- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
swoody
senior tag
Ha tartóasan 45% hagyom a ventit lehet valami károsodás? Garanciába tudják vizsgálni ezekt a dolgokat?
-
fdisk
őstag
-
Korcsii
őstag
válasz
wowmaster #19994 üzenetére
szerintem azért nem volt hangos, mert nem is te irányítottad...
alapból nem pörgeti, csak ha már a halál szélén táncol, de akkor rákapcsol rendesen (elvileg függetlenül attóll, hogy te hol, mit állítottál be)...- az overdrive-nál a lakat nyitva van?
- az Automatic-ot átírtad Manual-ra a profil fájljában?
- a profil ki van választva?? -
wowmaster
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem/problémám lenne.
Mért van az hogy először beállítottam a (4850) ventit 45%-ra nem volt hangos. Aztán hangos lett és már a 35% is hangos. Érdekes.
Most WoWozok nagybanés egyszercsak felpörög mint bekapcsolásnál, majd kinézek és 100C a kari, és leálította a profilomat 15%-ra. Ez mi volt?
-
-pooshy-
tag
A Gainward 4870 gondolom annak számit..vagy?
-
törölt tag
Hali! Az 1gigaramos 4850-nek van értelme? Érdemesebb megvenni, mint az 512est?
-
-pooshy-
tag
A horvatkrisz féle 4870 powerplayes bios minden gyártó kártyájához jó?
-
Laraxior
titán
hogy a retekbe jön ki a 4400mhz-es memória órajel a GDDR5ös 4870XOC Black editionnél?
2200MHz lenne a valós órajele? -
nixx-21
őstag
válasz
arsenlupin #19976 üzenetére
az igen
tuningot nem erölteted?netán egy kis voltmod
-
MarioAna
senior tag
Valaki megmagyarázná nekem ezt a jelenséget : [link] Érintetlen XP-re lett felrakva a game,amd.com-ról leszedett 8.7-es pakk. Akkor miért 8.6-ot ír?
-
fdisk
őstag
válasz
arsenlupin #19974 üzenetére
-
nixx-21
őstag
válasz
arsenlupin #19937 üzenetére
na az nagyonnájsz!!
terhelve 38°C?
idle?
-
Speed®
titán
válasz
andnate #19954 üzenetére
Mivel nincs kitöltve az adatlapodon a konfigra vonatkozó rész, nem tudjuk eldönteni, hogy milyen tápod is van, meg egyáltalán, mit kell etetnie a karin kívül..
De szinte biztosra veszem, hogy nem egy izmos darab, nem sok olyan van 350esben ami elvinné gond nélkül a 4850et. Szóval első körben tápcsere mindenképpen, Corsair VX450 vagy enermax Pro82+ 425W, ha rászánnál ~15kt, ha nem, akkor FSP 400W vagy Gigabyte Superb 460W (6/8k).
Az integrált vidkarit meg le kellett volna tiltani BIOSban és a driverét is eltávolítani, mielőtt a 4850et felszoftverezted, valszeg ennek is köze van a problémádhoz.J.varga7
Az elszineződések lehetnek az élsimítás miatt is, próbáld ki\bekapcsolni, hátha. -
D.Orion
veterán
válasz
andnate #19954 üzenetére
350W-os táp csak nagyon minőségi darabként lehet elég. Javaslom, hogy beállításokban töltsd ki a konfiguráció részt, így könnyebb segíteni.
cowboy_bebop: #19537
Személy szerint nem értem ezt a kártyát, nincs ram hűtés. A GPU hűtő meg inkább hasonlít egy P4-es gyári hűtőre, mintsem VGA cooler-re.fdisk: Hát itt a pH-n
Én az enyémet egy kisebb számtechboltban találtam. Bementem és egy üveg asztallap mögött állt az eladó. Az asztalban voltak ilyen régi kártyák, egyfajta régiségkiállítás. Mondtam, hogy kéne egy PCI-os VGA, mert elcsesztem a bios flash-t. Srác kivett egy köteget és megnézte, hogy melyik jó, majd ingyen a kezembe nyomott egy S3-mat -
fdisk
őstag
válasz
foreveryoung #19959 üzenetére
Olyanom nincs.Tehát akkor ha bekakil a vga,akkor nem lesz képem dos alatt?
Ergo nem is tom a nem buherált biost feltenni,h működjön a vga-m?#19963) D.Orion: olyan ősrégi karit hol lehet beszerezni még?Fel akarok készülni minden eshetőségre!
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
A legeslegjobb az integrált VGA-s lap.
Ha nincs külön videókártyád, nem kell S3-makkal szívnod,
ha pedig van egy dedikált (külső) VGA-d, akkor az IGP meg tud majd fizikát számolni. -
D.Orion
veterán
válasz
Bőven jó, ha van egy PCI -os vga-ja is. Pl.: Régi S3 vagy ATi 7100. De egyébként tényleg, elrontott bios flash-t szinte bármikor ki lehet javítani, maradandó károsodás nélkül.
-
cowboy_bebop
őstag
Erről a 4850-ről hallott már valaki? Teszt, beszerezhetőség, ár.
Ha jól látom, elől van a PWM rész, kíváncsi lennék a h. mennyiben változik így a hőmérséklet.
-
foreveryoung
tag
Igen, csak kell egy másik kártya amivel elindítod a monitort, hogy lásd mit csinálsz Vagyis a legjobb a CF-es alaplap. Én nem DOS-oztam, sima winflesh, elcsesztem kétszer, helyreraktam, és a bios-os hűtésmod tökéletes!
Pár jótanács, hogy ne szívj mint én!!! Állítsd át a windowst angol területre amikor átírod a biost, szedd le, vagy legalább kapcsold ki a CCC-t fleshelésnél! -
fdisk
őstag
dos alóli vga biosflash-el minden esetben működésre lehet bírni a karit,ha egy más buherált biossal elb@szarintok egy vga-t?
(még nem csináltam meg a flasht,ezért kérdem.Ha helyre lehet hozni,akkor bátran kisérletezgetek a bioss moddal,h a hűtés jó legyen)
-
J.varga7
tag
Sziasztok,
Az éjjel nem válaszolt senki, most megpróbálom újra.
Régóta figyelem a topic-ot, de ilyennel nem találkoztam még.
Pár napja vettem egy gigabyte HD4870-et, a topic tanulságai alapján ccc-ben profilból átírtam a venti fordulatszámát, így nem megy 80 fok fölé.
Azután nyugodt szívvel elkezdtem tesztelni pár játékkal és nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel.
Viszont néhány esetben azt tapasztalom, hogy a képernyő jobb szélén valamint a képernyő alján szivárvány színű pontok és csíkok láthatók (játék menüjében nem, csak ha konkrétan megy a játék) de ez annyira változó, hogy pl. juiced-ben látom, need for speed-ben nem. 3d mark bizonyos tesztjeiben látom, másutt nem.
Ellenőriztem a tápot /600W chieftek/, a hőmérsékletet /max 79 fok/ a drivert /8.7 WDM/... de az esetenkénti képhiba megmaradt.
Nem tudom, hogy ezekben a játékokban mi a közös, de eléggé zavaró tud lenni.
Ha valaki tudja miért van, mégjobb, ha azt is tudja, hogyan lehet eltüntetni megírná nekem?
Előre is köszönöm.
ui: ccc-ben nem jöttem rá, hogyan lehet V-sync-et erőltetni minden játékra. Erről is felvilágosítanátok Kösz! -
andnate
csendes tag
Üdvözletem minden fórumozónak!
Segélynyújtó tanácsra lenne szükségem.
A problémám:3 napja hogy végre kezem közt tarthatom vadi új Gainward HD4850-esemet, csak gondok adódtak a telepítésével. Mikor már csatlakoztattam a PCI-Express foglalatba és a tápkábelt is bedugtam elindítottam a Xp-vel vértezett gépemet majd a mellékelt cd-n lévő drivert is telepítettem.A gond akkor adódott mikor ugye újra kellet indítani a gépet, mikor betöltött az Xp 800x600-ban jelent meg és gondoltam beállítom a monitoromnak megfelelő felbontást (1680x1050) mikor ezzel is kész voltam mondom ránézek a Catalyst Control Centerrre majd mikor leindítottam a kép fele fekete a másik felén pedig véletlenszerű színes pixelek jelentek meg majd nem sokkal később bekövetkezett a kék halál című meglepetés.(töbször is próbálkoztam játékkal is a végeredmény ugyan az),(azt irta ki hogy illesztőprogi v. hardver hiba)
Jóparszór probálkortam hátha öszzejön valami még Vistával is.(persze leszedtem a legújabb drivert a ati honlapjáról).
Én arra gyanakszom hogy 350w-os tápegységem van és hogy nem elég a karinak v. az integrált videokártya zavar be(ati radeon xpress 200) v. keves a 512mb ram(ati radeon xpress 200).
Szerintetek mi lehet a gond? Esetleg vegyek egy nagyobb tápot?
Kérem segítsetek.
Köszönöm előre: andante -
hackeeeee
Jómunkásember
Én pénteken jutottam hozzá, egy Gainward 4850-hez. Gainward 8800GT Golden Sample-ről váltottam rá. Config látható az infómban. Nemrosz a kártya... Tetszik, hogy jobb az órajel visszavétel megoldása, mint az nv kártyákon, amint nincs terhelve a gpu, kapásból visszaveszi... Csak kár, hogy a rivatuner nem ismeri a kártyát
3dmark 06: ~9700 pötty...
-
MarioAna
senior tag
válasz
Professzionális
.
Zoli83: az aláírás csak 3 sor lehet max, tudtommal. Gondoltam szólok.
-
Zoli83
tag
Sziasztok! Végre megvan a gépem!
Csináltam egy-két gyors tesztet csak így hirtelen:
COD4 FPS (1680X1050, max grafika; 2xAA)
Min: 206
Max: 507
Avg: 364.808
(waron végig fix 250 fps, mindegyik mapon, max füstben "esik le" 130-160 fps-re)Crysis: (1680x1050, AA off, all high) most láttam először ezt a gamet, csak szaladgáltam az első pályán:
Min: 33
Max: 74
Avg: 49.771Meg vagyok elégedve a kártyákkal!
Csak a hőmérséklet aggaszt kicsit... Oldalról mellétettem egy 12 cm-es Thermaltake ventit és 10 fokkal hűvösebb lett, így max 74 fokosak voltak a karik!
3D Mark 06: 18600 pont volt, ha jól emlékszem
-
arsenlupin
aktív tag
Az alap ötletet Csákk-tól plagizáltam! Ez úton is köszönet neki!
-
Dashes
őstag
válasz
arsenlupin #19946 üzenetére
Tőled, az a hűvös féle
-
Loituma69
őstag
Bocsánat elfelejtettem bepipálni, más forumokhoz vagyok szokva ott utolag is szerkeszthetem a beírásomat! De végül is lényegtelen, mert meglátja az admin és tőrli ugy is!
Régebb óta voltam prohardver forumozo mint a nagyont tisztelt admin úr csak már ki lettem tíltva mert nem szimpatizálok a jelenlegi kormánnyal! Ezt is törölni fogják ezért írom ilyen nyugodtan, de addig is pár percig olvashatja aki akarja. Akit meg nem érdekel az meg tovább görget mint te is pl! -
Dashes
őstag
válasz
arsenlupin #19942 üzenetére
Nem hát..szép munka.
arsenlupin radeon 4XXX széria mikor jön hivatalosan? -
arsenlupin
aktív tag
válasz
D.Orion #19940 üzenetére
Igen.
Én inkább azon vagyok megdöbbenve, hogy se az Ati se az Nvidia nem dolgozik együtt profi hűtés készítőkkel
Gondolok itt AC, Coolink...... etc
Nem kell kitalálniuk semmit meg kell fizetni és kész! A vásárló is jól jár és a cég is.(Mindenkinek köszönöm, de nem olyan nagy dolog ez...........)
-
D.Orion
veterán
válasz
Annyi kérdésem lenne, hogy a tartókeretet a ventikkel, hogyan rögzítetted az S1-re? Gyorskötöző?
-
Loituma69
őstag
válasz
GRATULÁLOK profi munka!
Azért ez döbbenet egy prohardver forum tag megunta az ATI mérnökeinek balfaszkodását "akik melleseg milliókat keresnek havonta gondolom én" és összedobott fillérekből és kis kézügyességből egy tökéletes hűtőt! Le a kalappal. Én megrendelném tőled ezt a szettet ez most komoly! -
D.Orion
veterán
válasz
Ez igen!
Grat!
-
arsenlupin
aktív tag
Egy kis mod project:
1. A hőátadás problémájának megoldása!
2. A kiherélt gyári borda!
3. Az S1-el karöltve.Mivel két 120-as ventit nem egyszerű rászerelni az S1-re, ezért készítettem két alu tartót:
4. A tartók.
5. A tartók ventivel.
6. Összeszerelve 1.
7. Összeszerelve 2.
8. A gépben.
9. Húsz perc Gpu Caps.Mindezt hangnélkül...........
(Még mielőtt valaki elkezd "hülyézni" a hűtőt itt vettem a ph-n!)
-
-pooshy-
tag
Gainvard 4870-hez nem tud valaki powerplay-es biost?
-
-pooshy-
tag
válasz
foreveryoung #19932 üzenetére
Nem tom mi lehet...SYNTAX ERROR-t utoljára commodore 64-en láttam...
-
foreveryoung
tag
Jó reggelt!
Még mindíg ezzel (#19902) a küszködök. Lepucoltam a Vantage-t, felraktam a 101-est, de a helyzet változatlan. Nem vagyok tesztfüggő, csak jó lenne tudni, összehasonlítani milyen lett a konfig az előzőhöz képest.
-
Jámbor
tag
nVidiából a legjobb kártyákat a BFG, az XFX és a Zotac dobja össze (talán).
ATI-ból melyik a nyerő szerintetek? -
Speed®
titán
válasz
schwartz #19925 üzenetére
Úgy vélted SzlobiG nem tudna Laraxiorhoz hasonlót villantani az "nVs táborban" Vantageban. Holott pont ott tud igazán (bár 06ban sem gyenge a 25+k). Node Off.
Szeptemberre szerintem nem lesz még 55nm GTX280, valszeg örülni fognak nVék ha addigra a sokkal kisebb G92b-ket fel tudja futtatni, nemhogy legyártson egy a piacot lefedő mennyiségnyi 1.4+Mrd tranyós GPUt..
Kidőltem, nem ér beszólni
yo8 4 all
-
TTomax
félisten
Megdöbbentő számomra,hogy egy nativ 64bitet támogató játékot a 64 bites Vistán 32bitben kell indítani ahhoz hogy ne legyen a fél képernyő villogó textúrákkal teli,van mit javítani a 64bites CF támogatáson...nem is keveset...
-
Speed®
titán
válasz
schwartz #19922 üzenetére
Azért általában jelentős szerepet játszik a döntésben az ár\érték arány, nem?
Ha nem így lenne, nem a 100ks 4870CF lenne az élen, hanem a 200ks SLI
-
Valóban, nem terem. De akad helyette válogatott Q6600 vagy Q9450 50k körül.
Nem olyan nehéz egy teljesítményben hasonló gépet közel féláron összedobni. -
b05styp
tag
még mindig nem válaszoltatok hogy milyen hűtőt lehetne tenni egy 4870es karira...!?!?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #19877 üzenetére
"Rájöttem tökmindegy mit írok ide,hogyan,hiába mondom hogy jobb a 4850...ha kiejtem az nVidia nevet,már jönek is a gyökerek és szívják a vérem"
Ezzel nincs is baj legalábbra is a 4850-es kijelentéssel, de én se megyek be az NV-s topikba a 3DMark eredményeimmel pedig megtehetném, de tudom, hogy az ott forumozóknak úgyse tetszene és nem indítok vele vitát/flamet.
Vald be direkt jössz ide cuccoklni a népet az eredményekkel.
-
J.varga7
tag
Sziasztok,
Remélem valaki tud nekem segíteni.
Régóta figyelem a topic-ot, de ilyennel nem találkoztam még.
Pár napja vettem egy gigabyte HD4870-et, a topic tanulságai alapján ccc-ben profilból átírtam a venti fordulatszámát, így nem megy 80 fok fölé.
Azután nyugodt szívvel elkezdtem tesztelni pár játékkal és nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel.
Viszont néhány esetben azt tapasztalom, hogy a képernyő jobb szélén valamint a képernyő alján szivárvány színű pontok és csíkok láthatók (játék menüjében nem, csak ha konkrétan megy a játék) de ez annyira változó, hogy pl. juiced-ben látom, need for speed-ben nem. 3d mark bizonyos tesztjeiben látom, másutt nem.Ellenőriztem a tápot /600W chieftek/, a hőmérsékletet /max 79 fok/ a drivert /8.7 WDM/... de az esetenkénti képhiba megmaradt.
Nem tudom, hogy ezekben a játékokban mi a közös, de eléggé zavaró tud lenni.Ha valaki tudja miért van, mégjobb, ha azt is tudja, hogyan lehet eltüntetni megírná nekem?
Előre is köszönöm.
ui: ccc-ben nem jöttem rá, hogyan lehet V-sync-et erőltetni minden játékra. Erről is felvilágosítanátok
Kösz!
-
Đ@n!
tag
Hy! egy iennel tudok most szolgálni mert nem voltam itthon
de benyomtam ezt! A fánk még mindíg szépen egybevan és nem kockásodik órajelek ha nem lenne valaki számára világos a képből: 700MHZ GPU 1150Memory
a kártya hűtése: new bios 40Celsius=35%Fanspeed
80 Celsius=100%Fanspeed
+2*8CM Chieftech venti a kari tetején
FánkocskaMod: Aki flashel win alól semmiképpen NE ijedjen meg amikor befagy a gép és NE resetljen mert 2-3 perc és helyreáll a gép!! Aki mégis resetel és nem kap képet következő indításnál ne parázzon ... 1 s3trió megoldja a problémát ;)
-
válasz
swoody #19909 üzenetére
Miben szeretnél biztos lenni? Mit fogsz vele művelni, ha nem játszol? Ergo a játéknál jobb tesztprogi nem is kell. Vagy telerakod a képernyőt fánkokkal és tojást sütsz a VGA-n?
Sose értettem az ilyet. De ha túl meleg, ne gyere vissza utána, hogy 20 perc után túl meleg és sz@r, mert ilyen hsz-ekkel Dunát lehet rekeszteni már... aki fánkozik, így jár.
Nem személyesen csak neked szól, mindenkinek, aki nem állja meg, hogy ne süsse meg a kártyáját.
Másik kérdésedre válaszolva: Nem, nem viszi följebb a fordulatszámot, mert ez statikus. Akkor megy feljebb, ha már veszélyesnek ítéli meg (100 fok körül), mert 120-nál már károsulna. Na akkor már beleszól és nem hagyja, hogy a user megölje.
-
D.Orion
veterán
válasz
swoody #19907 üzenetére
Az értékek 35% mellett teljesen jók, de a venti fordulatát nem fogja feljebb venni. Nem fog leégni, elég lesz neki játékok alatt is.
MÁS:
Olyan gondom lenne, hogy Rivatuner-el nem tudom monitorozni a kártyát8.7-es driver fent volt egy rövid ideig, de aztán felraktam a 8.8b-t. Lehetséges, hogy ez miatt nem megy a Rivatuner?
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
35% adtam meg a ventinek.Most:
GPU Temperature 58
Fan Speed 3130
GPU Temperature 1 58
GPU Temperature 2 62
GPU Temperature 3 64Ezek a hőmérsékletek jonak számitnak?
Ha tegyük fel nagyobb venti pörgés kéne neki akkor magátol följebb fogja vennni?
Nem tudom folyton figyelni hogy elég e neki a 35%. -
Korcsii
őstag
válasz
foreveryoung #19902 üzenetére
a M$ szerint (legalábbis office 2000 telepítése esetén) ez a hibaüzi olyankor jön elő, ha a telepítő fájlnak, vagy mappának a nevében van szóköz... kicsit lol, hogy ilyen esetekre nem gondolnak a fejlesztők...
szerk: mondjuk nem teljesen ez a hibaüzi, de talán ez lehet a baja...
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #19882 üzenetére
jön ez a Laraxior csávó hát leverem a 4850emmel, vagy tessék 150 átlag FPS-s a Gridben vagy tudom is én miben lol mi?! én jöttem a 4850-esemmel és a krízis teszttel amit még a mai napig nem csináltál meg, ejj
egyébként 3dmark06-ban jobb az ultra ezt aláírom, de vantage-ban fordul a kockaa legutolsót nézd
-
foreveryoung
tag
Jó estét! Bocs az OFF-ért, de a Vantage topicban nem tudtak segíteni.
Mindíg belebonyolódok valamibe!!!
Vadi új vista, új driverek, a Vantage telepítésnél ez a hibaüzenet jön ki:
COMMAND LINE OPTION SYNTAX ERROR. TYPE COMMAND /? FOR HELP
Feltelepül, elindítom, és megáll az inicializálásnál. Szép fehér képernyő.
Mi lehet az ok? És a megoldás?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest