Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
DeSanto
üzenetére
A GPU nem volt meleg, az tény... De Furmark alatt igencsak forró volt a kártyán a VRM, tuning nélkül is.....
A linkelt feszemelős, furmarkos képnél pedig már nagyon-nagyon meleg, kb. 80 fokos. Igazából a baj az, hogy alapon, játékok alatt is megvolt az 55-60 fok... Amúgy igen, a VRM-re elég 2 azokra a kis izékre, és a memóriára sem feltétlen muszáj. Amúgy nem a süniken a tétel, 700Ft/8db...
Volt bőven! 
A lényeg, én nem hagynám csupaszon a VRM-et, az 100.
-
Brumi˘
addikt
válasz
DeSanto
üzenetére
Hasonló tünetekkel pusztult ki nekem is a nem piszkált (se bios, se hűtő, se vmod semmi nem volt rajta alakítva) MSI referencia 4850-em. Egyik nap gridezés közbe egyszercsak megfagyott. Gép resi, grid indít menübe fagy. Újra indítom win töltés közbe már szemetelt majd lefagyott ismét. Utánn még 1 resi és többet nem adott képet. Visszavittem garba és cserélték szó nélkül. Ehhez képest a 2 vmodolt karim a mai napig megy. Egyik havernál (MSI) a másik pedig az ultrám előző tulajánál (Sapphire).
-
Gaboman
nagyúr
válasz
DeSanto
üzenetére
Te is X2 akarsz?
Hát beszélgettem a srácokkal az 4870X2 topickban pont arról hogy ezeknél a kártyáknál a 2GUPs kihasználtság mennyire jó!Ezt a válasz kaptam:
Hát pedig sokat nem változott a 3870X2 óta a konstrukció csak anyi hogy valamivel ujabb a gép és több a memóri de lényegében ugyan az. Pl.: A két mag még mindig nem rendelkezik közös bufferrel, így a két GPU-nak 1-1 GB memória áll rendelkezésére, és ha csak az egyik magot használja az adott játék akkor csak 1giga memória van
Nem hinném hogy nálad van a hiba, de indul ki abból ha a 4870X2-őn 1 mag megy csak esetenként az akkor is egy 4870 1gb-s lenne ami önmagában sem rosz.Hát pont ez a baj az X2 rendszerekkel meg a CF-el is.
Teszteltem én is több új játékot a X2-vel és sok nem támogatja a 2Gpu-t rendesen,ez a 4870X2-nél is így lehet.Ha már ennyi pénzt áldozol VGA-ra szerintem jobb választás egy 1GPU bitang erős kártya,ez esetben egy GTX280 pl:Egy ilyen.
Mert azért jóval erősebb kártya mint magában egy 4870. -
Bagira01
veterán
válasz
DeSanto
üzenetére
Hogy ezen miért nem csodálkozik senki, szépen megdöngetted szegényt
Enyémen is van még egy kis grafit, gyorsan letörlöm 
-
TTomax
félisten
válasz
DeSanto
üzenetére
Ugyan ugyan... nekem volt három is... meg 4850 CF-em is,söt még az is lehet hogy a PH! 3DM06 listán még mindig az enyém az első hely a kategóriában (tudom,kopasz lötéri kutyát nem érdekli)...azt bátran merem állítani,hogy már most alig elég egy 4850 1920X felbontáshoz medium grafika beállításokkal...azért maradjunk a realitás mezején...nem mindenki szereti 2másodpercet várni egy fps játékban amikor belenéz a távcsőbe...és az hogy neked elég 20-30 fps az nem azt jelenit,hogy másnak is... egy játék olyan 40-50 stabil fps felett kezd élni márpedig a 4850 lagmentesen erre kb 1280X-ig képes maximum grafikán nagy átlagban...persze megalkuvásokkal lehet mindent...
-
-
-
Bugyibuci
csendes tag
válasz
DeSanto
üzenetére
ATI hd5870x4 rumors, good game Nvidia!

Radeon HD 5870 X4 (Dual MCM, 800MHz Core, 2GB 1200MHz GDDR5) - $649
Radeon HD 5870 X2 (MCM, 800MHz Core, 1GB 1200MHz GDDR5) - $349
Radeon HD 5870 (800MHz Core, 512MB 1200MHz GDDR5) - $199
Radeon HD 5850 (600-650MHz Core, 512MB 1100MHz GDDR3) - $129"The memory capacity on RV870 video card can reach 150-160 Gbit/s. If we considers that Radeon HD 4870 with 256- bit bus and 3600 MHz DDR memory frequency ensures a capacity at the level of 115,2 Gbit/s, RV870 can raise the memory frequency to 4800 MHz DDR with constant memory bus. Qimonda company already released GDDR5 microcircuits working at frequencies up to 5000 MHz DDR .
DeSanto: ez csak az én gondolatom, lehet, hogy hülyeség. Nem tudom. De annak a 2560 sp-nek kell a hely az tuti. Na meg majd lehűteni levegővel!
-
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Igazán nincs mit!

Tudod, az a legmegdöbbentőbb, hogy nem tudom, mit szerettek volna demonstrálni, de a vasamon rendesen szaggatott - folyamatos volt, tehát nem változott széles határok között az FPS-ek száma, de közel sem volt "filmszerű" -, ellenben az a rengeteg varangy, ahogy mászkált a képen, komoly volt, mindez magas HDR-rel, a havas tájnak köszönhetően. Szép, csak nem tűnt olyan nagy újdonságnak... Persze nem vagyok D3d fejlesztő...

De valszeg nem véletlenül regisztrációhoz kötött a letöltés, és nem véletlenül developer link alatt elérhető. Nekik valszeg többet mesél, mint nekem.
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Nos, ennyi bajom nem volt vele ... ez így tényleg "érdekes"...
Ellenben - hadd fordítsam a saját hasznomra -, azt látom itt, mintha legtöbbeknek GB P35 chipset-es alaplapjaival lenne gondjuk a 48x0-val. Azért aggaszt, mert ha valamiben, ebben gondolkodom platformcsere okán...
Srácok, tudom, hogy lenne jobb is, de ha valamiben, kb. ebben gondolkodhatom... Ebbe is kb. E5200-at tudnék rakni...
De, ha problémák terén amolyan tehén seggében való turkálásnak tűnő dolgok vannak, akkor nagyon meggondolandó ... lehet, hogy még a 939-es konfigom is jobb egyelőre, míg nem normalizálódnak a piacon a dolgok, vagy míg számomra is elérhetővé válik mondjuk egy P45-ös normális lap, mert ez legalább megbízható.
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Hangoltam már ezen mindent.
Semmi sem tetszett neki.
Egyetértek DigitXT-vel, tényleg az lehet a problémád oka, hogy a 4850-nel már sok a rendszer tuningja, míg a 9800GTX-el megfelelő volt.Írtam már itt, hasonló volt a gondom. Nálam az alapvető különbség az esetedhez mérten:
- 9600GT lett 4850-re cserélve.
- Vista ment korrektül, XP driverbetöltés előtt OK, majd betöltéskor fekete képernyő.
Persze van még különbség, de a platform olyan értelemben mindegy, hogy minden platformon egyben vagy megy egy vas adott sebességekkel, vagy nem...Alapon viszont minden rendben volt. Megkerestem újra a vas végét. Vége az lett a dolognak, hogy most néhány MHz-el lassabban jár a procim, mint ment a 9600GT-vel. Mindkét op.rendszer tökéletes.
Persze, megértem az álláspontod, mert míg nálam a videokártyák különbségéből adódóan sokkal jobban megy minden játék így is, Nálad már, ha vissza kell venned a tuningból, nem biztos, hogy gyorsabb rendszert kapsz, mint volt előtte. Főleg, ha /pill. nem nagyon játszol. De lehet, hogy néhány MHz FSB csökkentéséért kárpótolna, ha leállításkor nem produkálna anomáliákat a gép... De, persze Tiéd a döntés.

(#34220) alien_: Igazad van, ma tökéletes oda is a 4850, de ha ma vennék VGA-t, és a pénz kevésbé számítana, mint most, akkor egyrészt platformot váltanék már végre, másrészt a jövőre készülve inkább már 4870-et vennék. Nem beszélve arról, hogy valszeg már vennék egy LCD moncsit is...
Nekem egyébként még bőségesen elegendő mindenhez a 4850.
-
DigitXT
félisten
válasz
DeSanto
üzenetére
Ha az nV kártyával jó volt akkor ezzel is jónak kellene lennie...
A két rendszer nem ugyanaz, ez a (nem)működéséből is látszik.
Viszont ha ismert a jelenség, és a megoldása, akkor ha pl. Wint
telepítesz, ne húzd szét a masinát, és nem kell szídnod.
Azért csak nem naponta telepítesz új Windowst...*
Amúgy a tuning próbája az evés... akarom mondani
ha nem kerek valami, akkor lehet újrahangolni...
Szerk: * már csak azért sem, mert sokak (pl. én)
azért nem szeretnek alaplapot cserélni, mert az
egész gépet újrahúzni általában elég macerás.
-
bossvico
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Egyértelműen a porszívóhang.
De nem nagy barkácsolás, mert pont rá illik.
A két körmös pöcök megmaradt, ami a gyári intel bordánál belekapaszkodik a vágatba, a másik kettőt lefűrészeltem.
Ha lenne ezen a gainward hűtőn kis horony amibe a kis körmös pöcök belekapaszkodhatna, meg se kellett volna kötni fekete cérnával.
De fő a biztonság. Vagy kéne rá csinálni, de nem akarom szabdalni a bordát.Tomate: Gyárilag se volt, kicsi is a hely a borda alatt meg oda megy a levegő. Elég az.
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Nem gondolod, hogy ezt nem tudtam
Ha így gondolod, olvass vissza, több postomban is szerepel ez, mint tény. De nem is emiatt írtam.Minden esetre, hogy valaki csak emiatt - mint tény miatt ... értsd: GDDR3 kontra GDDR5 - akar váltani, az számomra nem érthető. Ha ennek hatásai, mint részben 4850-4870 teljesítménybeli különbsége miatt, azt már érteném.
Mindegy, igazából nem naon értem, mit ír, majd megválaszolja, aki érti... Akár Te...

Szerk.: OFF
-
VinoRosso
veterán
válasz
DeSanto
üzenetére
ja ja elírtam, de az is sok szvsz. Amit én max egy OC-s kártyánál láttam(4870-nél!) az 1,26V. Se a VRM-nek se a GPUnak nem tesz jót ekkora fesz. Na jó nitroval persze kaphat még többet is, de ilyen hűtéssel én nem nyaggatnám. Na jó mondjuk a gigaböjt nem a selejtes kártyákról híres, de azért mégiscsak megsínyené a kártya szerintem hosszútávon. de majd szólj egy-két hónap múlva hogy megvan e még, és hogy megy, kivi leszek, az enyém 2 hónap után befosott. Pedig én csak játékok alatt emeltem meg neki, és egy 1,12V-ra, aztán mégis eltávozott az örök bitmezőkre(bár szerintem nem a tuning miatt egyébként).
-
BandiHUN
veterán
válasz
DeSanto
üzenetére
nem passzivban lesz használva
,természetesen jött hozztá egy noctua NF-S12-es venti is,1200on is iszonyat halk,már próbáltam,a házamon meg ott a 25centis venti,az is nyomja ki a levegőt a legkisebb csavarlukon is,kipróbáltam,a his 1950próm simán nem volt melegebb venti nélkül,mint ventivel,olyan légnyomása van,és szintén szinte nincs is hangja,az is szélsustorgás....a ciripelést egyébként 100fok felett irta Maszka...de ő pl.eleve ki sem próbálta,csak passzivban,passziv cpu hűtő és passziv táp mellett
és lementek neki a tesztek
halk ventivel nem kell törődnöm,hogy mennyivel megy,de ott van a házban egy Aerocool GateWatch is,ha szabályzást akarnék...
egyébként meg tény,hogy az átlagos,nem ipari/katonai alkatrészek nem birnak többet,mint 105fok névlegesen,azt se sokáig,úgyhogy nem is csoda,ha hangja lesz valaminek...nagyon bizom az átalakitott tápban,nomeg mivel játszok,nem markozok
majd szépen antituning,szépen leveszem a feszt addig,amig birja a névleges órajelet,meg beállitok valami nagyon alacsony 2d-t...elvileg ez a kari "hivatalból"tudja az ilyesmiket,nem is kell ATT meg egyebek...bár én rátettem volna egy sima venticsatit PWM ventihez,csak úgy célzásként,meg valami beakasztót a mag fölötti borda 4 sarkára,hogy egy 8centis ventit pl.gumi rezgéselnyelővel alapból fogadhasson.bár igyis lehet bestbuy a cucc,olcsó,1gigás,fejlettebb panel kb.feleannyi alkatrésszel
,bütykölés és monitorozás biosmod és mindenféle ilyen-olyan külsős progi nélkül,nem kell szerelni,és elvileg azért a passzivnak tervezett hűtés csak agyonvág minden ventis megoldást egy plusz ventivel.az S1-től is elgőzölöghetne passzivban a kari percek alatt.de azt még nem próbálta seniki,ez meg csak elviselt 2d-ben fél órát egy full passziv környezetben is,és lement 3d-ben is 15percnyi teszt.valaki beáldozhatná az S1-es kariját is ilyen próbára 
-
Brumi˘
addikt
válasz
DeSanto
üzenetére
Kellett nekem eladni a karimat...
Most egy saphire-om van, de ez gyárilag 1,29V-ot kap és így is csak 730/2200-at megy...
(azt is csak 3dmark stabilan)Az MSI nekem is csak 1,29xxV-ot kapott és úgy ment 800-at, de az referencia volt és gyárilag csak 1,16-1,18V-ot kapott. A mostani meg lehet eladó lesz tudok naggyon occsóé 4870x2-ket. Lehet beinvesztálok 1-be.

-
horvathkrisz
addikt
válasz
DeSanto
üzenetére
ja, gondoltam. nekem direkt DVI-HDMI kábelem van és az sajnos nem úgy van kötve hogy vigye a hangot is.
Ha HDMI-HDMI kábelem lenne akkor vinné mert a mellékelt átalakító viszi a hangsávot, az ilyen kábelek sajnos nem, csak kicsit reménykedtem hogy hátha neked is olyan kábeled van mint nekem, szóval azt hittem hogy csak én lámultam el a dolgot, de sajnos igazam van...
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Még ha nem is hibázik kellemetlen mikor az eddig 35-45 fokos CPU hőmérséklet lesz 60-70.
Szerintem az már okot ad arra hogy a vga hőmérsékletét csökkentse bárki isOkot bármi - akár a kíváncsiság is - adhat rá, nem ezt firtatom, minden esetre ennyi infoból számomra érthetetlen, hogy egy nem egész 24 h-s kártya alap működésén konkrét probléma híján miért akar valaki változtatni.
Mégegyszer, lehet a válasz annyi is egyszerűen, hogy csak!
Minden esetre hadd okuljon belőle az, aki idetéved.Mert ugye az Általad említett dolog is csak akkor probléma, ha emiatt valami nem működik megfelelően - értsd: hibázik -, vagy egyéb okok miatt - akár: csak - Téged zavar.
De ez a dolog itt már-már olyan, mintha felelőtlenségből a kártyák dobozairól lemaradt volna egy felirat, miszerint plusz hűtés kell a kártyáknak.
-
TTomax
félisten
válasz
DeSanto
üzenetére
Na akkor most álljunk meg egy kicsit... én kipróbáltam P35-ben a HD3850-et, s 3Dmark-on kívül mindenhol katasztrofálisan szerepelt,ebből én el tudom képzelni hogy mi lehet egy 4850CF-el....hasonló tapasztalataim vannak a P45-el,ahol viszont már szerintem nem a PCI-E 8X a gátló tényező hanem szoftveres gondok vannak... a második kártyám folyamat 2D-ben maradt,terhelés alatt kb 15-20 fok volt a két kártya között...amióta X48as lapom van azóta sokkal kiegyensúlyozottabb a CF,és még op rendszert se cseréltem se drivert ugyanazzal a Vistával nézem amivel a P45-t is,kb 10-15% helyenként még nagyobb az eltérés a X48lapban...a furcsa röcöcgések,akadások,textúra villogások pedig eltüntek...Vista 64bit,8.7 catalyst....
Visszatérve a P35-re aki nem hiszi hogy az nem CF lap az szépen menjen a BIOS-ba és állitsa be 4X-re a PCI-E csati sávszélét azután lehet pislogni... amúgy is kb 50-60%-ot dob rá a CF a szóló kártyára,és akkor abból a fele el is tűnik P35-be...teszteket most ne húzzunk elő mert a fele arról szol hogy el kell adni a CF-et....
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honda topik
- Spórolós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- További aktív témák...
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- ASUS ROG STRIX RADEON RX 6650 XT V2 OC EDITION 8GB GDDR6
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 i5-6GEN I 8GB I 256-512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én 1,184-en felül nem adtam neki. Mondjuk nem is ment annyit mint a tied.
A linkelt feszemelős, furmarkos képnél pedig már nagyon-nagyon meleg, kb. 80 fokos. Igazából a baj az, hogy alapon, játékok alatt is megvolt az 55-60 fok... Amúgy igen, a VRM-re elég 2 azokra a kis izékre, és a memóriára sem feltétlen muszáj. Amúgy nem a süniken a tétel, 700Ft/8db... 

R.I.P 4850

Enyémen is van még egy kis grafit, gyorsan letörlöm

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(azt is csak 3dmark stabilan)