- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
spista222 #35883 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy régebbi konfigurációkat is figyelembe véve ugrott megint az élre a Chrome. A napokban volt szerencsém tesztelni egy Pentium III-as rendszeren, ugyanilyen MX440-es vga-val. Én is meglepődtem, biztos ráfeküdtek az optimalizációra időközben. Bár azt is tapasztaltam, hogy ez esetenként is eltérő lehet...
-
medvezsolt
senior tag
válasz
spista222 #35845 üzenetére
Azt esetleg meg-e tudod mondani, hogy ha a képen látható helyen égett ki, az rendeltetés szerű használatból vagy azon kívül adódott-e?
Csak, hogy mennyire legyek biztos abban, hogy ennek a hacacárénak a végeredménye az lesz hogy cserélik a VGA-t és nem kell fizessek?
Ígérem, ez az utolsó kérdésem a témában..
-
heroinside
csendes tag
válasz
spista222 #35805 üzenetére
Megnéztem a catalyst control centerben a driver verziószámát mielőtt telepitettem volna az újat csak az a bibi hogy ugyanaz a kettő. Akkor ez azt jelenti hogy ez a legfrissebb driver ?
Ja és egy kérdés catalyst controlt centert honnan tudok letölteni mert most 11.11-es van fent és újabb kéne
-
Mark044
újonc
-
doser0717
aktív tag
válasz
spista222 #35783 üzenetére
Igen, köszi. Ezt én is megtaláltam.
Igazából éppen mindegy, csak kíváncsi vagyok rá. A gépemben elszállt a FirePro m8900 és ilyen m6100-at kaptam helyette (+ új hűtésrendszert). Ami végül is majdnem a duplája teljesítményben.
Itt azt írják, hogy kb. a gtx770m-el van egy szintben. Az akkor nem rossz ahhoz képest, hogy ingyen volt.... -
tepizoli
tag
-
-
Admz
csendes tag
válasz
spista222 #35627 üzenetére
Áhháá!
Így kiadja, köszönöm a tippet, csak azt ne értem, hogy a hang meg a bill. miért nem működött...Dehogyis, rossz emlékeim voltak,
Intel Core2 Duo E4500 @2.20GHz, csak nem tudtam megnézni ugye..Még valami, tudsz nekem ajánlani egy kártyát ami belemegy (+megéri) ebbe a gépbe?
-
Mákosmetélt
tag
válasz
spista222 #35549 üzenetére
Köszi.
Jó kérdés, az alaplap nemrég jött ki, azaz nem régóta gyártják, szóval még csak 1 féle verziójú driver van hozzá. A VGA drivere nem hiszem hogy problémát okoz, az elég kiforrott az AMD Catalyst display driver
Szerzek egy másik pci-e vga-t egy napra, csak hogy kipróbáljam azzal mit csinál, ill. linux alatt is kipróbálom a rendszert. -
mima1017
tag
válasz
spista222 #35606 üzenetére
Egyébként most így néz ki a konfig teljességben.
AMD Phenom II X4 B55 3,2
Gigabyte MA770T-UD3 rev.1 F10bios
Gigabyte HD7850 2GB 256Bit OC
Kingmax 4x1 GB 1333Mhz DDR3
1,5TB HDD
Gigabyte Superb460w
A VGAhoz letöltöttem tegnap a legújabb drivert.. és nem tudom hogy a kettő között mi a különbség... tehát az RC és a sima, az RC régebbi, de azt szedtem le mert említették hogy jobb... -
mima1017
tag
válasz
spista222 #35601 üzenetére
Egyértelmű, a hőfok..
Viszont azt nem értem, havernak, 4870 phenom 2 x4.. cod4 ben 250fix fps..
Hát majd kiderül, letöltök egy BF3 vagy BF4-et és megnézem hogy ott a 4 magos mit tud kezdeni a jelenlegi kártyával.
Ha nem lesz nagy sikerem akkor, nem érdekel valakit Gigabyte HD7850 2GB GDDR5 OC?
Köszönet a segítésért.
-
mima1017
tag
válasz
spista222 #35598 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a mostani 4 magos 3,2 es x4 B55 el nem tudom jobban meghajtani a kártyát, viszont ha vennék egy full hd monitort ami 1920x1080p-ben lenne akkor tudna segíteni a kártya a processzornak, vagy húzzam feljebb a processzort amennyire stabilan tudom és próbáljam meg ezen a felbontáson?
Összeférhetetlenséget érzek az éterben
-
senzaj
senior tag
válasz
spista222 #35411 üzenetére
Hali! KÖszi a választ. thermaltake berlin 630W.. másnap elvittem a kártyát haverhoz kipróbálni egy ezres chieftecel, jól működött, de miután visszatettük a gépembe semmi.. nem csippan az alaplap, másik 2 kártyával sem, igy szervizbe van már 2 napja... alaplap az kifinghatott alatta? vagy a tápot megette az 580-as és azért nem működik?
-
Raidon
őstag
válasz
spista222 #35480 üzenetére
Tuning nelkul is ugyanaz es random amugy nem azt irja hogy 6800 xx mert most huztam ujra a rendszert. Csak ezt a kepet talaltam a hibarol a neten.
Elvileg hivatkoznak dx dll hibara leszedtem egy progit elvileg fixaltam mindent.
Kiderul.Tuningot birnia kell nem lattam meg olyan kartyat ami ezeket az ertekeket ne birta volna ASUS bol.
Az OC-s verzio havernak ugyanezekkel az ertekekkel menjen Hynix ramos szoval meg jobban birja mint az elpida.Most nem Crash-elt...
Ha gond lesz jelentkezem
-
Dinomano
őstag
válasz
spista222 #35411 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ! Valami olcsóbb kártyát is tudsz mondani? Pl. 7730, ill. nem tudom, h. mi olyan van még, ami megbizható, jó kártya... 7750 is jelenleg erös a gépemhez ( ezt tudom), de ha kesöbb esetleg procicsere, akkor már ujabb graf.kartyara nem kell költenem...
-
-
helixP
nagyúr
-
helixP
nagyúr
válasz
spista222 #35289 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, meggyőztetek, hogy ne filléreskedjek. Ő lett a befutó.
-
Mákosmetélt
tag
válasz
spista222 #35256 üzenetére
Szia, köszi
Én most ezt találtam: "Currently, AMD Radeon™ Dual Graphics is supported on the AMD A-Series APUs in conjunction with select AMD Radeon™ HD 6000 series graphics cards used under the Microsoft Windows 7 operating system."
Igaz ez a régebbi szériás APU-ra vonatkozik, ami még 65xx radeon gpu-val jöttek ki. Érdekes téma, nem sok érdemi infót találok -
Markycio
csendes tag
válasz
spista222 #25994 üzenetére
Hello!
Boccs a késői válaszért, de nem voltam netközelben!Szóval természetesen az inditáskor a megfelelő dugók be vannak dugva a tápból a kártyába. A GTX kártya ami most benne van, ugyebár 2 dugót igényel, az én 9800GT-m viszont csak egyet, azokból dugok be egyet ami a másikba is van dugva. szoval elméletileg azzal nem lehet probléma, tudom hogy kell egy kártyát betenni megfelelően
Amit javasolsz azt még nem probáltam, nem is gondoltam hogy egy reset jot tehet a dolognak, majd rátesztelek hátha, miután nem indult, természetesen a bekapcsolo gombal kikapcsoltam, és még egy párszor megprobáltam, nem tudom miért lehet különlegesebb egy reset neki miután nem állt fel, de egy próbát megér.
A vicces az hogy nem dugom rá a tápot a kártyára akkor is ugyanaz a 4beep halható és ugyanaz történik (fekete kép és semmi), ezért én is gyanakszom már a tápra, de akkor hogy lehet hogy egy ezerszer jobb GTX kártyát elvisz és az én 9800GT-et meg nem...a GTXnek sokkal több kakaora van szüksége ha jol tudom!?
Persze közben megemlítem hogy a GT kártyám másik két gépben tökéletesen indul, amiből az egyik az enyém a másik amin próbáltam az meg egy őskövület kb! -
Zolom89
senior tag
válasz
spista222 #26014 üzenetére
A kártyát személyesen vette át, megnézte kibontotta a dobozból, cimkéket ellenőrizte. Sértetlenek is voltak.
Ha valamit ő rontott el akkor annak lehet valami külsérelmi nyoma? Gondolok itt arra hogy lesarkaz vele valamit..Felajánlottam neki hogy nálam is megnézhetjük a kártyát mert tudom hogy nálam hibátlan volt.
Ha nálam is jelentkezik a hiba mint nála akkor a gariztatás része akkor már őt érinti nem? Vagy ilyenkor hogy van? Mi a teendő?Köszönöm a segítséget csak ilyen helyzetbe nem kerültem még soha és volt már egy-két adásvételem.
-
BogyóBP
addikt
válasz
spista222 #26001 üzenetére
Hát elég tré ha az onnan leesett de lehet kapni ilyen hőveszető ragasztó szalagot ami kifejezetten az ilyen hűtőbordák felrögzitésére lett kitalálva. Leginkább a ramsüniken van ilyen. Ez ilyen két oldalán ragado hajszálnál is vékonyabb ragasztoszalagról beszélünk. Ovatosan lebontod a hűtést, megkeresed a bordát, letisztitod, rárakod a csikot majd lehúzod a másik oldalárol is a felületed és mehet rá a FAT ek re.aztán vissza a hűtés. (esetleg ez így működhet)
-
BogyóBP
addikt
válasz
spista222 #26004 üzenetére
Nem, mert én úgy tudom hogy ezek ilyen előrenyomott pasztalapkával teszk rá ami rajta marad a VGA-n ha leveszed. Max annyit tehetsz hogy: ha le is veszed ugyanúgy visszarakod de ugye akkor már nem fog úgy hűteni mint előtte mertugye megszünik a paszta okozta vákuum. Ráadásul ezek a paszták annyira egy szarok hogy fél év alatt az egész kiszárad és már semmire nem jó..
-
-
Silenzio
addikt
válasz
spista222 #25976 üzenetére
Ez az. Kiveszem, resetelem a BIOST (az okádék fos méregdrága vadonatúj Giga lapommal csak jumperrel lehet), a menüben beállítom a bios optimized defaults-t. Ezután beállítom IGP first-re és legacy oprom firstre vagy onlyra, tök mindegy, visszadugom a kártyát és próbálom indítani a gépet: és igen. Semmi. Kétszer felpörög a venti, áll az egész. Ha a tápcsatit lehúzom a vga-ról, egyből elindul a gép.
-
PH-User
addikt
válasz
spista222 #25929 üzenetére
Elég szomorú...
DLHelperrel letöltve az integrálttal sem szaggat, ha VLC-vel nézik a videót, csak böngészőből.
Jó lenne azért, ha teljesbe kirakva sem *** össze magát.
XP SP3 van rajta, a tulaj megrögzött Firefox használó, szóval Operára átszoktatni...
Köszönöm a segítséget.
-
fordosgyula
csendes tag
-
G4ga
őstag
válasz
spista222 #25818 üzenetére
Mindkettötöknek
itt azt mondtak 4k.
ha megcsinaltatom, physx-re jo lesz vagy ott is megfohet.
csapatok rá akkor 12-es ventit!szerk: 88xx szeria akkor kilove erre a celra. 9xxx szeria is hasonlo hibas volt. akkor maradnak az olcsobb gt 2xx vagy 4xx szeriak. 10 felet vannak ezek ugyhogy egyenlore marad a 8600GT ha ez nem javithato!
-
emlekmas
tag
válasz
spista222 #25812 üzenetére
Azt még akkor kipróbáltam az irodából kölcsönkért, tutira működő kábellel, amikor először elsötétült a dvi bemeneten...és azzal sem volt jel, bár lehet, akkor már az alaplapi nyűg miatt amúgy sem lett volna.
Úgy rémlik, hogy most tényleg nem lett megnézve a monitorom dvi bemenete másik kábellal, csak a saját kábellel dugtuk rá egy irodai gépre, és nem adott jelet. A cuccot meg már összecsomagoltuk. Max majd kérek egy kölcsönkábelt újra, ha az alaplapi mizéria rendeződött, és akkor megint megnézem.Jelenleg azt tudom, hogy:
- a 7950 egy 3 éves alaplapban bootol, dvi kimenetén rendben adj a jelet.
- a 7950 az én gépemben semmilyen jelet nem ad semelyik kimenetéről, semmilyen átalakítóval, függetlenül attól, hogy a 2*6 tűs tápcsatiról kapja a kiegészítő tápot, vagy molexról átalakítva kapja a 2*6-ot, vagy hogy elsődlegesnek van-e állítva a pci express slot, vagy az IGP az elsődleges.
- az én alaplapomban más kártya sem működik, maximum folyamatos bootolásba fog a windows, és kiakad a belépőképernyő előtt.
- IGP-ről minden rendben megy (windows bootol, játékok indulnak, videó megy), ha nincs berakva másik kártya a pci exp 3 slotba. -
Z_A_P
addikt
válasz
spista222 #25705 üzenetére
Ez az, nem jatszik (tudtommal)
A shared mem-et en is mondtam neki, levette 128-ra, fel hogy "belassul a rendszer", hiaba mondom neki ez csak 3D progiknal szamit. Esetleg a Google Earth-nel szamithat, ha jol tudom az opengl-es..bar nem hiszem h keves lenne a 128Mb neki,
De passziv hutesut akar, na megnezem az arakat mik vannak, koszi a segitseget! -
Z_A_P
addikt
válasz
spista222 #25703 üzenetére
Ertem, koszi!
Van amugy kisebb is, HD5350. Ezt tervezi a tulaj belevenni. Nem latom sok ertelmet, bar ez is mind 2x gyorsabb mint az integralt, meg ez nem eszik le a rendszer memoriabol, de akkor sem latom ertelmet...de gondoltam megkerdem hatha ki lehet tobbet hozni belole HCF-el -
fairline
csendes tag
válasz
spista222 #25598 üzenetére
Mivel a monitor, amit kinéztem nem tudja a 16:9 képarányt, így gondolom sima fHD-ban nem két fekete csík lenne, hanem tojásfejek... mondjuk pl. 4:3-ra (vagy 5:4-re) állítva kisebb felbontáson feltételezem mehetne oldalsó csíkokkal...
Mindenesetre még nem vásároltam, szóval lehet, sőt valószínű mégis inkább egy sima fHD lesz belőleKöszönöm a választ spista222!
-
Aethel
aktív tag
válasz
spista222 #25594 üzenetére
Köszi a felvilágosítást
Még egy kérdés.
Ezeknek az smd ellenállásoknak is gondolom megvannak a maga paraméterei. Ha leesett volna a kártyáról az ellenállás, akkor honnan tudnám hogy milyet kellene hozzá szereznem? Egy régi alaplapról ha az ember levarázsolja, méretben megegyezik, feltételezem nem lenne jó. Csak azért kérdem mert még pár utat meg fog élni a kártya és már előre parázok tőle hogy leesik. Nem sok tarthatja a helyén. -
Aethel
aktív tag
válasz
spista222 #25587 üzenetére
Köszönöm tippet, már találtam is egy hozzám közeli embert aki ilyesmivel fogalkozik
Viszont a 4x és az 1.1 között mi az összefüggés? Hogy értetted?
Ha teszem azt 4x-es módban van a kártya de 2.0-ás PCI-E foglalat lenne alatta akkor nagyobb teljesítménye lenne mint így 1.1-es aljzattal?
Bár ha arra gondolok hogy 16x módban így van, logikus lenne hogy 4x-esnél is de eddig azt gondoltam ez csak max. sebességnél számít. -
Aethel
aktív tag
válasz
spista222 #25587 üzenetére
Elvittem próbálni, ott is ennyit írt de nem is csodálkozom mert jobban végigvizsgálva a kártyát az egyik SMD el van hajolva az PCI-E csatolónál. Visszhajlítottam de sajnos forrasztáshoz nincsenek megfelelő eszközeim. Még mindig 4x-esben megy. Sajnos nem ismerek senkit a környékről aki foglalkozna ilyen apró cuccok forrasztásával. Esetleg tudnátok valakit ajánlani aki szakavatott a témában?
-
Aethel
aktív tag
válasz
spista222 #25583 üzenetére
A fogyasztás nagyon nem izgat, csak mint érdekesség írtam hogy az új táppal mi minden változott
Elképzelhető tehát hogy azért kapok rendre feltűnően alacsony fps számokat mert a kártya 4x-es módban van?
Elviszem egy haveromhoz kipróbálni egy másik deszkában, ott mennyit ír. Remélem az alaplappal lesz gond és nem a kártyával. Feleannyit sem ér az egész deszka processzorostól-memóriástól mint az 5850-esBomiBoogie : Látom nagyon tetszik a somogyi
-
hugi0
őstag
válasz
spista222 #25513 üzenetére
"Talán annál a kártyánál még megéri, keress fel olyat aki ezzel foglalkozik."
Mivel jartasabb vagy a temaban, adhatnal elerhetoseget, hogy hol vagy kit keressek.
Meg nem, nekem ilyen nem fordult meg a fejemben.
- de holnap ha hazaerek teszek egy probat.
Viszont a tap az tuti eleg mert egy 4870 es volt (kolcson) elote.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s