnyvsr
csendes tag

Igen, jól szellőző ház.

(#82592) FireShadow válasza Aprósólyom (#82586) üzenetére


FireShadow
senior tag

Nekem a lábamnál van az ágy végében és 193 centiről nézem. Most még csak 1080p és 46" de itt is 4K 55" lesz. Talán akkor majd nem fogom látni a pixel rácsot :)

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#82593) Aprósólyom válasza Kender23 (#82590) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Visszafelé kompatibilis. PCIe 2.0 kell üzemeljen a VGA.
Nézd meg az alap BIOS frissítéseit a gyártó weblapján, hogy kell-e VGA kompatibilitás miatt frissíteni.
Láttad már működni a most beszerzett GTX 1060-at? (Előző tulajnál, haver gépében?)
Milyen kimeneten próbálod? HDMI-n próbáld először csatlakoztatni. Vagy próbáld másik porttal (DP, HDMI) GTX 10 sorozatnak van valamilyen DP firmware hülyesége, amire kellhet egy firmware frissítés, mert amúgy nem vagy nehezen akar beröffenni a kártya új gép esetén:
NVIDIA Graphics Firmware Update Tool for DisplayPort 1.3 and 1.4 Displays

Jevons paradox

(#82594) Emunem


Emunem
aktív tag

Hali, erre a videókártyára (Videókártya: Gigabyte GeForce GTX 960 WF 2X OC 4GB ) a legutóbbi driver frissítés (GeForce Game Ready Driver - Driver Version: 516.94 - Release Date: Tue Aug 09, 2022) jó lehetne?
Mert a win10 szeretné magától valamit felrakni ezt (NVIDIA - Display - 30.0.15.1215) a verziót, és eddig csak rossz tapasztalatom van azzal, ha a win10 csinálja a frissítést. (Csökkentett módban kellet letörölni az "új" frissítést, és visszarakni a régit, aztán több játéknál a színek a frissítés után nem voltak jók, a legjobb, nem engedett meg régebbi játékokat, pl TDU2 vagy Dirt 3 megnyitni... aztán itteni ajánlásra felraktam egy olyan verziót, amivel minden jól működött)

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

"... hát persze ..."

(#82595) #82860288 válasza Emunem (#82594) üzenetére


#82860288
törölt tag

Nvidia oldala is ezt dobja, igen, tuti jó. [link]

(#82596) spanglee001


spanglee001
addikt

Üdv
Lecseréltem a régi vga-t.
Az új VGA-val nem kapcsol ki a monitor, a megadott tétlenségi idő után :F
1 tv és 1 monitor van rákötve eddig is így volt. Viszont most kiterjesztett módban van, azthiszem ezelőtt klónban volt. Klónban nem engedi a HDR-t a monitoron, ezért lett a kiterjesztett mód. Valami ötlet, hogy menjen a kiakpcsolás? Vagy kikapcsoló parancsikon, vagy program is megfelelne, ne kelljen mindig kinyomkodni a monitort a gomjával.

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#82597) bobalazs válasza spanglee001 (#82596) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

[link]
Bat file-t inditva kikapcsolja.

(#82598) Emunem válasza #82860288 (#82595) üzenetére


Emunem
aktív tag

Köszönöm, az első ajánlat az az, amit én találtam nvidia honlapján :DDD , a win 10 meg nem tudom honnan szedte azt a frissítést... (NVIDIA - Display - 30.0.15.1215) :U
Remélem nem kellesz majd a régit visszatenni. Jelenleg a 451.67 van fent, hibátlanul működik...

"... hát persze ..."

(#82599) Vigneau válasza Mustármag (#82573) üzenetére


Vigneau
félisten

Nem olyan hosszú és nehéz az a kártya, hogy szükség lenne a VGA tartóra. A használatát inkább a 30cm közeli és az azt meghaladó hosszúságú kártyák indokolják, valamint a legalább 1000g súly.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#82600) pintyesz


pintyesz
senior tag

Üdv!
Adott egy Sapphire Nitro RX5700XT.
Játék alatt, össze-vissza ugrál a ventilátor sebessége.
Elég idegesítő.
Mitől lehet?

Format C:...YES or CONTINUE? :))

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.