Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-MA790FX-DS5 alaplap benne egy Sapphire HD4550 512MB DDR3.
Régen kb 1 hónapja raktam rá win 7 et semmi driver csak amit a felrakott a Win. Ment is hiba nélkül. Utána Próba erejéig volt benne Sapphire 1X4830 és 2x4830 CF be Az is ment egyszer nem fagyott. Ahhoz már felraktam a gyártó honlapján található legújabb drivereket és cf csomagot. Visszaraktam a HD4550 et és ment hiba nélkül amíg egyszercsak tölt a gép és ahogy elkezdi a CCC-t betölteni fekete kép pöttyes kép stb de nem tért észhez akármennyit vártam. Ezután már hiába az újraindítás nem lett jó. Na úgyis van 2 PCI-e 16x slot a lapban beleraktam a másikba. Megint elindult 10x végigment a 3Dmark06 stb. Kikapcsolom aztán be és ugyanaz fogad mint a másik PCI-e slotban. Kipróbáltam másik lapban a VGA jó. utána letöröltem egy másik VGA-val a drivereket mindet amit a 4830 hoz felraktam és vissza a kártyát most úgy tünik jó a win7 alap driverével. Szerintetek CCC okozhatja ezt a hibát? Vagy a 4830 as driver nem jó a 4550 hez? Ha nem akkor miért jó addig amíg egyszer ki és be nem kapcsolom. Egy programot tudtok ajánlani amivel teljesen kipucolom a drivereket? -
spista222
addikt
válasz DJ WOKKY #6103 üzenetére
Leszedtem a drivert win 7 program tel/ törléssel egy másik VGA-val. Érdekes hogy csökkentett módban nem engedi leszedni mert valami nincs elindulva úgy ás arra hivatkozik. Ez azért jó poén mert akkor mire jó a csökkentett mód win7 alatt? Mert normál módba ugye nem megy. Ezért kellett egy sima PCI os vga és driver törlés és vissza a 4550 win 7 saját driverét felrakta.
Azóta "tünet" mentes. -
törölt tag
Sziasztok!Hát sajnos valószínű,hogy a VGA hibám amit korábban írtam nem szoftveres jellegű hanem magának a kártyának van valami baja ma is 45 perc MW2 után csíkok,színes háromszögek,darabos kép,villogó textúrák jelentek meg.Átdugtam a monitorom kábelét az integrált vga csatlakozójába,mert mivel játszani úgysem tudok a tönkrement vga-mal gondoltam használom az integráltat mivel így nem megy a ventilátor,de amikor indítom a gépet a monitor meg se nyikkan de a gép normálisan megy.Hogyan bírjam működésre az integrált VGA-mat?Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz DJ WOKKY #6105 üzenetére
Az lesz amennyiszer lehet ki- bekapcsolom de remélem már nem lesz hiba mivel CCC nincs fent csak driver.
malware: A rossz VGA-t kivetted? mert ha igen akkor alapértelmezésben az alaplapinak kellene működnie ha nem akkor vedd ki mert amint írtad úgysem tudsz vele játszani feleslegesen ne fogyasszon. Ha kivetted és úgysem megy az alaplapi akkor nyomj egy Cmos resetet mert akkor alaprételemzésben külső VGA -nélkül biztos az alaplapi fog menni. Vagy ha még a külső VGA-d jó annyira akkor a BIOS-ban állítsd át az alaplapira. Ha nem tudod hogy kell akkor írj egy alaplaptípust. -
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm a választ.Nem vettem ki a hibás VGA kártyát akkor valószínű emiatt nem lehetett kép.Az integrált VGA egy Intel® GMA X4500 a gépemben van 4gb DDR3 ram a CPU-m egy Intel Core 2 duo E6550-es 2,33Ghz-s oprendszerem win7 ultimate 64 bit.Ha átváltok integrált kártyára nem fog túlságosan lelassulni a rendszerem működése?Amíg nem lesz új VGA-m addig kizárólag netezésre stb használnám a gépet.
-
TomAce
tag
Sziasztok, a kovetkezo alaplapban:
Motherboard Name Abit IS7-E2/E2G/E2V (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
szeretnem kicserelni a jelenlegi videokartyamat:
Video Adapter Connect3D Radeon 9200 SE
Bus Type AGP 8x @ 8x
Memory Size 128 MB
GPU Clock 200 MHz (original: 200 MHz)
RAMDAC Clock 400 MHzEgy olyanra ami jo a HMMVIhoz, aihez az alabbi feltetelek kellenek:
512 MB, DirectX 9.0c (1 GB, DirectX 9.0c)
Minimal: NVidia GeForce 8600GTS, ATI Radeon HD 2600XT, both with 512MB of VRAM
Recommended: NVidia GeForce 8800GTX, ATI Radeon HD 3870 both with 1 GB of VRAM
Minimum 512 MB of Video RAM
Vertex Shader 3.0
Pixel Shader 3.0
Vertex Texture support with R32F or R16F format
Render Target support with R32F and G16R16F formatMIt tudnek venne bele?
-
Def26
félisten
Sziasztok.
Melyik a jobb játékokra? [link]
Több cuda cores vagy magasabb shader clock és gpu clock?[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Sz.Miki
őstag
Köszönöm a tippeket, kártya ki/be megoldotta
-
Berger7228
csendes tag
Hali,mi a véleményetek erről a dologról:összeraktam havernak egy gépet,benne egy gigabyte gtx 580 oc kártyával,postáztam neki,megkapta,problémák adódtak a képpel,mivel a srác abszolút nem ért a géphez,ezért telefonon irányítva lassan haladtunk,a lényeg,h már bootoláskor is szétesett a kép...lassan eljutottunk arra a pontra,h gép szétszed,és akkor szembesültünt vele,h a komplett hűtése a kártyának le van szakadva! és rajt fekszik a tápon,holnap elvileg postázza vissza nekem a kártyát,én meg indulok vele a boltba.Véleményünk szerint nem a szállítócég focizott a csomaggal,hanem gyári hiba lehet.A kérdésem a következő lenne,mivel én még sose láttam/szedtem szét kártyát:az normális,h csak ragaszva volt az egész?illetve valaki találkozott már ilyen hibával? Vagy bármi tippet helpet megköszönnék.
Ami a konkrét:kb pont betölthetett a win,es utana kb 20 mp mulva el is megy a kep,gondolom addigra melegszik tul,ezt kb 10x eljatszottuk,mire szet lett szedve a gep...amugy szinte semmit nem lehet kivenni a monitoron,annyira szet van esve a kep.Origin/xfire/steam: berger7228
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Berger7228 #6126 üzenetére
Attól függ, milyen gyártóé a kari. Milyen hűtés is van rajta valójában. Csak úgy akkor sem kellene leszakadnia a hűtőnek.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Berger7228 #6128 üzenetére
ez csavaros. Nem is ragasztással van felfogatva úgy tudom.
-
Alister71
nagyúr
Kizárt dolog, hogy egy hűtés leszakadjon. Mindegyik csavarozva van.
Emögött valami bűzlik.Alister from Hell
-
scope2007
addikt
Te szerelted össze fizikailag, vagy mondjuk webshopon keresztül állítottad össze és ők szerelték?
ez se mindegy.. igazából ha friss minden akkor meg garancia nem?CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
vincenthanna
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell beállítanom az NVIDIA vezérlőpultban, hogy a játékoknál több fpsem legyen?
-
scope2007
addikt
válasz vincenthanna #6137 üzenetére
hali!
nem a beállítás határozza meg mennyi fpsed legyen
ez durva is lenneviszont, ha a vsyncre gondolsz (Várakozás a képfrissítésre), akkor azt offold és máris kipörög.
de ha a játék Triple Bufferinget használ akkor maradhat bekapcsolvaCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
agemate
addikt
válasz vincenthanna #6139 üzenetére
Nem kell az nVidia Vezérlőpultban matatni, mindent hagyj alapon! A játékok beállításait állítgasd és ha nem elég a 60 fps (már ha van annyi), akkor kapcsold ki a v-sync-et.
-
vincenthanna
csendes tag
-
agemate
addikt
válasz vincenthanna #6141 üzenetére
Vertical sync - függőleges szinkronizálás, de ezt a játékban keresd! Fogalmam sincs, mobil gpu-knál nem vagyok otthon.
-
Hunork
veterán
válasz vincenthanna #6141 üzenetére
Szia!
Pedig ott kell lennie: 3D beállítások kezelése - Függőleges szinkronizálás. Bár alapértelmezetten az alkalmazásra van bízva, hacsak korábban nem lett átállítva."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
GTX470-ekről mi a vélemény? Eddig HD6950-et akartam venni de azok most nagyon drágák, 70e-től kezdődik a 2GB-s verzió, de most nézem h a PNY GTX470-es kari nagyon jó áron van kb. 50e ft és az lenne a kérdésem h megéri-e és jó kártya-e? Vagy érdemesebb várni a HD6950-re?Matthew 24:42
-
Hunork
veterán
válasz @matthew@ #6146 üzenetére
Üdv!
GTX470! Jó kis kártya. A 6950 meg szerintem annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül, és árcsökkenés nem nagyon valószínű, hacsak a két VGA gyártó mást nem rendel, mert a Magyar kormány vs Brüsszel fúzióból semmi jó nem jöhet ki..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- Gitáros topic
- BestBuy ruhás topik
- Ukrajnai háború
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Poco X6 Pro - ötös alá