- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
DeSanto
őstag
Mindent fullon.
Most is úgy játszok csak 1920*1080-ban 4XMSAA-val mivel ez a 9800GTX többet nem bír.Szerintem én 280GTX-et veszek így.Dx10 vs 10.1 ide vagy oda.
Kell a sávszélesség..Az viszon visszatart még az nvidiától hogy az élsímítási eljárása rosszabb mint az ATI-é.
Szóval nagy dillemában vagyok.
#18799: szerintem az lesz belőle.
Lehet hogy kell a crossbarnak a magas sáávszélesség de ez legalább nagy felbontásokban meg is mutatkozik. -
janos1988
addikt
-
Seregély
tag
Sziasztok!
Egy apró érdekességet fedeztem fel a 4850-es kártyámon. 2 kijelző van rákötve nálam: egy monitor, meg egy TV. Alapban 500/750MHz-en megy a kártya üresjáratban Vista alatt. Ha a 2. kijelzőt is engedélyezem (clone), a memória órajelet felvesz 993-ra és 4-5C-t melegszik egyből. Gondoltam leírom, hátha érint valakit. További jó éjszakát!
-
ZozzHUN
addikt
Üdv mindenkinek, ma én is megvettem a hd4850et, engem is a 80 fok idle fogadott, aztán rögtön rákerestem gugliban és 52%-os fanspeed mellett 39 fok idle, tökéletes a kártya, várjuk az újabb drivereket azért
-
vassy
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szertnék kérni valakitől aki jobban ért a videókártyák lelkivilágához. Vettem egy új konfigot benne egy 4850 Toxic-kal, hogy ne legyen probléma a gyengécske referencia hűtéssel, felraktam mellé a catalyst 8.7 is. Szembesültem a szomorú ténnyel, hogy kb 5 percenként kikapcsolja a kártya kikapcsolja a monitort (2 monitorral is teszteltem). Aztán gondoltam megnézem a kártya hőfokát, és ez fogadott:
Kérdezném létezik hogy 83 fokon üzemel egy 4850toxic alapjáraton? Meg mi az hogy fan speed 1 rpm? Lehet-e házilag gyógyítani vagy gariztassam?
-
-pooshy-
tag
Na megrendeltem egy 4870 cf-t,kiváncsi leszek...rég volt atim.
Mennyire hangos?Azt olvastam a venti 40%-on elmegy...
Ha nem melegszik túl,nem nagyon érdekel mondjuk az se ha hangos...
-
Hali!
Giga 4850en 50%on megy a venti. Amikor megvettem kb. 2-3 hete idle 48 fokos volt, mindenesetre sosem ment 50 fok fölé. Mostanában ránéztem a catalystra és 53-54 fokos a kártya szintén idle. Mi történhetett mitől lett melegebb? Az lehet hogy a 2-3 hét alatt annyi por rakódott a VGA hűtőjére hogy attól melegebb lett? -
Tubai90
tag
Találtem egy érdekes dolgot: link
-
schwartz
addikt
válasz
DeSanto #18760 üzenetére
Az Ultrat 110k-ert vettem es ha jol emlekszem 60-er ment el. Hogy nem bantam-e meg? Kezdhetnem ott, hogy meg se kellett volna venni.
De akkor olyan arak voltak, vadi ujonnan 50k-val olcsobban mint sok uzleti ar jo vetelnek tunt. Masreszt a monitorom nativ felbontasa miatt vettem. Egy-ket jatek kifekudt a regi kartyammal. Majd jottek az uj gamek es a minimum FPS volt hogy bezuhant 20 ala. Majd jott a hype az uj HD szeriaval s valaki azt sugta itt az ido valtani. 36k-ba vettem a 4850-et. Minimum FPS-ben sokkal jobban all mint a G80U, a max nem erdekel mig 60 folott van es vegre jatszhato volt a CoJ is 1920X1200-ban DX10 alatt. Hogy megbantam-e? Hat nem igazan...
A 256bites memoriavezerlorol annyit, hogy ugyancsak CoJ-ben a beepitett DX10-es benchmark 1280X1024 es 1920X1200-as felbontasok kozott atlag olyan 5 FPS kulonbseget ad (ha jol emlekszem 32 es 27), a minimum FPS nem csokken szamottevoen, a max nemtudom mennyi. (HD4850, very high detail). Az RV770 teljesitmenyet nem limitalja szamottevoen a memoria savszel, meglatasom szerint.
-
-
Skizz
addikt
Na ide is bedobom, hátha valakit érdekel:
Memó hűtés S1 alatt -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #18750 üzenetére
Ha a kék az AA-s eredmény akkor viszont AA-val meg a 8800 ultra pi_ájára vág a 4850 egy NV-s játékban. többel mint AA nélkül a 8800 ultra a 4850-re. Talán 2 hangyafasznyival.
A crysis-el meg már szerintem nem sokan játszanak. jönnek az új gammák, évvége felé meg remélem az ATI felépítését szerető játékok is megfognak jelenni.
-
-
schwartz
addikt
válasz
Laraxior #18750 üzenetére
Az a MAX details az Xp-s max, igaz?
(#18752) oliba Lehet, hogy ugy van. De megis nagyobb eselyt latok a tuningra Toxic-al mint ref kartyak melegedos hutojevel. Ha megse ugy sikerulne mint a review-ban, akkor marad a felar de ott a custom hutes. Plusz nem kell szerelgetni es nincs garanciavesztes.
-
Vasinger!
nagyúr
-
-
MarioAna
senior tag
áá jó a kari, csak nem tudom pro-streetben miért nincsenek árnyékok??? Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel? Catalyst 8.7, vadiúj rendszer.
-
ZakRob
senior tag
Ha a venti szabályozást beállítom manualra egy profillal, utána hogyan tudom visszaállítani automatikusra?
-
NKing
tag
válasz
Vasinger! #18745 üzenetére
Régebben játszottam, most sajna nincs fent, pedig jó móka volt
Miért, talán ismerős a nickem?
Tegyél új winfost, vagy tolj egy driver cleanert, mert ha visszaolvasol, láthatod, hogy nekem is a BETA 8.7 kavart be, fennmaradtak dolgai, és emiatt a szőrös fánk kivágta a gépet fekete képpel, resettel... mire rájöttem, mi okozza... azt hittem gari lesz, de végül én voltam a hülye -
NKing
tag
válasz
Vasinger! #18725 üzenetére
Nem lehet hogy valami turpiszság van a dologban? Pl az illető levett mindent performancera driverben, te pedig nem? Vagy valami szoftveres gubancod van (neadjisten támadnak a szpájverek
), vagy régi driver kavar be. Szénné kell aláznia a 4850-nek minden 8as Geforceot, főleg úgy, hogy a te CPU score-od sokkal nagyobb lenne elvben...
De tény: Markkal csak a vérpistikék játszanak éjjel nappal a Geforce 4 MX-ükön, hátha egyszer dob 10K-tHooper: a GPU #1#2#3 elvileg a GPU 3 sensora, tehát a magban 3 helyen van. Volt aki azt állította, hogy a VRM hőfok az egyik, de ez több mint valószínű, hogy nem igaz.
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
válasz
wowmaster #18732 üzenetére
-Ja és kvra melegszik. Tanács?
Ne fogdosd a kartyat es ne higgy a szenzornak.
Ha nincs, vegyel egy normalis hazat, hogy ne legyenek a cuccok agyonszuszakolva egy kisebb dobozban (hidd el, megeri). Ha a csalad kiszurna, hogy uj haz=uj gep es ez gondot okoz, akkor passz.
-
Tubai90
tag
válasz
Hooper #18731 üzenetére
Én épp ma vettem egy Sapphire HD4850 Toxic-ot, amin ugye Zalman VF900-as hűtő csücsül. Kicsit jobb mint az elődje a 6600-as karim...
Órajele mint tudjuk 675/1100 Mhz. Miután betettem, kiváncsi voltam hogy fog majd muzsikálni, kis játék után, gondoltam egyet, hogy megizzasztom a kártyát
jó melege van, de 94 fokra 1-2x ugrott fel, az átlag 91-92 °C. Gondoltam megosztom veletek.
De hamár erre járok megkérdezem, hogy miért van az, hogy idle-ban is meg loadban is 1800-1850-et forog a venti? idle: 53%-t pörög a venti, és stabil 47 fok, load: 93%/92 fok és mégis a venti 1800-1850-et forog mindkettőnél.... Olvastam, hogy lehet csinálni profilt, de azt nem tudtam a majdnem 20 ezer hszből kivenni, hogy hol írta ezt le valaki
Eddig ez a hűtő bevált, bár hangosabb mint az eddigi passzív 6600-as
Ja és még valami, nálam elsőre felment a 8.7-es driver, gond nélkül. És még egy kérdés, mi az a GPU #1-2-3? A válaszokat köszi előre is
-
wowmaster
csendes tag
Sziasztok.
Leírnám a HD4850 vásárlási tapasztalataimat:
-37000Ft volt a Full Sapphire.
-Volt hozzá Pendrive.
-És 5 DVD.
-És nagyon jóóóó.
-Ja és kvra melegszik. Tanács? (Most keresek megoldást rá.)Szerk.:Hooper: Van 41k körül Sapphire Toxic-os 4850.
-
Hooper
őstag
egyedi hűtéses 4850esek kb mikorra várhatóak szerintetek a boltokban?
Eddig nem nagyon találtam, bár a gyártok honlapjain (sapphire, asus, gainward, his) már láttam egyedi megoldásokat.. -
Vasinger!
nagyúr
Egy érdekes dolgot láttam!
Eggyik ember E8400-zal 3.6 GHz-en viszi a procit, és egy nV EVGA 8800 GTS-es van.
Ua. pontot ér el 3Dmark-ban, mint én a 4850-nel és 4.0 GHz-en az E8400!Mitől van ez? Ilyen szarra sikerált ez a 4850?
Riváról hír? Ahoz képest, július végét ígérték...
-
Kriking
csendes tag
Nem írtok miért?
-
-
MarioAna
senior tag
Hy all!
Bekerült a Gainward HD4850 a gépbe. A hűtése egy fos, de ezt már kitárgyaltuk, viszont a ventivezérlése miért nem működik? 97 foknál forog 4050RPM-et, idle-ben meg 3700-at.
Profilos ventivezérlést csináltam, 42%-ig bírtam a hangot, game alatt nem lenne baj, de idle (netezés stb.) alatt iszonyatos. Valami normális BIOS nincs ami a ventivezérlést megoldja? A lényeg hogy terhelve ne menjen 90-92 fok fölé, idle-ben meg csendes legyen.
Jah és rákerestem a keresőben, a Gainward karira kellene BIOS, de semmi.
Valaki segítsen plz. -
Mazka05
őstag
Semmi pénzért nem indul el a gépem... mikor áramot kap alaplapon zöld led világit, de megnyomom a bekapcs gombot és semmi... Pedig jó helyre van bekötve...
-
Bluegene
addikt
válasz
-pooshy- #18708 üzenetére
még annyit h a 8.8-as driverben a crossfire nagyon meg lesz erősítve(a 4870X2 megjelenése miatt, ami hasonló technológia szerint működik, hasonló elven), az eddigi tesztekben még sz*rul működik az embrio állapotú driver miattde azért linkelek
a 4850-es kábé 40%-kal lassabb a GTX 280-tól, viszont a crossfire hoz 50-70% többletet minimum, így viszont 10-30%-kal gyorsabb egy darab GTX 280-tól és 35 ezer forinttal olcsóbb, de lehetsz ökör is és vehetsz gtx 280-ast(látom a lapod igazi crossfire lap), a 4870 20%kal gyorsabb a 4850-től
és mellesleg jobban néz ki az ati(szerintem dögösebb külsejük van)
-
Terfoder
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ha megjelenik itthon a 4870 X2 akkor a sima 70 ára fog valamennyi csökkeni és ha igen akkor szerintetek mennyit? Lememehet 45 körülre? -
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest