Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz mateo91 #90002 üzenetére
Sajnos még manapság is többen arra jutottak, hogy az összes ehhez hasonló anomáliát amd - nvidia, nvidia - amd cserénél csak egy teljes oprendszer telepítés old meg.
Volt amúgy elismerten ilyen nyűgje az amd kártyáknak. Program is megjelent hozzá, ami kisebb állandó terhelést adott, ha ilyen problémásabb játék alatt futtattad a háttérben és így nem vette vissza az órajeleit.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok,
Vettem itt hardveraprón egy Zotac 3080-t. Sajnos Warzone alatt 86 fokig felmelegedett a kártya és a ventik is kb 100%-on mentek. Újra kell pasztázni? Tudtok ajánlani pasztát hozzá? És mi kellhet még? Mennyire nagy művelet ez, hobbi szinten pc építgető emberke meg tudja csinálni?
-
bobalazs
nagyúr
válasz rodman73 #90005 üzenetére
Meg tudod csinálni, ha nem mentek gallyra a hővezető lapkák a memória modulokon akkor azt nem is kell cserélni, ha igen, akkor jöhet az hogy utánanézel melyik méret kell rájuk, mert vegyesen szokták rárakni, fél, 1, másfél, milliméterest.
Szétszedésről találsz youtubeon bőven videót, pár csavar fogja a hűtőket általában, a venti csatlakozókra kell szétszedéskor még odafigyelni. Maga a pasztázás meg viszonylag egyszerű folyamat, megfelelő vastagságban kell elkenni.
Thermal Grizzly Kryonaut
ARCTIC MX-4
Cooler Master MasterGel Pro
ezek is jók. -
cszalien
csendes tag
válasz Caaroy #89993 üzenetére
Szia!
Ha még nem oldódott meg:
Ha Chrome-ot használsz, kapcsold ki a beállításokban a hardveres gyorsítást, emlékeim szerint az is csinált ilyesmit..."A tiszteletet otthon tanulják. Ha a gyereked egy tiszteletlen kis s*ggfej, az a te hibád. Nem a társadalom, vagy a videójátékok hibája. A tiéd."
-
Ide is felteszem hátha:
Sziasztok adott egy relatíve új gép,decemberben raktam össze magamnak,minden alkatrész új!
A vga-m egy Zotac RTX 4060TI 8gb kártya lett ami most elkezdett furcsa dolgokat produkálni.Először is Discordnál vettem észre hogy A játék stream funkciónál másoknál sokszor nem tölt be az élőm,de mostanság elkezdett kidobálni a tarkov is különféle unity hibákkal.Azóta annyi változott hogy a discord is befagy,nem hallanak,na most a windows eseménynaplóra rápillantva mikor ezek a hibák előjönnek kapok egy szép nagy nvlddmkm 153-as hibát majd a következő log:A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
A hiba bármikor reprodukálható Az unity Enemies techdemójával,ha megpróbálok a grafikán állítani akkor már kapom is az előbb említett hibaüzenetet.
Kicsit utána olvastam és rengetegen szenvednek ettől.De én bízom az itteni szakikban,szóval hátha valaki találkozott már ezzel.
Amiket próbáltam javaslatokat:
Driver Reinstall DDU-val itt próbáltam régebbi,és újabb drivereket is. -sikertelenül
Energiagazdálkodási beállítások módosítása -sikertelenül
SSD/CPU/VGA (Vram test) hibamentes
Memória teszt memtest86 hibamentes
Hőfokok rendben vannak
Vga kivétele/betétele a gépbe -sikertelen
Ami fura hogy eddig nem volt ilyen bajom,win 10 volt fent,kb 3-4 hete kezdődtek a bajok amikor win 11 került a gépre ,de ott sem rögtön jelentkeztek ezek.
Ez egy igazi Rejtély számomra szóval ha valaki szeret nyomozni,és van valami ötlete azt szívesen venném! -
-
kolopele
nagyúr
válasz Viktor77 #90014 üzenetére
Jó néhány informatikus barátom is van akik ugyanezt állítják. Ezeket csak azért írtam le, hogy ne az legyen hogy nálam nem tökéletes, mert az ugye user error lehet kizárólag.....Kétségtelenül az én szakterületem a műszaki kerámia, de az idők során a számítástechnika terén is sok mindent megtapasztaltam, megtanultam. A Win 11 nem tökéletes több téren sem. Remélhetőleg mire a Win 10 teljesen feledésbe merül a Microsoft részéről, a 11 is rendben lesz. Alátámasztani meg mivel lehetne szerinted? Az ugye nem elég senkinek ha a megtapasztalt hibákat leírom, vagy amiket mások megtapasztaltak a 10 - es után gondolom. Sajnálom ha az igazság másoknak nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz kolopele #90015 üzenetére
Nem ezzel van a gond.
De ilyen fórumon nem hozunk ilyen érvet. Egyrészt nevetséges, másrészt, ki számít komoly rendszergazdának, harmadrészt semmivel tudod alátámasztani az állításod=nevetségessé teszed magad és kapod a megjegyzéseket. Szerintem ez neked sem hiányzik.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Viktor77 #90016 üzenetére
Mindig lesz egy ismerős, akivel alá lehet bármit támasztani mindenféle konkrétum nélkül. Engedd el.
Rendszergazdából sem mindegy milyen. Egy nagy multinál van állandóan vagy visz több önkormányzatot, xx saját céget, mellette xxx céget fullon alkalmiban.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Teasüti #90019 üzenetére
Szia már írom is... semmi változás....win10 felment,ddu-val letakarítottam a gyári drivert, majd felraktam a legfrissebbet az nvidia oldaláról indítom A unity Enemies techdemót,amint állítok a minőség beállításain kapok egy unity crash ablakot,eseménynaplóba pedig bevési a win ezt a 4 hibát:
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #90017 üzenetére
"Mindig lesz egy ismerős, akivel alá lehet bármit támasztani mindenféle konkrétum nélkül"
Mondjuk ezzel tényleg egyet kell értenem, elég ha csak a covid eszembe jut, mindig volt valaki akinek a szomszédja az oltástól halt meg, ilyenkor én is mosolyogtam egy jót. Innentől jobban vigyázok miket írok Ettől függetlenül továbbra sem pártolom a 11 - et, de ez legyen az én bajom.[ Szerkesztve ]
-
ryzen 9 5900x
Mans20: igen először tarkov+discordnál vettem észre,most ha tesztelem folyamatosan elő tudom idézni unity techdemoval -
siska93
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy RTX 4070 Ti s van hogy néha terhelés alatt ( játékoknál ) felpörögnek a ventilátorok és elmegy a kép. Csak a gépházon lévő restart gombbal tudom "helyre" állítani a gépet.
Iponnál volt garanciában ő állításuk szerint nincs semmi baja a videokártyának
( Szerintem meg se nézték csak le futtatták rajta a dolgokat azt kész.. épp működött.. )config az alábbi dolgokból áll össze:
MSI MPG Z690 EDGE WIFI | i7-12700K | ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360 RGB | G.SKILL 32GB Trident Z Royal | MSI GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Gaming X Trio | WD 2TB | WD 4TB | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Samsung Evo Plus 1TB | Samsung 980 Pro 500GB | SEASONIC Focus Plus 850 Platinum | MSI Optix G273QF |
Ha esetleg valaki járt már így vagy bármi tippe van, szívesen olvasom itt a fórumon! Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Üdv: Siska
-
-
rodman73
aktív tag
Sikerült szét szedni a gput, a paszta eléggé ki volt száradva, szerencsére volt itthon mx-4 paszta. A padokat is cserélem majd, csak kiváncsi voltam mit rejt a kártya belseje. Jóval alacsonyabb hőmérsékleten megy a kártya így, a ventik sem pörögnek annyira, köszi mindenkinek a segítséget.
Viszont van még egy kis gond, a ventiknek van egy nagyon idegesítő hangja, kb amikor 40%-on mennek. Ezzel lehet kezdeni valamit vagy csak venti csere a megoldás? Létezik ehhez utángyártott, jó minőségü levegős hűtés amúgy? 2080-hoz láttam már.
-
blp85
aktív tag
Nekem tegnap játék alatt egyszer csak megállt a gép, a képernyő elfeketedett és minden ventilátor felpörgött. Újraindítás után a ventilátorok normális sebességgel pörögtek és kép is volt, azonban a játékokra rákattintva a "DirectX 12 is not supported on your system. Try running without the -dx12 or -d3d12 command line argument." hibaüzenet jelent meg.
A "dxdiag.exe" parancsot lefuttatva a kompatibilitás rendben volt, azonban a 1. képernyő esetében hibát jelzett. Első körben olyan volt, mintha az Eszközkezelőben a videokártya le lenne tiltva (hibakód:22), miután engedélyeztem sárga felkiáltójeles lett a VGA az eszközkezelőben, így ismét lefuttattam egy "dxdiag.exe" parancsot, ekkor pedig ismét hibakódot jelzett, ami szerint a videokártya illesztőprogramja hibás (hibakód:31). Miután eltávolítottam az AMD Adrenalin szoftverét (szerencsére egy sima uninstall megoldotta, nem kellett DDU), ami szintén korábban nem akart indulni a directx miatt, és feltettem a legújabbat a hiba elmúlt. Azóta sem tudom, hogy hogyan hozta össze, hogy egyszer csak játék közben elszáll, de a lényeg, hogy megint működik (bár este 9-10 körül egy kicsit bosszantó dolog volt).
Ja, ami kimaradt a VGA egy Sapphire Pulse Radeon RX6700XT, az operációs rendszer pedig Windows 11 Pro. Most cseréltem alaplapot is, jelenleg egy Asrock B550 Velocita van benne, bár az operációs rendszert nem telepítettem újra, csak a réginek a programjait letöröltem szépen sorba (az Asusnak van pár nehezen kiirtható szoftveres megoldása...).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Egy rtx 4070hez (esetleg 4070ti)elég szerintetek egy R7 5800x processzor?
16giga memoria van, azon is gondolkozom hogy meg kéne duplázni.
De a fő kérdés a vga.
Köszi előre is -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Találtam használtan egy Sapphire Pulse RX6700 VGA-t ami úgy tudom 10gb-os. Ezek a sima 6700as kártyák jónak számítanak, többnyire probléma mentesek?
-
tomgabor
senior tag
Csak Am5-nek vannak problémái a 4000-es Rtx kártyákkal? Valaki tudja miből fakad a hiba?
-
Gebriel
veterán
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok!
Laptop integrált és egy GTX 1650 Ti kártyával, viszont a Dxdiag képernyő füle az általános microsoft videókártyát látja a másikat nem. Eszközkezelő látja a 1650-et, és azt írja megfelelően működik. Driver telepítve. 5let?
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
Viktor77
titán
válasz Scrake^;DD #90042 üzenetére
És okoz gondot? Vált játék közben az 1650-re? Ha igen, akkor szerintem ne törődj vele.
Azt megpróbálhatod, hogy win keresőbe: grafikai beállítások, itt tallózd be a dxdiag exe-jét, és állítsd be, hogy a nagy teljesítményű vga-t használja hozzá.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Scrake^;DD #90044 üzenetére
Mármint hol? Játék közben vagy dxdiagnál?
-
Viktor77
titán
válasz Scrake^;DD #90046 üzenetére
Próbáltad a játékot hozzáadni a fentebb említett módon?
Megnézném hogy a biosban van-e valami, vagy a driverben. Sajnos laptopnál ez nem mindig egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Jimbo75
tag
Előrebocsátom, hogy technikai lùzer vagyok, ennek tudatában válaszoljatok. Költözès közben elvesztettem az Rx 6600-s videókártyám kábelèt, tudok venni vhol hozzá, ha igen mit kell kèrni? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest